Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 4. 6. 2007 21:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Milovníci psů tohle nečtěte! Jistě se vás to netýká :-)

No Jéňo, prosímtě!
Ty nějak polevuješ ve výkonu, člověče...na Novinkách je čerstvá zpráva o psech-zabijácích a ty nic...ticho po pěšině....no honem, honem, šupšup!
A já dodám, že zahynulo na silnicích tento víkend 14 lidí... tongue Ať to mámě pěkně všechno pohromadě...
soupisku vražd, znásilnění a loupeží dodám později wink

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#102 5. 6. 2007 22:40

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Nečteš pozorně, už to tady dávno je, akorát že z Blesku. tongue
Na silnicích je to smutný ale zrovna tenhle víkend mě potěšilo že to většinou odnesli ti kteří to zavinili. wink
No ale tady máme témátko o pejskách, že? big_smile

Upravil(a) Jeňýk (5. 6. 2007 22:41)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#103 6. 6. 2007 0:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale nebuď takovej hnidopich reta Jestli jsem stačila zaznamenat, je to hlavně a především téma o lidech, kteří neukočírují svoje něco. Že ty to motáš poráde kolem psů je jiná věc....Alespoň tedy doufám, že je tomu tak....vždycky to přece tvrdíš, že nemáš nic proti psům, jako takovým, ale proti lidem, kteří je nedovedou zvládnout...nebo už je to jinak?? va Takže jsem to jen malinko rozšířila, víš?
Mmch....Eric Bernie nazývá tuhle hezounkou hru Tohrovi (tuším) - čili - To je hrozné, viďte! smile

Není tady

#104 6. 6. 2007 8:00

Bartozska
♥♥♥----

lupina - proč se chceš furt dohadovat? Tebe to evidentně baví, asi máš hodně volného času...reta

Není tady

#105 6. 6. 2007 18:53

Gabca
♥♥-----

Podívejte se na www.otevrioci.cz a uvidíte něco hnusného ale co je pravda..... Bohužel. :-(

Není tady

#106 6. 6. 2007 20:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bartozska napsal(a):

lupina - proč se chceš furt dohadovat? Tebe to evidentně baví, asi máš hodně volného času...reta

Ale vůbec ne....jen mám psy ráda, myslím si, že zvířatům strašně moc dlužíme a nelíbí se mi, že tady vzniká na jejich úkor neustále nějaká debata "ale to je strašné, co si dneska ti psi dovolej" A tak si myslím, že úplně stejně můžeme debatovat na jakékoli jiné téma....kdybychom tímto způsobem debatovali o dětech -což by taky šlo - možná by ses ozvala taky.
Tak tohle jsem teda nedokoukala, Gabčo.... usch

Není tady

#107 7. 6. 2007 10:46

Bartozska
♥♥♥----

lupina montana napsal(a):

Bartozska napsal(a):

Ale vůbec ne....jen mám psy ráda, myslím si, že zvířatům strašně moc dlužíme a nelíbí se mi, že tady vzniká na jejich úkor neustále nějaká debata "ale to je strašné, co si dneska ti psi dovolej" A tak si myslím, že úplně stejně můžeme debatovat na jakékoli jiné téma....kdybychom tímto způsobem debatovali o dětech -což by taky šlo - možná by ses ozvala taky.
Tak tohle jsem teda nedokoukala, Gabčo.... usch

souhlasím s tebou, ale tady a úplně sama s tím nic nenaděláš. Bohužel.
Kdyby se diskutovalo o dětech, tak do tý diskuze ani nejdu wink

Není tady

#108 7. 6. 2007 12:13

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já vím....jen mi to prostě nedá, taková donebevolající nespravedlnost.
Taky bych se mohla trochu namáhat a naondit sem tři pdele linků s odkazama na úžasné, pomáhající a zachraňující psy -ale k čemu by to bylo?
Mmch - taky úplně nevím, proč to dělám; Jéňu bych nepřesvědčila, ani kdyby mu zachránil život lavinovej pes a o nic jinýho v zásadě nejde dumbom gloria rodna

Není tady

#109 7. 6. 2007 12:50

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana: Mně se zdá, že Jeňýk o voze a ty o koze (nebo obráceně, to máš jedno). Myslím, že on nemá rád lidi, který si neuměj´vychovat psy, ne apriori ty psy. Já vidím ty Jeňýkovy příspěvky ne jako "co všechno si ty psy dovolej´", ale jako "jak neskutečně blbý lidi maj´taky psy a co ty psi pak jsou schopný udělat" ... jinak mám pocit, že se vlastně shodujete (paradoxně). Mmch - mě taky lidi, který si neuměj´vychovat psa, se.ou. A jak! (A to doma máme tři psy - vychovaný - a od malinka jsem mezi zvířatama. Já jsem pro to nestřílet psy, který třeba někoho pokoušou, ale střílet rovnou majitele, jehož "zásluhou" to zvíře dopadlo, jak dopadlo.

Není tady

#110 7. 6. 2007 13:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No tak dobře - ještě jednou a naposledy:
Tohle já samosebou vím! Alespoň tak to Jeňýk prezentuje.
Jenže ve výsledku to dopadá na psy.
Je to naprosto totéž, jako kdyby tu někdo založil vlákno na téma "Rodiče a milovníci dětí, tohle nečtěte! Jistě se vás to netýká!" A pak se tam horem -dolem probíralo, jak je mládež zkažená, jak to ti rodiče nezvládaj, atd.
A zakladatel vlákna by semtam přihodil odkaz na nějakého toho dvanáctiletého mordýře stařenek a spolužaček....A všem obhájcům, kteří by říkali, že za to děti nemůžou, by pokrytecky tvrdil, že to on přece netvrdí....že se je přece jasný, že se jedná výhradně o ty rodiče, co to nezvládli a co vůbec nemají mít děti....vyjadřovaly by se k tomu oběti i advokáti dítek.....
A výslednej dojem by byl asi jakej, hm?? Bylo by naprosto nepodstatný, že asi tak devadesát procent dětí je naprosto v pořádku....důležitejch by bylo najednou jen těch  deset nebo kolik procent.....
Chápeme se konečně???????

Upravil(a) lupina montana (7. 6. 2007 13:02)

Není tady

#111 10. 6. 2007 23:07

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lupino jasně že se chápeme wink
Víš, já myslim že je dobrý občas napsat trochu opoziční názor a tím i trochu krotit to nadšení z čehokoliv, nejenom ze psů. Myslim že inteligentní člověk si dokáže svýho koníčka (pejska) obhájit a blbci ať si je nepořizujou.
Jinak mě osobně by jsi velice potěšila kdyby jsi hodila pár nějakejch bezva příspěvků o násilnických dětech do "Porodních asistentek" mezi ty všechny snažilky, letňátka, umělinky a já nevim co ještě tam šišlající dámy dokážou stvořit za úžasný názvy. Ujmi se toho a já ti budu fandit big_smile Pro mě by to bylo už silný sousto a mám obavy aby si pro mě nepřijeli ze sociálky abych netýral vlastní dítě, když jsem tak krvelačnej na Babinetu. wink
Mimochodem vedle je vlákno o Stafordovi kterýho si přeje 14tiletá slečna do paneláku........ úplně mě svrbí ruka najít nějakou prima fotku stafordíčka se zakrvavenou tlamou a dát jí tam.
Neudělám to....... takovej jsem já. tongue lol

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#112 11. 6. 2007 9:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No vidíš....a přesně to bys měl udělat, podle mě. Ne že by musel být zrovna Krvavá Tlama....stačilo by nějaké nenápadné upozornění. Kdeže je? Já se jí pokusím vysvětlit, že ku staffordovi cesta dlouhá a trnitá. yikes

Není tady

#113 12. 6. 2007 4:21

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Tak Honzíku smile
jak pracuješ na strachu o synka a cizích psech?

Já mám ještě jednu poznámku, která není zase k tomu tvýmu tématu, ale je k tobě. Tak sorry smile
-------------------------------------------------------------------
Za prvé, to, co jsem napsala o peticích, to bylo proto, abys pochopil, proč na to ti milovníci psů s čistým svědomím vůbec reagují smile

Za druhé, pes je opravdu obrazem svého pána a to mnohem víc, než by se i možná zdálo. Já jsem zjistila, že můj pes vycítí víc věcí, než je normální si připustit.
Jedinej pes, kterej mi byl od mala nesympatickej je apricot pudl, ani nevím proč...

jedinej pes, kterej  štve moji fenku a byla schopná na něj reagovat agresivně(i když vždycky až po napadení) byl apricot pudl z vedlejšího vchodu. U jiných psů měla vždycky nějaké elegantnější řešení, než se porvat.

A děti. Měla jsem v sobě úzkost, když se blížila k malým dětem a ona pak dostala z malých dětí strach.

Právě proto, že já třeba zas mám absolutní respekt k lidem s dětmi a nehodu bych nepřipustila. Navíc děti jsou nevypočítatelný.  Psa hladěj proti srsti, zatahaj ho tam, kde to nemá rád a tak, a pak jim může pes zahrozit zavrčením a nebo Bettinka dělala takový jako naznačení nafňutí a rodiče by chytil "psotník", kdyby to viděli. (tohle si dovolí jen k dětem, asi je bere částečně jako malý drzý psy a samy o sobě ji znervozňujou, jak pobíhaj a řvou a chovaj  se prostě nevypočítatelně)

A kolikrát se nám stalo, že to dítě se těma svýma ručičkama začalo po Bettince a vrhat a mně bylo nepříjemný říct, prosím vás, můj pes se dětí bojí...ale holt jsem musela.  Nebo jsem u Betinky byla a říkala hodná a ona samozřejmě, když věděla, že jsme tam já, tak nekousla a ani neňafla a nechala si všechno líbit, ale byl to pro ní stres, zbytečnej.

Takže ty se svýho strachu nejlíp zbavíš, když prostě  svýho syna postupně naučíš, jak se má k pejskům chovat a snaž se mít napaměti, že se musí zeptat vždycky, než si pejska pohladí a pokud tam není majitel, tak si ho nehladit, chovat se neutrálně a napadaní je dost nepravděpodobný, ale když tak bys ho ochránil, ne?

Taky tím, že si psů budeš všímat a nebudeš se jim vyhýbat zjistíš, kdo že má psa a jak se jmenujou a kterej by mohl být potencionálně nebezpečnej smile Kolik máte na sídlišti tak psů? 200?

Já jako malá jsem byla pozitivně vedená ke psům a pohladila jsem snad všechno, co se kde hnulo. Včetně těch uvázanejch pesků před obchoďákama. Nejhorší zkušenost mám z pidi psama, který jsou "připo..ný" strachy a tak dávaj najevo matoucí signály. Takovej pes vrtí ocáskem a  vypadá přítulně a najednou po tobě rafne.  Chce to mít rychlej reflex, ten se dá taky natrénovat.
Mě nikdy pes nekousnul, ani moje příbuzný a to je co říct, pohladili jsme si snad dohromady všechno psí, co je do 100 km.(Oni ještě víc než já yikes ) Za plotama a tak a i psi , označení jako kousaví nás nikdy nekousli. Je to strašně moc o té komunikaci s určitým psem.

Poslední příklad. Byli jsme  na závodech psích spřežení.  A tam toho bylo k hlazení mraky a tak jsme si hladili taky takovýho krásnýho pejska, sibiřskýho haskyho, jedno očko hnědý a jedno modrý.

Ani jsme si nevšimli, že tam není majitel.  A když majitel přišel, začal valit oči a značně znervozněl.  Řekl nám, běžte od toho psa, ten je hodně agresevní a včera pokousal dva lidi. Na toho psa normálně nikdo nesmí ani sáhnout. Takže neodhadli jsme to, ale prostě jsme asi měli trošku toho štěstí a taky to chování dělá hodně! Taťkovi byl ten pes prostě sympatickej a taťka asi i jemu. (tím chci říct, že chybička se může vloudit a že já taky vždycky nerespektuju to, co ti radím, ale zase prostě vždycky jsme věděli, že je to na naše triko, to přiblížení se k psovi)

A to bych ještě mohla vyprávět, jak mě jeden čas v Itálii po pobřeží doprovázela asi osmi členná smečka toulavejch psů a byli to nejmilejší mazlíčci, jaký jsme zažila. Krásnej zážitek. I když smečka může mít tendence se chovat mnohem víc agresivně než jednotlivec. Tak tady to neplatilo ani náhodou smile

Držím pěsti.

Upravil(a) host eska (12. 6. 2007 18:24)

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#114 12. 6. 2007 16:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Souhlas, Hostesko - to a ještě mnohem víc smile
Mrkni se na psa a zjistíš, jaký vztah má jeho člověk ke svým instinktům; máš lidi, kteří vypadají velmi "socializovaně" a mírumilovně, ale jejich pes po tobě vztekle vyrukuje; možno s určitostí počítat s tím, že za fasádou slušného vychování dříme pěkný agresor....
A máš lidi, co se nafukujou samou bojovností a jejich pes je posera....
A s tím hasky - vás prostě jednak nenapadlo se ho bát a druhak jste k němu přistupovali s nadšením a láskou - proč by vás hryzal, ne? Já měla stejnou příhodu s obrovským, nádherným vlčákem...když jeho pán viděl, že stojí na dvou a olizuje mě ostošest, jednak ho málem kleplo a jednak dostal menší psotník...on si očividně liboval v tom, že má dravce lol a teď taková ostuda... lol
Když třeba vidím Lovečka, jak takhle s láskou ňuňá žraloky a obrovité murény a hlavně - jak mu to oplácejí, tak si myslím, že aspoň pro zvířata je to univerzální....

Není tady

#115 12. 6. 2007 18:37

host eska
♥♥♥♥♥♥-

je to zvláštní, ale je to tak. Prostě ty zvířata se dají strašně moc ovlivnit tím, jak k nim člověk přistupuje smile

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#116 12. 6. 2007 21:48

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

host esko pleteš se v názvosloví. wink
Já nepracuju na strachu svýho synka z cizích psů ale na obyčejným respektu a slušnosti. Tím mám na mysli normální slušný zeptání jestli si může pejska pohladit. K cizím psům neběháme protože k tomu ani nevidím důvod. Pokud k nám cizí pes přiběhne tak se snažím odhadnout jeho úmysly a podle toho se chovám.
Nemám totiž rád lidi kteří se vrhají po cizích dětech jen aby si na ně zažvatlali a podrbali je na hlavě. V tomhle stavím psíky na stejnou úroveň s dětma. Proto se snažím svýho synka vychovat aby se podobně nechoval vůči psům, pokud ale bude OBOUSTRANEJ zájem a svolení majitele tak ať si hraje třeba se staffordem.....  wink
Rozumíme si?

Není tady

#117 2. 7. 2007 0:32

host eska
♥♥♥♥♥♥-

No, nevím co ti na to mám říct, psi, kteří se ode mně nechají hladit to dělají dobrovolně a mám od nich svolení.

Nebo jinak, ne nerozumíme si vůbec. Protože já říkám, že psa, pokud se nanaučíš s ním pracovat a odhadovat jeho chování a pozorovat ho, nemůžeš ani dokázat odhadnout co má v úmyslu, jen podle toho, že k tobě běží..

Ale pokud ty sobě tak věříš, že to dokážeš tak gratululace a nevím, co tady řešíš. kapitulation

A na cizí děti se nevrhám hmm  to fakt nevím, co to s tím společnýho. A já když jsme byla dítě, tak jsem se ptala o dovolení si pohladit sad
A mě si teda žádný cizí lidí nikdy nehladili a ani na mě nežvatlali, nebo si ti aspoň nepamatuju. Takže každej žijem asi v jiným světě smile

Není tady

#118 9. 8. 2007 16:02

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Není tady

#119 9. 8. 2007 16:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vďakabohu a psej lobby... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#120 24. 8. 2007 19:18

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Dobře že to sem dáváš, bez iroine. Dobré vědet, co se může stát. Ty jsi taková černá kronika, viď smile
Mohl bys dávat taky odkaz na babinet tam smile, kdybys byl tak hodný smile

Jo a je mi líto tej holčičky, úplně stejně jako tobě. Chudinka bude mít trauma nadosmrti.

Není tady

#121 26. 8. 2007 22:44

ita
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýku, právě že z nezajištěného pozemku utekl pes. Takže opět vina jeho pána, který si pořídil psa a veškerá péče spočívá v tom, že ho občas nakrmí. Pes nemá žádný výcvik, nerozumí lidem ani psům a pokud se dostane ven, útočí na kohokoliv. Máme chatu na venkově a u každého domu tam běhá zuřivý štěkající pes. To mám asi štěstí, že mají dobrý plot a nemusí to být ani pitbul.

Není tady

#122 26. 8. 2007 22:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ito, za plotem je zuřivec každý pes, dbalý své cti smile
Dokonce i naše Málina, nejpřívětivější ze psíků lol
Jednou jsem kdesi v Beskydech narazila na samotu s velikou zahradou a za plotem té zahrady běhala doga, jako kůň. A hulákala! Moc jsem se nerozrušovala, páč plot vypadal bytelně - dokud naprosto bez varování nekončil. No a doga běžela dál podél pomyslné linie plotu, který očividně prodělával rekonstrukci a hulákala přísně ZA tou linií....nepřekročila ji tlapou....no, trochu jsem měla nahnáno i přesto, že psy docela přečtu.....přece jen-byla to doga smile
Jednou jsme šly s čubou okolo domu, kde mají dva obrovité leonbergry, co taky vždycky řvou ostošest a jak jsme šly okolo, ti psi se do toho položili - a to doslova -prošli plotem....no, lekla jsem se tehdy pořádně já i čuba, ale oni "vypli" přesně v okamžiku, kdy dopadli na chodník. smile
Tolik ku psům a plotům lol

Není tady

#123 27. 8. 2007 14:41

host eska
♥♥♥♥♥♥-

ita napsal(a):

Jeňýku, právě že z nezajištěného pozemku utekl pes. Takže opět vina jeho pána, který si pořídil psa a veškerá péče spočívá v tom, že ho občas nakrmí. Pes nemá žádný výcvik, nerozumí lidem ani psům a pokud se dostane ven, útočí na kohokoliv.

Máme chatu na venkově a u každého domu tam běhá zuřivý štěkající pes. To mám asi štěstí, že mají dobrý plot a nemusí to být ani pitbul.

Ito, ty jsi asi jasnozřivá? To jsou tví sousedi, že podle toho poznáš, i kdy ho krmí?

va

Není tady

#124 27. 8. 2007 23:56

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Host esko, teď udělám trošku radost Jeňýkovi a budu s ním trochu souhlasit.

Tedy i s Tebou,ale podstatně méně.

Ty to bereš z pohledu člověka co má psa a stará se o něj a vychovává ho.
Já to beru z pohledu matky, která jde po sídlišti a chvilkama se venku honí víc psů než dětí. Majitelé větší psů je nemají na vodítku, nemají košíky , nic. A právě protože nikdy nevíš co udělá dítě ani jak pes zareaguje, měli by si každý toho svého mazlíka hlídat. Já také musím stále sledovat a kontrolovat co děti dělají. Bohužel je spousta lidí co jdou na procházku s někým známým na pokec a pes je jen takový vedlejší důvod k procházkám. Ani neví kde jim běhají, natož jestli se nevydělali někde uprostřed chodníku.
Budeš se divit, ale asi bych se nechovala zrovna dobře k vlčákovi který by běžel na mé tříleté dítě a páníček si někde v dálce kouří cigaretku aniž by věděl kde pes je. A byla by to má chyba že jsem nepoznala že podstatně větší pes než moje dítě se na ní řítí proto aby si hrál když páníček nejeví o psa zájem? Je tedy mojí povinností jakožto "nepejskaře" se předem seznámit s chováním psů když chci vyjít z bytu ven?
Nedovolím dceři aby se vrhala po každém pejskovi kterého potkáme. Když majitelé řeknou že je pes zvyklý na malé děti a že si ho může pohladit, většinou si ho pohladí ráda ( stalo se asi dvakrát že se za mnou schovala a nechtěla). Když je u toho přístupný majitel, hravý pes i dítě, tak si spolu mohou hrát. Jednou jsem Jitku nemohla dostat od vlčáka kterému házela čtvrt hodiny tenisák.

Nemám nic proti pejskům, když se o ně někdo stará, vychovává je. Jen se mi zdá trochu kruté pořídit si psa na sídlišti, ráno ho vyvenčit, pak ho zavřít v bytě a jít do práce, pak s ním jít na malou procházku a pak znovu večer.
Mít baráček tak si nějakého pejska určitě pořídíme.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#125 28. 8. 2007 11:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Děláš to moc dobře, Špunte. My máme vlčáky odjakživa a moje děti byly zvyklé, přesto jsem je odmala učila, že cizí pes se bez souhlasu jeho člověka nehladí (a někdy ani, když ten člověk souhlasí roll )
A chápu, že nenecháš dítě napospas docela neznámému psu smile
Nicméně- i když jsi "nepejskař", je určitě dobrý vědět alespoň v základech, co lze od psa čekat. Já vím, řekneš si - co je mi do toho..........no. Mám dvě kamarádky, které nikdy v životě neřídily a nevlastnily auto, a přesto nějaké ty základy silničních pravidel musely zvládnout taky - i když si rovněž říkaly - co sakra MNĚ je do toho?
Zrovna nedávno jsem vedla podobný rozhovor s jedním dědou na bicyklu (bohužel, byl to navíc dost umanutý děda butter ) páč jsem ho málem přejela. Zastával názor, že když nejede autem nemusí respektovat silniční pravidla. No...........vlastně opravdu nemusí, žejo..........
Ono je to dnes zvláště těžké; zrovna dneska jsem pozorovala kluky, jak pitomě se chovají ke psu - naštěstí to byla naše Amála, která je hodná a já ji pochopitelně zvládám smile
A to jsou venkovští kluci grater ....a minimálně o dvou z nich vím, že mají psa doma - ten jeden dokoce rotvajlera!
Neumím si moc představit, že by jim doma řekli - Vem, Josko, krávu na pastvu..........

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí