29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No vidíš, jakej jsi fešák a šikula!
Ale zapomněl jsi "umanutej zasekloň" a "rejpal" a taky na "majitel Pravdy"
Jo a na Duchovním máš konkurenci - taky Majitelka Pravdy - nějaká Kočička...mmch....došlo tam k maličkému nedorozumění a ona si myslela, že jsi pes....
Ale ona vlastně není konkurence....vlastní nějakou jinou Pravdu
Není tady
Jeňýku, panč evidentně nemáš rád psy, potažmo psy, chované kýmkoliv a za jakýmkoliv účelem, je jakákoliv debata s Tebou naprosto bezpředmětná.
Já osobně se nebudu pouštět do debaty, kde hlavním meritem věci je zaujatost zakladatele vůči určitému druhu zvířat a jejich chovatelům. Stokrát můžu namítat, argumentovat, diskutovat - všechno to přijde nakonec vniveč.
Doopravdy jsem takovými malichernostmi unavena. Dnes dopoledne jsme jeli do práce, dálnice byla silně zacpaná. To, co bychom odjeli za dvacet minut, to jsem si protrpěla skoro dvě hodiny. Banální situace - kolize náklaďáku s motorkářem. Ve chvíli, kdy se kolona rozjela a my jeli okolo místa nehody, nebylo mi dobře po těle. Už bylo po všem, takže po motorkářovi na místě nehody zůstal pouze zdemolovanej Harley a o kus dál prázdná přilba. Motorkáře samotného odvážel vrtulník, takže se nedá mluvit o tom, nakolik šťastně v tuhletu chvíli dopadl.
Holt jsme tady všichni jenom na krátký návštěvě a podle mě bychom si neměli ničit život ptákovinama, které nikomu nepomůžou.
Není tady
Co blbnete? To je zas ňáká anti-Jeňýkovská kampaň? ... On jen píše to, co ho možná jako tátu na mateřský štve, není tak, Jeňýku? ... Mě taky pruděj´ psi, který nejsou zvládnutý a jdou "jen" oblemcat moje dítě, páč děti milujou.... no a ty, který letěj´děcku vstříc s vyceněnýma zubama, to taky člověka nenadchne... a když je pořád většina tzv. pejskařů, kteří po psu ani to h..o neukliděj´ a člověk do toho pak šlápne ... taky mi to vadí. Za prvé jako člověku a za druhý jako pejskaři, protože pak se daj´ všichni pejskaři hodit do jednoho pytle ... Já bych byla taky za, aby se dělaly nějaký zkoušky, byly nějaký průkazy o vycvičení psa, policie aby to kontrolovala, dávala pokuty nejen za nevychovanost, ale taky za to nesbírání bobků atd... jenže na to je asi náš právní systém krátkej (neboli není politická vůle) a já nemám čas za tohle lobovat ... Víte, jak mě nas.re sousedův vlčák, kterej se, kdykoli může, vrhne na našeho leonbergra a rve se s ním (náš pes je poslušně u nohy). Víte, jak mě s.rou ty psi, co ke mně letěj´a radostně na mě skáčou? Víte, jak mi vadí, když k mýmu kancelářskýmu drahýmu letnímu světlýmu kostýmu ňuchaj´ svým čumákem od hlíny? ... a jejich majitelé k tomu nic? Maximálně se přitrouble usmívaj? ... Proto moji psi k nikomu neňuchaj´, cizí psy tolerujou (pokud ty je teda zrovna nehryžou do ucha), na zavolání udělají na místě otočku a mažou ke mně a jejich bobky sbírám poctivě. ... jediný, co mi vadí na naší kníračce, je, že štěká...ale odnaučte knírače štěkat, že? To není tak snadný...
PS: Jsem pejskařka od tý doby, co jsem se narodila. I moje máma s tátou jsou pejskaři. Tu výchovu psů jsem se naučila od nich. Lidem, který nemaj´zkušenosti a nechtěj se nic k tématu psi učit a mají je za pouhé mazlíky, "kteší by pšece nikomu nic neuděvavai....šou takoví loztomilí a chtěj si jen hlát"...., bych doporučila plyšáka.
Není tady
Včera jsem jela na sídlišti s kočárkem , za ruku 3letého synka a najednou se k nám žene pitbul, bez vodítka, bez košíku a páníček nikde. Začal nás očmuchávat a pak naštěstí odběhl. Ale byla jsem posr..á až za ušima.Kdybych znala majitele, tak to, co bych mu řekla by si rozhodně za klobouk nedal.
Není tady
Jesi: ... no to jsou přesně ti pejskaři, co je nemusím ... já bych je snad i mlátila ... ach jo... jak takový očmuchaný dítě nemá pak příště ječet hrůzou, když kolem něj (pár metrů od něj) hodlá projít můj pes ... (jasně že když vidím, že dítě nebo rodič reagujou nějak "divně", tak psa přivolám ...ale nemusela bych, nevšímá si osob, ani jiných psů) ... A jinak, Jesi, pitbula se nemusíš bát až tak. Je to teď zmedializovaný "strašně nebezpečný" bojový plemeno, ale úplně stejně lze zkur.it i kokra nebo jezevčíka....
Není tady
Evo ne, to není anti-Jeňýkovská kampaň, to je Jeňýkova protipsí kampaň. Tady logické argumenty nemají místo, pač pán je zaujatej a nechápe, nebo chápat nechce, to je celkem jedno.
Není tady
Jesi napsal(a):
Včera jsem jela na sídlišti s kočárkem , za ruku 3letého synka a najednou se k nám žene pitbul, bez vodítka, bez košíku a páníček nikde. Začal nás očmuchávat a pak naštěstí odběhl. Ale byla jsem posr..á až za ušima.Kdybych znala majitele, tak to, co bych mu řekla by si rozhodně za klobouk nedal.
ja zas sla predevcirem od rybniku s nasim stenetem, ktery ani neumi na jinyho psa zavrcet. Takovej malej nouma. Naproti nam sla pani s nakym vorechem, ktery se k nam hned hrnul. Ja svyho psa vodim v tom miste na voditku, protoze mi zdrha za zajicema apod. No a milej vorech mi naseho malyho jednoduse napadl. Nastesti jsem je po chvili pritele rozmotala, ale fakt to nevypadalo pekne. Pani jen cumela a nic nedelala. Tak jsem na ni zacala rvat proc ho nema na voditku. A vite co mi rekla? Ze ten jeji pejsek nekouse! Tak to me tak vytocila, ze jsem ji hodne hlasite vysvetlila, jak se ma chovat kdyz ma takhle agresivniho psa. Takovymhle panickum bych ty psy sebrala, nebo uplne nejak zakazala vlastnit... To je v podstate to samy jako ten pitbull co napadl toho pana, "bohuzel" napadl sveho panicka, takze se nebude nic resit
Není tady
A jeden citáček :
Průměrný pes je lepší osobnost než průměrný člověk.
Není tady
A ještě jeden :
Člověk který se umí radovat z podzimního lesa, člověk který zažil ticho koňské stáje a člověk který dal jméno psovi, jen takový člověk je člověkem.
Není tady
Jesi a Evo36 děkuji za to že jako jediný umíte číst.
Já když si tady furt dokola čtu jak nemám rád pejsky, jak jsem proti nim zaujatej a podobný bláboly tak si fakt připadám jak mezi Marťanama který neumí číst. Tisíckrát jsem tady už napsal že mě nevadí vycvičenej pes na vodítku nebo jdoucí po sídlišti u nohy svýho pána a poslouchající ho na slovo. Tisíckrát jsem tady napsal že všechno tohle co tady píšu je namířený proti bezohlednejm hovadům v řadách majitelů psů. Vždyť i tady byl příspěvek kdy se majitelka šišlavě rozplývala nad tím jak si k miminku pořídí ještě bultíčka a ptala se jestli je to vhodný pejsek. Už podle stylu příspěvku bylo jasný že ta mladá dáma vůbec netuší co to obnáši když se takhle idiotsky dokáže zeptat. Proč bych jí tam nemohl dát odkaz na článek kde se píše o potrhaným dítěti právě od bulteriéra? Co když se to telátko natolik vyplaší že si ho nepořídí a potažmo tak zachrání zdraví svýho dítěte?
Takže dámy..... jdu si otočit toho bultíčka co se mi peče v troubě, najít provensálský koření a připravit velkej talíř. Mlask, mňam, haf haf.
Není tady
Tím chci říci: Neodsuzujte pejsky, kteří dělají jen to, co jim jejich páni dovolí, odsuďte ty pány, stěžujte si, piště do místních novin. Mám sama 2 psy. Jenom proto , že jsou velcí a černí na ně někteří koukají s nedůvěrou. Stačí vysvětlit, že pohladit jenom se souhlasem pána. Mám taky zkušenost, malého kluka, který se k nám hnal mávajíc klackem. Moji psi jsou lovečtí, klacek je pro ně pomůcka při aportu. Kluk nejen že ječel a mával, ale také si myslel, že hladit psa bez souhlasu pána je samozdřejmost. Ještě že jsou to labradoří méďové. Ono na obou stranách je co zlepšovat.
Není tady
A jeden odlehčující :
Lidé, kteří chovají psy, se mi hnusí. Jsou to zbabělci, kteří nemají odvahu pokousat vás sami.
August Strindberg
Není tady
Dana napsal(a):
A jeden odlehčující :
Lidé, kteří chovají psy, se mi hnusí. Jsou to zbabělci, kteří nemají odvahu pokousat vás sami.
August Strindberg
Náhodou tohle je docela trefný občas potkávám týpky kteří se přerazí o pampelišku ale na řemenu si je vede pitbul s masivním ocvočkovaným obojkem.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Jesi: ... no to jsou přesně ti pejskaři, co je nemusím ... já bych je snad i mlátila ... ach jo... jak takový očmuchaný dítě nemá pak příště ječet hrůzou, když kolem něj (pár metrů od něj) hodlá projít můj pes ... (jasně že když vidím, že dítě nebo rodič reagujou nějak "divně", tak psa přivolám ...ale nemusela bych, nevšímá si osob, ani jiných psů) ... A jinak, Jesi, pitbula se nemusíš bát až tak. Je to teď zmedializovaný "strašně nebezpečný" bojový plemeno, ale úplně stejně lze zkur.it i kokra nebo jezevčíka....
To sice jo, ale jezevčíkovi či kokrovi bych se ubránila (doufám), ale když se zakousne pitbul, tak se z něj stane zabiják.
Není tady
Jéňo, nezlob se, ale nesnaž se nás tady houpat víc, než je zdrávo pro pěkný, vyrovnaný boj, jo?
Jestliže nazveš vlákno tak, jaks ho nazval - kdo ti má zblajznout, že ti šlo "výhradně o tento případ" a "mně psi v zásadě nevaděj" - co??
Jednou přečůráš někoho.........ále co, zjisti si to sám, pittbule....
Není tady
Holky, nechte toho, prosím. Jeňýk mi přijde fakt docela normální. Nebo vám nevaděj´nevychovaný zvířata? ... mně jo, dokonce mi vlastně vaděj´i nevychovaný děcka .... fakt jsem nikde nečetla, že by mu vadili slušně se chovající psi jako takoví. Jen proto, že jsou to psi. To né. A jinak - on má podle mě smysl pro humor, takže proto ten název vlákna. A mně se líbí, zaujal mě
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jéňo, nezlob se, ale nesnaž se nás tady houpat víc, než je zdrávo pro pěkný, vyrovnaný boj, jo?
Jestliže nazveš vlákno tak, jaks ho nazval - kdo ti má zblajznout, že ti šlo "výhradně o tento případ" a "mně psi v zásadě nevaděj" - co??
Jednou přečůráš někoho.........ále co, zjisti si to sám, pittbule....
Milovníci psů tohle nečtěte! ........ je tohle v názvu debaty nebo není? Pokud není, tak mě oprávněně pošli do pr...
Pokud to tam je, ty to čteš a ještě se kvůli tomu rozčiluješ, tak potom nejseš milovník psů a opakem je co? To je mi ale pěkné zjištění......
Mě vážně fascinuje jak tady stačí jen malinko nahodit udičku a už to ten dotyčnej slízne že by pomalu neměl vycházet na ulici. V jiným vláknu stačilo zkopírovat článek z jednoho našich nejprodávanějších deníků o Evě a Vaškovi a to bylo hned pohoršenejch příspěvků.
Evo dík, ale klidně ať ta debata pokračuje. Já ten internet nepřeceňuju a myslim že v reálu bych si s většinou zdejších pisatelek dobře pokecal.
Upravil(a) Jeňýk (23. 5. 2007 21:50)
Není tady
Jeňýk ... druhá puberta alebo senilita ?
Nie je toto náhodou čast babinetu nazvaná Pejskové ? Tak pre koho je určená ? Pre milovníkov psov alebo pre rýpačov ako si ty ?
Není tady
Mafia napsal(a):
Jeňýk ... druhá puberta alebo senilita ?
Nie je toto náhodou čast babinetu nazvaná Pejskové ? Tak pre koho je určená ? Pre milovníkov psov alebo pre rýpačov ako si ty ?
Já bych řekl že pro debatu o psech, ty ne?
Není tady
Já Jeňýka celkem chápu, dokud jsem neměla svoje dvě zlatíčka , myslela jsem si něco pobobného. Bože jak ty chlupaté koule člověka změní....
Není tady
Dano ale já si to myslim i potom co jsem měl svoje dvě chlupatý zlatíčka.
Není tady
to neva, vyjímka se najde všude
Není tady
Tak dobře...když debata, tak debata.
Jen aby ses neosypal, Jení....
Začnu od Adama, jo?
Štěňata; narodí se a narodí se jako vesměs nesmírně přátelská stvoření. Vskutku, štěně - agresora jsem viděla v životě jen jedno.(doufám proboha, že se mě Honzí nebudeš vyptávat, jestli jsem teda viděla jedno, nebo dvě....)
Svoji nesmírnou touhu po lásce, pozornosti a pospolitosti vyjadřujou tak, že skáčou....jo a olizujou.
Je to poněkud obtížné, ano - stejně, jako dítě, které žádá pozornost a lásku řevem v přeplněném metru.
A co děláme s těmito láskyplnými truhlíky my.....?
My jim to všechno zakážem.
Lidi - především děti....a ostatní psy taky....
V nějaké předposranosti z - čeho vlastně?
No a pak nám z toho vyrostou velcí psi. Tedy dospělí.
Psi, kteří nemají tušení, jak se chovat k ostatním psům, lidem dětem.
Psi, kteří se za žádnou cenu nesmějí pustit, protože jsou nevypočitatelní.....
Teď jsem tu měla na víkend tři prcky; měli samozřejmě trochu potíž se štěnětem - z důvodů výše uvedených.
Jeden z prcků byl škrábnut. Krev netekla - ale prý byl. Po troše utěšování, které nikam nevedlo, jsem se ho optala, jestli takhle vyváděl. když se ondyno dost natvrdo rozšvihal na inlajnech (páč to teda krev tekla)
Poněkud překvapen a zaskočen pravil, že ne....a na otázku, proč teda vyvádí teď, pravil ještě překvapeněji, že vlastně neví....a to je jeho matka naprosto nehystrická ososba...jen nemaj psa.
Prosím - ví snad někdo, proč tak vyváděl?
Jooooo! nebyl...pod kontrolou...asi
Není tady
No je to fakt těžký. Já miluju psy. Jsem schopná "omatlat" každýho, kterýho potkám. Ale podle mě za ty havárie, které popisuje Jeňýk fakt nemohou psi, ale z velké části majitelé. Samozřejmě, že se určitě najde agresivní pes, stejně jako agresivní člověk, ale podle mě to jsou výjimky. A zase jsme u toho, jak se chovají pejskaři. Není nad to, když pes vyrůstá se "svými" dětmi a nejlíp se psem "od sousedů". Zvykne si na společnost, křik a na to, že musí poslouchat a je potom lépe zvladatelný. Aspoň to mám tak vyzkoušené. Sestřenka má tak šíleně rozmazleného psa, že pokud bych to neviděla, tak tomu ani nevěřím. Ona ani nemůže o někom říct, že je hodný nebo hezký. Ten pes tomu fakt rozumí a tak šíleně žárlí a vyvádí, že cizí člověk by z toho zešedivěl.
Není tady
A to je přesně to, co jsem myslela, Vlaďko....
jak se má to zvíře chovat "společensky", když to má odmala zakázaný?
Já samozřejmě souhlasím s tím, že za to můžou majitelé...jenže Jéňa to podává asi tak, jako by to podával Blesk - to za á. Prostě mě spíš dráždí ten přihlouple senzacechtivej tón.
A za bé- tenhle systém prostě nefunguje, zvíře není automatka a nemá programy.....
Jen ten, kdo je na řetězu, (ať skutečným, nebo pomyslným), může se z něj urvat.
Není tady