Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#226 24. 5. 2008 2:10

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

Re: Milovníci psů tohle nečtěte! Jistě se vás to netýká :-)

no, přijde mi, že se tu všechno dělí na hodný psy co maj kliku, že maj dobrý pány a na ty hajzly nevychovaný, co je třeba je zastřelit, použít na ně paralyzér a bůhví co ještě. Já bych stejně tak střílela všechny vrahy, násilníky. máme doma pinče, který, když byl menší, měl rád vše živé, pak najendou začal řvát po dětech, útočí proti nim, čim menší, tim víc se může zbláznit...i za to dostal kolikrát, když vyjel. A pak sme byla svědkem, jak ta malá chamraď co chodí kolem baráku ze školy stojí u plotu, kope do něj, dráždí psa klackem, štěkají na něj a a ve finále začali sbírat šutry..a taky mám často problém, že se pes líbí děckám, že je malej a vypadá furt jak šťěňátko. ráda bych nechala pohladit dítě, co má psy rádo, ale ted už to nejde, musim je odmítat a poslouchat matky a jejich kecy o tom, proč si ho nesmí pohaldit. je sice malej, ale ne polštář na muchlání. vim, že moje názory jsou radikální, ale mám pro to svoje opodstatnění. svýho psa mám ráda, a ano, mám ho radši než cizí dítě. nikdy bych na děcko psa nepustila,nenechala ho aby nějakýmu ublížil, nebo tak. ale pokud by se nějaký dítě svojí vinou k němu dostalo a utržilo kousanec, který si vyprovokovalo, budu bránit psa. naštěstí je fakt malej. nikde se nemluví o tom, čeho se lidi dopouští na psech, na zvířatech vůbec, jen se furt dokola krafe o důsledcích lidského chování, a to jsou pokousaný lidi. člověka, který vlastnil psa, nestaral se o něho a zapřičinil tak, že pes někoho poskousal, podle míry vážnosti, zavřela bych ho. jen je problém že by se do věznic nevešli...to je na jinou debatu.

Není tady

#227 24. 5. 2008 13:21

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jeňýk napsal(a):

http://zpravy.idnes.cz/zakon-pocita-za-psa-bez-voditka-s-pokutou-az-50-tisic-fxb-/domaci.asp?c=A080521_211920_domaci_zra
Já tleskám........ jen bych doplnil to, že kdo nebude mít na pokutu tak si ji odpracuje odklízením psích hovínek holou rukou o víkendech po dobu jednoho roku. tongue

A si asi zatleskáš ještě jednou, když ti řeknu, že já coby majitel psa již po dva roky - jsem do čtení tohoto článku nevěděla, že pes nesmí pobíhat volně všude. Jak poznám, kde můj pes může a kde nemůže volně pobíhat? Jsou nějaké značky ( nevšimnula jsem si jich) či jsou nějaká pravidla?

Mého malého živého psa naštěstí pobíhat volně hned tak nenechávám, jde mi o jeho bezpečnost. Nicméně pokud budu informována, co je třeba, budu dodržovat pravidla. Nemyslím, že by v tomto směru byla jasná informovanost a osvěta.

Nezdají se mi v zásadě menší psi nevychovanější. Ale může to být můj pohled majitele malého psa. Také na některé pokyny je dost složité malého psa naučit. Např. chůze u nohy. Než jsem ji to naučila tak jsem si užila překrvené hlavy a zapotila jsem se až hrůza. Každá kniha, která radí, jak naučit psa u nohy říká: chyťte psa za obojek a veďte si ho u nohy", což jse sice pravda, ale když má pes výšku 23cm, tak se člověk docela namůže. Ale naučila jsem ji to.

Není tady

#228 24. 5. 2008 20:23

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

U nás jsou značky - tabulky s přeškrtnutým pejskem a někde je pod tím i tabulka zákaz volného pohybu psů a též visí vyhláška v obecních vitrínách. Asi je to v každé obci jinak.

Upravil(a) Bety (24. 5. 2008 20:25)

Strach je malá smrt...

Není tady

#229 25. 5. 2008 8:56

mag
♥♥♥♥♥♥♥

lepista napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

http://zpravy.idnes.cz/zakon-pocita-za-psa-bez-voditka-s-pokutou-az-50-tisic-fxb-/domaci.asp?c=A080521_211920_domaci_zra
Já tleskám........ jen bych doplnil to, že kdo nebude mít na pokutu tak si ji odpracuje odklízením psích hovínek holou rukou o víkendech po dobu jednoho roku. tongue

A si asi zatleskáš ještě jednou, když ti řeknu, že já coby majitel psa již po dva roky - jsem do čtení tohoto článku nevěděla, že pes nesmí pobíhat volně všude. Jak poznám, kde můj pes může a kde nemůže volně pobíhat? Jsou nějaké značky ( nevšimnula jsem si jich) či jsou nějaká pravidla?

Mého malého živého psa naštěstí pobíhat volně hned tak nenechávám, jde mi o jeho bezpečnost. Nicméně pokud budu informována, co je třeba, budu dodržovat pravidla. Nemyslím, že by v tomto směru byla jasná informovanost a osvěta.

Nezdají se mi v zásadě menší psi nevychovanější. Ale může to být můj pohled majitele malého psa. Také na některé pokyny je dost složité malého psa naučit. Např. chůze u nohy. Než jsem ji to naučila tak jsem si užila překrvené hlavy a zapotila jsem se až hrůza. Každá kniha, která radí, jak naučit psa u nohy říká: chyťte psa za obojek a veďte si ho u nohy", což jse sice pravda, ale když má pes výšku 23cm, tak se člověk docela namůže. Ale naučila jsem ji to.

Obecně žádný předpis neexistuje, města za tímto účelem vydávají obecně závazné vyhlášky. Tak se informuj na vašem obecním úřadem.

Není tady

#230 25. 5. 2008 18:45

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

amba napsal(a):

Hani,
aby nedošlo k omylu, také jsem milovnicí psů, měla jsem 11 let jezevčíka, potom 10 let dogu. Jezvčík, i když mrňous, si uměl udělat pořádek, doga- to byl nejmírumilovnější tvor. Poslechla jen na nepatrný pokyn ruky, nepřetržitě si nás hlídala - nikdy neodešla tak, aby na nás neviděla. Na pokyn musela otevřít tlamu a nechat si vzít i lahůdku, s venčením jsme neměli problém, máme dost velký vlastní pozemek. Přesto jsem  pochopila, že mimo vlastní pozemek sousedé a náhodní chodci před ní mají  respekt pro její impozantní postavu a proto jsem jí dávala na vodítko a košík. Papírový a igelitový pytlík s sebou vždy. Nemít problém není tak složité.

Dodrzovat takovy zakon je dost slozite . Shodou okolnosti asi bydlis ve stejne oblasti jako ja / ja bydlim na hajich / Vis kolik tam mist pro psy pro volny pohyb . Jsou dve , jedno u hlavni u metra haje a druhe u cvicaku, kde je sto let nesekana trava a valejici se odpadky. Takze kdybych neco takoveho mela dodrzovat ti psi by se nikdy nedostali z voditka . Pritom mam male psy , a v zivote sem s nikym nemela zadny problem.

Není tady

#231 25. 5. 2008 18:51

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

ZÁKONY A VYHLÁŠKY JSOU,ALE POSTIHY,SLABÉ, NEADEKVÁTNÍ,JSEM PRO TVRDŠÍ POSTIHY A TO VČETNĚ ZA UBLÍŽENÍ NA ZDRAVÍ PSEM!!! Toť můj názor. A možná,že Jeňyk si pořídil zbraň na svou obranu a svých dětí?,jako poslední výkřik o pomoc,když se nemůže slušně dohodnout s arogantními pejskaři..,ani se nedivím,bohužel. PROSÍM PEJSKAŘE BUĎTE ZODPOVĚDNÍ za své miláčky. Pak ubyde možná takových Klárek, ve zprávách..

Kazdy ma byt zodpovedny za sveho psa a dostat adekvatni trest. Proc to maji , ale odnest vsichni psi , to nechapu.

Není tady

#232 25. 5. 2008 19:08

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

no, možná kdyby byly tvrdší postihy pro každýho debila, co si pořídí psa a zanedbává ho, tak aby si to pamatoval..tak by takových majitelů ubylo a tim i psů, kteří někoho pokoušou. jenže tady si každý může týrat zvíře jak chce, psychicky, fyzicky...a důsledky nám pak hlásí ve zprávách.

Není tady

#233 25. 5. 2008 20:00

REŇAS
Host

Ivanko,rozhodně to nemají odnést všichni psi,ale jen a pouze ti nezodpovědní MAJITELÉ psů,které nezajímá nic a nikdo,natož nějaké vyhlášky.. Nemluvím k těm zodpovědným majitelům,tam není,co řešit wink

#234 26. 5. 2008 11:58

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

REŇAS napsal(a):

Ivanko,rozhodně to nemají odnést všichni psi,ale jen a pouze ti nezodpovědní MAJITELÉ psů,které nezajímá nic a nikdo,natož nějaké vyhlášky.. Nemluvím k těm zodpovědným majitelům,tam není,co řešit wink

No ja nevim, nutnost mit psa na voditku pod pokutou 50 000 bez jakehokoliv posouzeni psa , tim potrestaji vsechny a zejmena ty, ktere na to nebudou mit  . Ti kvuli , kterym jsou problemy to nepostihne , protoze to stejne dodrzovat nebudou.

Není tady

#235 26. 5. 2008 14:29

REŇAS
Host

No nevím,třeba nejsem dost objektivní (např. co se týká znalostí ras atd.), ale,ani ty vyhlášky nevymýšlím..,co jak,která rasa,jestli jen náhubek,nebo i vodítka,kolik pokuty,tak,aby to bylo u všech stejně spravedlivé..a objektivní..ale ty sáčky,by snad měli,mít všichni bez rozdílu,né ? Kamarádka,když nemá ten papírový,nosí svůj silonový z domu,nevím,jak to technicky zvládá,ale zdá se,že většinou dobře(chápu,že né vždy to jde hladce) big_smile big_smile  Jinak mně osobně,ale znova se,už opakuji,  by stačil u psů, ten náhubek,to je věc názoru a ten sáček. stolt No a takové to,můj pes by nikdy ... jsme slyšeli už x - krát a pak přijde situace,okamžik.. a je vše jinak. Nevím,zda majitel psa,může stoprocentně říct,že za každé situace,"vidí" svému psovi,až do hlavy..,co mu tam probíhá.. No a ještě jsem chtěla dodat,jaké můžou být následky,když pokousá např.jokšír apod.plemena a nebo pitbul,vlčák apod.,v prvním případě jsem o tom,snad ani neslyšela,možná i díky tomu,že následky- fyzické,nejsou tak značné, ve druhém případě,bohužel,ano s kolikrát tragickými následky.  O psychických v obou případech,teď nemluvím. To není nic proti těmto rasám( ať mně tu někdo nechytá za slovo),ale tyhle rasy,by měli mít,dle mého názoru, právě ti  hodně zodpovědní a hlavně znalí majitelé.., každý pes má jinou povahu a nároky.. a k něčemu jinému má předpoklady.. No,ale tady to asi nevyřešíme a já tu nejsem ani od toho.. jen jsem napsala,jak já vidím toto téma. wink přesto trvám natom,že všichni majitelé psů,jsou zodpovědní za své miláčky.. stolt
PS: a samozřejmě,aby si někdo,nemyslel,že mají být zodpovědní jen majitelé psů,tak mi také připadá naprosto nezodpovědné,aby matka nechala své dítě šahat - hladit, cizí pejsky..  dumbom  Pro mé děti je naprosto samozřejmá věc, ,NEOBTĚŽUJI A NEŠAHÁM na žádné cizí psy..,ptají se i mé kamarádky,jestli si jejího jokšírka,když jsme u nich,můžou pohladit.. Navíc mají ze psů,dost respekt,hlavně syn,jednou,když byl s manželem na procházce, tak jedna důchodkyně,venčila,své dva vořechy,navolno bez ničeho,klábosila o kus dál, s další důchodkyní,také s pejskem,no a jak šli manžel ze synem,za ruku, kolem těch psů,co tam pobíhali sem a tam,v centru města, tak na ně ti psi vyjeli, bohužel,syn se strašně lekl a zapamatoval,si to, no a pak,ještě viděl a věděl,co se stalo te Klárce,tak si psů nevšímá a bohužel, raději je obchází..

#236 26. 5. 2008 18:30

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Mě tento zákon přijde jako když někdo chtěl rychle ukázat, že v parlamentu se pracuje a to tvrdě a nekompromisně a tak navrhli něco, co neurazí žádnou stranu. A také nepíchnou do vosího hnízda jako by to bylo např. v případě důchodové reformy.

Přijde mi jako nesmysl, aby 90% psů mělo pykat za to, že těch 10% někoho napadlo. Sama jsem za celý svůj život nepotkala nikoho, koho by pes pokousal, vždy jsem jen o tom slyšela z televize. A vždy se jednalo o bojová plemena. Nebo jste někdo slyšel, že by kokršpaněl či pudl zadávil dítě? Proč nezačít tím nejjednodušším - zakázat chov těchto plemen. U těch dožívajících udělat tvrdé postihy, povinnost zkoušek apod. To by mi pak přišlo konstruktivní, než pak dávat stařence pokutu 50,000 za to, že jí pobíhal volně jezevčík.

Není tady

#237 26. 5. 2008 18:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

REŇAS napsal(a):

Jinak mně osobně,ale znova se,už opakuji,  by stačil u psů, ten náhubek...

Nejspíš proto, žes v životě neviděla hodného a veselého neapolského mastina s náhubkem roll Bylo to jediné zranění od psa v mém životě, za které jsem si fakt nemohla.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#238 26. 5. 2008 19:39

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

lepista napsal(a):

Mě tento zákon přijde jako když někdo chtěl rychle ukázat, že v parlamentu se pracuje a to tvrdě a nekompromisně a tak navrhli něco, co neurazí žádnou stranu. A také nepíchnou do vosího hnízda jako by to bylo např. v případě důchodové reformy.

Přijde mi jako nesmysl, aby 90% psů mělo pykat za to, že těch 10% někoho napadlo. Sama jsem za celý svůj život nepotkala nikoho, koho by pes pokousal, vždy jsem jen o tom slyšela z televize. A vždy se jednalo o bojová plemena. Nebo jste někdo slyšel, že by kokršpaněl či pudl zadávil dítě? Proč nezačít tím nejjednodušším - zakázat chov těchto plemen. U těch dožívajících udělat tvrdé postihy, povinnost zkoušek apod. To by mi pak přišlo konstruktivní, než pak dávat stařence pokutu 50,000 za to, že jí pobíhal volně jezevčík.

A hlavne 90 procent utoku psa se stalo doma , nikoliv na ulici .

Není tady

#239 26. 5. 2008 23:32

REŇAS
Host

Lupino montano,jistě,neviděla,to také nepopírám..,také jsem netvrdila,že jsem nějaký znalec..  va (tak se asi budu muset kouknout do atlasu psů) Jinak,jak jsem psala,já ty vyhlášky ,pokuty,atd. nevymýšlím.., stím se budete muset obrátit na někoho jiného i když to nic nemění na mém názoru,že u nás jsou postihy a tresty neadekvátní a to nejen,co se týká majitelů psů,ale i v jiných oblastech( arogantní řidiči,vrazi,pedofilové,atd.)ale to by,už bylo na jiné téma..,né tady,o psech..  Neznamená,že bych si,ale myslela,že všichni majitelé psů,mají dostávat pokuty 50 000 kč..,ale nějaké stokorunové pokuty mi přijdou směšné,co je to pro nějakého "frajera", s plnou peněženkou,který si pořídí nějaké plemeno psa za x - tisíc,aby to bylo vidět.. neutral O těch náhubcích píšu všeobecně, opravdu tu nehodlám rozebírat každou rasu extra,protože si myslím,že je zranění od náhubku,né tak tragické,jako,co dokážou  zuby vlčáka,pitbula apod.( tj.pouze příklad),my všichni viděli KLÁRKU "potom" téměř denně ve školce ,následky i po spousta operacích hrozné,(nejvíce v obličeji a na oku,jestli na něj,vůbec vidí to nevím)viditelné do dneška,nehodí se,abych to vůbec popisovala..   Jak se říká,požáru je lépe předcházet než jej hasit... Jinak bych i celkem souhlasila s lepistou, o bojových plemenech,ale asi bych tyto psy nezakázala úplně,bylo by to sice nejjednodušší,ale mohly by existovat výjimky, protože tito psi apod. by mohli být nápomocní,teď čistě laicky,jen,co mně napadne,jako obranáři u objektů,věznic,u policie např. Takže také,souhlasím,v tomto případě,s těmi zkouškami,,povolením,znalostmi,pravidelným výcvikem apod. Jinak,jak Ivanka psala,nebyla bych si tak jistá,tím jak rozdělila ty procenta a že většina útoků se stala doma,no,ale,co ani já nevím,jistě,tak to netvrdím a ani nemůžu vyvrátit..,budu muset asi mrknout na nějaké statistiky.. No a pro mně je toto téma tímto, uzavřené,protože mi to o psech,už úplně stačilo..,stejně záleží na tom či onom majiteli jednotlivých psů,na jejich morálce, zodpovědnosti a třeba i svědomí.. Tohle,já změnit stejně nemůžu.  neutral

#240 14. 6. 2008 11:41

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

http://zpravy.idnes.cz/majitel-psa-zabi … anicni_jan

Doufám že si vezmeme z Frantíků příklad. cool

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#241 14. 6. 2008 22:33

REŇAS
Host

Jeňýku,tak to jsi teda optimista,kéž by,ale tomu bych moc nevěřila.. wink

#242 14. 6. 2008 23:28

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

REŇAS napsal(a):

Jeňýku,tak to jsi teda optimista,kéž by,ale tomu bych moc nevěřila.. wink

Ale jo, bude k tomu jen potřeba ještě pár pokousanejch dětí případně i zabitejch. Pak se třeba lidem v tý palici rozsvítí...... já čistě sobecky budu jen doufat, že se to mě a mojí rodiny nebude týkat.

Dobrej je ten poslední odstaveček:
"O necelé dva roky dříve pokousal německý ovčák v Rumburku sedmiletého chlapce. Také on na následky hlubokých tržných ran zemřel. Soud v Děčíně odsoudil majitelku psa k šestnáctiměsíčnímu podmíněnému trestu."

Upravil(a) Jeňýk (14. 6. 2008 23:29)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#243 15. 6. 2008 0:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

ALe nojofurt....víš ty co, taťko? Ty hlavně a především nauč dítě, že nemá hulákat, vřeštět a mávat rukama na psy, natož na ně běžet a poskakovat.....ono se totiž podrobným pátráním většinou zjistí, že chybka je někde tady - když pominu spratky, co dráždí psy přes plot a pak se děsně diví.
Mmch - nedávno jsem se dověděla jistou informaci a velkomyslně ti ji přenechám pro tvůj klid: skutečně nebezpečná jsou tři psí plemena: bullteriér, americký steffodshireteriér a americký pitbullteriér. A to proto, že jim bylo selekcí vyblokováno sociální chování - nemaj prostě zábrany. A pro tvou informaci další - vybírají si. To znamená, že soupeře vidí ve tvorovi přibližně stejně velkém, jako jsou sami - a když vidí soupeře, jmou se zápasit....tož tak.

Není tady

#244 15. 6. 2008 1:26

amba
♥♥♥♥♥--

Kamarádka mojí dcery minulý rok šla se sedmiletým synem v centru Prahy, podávala mu kapesník, chlapec natáhl ruku a kde se vzal tu se vzal pes, skočil na něj a roztrhl mu celou dlaň pravé ruky. Měl hodně velké štěstí na šikovného chirurga, který mu dal dohromady šlachy i nervy, takže je v pořádku. Moc nechybělo a měl ruku navždy nepohyblivou. Pes byl oříšek velikosti jezevčíka.

Minulý měsíc jsem vycházela z Delvity na Budějáku, u vchodu byl přivázaný pes s náhubkem. Předemnou šli starší manželé, bavili se, najednou pes (vlčák) vyskočil,   pána uhodil košíkem a ošklivě ho podrápal na břiše a na prsou. Roztrhl mu  košili, přitom mu upadla taška( nebo mu tašku vyrazil, to nevím, seběhlo se to ve zlomku vteřiny) a rozbily se sklenice co v ní nesl.  Střepy znehodnotily zbytek nákupu.  Když se dostavila mladá majitelka psa, ještě sprostě nadávala, popadla psa a utekla.
O mém setkání s dogou jsem psala výše- a bylo mi pěkně ouzko.

Mirko:
Napsala jsi, že pokud se dítě vlasní vinou dostane k tvému psu, budeš bránit psa. Nevím sice, co jsi měla přesně na mysli, jen bys měla vědět, že mladší dítě zkouší a dělá spoustu blbostí a chyb. Kdyby se něco stalo, ty jsi dospělá majitelka psa a měla bys nést za psa za všech okolností plnou odpovědnost.

Já to vidím tak:
pokud nemám pro chov psa  určitého plemene podmínky, tak si ho jednoduše nepořídím. Mně se také líbí žirafa, ale nemám holt pro ni ty podmínky, tak ji nemám doma.

Jsem velká milovnice zvířat, zvláště psů, přesto souhlasím s tvrdými a nekompromisními postihy jejich neukázněných majitelů. Ti ukáznění se totiž nemají čeho obávat, těch se přece žádný postih netýká. 

Nemysli si, že malý pes není nebezpečný.  Asi by nikoho nezakousl, ale i malý pes může  způsobit zranění s doživotními následky.

Není tady

#245 15. 6. 2008 9:56

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

amba:
tak by mě zajímalo, co teda mám se psem dělat, asi ho zavřít doma, kde se k němu žádné dítě nedostane....získala jsem averzi k dětem, který si zkouší svojí blbost na našem plotu, kopou do něho a snaží se skrz plot našeho psa jen co nejvíc podráždit, ačkoli on  se do tý doby jen válel na sluníčku, nebo občas štěkl na nějakýho psa....taky souhlasím s postihy neukázněných majitelů, jenže když se něco stane, je potrestaný pes. A pořád u mě platí, pokud dítě dělá psovi něco co s emu nelíbí a pes by si měl nechat líbit, stojím za psem a rodiče si mají dítě hlídat. A nejsou to jen malé děti, to bych ještě chápala že batole nebo předškolní bude psa atahat za vousky,uši a tak, ale když kolem našeho plotu chodí první stupeň a sami se chovají jak zvěř, ty teda bránit nehodlám, tak velké dítě už by mohlo vědět, že se zvířatům neubližuje, a pokud to neví, je na tom stjeně jako ten pes, který neví, by si měl nechat od lidí všechno líbit.

Není tady

#246 15. 6. 2008 13:24

Maya.82
Host

No já se taky zastavám psů. Kolikrát jsem jela se svým psem v tramvaji a najednou vidím babu s děckem je viděla psa a letí na mě a honem hladit. Kolikrát se musela nahlas říct člověku nehladit aby dal pokoj. A zvlášt děcka. Jak byl muj pes mladší tak v autebuse jsem nestačila furt uhýbat jedne holce, která mi furt strkala ruky do naruče kde jsem tehdy držela štěně. Asi 15 krát jsem ji řekla nehladit ona to nemá ráda.
Lidi jsou jak blbí a pak si stěžujou když je pes pokouše.

#247 15. 6. 2008 19:00

REŇAS
Host

Hm,tak každopádně,když tohle matky svým dětem dovolí,je to krajně nezodpovědné,to samé jako,když někdo provokuje psa a zkouší,co nato ten pes :dumbom dumbom,ale jak,k tomu přijdou ty děti,co si jen! hrají  před svým domem a u dětského hřiště,jako ta Klára.(nebo,jak psala amba stím kapesníkem,) Z vašeho příspěvku mi připadá,že veškerou zodpovědnost hážete na děti a jejich rodiče. Tak,to vidím,že za chvíli my dětem,budem nasazovat nějaké brnění,aby se k nim,nějaký pes náhodou nedostal,když se jen pohnou nebo budou na veřejném místě běhat..(já zase teď byla svědkem před naším domem,jak,pes vyletěl,na kluka- cyklistu,který si dovolil,jen jet kolem něj) Tak,jako si má matka pohlídat své dítě a má předpokládat,že se něco,může stát,(když např.dítě nechá lítat u cesty,vody..) tak i majitel si má hlídat svého psa. Tak,jako je každý rodič,zodpovědný za své dítě,tak samo je zodpovědný majitel za svého psa. Když,já se nebudu starat o své děti a nebudu je zvládat,tak mi je v nejhorším případě vezmou a když není schopný majitel se postarat a zvládnout svého psa,dodržovat,co má,ať si ho nepořizuje..sad sad  Zodpovědní majitelé se myslím,nemusí ničeho,až tak, obávat a nemají důvod něco řešit. Ale je mi jich líto,když trpí,že jsou házeni do jednoho "pytle" s těmi nezodpovědnými. Nevím,proč někomu,to nedělá problém,dodržovat,co má a jiný je  arogantní,až hrůza a psa má bůhvi proč. Naše děti,ať nehladí,nedráždí, vaše psy a vy majitelé psů,dodržujte co máte,náhubky,(samozřejmě,nebudu zase rozebírat jednotlivé rasy,to by bylo pořád dokola)uklízejte si po nich,doma,si to na kobercích také nenecháte a nešlapete po tom..,a bude to O.K.,na obou stranách,u pejskařů i nepejskařů.

A pro Jeňýka a ostatní,řekli,byste rodičům,toho kluka  zabitého tím ovčákem,že kluk si vlastně mohl zato sám...,kdyby měl náhubek,asi by to nedošlo,tak daleko..(teď je otázka,jestli kluk,tehdy nelezl někam,kam neměl,nedráždil,psa apod.,nějak si tento případ nemůžu vybavit) ALE 16 měsíční podmíněný trest za ublížení na zdraví s následkem smrti.. sad sad no naše trestní sazby jsou opravdu k grater,grater Ale to nevyřešíme.  No a teď,už  offtopic

#248 15. 6. 2008 21:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No právě...zrovinka dneska: byli jsme na dostizích, kde mají přístup jak děti, tak psi. A já samosebou hlídala svého psa, aby v rámci vodítka někoho nevyděsila (protože o hryzání se obávat nemusím, ale vřeštící vyděšenci nás potkávají imrvére a nadělají zmatků ažaž) a k tomu jsem vysvětlovala jedné holčičce, že když si chce hladit cizího psa, ať se raději napřed optá, další dva mrňavé běhače jsem hlídala, aby mi na psa neupadli, neb jejich rodiče byli zcela zabráni do rozhovoru a třetí dítě zvící cca roku jsem vyloženě vrátila od našeho chvostu taťkovi.....tak mi teda řekněte, jak já k tomu přijdu? Mám si taky opatřit nějakou humánní zbraň, jako tuhle Jéňa? Bo co? va Když se občas stalo MÝM  dětem, že je kdosi pohryzl, řekla jsem, že vědí, jak se ke psům chovat a nemaj blbnout.....ale zdá se, že ve všeobecnosti by bylo daleko  přínosnější, kdybych se bezstarostně nechala unášet událostmi a v případě hrozícího konfliktu vyrukovala, poněvadž zřejmě "nejlepší obrana je útok" reta
A Reňas, co se uklízení týče, tak to si (konkrétně v městských parcích) říkám, k čemu tak máme městskou policii? Možná, kdyby se jeden pravidelně volným krokem procházel po celý den po Kampě a pozoroval přísným zrakem pejskaře a pokutoval nedbalé, byl by za chvíli klid....

Není tady

#249 15. 6. 2008 21:58

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

lupina montana napsal(a):

ALe nojofurt....víš ty co, taťko? Ty hlavně a především nauč dítě, že nemá hulákat, vřeštět a mávat rukama na psy, natož na ně běžet a poskakovat.....ono se totiž podrobným pátráním většinou zjistí, že chybka je někde tady - když pominu spratky, co dráždí psy přes plot a pak se děsně diví.

Lupi buď zcela bez obav, občas to možná tak vypadá, ale nejsem idiot praktikující takzvanou "volnou" výchovu kde je dítě pámbu kterýmu je dovoleno úplně všechno. wink
Zcela jasně to tady píše Reňas, slušnej majitel psa se přece nemá čeho obávat. Tady jde o to zkomplikovat idiotům přístup k psům na který nestačí.
Tou informací že pitbulové vidí soupeře v tvoru přibližně stejně velkém jsi moc maminek malých dětí neuklidnila. wink

Maya.82 napsal(a):

Kolikrát se musela nahlas říct člověku nehladit aby dal pokoj.

Možná by stačilo podobnýho blbečka přátelsky poplácat po hlavičce a hlasitě zažvatlat jak je lostomilouškej a hezky vrtí ocáskem......... nebo na něj použít opačnej hodně tvrdej slovní kalibr.
Mám zkušenost že s některejma lidma se nejde domluvit jinak než šokem. To je naprosto stejný jako když já během jednoho odpoledne několikrát slyším "nebojte se, ten náš pejsánek je hooodnej" přičemž mě očmuchává na volno puštěná obluda. S podobnejma lidma nelze jednat slušně.......

Přirovnal bych to ještě k tomu když někteří jedinci mají potřebu strčit hlavu do každýho kočárku kterej potkají a začít se rozplývat nad "klááásným mimineškéém"....... to už mám naštěstí za sebou. Vždycky jsem těmhle týpkům říkal "co je na něm krásnýho, pani(e)? Dyk akorát řve a kadí........" Jooo to bejvali pohledy ale byl od nich během vteřiny pokoj. big_smile cool

Není tady

#250 15. 6. 2008 21:59

REŇAS
Host

No,tak natom něco také je,ale u nás moc těch měšťáků,není(asi není ta správná motivace,můj známý byl u nich chvilku a utekl k cizinecké policii) a pejskaři jsou rozlezlí po celém městě,nejlépe v blízkosti svého bydliště,domu,dětského hřiště,aby nemuseli nikam daleko,však,ono to pejskovi asi musí stačit,vykoná svou potřebu a alou domů,do paneláko-cihlového vězení..,hlavně v zimě,to máme potom krásný sníh s různě zbarvenýma dárečkama.. Takže,ta městská policie, kontroluje tam,kde mají pochůzky,pokud vůbec,protože občas jejich náplní práce asi je okukovat pěkné holky gloria Občas,kdybych je k něčemu,měla volat,např.,k nějakému arogantnímu pejskařovi,ačkoliv,jsem to nikdy neudělala a důvodů by se našlo,tak myslím,že než by dorazili, pejsek se svým páničkem by byl dávno doma na svém kanapíčku. va

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí