29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
http://www.novinky.cz/krimi/policiste-z … 0ocjt.html
Já jen nechápu proč furt střílejí ty nevinný pejsky...... vsadim se že byl taky "hodnej a nikomu by neublížil"
Není tady
Proč mám takovej blbej pocit, že Tě ten článek ohromně potěšil?
Není tady
A co tim chces Jenyku rici?
Není tady
Nechápu, proč je tady okopírovanej právě tenhle článek... Jeňýku, ulevilo se ti ??
Není tady
Jeňýk, videla som od teba zatiaľ len 3 príspevky, ale mám akosi pocit, že si vysadený voči psom a že sa priam ukájaš na takýchto príspevkoch. Teba v detstve napadol pes ? Alebo máš len ničím neodôvodnenú psofóbiu, lebo ti od malička doma vtĺkali, že pes je hrozné zviera a treba sa ho báť ? (Poznám takú rodinu a deti vydesili takými kecmi na smrť.) Kedy si bol na posledy u psychológa ?
Není tady
Trefa - mě se to netýká! Můj pes nikoho nezabil - zato můj soused ano. Asi bude třeba kromě psů zakázat taky lidi...určitě napadli, zranili a zabili víc lidí než psi...
Není tady
ja neverim tomu, ze by to ten pes udelal bezduvodne. Panicek si za to mohl sam, treba uz jen vychovou. Kdyz mam psa, tak proto abych se mu venovala a ne aby jen lezel na zahrade a strasil lidi. Kdyz ten pan vedel, ze s nim nebude chodit na cvicak a nebude mit jeho pes spravnej vycvik, mel si poridit plysaka a nebo nejakeho malinkeho psa, ktery by ho takhle nepokousal. Takovyhle lidi fakt nelituju, jen me stve, ze ostatni lidi vydi vinu jen na strane psa A jeste navic neverim ze se k nemu choval, tak jako vetsina milujicich panicku. Kdyz ma pes nekoho rad, tak mu tohle neudela
Kdyz to napisu drsne : proste si o to panicek koledoval
Není tady
...no... možná měli zastřelit i pána ... dneska pokousal pes pána, zítra mohl pokousat někoho jiného .... lidi, co si neumějí u psů získat přirozený respekt a vychovat je ke snášenlivosti vůči ostatním zvířatům a lidem, by neměli mít žádné psy. Ani malé. Nakonec za neschopnost nebo někdy dokonce i blbost páníčka trpí zvíře.
Není tady
Jeňýk se prostě vyžívá v takových článcích. Podle mě nemá smysl se s ním pouštět do jakékoliv debaty na téma "psi".
Není tady
Jendo vážně se mě to netýká,chovám maltézáčky a krysaříky,ale pravdou je že pokud si nejsem jistá že stačím na výchovu určitého plemene tak si ho nepořídím.
Není tady
Jo, Jeníku, jestli máš dceru, tak se ti třeba povede zavést novinku, rozhodně jsou pro ni nebezpečnější volně pobíhající muži než psi... takže třeba
1.zákaz chodit opilej z hospody... (jako prevence)
2.po znásilnění celoživotní dohled v psychiatrické léčebně na vlastní náklady (jako prevence)
Jinak pes se dá užívat jako zbraň. Jestli chceš zakázat všechny nože, auta, ostrý a nebo tupý těžký předměty... pak bude mít považovaní psů, za něco jiného než dnes nějaký vážnější smysl...
Teoreticky by se dal zavést na bojové psy speciální zbrojní průkaz. S tím já souhlasím, pokud se zvýší to množství lidí, kteří si takové psi pořizují a nejsou schopni je zvládnout. Nebo je záměrně cvičí k agresi.
Tak, když se tak v tom vyznáš, můžeš rovnou najít statistiku, kolik procent bojových psů se v České republice vymkne kontrole a pak to můžeš poslat do parlamentu.
Ale nechápu , co s tím máme společnýho my, jejichž pes nikdy v životě nikoho nekousl a ani by zřejmě nikdy nikoho nekousl. Je vycvyčenej na slovo. A je to rodinej mazel.
Měj se pěkně
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Jeňýk se prostě vyžívá v takových článcích. Podle mě nemá smysl se s ním pouštět do jakékoliv debaty na téma "psi".
taky to tak vidim, a to jsem narazila na jeho teprv prvni prispevek
Není tady
Mám ráda pejsky.
Ale věřím, že existují psi, které není snadné zvládnout, a mělo by pro jejich majitele platit podobné omezení, jako např. pro chov krokodýlů nebo pumy...nebo něco jako zbrojní pas.
Přece jenom když vás kousne jezevčík, neumřete z toho.Bojová plemena se nám, lidem, zjevně vymkla z rukou.
Dívám se na to hlavně jako máma, která by se zbláznila, kdyby jí pes zabil nebo zmrzačil dítě. A to jsem se psy vyrostla!
Problém totiž není ve psech, ale v lidech. Co jsme to vyšlechtili, když to nejsme schopni nakonec zvládnout?
Dobře nám-jako lidstvu-tak! Jenže bohužel často za to trpí nevinní (děti).
Není tady
Tak nás tady Jeňýk pěkně popíchnul a rychle se zdekoval...
Není tady
Když teda přistoupíte na pojem bojová plemena....jak potom nakládat s kříženci těchto plemen, která jsou mnohdy těžko identifikovatelná? např. Vořech stvořen z 5 ras a jedna bude bojové a 4 mírumilovná ??
Není tady
Myslím si, že záleží na majiteli psa, někdo má psa perfektně vycvičen, někdo ne, na tom se ale nic nezmění, pokud majitelé sami nechtějí.
Není tady
mag napsal(a):
Když teda přistoupíte na pojem bojová plemena....jak potom nakládat s kříženci těchto plemen, která jsou mnohdy těžko identifikovatelná? např. Vořech stvořen z 5 ras a jedna bude bojové a 4 mírumilovná ??
Mag,
řekla bych, že to křížení je ještě nepřehlednější a dost bych se toho bála. tam může být povaha psa naprosto nevyzpytatelná. jak beránek, tak vlk, ale nikdy nevíš co si bereš...
Není tady
Damila napsal(a):
mag napsal(a):
Mag,
řekla bych, že to křížení je ještě nepřehlednější a dost bych se toho bála. tam může být povaha psa naprosto nevyzpytatelná. jak beránek, tak vlk, ale nikdy nevíš co si bereš...
To já vím, jde o to, jak takový psy rozlišit, když to ani nepoznáme¨, kdo by určoval co je ještě bojové plemeno a co ne.
Upravil(a) mag (21. 5. 2007 11:38)
Není tady
Mě by hlavně zajímalo, které rasy vlastně mezi ta "bojová" plemena patří.
Kamarádka má děsně bojovnýho až agresivního jezevčíka (k nas...ní mu stačí, když mu přitroublý návštěvník zasedne oblíbené křeslo).
Tak by mě celkem zajímalo, jestli by byl podle zastánců rozdělování psů na bojová a ostatní plemena zařazen mezi ta první nebo vzhledem k výšce by mu byla udělena vyjímka...
I když... i při své výšce mi v bojovné náladě může procvaknouot lýtko, tak nevím...
Není tady
Stejně se to dá těžko určit už jen tím, že ne všichni psi mají papíry. Ne všichni se psem chodí k veterináři. A tak dál. Kříženci jsou většinou neškodní. Stejně 80% dělá ta omílaná výchova. U každého plemene je možné najít nějakého přirozeně agresivnějšího jedince. A tak dál. Někde se to cíleně eliminuje a někde se to cíleně zachovává. Ovšem u většiny plemen je podstatná složka vyrovnaná povaha. Tedy pes, který sám nezaútočí a není bez špatného výcviku nebezpečný.
Pro všechny psy zkoušky základní poslušnosti a testy, jestli se chová agresivně a ten, který by měl tyhle zkoušky, tak by mohl chodit volně bez vodítka a bez náhubku ve městě.
Agresivní pes by musel mít výcvik a majitel a nebo ten, kdo by s ním chodil ven by musel mít nějaký průkaz o tom, že psa zvládá.
Jednou za dva roky přezkoušení.
Agresivní pes by musel nosit košík, pes kterej neposlouchá na slovo vodítko a tak by to mělo bejt a většinou to tak je. I bez zkoušek a jinejch opatření. Že se najdou vyjímky, co to nedodržujou. Nezodpovědní majitelé. Které obvykle vícekrát pokouše vlastní pes. Pokud se to stane, je za to majitel zodpovědný. Někdy se může stát nehoda. Naprostá nepřídvídatelná událost, ale většině se tomu dá předejít. Jak potrestat tyhle majitele, kteří psa naprosto nezvládají a vědí že je agresivní a přesto ho nechají, aby někomu ublížil... to je nějaké ublížení na zdraví. Hodnotit by se to mělo něco jako autonehoda. A myslím, že s e to tak hodnotí.
Upravil(a) host eska (21. 5. 2007 12:22)
Není tady
Xsara napsal(a):
Kamarádka má děsně bojovnýho až agresivního jezevčíka (k nas...ní mu stačí, když mu přitroublý návštěvník zasedne oblíbené křeslo).
Tak by mě celkem zajímalo, jestli by byl podle zastánců rozdělování psů na bojová a ostatní plemena zařazen mezi ta první nebo vzhledem k výšce by mu byla udělena vyjímka...
I když... i při své výšce mi v bojovné náladě může procvaknouot lýtko, tak nevím...
To nie je bojovnosť, ale že im prerástol cez hlavu. Je zjavné, kto je u kamošky vodcom svorky... to by mu nemala tolerovať !
Není tady
host eska napsal(a):
Stejně se to dá těžko určit už jen tím, že ne všichni psi mají papíry. Ne všichni se psem chodí k veterináři. A tak dál. Kříženci jsou většinou neškodní. Stejně 80% dělá ta omílaná
výchova. U každého plemene je možné najít nějakého přirozeně agresivnějšího jedince. A tak dál. Někde se to cíleně eliminuje a někde se to cíleně zachovává. Ovšem u většiny plemen je podstatná složka vyrovnaná povaha. Tedy pes, který sám nezaútočí a není bez špatného výcviku nebezpečný.
Pro všechny psy zkoušky základní poslušnosti a testy, jestli se chová agresivně a ten, který by měl tyhle zkoušky, tak by mohl chodit volně bez vodítka a bez náhubku ve městě.
Agresivní pes by musel mít výcvik a majitel a nebo ten, kdo by s ním chodil ven by musel mít nějaký průkaz o tom, že psa zvládá.
Jednou za dva roky přezkoušení.
Agresivní pes by musel nosit košík, pes kterej neposlouchá na slovo vodítko a tak by to mělo bejt a většinou to tak je. I bez zkoušek a jinejch opatření. Že se najdou vyjímky, co to nedodržujou. Nezodpovědní majitelé. Které obvykle vícekrát pokouše vlastní pes. Pokud se to stane, je za to majitel zodpovědný. Někdy se může stát nehoda. Naprostá nepřídvídatelná událost, ale většině se tomu dá předejít. Jak potrestat tyhle majitele, kteří psa naprosto nezvládají a vědí že je agresivní a přesto ho nechají, aby někomu ublížil... to je nějaké ublížení na zdraví. Hodnotit by se to mělo něco jako autonehoda. A myslím, že s e to tak hodnotí.
To je krááásne utopická predstava, ale kto by to odsledoval. Psa nevenčí vždy ten istý človek a pes sa chová podľa vodiča, teda pri jednom je poslušnosť sama a druhému uteká, je to o pozícii v rámci svorky v danej rodine. Väčšinou to býva tak, že jedného človeka v rodine berie najviac. Všetci by však mali ku psovi pristupovať rovnako a na tom by sa mali dohodnúť, aké povely používať, aké správanie tolerovať, chváliť a ktoré trestať. Lebo ak jeden to robí tak, druhý onak, tak pes v tom má chaos.
Není tady
Mafia napsal(a):
Xsara napsal(a):
I když... i při své výšce mi v bojovné náladě může procvaknouot lýtko, tak nevím...To nie je bojovnosť, ale že im prerástol cez hlavu. Je zjavné, kto je u kamošky vodcom svorky... to by mu nemala tolerovať !
Já vím, je to jenom zpovykanej bestiáš. OSobně bych ho srovnala...
Ale opravdu by mě zajímalo, podle jakých kritérií se rozdělují psí plemena na bojová a ostatní. (Když už pominu ty výše zmiňované křížence, to by byla kapitola sama pro sebe.)
Není tady
Eva36 napsal(a):
...no... možná měli zastřelit i pána ... dneska pokousal pes pána, zítra mohl pokousat někoho jiného .... lidi, co si neumějí u psů získat přirozený respekt a vychovat je ke snášenlivosti vůči ostatním zvířatům a lidem, by neměli mít žádné psy. Ani malé. Nakonec za neschopnost nebo někdy dokonce i blbost páníčka trpí zvíře.
Jseš jediná která správně chápe proč to sem dávám.
host eska napsal(a):
Ale nechápu , co s tím máme společnýho my, jejichž pes nikdy v životě nikoho nekousl a ani by zřejmě nikdy nikoho nekousl. Je vycvyčenej na slovo. A je to rodinej mazel.
On tě někdo nutí na to reagovat a číst si to když máš čistý svědomí vůči psům?
xsara napsal(a):
Tak nás tady Jeňýk pěkně popíchnul a rychle se zdekoval... big_smile
Není tady