14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Sháním recept na Segedínský gulá z pořadu Rady ptáka Loskutáka. Byl odvysílán cca před měsícem. Hledala jsem na jejich stránkách, ale nemohu ho najít .
Není tady
Je to tam jako video. Zkouela jsem to ve středu a je výborný, normálně u nás segedín vařím pro sebe a trochu sní manel, ale tentokrát chutnal vem.
Není tady
Zkouela jsem ho taky, ale dělala jsem ho v římském hrnci.
Není tady
Holky, prosím, nemohly byste mi ten recept napsat? Mě video nejde spustit , mám net jen v práci a nevím, ale nejde spustit.
Není tady
Já se také přimlouvám,děkuji moc.
Není tady
Já u si doslovně nevzpomínám jak to přesně bylo, ale princip byl v tom, e to kuchař Vodochodský smíchal ve dohromady a dal to v pekáči péct do trouby. Po vytáhnutí tam přimíchal kysanou smetanu, a nepřidával tam mouku.
Já jsem, jak u jsem psala, to dělala v římském hrnci takhle: Nakkrájené maso( libové vepřové smíchané s bůčkem) jsem na troe tuku opekla, osolila a zasypala sladkou paprikou. Kyselé zelí i s nálevem jsem promíchala s pálivou paprikou, kmínem, cukrem a 1 nastrouhaným bramborem( na zahutění). Přendala do pekáče, promíchala s opečeným masem, přikryla a pekla jsem to asi 1 hod. při 200° C. Kdo chce, na závěr můe přidat tu kysanou smetanu. Já ji nedávám do celého guláe. Na talíři si kadý dá, komu chutná.
Tak nějak to bylo, ale to video jsem tam nemohla najít.
Není tady
vysílalo se to http://www.radyptakaloskutaka.cz/d/sezn … =&c=TV
to je na uvěřejnění na stránce brzy, jsou tam pořady starí
Není tady
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=06.05 … 238v=55922
je to i v archivu tv nova, můe si to přehrát
Není tady
Segedín - archiv televize NOVA, Rady ptáka Loskutáka, díl 302 z 6.5.2007
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=06.05 … 238v=55922
vepřové maso - plecko (nebo 1/2 plecka a 1/2 bůčku), cibule, kysané zelí (nepropláchnuté), bobkový list, sl. papriku, sůl, cukr, zakysanou smetanu, pepř.
Do nádoby dáme nakrájené maso, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, pepř, papriku a vechno promícháme tak aby se paprika obalila kolem kousků masa. Nedává se tuk. Přidáme kysané zelí i se ávou (bez proplachování) a ve znovu promícháme, přidáme 4 ks bobkového listu, trochu vývaru (zeleninový, vepřový-prostě jaký máme), zaklopíme a pečeme v troubě na 200 stupních asi 15-20 min aby se maso zátáhlo, pak teplotu snííme na 150 stupňů a pečeme 2 hodiny. Po 2 hodinách je segedin hotový, hrnec vyndáme z trouby a přidáme smetanu. Cukr se dává buď hned na začátku anebo a na konci podle toho, jak máme rádi segedín sladký.
(kdy jsem to zkouela, přidala jsem trochu robu na zahutění, tak jako u guláku bez míchání)
Není tady
Kdo má rád vaření v jednom hrnci, můe zkusit:
Brambory, uzené maso, klobása - vechno na kostky nakrájet, smíchat s kysaným zelím. (trochu osolit - podle chuti)
Pekáček vyloit anglickou, nasypat na to co jsme smíchali, zalít trokou vývaru (můe být z kostky), zavřít, upéct.
Klobásu můete nahradit nakoukoliv uzeninou, ale s klobásou nám to chutnalo nejlíp.
Není tady
Blanko1,
straně moc ti děkuji!!!!!!
Není tady
Rádo se stalo
Není tady