29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hm, tak Mrakoplaše si Němci ponechali v anglickém originále.
Bábi je Oma Wetterwachs. A Magrat Knoblauch zní taky hodně dobře
Není tady
Bublinko jj, aji Maškarádu....moc jsem byla zvědavá na ty scény, kdy Perdita, požádána, aby "posadila" hlas, posadí ho tu do lóže, tu na balkon Moc se to povedlo. A Silver jako chlap je taky podařenej
Jestli takhle budou pokračovat, budu chodit jen tam
Jo prosímtě, chtěla jsem se tě trochu zeptat, jakpak to tenkrát dopadlo s tou tvojí malou holčinkou, co se tak bála smrti? Vyřešilo se to nějak, nebo se bojí pořád?
Není tady
Tak já snad začnu kvůli Terrymu chodit i do dívadla.
S holkou je to určitě lepší, už dlouho neměla noční můru a o umírání už taky dlouho nemluvila. Nevím, co se stalo, ale je to podstatně lepší. Má teď taky prázdniny, tak to může být taky tím, že si užívá a nic neřeší:-)
Není tady
Anebo jen potřebovala trošku tý posraný pozornosti......jojo........Někomu stačí maličko-jen, že se o něj vůbec někdo zajímá.
Do dívadla se dá v Praze chodit i bez Prattcheta-tuhle jsem se docela dočetla, že Praha má nejvíc divadelních sedadel na obyvatele-nevím, jestli na světě, ale v Evropě určitě
Ale s Prattchetem je to každopádně lepší
Není tady
Lupinusi, hlásím nadšeně, že mi drahá Bublinuše poslala několik knih od Terryho( tímto ještě jednou děkuji
), tedy budu také sečtělá!!!!!
Dokonce při bližším ohledání a následném nakouknutí jsem objevila jednu z nich u dcery v pokojíčku. Jaká donebevolající nedbalost !!!!! Nikdo mi neřek!!!?!!! Nu nevadí...
jdu si taky přečíst toto vlákno... pa za týden
Není tady
Milá Poletucho, kéž se i tobě líbí Terry Prattchet stejně, jako nám!
Vivamus!!
Není tady
Poletuško, vítej na palubě
Tak, tak, svět se dělí na ty, kteří Terryho čtou a na ty,kteří ho ještě nečtou.
Není tady
bublinka napsal(a):
Tak, tak, svět se dělí na ty, kteří Terryho čtou a na ty,kteří ho ještě nečtou.
S tím nelze, než souhlasit!
Není tady
Bublinko, už jsi v Čechách?
Koukni, co jsem ti našla!
Není tady
Lupi, dekuju Hezouckej panter
A jeste z japonske mangy.. tuhle jsem se s deckama divala na nejake japonske animovane filmy.. Princezna Mononoke.. o vlci princezne...nevidela jsi nahodou? Uzasny.
A tuhle jsem v safari fotila vlky, tak jsem si na te taky vzpomnela.
V Cechach jeste nejsem, jeste par dni v Anglii, pak 3 dny v Irsku, zpet do Anglie, den pote do Cech a pak po par dnech do Recka na dovcu. A pak si pristrihnu kridla, sednu si doma na pr.. a dobu nikam nepojedu.
Není tady
Leda do Dlouhý.......................
Princeznu Mononoke jsem bohužel neviděla
Není tady
Já mám Zimoděje...Zimodějka mám!
venku je hnusně....narvu se do pytla a budu čííííst!
Není tady
lupina montana napsal(a):
Já mám Zimoděje...Zimodějka mám!
venku je hnusně....narvu se do pytla a budu čííííst!
A to moje děcko pučilo Zimoděje svému otci dřív než mněěěěě . A von mi ho očte, já ho znám ... a některý písmenka určitě budou chybět .... a vůbec, já si ho snad půjdu koupit znovu ...
A to už mám znovu přečtený Svobodný národ i Klobouk, abych byla čerstvě v obraze ...
Lupíno, kuchařku mám - ale ještě jsem podle ní vařit nezkoušela
... a mapu Lancre máme, je dokonalá
Není tady
Kdyby chtěl někdo vyzkoušet::
JAHODOVÝ KLÁTIL
"Jak bych vám ho jen popsala? Je růžový a klátí se. Spousta smíchu, zvláště ve větších společnostech. Můžete ho samozřejmě podávat i v míse, ale každý bude vědět, že to děláte špatně."
Na 4 - 6 Klátilů (podle velikosti použitých forem - sklenic) :
2-3 sáčky želatiny nebo rostlinné náhrady
300 ml vařící vody
250 g jahod
150 ml smetany ke šlehání
2 (nebo dle chuti) polévkové lžíce prosátého cukru
jahodová zmrzlina
4 větší úzké sklenice na šampaňské, tzv. flétny
Vydavatelova poznámka:
Mnohem lépe připravíte pokrm s mixerem. Dohodli jsme se na skleničkách na šampaňské, protože formy, kterým evidentně dává přednost paní Oggová jsou... jaksi nedostupné. Tedy . . . v obchodech je prostě nevidíte. No, rozhodně ne v obchodech na Hlavní ulici, že . . . Ne tedy na naší Hlavní ulici!
Rozpustíme želatinu ve vodě podle předpisu na sáčku a necháme asi 10-15 minut vychladnout. Zatím opláchneme a očistíme jahody, rozřízneme je napůl a vložíme do mísy nebo jiné nádoby vhodné k míchání. Přidáme většinu šlehačky - trochu si ponechte na dozdobení - a cukr. S použitím mixeru vše rozšleháme do konzistence mléčného kokteilu. Nemáme-li k dispozici mixer, mačkáme mačkadlem na brambory, až je směs hladká.
Když želatina vychladla, promícháme ji pečlivě s jahodovou směsí a nalejeme do skleniček na šampaňské. Chladíme dvě hodiny (nebo dokud neztuhne).
Nakonec opatrně vyjmeme Klátily ze sklenic (použijte delší nůž s kulatou špičkou nebo něco podobného) a položíme na talíř. Podáváme ve vzpřímené poloze, u základny zdobíme nějakým tím kopečkem nebo dvěma jahodové zmrzliny, umístěnými jak uznáme za vhodné, a troškou šlehačky."
ZARUČEŃE PRAVÉ PILULKY ZE SUŠENÝCH ŽAB
Podle kvestora Neviditelné Univerzity zní recept takto: "Lžíci! Dejte to Rudíkovi! Vás neberu, pane, to tedy v žádném případě, protože máte prsty pod opaskem, nebo ať se nejmenuju Postelvoz! Dám si dva plátky, jestli mohu!" Po zvážení jeho slov nám arcikancléř NU, pan Vzoromil Výsměšek, řekl: "Krátce potom, co jsem nastoupil na Univerzitu jako arcikancléř, jsem pochopil, že kvestor je šílený jako kubistická malířka v přechodu a žádný z mých pokusů jak ho z onoho stavu dostat (například za pomoci praktických žertíků a podobně), nezabíral. Pak Rozšafín Ctibum, jeden z našich mladších mágů, který se zabývá moderními metodami magie, narazil při jednom z výzkumů na starý recept, v němž se uvádělo, že kůže některých druhů exotických žab způsobuje halucinace a došel k názoru, že kdyby se nám podařilo izolovat onu aktivní látku a mírně ji modifikovat, bylo by možné přivodit kvestorovi halucinogenní stav, v němž by se domníval, že je zcela příčetný. Ten mládenec má skutečně neobyčejnou představivost. Zatím to funguje a pokud kvestor nezapomene brát své pilulky, chová se náš kvestor, samozřejmě podle měřítek našeho ústavu, jako zcela normální muž.
Vydavatelova poznámka: Z následujícího předpisu jsme vynechali látku extrahovanou z kůže žab, protože kdybychom to neudělali, podporovali bychom :
1.) krutost vůči žabám
2.) epidemii sebevražedné příčetnosti mezi čtenáři ).
0 žab
bílek jednoho malého vejce
30 g prosátého cukru na polevu
1 vrchovatou lžičku mleté skořice
1 lžičku rumové tresti (sic!)
1 lžičku zelené potravinářské barvy
Opatrně vezměte žádnou žábu a neusušte ji. Bílek ušlehejte na tuhý sníh. Postupně do něj vmíchejte cukr - používejte dřevěnou lžíci. Prosejte skořici, přidejte rumovou tresť a barvivo a dobře umíchejte. Pak přidejte tolik ze zbývajícího cukru, abyste dostali hmotu, která se vám při doteku nelepí na prsty. Vyložte pečící plech voskovým papírem, vyválejte z hmoty kuličky velikosti hrachu, rozložte je na plech a nechte asi osm hodin schnout. Berte, když máte dojem, že už je na vás svět příliš, nebo když vám to poradí vnitřní hlasy.
Upravil(a) Míša Kulička (11. 9. 2007 11:48)
Není tady
jéžíš, holky, já se těším!
Není tady
Taky mam Zimodeje, ale v elektronicke podobe a rozbil se mi laptop a nemuzu ho ciiiist. Uaaaa
Není tady
Bublinko, neplač!
Zas se budeš moct těšit, zatímco my už budem mít zhltnuto......
Není tady
Holky, tady je odkaz na dovadelní představení Soudné sestry v Praze
http://www.divadlovdlouhe.cz/index.php? … &id=19
Půjde někdo se mnou???
Fatima
Není tady
Fati, my se chystame s Lupinou nebo alespon mi to slibila, ze me vezme do divadla. Tak se pridej a budeme tri jako spravne Soudne Sestry.
Hlasim se jako Babi.
Nejdou mi smajici, hruza
Není tady
Tak to na Fatimu zbyla Magráta
Ale my jdem až v říjnu, je vám to jasný? Na září stejně už asi nejsou lístky....vlastně bůhví, jestli nejsou prodaný i na říjen. Na Pratchetta jsou vždycky pryč během 3 dnů
Není tady
Tak jsem se divala na ty terminy predstaveni, ten prvni rijnovy nestiham, takze jedine ten druhy rijnovy a nebo v listopadu.
Není tady
Holky, tak já navrhuju, abychom si dohodly termín a já koupím lístky už, aby se (nedej Bože) nestalo, že nám to vyprodají, co?????????? Já můžu kdykoliv ;o)
Není tady
V říjnu hrajou soudné sestry, a to 5. -což nemůžu a pak 24.-což by šlo. Od 19.nulnul
Mám teda objednat tři lístky? Budeš už v Praze, Bublinko? Budeš, ne?
A ty bys je mohla vyzvednout, Fati? Páč já je objednám internetně a pak se pro ně musí do týdne do kasy.
Není tady