29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bublinko no jo, jak tady někdo zmínil Řiťku, tak já jsem musela chvíli přemýšlet, než mi došlo, že to bude Cheery Littlebottom :-)). I když některý ty Kantůrkovy překlady jmen jsou super třeba Irounfoundersson - Rudykopalsson...to nemá chybu :-).
Smrt, pravda, byl takovej trošku divnej, ale zase se s tím poprali statečně. Já viděla oba díly najednou, přičemž manžel se mnou koukal na prvních asi 15 minut, ale protože jest Prattchetem nedotečnej, neustále kladl doplňující otázky, což mě strašně lezlo na nervy a nakonec uznal, že to asi nebude pro něj to pravý a šel pařit na kompu :-)).
Bety..Smrť pokud vím pracoval maximálně tak v Hargově restauraci nebo na farmě, taky byl chvíli žebrákem z povolání, ale v tiskárně to myslím ne.
Není tady
Lupina, tak az dojedu z Anglie, tak se domluvime a pujdem do divadla spolu
Ja toho moc v anglictine necetla, takze neznam vsechny jmena v anglictine, ale pamatuju si myslim Stronginthearm nebo tak nejak - Silnoruka
V tiskarne pracovali golemove,ne?
Není tady
Bublinka, jasně to byl nejdříve velký bojovník proti druhismu ( něco jako náš rasismus, ale na Zeměploše je to trochu složitější ) a nakonec se dal k policii :-)).
Další Anglický jména co mě tak napadnou jsou třeba Nanny Ogg - Stařenka Oggová, Magrat Garlick - Magráta Česneková, Mustrum Ridcully - Vzoromil Výsměšek, William DeWorde - Vilém ze Slova, Nobby Nobbs - Nobby Nóblhóch, Rincewind - Mrakoplaš, Twoflower - Dvoukvítek, Luggage - Zavazadlo, atd.
V tiskárně pracovali hlavně trpaslíci.
Není tady
Bublinko - ráda! Pevně doufám, že tě Králův Duch nadchne stejně, jako mě..........
Není tady
Upravil(a) Fatima (8. 1. 2008 15:40)
Není tady
no já nevím, Fatimo....jestli to není lepší, než Božena Akšiš....
Není tady
Mně se teda obzvlášť líbí Liběna
Upravil(a) Fatima (8. 1. 2008 15:41)
Není tady
Ono by bylo horší, kdyby se chudinka Esk provdala za kupříkladu nějakého Přádenského...nebo Stodůlku...
Jenže to si nevybereš.
Ještě mě napadla Františka Akšiš.....to je takové zvukomalebné...nebo spíš sykavkomalebné
Není tady
Xénie
Upravil(a) Fatima (8. 1. 2008 15:39)
Není tady
Lupino, Kraluv duch... nejak si ted nemuzu vzpomenouti, kdo to byl.
Nebyl to nahodou ten zavrazdeny kral z Lancre, co se rozhodl byt duchem a hrozne si liboval, ze muze chrestit retezy nebo tak neco??
Frantiska z Aksis, to by si ji pletli s Frantiskem z Assisi
Není tady
Uz jste nekdo cetli noveho Terryho? Pry to ted v Cechach vyslo, jmenuje se to Zimodej. V Anglii to vyslo uz v zime a ja kuze lina se jeste nedostala k tomu koupit to.
Ale pry to je o Tonicce Bolave, takze asi neodolam a zajedu na nakup
Není tady
Boze, tak ja mam za sebou prave zhltnutu moju prvu Pratchettovku.... ako som mohla tak dlho zit bez ich?????
Citala som Zasr/l/anu postu a skoro som sa na niektorych miestach uchechtala na smrt. :-D krasne..... Na konci knihy som bola bezhlavo zamilovana do hlavneho hrdinu...strasne.
Není tady
Musela jsem sem zavítat, protože moje 15tiletá dcera má půl knihovny Pratchetta - pořád jsem ji nechápala, do té doby, než jsem jednu z knížek na dovolené z nudy vzala na milost. Musím uznat, že je to velmi dobrá četba . Dcera je čte i v originále, ale to se mi tedy opravdu nechce, protože ten český překlad je nádherný!!
Takže vás všecky "Pratchettovce" od dcery pozdravuji!
Není tady
Vitaj v klube, Faf!
Ty taky, Tercilo!
Bublinko....no tomu říkám dobrá zpráva! Ve čtvrtek jedu na Křižíkovu do Karlína, je tam knihkupectví, tak si ji hned ulovím, usadím se do fatboye a nikdo mě z něj nevyndá!!
Faf - a ty to čítaš po slovensky, alebo po česky? Moja dcéra už dlho tajne a neopätovane ľúbi Elánia.........je ženatý
Není tady
Tiina, v anglictine je to Wintersmith. Jsem dneska nabehla do obchodaku, ale nemeli ho. Takze musim pockat az se dostanu do normalniho knihkupectvi.
To ja zase miluju Smrte
Tuhle jsem premyslela, ktera postava ze Zemeplochy bych chtela byt a dosla jsem k tomu, ze straznice Angua
Kdo by jste chteli byt vy?
Není tady
Ják-Angua??? Tochci bejt já! Není pro mě vhodnější Prattchetovské postavy! (Anebo možná Zuzka Stohelitská....ta se mi taky moc líbí, zejména její vyučování
)
I když- taková lady Berankonová rovněž není k zahození....líbilo by se mi pěstovat draky, jen mě mrzí, že ti její jsou takoví záprtci......
A přestože miluju všechny čarodějky, kupodivu bych brala Toničku Bolavou; když jsem byla malá, cítila jsem se být takovou Toničkou, jen jsem se teda setkala s naprosto zásadním nepochopením........a NacMacFíglové nikde žádní
Není tady
Ahoj Lupi, vdaka za uvitanie.
Ja ich citam v cestine, moja anglictina zatial nie je az taka dobra, aby som si to uzila se vsim vsudy. A ten preklad je fakt uzasny.
Pratchetta som zaradila do svojej kniznicky "ranajkovych autorov" - mam totiz zopar knih, ktore strasne rada citam aj niekolkokrat po sebe a vacsinou citam pri kazdom jedle, pri ktorom je to len trochu mozne - strasna uchylka - no a na toto sa daju pouzit len urcite typy knih. A Pratchett je na toto super, dycha na mna z tej knizky taka pohodaaaaa.
Takto este milujem Eragona, vsetkych Potterovcov, Odviate vetrom, Mayovky, a Anny zo zel. domu.
A ja som sa zamilovala do Vlahoša von Rosretta, pricom uznavam, ze aj lord Vetinari ma svoje temne caro. A ako zensky vzor sa mi nesmierne pacila Krasomila Adoráta "Bodlinka" Srdénková.
Ehm, Lupi, vidim, ze tvoja dcera je zasadova vo veciach lasky uz aj pokial ide o literarne postavy....
Není tady
Dneska jsem objevila tohle téma a nestačím se divit. Tolik ženských a čtou Prattcheta. U nás si o mě myslí, že jsem cvok, když s knížkou chodím i na záchod. Brácha je kupuje asi 10 let a fakt se to dá číst pořád dokola a vždycky tam objevím něco nového. A miluju Smrtě, Karotku a kpt. Elánia.
A ještě Bábi Zlopočasnou, Mrakoplaše, Vetinariho a toho co prodává podezřelé párky (fakt teď nevím jméno). Vůbec to miluju celé. Takhle jednoduše se nedá odpovědět. Všechny postavičky mají svoje kouzlo.
Upravil(a) Vlaďka (1. 8. 2007 14:37)
Není tady
Kolík Aťsepicnu.....
Jj, já mám docela sešitek, kam si píšu největší perly, protože mě nebavilo porád listovat. A znám docela dost holek, co čtou Prattcheta, moje obě homeopatky jej -shodně se mnou - považují za největšího žijícího filosofa Ale o tom na veřejnosti pššššt.......ještě by se to doneslo do oficiálních filosoficko-intelektuálních kruhů a mohli by dostat psotník
Jo Vetinari.........
Strašně jsem chtěla Výtvarné umění Zeměplochy, ale nějak zmizelo a poslední informace je, že dotisk nebude
Faf.....chápem ťa, čítať pri jedle je také príjemné a ešte k tomu nemravné! Ja sa iba modlím, aby Kantůrek žil rovnako dlho, ako Prattchet, neviem si vobec predstaviť, že by to dakto iný prekladal. Oni sú už za tie roky priatelia a keď Prattchet videl divadelné predstavenie Soudné sestry, vyhlásil, že je najlepšie, aké pozná
Jeho Česi (a ako vidno, aj Slováci) mu rozumejú..........
A pozor..."když budete kopat nejlepší příkopy, dají vám největší lopatu" (Carpe jugulum)
Není tady
Ahooooj,
hlásím se do klubu...Terryho čtu sice jen něco přes rok, ale naprosto si mě získal, je to naprosto geniální!!! Nicméně jsem se rozhodla, že si všechny knihy pořídím do osobního vlastnictví, takže jich mám zatím jen 10 a čtu je pořád dokola, než zbydou peníze na další (no jo, těžký život studenta) Mí oblíbenci jsou samozřejmě všichni
ale MILUJU Mrakoplaše a Bábi Zlopočasnou, ta je totálně bombastická, naprosto si mě získala v "Čarodějky na cestách". Špica. Můj drahý tomu po mém vzoru propadl také (půjčil si jednu na služebku do Anglie, páč jsou pěkně malý, a už v tom lítáme oba
) a když po sobě házíme hlášky, jsme za místní blby... s Cimrmanem se ještě člověk jakžtakž chytí, ale Terry zatím není tak rozšířený. Takže třeba královský žužmelín ze skvrnostaje nikdo moc nepochopí
Není tady
A když drahému upečeš trpasličí chleba, tak to už teprv ne
Upravil(a) lupina montana (1. 8. 2007 23:24)
Není tady
A pro členky Klubu soutěžní otázka na noc(nebo dobré ráno):
Jak se jmenuje Patricij, lord Vetinari křestním jménem? A kdo mu tak říká?
Není tady
Havelock. Myslím že ho oslovují "drahý Havelocku" ale kdo, to nevím. Už jsem dlouho nečetla.
Teď mě napadlo - neříká mu tak náhodu lady Berankinová?
Upravil(a) Vlaďka (2. 8. 2007 9:41)
Není tady