Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 22. 5. 2007 9:52

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Terry Pratchett a jeho Zeměplocha

Bublinko holčička se jmenovala Eskarina, říkali jí Esk.

Není tady

#27 22. 5. 2007 9:55

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Lupino, jo jasně, to bylo ono. A Bábi zapůjčovala už od raného mládí...v podstatě to bylo o tom, že učila Eskarinu zapůjčení a ta se rozhodla, jsa v podstatě mágem, že zapůjčení je nuda a pokusila se toho orla kontrolovat, jenže to jaksi neustála a málem už se nedokázala vrátit zpět, nakonec to dopadlo tak,že odjela s Bábi do Ankn Morporku a nakonec jí přijali na neviditelnou univerzitu :-).

Jinak já Prattcheta taky moc můžu, četla jsem snad všechno, včetně těch nových..je to bomba.

A jestli máte možnost někde si sehnat film Hogfather ( Otec Prasátek ) jděte do toho, viděla jsem to a je to úžasný.

Není tady

#28 22. 5. 2007 9:58

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Když jste u těch třech nejoblíbenějších postav, u mě jednoznačně vyhrává Havelock Vetinari, Smrť a Samuel Elánius :-)

Není tady

#29 22. 5. 2007 10:55

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

1. Zavazadlo, 2. Mrakoplaš, 3. Bábi Zlopočasná

A barbar Cohen,nebo jak on se to jmenoval...

Není tady

#30 22. 5. 2007 11:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jo, Zavazadlo je naprosto skvělý....jak se tváří, i když se tvářit nemůže.... lol Znáte to? Že se nějaká věc, nebo třeba rostlina naprosto jasně tváří.....
A můj bože...jak možno zapomenout Lorda Havelocka..... A pak ovšem i Lady Berankinovou...a co Elaniova cesta za Samíkem, když mu měl číst Malou Kravičku? Vyšla.... Kravička... smile smile
a co zablešenej Gaspoda ? lol

Ale kdo je Ta Mrcha.....hmmmm...hele, Ice, není to ten velbloud - matematickej génius? Z Pyramid?? va va

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#31 22. 5. 2007 11:24

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se líbí Chrliče co se pohybují samostatně po střechách...

Strach je malá smrt...

Není tady

#32 22. 5. 2007 12:09

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

"Svět vznikl ze čtyř základních elementů: je to země, vzduch, oheň a voda.
To je skutečnost, kterou zná i desátník Nóblhóch. Jenže není tak docela přesná. Existuje i pátý element. Všeobecně se mu říká překvapení."

smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#33 22. 5. 2007 12:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bábi Zlopočasná dokázala jedovatě NASLOUCHAT.
Dokázala, že věci zněly hloupě jen tím, JAK jim naslouchala.

.......bez ohledu na to, jak rychle se ohlédnete, nebo otočíte, abyste se podívali, co je za vámi,existuje za vámi pořád za vámi, které je za vámi a které nevidíte.............(Zasraná pošta) smile

Upravil(a) lupina montana (22. 5. 2007 12:23)

Není tady

#34 22. 5. 2007 12:30

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

A jak se jmenoval ten v knihovně, co se proměnil na Orangutana?

Strach je malá smrt...

Není tady

#35 22. 5. 2007 12:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

ten se nejmenoval - to byl Knihovník a nesnáší, když se o něm mluví, jako o opici... to je pak moc zlej......nejvýš toleruje lidoopa... lol

Není tady

#36 22. 5. 2007 13:18

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

A neříkal furt Oook?

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#37 22. 5. 2007 13:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

jenom ook....ale pokaždý to je něco jinýho, pozor!

Není tady

#38 22. 5. 2007 13:24

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Lupino, tak to se skoro shodneme na oblibenych postavach, Anguu, Zuzanu bych zaridila hned na dalsi mista.wink
A takova Magrata Cesnekova se svoji okultni bizuterii...big_smile

Je a Barbar Cohen, na toho jsem skoro zapomnela dumbom
Skvely je ten dil, kdy se da Cohen do party s byvalymi hrdiny a jedou vyloupit zakazene mesto. A prida se k nim ucitel Cabajka a zemre (nebo nezemre??) pri utoku, kdyz ho chyti berserk.

A znate tu scenu, kdy se Smrt opije se 4 jezdci Apokalypsy a zpivaji pisen "My jsme male ovecky?"  Nebo tak nejak smile

Upravil(a) bublinka (22. 5. 2007 13:28)

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#39 22. 5. 2007 13:25

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo to je ono já si nemohla vzpomenout!

Strach je malá smrt...

Není tady

#40 22. 5. 2007 13:26

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Adro pisni, doufam, ze mam zadany email, kdyztak muzes SZ
Jinak ty jmena jsou taky skvela proto, protoze je Kanturek tak genialne preklada.

Není tady

#41 22. 5. 2007 13:52

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bety ten se jmenoval Knihovník. Svoje skutečné jméno pečlivě tajil, vytrhal všechny stránky z ročenky a různých jiných záznamů, protože hrozilo, že kdyby znal někdo jeho jméno ( bez toho to nejde ) mohlo by ho vrátit zpět do lidské podoby. A to za žádnou cenu nechce.

Jinak dobrý hlášky jsou taky třeba když se Smrt uchází v Zeměplošské variantě na pracovní agenturu o práci a majitel předmětné agentury shrne jeho schopnosti následovně ( doslova už si to nepamatuju ) "Takže v podstatě nemáte žádné užitečné vlastnosti ani schopnosti. Přemýšlel jste, že by jste šel učit ?"

Nebo z jiné knihy je : " I am death, not taxes. I turn up only once" což znamená "Jsem smrt, ne daně. Já přicházím pouze jednou" :-))))

K těm překladům - Kantůrek je geniální, to jo, ale originál je originál :-)

Není tady

#42 22. 5. 2007 14:35

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

bylo něco z toho zfilmováno???

nebijte mě dumbom

bublinko...píšu...:-)))

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#43 22. 5. 2007 14:57

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Tiina, ja to v originale zkousela, ale proste to neni ono. Mozna jeste musim doladit anglinu, abych si to uzila. Jenze v ceskem prekladu mas jeste Kanturkovy poznamky pod carou a ty taky stoji za to   smile

Adra, BBC zfilmovalo Hogfather (Otec prasatek v ceskem prekladu), byly to dva dily a sly v Anglii v tv na vanoce. Nevim, zda se to da koupit u nas. Ale nejak to nebylo ono, nebyl to film, ale takova televizni inscenace, nejak me to nenadchlo. Knizky jednoznacne vedou.

Není tady

#44 22. 5. 2007 15:16

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Adri, mela by jsi to mit v mailu. Ja ti tak zavidim, ze muzes cist Terryho poprve lol

Není tady

#45 22. 5. 2007 15:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

To nemusíš, Bublinko....na to stačí trošku sklerózy, aby sis užívala furt dokola! lol

Není tady

#46 22. 5. 2007 15:27

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Bublinko Kantůrkovy poznámky pod čarou jsou super, ale já stejně radši ten pocit, že to čtu přímo tak jak to bylo napsáno, že to neprošlo ještě nějaký filtrem. I když jak už jsem říkala, pan Kantůrek je skutečný machr, něco jsem četla jak v Češtině tak v Anglině, takže mám i přímé srovnání a je to fakt bomba. Mě trochu vadí, že si v x knihách zvyknu třeba, že kapitán hlídky se jmenuje Sam Vimes a Lancreská čarodějnice je Granny Weatherwax a tak mám potom trošku problém strávit Sama Elánia a Bábi Zlopočasnou, ale připouštím, že to je můj velmi subjektivní pohled.

Co se toho filmu týká, já jsem tedy byla nadšená. Hlavně mě dostal Teatime, ten byl naprosto dokonalej, takhle přesně jsem si ho představovala, Zuzana totéž, prostě mě se to fakt líbilo.

Není tady

#47 22. 5. 2007 15:30

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

To mas pravdu Lupino, uzivam si ho porad dokola, ale poprve to proste bylo poprve wink 
Proste jako kdyz poprve....sjizdis reku  lol

Není tady

#48 22. 5. 2007 15:36

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Tiino, mam kamosku, ta to cte taky jen v anglictine a kdyz se spolu bavime, tak s temi jmeny mame taky porad problemy  hmm
Taky mam radeji originaly, protoze preklad tu knizku kolikrat zprzni a neni to ono, ale u Kanturka mam pocit, ze on ty Terryho knizky jeste tak trochu nenasilne vylepsi big_smile

Presne - Teatime se mi taky hrozne libil tummenupp  Ale Smrt me zklamal, hlavne hlas, ono je asi tezke vytvorit hlas, ktery mluvi velkymi pismeny
A taky jsem poradne nevidela ten druhy dil, protoze jsem na to nekoukala sama a ostatni mi do toho kecali, protoze je to nebavilo.

Není tady

#49 22. 5. 2007 15:48

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ten Smrt v jedné knížce pak pracoval v té tiskárně s Trpaslíkama? Jak napřed ty Noviny přepisovali a pak je začali tisknout? To mám z toho že furt čtu a pak se mi to všechno v  hlavě motá....

Strach je malá smrt...

Není tady

#50 22. 5. 2007 16:50

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bublinko, ty prostě MUSÍŠ na Soudné sestry do Dlouhý!
Abys viděla Smrtě, jak tančí ragtime.... lol
A žeby Smrť pracoval v tiskárně....? To byl Mikuláš ze Slova, ale Smrť? va No Pravdu zrovna nemám....ale hodlám to mít komplet.
Dceři jsem koupila Plán Ankh-Morporku; dali si to na vecko a co si myslíte....vysedávaj na hajzlíku hodiny lol Zrovna tuhle řešila, kudy to ten Elánius jel za Samíkem lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí