Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 11. 9. 2007 9:57

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Uvědomit si a přiznat...

borůvečko, záleží na tom jak je vidíš, před 14ti dny z letadla -  letěli jsme nad nimi a nahoře na obloze bylo krásné modrofialově jasno a právě vycházelo slunce a byla to taková krása smile

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, ať je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#52 11. 9. 2007 11:55

boruvecka
♥♥♥----

Natynka napsal(a):

borůvečko, záleží na tom jak je vidíš, před 14ti dny z letadla -  letěli jsme nad nimi a nahoře na obloze bylo krásné modrofialově jasno a právě vycházelo slunce a byla to taková krása smile

Jasne, mam to, koupim si letenku a prelstim ty mraky jedny.....big_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#53 11. 9. 2007 12:12

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Tak vidíš borůvečko,  že to jde smile)))

A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#54 11. 9. 2007 14:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Niekto tu má - tuším - v podpise, že každý mrak má strieborný okraj... a je to pravda. wink stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#55 11. 9. 2007 15:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

...........a že nejtemnější tma je těsně před svítáním.....a to je taky pravda smilesmilesmile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#56 11. 9. 2007 15:14

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

... a taky že pod svícnem bývá největší tma ....

Není tady

#57 11. 9. 2007 15:16

BB
♥♥♥♥♥♥-

....... a taky , že  kdyby nebylo tmy, nebyl by důvod  rozsítit světýlko ...  hjarta  hjarta

BB

Není tady

#58 12. 9. 2007 9:51

boruvecka
♥♥♥----

Děkuji všem za zpravičky. Dostala jsem teď zajímavou konferenci a služebku, i když do města, kde mě bude hodně bolet srdíčko, ale povznesu se nad vše a budu se soustředit na práci.
Ahoj a přeji všem hodně lásky, důvod k radosti a hodně moudrosti.

Není tady

#59 12. 9. 2007 9:57

potvurkapodivna
Host

Borůvečko, a co se stalo s tím druhým?

#60 18. 9. 2007 10:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jak se daří, Borůvečko?

Není tady

#61 18. 9. 2007 11:03

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Dobrý den,
jste tady nová a s velkým zájmem jsem přečetla příběh Borůvky. Nějak mi připadá, že je toto téma čím dál aktuálnější. Nemám rodinu, nemám děti a jsem stále svobodna, ale přestože mi bude teprve 30cet let, osud ke mě nebyl zrovna nejmilejší. Ale to nevadí, přesně jak tady už několikrát zaznělo, že to tak musíme brátsmile

Žiji 4 roky s mužem o kterém jsem si také mysela, že je láska mého života a otec budoucích dětí. Vždy jsem obdivovala jeho nadšení pro sport, cestování atd. Jenže teď zjišťuji, že on má to nadšení stále, ale já méně. On chce rodinu a děti a já si uvědomuji, že budu s nimi stále doma sama já. Na vše sama já. On bude někde na cestách, v práci, fotbale.... za 4 roky se nejelo na dovolenou dle mého gusta, nákupy do společné domácnosti jsem tahala. Pořídil si psa, toho jsem vychovala také já. Chodila na veterinu, obvolávala cvičáky, vymýšlela víkendové akce. Hlídala jej a potalačovala své aktivity,když partner měl svoje. Já která byla vždy velmi samostatná a ostatními obdivovaná pro své aktivity. Za čtyři roky nastal syndrom vyhoření. Žádný sex z mé strany, žádné city, žádné těšení domů. Začala jsem prosazovat své věci a začali třenice. A to je i tvůj problém Borůvko. Dokud jsi vše mlčky zvládala, tolerovala, měl manžel pocit, že je to tak dobře. Tak proč by něco měnil. Problém je naučit se ozvat!!! Halo já jsem tady, chci to a to. Nečekat,až on jednou bude mít náladu, našlapovat kolem něho stále po špičkách. Občas udělat doma "dusno" je dobré. Nesnáším hysterky a ženy, které diriguji stále své může,to bych si ho vážit nemohla, ale občas zvýřit vlny,není od věci.
Zjistila jsem že je čas odjejít. Bude to bolet, moc bolet,ale musí to být. Musí se to přetrpět. V manželství a partnerství jsou různá úskalí, kterým je nutné dát šanci. Ale vždy je nutné žít spolu, ne vedle sebe!!!

eď, Borůvečko, brečíš, říkáš si, co jsem to udělala. Nebylo by mi lépe s manželem? Ztratila jsem i toho druhého? Ne!! Udělala jsi tu nejlepší věc na světe! Budeš chvíli sama s dcerkou,ale sama za sebe. Teď to bude třeba rok bolet,ale pak si na mě vzpomeň, že jsem měla pravdu. Ty budeš dál, a nebudeš rozhodně už toužit něco vrátit.
Važ si sama sebe. Podívej se zpět, co všechno jsi dokázala! VYdržet v cizí zemi sama, bez zázemí, starat se o dceru, překonat jazykovou barieru, trpět od manžela nevšímavost, nechat si líbit plno věcí v posteli. Dost!! Buď jen sama sebou a věř že ten tvůj určitě teď někde lituje, že tě ztratil,ale mužská ješitnost to nedovolí projevit.
Jsi určitě ještě mladá na to,aby jsi byla zbytek života nešťastná v manželství. Já neuznávám zůstávat v manželství jen "kvůli dětem". Ty odrostou, v pubertě budou mít svou zábavu, pak odejdou a v 55-ti letech není člověk ještě tak starý,aby si neměl pak s protějškem co říci. Co těď,děti tu nejsou , co budu dělat.
Jsi silná, žena, věř tomu. dokázala jsi se vrátit do práce, jak píšeš, máš i práce dost. Což ti pomůže částečně přestat mylset na své problémy.
Mysli teď sama jen a jen na sebe. Ani na bývalého manžela ani na bývalého "přítele". Buď trochu sobecká a starej se jen o to aby Vám s dcerkou bylo dobře. to je teď nejdůležitější. Ty a ona a nikdo jiný. A čím více se budeš starat jen o sebe, tak tím dříve se nečekaně někdo objeví, kdo tě vezme za ruku a řekne: " Víš, co krásko, pojď to zkusit se mnou a já se budu snažit ti co nejvíce a nejněžněji hladit tvé životní bolístky".

Držím ti moc palečky, hodně štěstí a ráda si přečtu něco dalšího.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#62 18. 9. 2007 11:50

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Klubko
díky za krásný příspěvek smile

Není tady

#63 19. 9. 2007 8:47

boruvecka
♥♥♥----

Ahoj Klubko,

děkuji Ti za příspěvek, má opravdu váhu a moc dobře vím o čem mluvíš. Jak vidím, tak nás takových je hodně. Mám docela hodně velkou trpělivost, ale jak píšeš... ono to jednou přeteče a to se stalo. Bohužel se stalo i to, že mě přestal přitahovat jako muž... a moc dobře to ví a cítí. A to není ošklivý chlap...

Ve spolupráci s psycholožkou se manželovi povedlo najít cestu k dceři, opravdu musím uznat, že udělal veliký pokrok a teď si ji nechává na víkendy. Na obědy jezdí k babičce, ale proč ne. Začal s ní plánovat více volného času, večer jí čte pohádky a ráno vodí do školky. Je to pro něj neuvěřitelně veliký pokrok a velká změna. Jsem tomu moc ráda. Sice zase na tom pracuji já, protože k té psycholožce jezdím sama, ale myslím, že toto mi stojí za to.  Moc bych si přála, aby měla dcera hezký vztah s tatínkem, nechci ji o něj připravit. Manžel je velice chytrý člověk a má dobré srdce, chci aby na ni i on výchovně působil a naučil a ukázal ji věci, které já nejsem schopna ji dát. A nechci naše partnerské problémy tahat do jejich rodičovského vztahu. Bohužel, vím, že se manžel příliš nedokáže změnit, protože není na to vybaven, holt, příroda tam kde mu přidala, tak někde musela ubrat. Nemůže za to, ale já nejsem schopna toto zvládat celý život.

Ano, jsem silný člověk po mé mamince, musela jsem v životě překonat hodně věcí a to mě posílilo. Stále si říkám, že i když manželství nedopadlo podle mých představ a nový přítel taky není, mám stále ještě hodně. Dceru, práci která mě naplňuje a kamarády kolem sebe. tummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupp

Klubko, moc děkuji ještě jenou za Tvůj příspěvek, moc mě potěšil.

Boruvečka

Není tady

#64 19. 9. 2007 8:49

boruvecka
♥♥♥----

Natynka napsal(a):

Klubko

Ahoj Natynko,

ano, moc hezký příspěvek - jasný, věcný a podporující.

Hezký den Nytynko a ať se daří v práci. pussa

Není tady

#65 19. 9. 2007 8:57

boruvecka
♥♥♥----

lupina montana napsal(a):

Jak se daří, Borůvečko?

Ahojky Lupino,

je to lepší a lepší, i když ty těžké chvíle ještě příjdou, mají tendenci se vracet, potvůrky... stoltstoltstolt

Včera jsem byla v  Praze na školení, bylo to super, sice pršelo a nemohla jsem se jít projít po Praze, ale i tak jsem si to docela užila. Nakonec jsem byla i ráda, že jsem na tu procházku nešla.
Lektor byl samá legrácka, tak školení nebylo nudné.

Teď se připravuji na třídenní konferenci a ještě jednu jednodenní konferenci. A na jaře mě čeká atestace, tak se musíám pomalu začít učit...winkwink

Je docela dobře, ale....

Borůvečka

Není tady

#66 19. 9. 2007 9:14

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

boruvecka napsal(a):

Natynka napsal(a):

Klubko

Ahoj Natynko,

ano, moc hezký příspěvek - jasný, věcný a podporující.

Hezký den Nytynko a ať se daří v práci. pussa

Děkuji, i Tobě smile))
a doufám, že pracovní cesta dopadla v pohodě a klidu hjarta

Není tady

#67 19. 9. 2007 9:36

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ježiš, Boruvko,
samá konference, atestace, vždyť ty budeš nejen hezká, ale i chytrá ženská big_smile Takto buď v klidu, zachvíli bude zástup chlapů za tebou. Hlavně se nepodceňovat, a zachovat si svou tvář, aby se neseskupovali kolem tebe zase nějací lůzři, kteří si potřebují trochu pěstovat na tobě své ego.

Je dobré, že se manžel snaží s dcerou vycházet. A hlavně jsi natolik inteligentní,aby jsi zase nedělěla naschvály a chceš zachovat dceři s otcem hezký vztah. To taky každý neumí, většinou se nechtěně pak necháme unést emocemi z rozchodu. Ale hlavně se nenech ukolébat představou, že to bude zase dobré. Nebude, vrátilo by se to do stejných kolejí. Pamatuj, 2x nevkročíš do stejné řeky.Už jsi dala šancí milion.

A drobná rada, až budeš večer sama, bude ti moc zle, svírat se žaludek, budeš mít pocit, že jsi sama. Vstaň, 3x se nadechni, zopakuj si polohlasem: Jsem dobrá, já to zvládnu. Jsem na té nejlepší cestě. " Pak se jdi podívat na spící dceru, chytni jí za ruku a znovu si zopakuj: " Jsem dobrá, mám tebe a ty jsi moje štěstí". Občas je dobré také vzít kus papíru a začít psát. Třeba i blbiny a klidně u toho bulet. Uvidíš, že za půl hoďky to vydýcháš a bude líp. To je jen ten šeredný podzim, kdy jde sluníčko dříve spát,tak není tolik elánu  a optimismu. A vždy, až budeš někde na služebce, tak vyběhni a kup si něco hezkého nebo dobrého. Namaluj se a řekni si" Já taková skvělá ženská, silná, nebudu brečet, za to mi to nestojí,abych si rozmazala řasenku"smile)))))

Není tady

#68 19. 9. 2007 9:50

boruvecka
♥♥♥----

Klubko napsal(a):

Ježiš, Boruvko,
samá konference, atestace, vždyť ty budeš nejen hezká, ale i chytrá ženská big_smile Takto buď v klidu, zachvíli bude zástup chlapů za tebou. Hlavně se nepodceňovat, a zachovat si svou tvář, aby se neseskupovali kolem tebe zase nějací lůzři, kteří si potřebují trochu pěstovat na tobě své ego.

Je dobré, že se manžel snaží s dcerou vycházet. A hlavně jsi natolik inteligentní,aby jsi zase nedělěla naschvály a chceš zachovat dceři s otcem hezký vztah. To taky každý neumí, většinou se nechtěně pak necháme unést emocemi z rozchodu. Ale hlavně se nenech ukolébat představou, že to bude zase dobré. Nebude, vrátilo by se to do stejných kolejí. Pamatuj, 2x nevkročíš do stejné řeky.Už jsi dala šancí milion.

A drobná rada, až budeš večer sama, bude ti moc zle, svírat se žaludek, budeš mít pocit, že jsi sama. Vstaň, 3x se nadechni, zopakuj si polohlasem: Jsem dobrá, já to zvládnu. Jsem na té nejlepší cestě. " Pak se jdi podívat na spící dceru, chytni jí za ruku a znovu si zopakuj: " Jsem dobrá, mám tebe a ty jsi moje štěstí". Občas je dobré také vzít kus papíru a začít psát. Třeba i blbiny a klidně u toho bulet. Uvidíš, že za půl hoďky to vydýcháš a bude líp. To je jen ten šeredný podzim, kdy jde sluníčko dříve spát,tak není tolik elánu  a optimismu. A vždy, až budeš někde na služebce, tak vyběhni a kup si něco hezkého nebo dobrého. Namaluj se a řekni si" Já taková skvělá ženská, silná, nebudu brečet, za to mi to nestojí,abych si rozmazala řasenku"smile)))))

Klubko, opět díky...

Víš, ta práce mi umožní nemyslet na blbiny a sebelitovat se. A hlavně mě to baví, zatím :-)

Nemám důvod si s manželem dělat naschvály a bránit mu být s dcerou. I když vše dopadlo jak dopadlo, myslím, že máme k sobě stále úctu. On vůči mě cítí stále hněv, ale to časem přejde. Nemůže na mě hodit svou odpovědnost za jeho život. Když to tady tak někdy čtu, jaké si lidé dělají naschvály a své partnerské problémy tahají do rodičovských rolí - je to děs.

Na lůzry si už dám pozor lollollollollol
, stejně tak s tebou souhlasím s tím, že se nemůžu nechat znovu ukecat, ale teď si docela dobře stojím na svém rozhodnutí a mé představy jsou docela realné.

Jo, tak co se týká utrácení, tak to problém nemám lollollol Ráda si na sebe něco koupím tummenupptummenupp

A víš co? Podzim je mé nejoblíbenější období, mám ho ráda, takže na mě tak chmutně nepůsobí. A nejlepší jsou podzimní plýskanice, když jsem doma, zalezu si s holčičkou pod deku a koukame nebo čteme pohádku. tummenupptummenupptummenupp

Není tady

#69 19. 9. 2007 16:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Věřím, Borůvečko, že to ještě bolí; ale ten bezedný smutek, ten už necítím a tak ti tímto gratuluju! pussa
http://www.gify.nou.cz/kvety2_soubory/119.gif

Není tady

#70 19. 9. 2007 16:33

boruvecka
♥♥♥----

Věřím, Borůvečko, že to ještě bolí; ale ten bezedný smutek, ten už necítím a tak ti tímto gratuluju! pussa
http://www.gify.nou.cz/kvety2_soubory/119.gif

Děkuji Lupino, je už opravdu lépe  smilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile

A víš co? Slunečnice jsou mé nejoblíbenější květiny tummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupp

Upravil(a) boruvecka (19. 9. 2007 16:34)

Není tady

#71 19. 9. 2007 16:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

boruvecka napsal(a):

A víš co? Slunečnice jsou mé nejoblíbenější květiny tummenupptummenupptummenupptummenupptummenupptummenupp

Anoano.......vlk udělá nejlépe, jde-li po čuchu lollol
a já taky miluju hnusný počasí....tedy u krbu, samosebou lol

Není tady

#72 20. 9. 2007 13:13

boruvecka
♥♥♥----

boruvecka napsal(a):

Anoano.......vlk udělá nejlépe, jde-li po čuchu lollol
a já taky miluju hnusný počasí....tedy u krbu, samosebou lol

Mám další cíl..... postavím si krb....lollollollollollollollollol
a potom můžeš přijet....

Není tady

#73 20. 9. 2007 13:50

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Jee krb, a venku sníh a pak jen horké kakao a nějaká dobrůtka. Přikrytá nějakou houní, sedet v houpacím křesle, na klíně kočku, u nohou psí smečku a číst si.....
NO nic ,jen jsem se zanila. Jo mít takový srub někde v Jeseníkách v horách....hmmm.

Není tady

#74 26. 9. 2007 12:20

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj Borůvečko,

docela by mě zajímalo, jak pokračuješ, tak se někdy ozvi, písni.

Není tady

#75 26. 9. 2007 15:40

boruvecka
♥♥♥----

Klubko napsal(a):

Ahoj Borůvečko,

docela by mě zajímalo, jak pokračuješ, tak se někdy ozvi, písni.

Ahoj Klubko,

děkuji za zeptání, jde to, ale řeknu Ti, že někdy jsou těžké chvíle. gratergrater:grater:Ale jednou jsem se do toho dala, tak to musím dotáhnout do konce. Nemám ráda rozdělané "věci" a to ve všech ohledech v životě.

Včera jsem byla na školení a příští týden jedu na třídenní neurologickou konferenci, strašně moc se těším. Jen ty myšlenky a vzpomínky kdyby člověk mohl vymazat jednou pro vždy.... Ty mě stále trápí.

Ahojky a měj se moc hezky...

BTW a jak se daří Tobě Klubko, jsme na tom docela podobně.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí