Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 5. 2007 14:32

boruvecka
♥♥♥----

Uvědomit si a přiznat...

Ahoj všichni, už týden si čtu příspěvky na babinetu, tak jsem se rozhodla také přispět mým trápením. Zajímal by mě pohled a názor druhých.smile Jsem vdaná 8 let, máme 3.5 letou hočičku.
Po svatbě jsme odletěli do USA, kde manžel dostal nabídku na praci na jednom projektu, na tři roky. Nakonec tam zůstali 6 let. Já jsem dala výpověď z práce.  Manžel preferoval svou práci, která ho bavila, své zájmy a koníčky. Já jsem prožívala kulturní šok, byla nešťastná z neznalosti angličtiny, neuměla jsem se orientovat a neměla kamarády kolem sebe ani jiné lidi, s kterými bych se mohla stýkat. Byla jsem zvyklá být v kontaktu s lidmi a najednou jsem byla osamocená. M byl celý den v práci a já sama doma a deprese se prohlubovaly. Trochu společného času jsme spolu trávili jen o víkendech, jinak manžel trávil čas hlavně u počítače. V září jsem začala chodit do školy a začala jsem se pomalu vyrovnávat s prostředím a sama se snažila se se vším poprat, našla jsem kamarády. Tenkrát jsem měla na manžela zlost:dumbom:, že mi moc nepomohl, ale potom jsem byla šťastná, že tomu tak bylo a já jsem vše zvládla překonat převážně sama. tummenupp

Potom jsem otěhotněla. Byl to velký zlom pro naše manželství. M již  v práci začal mít psychické problémy – prostředí, nemohl se soustředit na práci, neviděl smysl své práce a doma byl nevšímavý až apatický a hodně času trávil u počítače a já slyšela neustále výčitky o tom, že nemá čas na své věci, na čtení knih apd. Tenkrát jsem mu říkala, ať to zabalí a po porodu se vrátíme domů. Ale nakonec se to nějak urovnalo. Po narození holčičky došlo k velkému zvratu. Problemy začaly už v porodnici. Téměř na vše jsem byla sama, jediné štěstí byl tenkrát příjezd mé maminky, která s nami zůstala téměř dva měsíce a pomohla mi v začátcích s miminkem. M chodil do práce, byl stále víc a víc nervoznejší a podrážděný. Po odletu maminky jsem na tom byla psychicky špatně a začala ztrácet mléko ale stále jsem se snažila vše zvádat, protože jsem za všechno brala zodpovědnost. Před Vánocemi to dospělo tak daleko, že jsem M řekla, že pokud se nevzpamatuje a nezačne se chovat normálně a nespráví se jeho vztah ke mne a k holčičce (téměř si ji nevšímal), zůstanu v létě v Čechách a už se do USA  nevrátím. Tenkrát se M nad sebou zamyslel a musím říct, že se mnoho věcí zlepšilo. Po Vánocích jsem dala dítě spát do jejího pokoje, aby jsme mohli zase spolu s manželem spát v ložnici, neboť se po odletu maminky odstěhoval do jejího pokoje a já spala s miminkem v ložnici. Brala jsem to tak, aby se vyspal do práce. V květnu jsme odletěli do Čech a já s dcerou zůstala tři měsíce.

Po návratu do USA, problémy začaly znovu. M byl stále naštvaný a pernamentně nespokojený. Problémy se odrážely i v sexu, takže nebyl spokojený téměř s ničím, ale já to stále nějak zvládala a chtěla to ustát a vše zachránit. Začal požadovat nové a nové sexuální praktiky, které se mě nelíbily a samozřejmě že mi to i vyčítal že na ně nepřistupuji.  Snažili jsme se s manželem o všem stále mluvit, ale po každém hovoru se vše urovnalo tak na týden nebo dva a napětí se začalo stupňovat znovu. Tak opět proběhl rozhovor a opět se vše na několik týdnů urovnalo ale problémy vyvstaly znovu a znovu. Snažila jsem se manžela podporovat, věděla jsem že to v práci nemá jednouché. Přitom jsem se snažila co nejvíce péče dávat naší holčičce, starat se o celou domácnost, dům, vaření a na sebe jsem neměla téměř žádný čas. Cítila jsem se naprosto bez energie a vyhořená. Na výlety jsem raději jezdila sama, neboť svou naštvaností mi dokázal zničit jinak hezký den. Samozřejmě, že byly i hezké chvíle, kdy jsme si mohli povídat  o nejrůznějších věcech, ale bylo jich méně a méně.

Loni jsme se rozhodli odjet zpět do Čech. Manžel chtěl urovnat všechny závazky které jsme v USA měli a také našetřit peníze. V dubnu  jsem odletěla po domluvě  do Čech sama s dcerou a M zůstal v USA sám až do prosince, kdy přijel do Čech na tři týdny. Období do listopadu probíhalo dobře, často jsme si s manželem volali a hovořili o všem. Já jsem se začala cítit velice dobře a uvolněně a od listopadu jsem nastoupila do práce. Koncem měsíce jsme měli spolu nepříjemný rozhovor, který jsem tak nějak přešla, ale stále jsem na něj musela myslet. Vánoce nebyly zrovna moc povedené, tedy poslední týden a po odletu manžela zpět do USA (3 měsíce) jsem se položila do depresí a úzkosti. Jedinou mou záchranou byla práce a holčička.  Uvědomila jsem si a přiznala, že vlastně to mezi mnou a manželem není tak jak jsem si to myslela, teda snažila se namlouvat - jak jsem šťastná. A to uvědomění a přiznání si, že si sama sobě namlouvám jak to je hezké, byl veliký zlom...

V té době jsem hledala na inernetu informace a různé diskuze lidí, kteří by mohli být ve stejné situaci.
Tam jsem se seznamila s mužem, se kterým jsme si hodně psali o životě a obecně o názorech a postojích apd. Potom jsme se několikrát spolu sešli, jeli na pár výletuů. Vztah se vyvíjel a prohluboval a vzájemně jsme se do sebe zamilovali. Prostě jsme si padli do oka. hjarta

Po návratu manžela ze zahraničí, jsem mu vše řekla a tím se naše problémy vyhrotily do maximální krize. Samozřejmě manžel si myslí, že muž je příčinou naší nynější krize, jenomže bohužel to je jen důsledek našich dřívějších problémů. Tak nějak se to vše kupilo, až to prasklo. butter

Manžel si myslí, že jednoduše mám na vše zapomenout a jít dál. Stále mě miluje a chce jít společnou cestou. Já ho mám také stále ráda a vážím si ho, je to hodný a chytrý člověk, ale mám obavy, že by se vše zlepšilo zase jen na chvíli a potom se znovu bude vše opakovat do nekonečna.
Své chyby přiznává  ale na druhou stranu bagatelizuje (že se až tolik zase nestalo), říká že se změní, že se bude starat o dítě, nebude požadovat nějaké sex. praktiky, které se mě nelíbí apd. Ted tak žijeme vedle sebe, chováme se k sobě slušně, můžeme jíst u jednoho stolu a spát v jedné ložnici, ale to je vše. Já víc momentálně nemohu. Myslím na jiného…

Chce nyní čas, dala jsem mu ho, dokonce jsem domluvila psychologickosexualni poradnu, ale zase a opět JÁ - ja jsem našla, já jsem volala, já jsem domluvila schůzku. S mužem, se kterým jsme si padli do oka jsme v kontaktu, píšeme si a voláme a je mi neuvěřitelnou podporou a dodává mi spoustu energie, i když on sám teď bojuje s nepřízní osudu a nemá to "doma" jednoduché.

Upravil(a) boruvecka (17. 5. 2007 21:48)

Není tady

#2 17. 5. 2007 15:29

Lil
♥♥♥♥---
Místo: Morava

Re: Uvědomit si a přiznat...

Borůvečko,
já tedy jsem ten poslední kdo by mohl radit ale z tvého příběhu jde cítit opravdový smutek.
Váš život je rozdělený do etap tak jako byl váš pobyt v USA  a jak jsi svůj příběh sama rozdělila do odstavců.

Změna prostředí ve vás vyvolala i změny životní.
Vím jak to není lehké začít žít v cizí zemi, sama jsem si tím prošla a pokud ti nestojí po boku člověk o kterého se můžeš opřít bývá situace někdy nezvládnutelná.
Říkat, že jste to tam měli zabalit při prvních náznacích nespokojenosti anebo v době tvého těhotenství, je už zbytečný.
To že si manžel na tobě začal vynucovat sexuální praktiky, které se ti nelíbily je nepřípustné. Na tohle přeci vždy musejí být dva. Že se chlapi někdy změní po narození dítěte, se stává, ovšem v tomto případě se mi zdá, že tvůj muž neskákal dva metry do vzduchu...
Deprese a náladovost jako na houpačce, tohle dobře znám a dle mého názoru to nevěstí nic jiného než rozchod.
A to se vlastně stalo, vždyť ty jsi si našla někoho jiného!

A tady je to nějaké useknuté.. co se stalo s vámi v době maželova návratu? A jak dlouhou dobu jste spolu (s tím druhým) byli? (3 měsíce?)
Byl to jen takový milenecký poměr nebo jste mluvili o něčem vážnějším?
To že to prasklo a manžel se teď snaží zachránit situaci, je poměrně normální. Logicky chce rodinu.
Chceš to také ty?
Píšeš, že žijete nadále spolu. A je to spolu nebo jenom vedle sebe?
V tomhletom s tebou soucítím ani nevíš jak.
Ten druhý je nejspíš ženatý, jak čtu dole že to "doma"? nemá jednoduché.

Doufáš, že se sitace zase změní a vy naleznete cestičku s manželem k sobě? No v tom případě, šupej do poradny a to klidně sama. (já svého muže taky nedonutila jít tam se mnou)

Doufáš, že ten druhý se za tebe postaví a bude o tebe a o malou bojovat a chceš být/žít s ním?
V tom případě to udělejte.

Pokud je to takhle, tak ty máš holka vlastně na výběr. Je jenom na tobě co chceš. Holčička je malá a když to podám velice neurvale, na ni ohledy ještě až tak brát nemusíš.

Takže poslouchej co ti srdíčko říká.

Upravil(a) Lil (17. 5. 2007 15:32)

Člověk musí mít odvahu každý den začínat nový život.

Není tady

#3 17. 5. 2007 18:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Borůvečko není to lehké...zkus tomu dát čas? S tím druhým jste zamilovaní, toužíte po sobě - chemie pracuje naplné obrátky, ale nebude to za pár let stejné? Zrovna dnes na Seznamu - Super - Sex a vztahy krásný článek:
http://www.super.cz/vztahy/14819-laska- … vztah.html

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 17. 5. 2007 21:35

jenik
♥♥♥♥---

> Chemie je krasna vec, ale jak to bude za 10 let spolecneho ziti. Neni lepsi budovat a rozvijet vztah, kdyz se mate stale radi??  Bohuzel, ja nemohu radit... me manzelka take utekla za lepsim zivotem...

Není tady

#5 17. 5. 2007 21:44

boruvecka
♥♥♥----

Ahoj Lil,
děkuji za Tvůj názor, no, veselo mi z toho zrovna není. Když se manžel vrátil ze zahraničí, tak se s námi, s novým mužem, nestalo nic. On stojí zamnou i o mě, podporuje mě a dodáva energii. Do ničeho mě netlačí a chápe moji situaci. Řiká, že mu stojím za čekání, až se to u nás vyřeší. Je to moc příjemný pocit když mi pípne telefon a je tam od něj nějaká povzbudivá sms. A také jsem ráda, že poví své problémy mě. Tak nějak se navzájem držíme. On se rozvádí. A také si oba uvědomujeme, že nejsme v takovém stavu, kdy bychom mohli nějak přesně a vážně plánovat budoucnost.

Ptáš se, zda žijeme spolu, NE, vedle sebe. Ale aspoň se chováme k sobě slušně.

Manžel do té poradny pujde, tak vam potom napiseme co nám tam rekli. Ja jsem sama zvědava. Ale nic od toho neočekávám, tedy nějaké převratné změny.

Papa

Upravil(a) boruvecka (17. 5. 2007 21:48)

Není tady

#6 17. 5. 2007 21:50

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Borůvečko,

já si naopak myslím, že "chytrá a hodná" jsi ty. Tvého muže neznám a rozhodně ho tu nehodlám hodnotit a soudit, každopádně klobouk dolů, co jsi všechno vydržela, a to ještě v cizí zemi, kde jsi neměla rodiče, přátele, místa, která znáš od dětství. To jsou věci, bez kterých já bych nefungovala ani měsíc (a to i kdyby mi v cizině rodina fungovala).

Myslím si, že by sis měla dopřát to, co si zasloužíš. Plně zasloužíš. Co to je, na to musíš přijít sama, ale jednala bych jen ve svém vlastním zájmu a zájmu tvé dcery. Svému muži podle mého názoru nedlužíš vůbec nic, to on by ti měl "splácet i s úroky", pokud to můžu tak obrazně nazvat.

Vydržela jsi toho už dost - teď je načase, abys začala žít tak, jak to baví tebe. Bez přehnaného přizpůsobování se, chápání, ustupování, kompromisů. Tohle všechno JE ve vztahu potřeba, ale MUSÍ to mít nějakou míru. Tvůj muž tu míru několikrát překročil, dala jsi mu x šancí, ale on se "vzpamatuje" až ve chvíli, kdy urazíš jeho žárlivou ješitnost. To nesvědčí v jeho prospěch, co myslíš?

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#7 18. 5. 2007 7:39

boruvecka
♥♥♥----

jenik napsal(a):

> Chemie je krasna vec, ale jak to bude za 10 let spolecneho ziti. Neni lepsi budovat a rozvijet vztah, kdyz se mate stale radi??  Bohuzel, ja nemohu radit... me manzelka take utekla za lepsim zivotem...

Jeníku, četla jsem tvůj  příspěvek, nevím přesně jak to u vás doma bylo a jak jste ten svůj vztah udržovali, ale u nás jsem držela převážnou část vztahu jen JÁ - přebírala jsem za vše zodpovědnost a prostě a jednoduše jsem vyhořela. Ztratila jsem sílu.

Papa a držím Ti palečky, aby si krizi přestál co nejlépe. Jednou to bude dobrý a určitě na Tebe někde čeká Štěstí.... hjarta

Není tady

#8 18. 5. 2007 9:14

Zet
♥♥♥♥♥♥-

Borůvečko - to to teda holka nemáš vůbec jednoduché.... Já jsem teda až trapná zastákyně udržení rodiny - asi proto, že se mi moje rozpadla a vlastně i našich.... Ale jedno vím jistě na vztah jsou potřeba 2 a musí tam fungovat určitá hranice dávání a braní. A Ty jsi jen dávala a i kdyby jsi se rozkrájela tak ten vztah sama neutáhneš....to prostě nejde. Určitě se zamysli na tím, co to udělá s malou, ale pokud jste byli už zvyklý být pár měsíců úplně od sebe a jak sama píšeš, že se malé moc nevěnuje....tak pro ní by to asi až tak bolestné nebylo.

Rozhodně zajdi do té poradny a držím palečky, ať se to vyřeší co nejlépe, ať už Tvé rozhodnutí a cesta bude jakákoliv!!!!!!! Drž se!!!!

Není tady

#9 18. 5. 2007 9:19

boruvecka
♥♥♥----

Zet napsal(a):

Borůvečko - to to teda holka nemáš vůbec jednoduché.... Já jsem teda až trapná zastákyně udržení rodiny - asi proto, že se mi moje rozpadla a vlastně i našich.... Ale jedno vím jistě na vztah jsou potřeba 2 a musí tam fungovat určitá hranice dávání a braní. A Ty jsi jen dávala a i kdyby jsi se rozkrájela tak ten vztah sama neutáhneš....to prostě nejde. Určitě se zamysli na tím, co to udělá s malou, ale pokud jste byli už zvyklý být pár měsíců úplně od sebe a jak sama píšeš, že se malé moc nevěnuje....tak pro ní by to asi až tak bolestné nebylo.

Rozhodně zajdi do té poradny a držím palečky, ať se to vyřeší co nejlépe, ať už Tvé rozhodnutí a cesta bude jakákoliv!!!!!!! Drž se!!!!

Zet, teď je manžel doma s dcerou, ja chodim do prace. Bude nastupovat do prace o prazdninách. Teď se ji konečně začal věnovat a starat se o ni, když jsem v práci, i když je na půl dne ve školce. Ale stejně, jakmile nastoupí do práce, opět bude vidět jen práci a práci... Ale jsem za to ráda, že teď jsou spolu a věnuje se jí, řekla bych maximálně se snaží.

Není tady

#10 18. 5. 2007 9:32

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Borůvečko,
dej manželovi šanci ... pro svůj dobrý pocit, že jsi pro ten vztah udělala maximum. Šanci, ne tedy tři nebo čtyři. Taky je to je táta tvojí holčičky...
Hodně štěstí smile hjarta

Upravil(a) Natynka (18. 5. 2007 9:33)

Popřej mi pane, abych v boji, který jde životem, měla odvahu riskovat a udeřit.
A mám - li zvítězit, dej, ať je to po právu.
A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#11 18. 5. 2007 9:59

avalonka
♥♥♥♥♥♥-

No, Natynko - já myslím, že borůvečka už dala šancí asi tak 27... smile

Není tady

#12 18. 5. 2007 10:03

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Já myslela Avalonko, takovou tu šanci poslední- sama pro sebe, tedy pokud se to do nějaké doby nezmění a neuvidí snahu, udělat radikální řez.  A hlavně, teď má borůvečka oporu v jinému muži, je zamilovaná jinde, a to podle mě také mění situaci. Protože kdyby tomu tak nebylo, možná by bylo vše jinak. Čili  bych ukončila mimomanž. vztah - nebo dala pauzu s tím, že dává poslední šanci svému manželství.  Pokud ji ten muž - přítel miluje, tak to pochopí a dá jí čas a prostor. No a pak bych řešila, co dál.

A mám - li prohrát, dej, abych dovedla stát u cesty a pozdravit vítěze, až půjde kolem.

Není tady

#13 18. 5. 2007 13:17

boruvecka
♥♥♥----

Natynka napsal(a):

Já myslela Avalonko, takovou tu šanci poslední- sama pro sebe, tedy pokud se to do nějaké doby nezmění a neuvidí snahu, udělat radikální řez.  A hlavně, teď má borůvečka oporu v jinému muži, je zamilovaná jinde, a to podle mě také mění situaci. Protože kdyby tomu tak nebylo, možná by bylo vše jinak. Čili  bych ukončila mimomanž. vztah - nebo dala pauzu s tím, že dává poslední šanci svému manželství.  Pokud ji ten muž - přítel miluje, tak to pochopí a dá jí čas a prostor. No a pak bych řešila, co dál.

Nezdá se mi vhodné ani zodpovědné jednání, říct novému muži: "Víš co, já to zkusím ještě s manželem a když to nepůjde, tak se k Tobě vrátím". Mě to připadá jako si to ještě zkusit se zálohou, že se když tak  mám kde vrátit. Já ten čas od nového muže mám, i ten prostor. Nerozhoduji se mezi nimi, ale řeším problém mě a manžela, i když samozřejmě musím přiznat, že z části je to ovlivněno novou láskou.
Papa stoltstoltstoltstoltstolt

Upravil(a) boruvecka (18. 5. 2007 13:17)

Není tady

#14 18. 5. 2007 13:46

sharon
♥♥♥♥♥--

Mluvit tady o dávání šancí to snad ani nejde si myslím. Je důležitější co borůvečka cítí sama v sobě, co vlastně sama chce. A vůbec bych tady nezvažovala, zda má či nemá někdo právo na nějakou šanci. Hlavně nesmí holka ztratit sama sebe wink Sama v sobě si musí najít cestu na které bude šťastná... A ustupovat do nekonečna nejde, člověka nikdy nezměníte a buďto bude brát manžela jaký je a milovat ho , nebo má právo jít jinou cestou. To musí ale zvážit jen borůvečka sama v sobě, jestli ji může manžel udělat ještě někdy šťastnou.. vissla

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21051.png

Není tady

#15 18. 5. 2007 16:10

avalonka
♥♥♥♥♥♥-

Přesně tak. Nemusím to ani psát, borůvečka to chápe naprosto správně. Takové jednání by bylo vůči komukoli velmi nefér a s jeho láskou to nemá co dělat.

Není tady

#16 21. 5. 2007 8:00

boruvecka
♥♥♥----

sharon napsal(a):

Mluvit tady o dávání šancí to snad ani nejde si myslím. Je důležitější co borůvečka cítí sama v sobě, co vlastně sama chce. A vůbec bych tady nezvažovala, zda má či nemá někdo právo na nějakou šanci. Hlavně nesmí holka ztratit sama sebe wink Sama v sobě si musí najít cestu na které bude šťastná... A ustupovat do nekonečna nejde, člověka nikdy nezměníte a buďto bude brát manžela jaký je a milovat ho , nebo má právo jít jinou cestou. To musí ale zvážit jen borůvečka sama v sobě, jestli ji může manžel udělat ještě někdy šťastnou.. vissla

Sharon, dekuji, moc hezky si to napsala. Ted se ve vsem placam jak se da, jeste ze uz je pondeli a jsem v praci. Vikend byl desny. Zitra jdeme do te poradny, tak jsem zvedava... potom napisu

Papa a preji vsem hezky tyden...smilesmilesmilesmilesmilesmile

Není tady

#17 21. 5. 2007 10:38

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Je důležitější co borůvečka cítí sama v sobě, co vlastně sama chce. Hlavně nesmí holka ztratit sama sebe.. - tak s tím samozřejmě souhlasím.

Jenže na druhou stranu, já mám prostě jiný názor co se týče mimomanželských vztahů (podle mě, když jsou ve vztahu problémy, mají se řešit. A pokud je situace jž neúnosná pro jednu či druhou stranu, má se vztah ukončit, dořešit. a pak začít jinde a s čistým štítem. protože, je jednodušší končit manželství, když víte, že na vás jinde čeká  otevřená náruč. a o té otevřené náruči bych v případě ženatého muže, který se kvůli mě rozvede, trošku pochybovala. lidé se poznají, až když spolu žijí, a ne když jsou spolu na jen hezké chvilky ... - samozřejmě že i já mám ty krásné chvilky ráda. ale z toho se tak nějak nedá vyvozovat, jak to bude pak v reálném životě, když budete s tím člověkem den co den... jasně, že nebudu psát, pokud je manžel alkoholik, notorický proutník, manželku mlátí nebo jiné opravdu vyhrocené situace ...., může to být všelijak jinak. ale takové problémy zde borůvečka nepopisovala a asi u nich nejsou ....
A prostě si stále myslím, že pokud by neměla oporu v jiném muži, chovala by se jinak.Protože pokud se jinde zamilujete, tak ten s kým žijete víc let se můžu v tu chvíli přetrhnout, a stejně vám nic nebude dobře.  Rozhodně jsem nemyslela, nechávat si někoho jako zálohu. Jenže pokud borůvečka zavolala do poradny, domluvila návštěvu a jde tam s manželem, znamená to, že je ještě na vážkách, že sama v sobě váhá, jestli s manželem zůstat nebo ne ... jinak by totiž nikam nešla a ukončila by to razantně a strikntně. Můj názor.

Upravil(a) Natynka (21. 5. 2007 10:39)

Není tady

#18 21. 5. 2007 10:47

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Borůvečko,
měla bys na jedné straně ještě dát šanci manželovi, je to otec tvého dítěte. Ale pokud sis na 100% jistá, že až nastoupí do práce, tak se to bude opakovat, tak už žádnou šanci nedávej. Ztratila bys novou lásku a litovala toho. S novou láskou není dobré začínat vztah s tím, že nevíš na kterou stranu jít. Mohlo by ho to ranit a poznamenalo by to vaše soužití, i když nyní říká něco jiného. Hodně štěstí a hjarta

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#19 21. 5. 2007 10:50

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Marie N napsal(a):

Borůvečko,
měla bys na jedné straně ještě dát šanci manželovi, je to otec tvého dítěte. Ale pokud sis na 100% jistá, že až nastoupí do práce, tak se to bude opakovat, tak už žádnou šanci nedávej. Ztratila bys novou lásku a litovala toho. S novou láskou není dobré začínat vztah s tím, že nevíš na kterou stranu jít. Mohlo by ho to ranit a poznamenalo by to vaše soužití, i když nyní říká něco jiného. Hodně štěstí a hjarta

Přesně tak, Maruško smile

Není tady

#20 21. 5. 2007 10:56

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Natynko,
mluví ze mě zkušenosti..... a být Borůvečkou, tak už další šanci nedávám. Já jich dala moc a stejně se nic nezměnilo stolt

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#21 21. 5. 2007 11:03

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

Marie N napsal(a):

Natynko,
mluví ze mě zkušenosti..... a být Borůvečkou, tak už další šanci nedávám. Já jich dala moc a stejně se nic nezměnilo stolt

Ano, ne každý si tu šanci zaslouží a ne každý ji chce a hlavně využije, uchopí příležitost za pačesy...

Není tady

#22 21. 5. 2007 11:20

boruvecka
♥♥♥----

Ja těch šancí dala manželovi hodně. Dobře si uvědomuje, co tím svým chováním a přístupem provedl. To co vniklo - nový muž (nemáme žádny mimomanž. vztah - pouze si píšeme a podporujeme se navzájem.. řešíme obyčejné problémy a vzajemným pozdravem si uděláme velikou radost) to je důsledek mého vyhoření za celé tři roky, kdy jsem vztah držela hlavně já. Manžel to bral automaticky a nevážil si mě. Teď je překfapený a v šoku, ale popravdě řečeno já tak. Protože jsem si to najednou, jak jsem výše psala, uvědomila a přiznala, že to vlastně není tak jak si já stále namlouvala - snad abych to nějak zvládala.

A nemůžu říct že utíkám do jiného vztahu, ten nový muž, je mi velikou oporou, ale jsme si oba vědomi, že jen tak odejít není správné. Nejdříve si musíme vyřešit naše problémy doma.... a já toto vše dělám s pocitem, že můžu zůstat klidne  sama... neutral

Upravil(a) boruvecka (21. 5. 2007 12:20)

Není tady

#23 21. 5. 2007 11:24

boruvecka
♥♥♥----

Natynka napsal(a):

Je důležitější co borůvečka cítí sama v sobě, co vlastně sama chce. Hlavně nesmí holka ztratit sama sebe.. - tak s tím samozřejmě souhlasím.

Jenže na druhou stranu, já mám prostě jiný názor co se týče mimomanželských vztahů (podle mě, když jsou ve vztahu problémy, mají se řešit. A pokud je situace jž neúnosná pro jednu či druhou stranu, má se vztah ukončit, dořešit. a pak začít jinde a s čistým štítem. protože, je jednodušší končit manželství, když víte, že na vás jinde čeká  otevřená náruč. a o té otevřené náruči bych v případě ženatého muže, který se kvůli mě rozvede, trošku pochybovala. lidé se poznají, až když spolu žijí, a ne když jsou spolu na jen hezké chvilky ... - samozřejmě že i já mám ty krásné chvilky ráda. ale z toho se tak nějak nedá vyvozovat, jak to bude pak v reálném životě, když budete s tím člověkem den co den... jasně, že nebudu psát, pokud je manžel alkoholik, notorický proutník, manželku mlátí nebo jiné opravdu vyhrocené situace ...., může to být všelijak jinak. ale takové problémy zde borůvečka nepopisovala a asi u nich nejsou ....
A prostě si stále myslím, že pokud by neměla oporu v jiném muži, chovala by se jinak.Protože pokud se jinde zamilujete, tak ten s kým žijete víc let se můžu v tu chvíli přetrhnout, a stejně vám nic nebude dobře.  Rozhodně jsem nemyslela, nechávat si někoho jako zálohu. Jenže pokud borůvečka zavolala do poradny, domluvila návštěvu a jde tam s manželem, znamená to, že je ještě na vážkách, že sama v sobě váhá, jestli s manželem zůstat nebo ne ... jinak by totiž nikam nešla a ukončila by to razantně a strikntně. Můj názor.

Natynko, souhlasim s tebou, když píšeš, že jít do nového vztahu s čistým štítem.... ona sice může čekat otevřená náruč, ale ta se taky může rychle zavřít... proto říkám a naučila jsem se ve světě, SPOLÉHAT JEN NA SEBE

Vše běží paralelně... sice je tam vliv nového muže ale jsou to dvě přímky, které vím že se nesmí skřížit.... a já teď především chci řešit mě a manžela.... potom nového muže.  par

Není tady

#24 21. 5. 2007 11:30

boruvecka
♥♥♥----

Marie N napsal(a):

Natynko,

Mám podobný pocit... nějakou dobu bude dobře, ale potom to vklouzne zpět do "normálu" - a to že si nevyhovujeme s sex. životě, protože manžel vyžaduje,  pro mě nepřípustné sex. praktiky, to se nezmění, to člověk v sobě může utlačovat, ale potom vzniká to co u nás vzniklo po třech letech neustállého řešení těchto nejasností. On si je toho vědom, objevilo se to po nějaké době společného bytí. Jedno je jasné, kdybychom to zjistili dříve, tak spolu nejsme. Včera jsme o tom mluvili.

Není tady

#25 21. 5. 2007 11:35

Natynka
♥♥♥♥♥♥-

boruvecka napsal(a):

Natynka napsal(a):

Natynko, souhlasim s tebou, když píšeš, že jít do nového vztahu s čistým štítem.... ona sice může čekat otevřená náruč, ale ta se taky může rychle zavřít... proto říkám a naučila jsem se ve světě, SPOLÉHAT JEN NA SEBE

Vše běží paralelně... sice je tam vliv nového muže ale jsou to dvě přímky, které vím že se nesmí skřížit.... a já teď především chci řešit mě a manžela.... potom nového muže.  par

jedna přímka poběží do ztracena a druhá se s tebou protne .... smile a vytvoříte záchytný bod .....

Borůvečko, moc ti držím palce, aby to pro tebe s tvou holčičku dopadlo šťastně smile
A dej vědět, co ta poradna?

Upravil(a) Natynka (21. 5. 2007 11:36)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí