Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 5. 2007 12:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

První velké odloučení

Vím, že se mi někteří budete smát, ale mám děti mamánky. Občas sice spali u příbuzných jednu noc (babičky, teta), ale vlastně jsme se viděli vždy denně. Teď má jít starší synek (10 let) na týden do školy v přírodě. Nechtěl, ale má tak prima učitele, který ho dokázal motivovat natolik, že kluk tam chce jet. Jsem moc ráda, podporuji ho v tom, vyprávím mu (chce to), jak to ve škole v přírodě vypadá, program, atd. Jelikož je pan učitel fakt supr, tak vím, že program je zajímavý-výlety, táborák, soutěže, diskoška...tak se nebojím, že by se Jarda nudil.
Jen bych chtěla, aby měl na mě spojení , chtěl by mi denně napsat sms. Já samozřejmě taky budu moc ráda, když o něm uslyším, jak se má.
Co myslíte, měla bych mu ten mobil dát? Je to na vl. riziko-ikdyž je to křáp, jiný takový nemáme. Měly vaše děti na táboře mobil? Kluk je popleta a jistě ho někde ztratí.
Jak snášely vaše dítka první odloučení? Já vím, že jsem byla na táboře v 1. třídě (7 let), byl hnusný, zlé oddílačky, bily nás, a každý večer jsme tam brečeli. V 10-ti letech už jsem na tábor chtěla jet (na jiný), a moc jsem se těšila. Ale stejně jsem na každý dopis čekala jako na smilování-jediný kontakt s rodinou.
Jak to snášely vaše děti a v kolika letech?

Není tady

#2 17. 5. 2007 12:28

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: První velké odloučení

No na prvním táboře jsem byla v šesti, nijak moc se mi nestýskalo, ale i tak se mi tam nelíbilo. Program byl pro mě děsná buzerace, nesnášela jsem všechny ty hry, bojovky, táborový olympiády a tak...děs běs..s věkem se to jaksi nijak nezlepšilo a organizovanou "zábavu" nesnáším dodnes.

Není tady

#3 17. 5. 2007 12:33

host5522
Host

Já si myslím, že mobil na škole v přírodě udělá víc škody než užitku. Dítě pak pod vlivem okamžitých emocí volá rodičům, že oběd byl hnusný, učitel ho otravuje /když chce aby si uklidil věci/, Evička ho zbila.... atd, to jsou myslím informace, které se rodiče můžou dozvědět až doma, určitě by vám taky nebylo dobře když by denně volal a pasl, jak se mu stýská. Já bych mu ho nedávala. A se podporuje samostatnost. A když bude chtít volat, může volat někde z budky, ne? Mobil bych mu nedávala už z toho důvodu, že jak píšeš, je popleta a mohl by ho někde zapomenout..

Jinak já jem byla poprvé v 7 letech poprvé na táboře na týden a od osmi jsem už jezdila na dva tábory za léto - 14 dní a tři týdny. Snášela jsem to vcelku dobře.

#4 17. 5. 2007 12:52

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Naši kluci jezdí oba od první třídy a přežívají v klidu. Telefon bych mu nedávala, protože bude-li mít pocit okamžité křivdy, napíše ti srdcervoucí SMS a odpoledne už o tom nebude vědět a ty se budeš doma trápit, jak tam tvého synka terorizují. Pokud se vyskytne opravdový problém, učitel na tebe spojení určitě bude mít.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#5 17. 5. 2007 14:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Vypadá to, že máte rozumného učitele. Co se s ním zkusit dohodnout, že bude mít klukův mobil u sebe a vždycky večer ho tu SMS nechá poslat. Zabiješ dvě, vlastně tři mouchy... kluk nebude mít možnost mobil někde "zasít", SMS může napsat i dostat, ale nebude moci okamžitě sdělovat všechny "děsivé" zprávy, které ho potkaly. Jede poprvé, snad by to kantor takhle akceptoval.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 17. 5. 2007 14:32

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Helena má výborný názor, rozhodně bych mu mobil s sebou dala. Taky jsme dcerce v jejích 8 letech dali na tábor mobil a díky němu se dozvěděli, že má horečky (když jsme si pro ni přijeli, zděsila jsem se, v jakém je stavu), zatímco mladá slečna oddílová vedoucí z ní dělala "jedináčka"a nám rozhodně volat nemínila. Pan učitel je asi rozumnější. Jen mu ten mobil dej, je to v dnešní době normální věc a dá se pořídit i levný.
A že je dítko mamánek? V tomto jeho věku buď ráda a užívej si toho. Ono to sladké období bohužel rychle přeletí a děti se osamostatní tak vehementně, až se nám to kolikrát nelíbí smile.
Jinak Tiino, jsme na tom se sportem stejně jako Ty. big_smile

Není tady

#7 17. 5. 2007 14:34

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Yellow, Tys viděla někde u tábora budku?? Tak leda ptačí, ne? big_smile

Není tady

#8 17. 5. 2007 14:41

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Holky, holky, jaké děsivé zprávy? Vy mě strašíte!

Není tady

#9 17. 5. 2007 14:44

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo,
neděs se, děsivé zprávy jsou úplně normální - dokud je děcku fajn tak nebude volat maminku...
Jsme jednou jeli na tábor kvůli telefonu - jestli mě odsud neodvezete, tak se zabiju...
nakonec tam zůstala.... její vedoucí vůbec netušila, že se něco děje...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#10 17. 5. 2007 14:46

1Marie
♥♥♥----

Já bych mu taky mobil dala. Naše děti ho s sebou vozily od té doby, co ho dostaly.  U syna se stalo, že kluk, ležel tři dny sám na pokoji v horečkách (protože ostatní děti samozřejmě pokračovaly v programu a učitelky se musely věnovat jim). Prý to nebylo nic vážného - ale já bych v takovém případě pro dítě jela. Učitelky rodiče informovaly až doma.

Není tady

#11 17. 5. 2007 14:49

1Marie
♥♥♥----

Chceš děsivou zprávu? - : je to tady hrozný, mám děsnej hlad , jídlo se nedá jíst, už abych byl doma.
druhý den: je to tady bezva, k obědu řízek, v lese jsme viděli ježka.

Není tady

#12 17. 5. 2007 14:50

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

vůbec nám nedávaji pití lol umírám žízní...

no a jedna děsivá a pravdivá: ztratili se nám při bojovce 3 spolužáci... učitelům to neva...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#13 17. 5. 2007 15:25

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

A nebo taky - Ahoj mami, mám se dobře, akorát jsem ztratil stan - fakt ze života.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#14 17. 5. 2007 16:40

host5522
Host

Tercilo, jako dítě a vedoucí jsem zažila spoustu táborů (dohromady kolem dvaceti), jak takové uprostřed lesa, tak takové třeba na okraji městečka a v budovách, kde bylo všechno.

Navíc pochybuji, že desetileté děti jedou na školu v přírodě někam mimo civilizaci. smile

Tolik na tu telefonní budku.

#15 17. 5. 2007 16:42

host5522
Host

Jo a jen tak mimochodem.... Někteří rodiče pošlou na třítýdenní tábor třeba čtyřleté děti. To už nebrala hlava ani mně.

#16 17. 5. 2007 17:04

Petra33
♥♥♥♥♥--

Naše dceca jela poprvé na tábor také v 10letech. Dříve nechtěla, i když tam jelo spoustu kamarádů. Mobil mít sebou nemohli, když potřebovala zavolat, tak od instruktorů. Trnula jsem staracham s jakou se vrátí, protože nevolala, nepsala, prostě nic. Když se vrátila byla, tak nadšená, plná zážitků a dojmů a litovala, že nejezdila už džíve.

http://lilypie.com/pic/090519/J2RY.jpghttp://b2.lilypie.com/5nDCp2/.png

Není tady

#17 17. 5. 2007 17:07

Petra33
♥♥♥♥♥--

Ještě musím dodat, že tábor je 14denní. Dětí spí ve stanech, bez elektřiny, chodí na kadibudky. Děti jsou z toho naprosto unešené, a to dokazu i to, že již několikátý rok je tábor 100 % obsazený. tummenupp

http://lilypie.com/pic/090519/J2RY.jpghttp://b2.lilypie.com/5nDCp2/.png

Není tady

#18 18. 5. 2007 2:33

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Známá dala holku na tábor, protože HOLKA CHTĚLA JET. Za dva dny si pro ni jela, protože dítě nejedlo a nekomunikovalo. Vedoucí prostě nevěděli, co s ní. Předtím holka neprodělala žádný trénink, noc u babičky, u kamarádky, nic! Matka se tomu divila, že to tak dopadlo. No, to je myslím bez komentáře!
Škola v přírodě je něco jiného, dítě tam jede se svými lidmi, které má okoukané ze školy. Tam už ten věk není zase až tak prvořadý.
Ale...kdyby měl učitel či vedoucí hlídat a navečer půjčovat každému svěřenci mobil.....?

Není tady

#19 18. 5. 2007 10:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Tak nevím, fakt nevím, jestli se mám smát, nebo děsit! yikes))
Ne, beru to s rezervou.
Já jsem na tábory jezdila samozřejmě v době hluboké totality, tak jsme mohli rodičům akorát napsat. Jen v jednom táboře nebyly dopisy cenzurovány a napsala jsem, že máme ráno hlad (budíček v 7 h, snídaně v 9 h!). Mamča doma šílela (pro dítě se přijet nesmělo, jen v případě smrti dítěte smile, chudák.
Spali jsme ve stanech,  často podmáčených, vše mokré, hygiena v potoce, a všichni jsme kupodivu přežili. Dnes kdybych do těchto podmínek měla pustit dítě, umřela bych strachy.
Prostě škola v přírodě ve zděných budovách, se spolužáky a učitelem, kterého zná a má moc rád, to mi tak velkou hlavu nedělá. Spíš se bojím jednoho spolužáka, kvůli šikany. proto chci mít kontakt.

Není tady

#20 18. 5. 2007 10:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

"Vedoucí máme skvělé a počasí taky nestojí za nic..." http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#21 18. 5. 2007 11:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, Yellow, moje 8letá dcera jela doprostřed lesa, protože to byl "koňský" tábor. Tam jsem fakt žádnou budku nezahlídla big_smile a v dnešní době považuji mobil za něco naprosto samozřejmého i pro 6leté dítě.
A mimochodem, tou ptačí budkou jsem chtěla téma jenom trošku zlehčit smile.

Upravil(a) Tercila (18. 5. 2007 11:25)

Není tady

#22 18. 5. 2007 11:36

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Petro33,
tou zmínkou o kadibudce a jak jsou z ní děti unešené, jsi mi připomněla, že skutečně ty rozdíly v lidech jsou ale ooooobrovské. Moje mladší sestra by trumfla v hygieně leckterého doktora v předoperační akci, protože její usilovné mytí rukou mýdlem po lokty je pro nezasvěceného opravdu zážitek big_smile.
Ta kdysi jako dítě byla na táboře - asi podobném, jako Ty popisuješ. Zkrátím to: naši pak pro ni samozřejmě jeli, protože ona prostě už v těch svých asi 9 letech nemohla překousnout "v umývárně" ta špinavá koryta, ve kterých byla k dispozici jen studená voda, o WC ani nemluvím atd... a pohlednice s textem "přijeďte si pro mě nebo uteču" naše rodiče opravdu v klidu nenechala big_smile
Je fakt, že se jí nedivím, taky moc  nejsem založená na takové ty "zálesácké" věci, proto jsem jako děcko byla na táboře jen jednou (s podobnými koryty) a stačilo mi to na celý život. A dodnes bych nejela na dovolenou, kde je sprcha "na patře".  Jsou prostě táborové typy dětí a netáborové typy dětí. smile

Není tady

#23 20. 6. 2007 8:10

Kuricka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Web

Ahojky holky:kapitulation:, mám momentálně 3 děti, ale ty dvě starší, letos 13 a 10 let jezdí od svých 5-ti let na 14 - ti denní tábor, jelikož nám v práci nedávali tolik dovolené, nebylo možné se vystřídat, tak jezdili od začátku na dva tábory.big_smile Prvních 14 dní na Skauta do Proseče a na třetí turnus od Heureky do Mladočova v Čechách. tummenupptummenupp
Bála jsem se jak bude ten mladší tenkrát 5-ti letý reagovat a bylo to super.styrkatummenupp Mami a tati, kdy zase pojedeme.....
Plno zážitků a nadšení. Já jsem také jako malá jezdila již od svých 6-ti let na tábor k Přelouči a na 3 týdny a vždycky jsem byla naprosto spokojená.
Nemáme tolik fungujících babiček hmm, tak to muselo jít zařídit jinak.

Takže se nebojte své děti pustit třeba jen do školy nebo školky v přírodě smile

P.S. : a mobil děti s sebou nikdy neměly a vždy to přežily, bála bych se, že jim ho někdo sebere, nestojí přeci korunu sad

Mějte se krásně Radka wink

Upravil(a) Kuricka (20. 6. 2007 8:11)

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/16470.pnghttp://text.glitter-graphics.net/crl/n.gifhttp://text.glitter-graphics.net/crl/a.gifhttp://text.glitter-graphics.net/crl/t.gifhttp://text.glitter-graphics.net/crl/y.gif MMB ID 13572

Není tady

#24 20. 6. 2007 8:38

sharon
♥♥♥♥♥--

No tak tady nad tím přemýšlím co píšete a mám podobný problém děti jedou poprvé do tábora na 14dní holka 10 a kluk 7. Holka je naprosto v pohodě ta razí od malička heslo "všude dobře tak co doma" ale kluk to je typický úzkostlivý mamánek a vím, že doopravdy jet nechce i když někdy z něj vypadne, že se už těší, ale to je spíš že se těšit musí, protože mu nic jiného nezbývá..  usch mám z toho docela taky obavy aby mi nevolali za 2 dny a si pro něj přijedu, prostě je to dítko které nemá rádo změny.. mobil nesmějí ani mít.. a je to tak si myslím lepší. Ale asi budu trnout hrůzou, je to pro něj takový křest ohněm. usch vissla jinak já jezdila taky od 6 let každý rok a nijak mě to nepoznamenalo a taky jsem to vždy nemusela na 3 týdny to bylo docela dlouho.. dumbom

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21051.png

Není tady

#25 10. 7. 2007 20:57

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Chtěla jsem jen napsat, že klukovi jsem ten mobil nakonec dala, byla jsem s ním v kontaktu 1x denně, kdy si ho pustil a vyměnili jsme si sms a jeden telefonát. Stejně jsem z něj nic moc nedostala. Jinak to bylo naprosto v pohodě. Přijel nadšený, plný dojmů, a nejvíc mu na škole v přírodě vadily pavučiny ve sprchách. big_smile
Příští rok jede zase.hjarta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí