6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vím, e se mi někteří budete smát, ale mám děti mamánky. Občas sice spali u příbuzných jednu noc (babičky, teta), ale vlastně jsme se viděli vdy denně. Teď má jít starí synek (10 let) na týden do koly v přírodě. Nechtěl, ale má tak prima učitele, který ho dokázal motivovat natolik, e kluk tam chce jet. Jsem moc ráda, podporuji ho v tom, vyprávím mu (chce to), jak to ve kole v přírodě vypadá, program, atd. Jeliko je pan učitel fakt supr, tak vím, e program je zajímavý-výlety, táborák, soutěe, diskoka...tak se nebojím, e by se Jarda nudil.
Jen bych chtěla, aby měl na mě spojení , chtěl by mi denně napsat sms. Já samozřejmě taky budu moc ráda, kdy o něm uslyím, jak se má.
Co myslíte, měla bych mu ten mobil dát? Je to na vl. riziko-ikdy je to křáp, jiný takový nemáme. Měly vae děti na táboře mobil? Kluk je popleta a jistě ho někde ztratí.
Jak snáely vae dítka první odloučení? Já vím, e jsem byla na táboře v 1. třídě (7 let), byl hnusný, zlé oddílačky, bily nás, a kadý večer jsme tam brečeli. V 10-ti letech u jsem na tábor chtěla jet (na jiný), a moc jsem se těila. Ale stejně jsem na kadý dopis čekala jako na smilování-jediný kontakt s rodinou.
Jak to snáely vae děti a v kolika letech?
Není tady
No na prvním táboře jsem byla v esti, nijak moc se mi nestýskalo, ale i tak se mi tam nelíbilo. Program byl pro mě děsná buzerace, nesnáela jsem vechny ty hry, bojovky, táborový olympiády a tak...děs běs..s věkem se to jaksi nijak nezlepilo a organizovanou "zábavu" nesnáím dodnes.
Není tady
Já si myslím, e mobil na kole v přírodě udělá víc kody ne uitku. Dítě pak pod vlivem okamitých emocí volá rodičům, e oběd byl hnusný, učitel ho otravuje /kdy chce aby si uklidil věci/, Evička ho zbila.... atd, to jsou myslím informace, které se rodiče můou dozvědět a doma, určitě by vám taky nebylo dobře kdy by denně volal a pasl, jak se mu stýská. Já bych mu ho nedávala. A se podporuje samostatnost. A kdy bude chtít volat, můe volat někde z budky, ne? Mobil bych mu nedávala u z toho důvodu, e jak píe, je popleta a mohl by ho někde zapomenout..
Jinak já jem byla poprvé v 7 letech poprvé na táboře na týden a od osmi jsem u jezdila na dva tábory za léto - 14 dní a tři týdny. Snáela jsem to vcelku dobře.
Nai kluci jezdí oba od první třídy a přeívají v klidu. Telefon bych mu nedávala, protoe bude-li mít pocit okamité křivdy, napíe ti srdcervoucí SMS a odpoledne u o tom nebude vědět a ty se bude doma trápit, jak tam tvého synka terorizují. Pokud se vyskytne opravdový problém, učitel na tebe spojení určitě bude mít.
Není tady
Vypadá to, e máte rozumného učitele. Co se s ním zkusit dohodnout, e bude mít klukův mobil u sebe a vdycky večer ho tu SMS nechá poslat. Zabije dvě, vlastně tři mouchy... kluk nebude mít monost mobil někde "zasít", SMS můe napsat i dostat, ale nebude moci okamitě sdělovat vechny "děsivé" zprávy, které ho potkaly. Jede poprvé, snad by to kantor takhle akceptoval.
Není tady
Helena má výborný názor, rozhodně bych mu mobil s sebou dala. Taky jsme dcerce v jejích 8 letech dali na tábor mobil a díky němu se dozvěděli, e má horečky (kdy jsme si pro ni přijeli, zděsila jsem se, v jakém je stavu), zatímco mladá slečna oddílová vedoucí z ní dělala "jedináčka"a nám rozhodně volat nemínila. Pan učitel je asi rozumnějí. Jen mu ten mobil dej, je to v dnení době normální věc a dá se pořídit i levný.
A e je dítko mamánek? V tomto jeho věku buď ráda a uívej si toho. Ono to sladké období bohuel rychle přeletí a děti se osamostatní tak vehementně, a se nám to kolikrát nelíbí .
Jinak Tiino, jsme na tom se sportem stejně jako Ty.
Není tady
Yellow, Tys viděla někde u tábora budku?? Tak leda ptačí, ne?
Není tady
Holky, holky, jaké děsivé zprávy? Vy mě straíte!
Není tady
Damilo,
neděs se, děsivé zprávy jsou úplně normální - dokud je děcku fajn tak nebude volat maminku...
Jsme jednou jeli na tábor kvůli telefonu - jestli mě odsud neodvezete, tak se zabiju...
nakonec tam zůstala.... její vedoucí vůbec netuila, e se něco děje...
Není tady
Já bych mu taky mobil dala. Nae děti ho s sebou vozily od té doby, co ho dostaly. U syna se stalo, e kluk, leel tři dny sám na pokoji v horečkách (protoe ostatní děti samozřejmě pokračovaly v programu a učitelky se musely věnovat jim). Prý to nebylo nic váného - ale já bych v takovém případě pro dítě jela. Učitelky rodiče informovaly a doma.
Není tady
Chce děsivou zprávu? - : je to tady hrozný, mám děsnej hlad , jídlo se nedá jíst, u abych byl doma.
druhý den: je to tady bezva, k obědu řízek, v lese jsme viděli jeka.
Není tady
vůbec nám nedávaji pití umírám ízní...
no a jedna děsivá a pravdivá: ztratili se nám při bojovce 3 spoluáci... učitelům to neva...
Není tady
Tercilo, jako dítě a vedoucí jsem zaila spoustu táborů (dohromady kolem dvaceti), jak takové uprostřed lesa, tak takové třeba na okraji městečka a v budovách, kde bylo vechno.
Navíc pochybuji, e desetileté děti jedou na kolu v přírodě někam mimo civilizaci.
Tolik na tu telefonní budku.
Jo a jen tak mimochodem.... Někteří rodiče polou na třítýdenní tábor třeba čtyřleté děti. To u nebrala hlava ani mně.
Nae dceca jela poprvé na tábor také v 10letech. Dříve nechtěla, i kdy tam jelo spoustu kamarádů. Mobil mít sebou nemohli, kdy potřebovala zavolat, tak od instruktorů. Trnula jsem staracham s jakou se vrátí, protoe nevolala, nepsala, prostě nic. Kdy se vrátila byla, tak nadená, plná záitků a dojmů a litovala, e nejezdila u díve.
Není tady
Jetě musím dodat, e tábor je 14denní. Dětí spí ve stanech, bez elektřiny, chodí na kadibudky. Děti jsou z toho naprosto uneené, a to dokazu i to, e ji několikátý rok je tábor 100 % obsazený.
Není tady
Známá dala holku na tábor, protoe HOLKA CHTĚLA JET. Za dva dny si pro ni jela, protoe dítě nejedlo a nekomunikovalo. Vedoucí prostě nevěděli, co s ní. Předtím holka neprodělala ádný trénink, noc u babičky, u kamarádky, nic! Matka se tomu divila, e to tak dopadlo. No, to je myslím bez komentáře!
kola v přírodě je něco jiného, dítě tam jede se svými lidmi, které má okoukané ze koly. Tam u ten věk není zase a tak prvořadý.
Ale...kdyby měl učitel či vedoucí hlídat a navečer půjčovat kadému svěřenci mobil.....?
Není tady
Tak nevím, fakt nevím, jestli se mám smát, nebo děsit! ))
Ne, beru to s rezervou.
Já jsem na tábory jezdila samozřejmě v době hluboké totality, tak jsme mohli rodičům akorát napsat. Jen v jednom táboře nebyly dopisy cenzurovány a napsala jsem, e máme ráno hlad (budíček v 7 h, snídaně v 9 h!). Mamča doma ílela (pro dítě se přijet nesmělo, jen v případě smrti dítěte , chudák.
Spali jsme ve stanech, často podmáčených, ve mokré, hygiena v potoce, a vichni jsme kupodivu přeili. Dnes kdybych do těchto podmínek měla pustit dítě, umřela bych strachy.
Prostě kola v přírodě ve zděných budovách, se spoluáky a učitelem, kterého zná a má moc rád, to mi tak velkou hlavu nedělá. Spí se bojím jednoho spoluáka, kvůli ikany. proto chci mít kontakt.
Není tady
"Vedoucí máme skvělé a počasí taky nestojí za nic..."
Není tady
Ano, Yellow, moje 8letá dcera jela doprostřed lesa, protoe to byl "koňský" tábor. Tam jsem fakt ádnou budku nezahlídla a v dnení době povauji mobil za něco naprosto samozřejmého i pro 6leté dítě.
A mimochodem, tou ptačí budkou jsem chtěla téma jenom troku zlehčit .
Upravil(a) Tercila (18. 5. 2007 11:25)
Není tady
Petro33,
tou zmínkou o kadibudce a jak jsou z ní děti uneené, jsi mi připomněla, e skutečně ty rozdíly v lidech jsou ale ooooobrovské. Moje mladí sestra by trumfla v hygieně leckterého doktora v předoperační akci, protoe její usilovné mytí rukou mýdlem po lokty je pro nezasvěceného opravdu záitek .
Ta kdysi jako dítě byla na táboře - asi podobném, jako Ty popisuje. Zkrátím to: nai pak pro ni samozřejmě jeli, protoe ona prostě u v těch svých asi 9 letech nemohla překousnout "v umývárně" ta pinavá koryta, ve kterých byla k dispozici jen studená voda, o WC ani nemluvím atd... a pohlednice s textem "přijeďte si pro mě nebo uteču" nae rodiče opravdu v klidu nenechala
Je fakt, e se jí nedivím, taky moc nejsem zaloená na takové ty "zálesácké" věci, proto jsem jako děcko byla na táboře jen jednou (s podobnými koryty) a stačilo mi to na celý ivot. A dodnes bych nejela na dovolenou, kde je sprcha "na patře". Jsou prostě táborové typy dětí a netáborové typy dětí.
Není tady
Ahojky holky:kapitulation:, mám momentálně 3 děti, ale ty dvě starí, letos 13 a 10 let jezdí od svých 5-ti let na 14 - ti denní tábor, jeliko nám v práci nedávali tolik dovolené, nebylo moné se vystřídat, tak jezdili od začátku na dva tábory. Prvních 14 dní na Skauta do Proseče a na třetí turnus od Heureky do Mladočova v Čechách.
Bála jsem se jak bude ten mladí tenkrát 5-ti letý reagovat a bylo to super. Mami a tati, kdy zase pojedeme.....
Plno záitků a nadení. Já jsem také jako malá jezdila ji od svých 6-ti let na tábor k Přelouči a na 3 týdny a vdycky jsem byla naprosto spokojená.
Nemáme tolik fungujících babiček , tak to muselo jít zařídit jinak.
Take se nebojte své děti pustit třeba jen do koly nebo kolky v přírodě
P.S. : a mobil děti s sebou nikdy neměly a vdy to přeily, bála bych se, e jim ho někdo sebere, nestojí přeci korunu
Mějte se krásně Radka
Upravil(a) Kuricka (20. 6. 2007 8:11)
Není tady
No tak tady nad tím přemýlím co píete a mám podobný problém děti jedou poprvé do tábora na 14dní holka 10 a kluk 7. Holka je naprosto v pohodě ta razí od malička heslo "vude dobře tak co doma" ale kluk to je typický úzkostlivý mamánek a vím, e doopravdy jet nechce i kdy někdy z něj vypadne, e se u těí, ale to je spí e se těit musí, protoe mu nic jiného nezbývá.. mám z toho docela taky obavy aby mi nevolali za 2 dny a si pro něj přijedu, prostě je to dítko které nemá rádo změny.. mobil nesmějí ani mít.. a je to tak si myslím lepí. Ale asi budu trnout hrůzou, je to pro něj takový křest ohněm. jinak já jezdila taky od 6 let kadý rok a nijak mě to nepoznamenalo a taky jsem to vdy nemusela na 3 týdny to bylo docela dlouho..
Není tady
Chtěla jsem jen napsat, e klukovi jsem ten mobil nakonec dala, byla jsem s ním v kontaktu 1x denně, kdy si ho pustil a vyměnili jsme si sms a jeden telefonát. Stejně jsem z něj nic moc nedostala. Jinak to bylo naprosto v pohodě. Přijel nadený, plný dojmů, a nejvíc mu na kole v přírodě vadily pavučiny ve sprchách.
Přítí rok jede zase.
Není tady