Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 17. 5. 2007 10:48

Tia
♥♥♥♥---

lymfodrenáže

Ahoj,
máte někdo zkušenosti s lymfodrenážema? Ručníma či s přístrojem lymfoven?? Mělo to na Vás nějaký efekt???
smile

Není tady

#2 17. 5. 2007 12:12

Suzie
♥♥♥♥---

Re: lymfodrenáže

Já na lymfodrenáže právě chodím, protože po operaci křečových žil mám pořád oteklý kotník. Chodím na ten přístroj a po drenáži mám celkem dobrý pocit, ale vydrží to tak hodinu a je to jako předtím. Mám mít deset aplikací a jsem po šesté, ale efekt nic moc. Možná ruční drenáž je efektivnější, ale asi taky dražší. Tady platím 75 Kč za jednu - je to soukromé zařízení, možná ve státním se neplatí nic.

Není tady

#3 17. 5. 2007 12:13

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

záleží na tom, z jakého důvodu je potřebuješ - lidé co mají lymfedémy bez nich nemůžou být, (např. ženy po ablaci prsu a odebrání uzlin... ty mají za chvíli ruku jako slon nohu....)
Nevím jaký efekt očekáváš, z jakého důvodu o nich uvažuješ.

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 17. 5. 2007 17:27

bílá kočka
♥♥♥♥---

Taky jsem byla na limfodrenážních masážích,pokud ti mohu doporučit tak jedině ruční,přístojová,není to ůplně ono, nedostane se ti do záhybů a na některá místa,při ruční masáži najde masér problémové místo a více si s ním pohraje stroj masíruje pořád stejně a nic nenajde wink

Kočka

Není tady

#5 30. 5. 2007 14:45

Aqvamarín
♥♥♥♥---

Víte nekdo, prosim, kde v Praze delaji ty rucni - ne pristrojove - lymfodrenaze?

Není tady

#6 30. 5. 2007 15:46

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

bílá kočka napsal(a):

Taky jsem byla na limfodrenážních masážích,pokud ti mohu doporučit tak jedině ruční,přístojová,není to ůplně ono, nedostane se ti do záhybů a na některá místa,při ruční masáži najde masér problémové místo a více si s ním pohraje stroj masíruje pořád stejně a nic nenajde wink

Dovolím si zásadně nesouhlasit. Přístrojové lymfodrenáže dělám deset let a výsledky jsou hmatatelné. Je ale pravda, že každý na ně reaguje jinak. U někoho jsou výsledky vidět po několika sezeních a u někoho po delší době. Pokud chce zákaznice současně s pročištěním lymfatického systému i zformovat postavu a vyhladit celulitidu, jsou ruční masáže málo.

Upravil(a) lueta (30. 5. 2007 15:46)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#7 30. 5. 2007 15:58

ma-ma
♥♥-----

Mužete mi prosím říct, kolik dřenáží(sezení, ležení) se doporučuje? A kolik ten jeden cyklus přibližně stojí? díky:jojo:

Život je příliš krátký na rozčilování se nad malichernostmi:
takže se líbej pomalu, směj se šíleně,miluj upřímně a odpouštěj rychle.
----------------------------------------------------------------------------------
http://www.gify.nou.cz/fa2_andel2_soubory/a112.gif

Není tady

#8 30. 5. 2007 16:03

lueta
♥♥♥♥♥♥-

ma-ma napsal(a):

Mužete mi prosím říct, kolik dřenáží(sezení, ležení) se doporučuje? A kolik ten jeden cyklus přibližně stojí? díky:jojo:

To záleží na tom, jakou drenáž chceš podstoupit. Ruční se pohybuje kolem 400-700 Kč za hodinu a přístrojová přibližně kolem 400 za hodinu, ale znám salony, kde ji nabízí i za 1500 za hodinu. Většinou se doporučuje aspoň 10 masáží.

Není tady

#9 30. 5. 2007 20:26

bílá kočka
♥♥♥♥---

musím nesouhlasit s Luetou,protože přístroj vlastně vak v kterém letíš ti nenajde problémové uzliny limfi a nepropracuje ti je  ženy mají často ucpanou limfu pod prsy a v prsou a na to je přístroj krátký,mám vlastní zkušenosti i zkušenosti kamarádky která má otoky limfi po borelióze a lékaři doporučijí masáž jedině ruční tak ji u Svaté Anny v Brně dělají limfodrenáž 2 terapeutky,nicméně terapeuti mají raději strojovou protože se tolik nenadřou a ono to stojí skoro stejně dumbom

Kočka

Není tady

#10 30. 5. 2007 22:48

lueta
♥♥♥♥♥♥-

bílá kočka napsal(a):

musím nesouhlasit s Luetou,protože přístroj vlastně vak v kterém letíš ti nenajde problémové uzliny limfi a nepropracuje ti je  ženy mají často ucpanou limfu pod prsy a v prsou a na to je přístroj krátký,mám vlastní zkušenosti i zkušenosti kamarádky která má otoky limfi po borelióze a lékaři doporučijí masáž jedině ruční tak ji u Svaté Anny v Brně dělají limfodrenáž 2 terapeutky,nicméně terapeuti mají raději strojovou protože se tolik nenadřou a ono to stojí skoro stejně dumbom

No je vidět, že nevíš o čem mluvíš, protože pracuji manuálně rukama a to tak, že pořádně styrka
Ty máš ale pravděpodobně na mysli vakuové nohavice a to je něco úplně jiného, než masáž kterou dělám já. Ta se provádí zvonečkem, který vyvíjí regulovaný podtlak a masíruje VŠECHNY části těla !!!! Dělám to skoro deset let, takže nějaké ty zkušenosti a hlavně výsledky mám. Ovšem jsou případy ( hlavně u lymfedemu po ablaci prsou) kdy je ruční masáž opravdu vhodnější.
Jo a vak, ve kterém se lítá teda fakt neznám. To je nějaká novinka ?lol

Upravil(a) lueta (30. 5. 2007 22:49)

Není tady

#11 30. 5. 2007 23:23

ita
♥♥♥♥♥♥-

Netušila jsem, co je přístrojová lymfomasáž a bylo to hrozné. Nacpali mě do obrovských nohavic a když se nafoukly, nemohla jsem dýchat. Pak na mě asi zapomněli, byla jsem tam 45min. Skoro jsem nedošla domů a několik nocí jsem se budila křečemi v nohách. Předtím jsem měla skvělou masérku, která toho musela ze zdravotních důvodů nechat.

Není tady

#12 31. 5. 2007 7:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

bílá kočka napsal(a):

lékaři skutečně doporučují ruční lymfodrenáž, ale u nás i terapeuti a ta ruční je dražší než přístrojová. Největší problém mají ti, kterým byly odstraněny lymfatické uzliny kvůli nádorovému onemocnění, tam lékaři přístrojovou moc nedoporučují....

Upravil(a) Bety (31. 5. 2007 7:05)

Strach je malá smrt...

Není tady

#13 31. 5. 2007 12:54

Aqvamarín
♥♥♥♥---

takze ruční masáž je prostě ten zvon a přístrojová ty kalhoty? to jsem špatně pochopila?

Není tady

#14 31. 5. 2007 14:37

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

ruční lymfodrenáž se nedělá jen zvonem dělá se i rukama a musí na to být skutečně odborně vyškolená osoba

Upravil(a) Bety (31. 5. 2007 14:37)

Strach je malá smrt...

Není tady

#15 31. 5. 2007 14:37

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

oprava překlepu..dumbom

Upravil(a) Bety (31. 5. 2007 14:38)

Strach je malá smrt...

Není tady

#16 31. 5. 2007 21:58

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Aqvamarín napsal(a):

takze ruční masáž je prostě ten zvon a přístrojová ty kalhoty? to jsem špatně pochopila?

Ruční masáž se dělá jen rukama, přístrojových je víc typů - vakuové kalhoty, vacupress - dělá se ručně, ale v ruce se drží zvonek, kterým se masíruje celé tělo. Odborně vyškolená osoba musí být na všechny typy masáží.

Není tady

#17 1. 6. 2007 6:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

To je pravda, jenže hlavně pozor na to že v poslední době se úplně roztrhl pytel s těmi "rychlokvaškami" co mají pár týdnů rekvalifikace, ještě mokrý živnosťák v ruce a inzerujou si že provádějí lymfodrenáže. Všude se to jejich inzeráty jenom hemží a lidi aby ušetřili korunu tak chodí... např. u nás jedna bývalá šička obuvi má už po jedné rekvalifikaci inzerát na úplně všechny tyty masáží a různých metod, které by odborník musel studovat jak dlouho...no prostě odborník na slovo vzatý.

Strach je malá smrt...

Není tady

#18 1. 6. 2007 8:53

Tia
♥♥♥♥---

Bety napsal(a):

To je pravda, jenže hlavně pozor na to že v poslední době se úplně roztrhl pytel s těmi "rychlokvaškami" co mají pár týdnů rekvalifikace, ještě mokrý živnosťák v ruce a inzerujou si že provádějí lymfodrenáže. Všude se to jejich inzeráty jenom hemží a lidi aby ušetřili korunu tak chodí... např. u nás jedna bývalá šička obuvi má už po jedné rekvalifikaci inzerát na úplně všechny tyty masáží a různých metod, které by odborník musel studovat jak dlouho...no prostě odborník na slovo vzatý.

No tohle je pravda, ale jak poznas, ze je to dobra, studovana maserka, odbornice na slovo vzata a ne rychlokvaska? Nakecat Ti muze vsechno! Leda tak na doporuceni, ze? Mate nekdo zkusenosti s lymfodrenazi v Praze, v jakym salonu jste byly? Ja jsem teda taky slysela od zdravotni sestricky co je provadi (nevim jestli je rychlokvaska yikes ), ze na celulitidy a prostihleni jsou nejlepsi ty pristrojovy v kombinaci se zabalem. Tak nevim, kazdy tvrdi neco jineho...ja tomu nerozumim

A diky za vsechny Vase reakce. Tia smile

Není tady

#19 1. 6. 2007 9:28

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Tia, u zdravotní sestry máš největší "naději" že není žádná rychlokvaška tummenupp
Pokud budeš chtít vidět certifikát a oprávnění o tom, že může tyto masáže provádět, musí Ti ho každý masér předložit. Moje zkušenost je taková, že někdy může mít ten člověk bilion škol a školení a pokud prostě není šikovný, tak mu to moc nepomůže a na druhou stranu není dobré se vydávat v šanc člověku, který nemá o těle ani minimální znalosti.  Teorie a praxe jsou dvě rozdílné věci. Takže moje rada - dej na reference, spokojený zákazník je nejlepší reklama!!!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí