Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 16. 5. 2007 17:10

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Náhrada výdajů - poraněný pes

Dobrý den, prosím o názor na následující problém: můj pes poranil sousedova psa. Stalo se to v obci, kde není žádná vyhláška, která by upravovala pohyb psů.Sousedův pes utekl pod plotem z jeho zahrady k sousedovi do zahrady a odtud na louku, kde jsem venčila svého psa. Je to louka na konci vesnice, kde se běžně lidé ani jiní psi příliš často nevyskytují, vůbec jsme s touto situací nepočítala, svého psa jsme už bohužel nestihla odvolat. Jsem pojištěná u České pojišovny k odpovědnosti za škodu,  ta majiteli psa uhradila náklady léčení do výše pořizovací ceny psa, ten chce teď po mně nahradit zbytek. Jelikož se jedná o částku v řádu tisíců, dokonce desetitisíců,(dojížděli do kraj.města na jakousi lepší kliniku,budou chtít určitě nahradit i pohonné hmoty, přitom psa měli za dva dny doma, a mám víc důvodů domnívat se, že náklady jsou nadsazené ), ptala jsem se v pojišovně, proč neuhradili celou nárokovanou částku. Tam mi řekli, že pes věc, a že poškozený má tutíž dle Obč.zákoníku nárok na náhradu maximálně ve výši pořizovací ceny. Teď si mě zve sousedův právní zástupce, předpokládám, že se bude jednat o náhradu zbývající částky, protože tím soused několikrát vyhrožoval. Prosím, o případný odkaz na příslušné zákony a §§, podle kterých se mohu bránit. Děkuji.

Není tady

 

#2 16. 5. 2007 17:45

šarik
Host

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Mno, pokud bychom se na to podívali z právní stránky, tak je nejdříve potřeba jako základ stanovit VINÍKA VZNIKU ŠKODY.
Tím je podle mě soused. Když došlo k potyčce psů, tak jeho pes byl mimo dosah a ovládání majitele a NAPADL jako první tvého psa, který se pouze úspěšně bránil a ubránil.
Tím, že sousedovi pes zdrhl z jeho pozemku porušil § 415 OZ. A tím, že napadl tvého psa, došlo k situaci podle § 418 OZ a podle mě za škodu neodpovídáš.
Takže pokud nejsou nějaké jiné okolnosti, které mi nejsou známy, například že mᚠpitbula a on krysaříka, tak takto to postav jeho právnímu zástupci.

 

#3 16. 5. 2007 17:55

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Šariku, sousedův pes je jorkšír, můj pes je kříženec labradora. Ten malý vypochodoval najednou pár metrů od plotu, bohužel opravdu na jeden skok toho mého velkého, takže můj pes byl ten který napadl. On toho malého nijak nemordoval, popadl ho tlamy a přinesl mi ho. Byla to opravdu blesková akce, nestihla jsem se ani nadechnout, abych na toho mého zařvala, ačkoli byl ode mne sotva tři metry daleko.

Není tady

 

#4 16. 5. 2007 18:48

šarik
Host

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

A byli nějací svědci?
Šetřila to policie?

 

#5 16. 5. 2007 19:07

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Svědci žádní,  u toho napadení jsem byla jen já sama. Svého psa jsem hned odvedla domů,resp. psy, mám dva, ale ten druhý se "akce" nijak nezúčastnil) stalo se to pár metrů od našeho domu, sousedům jsem zavolala co se stalo, když jsem znovu vyšla, už se hnal soused s pistolí, chtěl našeho psa zastřelit, nechutný tyjátr, přišel potom ještě dvakrát, s nožem, se sekerou, podala jsem tr.oznámení, skončilo to u přest.komise, dali mu 500 pokuty, ještě se odvolal, zatím to není u konce. Už jsem sem v této věci jednou dotaz dávala). V policejním spisu soused vypověděl, že mu pes utekl.

Není tady

 

#6 16. 5. 2007 19:59

šarik
Host

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Pokud i soused vypověděl do spisu, že mu pes utekl, tak mᚠv ruce důkaz, že škodu zavinil on a ty jsi mu neměla dát ani korunu, protože on porušil ustanovení zákonů.
A tvůj pes nikoho nenapadl. Podej to naopak tak, že jsi měla psa u sebe pod kontrolou a sousedův neovladatelný pes napadl tvého psa, který se jen bránil, což dosvědčuje, že jej netrhal, ale jen jednou stiskl v tlamě. Také dokládá, že nešlo o útok tvého psa to, že druhý pes se ničeho neúčastnil, což v případě útoku by se pudově připojil. Viník je podle zákona soused.
Ještě jsem to promyslel a nepoměr velikosti psů z hlediska zákona nehraje roli, pokud ho stiskl jen jednou, tak to byla přiměřená obrana.

 

#7 16. 5. 2007 20:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

No tak když mu pes utekl, tak není co řešit. Vina je jednoznačně na straně souseda.
A je panáček rád, že mu pejska neodprásknul myslivec, nebo volně se potulující pes 200 m od posledného obytného stavení je podle myslivců považován za škodnou a myslivec je oprávněn po něm vypálit. Takhle můj otec přišel na chalupě o psa a babička po dědově smrti rovněž. Chudák pes si pamatoval, kam chodili s dědou na procházky, utekl babičce a šel hledat páníčka grater Našli ho zastřeleného v dědově pronajaté zahradě za vesnicí grater


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#8 17. 5. 2007 21:24

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Šarik, Kiara,  díky moc. Už mám v ruce dopis od advokáta včetně kopiií dokladů od veterinářů. léčba cca 19 tis, náhrada za PHM cca 4,5 tis. Takže po mě chtějí 16,5 tis., zbytek uhradila pojišovna. Je zajímavé, že na jednostránkovém elaborátu není ani jedna zmínka o tom, podle kterého zákona, paragrafu si náhradu nárokují, ani lhůta pro zaplacení, jen "neodkladně" , ani žádná pohrůžka soudním vymáháním. Ten právník si je asi moc dobře vědom, že si žádné nároky dělat nemohou, ale zkouší.
Kiara, už jen na okraj, ten dotyčný sám je u myslivců, takže od té doby vyvážím psy na vyběhání do sousedního okresu. Když takoví lidi mají legálně zbraně, nediv se, že Vᚠpsík dopadl tak, jak dopadl.

Není tady

 

#9 17. 5. 2007 21:49

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Ketyket: No, tak poslední věty naprosto přesně dokreslují celou situaci stolt
Jinak léčba psa v hodnotě 19 tisíc??? Probůh, za co???? Moje kočka byla se zlomeninou stehenní kosti léčena ve Veterinární nemocnici v Českém Brodě, jednalo se o operační zákrok, ale částka za ošetření se rozhodně nevyšplhala na tak závratnou sumu!!!
Podle mě je ten pán pěkný vyčůránek, který jako myslivec moc dobře ví, že jednak jako chovatel pochybil, za druhé ví, jak se pokusit obohatit na úkor incidentu.
Jinak na myslivce jako takové mám svůj, zkušenostmi podložený, značně negativní názor. Jednak na základě zkušeností, které jsem popsala již dříve, druhak, když jsem je párkrát zažila při výroční schůzi v místní hospodě. Něterým týpkům bych nesvěřila ani vzduchovku, protože jejich slaboduché vzezření a vystupování ve mně utvrdilo dojem, že za jejich angažovaností u myslivců vězí komplexy a touha legálně vlastnit zbraň, spojená s právem beztrestně vraždit živé bytosti.
Jenom si to nenech líbit. Pan myslivec jasně uvedl, že mu pes utekl, čímž zanedbal svoje základní povinnosti chovatele. V součinnosti s právníkem na Tebe může pouštět hrůzu, jak chce. Zřejmě si myslí, že se zalekneš a částku za ošetření zvířete - která se mně osobně jeví jako silně nadsazená - rozklepaná hrůzou zaplatíš usch
Klidně bych mu napsala, že o celkové výši náhrady rozhodne až soud.

Upravil(a) Kiara (17. 5. 2007 21:58)


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#10 17. 5. 2007 21:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Ja všeobecne nie som zlomysežná, ale po zlých skúsenostiach s požovníkmi, schopnými strieža na všetko, čo sa pohne, ma vždy poteší, keď sa dočítam, ako sa postrelili dva požovníci na love navzájom... dumbom


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#11 17. 5. 2007 22:33

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Sel: tummenupp lol tummenupp
Kdo s čím zachází, s tím taky schází - praví staré české přísloví.
Také nejsem zlomyslná, ale představa, že myslivec dostane od kolegy zásah do zadnice z brokovnice mě teda nenaplňuje soucitem k postřelené oběti lol


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#12 17. 5. 2007 22:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

nenaplňuje soucitem? Ty eufemisto! lol Mně to teda udělá prasečí radost !
A ještě jedna věc - s majiteli jorkšíráků mám ty nejhorší zkušenosti ze všech;naposledy - když bylo Malině 2,5 měsíce, vrhla se radostně k jednomu z těch pazgřivců a jeho páneček ji vzekle sebral za flígr a jednoduše odhodil stranou. Konsternovalo mě to tak, že jsem se nezmohla na reakci grater
Zajímavý je, že dokavad byli normálně velký, tak strašný to s nima zdaleka nebylo. Mám pocit, že teď choděj po světě s pocitem, že "dyz sou tatoví majintý a loztomilý" tak můžou všechno....
A ty se nedej, Ketyket, držíme ti tu palce.


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#13 17. 5. 2007 23:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

No, Lupi,  doopravdy to bylo veelice kulantně řečeno lol
Já jsem "kočičková" a nikoliv "psová" , takže jsem si pod svoji střechu pořídila zvířata, kterým se mohu v rámci zaměstnání věnovat. Pes by byl chudák, panč mu v rámci svého rozlítaného zaměstnání nemohu poskytnout to, co by potřeboval.
BTW ona by si rodinka libovala - už mi v minulosti hodili na krk slepice, kohouta, druhého kohouta, morče, křečka č.1. pískomila, křečka č.2 a když to tak spočtu, navíc deset koček, které přicházely a odcházely tak, jak šel život big_smile
Kvůli alergii se o psu v naší rodině vůbec neuvažovalo, a nejen kvůli alergii. Psa si pořídí a bude se mu věnovat ten, kdo bude mít chu psa pravidelně venčit, skousne rozežrané bačkory od štěněte, bude uklízet loužičky  a akceptovat patřičné škody. Manžel věděl, co pes obnáší, takže na to konto na pořízení psa netrval lol panč jsem si stačila pořídit mafiány daleko dříve, než přišla k řešení otázka pejska. Pozorný čtenář jistě tuší, že naši domácnost dětičky zahltily všemožnou havětí tak, že na pejska už správně nevybylo ani jediné místo big_smile


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#14 18. 5. 2007 0:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Ani na majijintého jolksílácka?? va
No radši ne...mafiáni by sice byli za takovou hračku jistě rádi, ale doopravdy by to nebyl asi hezký pohled... va vissla


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#15 18. 5. 2007 14:02

šarik
Host

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Ketyket:
Každý požaddavek na náhradu škodu musí splňovat důvodnost do základu i výše. Vzhledem k tomu, že existují listinné důkazy, dokazující porušení zákona vlastníkem psa způsoboje, že ses vyvinila ze způsobené škody a požadavek tedy není důvodný do základu a jako takový je bezpředmětný. Je pěkné, žes dostala kopii faktur, ale ty mᚠprávo dostat k posouzení jednotlivé úkony veterináře pro posouzení jejich výše a důvodnosti výkonu.
Nedávno jsem hájil šohaje co souseda umravnil pěstí a měl zaplatit hafo tisíců pojišovně za jeho léčbu. Základ požadavku byl nezpochybnitelný, protože se tím pochlubil i policajtům ještě předtím, než je vyplatil taky. Takže mi zbývalo jen ho obhajovat ve výši nákladů léčení. Taktéž jsem požadoval rozepsat všechny položky a ejhle! Byla stažená žaloba a na konec jsme se dohodli na mimosoudním vyrovnání ve výši 950,-Kč. Pakatel proti požadované částce a nákladům řízení :-)
U tebe je to jednodušší, protožes škodu nezavinila. Nicméně jestli ti můžu radit, tak na toto vyúčtování reaguj písemně a doporučeným dopisem.

 

#16 18. 5. 2007 14:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

lupina montana napsal(a):

nenaplňuje soucitem? Ty eufemisto! lol Mně to teda udělá prasečí radost !
A ještě jedna věc - s majiteli jorkšíráků mám ty nejhorší zkušenosti ze všech;naposledy - když bylo Malině 2,5 měsíce, vrhla se radostně k jednomu z těch pazgřivců a jeho páneček ji vzekle sebral za flígr a jednoduše odhodil stranou. Konsternovalo mě to tak, že jsem se nezmohla na reakci grater
Zajímavý je, že dokavad byli normálně velký, tak strašný to s nima zdaleka nebylo. Mám pocit, že teď choděj po světě s pocitem, že "dyz sou tatoví majintý a loztomilý" tak můžou všechno....
A ty se nedej, Ketyket, držíme ti tu palce.

No, nepaušalizujme... Ja som mala provokujúcu jazvečíčku - a jasné, že som sa snažila kroti ju a usmerňova v jej vlastnom záujme, ale keď sa s ňou raz "chcel hra" jeden mladý asi ročný chlapec bordeauxskej dogy a chniapal jej po krku, neoblo mi všetko jedno. Také následky jendoducho pohryznutie jazvečíkom nikdy ma nebude, čo si budeme hovori. Panička bord. dogy - 40 kg aj s opätkami - len nervózne poskakovala ako koza, ziapala na psa, ktorý si z nej evidentne h...o robil, a mne vysvetžovala, že chlapček sa chce len hra... Až keď som jej povedala, že ak sa jej chlapček neprestane hra, pohrám sa s ním ja, pokúsila sa ho odtiahnu roll . A to som vtedy mala Lindu na vodítku a pri nohe... o to som bola zúrivejšia. Myslím, že disciplinovaní by mali by všetci psi a feny, bez ohžadu na rasu, vežkos, farbu či náboženské vyznanie.
Inak, Ketyket, nebudem tvrdi, že vina je na tvojej strane - je to fifty-fifty, podž amňa - ale potvrdzuje sa mi moja domnienka, že nkdy nemožno predvída, čo sa môže sta, a že si treba nie raz, ale pä ráz premyslie, kým psa pustím z vodítka. Aj kvôli iným psom a zvieratám, ale aj kvôli nemu samotnému... Kamoška mala vlčiačku navožno a zrazu s ainak poslušná fena rozbehla nezadržatežne preč... Zajačik... o tri dni ju našli uprostred trávnatého pásu na štvorprúdovke. V zápale lovu vbehla do cesty; inak sa vždy áut bála... grater Bol to Pán Pes...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#17 18. 5. 2007 16:36

Sjuzn
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 7. 2006
Příspěvky: 683

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Nesnáším myslivce! Kdysi nám zastřelili kočku skoro za plotem...mad

Není tady

 

#18 18. 5. 2007 20:59

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Šarik: díky za cenné rady. Dnes jsem prostřednictvím elektronického formuláře vznesla dotaz na pojišovnu, zda poškozená u nich tuto škodu nárokovala, pokud  ano, proč jí neproplatili všechno a a mi sdělí, jak si mám počínat dál.  Protože už jsem telefonovala přímo s likvidátorkou, vím, co mi asi odpoví. Měli by se vyjádřit v pondělí. Přes víkend si znovu pročtu kopie vyšetřovacího spisu (ještěže jsem si je pořídila), a připravím si pro pana právního zástupce dopis, kde mu  oznámím, že nemám v úmyslu dát jim ani kačku.
Kiara: ano 19320 Kč. Dva dny hospitalizace  na klinice 5152, rozpis položek na celou stránku, diagnoza kontuse míchy s následným neurol.deficitem, prognoza dubiosní. Šest dnů po propuštění z kliniky návštěva veteriny v okr. městě pro údajné zhoršení stavu:  silné kulhání na LHK, v místě rány po pokousání  edém.bolestivost a zarudnutí, přestala přijímat potravu. A už to jelo, sedm dnů za sebou kontroly, pak byly Vánoce, a pak další 4 kontroly po týdnu.  Důkladný rozpis úkonů, materiálu, léků... Kdyby bylo nejhůř, vyhledám soudního znalce.
Díky všem za  rady a za podporu.

Není tady

 

#19 19. 5. 2007 10:34

šarik
Host

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Jestli můžu, tak jim na férovku nemůžeš šplíchnout, že jim nedᚠani floka. Já bych to ladil tak, že nikde nevidíš své zavinění, ba naopak mᚠdůkazy o tom, že právní povinnost porušil soused. Pokud ti daly přesný rozpis položek, tak mᚠušetřenou práci.
Při vší skromnosti musím pomachrovat, že ovládám velmi slušně neurologii. To jak popisuješ diagnozu a průběh léčení, tak mám pochybnosti o správnosti lékařského postupu. To bych také napsal do dopisu.
Ke kontusi totiž dochází během úrazového děje. A jsou tam dvě možnosti-buď bez porušení páteře a to nárazem, tlakovou vlnou apod. Podle tvého popisu však pes ho uchopil do šňupáku a stiskl a nikde s ním o něco neflákl. Takže já se domnívám, že ke kontusi tohoto typu nedošlo.
Pak tu přichází v úvahu podle mechanizmu úrazového děje (kompresivní původ) jedině v úvahu porušení páteře a důsledku toho došlo ke kontusi míchy. A pokud doško ke kontusi míchy, tak rozhodně po dvou dnech hospitalizace pochybuji, že by pes byl předán do domácí péče, zvláště s neurologickým deficitem, který při neodborné péči může mít trvalé následky a ještě sami píšou, že prognoza je nejistá.
Kromě toho pokud došlo k nějaké infekci až za šest dní, tak je to chyba doktorů nebo špatného ošetřování. Takže další náklady vznikly vinou někoho jiného než tebe.
K této věci si ještě vyžádám názor našeho špičkového neurologa i když lidského.

 

#20 19. 5. 2007 12:28

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Šariku, klidně machruj, když na to máš. Prosím, mohla bych Ti do mailu poslat nějaké podrobnosti z těch veterinárních zpráv? Nechci s tím tady zbytečně zabírat místo. Všechna RTG a sonografická vyšetření všeho možného byla negativní, pes měl být údajně dalších 6 dnů hospitalizován na ty komplikace a na tom nahonili 14 168 Kč.

Není tady

 

#21 19. 5. 2007 12:43

šarik
Host

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Jo, pošly mi to. Neurolog bude rád, i když tvrdí, že je jen lidský doktor. Jo teď jsem si vzpomněl, že vlastně nedaleko bydlí jeho velmi dobrý známý veterinář, tak ho navedu, že bysme se u něho stavili s těma zprávama co on na to.

 

#22 19. 5. 2007 12:54

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava
Registrovaný: 13. 3. 2007
Příspěvky: 426

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Kiara napsal(a):

No, Lupi,  doopravdy to bylo veelice kulantně řečeno lol
Já jsem "kočičková" a nikoliv "psová" , takže jsem si pod svoji střechu pořídila zvířata, kterým se mohu v rámci zaměstnání věnovat. Pes by byl chudák, panč mu v rámci svého rozlítaného zaměstnání nemohu poskytnout to, co by potřeboval.
BTW ona by si rodinka libovala - už mi v minulosti hodili na krk slepice, kohouta, druhého kohouta, morče, křečka č.1. pískomila, křečka č.2 a když to tak spočtu, navíc deset koček, které přicházely a odcházely tak, jak šel život big_smile
Kvůli alergii se o psu v naší rodině vůbec neuvažovalo, a nejen kvůli alergii. Psa si pořídí a bude se mu věnovat ten, kdo bude mít chu psa pravidelně venčit, skousne rozežrané bačkory od štěněte, bude uklízet loužičky  a akceptovat patřičné škody. Manžel věděl, co pes obnáší, takže na to konto na pořízení psa netrval lol panč jsem si stačila pořídit mafiány daleko dříve, než přišla k řešení otázka pejska. Pozorný čtenář jistě tuší, že naši domácnost dětičky zahltily všemožnou havětí tak, že na pejska už správně nevybylo ani jediné místo big_smile

lol Dobre si na manžela vyzrela. To u nás je to pekne zadelené. Mama a sestra psíčkarky - máme 9ročnú foxterierku. Ja som mačkárka odkedy si pamatám. Takže celkovo - 1 pes + 3 mačky v trojizbáku v paneláku.
Pes je v pohode, keď prišiel prvá mačička mala už 2 roky (mali sme ju od cca. 3. týždňa jej života) a šteniatko si ju rýchlo vybralo ako kamošku do hier. Spočiatku sa bála a bola dotknutá nevyberaným chovaním toho malého perpetum mobile lol, ale než ju psica prerastla o dve výšky, už boli kamošky na život a na smr. No a o 8 rokov neskor prišiel druhý kočičák a po smrti prvej mačičky pribudli (neplánovane) 2 micinky.
Inak u nás bolo zvierat stále dos. Ako deti sme sa dostali cez škrečkov, papagáje, morča, zajačiky, rybičky až k psovi a mačkam. dumbom Už si nevieme život bez nich predstavi.

Určite by som prípad "napadnutia" riešila súdne resp. upomienkov, že sa to bude rieši súdne. Tam nemáš, čo prehra a možno to právnik toho idiota zastaví skôr, než by na to mohli obaja doplati - napr. tak že prehrajú a ešte ti budú plati súdne trovy. vissla
A čo sa týka toho horára/požovníka, tiež som poznala jednu dievčinu, ktorej svokor je horár a ten chodil rád so psom na lov mačiek mad až dokým psovi nediagnostikovali epilepsiu... usch


Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

 

#23 19. 5. 2007 18:35

Ketyket
♥♥-----
Registrovaný: 11. 3. 2007
Příspěvky: 68

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Šariku, jsi ochota sama, dík. Večer se do toho dám. Díky moc:-)

Není tady

 

#24 19. 5. 2007 20:17

šarik
Host

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

cool

Upravil(a) šarik (19. 5. 2007 20:20)

 

#25 19. 5. 2007 20:25

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Náhrada výdajů - poraněný pes

Šariku, mᚠsvatou pravdu tummenupp
Ona stačí např. špatně řešená dopravní nehoda, kdy viníka drásá protistrana s tak nestydatými požadavky, že je to na pováženou stolt Toto je něco úplně jiného, ale dopravní nehodu uvádím jako příměr.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů