19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Přijde mi, e kdy se BM na děti vyflajzne úplně, tak je to pořád lepí, ne slibovat a neplnit.
Moje sestra má BM, který odeel, kdy malé neteři bylo necelých 5 let. Párkrát si ji bral na víkendy do nové rodiny, ale holka tam pak nechtěla. Tatíček zmizel. Neplatí, nezajímá se. Furt lepí, ne takové trápení dítěte a vázání ho na sebe...
Není tady
Sliby chyby... BM taky řekl, e vechno synovi vynahradí...neřekl kdy. Snad se toho dočkám...
Včera mi BM řekl, e koncem června mu skončí pracovní poměr z důvodu sniování stavů. Odstupné nedostane, musí podepsat dohodu, no známe to - soukromá firma. To mu celkem věřím. Práci si hledá, nemůe si dovolit být bez příjmu kvůli svým závazkům. To je taky jediná věc, za co si ho můu váit, e se neválí doma. Jen mi jde o princip. Říkal, e v práci měli s majitelem problémy u delí dobu, a přesto si dovolil koupit před měsícem tu motorku. On snad nemyslí vůbec na zadní kolečka....Tohle já nechápu. A mrzí mě to, e nedokáe omezit svoje výdaje, první na čem chce uetřit, je výivné.
Kdy jsem včera BM viděla, tak nechápu, jak jsem jetě před třemi měsíci mohla chtít, aby se ke mě vrátil. Je mi cizí čím dál tím víc.
Taky synovi slíbil, e ho NĚKDY na té motorce sveze...
Není tady
AlixaZS: to mi teda hlava nebere. Take BM u dlouhou dobu dopředu věděl, e v práci je to nalevačku, e tam dříve či později skončí a aby to bylo komplet, just si nabere leasing na motorku. ač ví, e během několika měsíců ztratí práci a novou si bude muset teprve hledat.
Alixo, ale to jsou chlapi!!! enskou by takováhle s prominutím krávovina v ivotě nenapadla:jojo:
Záleí jen na Tobě, jak to chce řeit dál.
Na Tvém místě bych nepřistoupila na pokrácení výivného z důvodu splácení jinačího luxusu, kór kdy se tatíček nezajímá, ale troinku bych ho srovnala.
Není tady
Kiara: Ano, včera mi to řekl, e v práci u měli delí dobu problémy, e se to dalo čekat. Vdycky se ze veho nějak dostal, moná doufal, e to bude OK a e vechno zvládne. U jsem tu o naem hospodaření někde na vláknu psala. Pokusím se troku nastínit: za manelství jsme měli auto. BM jednou viděl v bazaru jiné, lepí, luxusní (u jsou to skoro 3 roky), já ho nechtěla, ale adonil a já blbec mu vyhověla - prodali jsme nae sluné auto střední třídy, vzali si spotřebitelský úvěr u banky, přidali naetřené peníze na opravu domu, BM si jetě část půjčil od mého bratra. A tak jsme měli doma luxusní auto tehdy 5 let staré. Za dva roky do "naeho" auta nacpal tolik peněz, kolik činí můj roční plat. Za nějaký čas nám kadému dolo stavební spoření, za jedno BM tehdy koupil nové gumy na auto a z mého se vrátili peníze mému bratrovi. A jeliko opravy auta byly drahé, půjčil si BM od syna z pokladničky (peníze od mých rodičů) částku rovnou 1/4 mého ročního příjmu (nechci být konkrétní - jen pro srovnání). Dodnes mu to nevrátil. No, ale k věci. V září 2006 podal ádost o rozvod... v únoru 2007 se chtěl vrátit, já chtěla taky, vechno uznal, dal mi za pravdu... prostě to luxusní auto prodal, koupil levnějí - ovem taky zase na splátky, jene nií, a dostal jetě peníze v hotovosti na ruku, co zamýlel, e je vrátí bance, aby zaplatil ten dluh za to luxusní auto. Troku zmatek, e? Nae souznění trvalo týden...ne zase běel za svou přítelkyní...U se ke mě vrátit zase nechtěl a já, proto, e běel zase za ní, jeho u taky nechtěla. Za ty hotové peníze si koupil nějaké zařízení do pronajatého bytu, kam se odstěhoval, a za zbytek zřejmě tu motorku. Take teď vlastně splácí úvěry dva, za to luxusní auto i za to druhé. Dál si platí soukromou vysokou kolu, pronájem bytu, něco musí jíst...Na svém účtu je vdy na konci měsíce nadoraz v mínusu, má kreditní kartu - taky nadoraz v mínusu (to si uíval se svou přítelkyní). Má jetě dalí dva drahé koníčky, na které mu zřejmě u nezbývá.
Myslím, e kdybych mu řekla, e výivné sníit nechci, a raději prodá motorku a zaplatí dluh bance, řekne mi zase, e jsem mrcha a mám si přivydělat sama. Kdy má peníze na jiné věci, proč ne na výivné, proč chce v první řadě uetřit na něm? Vůbec nic navíc po něm nechci. Taky to jeho hospodaření nechápu - a to udělal jetě víc kopanců. Ale jinak sám je v pohodě.
A výivné má stanovené jen ze svého platu, říkal, e si nael jetě druhou práci a dále vím, e má jetě vedlejí příjem - nepravidelný, ale nedá se dokázat. Take hlady určitě netrpí.
Není tady
AlixaZS: S tvým BM by ztratil trpělivost i trpělivej
Přítelkyně - motorka - nadstandard, na který nemá - a následovný návrh na sníení výivného. Alixo, ty ho má jetě asi pořád ráda a pořád doufá, e takový parazit jednou ocení, zaslzí a vrátí se nazpět. Psychologicky Tě má v rukou přes syna, na co spoléhá.
BM si zařídil svůj vlastní ivot, novou přítelkyni a ivotní styl - nadstandard na dluh. Já bych ho prohnala tak, e by si velice rychle srovnal priority.V první řadě by byl zájem mého dítěte a pak by mě teprve zajímalo to ostatní. To, e by mě BM nazýval vypočítavou mrchou by mě zdaleka netrápilo. Raději budu vypočítavá mrcha, co se rovná tomu, e nenechám okrádat svoje dítě, neli vstřícná a chápavá BM, která doufá, chápe, odpoutí a ve finále je u svého BM doivotně za enskou, se kterou si můe bejvalec orat jak s oslem.
Není tady
Kiara:
BM dřív takový nebýval. 10 let to bylo v pohodě, staral se o rodinu, dům, nijak jsem si nestěovala. Proto jsem moná dlouho nemohla uvěřit, e se straně změnil. Teď u vím, e se nezačne chovat jako dřív. U se toho mezi námi stalo tolik, e to nejde vrátit. A ráda ho u nemám. Moná je to i o zvyku, byl moje první váná a vlastně jediná známost. Brali jsme se brzy a já myslela, e spolu budeme do konce ivota. No, u jsem poučená.
Asi se tou mrchou budu muset stát. Dohadování před soudem o výi výivného je poniující a nechutné, znám to z práce, nikdy jsem nemyslela, e dopadnu stejně. V co se často změní ta veliká láska na začátku vztahu dvou lidí - v boj o peníze... Je mi z toho zle. Ale syna idit nechci. Moná se tou mrchou u stávám, tak jako mnoho jiných přede mnou...U nechci být ta, která pořád ustupuje...
Není tady
Kiaro, před léty bych se asi divila (a moná i rozčilovala) postupu Alixina manela stejně jako Ty. Ale zkuenost v mé vlastní domácnosti s podobným typem manelova jednání mi vnukla mylenku, e někteří chlapi opravdu snad nemají vyvinutý "pud finanční sebezáchovy"
- jakoby čekali, e se vdycky najde někdo, kdo to za ně zatáhne a napraví. Přičítám to jejich výchově v dětství, no moná taky povaze, samozřejmě. Přirovnávám u částečně tento způsob mylení ke gamblerství. Odhaduji, e procento muů-gamblerů a podobně nezodpovědných en se podstatně lií.
Alixo, drím palce, ale moc nevěř tomu, e se mu změní. Asi by bylo ideální vybojovat co nejlepí podmínky pro dítě a pak na BM "zapomenout".
Není tady
Je zvlátní, e podobně jako BM se před lety choval jeho kamarád, BM to odsuzoval, a teď to samé dělá sám, jene ve větím měřítku. Kamarádova manelka to nějak zvládla, její manel jí dával vechny peníze a ona se o vechno starala, i o jeho pohodlí. Co on chtěl, tak mu dala peníze, jen hlídala, aby se nedostali do dluhů. A vyhovuje to zřejmě oběma. BM potom před rozvodem sám přiznal, e to s penězi neumí a e jsem ho vdycky měla okřiknout. Okřiknout 35letýho chlapa? Snad má rozum a přece mu nemůu násilím sebrat platební kartu, kdy rozumné domluvy k ničemu nevedly. Jeho vlastní teta mi řekla, e jsem mu měla nafackovat, aby se mu té hlavě rozsvítilo... No, teď u je to fuk. Jenom bych ráda věděla, jestli se tak bude chovat, a bude bydlet se svou přítelkyní, a u s tou současnou nebo jinou. Díky za podporu.
Není tady
AlixaZS napsal(a):
Jenom bych ráda věděla, jestli se tak bude chovat, a bude bydlet se svou přítelkyní, a u s tou současnou nebo jinou. Díky za podporu.
BUDE. A casom sa to bude stupnovat.
Není tady
Buba 1:
Uklidnila jsi mě, vidím, e jsem o nic nepřila. A to se rozvedl on se mnou. Já bych to sama asi nedokázala, moná časem, neumím to posoudit...
Není tady
AlixaZS napsal(a):
Kiara:
BM dřív takový nebýval. 10 let to bylo v pohodě, staral se o rodinu, dům, nijak jsem si nestěovala. Proto jsem moná dlouho nemohla uvěřit, e se straně změnil. Teď u vím, e se nezačne chovat jako dřív. U se toho mezi námi stalo tolik, e to nejde vrátit. A ráda ho u nemám. Moná je to i o zvyku, byl moje první váná a vlastně jediná známost. Brali jsme se brzy a já myslela, e spolu budeme do konce ivota. No, u jsem poučená.
Asi se tou mrchou budu muset stát. Dohadování před soudem o výi výivného je poniující a nechutné, znám to z práce, nikdy jsem nemyslela, e dopadnu stejně. V co se často změní ta veliká láska na začátku vztahu dvou lidí - v boj o peníze... Je mi z toho zle. Ale syna idit nechci. Moná se tou mrchou u stávám, tak jako mnoho jiných přede mnou...U nechci být ta, která pořád ustupuje...
Alixo,
není nic jednoduího, ne sluného člověka, který chce, co mu patří, nějak onálepkovat (např. mrcha, bestie, vyděračka, materialistka apod.) a čekat, e se zastydí a ze svých (oprávněných!) poadavků ustoupí. Chce to kus odvahy, aby člověk dokázal říct "nae dítě má od tebe nárok na ty a ty peníze a udělám vechno, co je v mých silách, aby je taky dostalo; jestli si proto myslí, e jsem mrcha, je mi to umák". Myslím, e tu odvahu postupně sbírá, a a se přestane omlouvat ("moná se tou mrchou u stávám..."), bude to myslím znamení, e u jsi ji sebrala úplně. Drím palce!
Není tady
Se synem se o BM vůbec nebavím, nemluvíme o něm. Jen nedávno jsem se ho zeptala, jestli mu vadí, e na něj táta nemá moc času. Řekl mi, e mu to trochu vadí, ale e u si zvykl...
Myslím, e dítě to brzy pochopí, kdo je často s ním, komu můe sdělit hned svoje radosti i starosti, ne s vyprávěním čekat, a ten rodič bude mít někdy čas...
Syn měl od táty na Vánoce slíbeného pejska. Syn se straně těil a já ho dlouho předtím připravovala i na to, e se můe stát cokoliv, pejsek bude nemocný, nebo přijde někdo dřív a koupí ho, aby pak nebyl zklamaný, a e v případě kdyby to nevylo, tak si na jaře seeneme pejska sami. Troku jsem to jeho nadení brzdila... natěstí pejsek byl... určitě je tedy dobré mít pro dítě připravený náhradní program, příp. náhradní dárek, kdyby táta neměl čas, nesplnil slib...a se to bude opakovat víckrát, dítě samo pochopí, e u od něj nemůe nic očekávat a přestane se těit...
Není tady
Tercila: No, já u se dneska taky ničemu nedivím manel byl rovně mistr světa-amoleta, co měl vechno v pai
a já byla ta slepice, která ho brzdila v rozletu. Navíc jsem nestačila valit voči, co se z miláčka po letech vylouplo: na prvním místě jeho vlastní pohodlí a okázalý luxus, pak tři kupky slámy, pak zase dlouho nic a něěěkde vzáááádu na okraji potřeby jeho malých dětí. Moje potřeby měly tak nicotnou váhu, e o nich manel neuznal za vhodné ani uvaovat.
Kubula: ano, to co jsi napsala, je jediná moná obrana vůči chlapovi, kterému je vlastní pohodlíčko nad potřebu vlastního dítěte. Nakonec soud je jediná nutná obrana, protoe takový chlap nepřemejlí, z čeho luxus utáhne a nutně se dostane do maléru. V tomto případě je výivné na prvním místě před ostatními pohledávkami.
AlixaZS: to ví, e si to dítě "zvykne", ale nenech se mýlit - děti nejsou hloupé a velice brzy poznají, kdo o ně má skutečný zájem. Navíc tvůj třináctiletý klučina asi cítí, jak Ti je a nechce se k situaci vyjadřovat jetě více tak, aby Ti nepřitíil. Samozřejmě e mu to asi vadí - a moc - a vnitřně se vůči otci asi zatvrdil, ale dopodrovna to se Tebou asi rozebírat nebude. Nač taky - byla by to pro něj zbytečná psychická zátě. Navíc - problémy s rodiči řeí puberáci nejraději mezi sebou, protoe takových dětí je v dnení době bohuel hodně. Věř tomu, e je lepí, kdy na tátu zanadává někde tak, abys to neslyela
Není tady
Před chvílí mi přila SMS od BM, chtěl prý mi jen říct, e ten ná rozvod byla straně velká chyba, e mě i syna má pořád rád, a nikdy prý toho nepřestane litovat... haha...má to být snad reakce na to, e se s ním nechci dohodnout na sníení výivného? K večeru mi volal a řekl mi, e podá návrh k soudu, já mu řekla, a to klidně udělá. Ve 23.00 hodin přijel k nám, e se soudit nechce, e to s tím výivným nějak udělá... a teď ta SMS...dělá si ze mě legraci? To si na nás vdycky vzpomene, kdy mu teče do bot? ...nevím, co na to říct...
Není tady
AlixaZS: Staré německé přísloví praví, e u stolu a v posteli nemá bejt člověk blbej. Ač ijeme v Česku, platí to i tady. Bohuel.
Kdyby mu místo Tebe jednoho dne přiel otevřít udělanej motorkář v jeho vlastním pyamu, chlapec by pochopil, e je navdy konec. Takhle si - nevím proč - sladký hoch myslí, e Tě má doivotně na háku jednak přes syna, jednak proto, e byl tak neocenitelnej, e si nikoho dalího nenajde a a do smrti na něj bude vzpomínat pouze v domově důchodců
Není tady
chtěla bych vidět ten jeho výraz, kdyby mu přiel váně otevřít nějakej chlap uprostřed noci, hahaha...(ale pyama u BM u nás nemá, ledae by mu otevřel jen v trenýrkách a s cedulkou navrch)...
A rozhodně nehodlám ztrácet čas vzpomínáním na něj... Ale jeho výkon byl dobrý. Slzy v očích, utrápený výraz, to u znám....nic nového... ...a ta SMS, e by mu to jeho přítelkyně dovolila? Uprostřed noci psát SMS? Nebo ho zase vyhodila?
Není tady
AlixaZS: No, tak by mu přiel otevřít bez pyama a bez trenýrek se slovy: Hochu, dneska nějak ádnou návtěvu nečekáme - nazdar. A zapráskl by mu dveře před nosem.
BTW cizí chlap v cizím upanu ve vlastním bytě má taky neopakovatelné kouzlo
No, dost. Zítra nemám odpolední, ale ranní
Jeiikriste, e já se vdycky takhle zakecám...
Dobrou noc!!!
Není tady
Dnes mi dopoledne BM zase volal, zkroueným hláskem se ptal, jestli si to nerozmyslím s tím sníením výivného. Určité sníení jsem navrhla, ale bylo mu to málo. Ale nedala jsem se a on souhlasil!!! Najednou na mě neřve!!! Odpoledne přijel k nám jen se zeptat, jestli jsem dostala tu noční SMS, řekla jsem jen, e ano. Já mu toti VDYCKY odpovídala na SMS. I v době rozvodu. Teď ne... Za dvě hoďky přijel znovu, popovídat si se synem. Co se děje? To má tolik volného času? Musela jsem se z toho vypsat, je mi to jaksi k smíchu, to jeho nynějí jednání...
Prostě to funguje - kdy já ho nechci, chce mě on. Dřív to bylo opačně. To by ale patřilo spí do jiné diskuse tady...ale kdy u jsem to tu začala....
Není tady
AlixoZS, jen se od pana manela nenech opít rohlíkem!!! Jeho prvořadý zájem je v tuhle chvíli docílit sníení výivného. Tobě mae med okolo pusy, syna navtěvuje. Nechci být chmurný prorok, ale jakmile dosáhne svého, vypaří se jako pára nad hrncem.
Po tom, co jsi tu psala co sis s ním vechno zaila bych mu nevěřila ani nos mezi očima Ale chovej se dál tak, jak jsi napsala - sluně, leč odtaitě. Budto se chce vrátit, co bych mu v ádném případě neulehčovala, nebo Tě jen tahá za fusekli a jde mu jen o sníení výivného. Na to u ale musí přijít sama.
Není tady
Vůbec u mu nevěřím, u mu nedokáu ani uvařit kafe, a to jsem vdycky kolem něj skákala... Abysme se k sobě někdy vrátili, to by se musel stát zázrak...a já nevěřím na zázraky...
U se nemůu dočkat, co si zase vymyslí... těím se na to jako na oblíbený seriál s napínavým dějem...
Není tady
He, he, nejlepí je zůstat nad věcí a vlídně pozorovat pána tvorstva, co převratného si zase vymyslí
Můu Tě ubezpečit, e je to kolikrát výivnějí, ne mexická telenovela
Není tady
Telenovela má pokračování. BM mi výivné zatím nezaplatil, to jsem měla mít na účtě u 20tého. Zato mi přila včera v noci SMS od něj: Dobrou noc ..... a zdrobnělinka mého jména, jak mi říkal ve "astných dobách" manelství.
Copak bude v dalím díle telenovely?
Není tady
No, vzhledem k tomu, e je dnes 26 a zítra to bude týden, co výivné nedorazilo bych vrkavou SMS ignorovala. Sice jsou dva dny volna, ale kdy mají peníze na účet dosednout dvacátého, tak by tam měly bez pardonu dvacátého být. enská s těmi penězi v rodinném rozpočtu u tak nějak kalkuluje a ve chvíli, kdy nejsou, bych se zajímala, proč. Teď je navíc doba, kdy se platí dětem tábory nebo se začíná přemýlet o dovolených, kadá koruna dobrá a panáček Ti pole místo peněz SMS na dobrou noc ?!?
AlixoZS, opravdu bych se nenechala opít rohlíkem, jak jsem psala výe.
Není tady
Ani mě nenapadlo na SMS odpovědět. Vím určitě, e by přila dalí, jako "Ty jetě nespí?" a "Dal bych si kafe, ty ne?"....to znám. A s těmi penězi 20tého počítám. Mám to rozpočítáno tak, e z toho platím bydlení. No, teď u po těch jeho řečech jsem si to zaplatila sama, ale stejně mi ty praulky chybí. Počkám do pondělka a pak se přihlásím, aby si jako nemyslel, e jsem zapoměla, nebo e mu to daruju. Jo a poslední týden si vdy odpoledne po práci přijede, zaparkuje před garáí auto, vytáhne si motorku a odjede. Slyím ho. A vrací se tak po 23.00 hodině. ....Ale za klukem se nezastaví.... Jo, v pondělí, jak byl u nás, ptal se syna, co bude dělat o víkendu. Jindy by se syn zeptal, jestli by spolu někam jeli, ale tentokrát okamitě odpověděl, e jede na víkend k babičce a dědovi. Vůbec se táty na nic neptal...
Není tady
AlixaZS: to mě mrzí, e klučina tohle proívá zrovna v tom nejhorím věku
Třináctiletej kluk u má svůj rozum a dovede POZNAT, jestli má o něj táta opravdický zájem, nebo jestli mu věí bulíky na nos. Zklamal se jednou, dvakrát, třikrát a pak vlastního otce holt odepsal.
A nedělej si iluze - děti, které u mají z věcí pojem, dokáou být v tomto věku nejenom velice zranitelné, ale taky velice nekompromisní.
Není tady