1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Přeji vem milovníkům zvířaátek hezký večer. Chci vám sdělit radostnou zprávu, a to, e budu mít pejska z útulku a moc se na něj těim. Je to stařeček,cca 10let, tloutík se zdravotními problémy, ale jinak moc krásný a hodný. Chci se mu věnovat, chodit s ním na procházky a dodrovat dietu aby trochu zhubnul. Jen mám strach zda zvládneme jeho zdravotní potíe, měla jsem zatim zdravé pejsky, snad to bude dobré.U se na něj těim:-))Hezký večer
Není tady
křepelko takových lidí jako ty by mělo být víc
Není tady
křepelka napsal(a):
Přeji vem milovníkům zvířaátek hezký večer. Chci vám sdělit radostnou zprávu, a to, e budu mít pejska z útulku a moc se na něj těim. Je to stařeček,cca 10let, tloutík se zdravotními problémy, ale jinak moc krásný a hodný. Chci se mu věnovat, chodit s ním na procházky a dodrovat dietu aby trochu zhubnul. Jen mám strach zda zvládneme jeho zdravotní potíe, měla jsem zatim zdravé pejsky, snad to bude dobré.U se na něj těim:-))Hezký večer
Jedna pani u nas na sídlisku si tie adoptovala starieho psíka a tá zmena bola viditežná. Hoci troku ju vykŕmila... ale ten vďačný a láskavý pohžad psíka.
Asi a na začiatok čaká veobecná veterinárna prehliadka. Ja som ju absolvovala po adopcii mačičky z útulku a tak sme mohli včas zakroči antibiotikami voči kažu, ktorý sa len rozbiehal. Dostali sme odčervovadlo, zaloili kartu, bola prehmataná, ... nežutujem. Dnes po roku je to spokojna bacužatá mazlivka. Drím vám obom palčeky. Keď zistí zdravotný stav, tak sa obrá na fora pre chovatežov psíkov s rovnakými diagnozami a dostane mnostvo uitočných rád. Ja by som sa informovala u vopred, čo mám očakáva od psíka v pokročilom veku.l
Si dobrá duička, prajem vám krásne dlhé priatežstvo.
Není tady
Děkuju vám oboum za hezké odpovědi. Zítra tam za ním jedu, promluvit si s paní vedoucí co bude potřeba atd...Moc se na něj těím. Má kamarádka si také bere pejska, ovem krásné těně labradora z perfektního vrhu, nechci to hanobit to vůbec ne, ale je to zvlátní kdy ona vybírá pejska tři měsíce, má na něj velké poadavky a mě stačil pohled toho pejska abych téměř hned věděla, e mu chci dopřát domov. Ale jak píu budoucí majitelé mají právo na výběr a vůbec jim to nemám za zlé. Vdy to není věc na týden.
Není tady
křepelka napsal(a):
Děkuju vám oboum za hezké odpovědi. Zítra tam za ním jedu, promluvit si s paní vedoucí co bude potřeba atd...Moc se na něj těím. Má kamarádka si také bere pejska, ovem krásné těně labradora z perfektního vrhu, nechci to hanobit to vůbec ne, ale je to zvlátní kdy ona vybírá pejska tři měsíce, má na něj velké poadavky a mě stačil pohled toho pejska abych téměř hned věděla, e mu chci dopřát domov. Ale jak píu budoucí majitelé mají právo na výběr a vůbec jim to nemám za zlé. Vdy to není věc na týden.
To je dôvod prečo nechodím do útulku, inak by som si vetko adoptovala. Aj keď som si bola po Mafiu, tak sme li okolo výbehu, kde ná sprevádzal celú cestu (samozrejme za ohradou) kokrpaniel s takým smutným pohžadom, e mi skoro srdce puklo. Cestou spä som sa tam radej ani nepozerala.
Není tady
Já v útulku brečela jako malé dítě, protoe mě bolí oputěnost hlavně dětí a zvířat......Teď přemýlím jaké granule by byly pro toho pejska vhodné a vůbec jak ho stravovat aby zhubnul. Snad mi poradí v útulku. Kdyby někdo měl s tímto zkuenosti, byla bych moc vděčná.
Není tady
U nás v parku je několik psů, kteří musí dret dietu (páteř, klouby) a dostávají buď drůbeí maso, nebo granule lait - pro seniory.
Není tady
No křepelko, taky jsem útulkovej typ.. , mý feně bylo asi 10let, slepá na jedno oko, ale...no ty ví.... granule ??
Záleí na tom, v jaké je kondici, jestli je vypasenej (co mě u psa z útulku překvapuje) tak hlavně pohyb a granule pro seniory, moná dojde na nějaký kloubní preparáty, mě se osvědčil Condrosulf, ten hodně pomohl .
Ale v kadém případě ti gratuluju, je vidět, e chce hlavně kamaráda a vybrala jsi srdíčkem . Přeju hódně radostí !!!
Není tady
Křepelka - vhodné granule ti odporúči veterinár po dôkladných vyetreniach krvi a chrupu a celkovo ti poradí vhodnú stravu a starostlivos o seniora.
Upravil(a) Mafia (17. 5. 2007 8:07)
Není tady
Křepelko, my jsme si taky vzali pejska z útulku, nalezence, nevědělo se kolik je mu let, říkali, e tak 8 let, ale podle očí a postavy a jak pomalu chodí, myslíme, e je mu více, tak 12 let. Určitě si dej u veterináře udělat rozbor KRVE !!!
Nae druhá fenka zemřela v 6ti letech , náhle jí odely ledviny, během týdne byla pryč, nic nepomohlo ani infuze... Veterinářka řkala, e je zřejmě měla slabí od narození a my to netuili. Moná, e kdyby měla vhodnou stravu (prodávají se dietní konservy speciálně pro "ledvináře"), mohla tady jetě být....
Ná jezevčík Ferda z útulku je moc hodný a vděčný...jen ho musím mít na vodítku, protoe se několikrát popral, ale sám nikdy nezačal, teprve, kdy ten druhý pejsek nějak divně "bojovně" zavrčel... bůhví, co chudák proil na cestách a komu se bránil protoe má prokousnuté ucho, ukouslý prst a natrhnuté víčko u oka ...Dávám mu granule pro seniory a někdy uvařím hovězí nesolené maso...
Upravil(a) Décima (17. 5. 2007 8:39)
Není tady
Tak jsme se byli dnes s přítelem na Chica podívat. Je to klidnej pejsek, opravdu pěknej buřtík:-)),,přiel" do útulku tak e ho páníček pěkně přehodil přes bránu do útulku a utekl. Byl prý pěkně zanedbaný, teď ho léčí na rozsáhlou koní plíseň.Jinak pořád kemral jídlo a nechtělo se mu chodit.Pořád bych ho moc chtěla, budeme muset počkat tak měsíc.Řekli nám e pokud se plíseň nevyléčí tak nám ho nebudou moct dát, tak snad to bude v pořádku. Děkuju za vae odpovědi!
Není tady
Taky máme pejska z útulku. Máme ho zrovna 3 týdny. Podle útulku 14 letý, podle veterináře mu je okolo 11 let. Je to takový mazílek a miláček, zanedbaný a týraný. Koupili jsme mu kvalitní granule s glukosaminem a chondroitinem a přidáváme alavis 3, je na něm vidět, jak se kvalitní péčí zlepil, má nádhernou černou srst a radost ze ivota. Víc takových lidí jako jsi ty křepelko, ti pejsci to v útulku nemají lehké, já byla z toho v oku, smrad, tma, pína, no hrůza, nejradi bych si je vzala vechny. Ten pejsek Vám bude velmi vděčný. My z toho svého máme jenom radost, báli jsme se sice toho, jak se snese s naím 8 měsíčním puberákem , ale jsou jak rodní bratři. To týrání u mu nikdo neodpáře, má tolik rámů a zlomenin, ale alespoň mu můeme dát kousek lásky.
A to je ná Beník :
A to jsou nai kluci pohromadě
Není tady
Dano děkuju za fotky, oba kluci jsou nádherní, jako otec a syn. Beník musí být astný, e bude u vás.Jetě e jsou lidé jako vy, kterým není osud pejsků týraných a zanedbaných lhostejný! My pojedeme za Chikem v sobotu( prý je na tom lépe), ráno jsem mu byla koupit nějaké dietní patiky a jetě mu koupím nějakou tyčinku abych si ho získala. Moc se na něj těim. Měj se a pozdravuj oba pejsky!
Není tady
Budu a ty pozdravuj Chika, jsem ráda, e zase bude jeden ikulka pryč z útulku, oni si to moc zaslouí.
Není tady
jak psala romina, takovych lidi by melo byt vazne vice!
krepelko urcite posli fotecky, chtela bych tloustika videt
Není tady
křepelko tak jak to má s pejskem? U ho má doma? To ví jsem enská zvědavá,tak mi to nedá se nezeptat
Není tady
CHci jen říct obrovské díky paní zakladatelce,pejsci z útulku potřebují nai lásku!!! a je super,e se konečně nacházejí rozumní lidé,kteří se nedají zvyklat větou,,e te pes u má něco za sebou a to teda ne"....Vdy co je krásnějího ne vděčné psí očka plné lásky,říkající tiskacími písmeny ,,děkuji"....
Není tady
Kdy u jsme u toho,ráda bych se na něco zeptala..chtěla bych si vzít druhého pejska z útulku,konkrétně asi osmiletou fenečku k naí současné roční boxerce.Mám ale velké obavy,aby ji box. přijala-ona je hodně temperamentní,dominatnějí typ a taky je na nás straně moc vázaná,kdy třeba jde jeden člověk se smetím a onanemůe jít s ním a jen se musí dívat,jak odchází začne hrozně kňučet a bláznit....
Dalího psa bych chtěla jednak proto,abych mu pomohla,protoe si to ta krásná duíčka nezaslouí a ale také,přiznávám,i kvůli sobě-s boxerkou sice vycházíme,ale její srdce patří bratrovi...
Děkuji předem
Není tady
Teresa55 napsal(a):
Kdy u jsme u toho,ráda bych se na něco zeptala..chtěla bych si vzít druhého pejska z útulku,konkrétně asi osmiletou fenečku k naí současné roční boxerce.Mám ale velké obavy,aby ji box. přijala-ona je hodně temperamentní,dominatnějí typ a taky je na nás straně moc vázaná,kdy třeba jde jeden člověk se smetím a onanemůe jít s ním a jen se musí dívat,jak odchází začne hrozně kňučet a bláznit....
Dalího psa bych chtěla jednak proto,abych mu pomohla,protoe si to ta krásná duíčka nezaslouí a ale také,přiznávám,i kvůli sobě-s boxerkou sice vycházíme,ale její srdce patří bratrovi...
Děkuji předem
Teresko vůbec jsem si nevimla tvého přípsěvku. Jak jsi to nakonec s tou fenkou z útulku vyřeila? Určitě by si na sebe holky zvykly ta vae boxerka je sice dominantní a temperamentní ale zase mladí ne ta z útulku take by si to určitě nějak spolu vyřeily. Ná pejsek má nemocné srdíčko take je nutná dietka a léky. Ale jsem moc ráda e jsem to podnikla a pejska si vzala, vůbec ničeho nelituji! Pokud to bude číst tak určitě napi jak to dopadlo, zajímá mě to.
Není tady
A jak to dopadlo vlastně s naím pejskem z útulku? Nejdříve nám řekli e Chiko bude muset zůstat měsíc v útulku, ale nelepilo se to a tak se mu dělali nějaké odběry krve a zkoueli různé léky, take se to hrozně protáhlo. Nakonec to zabralo a ty koní potíe se vyléčily. Jinak jak jsem psala Teresce tak má nemocné srdíčko a bere dlouhodobě léky.Dočkala jsem se a ve středu si pro něj jedeme. Kdy jsme ho viděli poprvé, byl apatický a vůbec nereagoval. teď je to stařík k světu, chce se nechat hladit a docela se snaí i běhat:-))Jinak musím říct e velký kus práce pro něj udělali pracovníci z útulku, úplně se změnil. Teď budeme muset nastoupit my a věnovat se mu jak jen to půjde. Snad to s marodem zvládneme. Pokusím se dát sem nějaké jeho fotky, a ho vyfotíme. Potom napíu jak to vichni v domečku zvládáme:-))
Není tady
Ach jo tak to já taky nemůu chodit do utulku nejradi bych si je pobrala vechny.
Zdravím vechny milovníky psů a zvířat. Tak je tomu měsíc co máme Čika. I přes malé potíe na počátku se u nás rychle zabydlel a stal se z něho báječný pejsek, velký mazel a kamarád. Byla jsem s ním u veterináře a kromě malé vady srdíčka je zdravý. Jedinou jeho neřestí je naprostá fixace na jídlo take schováváme před ním co se dá. Kadý den dělám procházky, které přímo miluje. Zpočátku nesnesl jízdu autem ale i to se změnilo a včera jsme s ním najeli 150 km a ná Čikouek buď spal nebo pozoroval z okna. Jsem moc ráda , e ho mám a nelituji e jsem si vybrala starího pejska, nebo je to klidný rozumný pán a to mi vyhovuje. Kadému kdo přemýlí zda si vzít pejska z útulku doporučuji a to určitě zkusí. A i starý pes vám můe udělat spoustu radosti a na oplátku vy mu poskytnete radostné stáří! Mějte se
Není tady
Přeju hodně těstí a radosti s pejskem! Ké by bylo více takových lidí. Taky plánuju - ovem v horizontu několika let - hafa z útulku.
Není tady
Milá Křepelko, zrovna včera jsem si říkala, jestli jsi si vzala toho pejska a jak to u vás dopadlo. Jako by jsi mi četla mylenky, dnes jsem otevřela počítač a uviděla od tebe novou zprávu. Jsem moc ráda, e to tak dopadlo a pejsek se má u tebe dobře. A ti dělá jen samé radosti.
Není tady