Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 15. 5. 2007 14:40

Jeja
♥♥-----

Dospělé děti - rozvedení rodiče

Ahoj lidičky. Možná bych měla psát do jiné rubriky, ale jde o to, že problém nemají ani tak děti, jako spíš já. O co jde?
S manželem jsme se rozvedli v době, kdy naše děti byly naštěstí už dospělé. Dceři bylo 18, syn je o 4 roky starší. Tatínek se zamiloval a odešel. To se prostě stává, s tím už jsem se vyrovnala. Co ale stále nedokážu pochopit a překousnout je, že ho nezajímají ani děti. Stýká se s nimi velice málo, občas jim zavolá, osobní setkání jsou buď náhodná (když se potkají ve městě) anebo velice velice (na můj vkus) zřídka. A většinou je iniciativa na straně dětí. Přitom vím, že tak zaneprázdněný zase není, aby si jednou za dva nebo tři týdny nenašel odpoledne, které by jim věnoval.  Ty už to ale pomalu vzdávají, protože jim připadá, že se vnucují někomu, kdo o ně nestojí.
Já to ale pořád nedokážu pochopit, nemůžu se srovnat s tím, jak na ně kašle. Rozešli jsme se rozumně, v dobrém, to, že vyměnil mě, chápu. Ale že děti? Anebo je to normální? Jakože chlapi takoví jsou? Že mají ty děti spojené s tou ženou, a když vymění partnerku, vyruší ze svého života i děti, které s ní mají? Nějak nedokážu spolknout to, že jsem přes dvacet let žila s člověkem, který si dokáže v klidu užívat i přesto, že ví, že se dětem po něm stýská. Poraďte mi, prosím, jak se tím přestat trápit.

Není tady

#2 15. 5. 2007 14:58

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Dospělé děti - rozvedení rodiče

Ahojky,
jediné, co můžeš, je uvědomit si, že chlapi prostě mají jiné myšlení a jednání. A hlavně to tak přijmout.
Bohužel to tak zřejmě ve většině případů (které jsem měla možnost poznat) je. Takže se tím netrap a soustřeď se na sebe. Vždyť hůř je na tom on. Věř mi.

Není tady

#3 15. 5. 2007 14:58

jolka
♥♥♥♥---
Místo: litomerice

a nema treba kvuli nim spastne svedomi a neumi se jim podivat do oci?a nebo si treba rika,ze uz jsou dospele ze uz ho nepotrebuji.......jojo ale chlapum do hlavy nevidim......muj otec byl to same,bral si me jednou za rok a to protoze jsem chtela ja,ale nakonec byl rad ze u nej jsem.....byvaly muz si taky dcerku bere jednou do roka.....

http://lilypie.com/pic/070521/TToB.jpghttp://bf.lilypie.com/OkCjp2/.png     
http://lilypie.com/pic/070521/heb6.jpghttp://b5.lilypie.com/FbErp2/.png

Není tady

#4 15. 5. 2007 15:09

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Když se "zamiloval a odešel", třeba se před svýma dospělýma dětma stydí.....

Není tady

#5 15. 5. 2007 15:14

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Jeja napsal(a):

Ahoj lidičky. Možná bych měla psát do jiné rubriky, ale jde o to, že problém nemají ani tak děti, jako spíš já. O co jde?
S manželem jsme se rozvedli v době, kdy naše děti byly naštěstí už dospělé. Dceři bylo 18, syn je o 4 roky starší. Tatínek se zamiloval a odešel. To se prostě stává, s tím už jsem se vyrovnala. Co ale stále nedokážu pochopit a překousnout je, že ho nezajímají ani děti. Stýká se s nimi velice málo, občas jim zavolá, osobní setkání jsou buď náhodná (když se potkají ve městě) anebo velice velice (na můj vkus) zřídka. A většinou je iniciativa na straně dětí. Přitom vím, že tak zaneprázdněný zase není, aby si jednou za dva nebo tři týdny nenašel odpoledne, které by jim věnoval.  Ty už to ale pomalu vzdávají, protože jim připadá, že se vnucují někomu, kdo o ně nestojí.
Já to ale pořád nedokážu pochopit, nemůžu se srovnat s tím, jak na ně kašle. Rozešli jsme se rozumně, v dobrém, to, že vyměnil mě, chápu. Ale že děti? Anebo je to normální? Jakože chlapi takoví jsou? Že mají ty děti spojené s tou ženou, a když vymění partnerku, vyruší ze svého života i děti, které s ní mají? Nějak nedokážu spolknout to, že jsem přes dvacet let žila s člověkem, který si dokáže v klidu užívat i přesto, že ví, že se dětem po něm stýská. Poraďte mi, prosím, jak se tím přestat trápit.

Bud je tak zalaskovany, ze ine nevidi. Alebo zide z oci zide... vissla A co sviatky, narodeniny a pod ? Ozve sa vtedy sam ?

Nasi sa tiez rozviedli a keby som teraz mala cas, tak vidim otca min. 4x do mesiaca. Kazdy vikend chodime spolu do zahrady. Obcas zavola len tak, ze ako sa mame alebo nas so sestrou pozve na obed. Obcas zavolame my jemu, ked potrebujeme auto a on nas ochotne odvezie. atd. Obe mame uz po 20ke. Sledujeme jeho sviatky a vtedy sa ozveme, stretneme a oslavime. On sleduje nase sviatky a ozve sa sam a vzdy kupi darcek podla zelania (samozrejme v ramci moznosti) a oslavime to spolu. Aj Vianoce sme slavili u neho hned dalsi den a pozval nas sam.
No mama obcas do nas zo zaciatku tlacila, aby sme sa mu ozyvali, ale uz to nechala na nas a poviem ti, ze ja s nim dlhsie ako ten 1 den byt nemozem, lebo to sa mi zacnu vracat vsetky spomienky a veci, co mame urobil. sad

Ako dlho ste rozvedení ? U nas sa to upravilo tak cca. po polroku, co sa odstahoval a zariadil. Dovtedy mal malo casu a my sme tiez prerabali byt po novom...

Upravil(a) Mafia (15. 5. 2007 15:18)

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#6 15. 5. 2007 15:18

majkafa
Host

Jejo, u nás stejná situace. Taky děti dospělé, taky se tatínek nezajímá. Dcera by se s ním setkávat chtěla, jeho nezajímá. Syn ho vůbec vidět nechce, tam je to oboustranné. grater

#7 15. 5. 2007 16:54

Jeja
♥♥-----

Holky, moc vám děkuju
Podle vašich reakcí zjišťuju, že je to fakt asi normální. Nebo jinak - není to tak nenormální, jak mi to připadá.

Já myslím, že se před nimi nestydí. Spíš k tomu přistupuje tak - jsou přece dospělí, tak mě nepotřebují. Ano, nepotřebují ho, pouze by s ním chtěli být.

Rozvedení jsme přes půl roku, ale odešel už skoro rok před tím. Ze začátku omlouval situaci právě tím, co psala Mafia. Že se zařizují, shánějí, rekonstruují ... Jenomže to už je dávno hotovo a .... nic. Dokonce jim po jednom z mála výletů dal najevo - za chvíli už budete mít auto a zajedete si na výlet, kam budete chtít (dopracovala jsem se k vozítku teprve před pár týdny). Jako by si myslel, že chtěli jet na výlet, aby neseděli doma. Vůbec ne, chtěli být s ním. Samozřejmě, že si na výlet zajedeme, ale jim přece jde o ten ČAS strávený s ním.

Ale pravda je, že se tím asi trápím zbytečně, protože to stejně nezměním. Jenom nevím, jak na to - přestat to řešit. Má to totiž i následky. Tím, že s nimi vůbec není, neví, co prožívají, jaké mají problémy, starosti, ve škole, v práci ... Zvláště dcera to pak po návratu dost těžce nese. Na setkání s ním se vždycky těší a pak se vrací vykolejená, jak je úplně jiný, že už jí skoro nezná, zapomněl, co má ráda a tak. A na mě zbyde utěšování, vysvětlování a chlácholení, i když bych nejradši řekla naplno, co si o tom myslím. Jenže tím bych jí ještě víc ublížila. Je to začarovaný kruh a mně připadá, že zatímco on je v pohodě, já se v tom kruhu plácám.

Není tady

#8 15. 5. 2007 17:24

balonek
♥♥♥♥---

Jejo, asi je takových chlapů víc. S manželem žijeme odděleně,  děti, i když je má rád, vidí minimálně, prý z důvodu zaneprázdněnosti (pracovní vytíženosti), ale vpodstatě ani nevyhledává jiné snazší kontakty. Nevolá jim (mobil má zdarma), pouze vyjímečně, kontakty jsou velice zřídkavé a jakoby účelové: něco předat, výročí atd. Necítí potřebu se JEN TAK VIDĚT. Prostě jenom slyšet, zeptat se, jak se mají, co je trápí, dát najevo, že mu na nich záleží...dumbom A od toho odvisí, že na vše jsem (byla) víceméně sama - problémy, starosti, stěžování si, dialogy s puberťákama. Tatíček je tak nějak vysmátej...netrápí se takovýma banalitama. (Je to jakoby žil na opačném konci republiky a přitom bydlí na opačné konečné metra jednoho města. A vpodstatě je stejnej necitlivej k nim, jako byl ke mně. Celou dobu, co jsme spolu žili, jsem měla pocit, že ho nezajímá.....viz výše...(Dětem je 15 a 20) a je mi smutno, když vidím ve svém okolí tatínky, které mají daleko horší podmínky (vytížennost, nemoc  apod.) ale čas si najdou...aspoň nějak...Dcera už to vidí (20) sama, synek je v pubertě, ještě k tomu si spíš vše nechává pro sebe - takže se jenom domýšlím. Že by další budoucí tatínek, co se nezajímá?? grater

Není tady

#9 15. 5. 2007 17:43

Hana1
♥♥♥----

U nás je to podobné. mám dvě dcery 18 a 16 let. Manžel žije s jinou ženou a její 17- ti letou dcerou a já jsen dnes ráda, že platí alespoň výživné na naše dcery. Někdy mě to hodně mrzí a často to bolí, když vidím ostatní otce, jak se chovají ke svým dětem, ale nemůžu to změnit a tak si začínám zvykat a neřešit to ani v myšlenkách. Ubližuju tak hlavně sobě a jemu je to nejspíš jedno. Spletla jsem se v něm, udělala jsem chybu a tak se snažím, aby holky vyrostly a byly z nich i přesto, že tu otec není "fajn "ženský do života...........Jestli to já i ony zvládly ukáže čas.
Někteří muži nikdy nepochopí o co přichází tak u svých dětí, ale je to jejich volba a
my ženský s tím nenaděláme, i když nám to občas rve srdce....

Není tady

#10 15. 5. 2007 17:58

Jeja
♥♥-----

Hani - díky
Napsalas to moc pěkně. A pravdivě. Ubližujeme samy sobě a jim je to jedno. Udělaly jsme chybu, ale teď jde o to, jak to napravit a ne se v tom donekonečna plácat. Ta tvoje poslední věta je super. Třeba těm "tatínkům" někdy dojde, o co přišli, jenomže to už může být pozdě.
A věř, že to vy "tři ženský" zvládnete. Je to moc příjemný pocit, když ti dítě doštuduje, najde dobrou práci, jsou tam s ním moc spokojení, kluka to baví a má před sebou (doufán) slibnou kariéru.
Budu se snažit to prostě neřešit, protože změnit to nemůžu.

Není tady

#11 15. 5. 2007 17:59

BLUE
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Když oni jsou asi chlapi v tomhle jiný,  prostě má pocit, že děti jsou dospělé, takže svoje "otcovské povinnosti" už splnil.
Možná s ním o tom promluv,  třeba jen prostě neví, jestli a jak s dětmi vytvořit lepší vztahy.

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Mtaw.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Mtawp2.png
3010g a 52cm               3. roky   14,6kg/100cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/94Mh.jpghttp://lb1f.lilypie.com/94Mhp2.png    http://blue79.rajce.idnes.cz/     
3510g a 51cm               4.měsíc  6820g/66cm

Není tady

#12 15. 5. 2007 18:10

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Jeja napsal(a):

Holky, moc vám děkuju
Podle vašich reakcí zjišťuju, že je to fakt asi normální. Nebo jinak - není to tak nenormální, jak mi to připadá.

Já myslím, že se před nimi nestydí. Spíš k tomu přistupuje tak - jsou přece dospělí, tak mě nepotřebují. Ano, nepotřebují ho, pouze by s ním chtěli být.

Rozvedení jsme přes půl roku, ale odešel už skoro rok před tím. Ze začátku omlouval situaci právě tím, co psala Mafia. Že se zařizují, shánějí, rekonstruují ... Jenomže to už je dávno hotovo a .... nic. Dokonce jim po jednom z mála výletů dal najevo - za chvíli už budete mít auto a zajedete si na výlet, kam budete chtít (dopracovala jsem se k vozítku teprve před pár týdny). Jako by si myslel, že chtěli jet na výlet, aby neseděli doma. Vůbec ne, chtěli být s ním. Samozřejmě, že si na výlet zajedeme, ale jim přece jde o ten ČAS strávený s ním.

Ale pravda je, že se tím asi trápím zbytečně, protože to stejně nezměním. Jenom nevím, jak na to - přestat to řešit. Má to totiž i následky. Tím, že s nimi vůbec není, neví, co prožívají, jaké mají problémy, starosti, ve škole, v práci ... Zvláště dcera to pak po návratu dost těžce nese. Na setkání s ním se vždycky těší a pak se vrací vykolejená, jak je úplně jiný, že už jí skoro nezná, zapomněl, co má ráda a tak. A na mě zbyde utěšování, vysvětlování a chlácholení, i když bych nejradši řekla naplno, co si o tom myslím. Jenže tím bych jí ještě víc ublížila. Je to začarovaný kruh a mně připadá, že zatímco on je v pohodě, já se v tom kruhu plácám.

Neviem či ťa sklamem alebo ukludním, ale u nás je to pocitovo rovnako. Akurát že segra je ešte závisla na otcových alimentoch (študuje) a veľmi ju trápi otcov chlad a odstup. Ja, naopak, sa s ním radšej bavím nezáväzne (o počasí a pod. lol), lebo ma jeho názory dosť nas...ajú. On sa stále cíti ukrivdený a za celý krach manželstva obviňuje matku. Sú rozvedení 8 rokov ! Otec mal milenku už dávno pred rozvodom ! My si žijeme svoj život, on svoj, akurát on sa stále rád vracia do minulosti a cíti ubližený. Preto s ním radšej nič nerozoberám. vissla V opačnom prípade chodím domov nasr... a mám pokazených ešte niekoľko ďalších dní. Našťastie v záhrade sa nehádame, neviem prečo, asi je to začarované miesto. lol

Upravil(a) Mafia (15. 5. 2007 18:13)

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#13 15. 5. 2007 18:16

Jeja
♥♥-----

Blue - víš, já jsem o tom s ním mluvila snad tisíckrát, jenomže to byla tak akorát zbytečně vynaložená energie. Vždycky se dozvím, jak je to těžký a složitý, jak má spoustu práce, jak nestíhá (ale na výlety a dovolené s ní má času dost), jak nemá peníze - no největší chudáček pod sluncem, srdce by se nad ním ustrnulo. Nějak mu nedochází, že to byl on, kdo to všechno spustil a že jsem to já, kdo sklízí ty kyselejší plody jeho rozhodnutí. Možná bych ho měla ještě politovat.
Jednoduše už jsem tohle vysvětlování vzdala.

Není tady

#14 16. 5. 2007 9:44

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jeja: Ber to tak, jak to je. Nemáš na to vliv, proč se tím dál trápit? Rozumím tomu, že ti to není jedno, můj bývalý se taky začal zajímat o naši dceru (dnes 13 let), až když jsem chtěla výživné. Aby nemusel platit, začal vyžadovat střídavou péči (tak to aspoň vidím já, do doby, než jsem řekla "výživné, prosím" ji viděl opravdu velmi málo) ... a co nadělám? Myslím si o něm svý, nenasazuju na něj a vím, že dceři už to taky pomalu dochází, jaký on je tatínek... Taky mě mrzelo, když slíbil dceři přivézt od něj učení, vykašlal se na to, aniž by řekl popel, dcera mu musela zavolat a já si pak musela půjčit auto a dojet pro to učení sama a viděla jsem, jakou má pohodičku, klídek, romantiku, svíčky zapálený....a na holku se vykašlal (ač jí to slíbil).... ale fakt s tím nic nenaděláme, jen se zbytečně užíráš, pokud na to pořád myslíš. Já už jsem si to dávno zakázala a když mě tyhle myšlenky popadnou, řeknu si "Je, jaký je.Nezměním ho." A zakážu si se tím zaobírat.

Není tady

#15 16. 5. 2007 10:17

BB
♥♥♥♥♥♥-

Jejo, chlapi to mají asi jinak. Známá má dva kluky, rozvedli se ,odstěhovali, ten její BM si přivedl do domu  novou ženu (kvůli které se rozvedl) + její tři děti. O svoje kluky nemá zájem a ty tři cizí se stará jak divý  dumbom  dumbom  dumbom

BB

Není tady

#16 16. 5. 2007 12:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jejo, asi ti to moc nepomůže, ale nejen tatínci tohle dovedou. Moje máma si pořídila s novým manželem nové dětičky, on měl dítě z 1. manželství. Všichni byli "jedna velká rodina", kam jsem nesměla (co kdybych probůh něco chtěla). Ani moje děti, její první vnoučata, jí nezlomila, zato ty další, ty byly nej... Takže tak 2x ročně se na nás podívala, donesla pytlík bonbónů, popovídala o tom, kde byli, kam se chystají a co dětem/vnukům zas pořídila, vysvětlila mi, co všechno dělám blbě a zas nadlouho odešla.
Možná by pro tvoje děti bylo lepší, kdyby to překously a tatínka "neobtěžovaly" (je to těžké, já vím), protože jednou tohle budou svým vlastním dětem muset vysvětlovat a to je ještě horší, než to vysvětlit samy sobě.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#17 16. 5. 2007 12:47

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Tak všichni chlapi takoví nejsou. Můj bývalý se o děti velmi zajímá, volá jim několikrát týdně a nejméně 1x týdně se spolu vídají. Zve je na různé oslavy a i jen tak do své nové rodiny třeba na večeři, na oběd apod. Dětem je 19 a 21.

Není tady

#18 16. 5. 2007 13:27

Jeja
♥♥-----

Helenko, to je teda dost blbý, to je mi líto. Řekla bych, že ta "moje nástupkyně" bude asi něco podobného, protože svojí dceru také nechala u otce. Takže BM je pod jejím vlivem. Je to smutný, ale já si říkám, že se jim to jednou vrátí.

Není tady

#19 26. 3. 2013 10:07

Libor89
♥------

Dobrý den,

rád bych Vás touto cestou moc poprosil o vyplnění krátkého dotazníku. Dotazník je určen osobám osobám pocházejících z rozvedených rodin. Výzkum se zabývá vlivem rozvodu rodičů na utváření partnerských vztahů jejich dětí ve věku od 15 let. Budu Vám moc vděčný, pokud mi dotazník vyplníte. Je krátký a nezabere Vám více jak minutu (odpovědi ano/ne). Pokud by někoho dodatečně zajímalo, jak výzkum dopadl, určitě mi dejte vědět na e-mail Libor.x@seznam.cz a rád Vám výsledky zašlu.

Předem Vám moc děkuji za spolupráci.

S pozdravem Libor Vlach.

http://www.vyplnto.cz/databaze-dotaznik … -a-rozvod/

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí