|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj matičky,
tak jsem nikde nenašla (kromě obligátního "nejez nic co nadýmá a co je kořeněné") co bych vlastně opravdu měla nebo neměla jíst, když kojím.
Někdo říká, že nadýmá i hroznové víno (mám ho moc ráda), tak nevím. Taky jím dost čokolády a Vojtovy se dělají pěkný beďárky. Prý se má pít hodně mlíka, tak toho zase moc nevypiju.
Můžete mi tu někdo prosím fundovaně napsat, čeho se vyloženě vyvarovat a co je naopak vrcholně žádoucí strava matky při kojení?
Moc děkuju 
Není tady
avalonko, já myslím, že bys měla jíst to, co normálně, nijak zvlášť se nehlídat a moc na to nemyslet :-) hlavně hodně pít (krom velkého množství kávy a alkoholu :-) cokoli...
já piju meltu, jím polívky a pak všecko jako jindy, dám si i presso i trošku piva, dneska na oběd rajskou, zítra udělám zapečenou brokolici, pak klidně vepřo knedlo zelo...a malá očividně prospívá :-)
Není tady
Avalonko, taky jsem o tom hroznu slysela, mne ho nosili po kilech uz do porodnice:-) ja bych se vyvarovala cerstveho kynuteho peciva, zeli, brokolice a klasickych nadymavych potravin. mala mela boleni briska docela casto, ale jednou byla totalni havarka, kdy jsme breceli skoro cela rodina s ni a to po rizotu s hraskem z konzervy, ten jsem si pak dala az skoro po roce:-)
Není tady
Díky holky, poradily jste mi moc hezky - jedna říká brokolici a zelí jo a druhá říká brokolici a zelí ne. Takže vím to samé prd, co předtím 
Ale stejně díky! 
Není tady
avalonko chce to opravdu ozkoušet, ale prý nadýmá i vodní meloun, tomu jsem se tedy divila.
No u mě není problém abych se hlídala v nadýmavých potravinách či v pečivu, to je to nejmenší, jsem zatížená na sladké, takže každý den tři sladké oplatečky, to je ten hlavní problém, musím se závislosti na sladkém zbavit, Matulka pak nemůže kakat.
Není tady
já zjistila, že nadýmá mák - poté, co jsem si dala makový závin... takže ten ne
jinak se radí nejíst citrusy - kvůli vyrážkám a alergiím, čerstvé pečivo taky ne, ovoce a zeleninu opatrně - ale třeba brukvovité vůbec, ředkve taky ne, o cibuli a česneku ani nemluvě... opatrně na koření a "místní" ovoce raději oloupané a po kouscích - z ovoce bez omezení snad jen banány a v menší míře jablka... ze zeleniny kořenová
taky se nedoporučuje smažené a z koření používat jedině sůl, kmín a sušené bylinky jako majoránka, petržel...
Není tady
no to je hukot, Tino, takže když budu pít vodu a dýchat luft, tak bych ani nemusela nic pos**t, že ?!
- čímž samo Tvůj přispěvek neshazuji - naopak
, jen mě to s**e, že se člověk musí furt hlídat, aby nesežral něco s nálepkou NE 
Upravil(a) Tinuška (13. 5. 2007 20:38)
Není tady
Tinuško, napsala jsi to za mě
Já dávám cibuli a česnek úplně pod každé maso, čerstvé pečivo jím běžně k snídani (3 dny staré rohlíky mě moc nerajcujou), takže se na to asi vybodnu a kromě té brukvovité zeleniny a luštěnin budu jíst všechno. Protože jinak už fakt nic nezbývá... chjo.
Vojta vříská už hodinu, zabudla jsem mu dát odpoledne před kojením kapičky (Sab Simplex - mimochodem fakt proti prdíkům zabírají, napsala nám je dětská), jsem blbá, musím je vozit všude s sebou. Je mi toho prcka líto, že mu člověk nemůže pomoct, když se to tělíčko tak všelijak napíná. Ale dva pořádný prdíky už s tátou vyhnal, halt ti chlapi jsou na to prdění lepší experti...
Není tady
náš Matýsek právě moc neřve - ale jsem na jogurtech, starém pečivu a mase na kmíně nebo těch bylinkách - no, ty dva týdny jsem to vydržela v poho, ale na moc dlouho to taky nevidím... ach jo...
Není tady
No holky, to jste mě moc nepotěšily, já se tak těšila, až se po porodu konečně najím po té šílené dietě, co mám teď, a ono zase nic 
Není tady
Cau holky. Tak moja mala uz hadam prdi aj zo vzduchu ktory dycham. som z toho zufala. vobec sa nemozem poriadne najest a uz vobec neviem co varit. cez vikend vari svokra a ja mozem len slintat lebo nic z toho nemozem. vsade daka cibula cesnak alebo orechy. asi skoncim len na polievkach. ja tak zavidim tym maminam ktorych deticky nemaju problemi s prdikmi a mozu jest skoro vsetko. ach jo
Není tady
ja taky už nevím, co jíst, aby malá neměla bolení. nejím čerstvé pečivo a věci, které obsahují droždí. piju fenyklový čaj a docela zabírá. krom jednoho dne, když jsem blbec snědla hrušku.
Není tady
Tak asi ties vyskusam ten feniklovy caj. vcera bola mala konecne spokojna lenze ja blbec som si dala babovku s orechami takze mala celu noc preplakala. asi to este potrva nez si clovek zvykne co moze a co nie
Není tady

Já jím kromě zelí, kapusty, luštěnin a podobných potravin všechno a je to v pohodě !!
Třeba po pivním sýru s feferoňákem se malá kroutila jak 100 hadů, ale přikáply jsme Sab a byl klid..... příště si ho asi radši nedám nebo to spláchnu malým pivem 
Avalonko...neboj....až se začne Vojtík víc hýbat..přejde to samo... 
Není tady
tak já jsem se taky hlídala s jídlem asi první měsíc, a postupně začínám jíst všechno kromě luštěnin. Chce to vážně zkoušet, teď už dokonce dávám i trošku česneku třeba do špenátu nebo bramboračky... a pivo piju nealko každý den, i když se nemají bublinkatý nápoje, tak je to v pohodě... jo, a když malou bolí hodně bříško, tak jí rozbalim široký balení, aby mohla hezky třepat nožičkama.
Není tady
Nejlepší je vypozorovat, co nadýmá tebe. Co nadýmá tebe totiž spolehlivě nadme i mrňouska. Ale neboj všeho dočasu. Za tři měsíce to odezní, naučí se kopkat nožkama a dobře si odkrknout a bude dobře.
JInak doporučuju hodně se prolévat fenyklovým čajem pro kojence. Sem tam si dát kmínovou polévku. Cvičit malýmu s nožkama, jako když se jede na kole. Někdy pomůže teplá plinka (nahřeješ vyžehlením) na bříško nebo masáž bříška s fenyklovou mastičkou. Dobrý je i Pupík z lékárny.
Já s malou bojovala proti prdíkům hoodně dlouho, tak do půl roka, protože nosila řemínky a pohybu tolik neměla.
A další poznatek. Sab simplex se do těla nijak nevstřebává, klidně ho použij před každým kojení.
Prdíky jsou děs, ale to zuby a další dětské bolístky taky. Zvykej si mámo
Držím palec a hoodně trpělivosti.
Není tady
PavlaH: díky moc za nejfundovanější odpověď
(mastičku kolem pupíku jsme dnes koupili a zabrala, Sab Simplex dávám před každým kojením, jen včera jsem zapomněla a byl mazec. papa a díky i ostatním, holky!
Není tady
Já si na tohle musím dávat poměrně majzla, protože jakmile sním něco, co bych neměla, tak máme príma noc, Tadeášek ječí, rptože ho zloběj prdíky a ani kapičky někdy nepomůžou. Už jsem si to vypozorovala, tak Ti napíšu, co nesmím já:(je toho docela dost)
teplý pečivo, hroznový víno, bublinkatý limči, mrkev,luštěniny, zelí vůbec-ani nasladko udělaný, kyselou okurku, porek, vejce na tvrdo, česnek, cibuli, oříšky,jablka......atd, je toho spoustu.Kolikrát to nevydržím a něco si slupnu, nebo zapomenu a neuvědomím si to a tak pak nastoupěj masáže bříška, nebo nahřejvání a kapky.(taky používám sab simplex a jsou skvělý, ten kdo je vymyslel by měl dostat nobelovku)
Není tady

Holky, a co ty Baby Calm - nám zabírají víc a jsou to čistě přírodní...
Můžou se od 1 měsíce věku a řekla bych, že jsou opravdu lepší - nebo aspoň Míšánkovi více zabíraly.
Tak hodně štěstí, ať prdíky zlobit co nejdřív přestanou.
Není tady

no holky, ktere z tech dvou kapek jsou lepsi?
Není tady