Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 20. 6. 2007 8:44

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Stáří a umírání

Majko, já nevím co měl Salv na mysli, ale řeknu Ti, jak to cítím já. Moje maminka byla podle obecných měřítek skvělý člověk. Podle mých měřítek ta nejlepší máma a ten nejúžasnější člověk kterého jsem mohla za mámu dostat.  Přesto umírala v těžkých bolestech a já jsem se za ni modlila v posledních dnech, aby si ji Bůh vzal k sobě. Taky jsem si říkala, proč má zrovna ona tak trpět, když celý život jen ostatním pomáhala a na sebe nemyslela..............
dnes si  myslím, že to možná bylo právě proto. Asi byla opravdu obětí vlastní iluze, jak píše Salv. Snažím se to nehodnotit, vím že mi to nepřísluší, jen se za ni modlím.

Upravil(a) lueta (20. 6. 2007 8:45)


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#52 20. 6. 2007 9:22

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Stáří a umírání

světýlko napsal(a):

Dami,pokud se člověk má někoho bát, tak Boha

Bát se boha? Nemám žádnou příčinu se ho bát .Bůh je pro mě prázdný pojem,nástroj k utlačování celých národů,
nástroj církve.
Nemyslím si že se s ním setkám v posledních hodinách své smrti.Když odcházeli mí rodiče,byla jsem na samotný akt smrti připravena.Věděla jsem že jednou musí přijít a byla jsem ujišována že přijde.
Večer před smrtí mé mamky jsme spolu seděli,ona povídala a já poslouchala.Věděla že její čas přišel a že to velice brzy.Tehdy jsem nevěřila a nechápala ani polovinu z toho co povídá .Smrt byla rychlá,přišla necelých 24 hodin po rozhovoru.
Když umíral otec také věděl že to bude brzy.Tady už jsem si nedovolila ani plakat,věděla jsem že čas je teď hodně vzácný a drahý.Zemřel pár hodin po našem rozhovoru.
Oba mi dali čas se s tím vyrovnat ale nepřipravili mě na to co bude následovat.Na mou bolest po jejich odchodu.
Proto věřím že až můj čas přijdu,budu vědět že je čas odejít a věřím že to bude stejně náhlé a rychlé jako u mých rodičů.

Není tady

 

#53 20. 6. 2007 9:25

Nick3594
Host

Re: Stáří a umírání

Bůh je láska. Mám se bát lásky? To je příšerné, co ta náboženství vymyslela za ptákoviny.... hmm

 

#54 20. 6. 2007 9:36

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Stáří a umírání

lvice napsal(a):

Bůh je láska. Mám se bát lásky? To je příšerné, co ta náboženství vymyslela za ptákoviny.... hmm

To nevymyslelo náboženství,ale kdosi komu se to hodilo.Mě zaráží spíše to čemu jsou lidé ochotni věřit a podřídit tomu svůj život

Není tady

 

#55 20. 6. 2007 9:47

světýlko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 2. 2007
Příspěvky: 455

Re: Stáří a umírání

Anko, příště prosím cituj celou větu, a se tu Lvice nerozčiluje zbytečně smile  - protože není strach, jako strach. A myslím, Lvice, že kdybys sis to přečetla celé - malý odstaveček na straně 1 - tak bys rozuměla, jak to myslím dudlik
Anko, přeji Ti, abys byla na svou smrt připravená tak, jak tomu věříš. Je lepší se rozloučit, než se zabít nečekaně v autě, i když to bylo moc těžké, jsi ráda, žes byla s rodiči, viď.

Není tady

 

#56 20. 6. 2007 10:33

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Stáří a umírání

světýlko napsal(a):

Dami,
pokud se člověk má někoho bát, tak Boha - ale ne tím způsobem, že mě rozšlápne jako červa při určitém počtu hříchů, ale spíš jako osoby, ke které má úctu a respekt, která je mu nadřízená svoji láskyplnou a mocnou autoritou. Trochu ne úplně padnoucí přirovnání - když někam má přijít vysoká autorita, taky se kvůli ní z respektu dávají věci do pořádku a přitom se nedá říct, že by z ní nebo před ní měli všichni strach. I když Bůh je tak obrovský, že kdyby chtěl, tak strachy můžeme i umřít. Nicméně On nás má rád.
Když se začínám něčeho bát, mluvím s Ním o tom. On dává pokoj každému, kdo je s Ním v důvěrném vztahu. Není to tak, že by strach nepřicházel. Ale ON je vždycky se mnou.
Píšeš, že vina Ti zavání strachem před následky...to mě ani ne, spíš SMUTKEM z toho, že jsem Ho zarmoutila. Jsem s Ním šastná a mám Ho moc ráda a tak Ho nechci zarmucovat.

Světýlko, raději jsem dala celý text, abys neřekla, že je to vytržené z kontextu, ale nesouhlasím s tím, že by se člověk měl bát Boha jakýmkoliv způsobem. Už jen přirovnávání jej ke člověku je dogmatické a z tohoto důvodu se spousta lidí brání víře, protože si spojují víru a náboženství a proti tomu se budu vždycky tvrdě ohrazovat.
Při Tvém přirovnávání Boha k autoritě a nadřízenosti se mi ježí všechny chlupy na těle. usch  A už vůbec nechápu formulaci - dávat kvůli  někomu  ( kvůli Bohu ) věci do pořádku.


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#57 20. 6. 2007 10:52

Nick3594
Host

Re: Stáří a umírání

Světýlko, já a rozčilovat se lol? Holka, v tomhle mám už dávno jasno, to mě spíš rozčílí, když připálim buchtu reta. Po přečtení celého Tvého příspěvku se nic pro mne nemění.
Lituji, ale křesanský pohled na svět je dle mne příliš dogmatický, příliš svázaný, Boha považuji jako všeobjímající lásku a jestli se někdy něčeho budu bát, tak se můžu bát jedině sama sebe. Ale já se nebojím, protože vše mám ve svých rukou. Pracuji na sobě ne kvůli bohu, ale kvůli mně samotné. A cílem je splynout s všeobjímající boží láskou. Nevěřím v nebe, nevěřím v peklo ani očistec, věřím jen to, že jsem odpovědná sama za sebe. Boha nemůžeš nikdy zarmoutit. Láska se nedá zarmoutit. Láska prostě je. Příliš Bohu připisuješ lidské vlastnosti, kterými on je prost.
Promiň moje milá, ale nemohu s tebou o víře v Boha diskutovat. Tvůj pohled je pro mne příliš úzký, příliš ohraničený a svázaný církevní morálkou pro mne falešnou, vykonstruovanou a nesmyslnou. Přesto ti fandím, protože si myslím, že jsi člověk, který žije srdcem. hjarta

 

#58 20. 6. 2007 11:06

1jana
♥♥-----
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 47

Re: Stáří a umírání

Largo napsal(a):

Ahoj 1jano smile ,
řekla bych, že Majkafu Salvův příspěvek zasáhl na nějakém citlivém místě, hodně se lekla, a v domnění, že je o člověka chudší, napsala své větičky... a taky je "oplakala". Mrkni na její smajlíky... kdo ví, jestli neukápla i nějaká skutečná slza.
   Víš, myslím, že poznání každého člověka je z velké části nesdělitelné. Slétáme se tu jako ptáci na jednu střechu... jsme sice doma v jednom prostoru, hlubině a výši, v deseti směrech... jedno, jak to nazveš, a je krása se dívat a cítit, když se vnitřní prostor jednoho každého prolíná s prostorem druhého či druhých. A přesto každý zůstává se svým nejvnitřnějším poznáním sám. Někdy je to tíha, jindy ohromná síla, klid a radost, a ještě jindy se to všechno prolne. A z toho všeho se rozdává... smile hjarta Takhle to vidím. Zdravím tě. smile

Largo, děkuji moc za Tvůj příspěvek, bylo to takové pro mne pohlazení po duši. hjarta
Omlouvám se za mnoho překlepů v mém předchozím příspěvku, ale neměla jsem čas, to po sobě kontrolovat. Jinak sleduji dále tohle téma a stále se utvrzuji v tom, že církev má za léta existence opravdu dobře vychované a  podchycené své ovečky. :-(  Je to pro mne až děsivé, jak jsme jako lidé snadno ovlivnitelní a lze s námi lidmi dobře manipulovat. Neříkám, že já mám ve všem vždy jasno, nechci odsuzovat paušálně, to ne a přesto občas do nějaké debaty člověk vstoupí a teprve po napsání svého příspěvku jsem si např. uvědomila, co nás vůbec vede  k tomu, abychom tady rozebírali to, jestli je správné jak rychle a jakým způsobem nám blízký člověk odešel...ze života...  ?       J.

Není tady

 

#59 20. 6. 2007 11:37

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

Salvator napsal(a):

světýlko napsal(a):


Určitě to tak prosté není - to by jedním z největších sviní na světě byl Hus, ten si užil bolesti určitě dost.
Neboj, je veliká naděje, že babičku uvidíš.par a já zase tu svoji milovanou babičku - vlastně obě.

Dobrý - zlý --- takhle černobíle to v žádném případě není... Tvou babičku považuji za obě své vlastní iluze. Nic víc.
Ovšem i toto stačí, aby si užila zbytečného utrpení...

Pan Hus srovnal svou karmu stejně, jako ji bude muset srovnat každý. O panu Hitlerovi v dalším životě, kdy bude někým úplně jiným a třebas zemře mučednickou smrtí za záchranu židovského národa, to řekneš taky, světýlko?

Svět není černý a není bílý...

Nerozumím - jak obě své vlastní iluze? Obě mé iluze? A Salve, asi by nám to spolu nešlo. To, cos napsal o své mamince, to mě dostalo. grater Budu přemýšlet, proč. Že bych měla uvnitř takové pocity vůči své vlastní mamince? Proboha. Budu s tím muset něco udělat. Nikdy bych si nedovolila to říct takhle nahlas. Spíš je mi  jí líto, že sama sobě ničí krásný život. Nemám jí co odpouštět, protože jsem odpustila sobě a jiným už nemám potřebu odpouštět. Dala mi dar života.

Majko,
ty nečteš pozorně co píšu. Jestliže si takto vytváříš svůj obraz člověka nikoliv podle toho, co doopravdy vyjádří, ale na základě tvé domněnky o tom, co vlastně řekne, pak potěš pánbů lidi kolem tebe.

Napsal jsem , že tvoje babička je obě své vlastní iluze, nikoliv tvé iluze! Moje matka byla podobnou obětí opět SVÉ VLASTNÍ ILUZE. Iluze toho, že vychovávat se má tak a tak, že dobrý člověk může být jenom tehdy, je-li dobrým křesanem a tím je tehdy, když dělá to a nedělá to, a tak dále, bla, bla, bla...

Také není řečeno, že obě iluze nemůže být dobrým člověkem - to ovšem může. Takže zcela zbytečně kolem sebe kopeš a hájíš svou hezkou milou dobrou babičku. Neříkám, že nebyla dobrým člověkem, stejně jako třebas moje matka. Také mi chtěla jenom dobře a podle toho se chovala.

Jenomže, chtěla mi dobře podle toho, co ona vnímala že bude pro mne dobré... a v tom byl problém, protože já jsem to vnímal jinak. Tobě by se líbilo, kdyby ti matka řídila život, kdyby ses musel ptát na každou blbost, zda ji smíš, nebo ne?
Jenom mi neříkej, že tvoje matka přece musí nejlépe vědět, co je pro tebe nejlepší...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#60 20. 6. 2007 12:55

světýlko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 2. 2007
Příspěvky: 455

Re: Stáří a umírání

Luet, já Ti děkuju, že se vyjadřuješ jasně.
Víš, já jsem Ho nazvala svým Pánem a to naprosto dobrovolně a jsem Mu zodpovědná a v té podřízenosti se Jemu je mi dobře, ale asi je to pocit, který Ti nemůžu nebo neumím předat. Mě to zkrátka svědčí, že přišel a je pro mě opravdové Světlo. A když je někde hodně Světla, tak vynikne i každý binec a pak se dobře uklízí...
Přirovnání ke člověku pro mě není problematické, když věřím, že On se člověkem stal a chodil po zemi a zažil lidské trápení - takže o našem životě něco ví, není neosobní pozorovatel, který nám říká, jak žít a sám nemá ponětí, co je život v těle. Říkal to, když to tělo "oblékl".
Víš, nemám ani církví tak špatné zkušenosti, i když o ní v první řadě rozhodně nejde. Ale tam, kde jsem, se dějí dobré věci, za které jsem vděčná a týká se to i peněz, o kterých se tu v souvislosti s církví mluví často. Z dobrovolně dávaných desátků si platíme pastora, pronájem prostor, práce pro děti v dětských domovech, jejich prázdniny a akce s námi, podpora týmů pracující mezi závislými mladými  lidmi, péče o staré a nemocné, společné sborové dovolené těm, kdo by si je nemohli dovolit, podpora týmu sloužící dětem ulice, pomoc pro jiné národy....a navíc o každém vydání máme všichni přehled. Beru na vědomí, jak se tu na to ve většině díváte, ale dvacet let se přesvědčuji o tom, že to tak rozhodně všude není a jsem moc ráda.

Není tady

 

#61 20. 6. 2007 12:59

Largo
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 8. 2006
Příspěvky: 1222

Re: Stáří a umírání

Ahoj Majkafo smile ,
když jsem dočetla poslední Salvův příspěvek pro tebe, nějak se mi slova vás obou smísila. A tohle mi vyšlo:

Osho Zen Tarot: Malá arkána
Voda (emoce): Odpoutání

   V existenci nikdo není nadřazený a nikdo podřazený. Stéblo trávy a ta největší hvězda jsou si absolutně rovny...
   Ale člověk chce stát výš než ostatní, chce dobýt přírodu, proto musí neustále bojovat.
   Z tohoto boje se odvíjí celá složitost. Nevinný člověk je ten, kdo se vzdal boje., už ho víc nezajímá, jestli je výš, nemá zájem se předvádět a dokazovat, že je něco extra., člověk, který je jako růžový květ nebo kapka rosy na lotosovém listu., kdo se stal součástí nekonečna., kdo roztál, splynul, sjednotil se s oceánem a je pouhou jeho vlnou., kdo nemá potuchy o "Já". Nevinnost je zmizení "Já".


Na obrázku lotosových listů za časného jitra si můžeme na hladině všimnout, že jedna krůpěj právě ukápla dolů do vody. Je to vzácný okamžik, okamžik plný naléhavosti. Když se kapka poddá gravitaci a sklouzne z listu dolů, ztrácí svou předchozí identitu a splývá s nekonečnou vodní hladinou. Můžeme si představit, že dříve než spadla, musela se pěkně třást, na hranici mezi známým a nepoznatelným.
   Vytažení této karty znamená, že něco je u konce, něco je dokončováno. A už je to cokoli - práce, vztah, domov, který jsi miloval, cokoli, co ti pomáhalo definovat sebe sama - je načase se od toho odpoutat, přijmout smutek s tím spojený, ale nepokoušet se nic zadržovat. Čeká na tebe něco většího, na objevení čekají nové dimenze. Překročil jsi bod, od kterého už není návratu a gravitace dělá svoje. Pus se - představuje to osvobození.

pussa

Upravil(a) Largo (20. 6. 2007 13:52)


Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

 

#62 20. 6. 2007 13:09

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Stáří a umírání

Světýlko, z Tvým pojetím a cítěním Boha a náboženství se naprosto nemohu ztotožnit, mám asi ještě příliš v paměti moji babičku, která nás strašila tím, jak nás "Pánbíček" potrestá a já z toho měla takové ty dětské deprese, ale to je jedno.
Tobě ze srdce přeju spokojenost.  hjarta


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#63 20. 6. 2007 13:29

světýlko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 2. 2007
Příspěvky: 455

Re: Stáří a umírání

Lvice, mám jinou zkušenost - že láska někdy bolí a myslím, že se zarmoutit dá.  A že má svoji přísnou i laskavou tvář a obě jsou důležité. Třeba v manželství, kde se jeden prosazuje na úkor druhého, se bez stavění hranic láska neobejde - pokud nechce ztratit důstojnost.
(Ty lidské vlastnosti, které píšeš, že připisuji Bohu, by mě zase vedly k osobě Pána Ježíše.  smile )

Není tady

 

#64 20. 6. 2007 13:31

světýlko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 2. 2007
Příspěvky: 455

Re: Stáří a umírání

lueta napsal(a):

Světýlko, z Tvým pojetím a cítěním Boha a náboženství se naprosto nemohu ztotožnit, mám asi ještě příliš v paměti moji babičku, která nás strašila tím, jak nás "Pánbíček" potrestá a já z toho měla takové ty dětské deprese, ale to je jedno.
Tobě ze srdce přeju spokojenost.  hjarta

To chápu, Luet. A děkuju. Já Tobě taky !

Není tady

 

#65 20. 6. 2007 15:12

Nick3594
Host

Re: Stáří a umírání

Světýlko, láska nebolí, pouze naše pojetí lásky bolí. Protože valná většina lidí o lásce nemá ani páru a plete si emoce s láskou. To, co ty nazývᚠstavění hranic v manželství nemá s láskou pranic společného. V běžném českém manželství probíhá mezi partnery boj o dominanci, a proto se staví hranice. Ale čím větší se staví hranice, tím hůře se přes ně leze a po čase nikoho nebaví hranice přelézat a vztah krachuje. Láska nepotřebuje žádné hranice, láska nepotřebuje žádnou důstojnost. Láska nemá žádné přívlastky.

 

#66 20. 6. 2007 15:20

Damila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 4. 2007
Příspěvky: 4679

Re: Stáří a umírání

Lvice, a co je podle Tebe láska? Dokázala bys to formulovat?

Není tady

 

#67 20. 6. 2007 15:27

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

lvice napsal(a):

Světýlko, láska nebolí, pouze naše pojetí lásky bolí. Protože valná většina lidí o lásce nemá ani páru a plete si emoce s láskou. To, co ty nazývᚠstavění hranic v manželství nemá s láskou pranic společného. V běžném českém manželství probíhá mezi partnery boj o dominanci, a proto se staví hranice. Ale čím větší se staví hranice, tím hůře se přes ně leze a po čase nikoho nebaví hranice přelézat a vztah krachuje. Láska nepotřebuje žádné hranice, láska nepotřebuje žádnou důstojnost. Láska nemá žádné přívlastky.

Výborně lvice, vidím, že vnímᚠdůležité rozdíly mezi emocí a skutečnou láskou. Ve vztazích se to komplikuje nejenom tím, že lidé zaměňují emoce za lásku, ale že za ni zaměňují také vlastnické nároky na tělo, emoce, mysl a zázemí partnera, dále se do toho míchají různé přenášené a vlastní vzorce chování, různé představy o sobě a o partnerovi, které neodpovídají realitě a další faktory, které vedou k oddělení a neslučitelnosti obou osobností.

Například, jenom taková jednoduchá věc, jako že přijde některá z maminek a začne v domácnosti manželů něco prosazovat... mnoho párů to nezvládne. Namísto aby ji oba dva svorně poslali do háje, tak se synáček nebo dceruška nechá matkou zmást a postaví se proti svému manželi/ce.
Výsledkem je rozpad vztahu - dříve nebo později...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#68 20. 6. 2007 18:03

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Salvator napsal(a):

Majko,ty nečteš pozorně co píšu. Jestliže si takto vytváříš svůj obraz člověka nikoliv podle toho, co doopravdy vyjádří, ale na základě tvé domněnky o tom, co vlastně řekne, pak potěš pánbů lidi kolem tebe.

Napsal jsem , že tvoje babička je obě své vlastní iluze, nikoliv tvé iluze! Moje matka byla podobnou obětí opět SVÉ VLASTNÍ ILUZE. Iluze toho, že vychovávat se má tak a tak, že dobrý člověk může být jenom tehdy, je-li dobrým křesanem a tím je tehdy, když dělá to a nedělá to, a tak dále, bla, bla, bla...

Také není řečeno, že obě iluze nemůže být dobrým člověkem - to ovšem může. Takže zcela zbytečně kolem sebe kopeš a hájíš svou hezkou milou dobrou babičku. Neříkám, že nebyla dobrým člověkem, stejně jako třebas moje matka. Také mi chtěla jenom dobře a podle toho se chovala.

Jenomže, chtěla mi dobře podle toho, co ona vnímala že bude pro mne dobré... a v tom byl problém, protože já jsem to vnímal jinak. Tobě by se líbilo, kdyby ti matka řídila život, kdyby ses musel ptát na každou blbost, zda ji smíš, nebo ne?
Jenom mi neříkej, že tvoje matka přece musí nejlépe vědět, co je pro tebe nejlepší...

Salve, to ty nečteš pozorně, co píšu. Jestliže si takto vytváříš svůj obraz člověka nikoliv podle toho, co doopravdy vyjádří, ale na základě tvé domněnky o tom, co vlastně řekne, pak potěš pánbů lidi kolem tebe. lol
Nepřečetl sis pozorně, co jsem napsala o své mamince, ty můj kulíšku kulíškatej ukecanej. Nesnaž se mi namluvit, že jsi snědl všechnu moudrost světa. Nesnědl, opravdu. Ani by se ti do bříška nevešla. big_smile Nemᚠani právo posuzovat tady podle jednotlivých příspěvků, kto to chápe výborně a u koho potěš pánbůh. big_smile Maximálně tak se můžeš s některým příspěvkem ztotožnit a s jiným ne. pussa Nebo snad mᚠod boha zvláštní zmocnění? Jestli ano, mohla bych ho, prosím vidět? Moc by mě to zajímalo. big_smile
A jen proto, že má maminka se ke mně nechovala tak, jak já to vnímám, si ještě nemusím libovat v tom, že naštěstí včas zemřela. Salvi, Salvi, musíš se ještě hodně učit, hodně učit! lol Stejně jako já. Víš, naučit se pokoře, kterou jsi kdesi nahoře nenazval právě přívětivě, bývá občas k užitku. Člověk pak dokáže rozeznat věci, které nelze změnit a lze je jenom přijmout. pussa

Upravil(a) majkafa (20. 6. 2007 18:15)

 

#69 20. 6. 2007 18:07

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Luet, dík. Myslím, že tento kousek kdo se vzdal boje., už ho víc nezajímá, jestli je výš, nemá zájem se předvádět a dokazovat, že je něco extra., člověk, který je jako růžový květ nebo kapka rosy na lotosovém listu., kdo se stal součástí nekonečna., kdo roztál, splynul, sjednotil se s oceánem a je pouhou jeho vlnou., kdo nemá potuchy o "Já" už jsem od tebe jednou četla, jen jsem to nemohla najít, kde. Takhle se já cítím. Vzdala jsem se boje, už mě nezajímá, jestli jsem výš. Jestli jsem to vše ostatní? To nevím. Ale to, cos napsala na mne zázračně sedí. Snad už se konečně odpoutávám od svého manžela, kterého jsem milovala. Pouštím se. Dík.

Upravil(a) majkafa (20. 6. 2007 18:09)

 

#70 20. 6. 2007 18:50

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 19. 2. 2007
Příspěvky: 281

Re: Stáří a umírání

lvice napsal(a):

Bůh je láska. Mám se bát lásky? To je příšerné, co ta náboženství vymyslela za ptákoviny.... hmm

Buh je skutecne laska a lasky se nemusime bat. Buh nechce abychom se ho bali, ani kdyz hresime, ani kdyz proti nemu nejakym zpusobem vystupujeme a brojime. Buh nas nestrasi ani nezastrasuje a strach je pro neho neznamy pojem. Strach prinesl na svet dabel. Bozi laska osvobozuje od strachu, od svazanosti. Cirkev casto pouziva strach aby primela ovecky platit desatky a poslouchat usch.

Presto chapu jak to Svetylko mysli, Svetylko ma totiz na mysli vic bazen nez strach - uctu a respekt pred Bohem, kterou vnima kdyz ho procituje behem modlitby. Je tezke to popsat, rozhodne to neni strach jak normalne strach zname. Je to neco jineho a je to velmi prijemne :-).


V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, nebo kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

 

#71 20. 6. 2007 18:53

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 19. 2. 2007
Příspěvky: 281

Re: Stáří a umírání

lueta napsal(a):

Světýlko, z Tvým pojetím a cítěním Boha a náboženství se naprosto nemohu ztotožnit, mám asi ještě příliš v paměti moji babičku, která nás strašila tím, jak nás "Pánbíček" potrestá a já z toho měla takové ty dětské deprese, ale to je jedno.
Tobě ze srdce přeju spokojenost.  hjarta

Luet, zadny Panbicek ale neexistuje smile, je jenom Buh ktery je dobry a ktery, kdyz mu clovek otevre srdce, je blizsi nez cokoli a kdokoli v zivote.


V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, nebo kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

 

#72 20. 6. 2007 18:57

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

Luet, dík. Myslím, že tento kousek kdo se vzdal boje., už ho víc nezajímá, jestli je výš, nemá zájem se předvádět a dokazovat, že je něco extra., člověk, který je jako růžový květ nebo kapka rosy na lotosovém listu., kdo se stal součástí nekonečna., kdo roztál, splynul, sjednotil se s oceánem a je pouhou jeho vlnou., kdo nemá potuchy o "Já" už jsem od tebe jednou četla, jen jsem to nemohla najít, kde. Takhle se já cítím. Vzdala jsem se boje, už mě nezajímá, jestli jsem výš. Jestli jsem to vše ostatní? To nevím. Ale to, cos napsala na mne zázračně sedí. Snad už se konečně odpoutávám od svého manžela, kterého jsem milovala. Pouštím se. Dík.

To bylo pro Largo, viď?


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#73 20. 6. 2007 19:04

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 19. 2. 2007
Příspěvky: 281

Re: Stáří a umírání

Kiara napsal(a):

Taky verim tomu, ze clovek ma pravo odejit kdyz se na to citi a verim, ze Buh to respektuje. Vim o lidech, kteri se proste rozhodli, ze uz toho tady maji dost a chteji domu. A taky sli.

Kočičko, co je to - chtít domů? Co je to - doma? Co to znamená?

To znamena, ze skutecny domov spaseneho cloveka je v nebi - takovy clovek ma novou, bozskou prirozenost a je to vice nebestan nez pozemstan smile. Ma volny vstup do nebe a prave v nebi se citi nejlip. Proto se lidi na nebe tesi smile


V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, nebo kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

 

#74 20. 6. 2007 19:32

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

A jen proto, že má maminka se ke mně nechovala tak, jak já to vnímám, si ještě nemusím libovat v tom, že naštěstí včas zemřela. Salvi, Salvi, musíš se ještě hodně učit, hodně učit! lol Stejně jako já. Víš, naučit se pokoře, kterou jsi kdesi nahoře nenazval právě přívětivě, bývá občas k užitku. Člověk pak dokáže rozeznat věci, které nelze změnit a lze je jenom přijmout. pussa

Teda, tys z toho udělala pěkně výživný guláš... Zejména ta pokora je tvou zaručeně silnou vlastností... inu, zřejmě jsi chodila na pravidelné lekce... kamže to vlastně...?


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#75 20. 6. 2007 19:54

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

lueta napsal(a):

To bylo pro Largo, viď?

JJ. Salv psal, že nečtu pozorně. big_smiledumbom

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů