Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 17. 6. 2007 21:36

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Salvator napsal(a):

Spíše předpokládám, že má strach umřít, že je ve stadiu, kdy podvědomě smrt odmítá a bojí se jí...
Znám podobné případy, dokonce jeden velmi blízký... Můj táta je v podobném stavu a vím, jak se chová. Mohu říct, že mi je velmi trapně, když se dívám na člověka, který už dávno měl odejít, který splnil to, co měl, by ne úplně do posledního puntíku, ale splnil, ted,y když podobný člověk má v očích hrůzu ze smrti. Nemohu to pochopit, protože vím, jak je život náročný a jednoho dne velmi rád odsud odejtu s dobrým pocitem, že jsem udělal, co jem měl udělat.
Tito lidé jsou v těžkém průšvihu: tělo jim nefunguje, ničemu nerozumí, mozek je zatemněný, svět se od jejich lepších let změnil natolik, že ho nechápou, prostě nemají důvod, aby tady nadále pobývali a recyklace je jediným přijatelným řešením.
Ledaže... nejsou sami sebou, anebo mají nečisté svědomí, anebo... jim začaly vyvstávat do vědomí hrůzné obrazy možného pekelného scénáře, který na ně může po smrti čekat, vystrašeni k nepříčetnosti jejich panem farářem...

Salve, pokládala jsem tě za moudrého člověka. Kde se v tobě vzala taková nepokora? Jsi si skutečně tak jistý, že jednoho dne odsud rád odejdeš? Že si člověk může vybrat, že usne a pak už se neprobudí? Co když to bude jinak? Kdo jsi, že si dovoluješ soudit, kdy má odejít tvůj otec? grater Kdo jsi, že si dovolíš rozhodovat, jak odejdeš ty a kdy? grater

Upravil(a) majkafa (17. 6. 2007 21:41)

 

#27 17. 6. 2007 21:38

savéla
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 13. 3. 2007
Příspěvky: 651

Re: Stáří a umírání

Salvator napsal(a):

savéla napsal(a):

Savélo, znal jsem v životě jednu jedinou Savélu, jsi to ty? Je tomu již více jak dvacet let, ale neumím si představit, že ještě někdo ví o té přezdívce...
Pokud jsi to ty, pak určitě znᚠvýznam toho slova...smile

Elíku, právě teď je to 24 let. Jestli chceš, tak mi napiš, budu ráda.

Není tady

 

#28 17. 6. 2007 23:03

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

savéla napsal(a):

Salvator napsal(a):

savéla napsal(a):

Savélo, znal jsem v životě jednu jedinou Savélu, jsi to ty? Je tomu již více jak dvacet let, ale neumím si představit, že ještě někdo ví o té přezdívce...
Pokud jsi to ty, pak určitě znᚠvýznam toho slova...smile

Elíku, právě teď je to 24 let. Jestli chceš, tak mi napiš, budu ráda.

To snad není pravda, ty také víš, kdo ti píše, no to mně podrž... To je kus času, co jsme se neviděli... ovšem že napíšu...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#29 17. 6. 2007 23:55

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

Salve, pokládala jsem tě za moudrého člověka. Kde se v tobě vzala taková nepokora? Jsi si skutečně tak jistý, že jednoho dne odsud rád odejdeš? Že si člověk může vybrat, že usne a pak už se neprobudí? Co když to bude jinak? Kdo jsi, že si dovoluješ soudit, kdy má odejít tvůj otec? grater Kdo jsi, že si dovolíš rozhodovat, jak odejdeš ty a kdy? grater

To si piš, že velmi rád odsud jednou odejdu. Někdy nad tím přemýšlím, jaké to bude a docela se na to těším.
Pokládat mne můžeš za cokoliv, já o sobě netvrdím ani že jsem moudrý a už vůbec ne, že jsem pokorný. Pokorní lidé jsou mi krajně podezřelí, pár jich znám a konkrétně u nich jde o pózu, kterou se snaží upoutat pozornost...

Ano, bude to pro tebe možná překvapení, ale člověk si to MَE VYBRAT a také si to mnozí vybírají. Chceš příklady? Je jich spousta, stačí se jenom podívat kolem sebe. Chceš jména? Opravdu jsi tak slepá?
Každý má právo odejít z tohoto světa z vlastní vůle, pokud cítí, že splnil svůj úkol.
Zda to bude jinak? Nebude. U mne určitě ne. Snad u tebe - to je možné, ale to je tvůj problém. Jestli si myslíš, že je nějaký bůh, který řídí tvůj život, tak pro tebe je to realita.
Kdo jsem? Jsem soucitný syn člověka, kterého jsem si vybral za otce a není mi jedno, že se trápí. Bohužel, nebo bohudík, toto si každý musí vyřešit sám. Naopak, kdo jsi ty, že si dovoluješ posuzovat moji zkušenost? Znᚠmne, nebo mého otce? Víš, jak žil a jak žije nyní? Víš, co jsem zažil vloni v létě? Znᚠten pocit bezmoci, když víš, že někdo by mohl již být v klidu a pohodě na druhé straně této reality, ale trápí sebe i druhé jenom proto, že zoufale lpí na pominutelném?
Kdo jsi ty, že si dovoluješ rozhodovat o tom, co bych měl nebo neměl dělat a jakou realitu si tvořit??? Buď si jista, že nejenom že si dovolím rozhodovat o tom, kdy odejdu, ale že to je moje svaté právo a nikdo mi ho nemůže vzít.
Jenom ovce si počká, než ji odvedou na jatka, bez možnosti s tím cokoli udělat. Proč to lpění na bídném, pominutelném životě, na těle, které již funguje jenom nějakým zázrakem? Proč to lpění na ubohém životě, kdy téměř žádný orgán již nefunguje jak má a život je neradostným vegetativním přežíváním? Kdybys věděla to, co vím já, nevěřila bys tomu, protože to je tak bizardní, že to normální lidský rozum musí odmítnout, jako špatné sci-fi... ale přece se to děje. Když víš podobné informace, pak se s tím musíš nějak srovnat a buďto pochopíš, oč tady doopravdy běží, anebo nepochopíš, a mᚠproblém.
Eutanasie je nesmysl, protože je zneužitelná. Vůbec jí není zapotřebí. Každý může odejít z vlastní vůle. Rozloučit se s blízkými a důstojně odejít, jako člověk, nikoli jako zvíře vedené násilím na porážku. V souladu s rytmem svého cyklu, tak, jak tomu bylo vždy v dřívějších dobách. Když někdo nemohl umřít, mělo se obecně za to, že je to člověk obtížen "těžkými hříchy". Lidé dobří odcházeli v klidu a míru, často ve spánku.
Takže, příště raději važ slova dříve, než začneš obviňovat z nepokory někoho, o kom nevíš zhola nic. Můžeš mi vynadat, že jsem blázen, ale to není žádný rozumný argument, chci fakta. Pokud jsem blázen, pak mi to dokaž, co je na tom, co říkám, špatného. A pokud mi to nedokážeš, pak uvítám tvou omluvu.

Upravil(a) Salvator (18. 6. 2007 0:09)


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#30 18. 6. 2007 14:16

1jana
♥♥-----
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 47

Re: Stáří a umírání

Před 17lety, když mi bylo 26let, tak mi umíral otec na rakovinu slinivky. Nechci zde vypisovat ten rok a půl trápení, ale jen zkráceně napíši, že pro člověka, kterého jsem velice milovala a rozuměla si s ním, jsem v posledním měsíci jeho života už jen chtěla, aby prostě to trápení bylo ukončené, a to jakkoliv. Prostě jsem jen prosila, a to pro nás pro všechny už skončí. V tu chvíli jsem pocítila to, že můj tatínek prostě nechtěl odejít,  bylo to trápení a nebyl s tím vším vnitřně smířený. Bylo mu 50let, takže asi také ještě neměl pocit, že by se měl vzdát života.  Smrt tak blízkého člověka zasáhne a v té době jsem přemýšlela o tom, k čemu to pachtění v životě atd. I si pamatuji, že se mi v noci několi měsíců po jeho smrti stával takový stav, kterému jsem nerozuměla a který mě děsil docela hodně. Byl to takový stav, kdy jsem nespala ani nebyla plně při vědomí a prostě ve dveřích jsem viděla obrysy muže -postavu, srdce mi bylo na poplach, bylo to něco pro mne hodně šíleného, takže jsem pak musela tak nějak sama sebe přesvědčit, že nic takového se neděje atd. Jedna paní, mi po letech vysvětlovala, že tím, že jsem měla s tatínkem takový blízký vztah a on nechtěl odejít, tak ještě stále ke mně chodil byl vlastně v nějaké tom přechodném stavu, kdy pořád tím, že ve smrti nechtěl odejít,tak tady byl. Až po nějaké době,  také se mi tehdy narodila dcera(což mi má matka měla za zlé-že prostě jsem se takto rozhodla-mít dítě), tak došlo -asi v mé mysli k určitému smíření a prostě můj otec už se mi jen objevoval ve snech, ale tak nějak v klidu a už to nebyly sny, které se mi také zpočátku zdály, že jsem s ním mluvila a říkala jsem si, že on umírá a mluví se mnout a bylo to vše takové docela hrozné. Byly to sny, ze kterých jsem se budila zpocená. Určitě to bylo vše tím, že jsem prostě celé tohle období  těžko zvládala a docela se mnou psychicky vše otřáslo.
V té době jsem se vídala s mou spolužačkou, která se mi snažila pomoci svou vírou v Boha a také mi ukázat jejich kroužek mladých křesanů, jednou jsem do tohoto kroužka přišla, ale to co tam probírali a jejich neochvějná víra v to, že vše co konají je jediné a správné mi navždy od křesanství oddálila. Říkám to velice zkráceně, ale jenom dám příklad, že jsem jim na jejich otázku víry odpověděla např, že nemám pocit, že jejich víra je větší a správnější tím (oproti mé), když chodí do kostela a nebo se oni vídají společně. Jsem sice pokřtěná jako dítě, ale moje matka, nikdy věřící nebyla. Moje matka se bojí  řekla bych přehnaně smrti a chorob. Byla jsem od mala vychovávána v podstatě v takovém strachu z chorob, úrazů atd. Nedávno mi vlastně opět vyprávěla, že vlastně její sousedi všichni prostě k 50tce(nebo po 40tce) už jsou špatní-zdravotně a že si nikdo nemůže myslet, že pak něco zvítězí. Je mi 42, ale cítím, že jsem tady ráda a chci si postavit s mým druhým mužem malý domeček, mít zahrádku, věnovat se čtení, studiu cizích jazyků, cestování a jiné věci.

Trvalo mi hodně dlouho, než se mi podařilo se trochu zbavit strachu z toho, že něco dopadne špatně atd. Teď říkám dětem, že si nemají přivolávat ty špatné věci a negativní tím, že budou vymýšlet už předem, že něco špatně dopadne. Také zjišuji, že nemám právě životně ráda to vytváření kastarofic.scénářů od mé matky. Většinou, když jsem s ní tak zjišuji, že se stále nechávám "vytáčet" jejími řečmi a pak jsem vysílená a ona je jak čiperka :-)) tak jediné co jsem proto konečně dokázala udělat je, že jsem nastavila pravidla o jejích návštěvách u nás doma, dříve tam bývala velice často.
V životě jsem si už trochu udělala jasno, co tady já vlastně dělám a jaký je život hezký a rozmanitý. Rozvedla jsem se před pár lety a mohu říci, že i to, mi posunulo v životě dále. Nelpím už na tom, co jsem se se domnívala, že je důležité, dostala jsem možná další šanci ve dalším vztahu, ukázat, že už vím trochu jak dál. V  době rozvodu i byla psychicky hodně špatná a přemýšlela jsem i o tom, jestli má život cenu, to vše mi pomohlo k tomu, že vlastně si člověk uvědomí, že prostě máme vždy možnosti volby, není jen jedna cesta a je na nás, jakou formu zvolíme. Uvědomila jsem si, že chci přesně to co popisuje Salv.prožít život, ve kterém cítím, že ještě mám plno úkolů a přání si vyplnit, chtěla bych prostě žít a cítím že žiju, rozhodně se nenudím, práce mám hodně,ale to mi nevadí a pak si myslím, že až bude čas, tak v klidu  usnu a odejdu. Jinak se domnívám, že je to i tím, jak píše Salv. , jak člověk prožije život, jestli tlacháním atd. nebo jinak a smysluplněji. :-) jinak také jsem byla tlachalka, alespoň si myslím, že jsem určitou část v životě zbytečnými plky propovídala :-)) Považuji to nyní za ztracený čas. Bylo to i tím, že jsem určitou část svého života se snažila být vzornou matkou, manželkou a dcerou. :-)
Mám tetu a ta je mi vzorem, nikdy ani když měla velké zdravotní problémy se štítnou žlázou(bylo to po stresu se svým býv.mužem), tak se nesnažila rozplakávat všechny ve svém okolí, naopak mi vždy "dostala " svou vitalitou a chutí žít a také tím, jak brala vše s humorem a to je ten přístup. Nevím, jestli jsem nenapsala moc řádek o sobě :-) za to se omlouvám, ale zkráceně mi to nějak nešlo, prostě chtěla jsem jen napsat Majkafě, že Salvátora rozhodně nemám za nemoudrého člověka a naopak bych řekla, že lidé by měli dát více na svou přirozenou intuici, já když na ní dám, tak dobře dělám.  Přeji všem krásný den           J.

Není tady

 

#31 18. 6. 2007 15:20

Largo
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 8. 2006
Příspěvky: 1222

Re: Stáří a umírání

Ahoj 1jano smile ,
řekla bych, že Majkafu Salvův příspěvek zasáhl na nějakém citlivém místě, hodně se lekla, a v domnění, že je o člověka chudší, napsala své větičky... a taky je "oplakala". Mrkni na její smajlíky... kdo ví, jestli neukápla i nějaká skutečná slza.
   Víš, myslím, že poznání každého člověka je z velké části nesdělitelné. Slétáme se tu jako ptáci na jednu střechu... jsme sice doma v jednom prostoru, hlubině a výši, v deseti směrech... jedno, jak to nazveš, a je krása se dívat a cítit, když se vnitřní prostor jednoho každého prolíná s prostorem druhého či druhých. A přesto každý zůstává se svým nejvnitřnějším poznáním sám. Někdy je to tíha, jindy ohromná síla, klid a radost, a ještě jindy se to všechno prolne. A z toho všeho se rozdává... smile hjarta Takhle to vidím. Zdravím tě. smile

Upravil(a) Largo (18. 6. 2007 17:18)


Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

 

#32 19. 6. 2007 9:11

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Salvatore, minulý rok jsem se dobrovolně rozhodla odejít. Vrátili mě zpět, že ještě nepřišel můj čas. Takže docela vím, o čem mluvím. Nu, dělej si, jak myslíš, jednou se dozvíme, jak to je doopravdy. smile Možná. big_smilepussa
A pak možná bude čas na mou omluvu tobě, nebo na tvou omluvu mně. Ták, teď jsem si řekla, že se tam někde najdeme, abychom si řekli, co a jak a případně se sobě si omluvili, nebo taky ne. big_smile Taky se těším, až odejdu jinam, co mě tam zase zajímavého čeká. A teď se těším i na tebe, že se tam někde sejdeme a popovídáme. :-) Ale až přijde můj čas. A kdy ten čas bude, o tom nerozhodnu já, nemám na to právo. Teď už to vím. pussa

Upravil(a) majkafa (19. 6. 2007 9:15)

 

#33 19. 6. 2007 9:17

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Largo napsal(a):

Ahoj 1jano smile ,
řekla bych, že Majkafu Salvův příspěvek zasáhl na nějakém citlivém místě, hodně se lekla, a v domnění, že je o člověka chudší, napsala své větičky... a taky je "oplakala". Mrkni na její smajlíky... kdo ví, jestli neukápla i nějaká skutečná slza.
   Víš, myslím, že poznání každého člověka je z velké části nesdělitelné. Slétáme se tu jako ptáci na jednu střechu... jsme sice doma v jednom prostoru, hlubině a výši, v deseti směrech... jedno, jak to nazveš, a je krása se dívat a cítit, když se vnitřní prostor jednoho každého prolíná s prostorem druhého či druhých. A přesto každý zůstává se svým nejvnitřnějším poznáním sám. Někdy je to tíha, jindy ohromná síla, klid a radost, a ještě jindy se to všechno prolne. A z toho všeho se rozdává... smile hjarta Takhle to vidím. Zdravím tě. smile

Zasáhl, Largo, zasáhl. A i ty skutečné slzičky ukáply. Kvůli pro mne "nejlepšímu" člověku na světě, kvůli mé babičce. A taky kvůli tomu, že jsem z tohoto světa téměř před rokem chtěla dobrovolně odejít, vrátili mě zpět, takže vím svý. A taky jsem se lekla kvůli Salvovi, aby na sebe svými řádky a svým stavěním se do role boha při rozhodování, kdo má kdy odejít, na sebě nepřivolal něco hodně špatného. grater
Salve, co když tvůj tatínek nelpí na pominutelném? Třeba by chtěl odejít, jenom se bojí. Tvá slova slyším jako jeho odsouzení a z toho jsem smutná. Jsme jenom lidé, obyčejní, chybující. Nesuď ho, pomoz mu. pussa

Upravil(a) majkafa (19. 6. 2007 9:30)

 

#34 19. 6. 2007 9:24

světýlko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 2. 2007
Příspěvky: 455

Re: Stáří a umírání

Majkafo, posílám Ti pohlazení. pussa

Není tady

 

#35 19. 6. 2007 9:36

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

světýlko, děkuji. pussa Víš, má babička byla pro mne tím nejlepším člověkem na světě, dala mi spoustu lásky, které se mi jinde nedostalo. Chtěla odejít. Měla velké bolesti. Modlila se k bohu, aby jí už dovolil odejít. Byla dobrým člověkem, přesto neodešla ve spánku, ale s velkými bolestmi a utrpením. Jak pro Salvatora jednoduché - dobrý člověk odejde v klidu, nejlépe ve spánku, zlý člověk v utrpení. Doopravdy je to tak prosté? Má babička byla dobrým člověkem. grater

Upravil(a) majkafa (19. 6. 2007 9:38)

 

#36 19. 6. 2007 9:52

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

Salvatore, minulý rok jsem se dobrovolně rozhodla odejít. Vrátili mě zpět, že ještě nepřišel můj čas. Takže docela vím, o čem mluvím. Nu, dělej si, jak myslíš, jednou se dozvíme, jak to je doopravdy. smile Možná. big_smilepussa
A pak možná bude čas na mou omluvu tobě, nebo na tvou omluvu mně. Ták, teď jsem si řekla, že se tam někde najdeme, abychom si řekli, co a jak a případně se sobě si omluvili, nebo taky ne. big_smile Taky se těším, až odejdu jinam, co mě tam zase zajímavého čeká. A teď se těším i na tebe, že se tam někde sejdeme a popovídáme. :-) Ale až přijde můj čas. A kdy ten čas bude, o tom nerozhodnu já, nemám na to právo. Teď už to vím. pussa

Odejít, nebo utéct? V tom je rozdíl. Kdo si myslíš, že tě vrátil zpět? A když tě tedy vrátili, jak říkáš, tak tady ještě mᚠpráci a pak tvoje "rozhodnutí" odejít zřejmě bylo jenom nějakou pózou, aniž bys vyčerpala všechny možnosti.

Stává se to v situacích, kdy se člověk tak zamotá do svých rozhodnutí, že by to chtěl raději vzdát. O ničem takovém jsem nemluvil. Psal jsem o tom, že každý má právo odejít, když splní svůj úkol. Takže, logicky vztato, jsi tady správně a pokračuješ ve studiu...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#37 19. 6. 2007 10:03

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

Zasáhl, Largo, zasáhl. A i ty skutečné slzičky ukáply. Kvůli pro mne "nejlepšímu" člověku na světě, kvůli mé babičce. A taky kvůli tomu, že jsem z tohoto světa téměř před rokem chtěla dobrovolně odejít, vrátili mě zpět, takže vím svý. A taky jsem se lekla kvůli Salvovi, aby na sebe svými řádky a svým stavěním se do role boha při rozhodování, kdo má kdy odejít, na sebě nepřivolal něco hodně špatného. grater
Salve, co když tvůj tatínek nelpí na pominutelném? Třeba by chtěl odejít, jenom se bojí. Tvá slova slyším jako jeho odsouzení a z toho jsem smutná. Jsme jenom lidé, obyčejní, chybující. Nesuď ho, pomoz mu. pussa

Majky
Neboj se, nemám v úmyslu stavět se do role boha, a navíc, ten má na starosti jiné věci, než aby řešil, zda tu budu nebo ne. To všechno má v kompetenci duše, a ta tvoje tě vrátila zpět. Ty sama ses vrátila, ty jako duše jsi poslala sebe jako osobnost zpět tam, kde mᚠještě práci.

S tátou je to poněkud ještě jinak, nechci to teď rozvádět protože nemám tolik času a je to příliš neuvěřitelné.
S tím odsuzováním, možná je to tvůj dojem, ale vím, že to prostě tak bývá, že se bojí umřít, zejména  když člověk nesplní to, co měl a mohl. Bohužel, pomoc mu nejde proti jeho vůli, je nutné akceptovat status quo. Nic nepřijímá, ničemu nerozumí všeho se bojí, mysl nefunguje, nejde mu nic vysvětlit. Je možné jenom soucítit.
Jedinou pomoc bych viděl v tom, že bych mu objasnil situaci na druhé straně, ale to bohužel nepřijímá, vůbec fakt, že by měl umřít ho děsí. Jak bys mu chtěla pomáhat?


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#38 19. 6. 2007 10:08

světýlko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 2. 2007
Příspěvky: 455

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

světýlko, děkuji. pussa Víš, má babička byla pro mne tím nejlepším člověkem na světě, dala mi spoustu lásky, které se mi jinde nedostalo. Chtěla odejít. Měla velké bolesti. Modlila se k bohu, aby jí už dovolil odejít. Byla dobrým člověkem, přesto neodešla ve spánku, ale s velkými bolestmi a utrpením. Jak pro Salvatora jednoduché - dobrý člověk odejde v klidu, nejlépe ve spánku, zlý člověk v utrpení. Doopravdy je to tak prosté? Má babička byla dobrým člověkem. grater

Určitě to tak prosté není - to by jedním z největších sviní na světě byl Hus, ten si užil bolesti určitě dost.
Neboj, je veliká naděje, že babičku uvidíš.par a já zase tu svoji milovanou babičku - vlastně obě.

Upravil(a) světýlko (19. 6. 2007 10:09)

Není tady

 

#39 19. 6. 2007 10:19

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Salvator napsal(a):

Odejít, nebo utéct? V tom je rozdíl. Kdo si myslíš, že tě vrátil zpět?

V tu chvíli jsem si myslela, že je to "odejít", že už nic nemůžu dát. Že má přítomnost by už všem jenom ublížila. Teď už to vidím jinak. big_smile

 

#40 19. 6. 2007 10:19

Nick3594
Host

Re: Stáří a umírání

Salve, skutečně tvé ego potřebuje omluvu hmm? Ty víš, jak věci fungují, tak co s omluvou big_smile? Proč chceš omluvu od člověka, který nedosáhl úrovně tvých znalostí a pochopení znalostí života a smrti? Proč ti záleží na tom, zda si o tobě někdo myslí, že jsi nepokorný, když ty sám víš, jaká je skutečnost? hmm


Majkafo, rozumím Salvovi, jak to myslel. Vůbec není nepokorný, ale ví, o čem mluví. Člověk, který svůj život maximálně využije, na konci svého života prostě cítí a ví, že splnil to, co měl a může s klidným svědomím z tohoto světa odejít. Kdo komunikuje s duší a využívá intuici, ten cítí, kdy je jeho čas. Navíc ví, že odejde pouze jeho fyzická schránka a jako duše se přemístí do jiných dimenzí a až přijdou správné podmínky a čas a bude-li potřeba, znovu se inkarnuje. To není o nepokoře, nýbrž o hlubokém pochopení fungování života a smrti.
A totéž je i o jeho vztahu k jeho otci a smrti. Je mnoho duší, které vyčerpali svůj čas tady na Zemi a měli by odejít, ale zoufale se bojí opustit svoji schránku-a zuby nehty se drží tady na Zemi, přestože by již duše měla být někde úplně jinde. Je hloupé jak se lidi bojí smrti, bojí se odejít, zoufale se drží svého fyzického těla. To měl Salv na mysli. Pokud pochopíš princip života a smrti, princip reinkarnace, pak pochopíš, co Salv řekl. Jestli ti mohu doporučit, přečti si knihy Michaela Newtona http://www.kosmas.cz/hledani_vysledek.a … l%20Newton
To, že jsi spáchala pokus o sebevraždu ještě neznamená, že jsi pochopila princip života a smrti. Já to udělala také v době, kdy jsem o smrti a reinkarnaci nevěděla vůbec nic. Není to žádné hrdinství, jen nezvládnutý život a plán duše. Je to jen hloupý útěk a nezvládnutá lekce. Na druhou stranu jsem ráda, že se to stalo. Je to sice karmické zatížení, ale díky tomu jsem přerušila bludný kruh a nastartovala konečně duchovní vývoj......
A myslím, že to co píšeš s babičkou a Salvovo postoj je pouze tvé velké zjednodušení. Něco ti povím, tvoje babička mohla slovy chtít odejít, ale znᚠjejí pocity a její myšlenky? Jak víš, že podvědomě neměla ze smrti strach? Jak víš, že podvědomě se zoufale nedržela svého těla? Jak víš, že podvědomě neměla strach z vyhodnocení svého celého života, kdy sv. Michael jí podle křesanského výkladu zváží dobré a zlé skutky a pošle jí do pekla či nebe či očistce. Nevíš to. Víš jen to, co vidíš a slyšíš. Což ale v mnoha případech neznamená, že znᚠpocity a myšlenky člověka. Vidíš jen to, co ti druhý dá vidět. Také jsem si nevšimla, že Salvátor někde píše, že dobrý člověk odejde ve spánku, zlý člověk v utrpení. To je pouze tvoje interpretace. Salv psal - MĚLO SE OBECNĚ ZA TO......
Stojím plně za Salvátorem, že každý z nás má plné právo se rozhodnout, kdy z tohoto světa odejde (toto se netýká sebevražd). A ten, kdo ví, že splnil maximálně co měl, může s klidným vědomím a svědomím odejít a také odejde.

Upravil(a) lvice (19. 6. 2007 10:24)

 

#41 19. 6. 2007 10:29

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Lvice, Salvatore, děkuji za vaše řádky. Vidím, že mám ještě hodně co na práci. smile Nebo-li  líbí se mi to anglické: I have so much to do. big_smile
Salve, na tvou otázku - já nevím, jak bych chtěla tvému tatínkovi pomáhat. Neznám situaci. Možná vím, jak bych byla dokázala pomoct mé babičce, ale byla jsem tak daleko. grater

Upravil(a) majkafa (19. 6. 2007 10:52)

 

#42 19. 6. 2007 10:53

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

Salve, skutečně tvé ego potřebuje omluvu hmm? Ty víš, jak věci fungují, tak co s omluvou big_smile? Proč chceš omluvu od člověka, který nedosáhl úrovně tvých znalostí a pochopení znalostí života a smrti? Proč ti záleží na tom, zda si o tobě někdo myslí, že jsi nepokorný, když ty sám víš, jaká je skutečnost? hmm
.............

Hele, lvice,.... mmmmmmm neřeš to.... ovšemže žádnou omluvu nepotřebuji... takové věci mi neleží v patě...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#43 19. 6. 2007 10:57

Nick3594
Host

Re: Stáří a umírání

Majko, ale to máme my všichni. Proto jsme vlastně tady na Zemi. Celý nᚠživot je o učení a zvládání lekcí. Někdy to člověk ustojí lépe a někdy hůře big_smile. Proto život žijeme. Není to o tom, že smyslem života je založit rodinu, mít děti, dům, atd. ale to všechnou jsou jen prostředky k vývoji a k životním lekcím tvé duše. I já se stále učím. Salvátor se stále učí. Každý z nás tady má svůj učební plán smile.

 

#44 19. 6. 2007 10:58

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

majkafa napsal(a):

Lvice, Salvatore, děkuji za vaše řádky. Vidím, že mám ještě hodně co na práci. smile Nebo-li  líbí se mi to anglické: I have so much to do. big_smile
Salve, na tvou otázku - já nevím, jak bych chtěla tvému tatínkovi pomáhat. Neznám situaci. Možná vím, jak bych byla dokázala pomoct mé babičce, ale byla jsem tak daleko. grater

To my všichni, majky, to my všichni... jinak bychom se tu neplácali...

táta si bohužel bude muset pomoct sám. Zčásti proto, že je 150 mil daleko, zčásti proto, že to řešit nehodlám ani mi to nenáleží...

...a také proto, že nejsem pánbů a i kdybych byl, tak bych to ve své nebetyčné moudrosti nechal na jeho vlastní svobodné vůli...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#45 19. 6. 2007 10:58

Nick3594
Host

Re: Stáří a umírání

Salvátor napsal(a):

Hele, lvice,.... mmmmmmm neřeš to.... ovšemže žádnou omluvu nepotřebuji... takové věci mi neleží v patě...

Salve, lol lol. Taky si myslím reta. Já to neřeším, ale nedalo mi to, abych nezareagovala tongue reta.

Upravil(a) lvice (19. 6. 2007 11:03)

 

#46 19. 6. 2007 18:43

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Stáří a umírání

světýlko napsal(a):

majkafa napsal(a):

světýlko, děkuji. pussa Víš, má babička byla pro mne tím nejlepším člověkem na světě, dala mi spoustu lásky, které se mi jinde nedostalo. Chtěla odejít. Měla velké bolesti. Modlila se k bohu, aby jí už dovolil odejít. Byla dobrým člověkem, přesto neodešla ve spánku, ale s velkými bolestmi a utrpením. Jak pro Salvatora jednoduché - dobrý člověk odejde v klidu, nejlépe ve spánku, zlý člověk v utrpení. Doopravdy je to tak prosté? Má babička byla dobrým člověkem. grater

Určitě to tak prosté není - to by jedním z největších sviní na světě byl Hus, ten si užil bolesti určitě dost.
Neboj, je veliká naděje, že babičku uvidíš.par a já zase tu svoji milovanou babičku - vlastně obě.

Dobrý - zlý --- takhle černobíle to v žádném případě není... Tvou babičku považuji za obě své vlastní iluze. Nic víc.
Ovšem i toto stačí, aby si užila zbytečného utrpení...

Pan Hus srovnal svou karmu stejně, jako ji bude muset srovnat každý. O panu Hitlerovi v dalším životě, kdy bude někým úplně jiným a třebas zemře mučednickou smrtí za záchranu židovského národa, to řekneš taky, světýlko?

Svět není černý a není bílý...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#47 19. 6. 2007 19:09

světýlko
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 2. 2007
Příspěvky: 455

Re: Stáří a umírání

Svět není černý a bílý, mᚠpravdu, Salve - od obojího je tu dost, ale Světýlko věří v jeden život, ne v reinkarnaci, víš. A tak každý může volit mezi dobrem a zlem. A když je někdo jako manželé Stodolovi, tak to už s bílým moc společného nemá. Nevím, jestli je tam bílého aspoň tolik, aby někdy skutečně litovali...
Věřím, že jsme se narodili s hříšnou přirozeností, sobectví je vidět už od školky, ale svobodně si můžeme vybírat, jestli chceme směřovat ke světlu nebo ke tmě. Za to neseme odpovědnost. Taky ale věřím v opravdové pokání a odpuštění a smíření s Bohem skrze Ježíše - ne v to, že to srovnáme sami, by na několikátý pokus.

Není tady

 

#48 19. 6. 2007 22:57

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 19. 2. 2007
Příspěvky: 281

Re: Stáří a umírání

Taky verim tomu, ze clovek ma pravo odejit kdyz se na to citi a verim, ze Buh to respektuje. Vim o lidech, kteri se proste rozhodli, ze uz toho tady maji dost a chteji domu. A taky sli.

Buh nam vymezil vek nejmin 80 let a nekteri se citi v 90 jako na zacatku zivota, jini jsou unaveni a touzi po oddychu. Je to na nich a verim, ze Buh tady nikoho nedrzi nasilu. Akorat je potreba, aby clovek mel jasno v tom, kam po smrti jde. Ti, co smeruji do neba se ale nemaji ceho bat a vetsinou se na to nesmirne tesi. Ja se tesim uz ted, i kdyz vim, ze to jeste tak brzy nebude gloria


V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, nebo kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

 

#49 20. 6. 2007 0:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Stáří a umírání

Taky verim tomu, ze clovek ma pravo odejit kdyz se na to citi a verim, ze Buh to respektuje. Vim o lidech, kteri se proste rozhodli, ze uz toho tady maji dost a chteji domu. A taky sli.

Kočičko, co je to - chtít domů? Co je to - doma? Co to znamená?


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#50 20. 6. 2007 8:19

majkafa
Host

Re: Stáří a umírání

Salvator napsal(a):

světýlko napsal(a):

majkafa napsal(a):

světýlko, děkuji. pussa Víš, má babička byla pro mne tím nejlepším člověkem na světě, dala mi spoustu lásky, které se mi jinde nedostalo. Chtěla odejít. Měla velké bolesti. Modlila se k bohu, aby jí už dovolil odejít. Byla dobrým člověkem, přesto neodešla ve spánku, ale s velkými bolestmi a utrpením. Jak pro Salvatora jednoduché - dobrý člověk odejde v klidu, nejlépe ve spánku, zlý člověk v utrpení. Doopravdy je to tak prosté? Má babička byla dobrým člověkem. grater

Určitě to tak prosté není - to by jedním z největších sviní na světě byl Hus, ten si užil bolesti určitě dost.
Neboj, je veliká naděje, že babičku uvidíš.par a já zase tu svoji milovanou babičku - vlastně obě.

Dobrý - zlý --- takhle černobíle to v žádném případě není... Tvou babičku považuji za obě své vlastní iluze. Nic víc.
Ovšem i toto stačí, aby si užila zbytečného utrpení...

Pan Hus srovnal svou karmu stejně, jako ji bude muset srovnat každý. O panu Hitlerovi v dalším životě, kdy bude někým úplně jiným a třebas zemře mučednickou smrtí za záchranu židovského národa, to řekneš taky, světýlko?

Svět není černý a není bílý...

Nerozumím - jak obě své vlastní iluze? Obě mé iluze? A Salve, asi by nám to spolu nešlo. To, cos napsal o své mamince, to mě dostalo. grater Budu přemýšlet, proč. Že bych měla uvnitř takové pocity vůči své vlastní mamince? Proboha. Budu s tím muset něco udělat. Nikdy bych si nedovolila to říct takhle nahlas. Spíš je mi  jí líto, že sama sobě ničí krásný život. Nemám jí co odpouštět, protože jsem odpustila sobě a jiným už nemám potřebu odpouštět. Dala mi dar života.

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů