29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Potom máš šťastie, ale je celkovo známe, že DOSPELÉ mačky nevedia stráviť mlieko a robí im potiaže v brušku. Ale nájdu sa aj výnimky. Ja som myslela, že mačky máš vonku pri rodinnom dome, že to nemáš ako odsledovať, ale som sa asi mýlila. Ak prospievajú zdravotne, tak máš šťastie, A Kubíkovi prajem veľa zdravíčka a nech sa dá do poriadku.
Není tady
Eileen - Ty nemáš kocoura, ty máš "briťáka"!
No, tak to se nediv, že ti popis tady jsoucích "kočkomilů" nesedí...
Tvůj kocour "neotravuje", on si chce "povídat", je umanutý a když mu desetkrát vysvětlíš, že TOHLE opravdu ne, půjde to po jedenácté zkusit znovu... Nebude se prát, když jej popadneš, nebude tě škrábat, akorát se bude kroutit a řvát něco ve stylu:" Nech mě bejt! To se kočkám nedělááááááá..! Se z toho po*lejúúúúú...!" a tak...
...ukazuje jak tě nepotřebuje, ale jak vezmeš do ruky telefon, už je u tebe a řve a řve a řve...
Nestojí o "chování" (oni se to naučí až kolem pátého roku)... Když mu "pořídíš kámoše", tak spolu nebudou mluvit a ještě to bude cítit, jako tvoji "zradu"...
Taky jsem tu chybku udělala, on se pak urazil, mladšího tloukl a ve finále se rozhodl, že s náma nebude bydlet, že se odstěhuje k sousedům...!
Nic z toho nebylo, ale on se popral s dědkem a tak se "zabejčil", že byl pak protivnej, i když už ani nevěděl proč...
Heleď, kastrace určitě, protože kocour v bytě, který nemá možnost vyběhnout "za holkama" trpí... Kdyby jsi měla možnost porovnat nějakou statistickou studii, věř mi, je fakt, že daleko víc trpí kocour, kterej by mohl, ale nejde to, než ten, kterej by možná mohl, ale neví proč by to dělal... Jako lidi... Je to pro něj velikánský trápení, když mají "normální" potřeby a nemají "normální" prostor...
Víš, on Briťák je "trošínku" jinej, než kočičáci bejvaj a měla jsi se na to připravit... Taky se mě to teď dobře dělá "chytrou", jenže mě to tehdy taky nikdo neřek a toho nejstaršího bych ještě dneska, kolikrát a s chutí, plácla... Třeba včera, měl "mrzutou" náladu a to obnáší, že od půl pátý stojí dědkovi za dvěřma (ten vstává na šestou) a ječí:"Vstááááávej, vstááááávej...!" ...s artikulací moderotátora, pak si umanul, že půjde spát do mojí postele a neměl ani tolik trpělivosti, aby počkal, až ustelu...Cvilku jsme se tahali o deku, pak jsem to vzdala, protože se s ním stejně nedohodnu a on pak dělá "ksichty"... Ale ono to asi spíš bylo tím, že ze mě "nevyrazil" talířek šlehačky, jak si teď zvyknul...
Briťák je stejně "divnej", jako třeba "siamák"...
Buď se ho budeš snažit zlomit a on se zabejčí, nebo se s ním budeš "hrdlit" a on tě bude rozčilovat (...a briťák umí "vytočit"!
) Nebo se smíříš s tím, že máš doma svárlivýho dědka, kterej má občas "světlý chvilky" a v tom momentě je nedostižnej "bondiván", kterýho by jsi nevyměnila za žádnýho jinýho kočičího "šmajchlíře", na celým světě...
Není tady
No toto teda. To jsem nikde ještě nevyčetla. Že Briťák není kocour.
Ani to o tom chování. Ten můj teda škrábe občas, ale ne zle. Jen jednou nedávno se mi zakous do ruky a to mě teda vytočil, nevím, co se mu to přihodilo, ale od té doby si dávám většího bacha. Fakt ten svárlivý dědek sedí, i když ten můj je vlastně na prahu mladé dospělosti.
To právě je asi ten vztah nevztah, kdy já se do tohohle kocoura fakt nemůžu zamilovat, jen jsem se s tím po dost probrečených dnech smířila, že je prostě takový a má mě snad i svým způsobem rád.
My totiž měli doma kočku a tu jsem milovala a moc mě uklidňovala, kdežto toto jsem fakt nečekala.
Super by bylo, kdyby kastrace něco zlepšila a myslím si, že možná se do toho pustím velice brzy. Vlastně mě odradila na počátku ta kolegyně z práce, která se proti kastraci zatvrdila, protože díky ní zemřel její kocourek.
Jen jak to tu čtu o těch pitných režimech, tak to asi není žádná sranda. Můj žere jen granule, dneska jsem si dala rybičky, on přiběhl s toužebným výrazem a mňau mňau, tak jsem mu naložila na talířek a sotva to olízal, vybíravec jeden.
Dnes nám na zahradu přiběhl cizí kocour a kočka honem, když se díval stranou, pádila do úkrytu za koťátky, tak je to asi pravda o těch genech, že kocouři ničí cizí koťata. Možná vezmu na sterilizaci nejmladší číču, která koťata nemá, nějak toužebně se po ní díval.
Není tady
Mafia napsal(a):
Potom máš šťastie, ale je celkovo známe, že DOSPELÉ mačky nevedia stráviť mlieko a robí im potiaže v brušku. Ale nájdu sa aj výnimky. Ja som myslela, že mačky máš vonku pri rodinnom dome, že to nemáš ako odsledovať, ale som sa asi mýlila. Ak prospievajú zdravotne, tak máš šťastie,
A Kubíkovi prajem veľa zdravíčka a nech sa dá do poriadku.
Mafi, kočky od dubna do října - kdy se netopí - mají v domě otevřené "kočičí okýnko", kudy mohou přicházet a odcházet podle potřeby. Je jasné, že když nastane zima, okýnko se zavře a kočky jsou doma, resp. je pouštím venčit dveřmi. Pro všechny případy mám v domě v předsíni kočičí misku s podestýlkou, kam chodí mafiáni v zimě na WC.
Je zajímavé, že pokud mají přes sezónu možnost výběhu, kočičí WC zůstává neposkvrněno neboť potřebu udělají venku v rámci vycházky.
Kubíka asi bude muset vyšetřit veterinář - jak já to dopředu odhaduji, chudák má z lítých bojů proseknutou rohovku a protože je to u bezdomovce zanedbaná záležitost, očičko asi nelze zachránit. Pere se kluk asi udatně - kromě postiženého očka má natržený i kus ucha
Není tady
Eileen, každá kočka je jiná a každá má svoji povahu. S briťáky nemám zkušenost, pouze od rodičů kamarádky, kteří briťáka chovali a byl to teda pěknej vejlupek
Zcela obecně Ti můžu poradit, abys svého briťáka opravdu nechala vykastrovat. V tuto chvíli chováš doma agresivního samce řádu šelem, který nemá jak ukojit svůj přirozeně rozmnožovací pud, prudí a místo aby Ti byl pro radost, je Ti jen na obtíž.
MMCH nedej na to, co "jedna paní povídala". Já mám odkastrováno řádově deset kocourů a ani u jediného nevznikly komplikace takového rázu, že by na následky kastrace některý z nich zemřel. Kocouři, které jsem měla zasvobodna, zemřeli v podstatě stářím - první karcinom střev, druhý karcinom jater. Prvnímu bylo 18 roků, druhému 16. Další kočky - ať samice nebo samci, které jsem chovala na venkově, zemřeli díky střetu s autem. V životě se mi nestalo, že by mi nějaká kočka zemřela na následky kastrace.
Ano, říká se, že díky kastraci kastrovaní kocouři trpí na potíže s močovou trubicí. Kocouři, které mám - první je ročník narození 1997, druhý 1999 na tohle v životě netrpěli, ač je vzhledem k ročníku narození zřejmé, že už to jsou kočičí dědečci-důchodci. A to pravidelně courají venku i v zimě, kdy si sami řeknou, že chtějí pustit na pravidelnou procházku. Pokud se u nich projeví v budoucnu zdravotní obtíže, budou zcela určitě souviset s věkem a nikoliv s kastrací.
Není tady
Eileen napsal(a):
No toto teda. To jsem nikde ještě nevyčetla. Že Briťák není kocour.
Ani to o tom chování. Ten můj teda škrábe občas, ale ne zle. Jen jednou nedávno se mi zakous do ruky a to mě teda vytočil, nevím, co se mu to přihodilo, ale od té doby si dávám většího bacha. Fakt ten svárlivý dědek sedí, i když ten můj je vlastně na prahu mladé dospělosti.
To právě je asi ten vztah nevztah, kdy já se do tohohle kocoura fakt nemůžu zamilovat, jen jsem se s tím po dost probrečených dnech smířila, že je prostě takový a má mě snad i svým způsobem rád.
My totiž měli doma kočku a tu jsem milovala a moc mě uklidňovala, kdežto toto jsem fakt nečekala.
Super by bylo, kdyby kastrace něco zlepšila a myslím si, že možná se do toho pustím velice brzy. Vlastně mě odradila na počátku ta kolegyně z práce, která se proti kastraci zatvrdila, protože díky ní zemřel její kocourek.
Jen jak to tu čtu o těch pitných režimech, tak to asi není žádná sranda. Můj žere jen granule, dneska jsem si dala rybičky, on přiběhl s toužebným výrazem a mňau mňau, tak jsem mu naložila na talířek a sotva to olízal, vybíravec jeden.
Dnes nám na zahradu přiběhl cizí kocour a kočka honem, když se díval stranou, pádila do úkrytu za koťátky, tak je to asi pravda o těch genech, že kocouři ničí cizí koťata. Možná vezmu na sterilizaci nejmladší číču, která koťata nemá, nějak toužebně se po ní díval.
Eileen, moja kamarátka má CHS PER a EXO a mala krásneho kocúrika modrého exotíka. Nádherny kus. Podarilo sa jej ho výborne umiestniť, no pri kastrácii zomrel, lebo vet zle odhadol dávku sedativ. Bola nešťastná ona i majiteľka. Nadávala, že to bol šarlatán. Všetky ostatné jej mačky a mačiatka z jej odchovu kastroval jej veterinár-rodinný priateľ a ani jedna nezomrela !
Zviera pri kastrácii môže zomrieť ak má slabé srdce, je vyššieho veku, má zdravotné problémy, ... ale je to veľmi zriedkavé. Zistí si od mačkárov vo svojom okolí, u ktorého veterinára dali svoje mačky kastrovať a ako boli spokojný, tak si vyberieš profesionála. Mimochodom všetky mačky pred operáciou podstúpia predoperačné vyšetrenie ! Tam ťa vet vyspovedá. Čistokrvné mačky však majú dobrý zdravotný základ a je málo pravdepodobné, že by nastali komplikácie. Navyše u kocúrov je to ľahký zákrok a už na druhý deň po prebratí môže byť fit.
Ak by si sa predsalen bála, existujú dve metódy sedatív - injekčné alebo inhalačné. Inhalačné je menej zaťažujúce a zviera sa dá rýchlo v prípade potreby prebrať, ale aj je to drahšia metóda.
Mafia rodila pod inhalačkou, aby sa ochránili mačiatka a hneď po pôrode cisarákom bola prebratá a venovala sa im. Dokonca majú veti také pravidlo, že staršie a slabé zvieratá sa operujú zásadne pod inhalačkou, tak sa nemáš čoho báť. Kocúrikovi to len prospeje, ver mi.
Ten moj sa tiež trápi a volá mačky, no bohužiaľ si momentálne zákrok nemôžem dovoliť. Vidím, že je frustrovaný a nešťastný a občas sa snaží páriť aj s mojim kastrovaným kocúrom a potom dochádza ku konfliktom... dúfam, že v júli už peniažky budú a hneď pôjde na zákrok. Je mi ho ľúto. Nie je čistokrvný, ani chovný a aj teraz mi tu plače v izbe, že ho nechce nik pomilovať.
Upravil(a) Mafia (19. 5. 2007 22:09)
Není tady
Moc děkuju, že jste to tady se mnou probrali. Ujasnilo se mi to a možná nám v budoucnu bude s kocourem veseleji.
Není tady
Je fajn vědět, že když můj kocour "protivně mňouká", že si chce povídat. Mám teď z něj lepší pocit, už vím, že mu mám odpovídat.
I když on si chce povídat, hlavně, když já jsem v jiné místnosti než on.
Kdyby tak existoval nějaký slovník jazyka kočičího...
Není tady
Eileen, to, že Tvůj nevykastrovaný kocour "protivně mňouká", může být známka říje. Už jsem tady psala, jak se mi na zahradu nakýbloval bezdomovec - kocourek Kubík. Ten je evidentně v říji, mňouká pořád, naše vykastrované kočky už jsou z něho pětivoké. Kočičák - ač bezdomovec - evidentně touží mezi ně zapadnout, vybral si jednoho z kocourů jako kamaráda a nehne se od něho ani na krok. Má snahy se nasáčkovat i dovnitř domu, ale to ho mafiáni hnali v půl třetí ráno ho vymrskali ven takovou rychlostí, že se nestačil divit
Škoda, že je plachý a nenechá se chytit, navíc v místě jeden vet skončil ordinaci a druhý začne ordinovat - nikdo neví, kdy..
Jeho osud bude zpečetěn... Navíc jsem ho přistihla, jak mi obstříkává vchodové dveře od domu, což byla poslední kapka.
Není tady
Eileen napsal(a):
Je fajn vědět, že když můj kocour "protivně mňouká", že si chce povídat. Mám teď z něj lepší pocit, už vím, že mu mám odpovídat.
I když on si chce povídat, hlavně, když já jsem v jiné místnosti než on.
Kdyby tak existoval nějaký slovník jazyka kočičího...
Nechce si "povídat", chce šukať ! Tak vykrikuje na celý byt a dúfa, že z niekadiaľ konečne vylezie nejaká mačacia slečna...
môj nekastrovaný kocúr to robí tiež.
Není tady
Tak on je vlastně dneska obdivuhodně milý a mňouká hezky. Fakt si povídá. Asi vidí v mé mysli obraz toho, že ho chci vykastrovat a přemlouvá mě: "Já už budu hodný".
Jé, mně je ho líto, že přijde o kousek sebe. To bych tu ani neměla říkat, že?
Není tady
Myslíte, že každý kocour má své volání, které zní jinak? Protože máme na zahradě dva cizí a včera jeden stále vyvolával na naše kočky. Ale bylo to jinak než u toho mého. Takové mroukání to bylo. Omluvte mé hloupé dotazy. Fakt těžko zprostředkovat přes internet kočičí reč.
Není tady
Eileen, vezmi to z té lepší stránky. Kocourem přestanou zmítat nenaplněné touhy, přestane Tě zákeřné vokusovat a z líté šelmy se stane domácím mazlíkem.
BTW divila bych se, že nevykastrovaný kocour neznačkuje. Kubík se vycajchnoval tak, že to byl smrad, až by jeden pad a až se nechá chytit, jeho osud bude zpečetěn
Není tady
Že bych měla něco s čuchem? Tak možné je všechno:jojo:Fakt je, že hajzlík mám přímo u stolu s počítačem a není možná sedětv klidu, pokud kocour právě koná potřebu, hned mě to přinutí k úklidu.
Není tady
Ano, Eileen, kocour v říji vymroukává. Mezi briťákem a čistokrevnou vesnickou rasou je sice rozdíl v hlasových projevech, nikoliv však v potřebách a jejich důsledcích.
Eileen, hleď to vykastrovat. Nebo si myslíš, že kocour in-natura trénuje s hlasivkama na Pavarottiho ????
Já už mám vystaráno - mně nebezpečí koťat nehrozí, maximálně tak osmrďávání baráku, s čímž si briskně poradím. Komu nebezpečí koťat hrozí zcela určitě, to jsou tvoje kočky zahradní
Není tady
Právě, ty zahradní... Kocoura asi určitě vykastruju. Ale já jsem šílený škrt. Četla jsem si kočky online diskuze a zaprvé jsem se zděsila, kolik stojí kastrace kočky (prý 1000Kč) a pak kolik komplikací po operaci. Tu, na kterou ti kocouři mručí a která jediná nemá koťata, ještě nikdy neměla, je nejmladší, tak s tou mám šílenou historku. Můj strýc bydlí kousek vedle na statku. A jemu se tam nedrží kočky asi kvůli kunám. Tak strašně chtěl od nás koťata. Já nechtěla, ale rodiče mu je dali bez mého vědomí. Pak jsem přijela po týdnu a naši mi to řekli, tak jsem se byla podívat, kde je drží. Hrůza! Byly ve chlévě v kleci, ve svých vlastních výkalech, oči zaslepené, srst špipavou, apatické...Hned jsem řekla, ať je pustí a on tedy, že je pustí večer, až zavře chlév, ale že mu utečou prý stejně. Nevěřila jsem, že to udělá, ale asi se taky trochu styděl. Nakonec mu jedno kotě zůstalo a to kočka která je teď nejmladší, připelášila na zahrádku.
No a teď se sotva dá hladit a nevěří lidem. drží se u garáže. Tak jak ji chytit, kde ji mít a co zbude z její důvěry, když jí uděláme ještě toto?
Není tady
Hele, Eileen, co Ti mám na to říct?
Pročti si to, co jsi sem od začátku psala. Šíleně ses naježila proti tomu, co jsem Ti napsala prvotně - že chovatelé na venkově do koček tak nějak peníze nevkládají, jejich další život neřeší a doufají, že se to všecko "vyřeší samo" Nesmírně se Tě to dotklo a zaprskala jsi na mě formou SZ jak křeček
Tvému strýci se kočky v domě nedrží proto, že je to v podstatě vrah koček, absolutně neví jak s nimi zacházet a za ním jdou pouze uvězněná, umírající zvířata. Kdyby to byla užitková zvířata, jako např. králíci, věděl by, jak se o ně postarat tak, aby z nich bylo jednak maso, za druhé kůže.
Nezlob se na mě, ale ty ke kočkám nemáš a-priori vytvořenej žádnej vztah. Do svojí péče si vezmeš zvíře, o jehož potřebách nemáš sebemenší potuchy a divíš se, že společné soužití jaksi nevychází.
Eileen, velice nerada Ti to říkám, ale kdo si vezme do péče zvíře, tak by od počátku měl vědět, co to zvíře potřebuje a co péče o něj obnáší.
Není tady
Jo a ještě k tomu jsem divná a vedu divný život, osamocený, plný komplexů. Kdo by mě chtěl a kdo by mě měl rád. Ani můj kocour ne, že?
Co tu vlastně řeším?
Tohle tedy bolelo. Kiaro. Asi si to zasloužím.
Není tady
Eileen nechtěla jsem Tě napadnout. Probůh, takhle si to nevykládej.
Víš co, klepni mi SZ.
Vzhledem k tomu, co jsi mi napsala, je to asi na místě.
Není tady
Ne, já to beru, opravdu jsem si to zasloužila. Neměla jsem už do toho rýpat.
Ale nemůžu se změnit jen tak tady - pro oko.
Se svými "komplexy" se možná nekdy přesunu na psychologickou stranu. Tam mi můžete vyprášit kožich.
Není tady
babizne, ak ste tu, podte na chat
Není tady
Tak se změň sama pro sebe.
Člověk, který nedokáže dát lásku zevnitř sám sobě, zrovna tak ji nedovede dát navenek zvířeti, které si přichýlí pod svoji střechu.
Eileen, je pokročilá doba noční a já už jdu spát, panč zítra mě čeká perný den.
Z toho titulu už se k danému tématu nemůžu vyjádřit v rozsahu, jaký bych potřebovala.
Není tady
Moc mě dnes večer bolí srdce. Asi z toho, jak jsem zlá k lidem ke zvířatům, k sobě. Nemůžu jít na psychologickou stranu, protože musím na čas počítač vysadit. Mám problémy s očima.
Tak si tu jen chci vylít své pocity.
Kastrace koček je domluvená, udělají nám ji zdarma. Ani to nemůžu vše napsat, protože byste na mě vyletěli.
Zatím pa, pa.
Není tady
Eileen, kto by na teba vyletel ? Pod na chat, no tak a nebul
Upravil(a) Mafia (22. 5. 2007 19:22)
Není tady
Eileen, no tak, jestli jsem na Tebe byla jó koór moc zlá, tak si to tak neber
Ve chvíli, kdy budeš mít briťáčka vykastrovaného, tak se z něj stane mazel.
Když mi bylo nejhůř, nebo jsem třeba ležela s blbou chřipkou, obtočili mě moji mafiáni, vrňánkovali a olizovali paničku: Nic si z toho nedělej, zase bude líp
A světe, div se: doopravdy bylo Ne hned, ne ze dne na den, ale najednou se ta mračna začala sama od sebe protrhávat.
BTW: Jestlipak víš, že existuje léčení kočkou - tzv. felisterapie???
Není tady