Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 5. 2007 16:22

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Re: Co s přebytečnými koťátky?

Damila napsal(a):

Eileen napsal(a):

Doma to asi nepůjde, mám kocoura, ledaže bychom na zahrádce tu kočku zavřeli do chalupy s tím vybavením, jak píšeš, bojím se, že bude asi vyšilovat. Poradím se s veterinářem, u nás je totiž nějaký útulek pro kočky, tak by ji třeba mohli na těch deset dní mít tam. Taky nevím, jestli všechny tři najednou nebo radši postupně. Uvidíme, začnu kolem toho chodit a poptávat se.

Eileen,
mám pocit, že nemůžeme zachránit vše na světě. Děje se tolik věcí, které jsou daleko horší, než březí kočičky, a jsme tak malí na to, abychom s tím vším pohli!!! :-(
Nebo spíše je nás málo k tomu, abychom s tím něco udělali.
Eileen,netrap se.  Venkovní kočičky bych opravdu nekastrovala.

Nezlobte se nikdo na mě, ale to je jako bych začala uklízet venku binec po všech, co, odhodili odpadky (a zažila jsem takovou paní). To bych nedělala nic jiného. Vykastrujete jednu kočku, přijdou další, bude vám jich líto, vykastrujete všechny, ale koček bude přibývat... a vy se stanete obětí svého svědomí.
Prostě v přírodě se dějí takové věci. Kočky rodí a umírají. Je to hrozné, ale nemůžeme zachránit celý svět.
Připadá mi, že na Eileen házíme zodpovědnost, která jí nepřísluší, a jen jí přitěžujeme.

Pokud jde čistě o duchovní stránku věci, myslím, že nemáme právo dělat nic takového, jako je kastrování. Ale považuji to za menší zlo.
Stejně tak je hrozně pokrytecké tvrdit (a děláme to skoro všichni), že máme rádi zvířata a přitom jíst maso.
Některé zvíře kvůli nám muselo zemřít. Tak volíme aspoň menší zlo a snažíme se "zabíjet humánně" (takový protimluv!!!) a kupovat maso z chobů, kde zvířata (SNAD) netrpěla...
Já vím, už je to mimo téma kočky, ale všechno se vším souvisí.

Ach jaj, dieťa moje, veľmi sa mýliš, také nesledované množenie končí často tragicky... pozri www.kocky-online.cz a www.mackysos.sk , kam sa až nechcené mačiatka dostali. A potom súď.

Zásahom do prírody je aj to, že ich kŕmi a stará sa o ne. Človek si mačky domestikoval a odvtedy je za ne zodpovedný.

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#27 14. 5. 2007 16:57

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Mafia:...Zásahom do prírody je aj to, že ich kŕmi a stará sa o ne. Človek si mačky domestikoval a odvtedy je za ne zodpovedný.
Ámen! stolt

Není tady

#28 14. 5. 2007 17:06

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Ale to neřeší ten původní problém týhle diskuze, co s koťaty... I když je fajn, že Eileen má výhledový plán...(...a chválihodný! tummenuppstolt ) Asi by bylo nejlepší, jak tu někdo zmínil, odchytit "březí" kočku a vyřešit to najednou... a pak další... To sice bude horší, protože oni si to poví, ale mohlo by se to podařit a vyřešit to tím nejmíň složitým způsobem...

Není tady

#29 14. 5. 2007 20:04

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Hellga: březí - tedy ve vysokém stupni březosti- kočky veterináři neradi kastrují - mně to u Miciny vet vysloveně odmítl jako "humus" a měl pravdu. Plasticky mi popsal, co taková kastrace obnáší - vydolovat kočce z dutiny břišní položivá-polomrtvá koťata a následně provést vlastní kastraci. Ani jsem se mu nedivila sad
Jinak s vlastní říjí u koček je to různé - jednu z mafiánek jsem nachytala, jak okolo ní zamilovaně krouží kocour od druhých sousedů. Kočka byla na osm měsíců urostlá, takže jsem tušila nejhorší. Veterinářka se sice vzpěčovala, ale zákrok jsem si nakonec vyhádala. Paní doktorka - ač nerada  - mi musela dát za pravdu. Kočka byla v prvopočátcích březosti sad
Eileen, je dobře, že chceš situaci řešit. Je to moc dobře pussa
Pokud můžu připojit svůj poradní hlas, tak já bych vzala na kastraci všechny tři čičiny z jedné vody načisto. Sice to bude Sodoma-Gomora, ale bude to méně únavné, nežli brát jednu po druhé.

Upravil(a) Kiara (14. 5. 2007 20:09)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#30 14. 5. 2007 22:30

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Já nemám kočky, jen kocoury, tak nevím přesně, jak to je, oni mají veterináři teď spoustu nových postupů, co o nich nemám ani "šajn"... big_smile

Není tady

#31 15. 5. 2007 12:45

Mafia
♥♥♥♥---

Hellga napsal(a):

Já nemám kočky, jen kocoury, tak nevím přesně, jak to je, oni mají veterináři teď spoustu nových postupů, co o nich nemám ani "šajn"... big_smile

Ja budem kastrovať kocúra tak o dva mesiace. Viem iba o dvoch rozdieloch pri kastrácii a síce, že kocúrovi zostanú "prázdne" guličky, takže stále vyzerá ako chlapák odzadu lol alebo sa zoberú, ale potom si budú ľudia o ňom myslieť, že je micinka. dumbom Ale v podstate je to jedno. Je to len kozmetický detail. Môjmu prvému gulili nechal vet, tak nechám aj druhému, nech nezávidí. lol

Upravil(a) Mafia (15. 5. 2007 12:45)

fuckyou

Není tady

#32 15. 5. 2007 12:54

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Mafia napsal(a):

Hellga napsal(a):

Ja budem kastrovať kocúra tak o dva mesiace. Viem iba o dvoch rozdieloch pri kastrácii a síce, že kocúrovi zostanú "prázdne" guličky, takže stále vyzerá ako chlapák odzadu lol alebo sa zoberú, ale potom si budú ľudia o ňom myslieť, že je micinka. dumbom Ale v podstate je to jedno. Je to len kozmetický detail. Môjmu prvému gulili nechal vet, tak nechám aj druhému, nech nezávidí. lol

No jo, a mi se zdálo divné, že tam po kastraci Tomík stále "něco" má (detailně jsem to nezkoumala), takže oni jen přeruší chámovody?

Není tady

#33 15. 5. 2007 15:18

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

No, když nám umřel starej kočičák, tak ten neměl... bylo to před šesti lety a bylo mu 18, tihle "pacholci" jsou taky kastrovaní a mají... big_smile Divila jsem se při prvním a doktorka mi řekla, že se to dělá, "dle západního způsobu", tak je to asi porevoluční metoda, ale jak a co všechno se dá dělat u koček, to nevím...
(jo, prd, před šesti, už je to víc, jak sedm...roll ) A nemaj prázdný guličky, ale pytlík! lol Mafia, jak se to řekne po vašem? Vrecůško? big_smile

Upravil(a) Hellga (15. 5. 2007 15:23)

Není tady

#34 17. 5. 2007 21:34

Eileen
♥♥♥----

Počítač mi nastartoval až dnes, takže jsem se nemohla účastnit diskuse, škoda. Potom, co jsem tu napsala o svém "plánu", mi to dost začalo vrtat hlavou. Připadá mi, že jsem to spíš napsala proto, abych vypadala před vámi pěkně. Zdá se mi, že na takovou akci, nemám dost sil.Ale budu se řídit podle svého srdce a rozumu a pak se uvidí...

Není tady

#35 17. 5. 2007 22:57

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Eileen, to, jak máš zacházet s kočkami, musíš cítit především srdcem.
Ve chvíli, kdy si přichýlíš jakékoliv zvíře pod svoji střechu, jsi za něj odpovědná. Nestačí mu jen dát najíst, v případě, že nechceš další koťata, je lépe kočku nechat vykastrovat.  Jinak trápíš sebe - topením koťat, ačkoliv je ti to silně proti mysli - trápíš kočku, které utopíš koťata a ona na to konto zabřezne dvakrát-třikrát do roka, chudák zvíře je vystresované a hlavně vyčerpané neustálými porody, které k ničemu nevedou. Buď kočce koťata sežerou cizí kocouři, nebo je objeví majitel a šoupne je do kyblíku s vodou.
Nezlob se na mě - myslíš si, že kočičí máma, připravená o děti, nic necítí? Myslíš si, že kočka není schopna prožívat bolest ze ztráty svých dětí? Samozřejmě, že ano, a svoji touhu po dalších dětech kompenzuje dalším zabřeznutím v nejbližším možném termínu - a historie se opakuje.

Není tady

#36 18. 5. 2007 8:02

Eileen
♥♥♥----

To snad je nežere cizí kocour,  to mi připadá drastické, proč by to dělal? Myslela jsem si, že kočky normálně zabřeznou na podzim a jaře, to není normální? Také jsem uvažovala nad tím, že kočka cítí bolest ze ztráty, právě proto bych nad tou kastrací uvažovala.Také proto, že si někdy připadám jako kruťas, který se rozplývá nad koťátky a přitom zároveň ví, že všechny žít nemohou(ne, netopíme je, ani nic jiného). Ale chtěla jsem tím říct, že nevím, jestli to udělám, jestli to nebude nad mé síly. Slyšela jsem , že kočka někdy svůj nenarozený vrh v sobě vstřebe, pokud cítí, že by jej neuživila.
Já mám doma kocoura tři roky a je nekastrovaný. Moc jsem tu toho ještě o tom nepřečetla, jen čtu, že hodně lidí tu nechává kocoury kastrovat. Já se tak rozhodla proto, že kocour pak zdravotně trpí, dokonce jedné kolegyni z práce po kastraci zemřel na ucpání močové trubice, což se prý koucourům stává po kastraci.

Není tady

#37 18. 5. 2007 8:26

Mafia
♥♥♥♥---

Kiara napsal(a):

Eileen, to, jak máš zacházet s kočkami, musíš cítit především srdcem.
Ve chvíli, kdy si přichýlíš jakékoliv zvíře pod svoji střechu, jsi za něj odpovědná. Nestačí mu jen dát najíst, v případě, že nechceš další koťata, je lépe kočku nechat vykastrovat.  Jinak trápíš sebe - topením koťat, ačkoliv je ti to silně proti mysli - trápíš kočku, které utopíš koťata a ona na to konto zabřezne dvakrát-třikrát do roka, chudák zvíře je vystresované a hlavně vyčerpané neustálými porody, které k ničemu nevedou. Buď kočce koťata sežerou cizí kocouři, nebo je objeví majitel a šoupne je do kyblíku s vodou.
Nezlob se na mě - myslíš si, že kočičí máma, připravená o děti, nic necítí? Myslíš si, že kočka není schopna prožívat bolest ze ztráty svých dětí? Samozřejmě, že ano, a svoji touhu po dalších dětech kompenzuje dalším zabřeznutím v nejbližším možném termínu - a historie se opakuje.

Mačacia mama oplače stratu mačiatok. Je to pravda. Neverila som tomu, dokiaľ sa to nestalo nám. 11 dní po pôrode zomrelo jedno z mačiatok. Mafia plakala priam zakvílila od bolesti. Bolo to tak hlasné, že mama so sestrou pribehli a zistili, že jedno mačiatko je mŕtve. Mafia bola smutná ešte niekoľko dní chúďatko, mala som pocit, že je v nejakej depresii.
Moj kocúr zase plakal, keď zomierala prvá mačička. Do poslednej chvíle bol s ňou a mal vlhké oči ! Čumela som ako puk, nevedela som, že zvieratá dokážu "plakať". Keď zomrela (museli sme ju dať uspať, už sa veľmi trápila), náš pes i kocúr upadli do ťažkej depresie a pár dní len spali, nič ich nezaujímalo.  grater

fuckyou

Není tady

#38 18. 5. 2007 8:28

Mafia
♥♥♥♥---

Eileen napsal(a):

To snad je nežere cizí kocour,  to mi připadá drastické, proč by to dělal? Myslela jsem si, že kočky normálně zabřeznou na podzim a jaře, to není normální? Také jsem uvažovala nad tím, že kočka cítí bolest ze ztráty, právě proto bych nad tou kastrací uvažovala.Také proto, že si někdy připadám jako kruťas, který se rozplývá nad koťátky a přitom zároveň ví, že všechny žít nemohou(ne, netopíme je, ani nic jiného). Ale chtěla jsem tím říct, že nevím, jestli to udělám, jestli to nebude nad mé síly. Slyšela jsem , že kočka někdy svůj nenarozený vrh v sobě vstřebe, pokud cítí, že by jej neuživila.
Já mám doma kocoura tři roky a je nekastrovaný. Moc jsem tu toho ještě o tom nepřečetla, jen čtu, že hodně lidí tu nechává kocoury kastrovat. Já se tak rozhodla proto, že kocour pak zdravotně trpí, dokonce jedné kolegyni z práce po kastraci zemřel na ucpání močové trubice, což se prý koucourům stává po kastraci.

Jééémine, tvoj nekastrovaný kocúr žije v byte ?  Odkiaľ máš tie veci o zdravotných problémoch ? To ti povedal vet alebo JPP ?

Cudzí kocúr, teda NIE otec mačiatok ich zabije, aby tak zastavil šírenie génov iného kocúra a zabezpečil šírenie vlastných génov. Je to kruté, ale deje sa to tak u mačiek domácich ako u levov, atď. Preto samice svoje mláďatá zo začiatku chránia. Aj levica porodí mimo skupinu niekde v ukryte a privedie ich, keď sú už väčšie a menej bezbranné.

Upravil(a) Mafia (18. 5. 2007 8:33)

fuckyou

Není tady

#39 18. 5. 2007 9:12

Eileen
♥♥♥----

Já jsem vždycky měla strach z toho, že kocour začne značkovat. Jenže ta kolegyně z práce mi poradila, že se nemá stýkat s jinými zvířaty a pak značkovat nebude, což je asi pravda. Ale hlavně ho nechci kastrovat proto, že je to zase zásah do přírody, do jeho těla, na což nevím, jestli mám právo. Vždyť se po kastraci mění povaha, kocour leniví a tloustne, prý.
Také jsem uvažovala o pořízení další kočky, ale pak jsem četla nějaké odstrašující příklady, jak se prý spolu perou ... Nevěřím si, myslím že v tomhle mám smůlu.
S kocourem nic moc závratného neprožívám, ne jako lidi tady, co tu píšou. Já jsem si prvně vzala kotě ze zahrádky, jenže bylo strašně divoké, tak jsem ho vrátila mámě. Tototo kocoura mám koupeného, modrého briťáka, prý mají mít mírnou povahu. Škoda, že mě tehdy nenapadl útulek, to mě fakt nenapadlo.
Kocou už od prvního okamžiku brečel u dveří, pak jsem ho celé dny hřála na klíně a pořád jsem si s ním snažila hrát, aby s něho nevyrostla mrzutá kočka,jak píšou. Stejně se mi to asi nepodařilo. Je strašně umňamčený a stále "otravuje". Myslím, že je u mě nešťastný, přesto se ho nechci zbavovat, ale možná by byl šťastný s někým jiným, u domku.
Asi se u mě nudí, protože jsem sama a vedu nudný život. Tehdy při koupi jsem si ho ani nevybrala, že bych měla možnost volby, ale byl mi předhozen chovatelkou jako jediná možnost a já jako hloupá ovce kývla. Nechci, aby to tady vyznělo jako, že ho némám ráda. Mám ho ráda, ale s mírou.

Není tady

#40 18. 5. 2007 10:13

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eileen napsal(a):

Já jsem vždycky měla strach z toho, že kocour začne značkovat. Jenže ta kolegyně z práce mi poradila, že se nemá stýkat s jinými zvířaty a pak značkovat nebude, což je asi pravda. Ale hlavně ho nechci kastrovat proto, že je to zase zásah do přírody, do jeho těla, na což nevím, jestli mám právo. Vždyť se po kastraci mění povaha, kocour leniví a tloustne, prý.
Také jsem uvažovala o pořízení další kočky, ale pak jsem četla nějaké odstrašující příklady, jak se prý spolu perou ... Nevěřím si, myslím že v tomhle mám smůlu.
S kocourem nic moc závratného neprožívám, ne jako lidi tady, co tu píšou. Já jsem si prvně vzala kotě ze zahrádky, jenže bylo strašně divoké, tak jsem ho vrátila mámě. Tototo kocoura mám koupeného, modrého briťáka, prý mají mít mírnou povahu. Škoda, že mě tehdy nenapadl útulek, to mě fakt nenapadlo.
Kocou už od prvního okamžiku brečel u dveří, pak jsem ho celé dny hřála na klíně a pořád jsem si s ním snažila hrát, aby s něho nevyrostla mrzutá kočka,jak píšou. Stejně se mi to asi nepodařilo. Je strašně umňamčený a stále "otravuje". Myslím, že je u mě nešťastný, přesto se ho nechci zbavovat, ale možná by byl šťastný s někým jiným, u domku.
Asi se u mě nudí, protože jsem sama a vedu nudný život. Tehdy při koupi jsem si ho ani nevybrala, že bych měla možnost volby, ale byl mi předhozen chovatelkou jako jediná možnost a já jako hloupá ovce kývla. Nechci, aby to tady vyznělo jako, že ho némám ráda. Mám ho ráda, ale s mírou.

Eileen,
to je  zvláštní, takový vztah-nevztah. Ale jsi upřímná, to se cení. Já jsem si např. s manželovým psem nikdy nevytvořila vztah, přestože ho znám od štěněte. Prostě mám ho ráda jako každé zvíře, nikdy bych mu neublížila, ale nemiluji ho jako své pejsky, se kterými jsem vyrostla, a kteří byli povahově úplně jiní, milí, přítulní. Pes, který je agresivní, nevypočitatelný a nervově labilní, si mé srdce prostě nezískal (a ani já jeho). Mám ho ráda, pohladím ho -už je starý pán, 16 letý. Ale není to tolik osobní.
K našemu kocourovi si vztah také teprve vytvářím, máme ho 6 týdnů, ale myslím, že to nebude problém. Je roztomilý.
Tvůj kocourek si nehraje? Nenechá se hladit? Nepřede, když je mu s Tebou fajn?

Není tady

#41 18. 5. 2007 11:40

Mafia
♥♥♥♥---

Eileen napsal(a):

Prečítaj si ešte raz svoj príspevok, zdôraznila som dôležité slovíčka.

Kocúr samotár môže ale nemusí značkovať. Ak si sama a pracuješ, hodil by sa mu parťák. Nekastrovaní kocúri bez možnosti krytia majú tendenciu vyskakovať z okien, balkonov a to môže končiť tragicky. To že je umňačaný je prejav jeho nevybitého sexuálneho pudu, trápi sa a tak zvoláva mačky, no žiadna neprichádza a tak zase volá a pomaly začína byť frustrovaný. Kastráciou by sa ukľudnil a bol by mazel. Ak už je raz bytový, tak vypustiť von by mohlo byť pre neho nebezpečné, lebo nemá návyk, že psov a cudzí ľudí sa treba báť a mohol by sa tak stať ľahkou obeťou nejakého zvráteného človeka alebo psa.

Všetky tvoje problémiky s kocúrom sú riešitelné ale postupne. tummenupp

fuckyou

Není tady

#42 18. 5. 2007 12:15

Eileen
♥♥♥----

Kocoura jsem do hraní musela vždy nutit. Hrát si chce, proto i otravuje, myslí si, že na každé zamňouknutí přijdu. Ale já pak musím dělat všelijaké divy, abych ho zaujala. Je to pro mě otrava, ale když si s ním nehraju, odnese to sedačka nebo mi mňouká v noci.
Hladit se nechá krátce, i zapřede, třeba i když se mu líbí hra(nebo aby se uklidnil?) hodně chce, abych ho hladila u krmení, to taky přede. Na klíně být nechce a v náručí tak jednou za týden. Jednou asi za tři dny se přijde v noci pomazlit do postele, to asi, že je mu smutno.
Svůj sexuální pod si vybíjí na dvou plyšáčcích, teď se mi zdá, že méně často. Hlavně v noci a asi, když nejsem doma.
Jednou jsem ho vzala na zahrádku, kde zmerčil kočku a začal "volat". Ale to, jak mňouká, je spíše takové protivné mňoukání, jak malé rozmazlené děcko. Umí i hezky, ale to nepoužívá moc často. Třeba, když dlouho volá, já se neozvu a pak za ním přijdu a on je příjemně překvapen, že jsem za ním dorazila. Asi jsem ho rozmazlila?
Bylo by fajn, kdyby se to dalo řešit tou kastrací. A pořízením další kočky.Ale myslela jsem si, že je u mě nešťastný a kastrací bych mu jenom ublížila.
Chodí na balkon, ale zdá se mi, že výšek se bojí. Jsem ve třetím patře.

Není tady

#43 18. 5. 2007 14:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kocour  když tak "protivně" mňouká  tak se mrouská",   je pouze otázkou času kdy  kocour doma začne značkovat. Kocuři jsou náchylní k onemocnění ledvin a ke vzniku  písku v ledvinách  hlavně tehdy, když je zvíře kastrováno před jedním rokem života!

Není tady

#44 18. 5. 2007 17:04

Damila
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Kocour  když tak "protivně" mňouká  tak se mrouská",   je pouze otázkou času kdy  kocour doma začne značkovat. Kocuři jsou náchylní k onemocnění ledvin a ke vzniku  písku v ledvinách  hlavně tehdy, když je zvíře kastrováno před jedním rokem života!

Ta kastrace před 1. rokem života je po*ná i u samotných veterinářů.
U nás to bylo vyřešeno tím, že jsme kocourka dostali až skoro v roce, takže jsme ho kastrovali až teď, ale kamarádka měla problémy s kocourem kastrovaným  ve dvou letech (teď je mu 8) a nevyhli se těm zdrav. problémům.
Někdo zase říká-kastrovat před pohlavní zralostí, mezi 5.-8. měsícem. Čert aby se v tom vyznal.

Upravil(a) Damila (18. 5. 2007 17:07)

Není tady

#45 18. 5. 2007 18:29

Mafia
♥♥♥♥---

Damila napsal(a):

aprill napsal(a):

U nás to bylo vyřešeno tím, že jsme kocourka dostali až skoro v roce, takže jsme ho kastrovali až teď, ale kamarádka měla problémy s kocourem kastrovaným  ve dvou letech (teď je mu 8) a nevyhli se těm zdrav. problémům.
Někdo zase říká-kastrovat před pohlavní zralostí, mezi 5.-8. měsícem. Čert aby se v tom vyznal.

Je to po*né. Moja známa, ktorá pracuje pre www.mackysos.sk a preslo jej rukami mnozstvo maciek, zase tvrdí, že je to hlúposť. Chyba je v tom, že kastráti majú tendenciu lenivieť a priberať, zabúdajú prijímať dostatok tekutín a tam začína tvorba toho písku, navyše kocúri majú tenší močovod ako mačky. Takže jej rada je - kastrovať v pohode ale zmeniť stravu, tak aby kocúr prijal dostato tekutín v samotnej strave a tiez existujú aj granule pre kastrátou proti priberaniu, ale tie ja nedávam, lebo moji nie sú tuční, sú traja a stále sa naháňajú. Pri kŕmení však dostanú najprv šťavu z vývaru kuracieho mäsa a až keď to vypijú príde mäso. V opačnom prípade by šťavu vypila len poctivka Mafia. lol

fuckyou

Není tady

#46 18. 5. 2007 22:13

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Mafia napsal(a):

Damila napsal(a):

aprill napsal(a):

Je to po*né. Moja známa, ktorá pracuje pre www.mackysos.sk a preslo jej rukami mnozstvo maciek, zase tvrdí, že je to hlúposť. Chyba je v tom, že kastráti majú tendenciu lenivieť a priberať, zabúdajú prijímať dostatok tekutín a tam začína tvorba toho písku, navyše kocúri majú tenší močovod ako mačky. Takže jej rada je - kastrovať v pohode ale zmeniť stravu, tak aby kocúr prijal dostato tekutín v samotnej strave a tiez existujú aj granule pre kastrátou proti priberaniu, ale tie ja nedávam, lebo moji nie sú tuční, sú traja a stále sa naháňajú. Pri kŕmení však dostanú najprv šťavu z vývaru kuracieho mäsa a až keď to vypijú príde mäso. V opačnom prípade by šťavu vypila len poctivka Mafia. lol

Jo,
ale co s kastrátem, který se vývarem nennechá "ošidit", je mlsný, spíš nejedlík, hubený, npijec...mám ho nutit? Náisilím vstřikovat vodu?sad

Není tady

#47 18. 5. 2007 23:09

Mafia
♥♥♥♥---

Damila napsal(a):

Mafia napsal(a):

Damila napsal(a):

Jo,
ale co s kastrátem, který se vývarem nennechá "ošidit", je mlsný, spíš nejedlík, hubený, npijec...mám ho nutit? Náisilím vstřikovat vodu?sad

Nutiť ? Nie, to by nepomohlo a mali by ste obaja z toho stres. Treba ho prekabátiť. Ja napríklad v lete dávam do jedla 2 polievkove lyžice vody, pretože sú oťapené a pijú ešte menej, lebo sú lenivé za vodou si zájsť. Každému do misky. Premiešam, a oni si to ani nevšimnú. wink Samozrejme granule mám zvlášť, do tých vodu nelejem, lebo to by mi vôbec nezjedli a mohla by som to vyhodiť. Ale keď si zobnú granulí, tak hneď kúsok od nich je jedna miska s vodou a tam sa potom zvyknú napiť.
Inak, keď nebude iné, tak sa pustí aj do toho. lol Mačky rady pijú vodu z velkých nádob a najlepšie je, keď ich je viac po byte. My máme tri. Obrovská pre psa a potom dve u mňa v izbe, pričom jedna je na zemi a jedna na skrini, kde je aj ležovisko. Milášik najmladší je z tej misky vysoko položenej úplne fascinovaný a keď tam polehavá zopárkrát si lízne. tummenupp

fuckyou

Není tady

#48 19. 5. 2007 0:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám zkušenost, že hned vedle misky s granulema stojí veliká miska s vodou. Mafiáni si zobají granulí, co jim hrdlo ráčí, večer dostanou do misek kočičí konzervu. Občas - podle rady veterinářky jim smíchám vodu s mlékem, načež obsah misky zmizí, než by řekl švec smile
BTW už ochočuju Kubíka - poloslepého moura smile Na maso z konzervy jsem ho přitáhla jako vosu na med stolt ještě chvíli, a bude můj lol Je s podivem, že našim mafiánům tohle handicapované zvířítko nevadí - neperou se s ním a neženou ho od baráku, naopak k němu zaujali blahosklonné stanovisko - žerou společně z misky, s jasným podtextem - jestli budeš náš, čeká Tě veterinář reta

Není tady

#49 19. 5. 2007 1:17

Mafia
♥♥♥♥---

Kiara napsal(a):

Já mám zkušenost, že hned vedle misky s granulema stojí veliká miska s vodou. Mafiáni si zobají granulí, co jim hrdlo ráčí, večer dostanou do misek kočičí konzervu. Občas - podle rady veterinářky jim smíchám vodu s mlékem, načež obsah misky zmizí, než by řekl švec smile
BTW už ochočuju Kubíka - poloslepého moura smile Na maso z konzervy jsem ho přitáhla jako vosu na med stolt ještě chvíli, a bude můj lol Je s podivem, že našim mafiánům tohle handicapované zvířítko nevadí - neperou se s ním a neženou ho od baráku, naopak k němu zaujali blahosklonné stanovisko - žerou společně z misky, s jasným podtextem - jestli budeš náš, čeká Tě veterinář reta

O aké mlieko sa jedná ? Kravské ? Väčšina dospelých mačiek má z neho hnačky, je zvláštne, že ti ho odporúčila veterinárka. To by mala vedieť. yikes

fuckyou

Není tady

#50 19. 5. 2007 1:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, vtip je v tom, že se má kravské mléko ředit vodou v poměru 1:1 stolt
Jinak mafiáni papají jogurtky - a jak rádi, kyselé mléko  (kefír, acidofilní atp) taky můžou, nač jsem přišla ve chvíli, kdy mě o něj sprostě obrali, ač jsem doufala, že jim ZROOVNA kyselé mléko chutnat nebude.
Průjem po mléce, ředěném vodou jsem za celou dobu chovu nezažila.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí