Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 5. 2007 16:15

Eileen
♥♥♥----

Co s přebytečnými koťátky?

Co myslíte, u venkovní kočky, máme tři nebo čtyři už několik roků v různých obměňujících se sestavách. Pokaždé jsou tak dvě kočky těhotné. Koťata se se vždy jaksi potratila nebo prostřídala. Teď mi však bylo řečeno, že bychom je měli utopit, když se jich pět narodilo  a za chvíli bude mít i druhá kočka koťátka. Je to humánní, topit je ještě slepá nebo kočky kastrovat(ale!zásahdo přirozeného řádu přírody) nebo nechat jako vždy na přírodě, ať se potratí nebo je něco sežere? Dost mě to trápí, jsou tak milounká a pomyšlení, že nemají právo žít ... Hrozné

Není tady

#2 11. 5. 2007 17:10

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co s přebytečnými koťátky?

Heleď se, nemysli na to, že jsou to tvorové, kteří "snad" mají právo na život a ty jim ho z nějaký pozice vládnoucího druhu bereš... Máš na to právo? Je to jasný...NEMÁŠ! Ale jsi silnější a tvoje součastná pozice, v potravním řetězci, tě momentálně přeje...Tak to vezmi dál, je v tvých silách se o ty kočičí dětI postarat? Rozdat po známých, podat inzerát, třeba na netu, nebo je máš možnost dát do útulku...? Můžeš s tím něco dělat? MŮŽEŠ? Určitě ano, když tě to "žere" a ozvala jsi se tady, asi tě to "nejni volný"... Určitě máš ráda tenhle nádhernej zvířecí druh, kterej dokáže být tak náramným společníkem a když už jste, "jedna rodina" dokáže i sdílet tvoje nemoci a bolesti... kočka je zvláštní tvor a měla by mít šanci nám ukázat, jak jedinečná je... Tvůj dotaz je "ze života" a nikdo nedokáže sám spasit svět, ale v tvojí moci je, vyvarovat se do budoucna řešení takového "Nerudovského" problému...To totiž udělat můžeš! stolt
Kočky odchyť a nechej je kastrovat... Jedna kastrace vyjde cca. na pět stovek... Nemáš? Nedáš? NEFŇUKEJ! (a postarej se...stolt )...A hlavně si dál do budoucna nepořizuj kočky!!!
Jsem zlá? Jsem, ale jde o kočky a ty já miluju! Psi mají dotované útulky, sice taky žádný "šlágr", ale maj... Kočky nemají nic! butter Jenom pár příznivců, co je mají rádi, jinak se s kočkama v našem běžným životě , počítá asi tak, jako s albatrosem...
Každopádně, když překousneš, že jsem baba "dračice", klidně mě napiš a něco vymyslíme, teda snad... Je tu pár "chytrejch bab" a když se daj hlavy dohromady...? Kdo ví? tummenupp

Není tady

#3 11. 5. 2007 17:29

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Eileen, vykastruj dospelé mačky a budeš mať raz a navždy pokoj. Dokážu prežiť vonku aj kastrované. Tie čo sa narodili môžeš skúsiť umiestniť cez internet do dobrých rúk. Pozor na výkupníkov zvierat, také zvieratá končia tragicky. sad

Mačky môžeš dať kastrovať počas gravidity a vyriešiš dva problémy naraz !

Obávam sa, že do útulku ti mačiatka nezoberú a ak, tak budeš musieť zaplatiť. Skús sa radšej obrátiť o pomoc pri adopcii na stránky pre milovníkov mačiek a ochrancov mačiek ako napr. www.kocky-online.cz

Upravil(a) Mafia (11. 5. 2007 17:32)

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#4 11. 5. 2007 22:36

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Eileen, nad takovými "chovateli" jako jsi ty mi hrůzou vstávají vlasy na hlavě.
Ve chvíli, kdy nechceš řešit koťata, tak je snad v rámci zdravého lidského rozumu nechat kočky vykastrovat ještě dřív, než začnou rodit. To nač ses ptala: jestli máš koťata topit ještě slepá, nobo máš čekat, až je kočka potratí, případně až koťata něco sežere mě osobně naplňuje obrovským hnusem.
Připadáš mi jako určitý typ vesnických bezcitných buranů - pořídit si kočku na chytání myší ano, nedbat na její zájmy, pokud možno se chovat tak, aby kočka majitele nic nestála a koťata buť topit, nebo doufat, že je něco sežere, případně březí kočku nakopnout tak, že spolehlivě potratí.
Takoví lidi si nedokážou představit, že by na výživu kočky usmrkli sebemenší korunu - kočka se má přece zasytit myšma - potažmo že by měli sáhnout do vlastní kapsy a kočku by měli nechat naočkovat, odčervit a vykastrovat.
Fujtajbl usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#5 12. 5. 2007 8:09

Eileen
♥♥♥----

Tak už trochu chápu, jak to tu funguje(?). Tahle poslední zpráva mě fakt nadzvedla. My s kočkama nikdy neměli problém, krmíme je, necháváme je žít, nenakopáváme je, hladíme je. To si tu někdo potřebuje vylívat emoce nebo co?  Mě kočka přišla hned po porodu ukázat, kde má koťátka. To si myslíte, že by to asi přišla ukázat nějakému nacistovi, jak mě tu Kiaro líčíš? Pěkně hnusné. Vůbec nechápete, o co mi šlo, zdá se mi, že se tu chcete jen hádat. Nemyslím si, že lidi jsou nadřazený druh. Já miluji přírodu a je mi smutno, jak se ničí. Proč by kočka neměla právo být plodná, to by se lidi měli také kastrovat?Vždyť je nás tolik a zabíráme místo na planetě. V chudších zemích mají hlad. Tak snižme jejich počty, ať není problém a nejsou výčitky svědomí, jak se chudáčci trápí. Co na tom je, že příroda sama redukuje u nás doma počty koček? Asi jsem se ani neměla ptát, ale chtěla jsem vidět, co jsou tu za lidi. Ano, můžu je nechat vykastrovat, když budeme mít problém, že ty počty max do 4 nebo 5 neudržíme. To se ale ještě nestalo. Hnus.

Není tady

#6 12. 5. 2007 9:12

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Tak proč sem Eileen vůbec píšeš? Jestli s kočkama nemáte problém, pak je to v pořádku..... Ale Kiara má úplně pravdu. Jsou jen dvě možnosti: buďto kočky krmit a to včetně rozrůstajících se řad jejich potomstva, nebo nechat staré vykastrovat aby jich nebylo tolik. Jestli jsi se nevšimla, lidé to taky nenechávají na přírodě a používají antikoncepci...... A já rozhodně místo na planetě nezabírám, jsem platný člen společnosti. reta

Není tady

#7 12. 5. 2007 14:39

x62358
Host

Sorry Eileen, stojím za Kiarou. Přijde mi rozhodně citlivější nechat kočku vykastrovat než topit malý bezbranný tvorečky nebo čekat až je něco sežere. Já miluju kočky, jednu mám doma v bytě - není to žádný bůhvíco pro kočku, ale vzala jsem si kotě z útulku - našli ho u popelnice. Nechala jsem ji taky vykastrovat i když je jen doma. Mám za ní zodpovědnost.
A to že ti píšeme názor, který se ti nelíbí, neznamená "Asi jsem se ani neměla ptát, ale chtěla jsem vidět, co jsou tu za lidi", protože co člověk to názor. A neznamená to, že jsme horší lidi než ty.

#8 12. 5. 2007 14:59

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eileen napsal(a):

Co myslíte, u venkovní kočky, máme tři nebo čtyři už několik roků v různých obměňujících se sestavách. Pokaždé jsou tak dvě kočky těhotné. Koťata se se vždy jaksi potratila nebo prostřídala. Teď mi však bylo řečeno, že bychom je měli utopit, když se jich pět narodilo  a za chvíli bude mít i druhá kočka koťátka. Je to humánní, topit je ještě slepá nebo kočky kastrovat(ale!zásahdo přirozeného řádu přírody) nebo nechat jako vždy na přírodě, ať se potratí nebo je něco sežere? Dost mě to trápí, jsou tak milounká a pomyšlení, že nemají právo žít ... Hrozné

Mám pocit, že Eileen není žádná potvora, co chce trápit zvířata.
Jen se nad tím zamýšlí, možná spíše z duchovního hlediska. Máme právo rozhodovat o rozmnožování a životě koček? Ale to se dá aplikovat na jakýkoliv jiný druh zvířat!
Spíš se asi chtěla zeptat řečnickou otázkou, jak to řešit v souladu se svým svědomím i potřebou zachování rovnováhy...
Co, Eileen? Když tak to upřesni, co jsi přesně tím chtěla říct.
Já sama zápasím celý život s rovnováhou, jak to udělat, aby nikdo nestrádal, netrpěl, abych nikomu ni slůvkem neublížila....ale zjistila jsem, že ono to nejde. Tato úvaha nepatří jistě do kočičí diskuse, spíš do duchovní.

Je fakt, že příroda je pro nás někdy krutá. Kočka vám přinese polomrtvou myš, celá hrdá na svůj úlovek, zatímco my jsme zděšeni krutostí páchanou na tom nevinném myším tvorečku. Jo, i ty naše milé kočičky (jednu takovou taky strašně doma miluji!) jsou pořád dravci, jen si to nechceme připustit. Alespoň já ne. Je to příroda. I ten přirozený úhyn koťat je příroda. Ale špatně se nám na to dívá.

My jsme měli doma fenku knírače, ve druhém vrhu se jí narodilo pět štěňat, tři pejsci a dvě fenky. Jeden pejsek byl viditelně menší, slabší, ke struku se nedostal, a naše psí maminka se o něj odmítala starat. Mysleli jsme si o ní, jak je krutá...ale štěně druhý den zemřelo, prostě tak to v přírodě chodí.
Myslím, že paradoxně ti majitelé, kteří věcem nechávají volný průběh, jsou přírodě blíž, než my, co se o zvířátko staráme za každou cenu, očkujeme, odčervujeme...dělám to taky, protože chci, aby náš kočičák byl zdravý, šťastný a dlouho žil...ale pravda je, že v přírodě to chodí jinak. Tam kočky nežijí 15 let.

Není tady

#9 12. 5. 2007 16:22

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, to je fakt diskuze do jiného fóra... Ale co se tohohle případu tady týká, mám trochu jiný názor. Když z nějakého důvodu přírodě zkřížíme cestu a zvíře musí přežívat v "našem" světě, je naší povinností se o něj postarat tak, aby jsme mu to žití a přežití zajistili. Nejde nechat kočku, jako součást naší domácnosti, či domu, nebo statku, (či co co já vím, jak to poddat...? roll ) a přitom se odvolávat na přírodu... Když necháme kočku, aby se "k nám" přidala, musíme s tou zodpovědností za něj, prostě počítat... stolt Ono to pozdější, "přece ji nevyženu chudinku...?!" - v sobě tohle "úskalí" skrývá a spoléhat se, nebo argumentovat "přírodou" by bylo asi tak "zcestný" počínání, jako vysvětloval v TV ten "magor", co pohazoval po okolí zdechliny s tím, že v přírodě padlé kusy, taky nikdo neodváží... lol Takže když topit, tak co nejdřív po narození! Když kočky bez koťat, tak kastrace. No a je po problému! tummenupp lol

Není tady

#10 12. 5. 2007 16:35

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Já to beru tak, že kdyby se ke mně stahovaly všechny kočky z okolí (jakože to v reálu nejde, neboť jsme v paneláku ve 12 poschodí), tak jim jídlo neodepřu, ale zároveň těžko se můžu o všechna veterinárně postarat.
To je těžký...sad

Není tady

#11 12. 5. 2007 17:32

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Je to těžký! stolt butter Vem si to, že ty v dobrým úmyslu budeš kočkám dávat ke vchodu misku s jídlem, oni se tam naučí chodit a sousedovic spratek po nich bude střílet ze vzduchovky...třeba... Je to složitý, jako je složitý, udělat všechno dobře... prostě to nejde, no... nejde vidět jen půl problému. Taky jsem bydlela v paneláku, ale byli jsme "kočičí" barák a tak bylo soužití jednoduší... naproti byla škola s velkým areálem a tam bydleli venkovní kočky, krmil je kotelník a baby z kuchyně, občas došly na "mlsandu" k nám před barák a když některé něco bylo, tak ji kotelník čapnul a mazala k doktoru, když to bylo drahé ošetření, tak jsme se složili... Kočky byly kastrovaný a když se k nim přidala nějaká nová, mazala na kastraci taky... Je fakt, že dřív to tak drahé nebylo... Ono když o tom teď tak přemýšlím, byli jsme "kočičí" barák hlavně proto, že ten kotelník nám ze začátku vnutil koťata...lol Byl to náramnej děda a bezva diplomat. tummenupp Taky u nás byli ušlechtilý kočky, ale to spíš až pak, když některá rodina o macka přišla, nebo chtěli mít doma extrovního kámoše...

Není tady

#12 12. 5. 2007 19:37

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Kočky by se měly nechat kastrovat.Je to humánější než topit koťata smile

Není tady

#13 12. 5. 2007 19:43

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já osobně si OPRAVDU neumím představit, že bych ihned po porodu odebrala kočičí mámě koťata, vedle bych měla připravený kyblík s vodou a ... usch Na něco takového bych tedy opravdu žaludek neměla. Jedno kotě z vrhu tří koťat jsme sice nechali veterinárně uspat, ale proto, že kotě bylo evidentně mrzáček. Fakt mi to stačilo k tomu, abych každou kočku nechala vykastrovat  - včetně rodičky po porodu. Možností je spousta - sousedi řeší kočičí antikoncepci u kočky např. speciální náplastí a dále existuje očkování - to všechno v případě, kdy se jedná o starší zvířátko-nalezence, u kterého se zjistí, že by při klasické kastraci srdíčko nevydrželo narkózu.
Můj názor je ten, že kdo si pořídí kočku pod svoji střechu, měl by se také postarat o to, aby se kočka nežádoucně nemnožila. Člověk je sice pán tvorstva, ale bohužel za to zvířátko, které přichýlil k sobě, nese také odpovědnost. Kočka, která je permanentně březí, rodí jedno kotě za druhým, koťata jsou jí pravidelně majitelem usmrcována nebo je sežere cizí kocour je zaprvé vysilována, za druhé její reprodukční schopnosti stejně pozbývají smyslu a za třetí je takové jednání týrání zvířat. Pokud chci koťata, tak je nechám na živu, pokud ne, tak se postarám o to, aby kočka prodělala kastraci. Podle mě je to úplně jednoduché smile

Není tady

#14 12. 5. 2007 20:19

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

No v tom se určitě shodnem, ale tady, jak jsem já pochopila, jde buď o kočky z okolí, jak píše  Damila, nebo jako Eileen, která má asi jen a jen "poradní hlas" a hledá nějakou, nejmíň bolestivou možnost...

Není tady

#15 12. 5. 2007 20:35

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Na téma "kočky z okolí" bych mohla psát romány smile na pozemku - jak jsem vysledovala - se mi pohybuje několik kočičích bezdomovců. Klasicky plachých a v podstatě nechytitelných, kteří se do domu obzvlášť necpou (moji mafiáni by je  taky okamžitě vynesli v zubech smile), ale přece jenom mám pro ně jako kočičí máma určitnou slabost. Takže nad čím se mafiáni ošklíbají, dostanou vděční strávnící-bezdomovci ven do misek na zápraží. O černém kocourovi, který mi z tašky ukradl kuřecí maso, zatímco moji mafiáni spali do jednoho doma jsem už psala. Dneska mi zápražím proběhl nádherný, urostlý mour, kterého jsem svojí přítomností vyrušila od oběda smile
Jestliže má Eileen jen a jen poradní hlas a hledá možnost, jak situaci řešit, už jsme jí to tady psaly. Předpokládám, že žije v domě - možná na vesnici - a na vesnici jsou ceny, které si účtuje vet za zákrok, poměrně příznivé.

Není tady

#16 12. 5. 2007 23:35

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara, taky necháš občas otevřené dveře ven? To se pak dějou věci! tummenupp Včera nechal dědek otevříno a nalítávali mě jiřičky na čarodejnici, co mě visí v předsíni a chytali se jí za podolek... Čert ví, co je to popadlo...lol Až když jsem na ně začala dělat:"Huš!" a tleskat, aby se čaroda začala chechtat, tak toho na chvíli nechali... a kocouři chrápali, ani oko neotevřeli...
Tady, co teď jsme, je koček dost, ale všechny jsou něčí, bezdomovci tu nejsou... Navštěvují se a pořádají sezení a vůbec vedou bohatej společenskej život. Kámoší se, perou se, dělaj spolu "věci" a tak. Dokonce mají v partě i Ťapinu, to je taková obecní hlídačka, fenka, co jako jedinej pes ze vsi smí chodit bez vodítkaa bez pána kam jí napadne...dělá s nima kruh. Moc by mě zajímalo, jestli rozumí, co je na přetřesu a nebo, jestli jí prostě jen kočky "trpí" mezi sebou? Je sranda je pozorovat. Náš nejstarší měl za kamaráda kočičáka od naproti. Nádhernej, velikej, bílo zrzazavej mour...když jsme nebyli doma, vodil si jej domů na večeři a tak když jsme je náhodou "načapali" hrnul se kočičák ven, div nás neporazil. Jednou zas přehupnul branku a ten nejmladší se ho lek a "vykvík", nejstarší vylít z baráku, zblejsknul kočičáka a už ho hnal! Ten čučel, ale na nic nečekal a prchal, náš za ním. V momentě byl náš zpátky a plival bílý chlupy... Dneska, když jej zblejskne, tak za ním honem upaluje, aby mu moh nabančit... a taková to byla velká láska...! lol

Není tady

#17 13. 5. 2007 0:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Holka, já si dveře od domu nechávám otevřené pouze v parném létě smile hned vedle dveří od domu mám tzv. kočíčí okýnko -okno do předsíně, opatřené mříží, kudy kočky od dubna až do října můžou proskakovat a vyskakovat, jak se jim zamane. Na občasný řev na zápraží, kdy si moji mafiáni vyřizují účty buď mezi sebou, nebo ztleskají cizího přivandrovalce jsem si téměř zvykla.
Čím více koček - tím méně nežádoucích potvor, které moje kočky a jejich stínoví kamarádi dokážou slovit. Tak jsem tak dnes obhlížela zčásti posekaný pozemek,až mi padnuil zrak na zakousnutýho slepejše, kterej se skvěl na čerstvě posečeném trávníku, který jsem den před tím precizně vymydlila sekačkou. Ne, že bych se hadů bála, ale zas tak velkou radost mi mrtrvolka  přece jen neudělala:)

Není tady

#18 13. 5. 2007 2:14

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Naši "pacholci" mají taky v okně díru se "zástěrkou", ale to jim nebrání, aby neječeli u dveří, když jde dvounožec okolo...lol Dědek jim udělal parádní schodožebříček, ale jim se nechce lézt, tak otravujou... to jim dal ještě zevnitř židli, aby to chuděrové neměli tak vysoko... lol Židle je dřevěná a když na ní některej hupne, je to buchanec, jako když spadne kýbl malty z lešení! Když jim dělal děd ty schůdky, tak jsem se ho s údivem ptala, kde je zábradlí?! va Měla jsi vidět ten pohled! On snad vážně přemejšlel, že by jim ho měl dodělat... lollollol

Není tady

#19 13. 5. 2007 9:03

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Já mám kočky jen ty cizí, ne bezdomovce, jsou to kočky sousedů, přikrmuji je granulemi a doufám, že mi za to občas odchytí nějakou myšku.... stolt

Není tady

#20 13. 5. 2007 10:01

Eileen
♥♥♥----

Děkuji za všechny odpovědi, opravdu, když jsem reagovala na příspěvek od Kiary, taky mě napadlo, že je to spíš do duchovní. Já teď nestačím reagovat na vše, jsem u známých, mám problém s počítačem, ale příště určitě víc. Dík Damilo za to, že mě chápeš jinak i dík ostatním. Včera mě to opravdu nadzvedlo, ale i jsem se nad sebou zamyslela. Dost jsem se potrápila.

Není tady

#21 14. 5. 2007 9:24

Eileen
♥♥♥----

Tak něco k tomu, abych situaci vysvětlila. Ty kočky máme na zahradě rodičů, kde oni jezdí pravidelně a já tak jednou za týden. Těžko říct, jestli mám poradní hlas ve 35 letech. Pravda je, že ke kastraci bych asi potřebovala pomoc, protože sama bych to nezvládla, 10km od domova, nějak je dopravit. Včera jsem to předhodila, že by se to mohlo uskutečnit, až kočky odrodí, protože když jsem je tak včera krmila a pozorovala, usoudila jsem, že realita je jiná než když člověk jen diskutuje. Asi bychom měli spoustu starostí z krku a když nám kočky ubývaly, mohla bych to řešit braním koček z útulku a ne koťaty. Tak snad se to uskuteční, protože moc se našim do toho nechtělo, ale já bych ty peníze obětovala, přestože to bude asi hodně. Jen nevím, jak by to bylo po operaci, protože taková kočka se má prý držet doma dva dny? To teda nevím jak, když tam nespíme, jak takovou venkovní kočku držet v klidu? Poraďte prosím, přestože se to uskuteční asi až za pár měsíců, až koťata odrostou. Myslím, že u koťat, můžu s kastrací počkat tak rok, než jsou plodné, ne?
A to ostatní, ta diskuse o zachování rovnováhy, mě hodně trápí zásahy člověka do přírody a nevím, jak se mám s tím vyrovnat, protože se mi zdá, že to krásné kolem jde pomalu do háje. Asi to vidím nějak černě. Ale je to diskuse, která sem asi nepatří, tak třeba to zkusím nakousnout někde jinde.

Není tady

#22 14. 5. 2007 9:30

Mafia
♥♥♥♥---

Eileen napsal(a):

Tak něco k tomu, abych situaci vysvětlila. Ty kočky máme na zahradě rodičů, kde oni jezdí pravidelně a já tak jednou za týden. Těžko říct, jestli mám poradní hlas ve 35 letech. Pravda je, že ke kastraci bych asi potřebovala pomoc, protože sama bych to nezvládla, 10km od domova, nějak je dopravit. Včera jsem to předhodila, že by se to mohlo uskutečnit, až kočky odrodí, protože když jsem je tak včera krmila a pozorovala, usoudila jsem, že realita je jiná než když člověk jen diskutuje. Asi bychom měli spoustu starostí z krku a když nám kočky ubývaly, mohla bych to řešit braním koček z útulku a ne koťaty. Tak snad se to uskuteční, protože moc se našim do toho nechtělo, ale já bych ty peníze obětovala, přestože to bude asi hodně. Jen nevím, jak by to bylo po operaci, protože taková kočka se má prý držet doma dva dny? To teda nevím jak, když tam nespíme, jak takovou venkovní kočku držet v klidu? Poraďte prosím, přestože se to uskuteční asi až za pár měsíců, až koťata odrostou. Myslím, že u koťat, můžu s kastrací počkat tak rok, než jsou plodné, ne?
A to ostatní, ta diskuse o zachování rovnováhy, mě hodně trápí zásahy člověka do přírody a nevím, jak se mám s tím vyrovnat, protože se mi zdá, že to krásné kolem jde pomalu do háje. Asi to vidím nějak černě. Ale je to diskuse, která sem asi nepatří, tak třeba to zkusím nakousnout někde jinde.

Po kastrácii sa mačka musí udržiavať v hygienickom prostredí kvôli stehom asi týždeň až 10 dní (podľa toho ako povie lekár a ako rýchlo sa hojí), potom sa vyberú štichy, ak je všetko v poriadku, môžeš ju vypustiť. Ten týždeň by možno mohla pobudnúť na klinike. Niektoré to umožňujú, alebo by si ju mala doma, ale musela by si sa na to prichystať. Mačička môže byť po kastrácii ubolená a preto podráždená. Budeš potrebovať záchodík s podstielkou, misku na vodu a jedlo. Držím palce. Páči sa mi nápad, mačky z útulku brať a nie ich tam dávať. Krásna myšlienka. godlike

Mačky môžu otehotnieť už v polroku života ! Takže sa odporúča dať ich v tomto období kastrovať. Kocúri začínajú dospievať trošku neskôr - niektorí vo veku 8 mesiacov, iní neskôr, ale nespoliehala by som sa na to. Navyše zákrok u kocúra je veľmi jednoduchý a možno nebude treba ísť na štichy.

fuckyou

Není tady

#23 14. 5. 2007 9:38

Eileen
♥♥♥----

Doma to asi nepůjde, mám kocoura, ledaže bychom na zahrádce tu kočku zavřeli do chalupy s tím vybavením, jak píšeš, bojím se, že bude asi vyšilovat. Poradím se s veterinářem, u nás je totiž nějaký útulek pro kočky, tak by ji třeba mohli na těch deset dní mít tam. Taky nevím, jestli všechny tři najednou nebo radši postupně. Uvidíme, začnu kolem toho chodit a poptávat se.

Není tady

#24 14. 5. 2007 10:58

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eileen napsal(a):

Doma to asi nepůjde, mám kocoura, ledaže bychom na zahrádce tu kočku zavřeli do chalupy s tím vybavením, jak píšeš, bojím se, že bude asi vyšilovat. Poradím se s veterinářem, u nás je totiž nějaký útulek pro kočky, tak by ji třeba mohli na těch deset dní mít tam. Taky nevím, jestli všechny tři najednou nebo radši postupně. Uvidíme, začnu kolem toho chodit a poptávat se.

Eileen,
mám pocit, že nemůžeme zachránit vše na světě. Děje se tolik věcí, které jsou daleko horší, než březí kočičky, a jsme tak malí na to, abychom s tím vším pohli!!! :-(
Nebo spíše je nás málo k tomu, abychom s tím něco udělali.
Eileen,netrap se.  Venkovní kočičky bych opravdu nekastrovala.

Nezlobte se nikdo na mě, ale to je jako bych začala uklízet venku binec po všech, co, odhodili odpadky (a zažila jsem takovou paní). To bych nedělala nic jiného. Vykastrujete jednu kočku, přijdou další, bude vám jich líto, vykastrujete všechny, ale koček bude přibývat... a vy se stanete obětí svého svědomí.
Prostě v přírodě se dějí takové věci. Kočky rodí a umírají. Je to hrozné, ale nemůžeme zachránit celý svět.
Připadá mi, že na Eileen házíme zodpovědnost, která jí nepřísluší, a jen jí přitěžujeme.

Pokud jde čistě o duchovní stránku věci, myslím, že nemáme právo dělat nic takového, jako je kastrování. Ale považuji to za menší zlo.
Stejně tak je hrozně pokrytecké tvrdit (a děláme to skoro všichni), že máme rádi zvířata a přitom jíst maso.
Některé zvíře kvůli nám muselo zemřít. Tak volíme aspoň menší zlo a snažíme se "zabíjet humánně" (takový protimluv!!!) a kupovat maso z chobů, kde zvířata (SNAD) netrpěla...
Já vím, už je to mimo téma kočky, ale všechno se vším souvisí.

Není tady

#25 14. 5. 2007 16:20

Mafia
♥♥♥♥---

Eileen napsal(a):

Možno ak dáš rovno tri a opýtaš sa v útulku, vybavia ti zľavu, ale neplatí to všade. Predsalen je to biznis ! Skús sa opýtať v tom útulku, či ich postrážili alebo aj veterinára, či by do vybratia štichov nemohla zostať na klinike.

fuckyou

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí