6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, sama jsem byla týraná nevlastním otcem mezi 12-14 rokem, kdy jsem nesměla jíst, mlátil mě gumovou hadicí, nebo řemenem a dutkami do krve.. až jsem nakonec skončila na 3 měsíce ve zotavovně pro podvýživu.. stejně ve škole mi nikdo nevěřil, ¨třídní byla na mě nepříjemná, že lžu atd...je to hrozné - nikomu to nepřeji, žádnýmu tvorečkovi a vždy když tohle vidím, je mi hrozně smutno a cítím bezmoc - lítost nepomůže - chtělo by to zájem společnosti o druhé - trochu empatismu a porozumění a hlavně - trochu víry v to, co děti říkají a naznačují - nežijeme pouze ve světě dospělých, kteří mají na vše výsostné právo!!!!
Upravil(a) tes1 (11. 5. 2007 8:41)
Není tady
No řeknu vám, že teda měl štěstí v neštěstí. jen by mě zajímalo, jak se chovala k těm dalším 2 dětem? Když nezvládala výchovu postiženého dítěte, proč se neobrátila na skutečné odborníky. To, že dítě zazlobí, tak ho svážu a zamku a nedám mu najíst. Uf, je mi ho fakt moc líto...
Není tady
To je mi líto Tes1,co tě potkalo,chápu tu bezmoc dítěte,kterému nikdo nevěří,já nemám zkušenost s týráním,ale spíše s obtěžováním ze strany nevl.otce a jak říkáš,nejhorší je nezájem okolí a neochota uvěřit,natož pomoci....
Není tady
Je to naprosto otřesné, až neuvěřitelné, vůbec to nedokážu pochopit. Udělala bych jí přesně to samé sv..i! Pardon, ale jiné slovo pro ni nemám. Modroočko, psala jsi, že jsi z Kuřimi. Na idnes se objevila fotka té ... a taky dům kde bydleli. Píšou tam taky něco o psychickém stavu, tak doufám, že to na to nesedou a nevyvázne bez trestu.
Upravil(a) madelain (11. 5. 2007 16:24)
Není tady
zavřít a vybrat vaječníky nic jiného si ta mrcha nezaslouží sama mám 1 vymodlené dítě a takový potvory rodí jak kočky FUJ .
Není tady
madelain napsal(a):
Je to naprosto otřesné, až neuvěřitelné, vůbec to nedokážu pochopit. Udělala bych jí přesně to samé sv..i! Pardon, ale jiné slovo pro ni nemám. Modroočko, psala jsi, že jsi z Kuřimi. Na idnes se objevila fotka té ... a taky dům kde bydleli. Píšou tam taky něco o psychickém stavu, tak doufám, že to na to nesedou a nevyvázne bez trestu.
Ona "ta matka" bydlí v nové čtvrti, jsou tam samí cizí, takže ji z Kuřimáků ani nikdo nezná. A jen doufám, že už jí ty děti NIKDY nevrátí. Chudáček ten klučík si tohle trauma ponese celý život. Jak může být někdo tak krutej k dítěti a navíc matka. Ráno jsem o tom ještě četla cestou do práce v novinách a tekly mi slzy. Tohle je nad moje chápání, to není matka, ale lidská zrůda.
Není tady
akurat ju davali v spravach ze toho lutuje, krava jedna ine slovo na to nemam...a pochopila som ze mala este dve dalsie deti pretoze hovorili ze vsetky tri su v klokankovi v brne..a ze pribuzny sa pokusaju ziskat deti k sebe, sestra ju obhajovala ze jej rupli nervy a ta matka hovorila ze ked sa vylieci chce po vylieceni deti naspat...deti by som jej nedala ani naaahodou a supla by som ju do smrti presne ako pisete do cely a nech jej robia to co robila ona detom...oko za oko zub za zub nech trpi...
Není tady
to mi ani nerikej, vsadim se ze nase zakony nakonec umozni, ze ta hyena ty chudatka nakonec dostane zpatky!:-(((((((
Není tady
Já bych jí nevěřila ani slovo, proč to teda dělala, když toho tak lituje. Jasně, ruply jí nervy, no a? A copak ten budulínek za to může? Je to zrůda, patří ji zavřít, ale tak, jako ona zavírala toho kluka, aby si to prožila tak, jako on. Nic jinýho si nezaslouží.
Není tady
Samozřejmě lituji především ty děti, čím si museli projít, ale i tu ženu, která nezvládla svoji životní situaci a nedokázala včas si říct o pomoc příbuzným..
Není tady
pokud byla schopná studovat VŠ, muselya být schopná i poznat, že to, co dělá, je hnus - nemocí bych to neomlouvala...
navíc ta holčička přes noc utekla z Klokánku - ráno nás o půl osmé vzbudil zvuk vrtulníku, jak ji tu termovizí hledali - lítal tu asi hodinu a pokud vím, zatím ji nenašli, prý jí může jít o život - tak snad se brzy v pořádku najde...
Není tady
Tyhle věci se mnou taky vždycky docela hnuly, ale od té doby, co jsem taky matka, tak to snáším mnohem hůř. Zavřela bych jí, až by zčernala !!!
Není tady
Teda koukala jsem na zprávy a bude to asi ještě zajímavé. Někdo psal že by jí zavřel. Já ne, uděla bych s ní to samé co ona dělala dětičkám. občas i lituju že není trest smrti. Takové matky by si to zasloužily!!!!!
Není tady
Dneska toho byly plné noviny.
Ještě štěstí, že se na její baby-set napojil všímavý soused a udal ji. Ten klučík měl neskutečné štěstí, protože nebýt toho, tak by v tom sklepení živořil tak dlouho, dokud by nezemřel.
Ta ženská by zasloužila zavřít doživotně do blázince, protože TOHLE není normální člověk, to je duševně nemocný tvor, nebezpečný svému okolí a zejména vlastním dětem.
Není tady
taky jsem koukala na zprávy, je to hrozný a kdoví co se ještě dozvíme, jak tam říkali o tý holčině,která utekla...že nebyla mentálně postižená...a že kdoví kde jí vlastně vzali, že by v tom mohla být i mafie..........je to vůbec možný...tohle znám tak akorát z filmů!!!!A to ze špatnejch....já nemám ani slov jak bych tu žensku titulovala,to by se sem nehodilo.....
Není tady
Pro mě to byl s tím malým Ondrou hrozný šok, protože ho znám. Jeho matku jsem považovala za velmi dobrou kamarádku, studujeme v jedné třídě sociální pedagogiku. Vůbec to nemůžu pochopit a uvěřit tomu, že fakt ONA týrala toho roztomilého Ondráška, kterého jsem ještě loni viděla zdravého a veselého. Ach jo... Nedokážu myslet na nic jinýho, nemůžu v noci spát, zdá se mi o tom... Vypadala jako skvělá matka, byla milá, hodná a obětavá! Myslím si, že buď má nějakou poruchu nebo byla sama týraná v dětství a pod tlakem okolností se začala chovat stejně. Když jsem u ní byla na podzim, zrovna vyklízela komoru. V životě by mě nenapadlo, proč...
Není tady
Ta Klára, matka, mi říkala, že Anička (ta holčička) je z Ukrajiny, kde byla týraná. Sama se hodně zajímala o týrané děti, chtěla o tom i psát bakalářskou práci. Nejspíš buď byla sama týraná (to by i vysvětlovalo, proč v tom zřejmě jela i její sestra), nebo ji to nějak fascinovalo a inspirovalo.
Upravil(a) Elzina (15. 5. 2007 22:56)
Není tady
Elzi, tak to je drsne! a jeste rikali ze o tom tyrani vedela i jeji sestra, vzdyt to prece nemuze byt normalni rodina. a to v klidu vyklizela komoru a byla mila? vzdyt tohle uz musela mit promyslene, ten bobisek tam byl svazany, ja to mam porad pred ocima, jak jsem to videla v te reportazi a kdykoli to jde ve zpravach, tak musim zavrit oci, protoze tohle me fakt dost stresuje:-(
proc takovehle zenske mivaji deti? nakonec aby se i na materstvi zacly delat psycho testy jak na policajty, to by jsme se jeste divili!
Není tady
Aničku jsem viděla taky. Bezvládně ležela v posteli, chovala se jako miminko. Ta Klára jí měřila neustále puls a kontrolovala dech, občas jí i prodýchla, protože usínala a přestávala dýchat. Tvrdila mi, že má leukémii a nádor na mozku. Když jsem teď slyšela, že Anička žádnou takovou nemoc nemá a je schopná se normálně pohybovat, nabyla jsem přesvědčení, že ji musela něčím dopovat, asi nějakými sedativy. Určitě ji týrala taky, dřív než Ondru; kdoví, jestli jí i totálně psychicky nezničila právě ona..? Kdybych to tak tušila... Byla jsem tak blízko, a přitom nebylo nic, z čeho bych to mohla poznat. Ještě jsem ji obdivovala, že si ke svým dětem, na které je sama, bere tak těžce nemocné dítě.
Není tady
Elzina napsal(a):
Aničku jsem viděla taky. Bezvládně ležela v posteli, chovala se jako miminko. Ta Klára jí měřila neustále puls a kontrolovala dech, občas jí i prodýchla, protože usínala a přestávala dýchat. Tvrdila mi, že má leukémii a nádor na mozku. Když jsem teď slyšela, že Anička žádnou takovou nemoc nemá a je schopná se normálně pohybovat, nabyla jsem přesvědčení, že ji musela něčím dopovat, asi nějakými sedativy. Určitě ji týrala taky, dřív než Ondru; kdoví, jestli jí i totálně psychicky nezničila právě ona..? Kdybych to tak tušila... Byla jsem tak blízko, a přitom nebylo nic, z čeho bych to mohla poznat. Ještě jsem ji obdivovala, že si ke svým dětem, na které je sama, bere tak těžce nemocné dítě.
Prosím Tě, neměla bys jít na policii a přidat nějaké informace, aby ev. už nikdy nedošlo k tomu, že by tyhle ubohé děti vrátili spátky matce? A taky, když je soc.prc., proboha, aby už nidky nezískala možnost přiblížit se k nějakému dítěti...
Není tady
Policii jsem kontaktovala, napsala jsem jim podrobný mail o všem, co vím. Co se "matky" týče, dostudováno ještě nemá a když bude odsouzena, tak ji vyloučí ze studia.
Upravil(a) Elzina (16. 5. 2007 9:08)
Není tady
Jak to tak dále sleduji, mám dojem, že šlo o organizovaný obchod s po*nografi*kým materiálem. Proč by Ondra jinak byl nahý, svázaný... A podle mě v tom jede celá rodina. Nevěřím tomu, že nikdo z nich nic netušil. Proč by jinak sestra od té týrající matky bránila policii v tom, aby prohledali ten dům???
Také mne překvapilo, že se podařilo té Aničce utéct z Klokánka. A i celý její příběh je zamotaný. Nechápu, jak může být dítě bez jména, rodného listu...
Je to všechno hodně zvláštní a divné.
Není tady