Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 5. 2007 8:52

ice
♥♥-----

Sen - ma nejaky vyznam?

Zdal se mi sen. Ve snu jsem byla v miste, ktere je pro mne spojeno s velmi traumatickymi vzpominkami, ale vypadalo uplne jinak. Zdi a ploty byly zboreny, vsude byl prostor, ktery tam driv nebyval, dokonce byla zlikvidovana i zahrada za zborenym kamennym plotem. Krome zbytku plotu a zdi neomezeny vyhled, kolem prochazelo, postavalo, sedelo na zemi a klabosilo hodne mladych lidi. Celkove klidne prostredi, zadne negativni emoce, byla jsem jen prekvapena jak moc se to tam zmenilo. 
Verim, ze to neco znamena, jen bych si potrebovala ujasnit co.

Není tady

#2 10. 5. 2007 9:47

Décima
♥♥♥♥♥--

Re: Sen - ma nejaky vyznam?

Zřejme Tvé podvědomí nad těmi nehezkým vzpomínkami a zážitky z minulosti prostě zavřelo vrátka nebo alespoň chce... To cosi prožitého Ti něco vzalo, ale i dalo a Ty to víš a tak jde se dál... stolt

Není tady

#3 10. 5. 2007 9:52

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Mě to přijde jako pobídka vypořádat se se "starými záležitostmi", zaujmout nové postoje a vstříc věcem dalším...

Jinak na diskuzi Moc podvědomí na páté stránce uvádí Somaia odkaz na nějaké stránky se snářem. Tak zkus tam tummenupp

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#4 10. 5. 2007 17:50

ice
♥♥-----

Andromedo - diky za odkaz. Prozkoumala jsem snar, neco malo se naslo:
plot: překonat, zbořit: symbolizuje vyřešení nějakého problému a samozřejmě postup vpřed 
Zde mam ale problem, protoze ty ploty uz byly zboreny, takze jsem prisla k hotovemu. Mozna jde o to, ze jsem si ten problem dokazala konecne pojmenovat? To bybyl postup vpred....
Prostor čistit (ve vojenské hantýrce „vyhánění nepřítele“): buď ukazuje nemožnost snícího setrvávat v určitém zaběhlém schématu, když je sám vyháněn (nebo naopak ukazuje snahu snícího vypořádat se s nepřátelským jednáním a myšlením v sobě samém, když sám prostor od nepřátel čistí - nebezpečné prostory jsou jako ohrožující aspekty mysli odděleny od vědomí snícího snovými kryty, dveřmi či jinými překážkami do té doby, dokud snící ve svém vědomí nezesílí tak, aby mohl nebezpečí otevřeně čelit
Zde mam opet trochu nejasno - prostor jiz byl vycisten, primo uklizen, nijak jsem se na tom nepodilela, jen v te zahrade jeste nejaky clovek systematicky dosekaval stromy.

Asi pres snar cesta nevede - neni staven primo na muj sen ;-). Vim bezpecne, ze problem ani zdaleka nebyl vyresen. To, ze se mi zda o miste, kde se vse odehralo a ze to misto jiz neni co byvalo, mi mozna napovida, ze se jiz az tolik nebojim sahnout na bolava mista a ze jsem pripravena chytit za koste a zacit vymetat kostlivce. Takhle si to vykladam, ale vubec si tim nejsem jista.

Není tady

#5 10. 5. 2007 17:54

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

No ve snech se nevyznám, ale takhle nějak se mi to také jeví... (viz tvůj poslední odstavec) tummenupp Třeba se ještě někdo zapojí wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#6 10. 5. 2007 18:07

ice
♥♥-----

jeste jsem zapomnela na takovou dulezitou drobnost:

Strom - kácet: aktivní snaha odstranit dominantní moc sexuality nad vlastním životem; vymýcení eroticko-sexuálních symbolů (stromů) v nevědomí zákonitě vede k objevení a posléze i k uzdravení duchovní animy snícího (princezny); podobně hovoří velice známá pohádka o drvoštěpovi, který vykácením lesa uzdravil chřadnoucí princeznu.

Asi jsem blba jak parez, ale tohle si neumim vylozit, i kdyz to s tim problemem zcela zjevne souvisi.

Není tady

#7 10. 5. 2007 21:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Já bych řekla, žes to trauma moc šikovně zpracovala a že už není.
A ty vykácené stromy....byly tampředtím v podobě neprostupného lesa? Jestli jo, tak to vypadá, že sis do svého "pralesa v duši " prostě pustila světlo, čili udělala sis jasno.
Mnoho mladých lidí = mimo jiné "mladé", čili nové stránky tebe samotné, kterým jsi dala prostor.....ten prostor, o němž mluvíš.
A "zdi a ploty zbořeny"? Tak si to přečti pomalu párkrát po sobě.....zdi a ploty zbořeny.... smile smile tummenupp
Dává ti to trochu smysl?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#8 11. 5. 2007 12:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ice,Tvuj sen je jako vyzva.Sny jsou primym kanalem k nasemu vnitrnimu uvedomeni.
Znamena to pouze to ze Tvuj sen Ti ukazuje co si ve skutecnosti v bdelem stavu prejes.Teda upresnim to tak ze si to prje Tvoje duse.
Kdyz spime,nase mysl se ustali a tak se dostavame primo do sveho nitra.
Tve vedomi ktere se ve spanku,ve snu dostava do hlubsiho uvedomeni,Te tak zpetne zada aby jsi toto uvedomeni ze snu prevzala do sveho vedomi a tim svuj traumatizujici zazitek za plneho vedomi prijmula stejne tak jako by to byl sen.
Ten sen ktery si videla je ten ktery chces videt.Prenest ho do sve skutecnosti,do bdeleho stavu.
Bude to nejspis pro Teba tezke me pochopit,nebo treba ne.No uvidime.
Sen a bdely stav jsou v podstate jedno a totez.Sen Te nabada ke zmene mysleni.
Vyslechni vyzvu sveho snu a prijmi ji,neboli ten sen jako dar a pomoc z Tve duse. Spatna vzpominka kterou mas jakkoliv bolava, je jako ucebni lekce pres kterou se dostanes dal. Znas tu vetu ze vsechno spatne k necemu dobre.
Je cas prijmout svou vzpominku jako neco co je mrtve,jako neco s cim dnes ve sve pritomnosti uz neni potreba se zabivat. Vcera uz je preci pryc ale dnes je dnes. A ja myslim ,ze to dobre vis,jinak by se Ti takovy sen nezdal.
Jen si to musis uvedomit uplne. Ale ice,o to se nebojim ,protoze Ty uz tam jednou nohou ses.
To co je tady od vsech napsano Ty uz podvedome tusis a to je spravny smer.
Tak at se Ti dari realizovat sve sny.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#9 11. 5. 2007 12:55

ice
♥♥-----

lupi, hirondel - diky. Ja si ase ze vseho nejvic potrebuji popovidat, jen si o to neumim rict.
Jsem nastartovana, vim kde je prapuvod potizi, znam cil, k nemuz musim dospet, jen netusim kudy vede cesta. Asi proto se mi o tom i zda.
Absolutni sebekontrola, selektivni vnimani - to byl muj zpusob na preziti, protoze jsem ty zazitky proste nedokazala zpracovat. Nebyt dvou emocnich zemetreseni, tak mi to treba vydrzi az do smrti a vubec se nad tim nepozastavim. No, stalo se a ja vim, ze musim. Neziji svuj zivot - je to jak nejaky film, v nemz jsem dostala roli a musim se hodne snazit aby nikdo nepoznal, ze vubec nerozumim tomu co delam, co se po mne chce, tak predstiram a hraju. Jenze - je to to, co doopravdy chci nebo to delam jen proto, ze si to preji ostatni? Co se stane kdyz reknu, ze tu roli jiz nechci, ze jiz me unavuje porad nekomu neco dokazovat, zapadat do skatulek?
No, asi to sem moc nepatri. Soukromnicim na plny pecky ;-)

Není tady

#10 11. 5. 2007 13:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nice se ty neboj, Ledňáčku....takovejch nás je...lol
Víš, co se stane, až odmítneš dál hrát tu pos*anou roli????
Děsně se ti uleví.
Možná z tvého života zmizí něco, nebo někdo, ale to ty už budeš natolik jinde, že si toho asi ani nevšimneš.
Na ten sen si hodně mysli a hýčkej si jej, aby věděl, že se ti ta jeho verze líbí.
Po té dlouhé cestě ledem a sněhem......vítej v pelechu smile

P.S. tady jsi na holčenčím fóru, sem patří naprosto všecko! lol

Upravil(a) lupina montana (11. 5. 2007 13:11)

Není tady

#11 11. 5. 2007 14:20

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ice,volba toho jestli svuj zivot vlozis do rukou nekomu ci necemu jinemu,Ty vis ze lezi jen ve Tvych rukou.
Rozhodnout se ze udelas svuj zivot stastnejsi je moudra volba.Zeptasli se sebe jestli budes volit radeji spokojenost nez nespokojenost,odpoved bude jasna.Takze vlastne proc hrat hru kterou ani hrat nechces.
Proc delat neco co chteji ostatni,kdyz vis ze je to utrpeni.
Zivot je jako hra,jen ho tak uvidet je zatim tezke, ale on sam Te zada aby sis ho vazila a sebe sama take.
Ice pokud se rozhodnes verit tomu ze tuhle vyzvu bys nemela promarnit a radeji ji videt jako nadeji,pak prekrocis ten pomyslny prah za kterym se Ti za odmenu v tyhle zkousce otevre ta cesta kterou hledas.
Prvni krok je rozhodnuti. Pokud neposlechnes hlas duse pak jses rozhodla spatne a Tvuj zivot se nezmeni.
Vis nejsou to jen prazdna slova.Davam Ti je pro kuraz.  Pises sama ze je slysis ve svem nitru,tak......
Hura na to!

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#12 11. 5. 2007 15:11

Eileen
♥♥♥----

Možná se budu opakovat. Myslím, že jsi v sobě měla nějaký traumatický zážitek a ten sis v sobě ohradila a utěsnala. Něco ve tvém myšlení se asi změnilo a sen ti dává vědět, že už do té tvé pevnosti pronikl vzduch a světlo.To, co bylo negativníse najednou takové nezdá, pohlížíš na to v jiném světle. Ti lidé tam, to je život, který se znovu rozbíhá. Sny mě moc zajímají a myslím, že každý člověk si nejlépe vyloží vlastní sen. Jen je třeba vědět, jak postupovat. Já mám doma knížku od žáka Junga, jmenuje se Ernst Aeppli Psychologie snu.

Není tady

#13 20. 5. 2007 9:44

x52658
Host

Ahoj.Taky jsem měla jeden děsný sen.On teda nebyl moc děsný,ale takový - nešel zapomenout,jakoby chtěl něco říct.Tak jsem se ptal manželovy maminky-ona se zabývá takovými různými věcmi,jestli nemá doma snář.Říkala,že snáře jsou vcelku na nic,ptotože snem nám dává naše!! podvědomí něco najevo.A ve snářích to je jen všechno obecně napsané.že to chce si sen v podstatě sama přebrat a objasnit,třeba i za pomocí Silvovy metody.Já ji neovládám,tak jsem jí ten sen převyprávěla a ona mi řekla,co by to mohlo znamenat.A světe,div se,ono se to i tak nějak stalo.Nebylo to doslovně,takže někdo může říct,že jsem si ten sen na tu svoji situaci mohla poupravit,ale základní body seděly.Ale doufám,že už takovej sen nebudu mít,hlavně proto,aby mě už nic takovýho nechtělo potkat. gloria

#14 5. 6. 2007 10:29

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Na dnesek se mi zdala serie snu a jeden z nich sem musim napsat, protoze byl hrozne divny. V nejakem mestecku byl nejaky clovek, vudce nebo mag ci neco tak a ten nejakym zpusobem poblaznil vetsinu chlapiku v tom mestecku. Za mesteckem byla obrovska a vysoka sit, utkana z provazcu, takovy ten material co maji fotbalove branky a vsichni ti chlapci sli dobrovolne stat frontu k te siti a splhali nahoru na tu sit a postupne se odzhora veseli v radach na tu sit a to tak, ze si sami privazali ruce k te siti a viseli tam.
A viseli tam porad bez jidla a piti. Bylo to jako nejaky hromadny ritual nebo obet, ale nikdo nevedel, k cemu to ma slouzit. Pouze ten mag, ktery cekal, az se sit uplne zaplni. A cim vice lidi se veselo na tu sit, tak tim vetsi chaos vladl v tom mestecku. K necemu se schylovalo, ale nikdo nevedel k cemu. A pak to nejak preslo v jiny sen, takze jsem se nedozvedela, co to melo znamenat.

Vubec nevim, co by to mohlo byt, bylo to fakt hodne divne

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#15 5. 6. 2007 11:44

Somaia
Host

Bublinko , mám taky ráda své sny, ale z vlastní zkušenosti ti připomenu, že jejich analýzu můžeš provést jen ty sama, případně v dialogu s někým, kdo tomu "rozumí". To , co ti napíšu dál tak neber jako kompletní rozbor , ale jen jakýsi možný  návod k zamyšlení:
První zajímavost je, že se tam vyskytují jen muži a dokonce jeden znázorňující přímo archetyp duchovního anima (guru). V tom snu pravděpodobně můžeš řešit něco týkající se mužů obecně nebo konkrétně k jednomu v oblasti duchovní.
Síť ve snu obecně odděluje jeden symbol od druhého, v tomto případě bych všach dala důraz na vidinu "sportovní síť", protože všechno co vidíš spojené se sportem (stadiony, utkání, diváky) lze vyložit jako mrhání časem z pohledu citového a duchovního.
Oběšení nebo visení na provaze je pak dobrou zprávou, protože je znamením ukončení naší závislosti nebo nezdravé vazby na visícím objektu ( mužích  v tvém  případě obecně).
Tak přeji příjemné zamyšlení....

#16 5. 6. 2007 13:18

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Somaio, vim, ze sen je nejlepsi si vylozit sam, protoze nekdy je dulezity takovy ten pocit ze snu, ktery se treba slovy neda moc popsat. Ale me docela pomuze to sem proste napsat, protoze kdyz to napisu a pak si to po sobe prectu, tak se na ten sen muzu podivat trochu z nadhledu.  A ostatni jako treba ty nebo Lupina mate dobre postrehy a zkusenosti, takze i kazda reakce muze pomoci.

Nejak ten sen asi opravdu souvisi s mym problemem, co se tyce muzu. Vim, ze tam problem je, jenze porad ho nejak nemuzu uchopit, dobrat se jadra a priciny. A to jsem to uz resila na regresi, ruznych seminarich a porad mi to nejak unika. sad 
Posledni  rok jsem povesila chlapy na hrebicek (hele, to by mohlo byt ono  wink) a prislo mi, ze to tak je v poradku, ze konecne delam to, co citim. Ale v tom snu, kdyz vsichni chlapi viseli na siti, tak to nejakym zpusobem melo negativni vliv na to mestecko, byl tam chaos a anarchie. Takze to mi pripada, ze to mozna zas az tak v poradku neni.
A co tam delal ten mag, tak to mi zatim taky neni jasne.
Treba mi jeste neco dojde pozdeji.
Somaia, v kazdem pripade diky za reakci smile

Není tady

#17 5. 6. 2007 14:07

Somaia
Host

Bublinko, tak takhle nějak jsem  cítila, že by to mohlo u tebe být, i přes to, že o tobě nevím téměř  nic. Co se týká toho "guru nebo mága " nebyla jsi v poslední době na nějakém duchovním semináři nebo tak něco? Případně bych to viděla spíš  na negativní vliv bývalého partnera nebo ani ne tak negativní vliv jako spíš zbytečné zdržování a odvádění od duchovní práce na sobě od osoby, která na tobě uplatňuje nebo uplatňovala významější vliv.
Jinak ty viselce vnímám jako naprosto pozitivní informaci  pro tebe samotnou, i přesto že okolo byl chaos. Dokonce bych to označila podle toho snu, že už jsi svoje nevhodné  a problematické vazby na muže    vnitřně vyřešila a to je rozhodující krok k vnitřní svobodě a rovnováze.

Upravil(a) Somaia (5. 6. 2007 14:09)

#18 6. 6. 2007 0:31

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Ne,ne, ted jsem na zadnem seminari nebyla, jsem od zari v Anglii a ziju si tady vesele materialnim zivotem lol

Není tady

#19 6. 6. 2007 0:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nazdárek, Bublinko! smile
No to je teda sen, to ti povím! To bych se takhle nahonem neodvážila rozebírat ani sama sobě, páč by člověk musel dlouze zkoumat, asi takhle: síť...síť..co se mi vybaví, když se řekne síť?...jo aha...ale tohle je sportovní síť, takže...atd.,atf.
Souhlasím se Somaiou, že vysvětlovat si má člověk sny sám sobě, i když je pravda, že některé jsou srozumitelné celkem bez potíží i druhým; no tenhle mezi ně rozhodně nepatří. Nebyla bych rozhodně tak přísná vůči sportu (ačkoli bych pro to důvod  měla yikes )  má i nemalý aspekt duchovní...
Já z toho neměla moc dobrý pocit...mně připadal ten mág jako špatný mág- a ti chlapi viseli na sportovní síti a za ruce - všechno mužský atributy....no bodejť by tam nevládl chaos, když nebyl nikdo, kdo by....jak to mám říct...dělal zní hrozně...matrializoval...uskutečňoval...mužská energie a potažmo muži, jakožto její ztělesnění je energie, která převádí sny, vize a představy do hmoty. a se svázanýma rukama toho moc nezhmotníš roll
Pořád mi vrtá hlavou ten mág - jestli on to nebyl takový ten zlý čaroděj? co všechno zakleje? Ale proč čekal, až se síť zaplní, viď? Copak se asi tak mělo potom stát?
Víš ty co...spolehla bych se na metodu podle Hillmana - koneckonců, je to nejstarší metoda a asi i nejlepší...nic si neanalyzovat a "nepřekládat", prostě si ten sen hezky přežvykuj - stejně sis ho už napsala, žejo? No a on se tak jako usadí, bude rád, že si na něj myslíš a nepustilas ho jedním uchem tam a druhým ven a časem něco udělá v psychice...něčím pohne a to se většínou dostaví i to AHÁÁ!
No vidíš: tak teď tady čtu, že Somaie se viselci zdáli naopak dobrý...a pak se v tom vyznej lol
Vždyť to říkám, vykašli se na naše rozbory, ono se to vystříbří smile

Není tady

#20 6. 6. 2007 2:00

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Ale jo, me ty rozbory pomahaji, diky vam za ne.
Ten mag byl rozhodne v tom snu bad guy, tak nejak temi ostatnimi manipuloval, ale ti chlapici, co se sli veset na tu sit, ti to tak nejak delali s cistym umyslem. Teda i kdyz oni asi ani nevedeli, proc se tam vubec jdou veset.
Smarja to je pozde, jdu spat, doufam, ze zase zadni viselci ve snu nebudou roll

Není tady

#21 6. 6. 2007 9:36

Décima
♥♥♥♥♥--

No, to je divný sen! Mně zase připadá , že naopak ten mág (guru-učitel) je v podstatě Bublinky vysněný archetyp muže - moudrý, sečtělý, vysoko vyčnívá nad těmi obyčejnými "samci". Bublinka v podvědomí po takovém mágovi touží a ti ostatní ať si tam visí ... ona by chtěla jen jeho.
A ten chaos kolem ? No nevím, snad jen, že i ti obyčejní muži jsou pro svět potřební, jejich mužska energie, síla, někdy i agresivita... My bychom sice chtěli toho svého vysněného mága-guru, ale i ti ostatní mužský-viselci, který v podvědomí pověsíme do pomyslné sítě, ať si tam visí, my je přece moc nechceme  , ale i oni jsou tu a musíme s nimi počítat , přijmout je, nějakou svou "úlohu" taky musí hrát... nemůžeme je jen tak chtít nechat šmahem v té síti, to by byl v tom světě asi pak ten chaos...
No nevím, ale tohle mě napadlo, hlavně ten mág mi připadá spíš jako ideál ....

Upravil(a) Décima (6. 6. 2007 9:55)

Není tady

#22 6. 6. 2007 10:03

x52658
Host

On ten mág by se taky dal vysvětlit,jestli tě neovlivňuje nějaký muž-já nevím otec?,v postatě i nějaká žena,který/á ti podsouvá,že muži jsou zbyteční,že nejsou potřeba.Ono to může třeba jen být nenápadné jen ujišťování tebe sama,že si vystačíš a že žádnýho chlapa nepotřebuješ,že to zvládáš....

A na druhou stranu ti tvé podvědomí může tímhle dávat najevo,že takhle se úplně vnitřně necítíš dobře,že bys někoho spřízněného potebovala(viz ten zmatek v městečku).

Nevím,to je to,co mě osobně při čtení tvého snu napadlo...

#23 6. 6. 2007 11:40

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Decima, myslim, ze ten mag nebyl zadny ideal, opravdu to byla v tom snu spis takova negativni temna postava, takovy manipulator, sledoval tim vesenim nejake svoje zajmy.. mozna by mohlo byt neco na tom, co pise bazalka, jestli by to nemohl byt nekdo z me rodiny nebo z meho zivota..tak se nad tim zkusim zamyslet.
A ze chlapa nepotrebuju, to jsem se bohuzel rozhodla uz v prenatalu ne-li driv a vypada to, ze to nejak ve me porad zustava zazrane a v soucasne dobe neumim rict, zda to jeste nekdy prekmitnu.

Není tady

#24 7. 6. 2007 9:04

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holky, sice to sem nepatří, ale už podruhé v tomto týdnu mi v online zenu vyšla tahle karta, nevíte co by to mohlo znamenat..?

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#25 7. 6. 2007 10:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tato karta je budíček; události ve tvém životě se ti snaží vyjevit obrazec tak dávný, jako je cesta tvé vlastní duše.
A co třeba tohle?? yikes wink smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí