29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, už jsem tady psala, že kupujeme byt, ne přes realitku, ale od znamáých. Bereme si meziúvěr ze staveb. spoření, ručit budeme bytem. Naše poradkyně moc poradit neumí, tak bych se chtěla zeptat vás. Teď je vše ve fázi, že byl na katastr podán návrh na vklad společně se zástavnímu smlouvami. Za 3 dny jsem si vyzvedla LV na kterém již byla plomba, toto s ostatními dokumenty zasíláme do Prahy a jakmile jim to dojde, posílají peníze na účet prodávajícího. Poté musíme do 5 dnů sepsat kupní smlouvu (měli jsme předkupní). Prosím jak mám dál postupovat, kam zanést s kupní smlouvou a co se dál bude dít na katastru?? Jakým způsobem učinit to, aby byl byt zapsán na nás. Vůbec nevím jak dál postupovat....Díky
Není tady
a co potřebuješ vědět? Napsala jsi to naprosto přesně, až podepíšete kupní smlouvu, hodíte ji v patřičném počtu na katastr, připojíte 500 Kč kolek, který bude vylepený na návrhu na zápis, a pak si už jen počkáte, až katastr napíše vlastnictví na vás. A hotovo, můžeš jít bydlet!
Není tady
No a toto právě moc nechápu. My už jsme vlastně ten jeden návrh na vklad podávali, ale to asi bylo zastavení prodávajícím, jestli to dobře chápu. Takže až budu mít kupní smlouvu, musím přiložit návrh na vklad vlastní???Ale kde ho vezmu? To si ho mám nechat vyhotovit spolu s kupní smlouvou? Vůbec to teď nechápu. (ještě mi jde o to, že si bereme s přítelem každý půjčku zvlášť, takže jsme ty předchozí návrhy museli dávat 2, teda 2x 500,-) to teď budu muset zase 2x?? Jsem trdlo, ale fakt nemám nikoho kdo by mi to vysvětlil, díky.
Není tady
ano,návrh na vklad ti sepíše zhotovitel kupní smlouvy.Zřejmě to budeš muset mít zase dvakrát, protože předkupní smlouva obsahuje i znění kupní smlouvy.
Není tady
Návrh na vklad Ti sepíše zhotovitel kupní smlouvy nebo si ho můžete sepsat sami. Na www.cuzk.cz (internetové stránky českého úřadu zeměměřičského a katastrálního) najdeš vzor tohoto návrhu a také informace o tom, jaké všechny přílohy budeš muset doložit. Pokud jste ve smlouvě o smlouvě budoucí zapsáni s přítelem jako kupující oba, pak tak budete napsáni i v kupní smlouvě (jako dva kupující ale jen v jedné smlouvě. V tom případě budeš návrh na vklad podávat jen jeden a budeš platit jen jednou 500,- Kč. pokud jste ovšem měli dvě budoucí smlouvy a v jedné jsi byla jako kupující jen ty a v té druhé zase jen přítel, budou muset být tyto smlouvy dvě (pro každého zvlášť) a pak budou samozřejmě i dva návrhy na klad a budeš těch 500,- Kč platit dvakrát (jednou ty a jednou přítel)
Není tady