29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky máte zkušenosti se zvýšeným prolactinem? Minulý měsíc jsem ho měla vpořádku ale nízký progesteron, tak jsem dostala clostík a progesteron je ok ale zase se zvýšil trošku prolactin, prý to není problém pro otěhotnění ale raději bych slyšela i vaše názory. Díky.
Není tady
sářice napsal(a):
holky máte zkušenosti se zvýšeným prolactinem? Minulý měsíc jsem ho měla vpořádku ale nízký progesteron, tak jsem dostala clostík a progesteron je ok ale zase se zvýšil trošku prolactin, prý to není problém pro otěhotnění ale raději bych slyšela i vaše názory. Díky.
ahoj ono asi zalezi ako moc je zvyseny, mne robili testy a vyslo im ze mam zvyseny prolaktin a ze pred umelym to budu musiet preliecit...ale nakoniec som otehotnela prirodzene... takze asi urcite zalezi od toho ake mas vysoke hodnoty.
Není tady
Sáři, Pinky měla kdysi tuším vysoký prolaktin a už má doma malou pr...
jinak jak vidíš u sebe - prolaktin dost kolísá... ale každopádně jsou na to léky, takže pokud se to Dr nebude zdát, tak Ti určitě nasadí léčbu
Není tady
holky díky sestřička říkala že leze trochu nahoru a že bude stačit půl tabletky denně jen mě to vystrašilo pořád něco leze kam nemá
Není tady
Sáří taky mám občas prolaktin v nenormě. Když vylítne, napíšou mi Dostinex a je to v pohodě. Teď před IVF ho budu brát až do OPU.
Není tady
Sářice, prolaktin brání otěhotnění. Je to hormon, který se produkuje při kojení, proto taky ty pověry, že když kojíš, tak nemůžeš otěhotnět. Jak psaly holky - závisí jak je PRL zvýšený. Já nejprve brala Dostinex, po kterém mi bylo zle a PRL stejně dolů nešel a teď beru Medocriptine asi 1,5 měsíce, na kontrolních odběrech jsem nebyla, ale sekreci z prsu mám pořád, takže to asi nebude stále žádná sláva.
Není tady
Mozná je i jedno, kdy dotaz byl vznesen, protoze co slysim kamaradky, jez se jim nedari otehotnet, netusi, ze hormony mohou v celem to snazeni hrat podstatnou roli. Kdyz jim rikam vlastni zkusenost, ze doktora napadlo vzit krev a zjistit hladiny hormonu a ze zvysena hladina Prolactinu branila otehotneni, slysi to kolikrat poprve a ptaji se, jak rict doktorovi, ze by chtely vedet, jestli v tom neni problem.
Není tady
Sama zkusenost s prolactinem nemam,ale mam kamaradku,ktera teprve po dvou letech neuspesneho snazeni o mimino ,zasla za dr a ten ji udelal hormonalni profil.Zjistil taky vysokou hladinu P. Nasadil leky a uz e to v poradku.Bohuzel jeji manzel je porad na sluzebnich cestach,takze se to protahuje,ale v prolactinu uz by problem byt nemel
Není tady
Docela dobrý článek k Prolactinu a Dopaminu http://www.prolaktin.cz/novinky?id=108
Není tady
Mě ho taky našli a zároveň s ním i sníženou činnost št. žlázy, říkali, že se to často pojí
- když není štítka (nebo něco jiného v těle) v pořádku tak se tak tělo brání aby ,,neotěhotnělo"
a mimi nebylo nějak poškozené..
Prolaktin je taky stresovej hormon, MUDr pudr a já nevim co ještě v Endokrinol. ústavu v Praze
říkala, že záleží na tom , co děláš před odběrem, prý to ovlivní i večerní sex, ranní brzké vstávání apod.
taky se správně má dělat odběr na Prolaktin min. 3 hodiny po probuzení !!!! Jinak jsou výsledky zkreslené...
Není tady
No vidis, to je taky zajimave s tim odberem, jdu zrovinka v patek Tak snad je problem v hladinach a nicem jinem... Malicka se na brachu pta kazdy den
Ptala se tatinka, jestli me dost mazli, abych mela uz v brisku miminko
Není tady