Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 17. 5. 2007 0:46

Buba 1
♥♥♥♥---

Re: opravdu sve dite trapim?:(

nkristian napsal(a):

Buba 1 napsal(a):

Ozaj, a na maleho ti plati vyzivne?

Mila Buba 1,

uz sa na to pytas viacerych. zeby tvoja priorita, ked viac nevies zo svojho milovaneho vytlct? To je nejaka podmienka? Alebo co? Je to vymenny faktor? Dieta za vyzivne? To kaze zakon, presne ako pyses. Ohanas sa zakonom? Ako to citis vo vlastnom srdci v skutocnosti? Kolko by si prispievala ty, keby deti boli u exmanzela? Ako by si to psychicky zvladla? Nijak, ocividne nezvladas ani svoju terajsiu situaciu. Tvoje emocionalne vylevy su toho dokazom. Ako vela ty trpis, kolko ti toho zivot naklada. Vies...to ti ale nenalozil ani otec tvojho dietata ani zivot sam. Vsetko si si brala na vlastne triko sama. To ti rodicia nevysvetlili, aka zodpovednost je priniest dieta na svet? Aha...uz mi to doslo: tvoj milovany od teba nieco chcel. Dovol, aby som vyjadril svoj postreh: Ty tvojho este stale milujes, len si to nechces priznat, preto to radsej otacas v nenavist a dokazovanie a ohanas sa sudmi a zakonmi. Keby ti bol tak velmi lahostajny, tak od nechces nic. Ani tie jeho peniaky. poznam vela zien, ktorym je ich ex tak lahostajny, ze ho nechcu ani citit, nechcu ani jeho vyzivne. Tvoj vztah sa ale rozpadol nie kvoli tomu, zeby nemohol fungovat za ziadnych okolnosti, ale z detinskeho spravania sa.
Tvrdis, ze otec tvojho dietata nevie, ze ho dieta potrebuje? Vsak to nevies ani ty. Robis presne to iste. V skutosnosti podporujes otca v jeho tazeni a ani o tom nevies.

existuju 3 skupiny zien

1. Chcu, aby ich chlap prestal byt chlapom
2. Chcu, aby ich muz bol ako ini muzi (bez blizsej specifikacie)
3. Tie, ktore miluju svojich muzov a ked ich on nemiluje, tak aspon nech sa s nim miluju jeho deti

Do ktorej skupiny sa zaradujes?

Moja „za chvilu“ exka patri do skupiny 2. Po mojich skusenostiach som si vybral novu zenu. Hadaj z ktorej skupiny? Zo skupiny 3. Momentalne aj ja trvam na tom, aby jej syn mal so svojim otcom dobre vztahy. Nenutim, ale snazim sa do vychovy vkladat prvky, ktore ovplyvnia chlapca pozitivnym smerom, pricom to nie je moj syn. Moja dcera je u jej matky a sprava sa tak, ako sa ty vyjadrujes na tomto fore. Gratulujem tvojim oponentkam v tejto diskusii, ktore stale bojuju za dobry vztah dieta-otec. Je to totiz ich uloha. Udrziavat rodinny krb teply.
Tebe niekto ublizil a mas skriveny pohlad na medziludske vztahy, z ktoreho bude cerpat aj tvoje dieta. Vies, vychova nie je len o tom, co dietatu povies ale aj o tom, aky mas postoj voci zivotu a medziluskym vztahom.

Ostatnym zenam, ktore vedia, co dieta pre svoj zdravy vyvoj potrebuje navzdory tomu, ze ich otec to „este zatial“ nevie, prajem vela sil v dalsom snazeni.

Tvoj kazdodenny slogan je: POMSTA

Moj mily, pytam sa druhy krat na vyzivne tej istej osoby- elementgirl, mal by si citat pozornejsie. Vyzivne na deti  nemam, a to uz 9, pomaly 10 rokov, stolt nebudem predsa brat zobrakovi palicku, no nie? A ani sa nesudim, a ani nepodavam trestne oznamenia na BM.  A prave preto, co som prezila, dovolujem si pisat moj nazor. Asi pozeras privela romantickych filmov, kde vsetko konci happy endom. Si borec, este si zenaty, a uz mas pripravenu novu zenu ?! Gratulujem, nech ti to vyjde tummenupp. BM uz davno nemilujem, davno som mu odpustila, davno o nom nic neviem- i ked by som mohla. Prepracovala som sa do lahostajnosti voci nemu. V podstate som stastna zena, prave rozvod mi otvoril dvere do omnoho lepsej buducnosti. A ja si to stale vychutnavam. O teplo rodinneho krbu sa totiz musia starat obidvaja partneri, nemyslis? Kto ti tak ublizil, ze nemas rad samostatne, zivota schopne zeny? Zeby tvoja uz za chvilu Ex-ka? Co, nechce sa zaradit do kategorie cislo 3 ? No, asi budes musiet hodit kostrou a dokazat svojej dcerke, ze ju lubis sam, bez pomoci tvojej Ex. Neboj, chce to len veeeeeela trpezlivosti, stastia, rozumu, kopec casu............. ale ty to zvladnes, si predsa nejaky chlap, ziadne becko. A DAVAJ SI POZOR, ABY TI DRUHA ZENA NEUTIEKLA DO KATEGORIE c.1 ALEBO c. 2. Aj to sa totiz v realnom zivote stava.

Není tady

#152 17. 5. 2007 0:53

Buba 1
♥♥♥♥---

Ivana*M napsal(a):

Tebe niekto ublizil a mas skriveny pohlad na medziludske vztahy, z ktoreho bude cerpat aj tvoje dieta. Vies, vychova nie je len o tom, co dietatu povies ale aj o tom, aky mas postoj voci zivotu a medziluskym vztahom.

Mas nejaky recept , jak se takovy skriveny pohled narovnava ? Asi uz to nejde ne ?

Ivanka, ide to, ver mi! Vsetko zle je na nieco dobre, akurat , ak natrafis na podobneho chlapa, rozblikaju sa ti v hlave cervene svetielka. A musis dat na prve miesto deti a seba, vase tuzby, sny,  a nie BM.

Není tady

#153 17. 5. 2007 2:01

Buba 1
♥♥♥♥---

Mozno som pomstiva, zla, zatrpknuta, blba, ale ak pomozem svojimi skusenostami co i len jednemu cloveku, som stastna! Asi je to tym, ze aj mne pomohli..........a som ako v rozpravke, kde dobro zvitazilo nad zlom. Nezabudajme, ze svet lubi ludi, ktori lubia svet. A ja svet milujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

#154 17. 5. 2007 6:55

nkristian
♥♥-----

Re: Selima

A, Písať je s mäkkým I, aj keď muži asi výraz Mäkký nemajú veľmi radi...
B, Ak nie si Bubin ex, tak tu strašne silne špekuluješ, lebo hoci ja s ňou nesúhlasím, nikdy by som si netrúfla napísať to, čo ty, už len preto, že by som zabrúsila do oblasti špekulácií
C, na udržiavanie rodinného kozuba treba DVOCH DOSPELÝCH - žena sama môže udržať rodinu "ona sama + deti"...
D, Ty máš ho :-) čo TRVAŤ na tom, aby syn tvojej priateľky mal dobrý vzťah s otcom - ich vzťah  SA ŤA NIJAKO NETÝKA. Ty môžeš maximálne trvať na nejakom vzťahu so svojím dieťaťom - a nemáš právo riešiť svoje pokakné vzťahy tým, že budeš kafrať do iných vzťahov... hoci aj s dobrým úmyslom.
E, Nie si o nič menej zatrpknutý ako Buba, asi preto ti jej slová tak vadia

A. Tu hrubicu som si vsimol aj ja, ale az po odoslani prispevku. Administratora som bohuzial o korekciu nepoziadal. V tom druhom mas pravdu, nemaju.
B. Nie som jej ex. Spekulacia je uz aj to, ked zhltnes tvrdenia len jedneho z byvalej dvojice bez toho, ze by si si vypocula druhu stranu:lol:. Preto tu mame sudy, pretoze pri obhajobe seba sameho kazdy spekuluje. Spekulant si aj ty, inak by o som nediskutovala. Stacila by fraza, NEMAM RODINU, ROZVRATILA SA - hotovo, toto su hotove fakty. Zbytok su uz len tiez spekulacie.
C. Zena, pre ktoru je rodina ONA SAMA+deti? Nech sa potom nedivi, ze je nakoniec ONA SAMA. U mna je rodina definovana odlisne, velmi podobne s krestanskym aj spolocneskym vnimanim
D. Dodam snad len to, co je teda teba do toho, co sa ta netyka. Vobec si na moj prispevok nemusela reagovat. ho :-) TA TOTIZ DO TOHO, ked moj prispevok bol adresovany smerom k Bubak1. Nie kazda zena vidi svoje dieta ako majetok. Su aj zeny, ktore si nemyslia, ze vsetko co robia musi byt zakonite pre dobor ich deti. Uz len rozvrat samotnej jej rodiny znamena, ze vsetko v sulade so zakladom nasej spolocnosti a kultury nie je schopna udrzat. Tiez si o sebe nemyslim, ze som svetoborec. BTW: mozes opustit diskusiu, tvoj vztah a tvoje problemy sa totiz nikoho netykaju. Pokial ma rozum neklame, tak o tom, co mozem a co nie rozhoduje rodic dietata. V kazdej rodine je to inak a vsade su preferencie a metody ine. Nebodaj mas v hlave nejaku nalajnovanu magnetofonovu stopu, ako by to malo presne byt?
E. Tieto posudky nechavam na mojho asistenta rodna ako som napisal, nie som svetoborec.

A ked si myslis, ze pre tvoje deti stacis ty a vsetko je to len najlepsie, co mozu v zivote dostat...tak nech ta tato otazka napadne v momente, ked ich posles do nejakeho spolocenskeho kruzku, kulturnej vychovy, do skoly, na univerzitu apod:) Preco to asi ludia robia? No predsa preto, ze si niektori uvedomuju, ze nech su rodicia sebalepsi, vsetko nedokazu dat a naucit, davaju vsak nastroje a otvaraju dvere svojim detom do sveta a do spolocnosti. U niekoho to moze byt aj nahradny otec, dokonca samo krestanske ucenie o tom pojednava.

Mojim predoslym prispevkom som urcite nechcel utocit. Ked sa tak stalo, tak sa ospravedlnujem:(

Ked mas chut sa vadit, tak ani nereaguj a nebudem ani ja. Chcel som sa len pripojit do diskusie a priniest aj iny pohlad na vec, nie len jej predmet: "opravdu sve dite trapim?sad"

Není tady

#155 17. 5. 2007 7:12

nkristian
♥♥-----

Bubak, nie som az taky tvrdas. Na druhu stranu nenariekam za svoj zivot. Akurat tak vnimam tvoje prispevky, ako som sa vyjadril. Preco ste zvratili diskusiu, ked tema je o detoch? Chcel som sa zapojit do diskusie ako oponent. Alebo vas vobec nezaujima muzsky pohlad na danu vec? Nie je vzdy vsetko najlepsie co robime. Kazdy robi veci len tak dobre, ako to sam dokaze. Rozhodne to nie je nikdy najlepsie, ako to moze byt.

Není tady

#156 17. 5. 2007 8:41

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

nkristian davaj pozor, aby si sa tou zlobou co mas v sebe nezadusil. Vies preco ta Buba 1 tak stve? Pretoze v nej vidis prave to, co mas v sebe wink
OI Selimka je zena a skvela Zena (poznam osobne), bud si isty ze to nieje bubin ex (aj ked clovek nikdy nevie, co Sel? big_smile )
PPC: Ty musis byt hovnami priamo zavaleny, ked ich pouzivas tak casto vo svojom vyjadrovani.

Upravil(a) Oxi (17. 5. 2007 8:42)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#157 17. 5. 2007 10:04

1Marie
♥♥♥----

Ach jo, je vidět že tohle je opravdu velmi citlivé téma a vzbuzuje spoustu emocí. Nikdo nemá patent na ten jediný správný názor - zkusme být víc tolerantní a nenapadat se, moc prosím.

Není tady

#158 17. 5. 2007 11:00

Buba 1
♥♥♥♥---

nkristian napsal(a):

Bubak, nie som az taky tvrdas. Na druhu stranu nenariekam za svoj zivot. Akurat tak vnimam tvoje prispevky, ako som sa vyjadril. Preco ste zvratili diskusiu, ked tema je o detoch? Chcel som sa zapojit do diskusie ako oponent. Alebo vas vobec nezaujima muzsky pohlad na danu vec? Nie je vzdy vsetko najlepsie co robime. Kazdy robi veci len tak dobre, ako to sam dokaze. Rozhodne to nie je nikdy najlepsie, ako to moze byt.

Bubak? Vela tej tvojej krestanskej lasky k bliznemu v tebe neni. Prestuduj si diskusiu, stale je to o detoch, o tie ide vzdy v prvom rade. Ak to nechapes, niet o com diskutovat. Ale musim uznat, napadanie ludi ti ide. Vidno, ze mas v tom prax. Za Pana Boha sa neschovavaj, on uci lasku a odpustanie k bliznemu svojmu.

Není tady

#159 17. 5. 2007 12:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

NKristian: Toto je verejná diskusia a ja môžem reagovať ja príspevok určený niekomu inému... wink
Inak, opraviť si chyby môžeš aj sám(ja to musím robiť zakaždým, preklepy sú mojou špecialitou) - klikneš na editovať a si v príspevku...
A clelým tvojím príspevkom sa ťahá letimotív a refrén ako verklík: "Žena MUSÍ udržať rodinu, ak sa JEJ to nepodarí..." Ja trvám na jednom jedinom, a o to sa budem hádať s hocikým, aj s tebou: NA KAŽDÝ VZŤAH SÚ POTREBNÍ DVAJA ĽUDIA, AJ NA JEHO VYTVORENIE, AJ NA JEHO ROZPAD.  O tom sú vzťahy. Nikto nemôže SÁM vytvoriť vzťah s druhým... A ani rodinu. A práve úplnú rodinu, na ktorú sa tak kresťansky odvolávaš, by mali tvoriť muži rovnako ako ženy. Alebo sú kresťanky len manželky? (KKK-Kostol, kuchyňa a Kinder-deti?) a muži môžu robiť, čo si zmyslia, chodiť, kade chcú, správať sa k žene aj deťom, ako chcú -veď to je ŽENA, kto má udržať rodinu...? A tá tvoja priateľka, tá prečo neudržala rodinu? A je potom dobrá kresťanka? wink
Ja som proti tomu, aby boli deti rukojemníkmi a prostriedkom manipulácie KOHOKOĽVEK, či už matky, alebo otca... A to tak styk s deťmi, ako aj výživné. Výživné nie je renta pre matku, ale peniaze, ktoré otec "dlží" svojim deťom, na ktoré ONY majú právo a ktoré by rovnako nemali byť predmetom manipulácie a vydierania. Nič si nenahovárajme, chyby sa bohužiaľ dejú na obidvoch stranách a najviac na to doplácajú tí, čo sú naozaj nevinní: deti. Bohužiaľ.

Upravil(a) Selima (17. 5. 2007 12:38)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#160 17. 5. 2007 13:34

LViktorka
♥♥♥♥♥--

No teda, Slováci se tady hádají, Češi vlastně taky, nevím, jak mám psat. Co na sebe útočíte? V naší republice, kde se skoro každý s každým rozvedl a vzal si někoho jiného, otcové vychovávají děti jiných mužů a jejich vlastní děti mají ve výchově jiní muži, všichni se věema jsou nějak propojení... hrůza. A přece se v tom dá dost dobře orientovat, nakonec zákon, i ten nejvyšší, tedy Boží, to říká jsednoznačně: Kdo opustí své nejbližší, jako by opustil... no, jen si to najděte a zamyslete se nad tím. Žádné velké řeči to nenapraví! A do vztahu děcka s biol.otcem novému otci podle mně "něco je" a to "setsakra", protože i ve světském zákoně stojí, že za výchovu dětí jsou zodpovědni všichni dospělí v okolí dítěte, teda rodina, příbuzní, ale vpodstatě i pani, která jde zrovna kolem...Musim do práce, večer se sem vrátim, ahojky...

Není tady

#161 17. 5. 2007 14:20

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Svůj názor na elementgirl už jsem napsala.
Jen bych tu chtěla krátce zareagovat na jednu zmínku od Kristiana, které jsem se musela (trpce) usmát. Že má žena udržovat oheň v krbu? Jooo, souhlasím, ale dotáhne ten muž mamuta do jeskyně úplně sám? Nebo jsou to v dnešní době taky ženský, který musí ze zaměstnání donést "kus potravy", aby "mužova" rodina vůbec vyžila a mohla děckám něco dopřát a taky jet na dovolenou??? U školky moc tatínků nevidívám, na rodičovských sdruženích taky ne, v čekárně u dětské lékařky taky ne.
Tipla bych si, že v dnešní době ženy spěchající ze zaměstnání (a kolikrát náročnějšího, než má jejich drahý choť) s vyplazeným jazykem v té školce berou děti domů, aby ještě cestou odtáhly tašky s nákupem a doma pak vyrobily večeři, naházely prádlo do pračky, nachystaly oblečení na další ráno a taky stihly výchovně působit na ty ratolesti, jo a to nádobí po večeři se taky samo nenaskládá do polic, zřejmě docházejí na to, že někteří nepomáhající muži jsou prostě pro ně zbyteční. Není to možná správné, ale děje se to tak a čím dál častěji a mužům se to nelíbí. Takže ty jeskynní názory mužů, kteří nepostřehli, že doba je jiná, náročnější pro ženy!!!, jsou už dnes opravdu směšné.
Pochopitelně, že vztahy, kde oba partneři dotáhnou mamuta a oba udržují oheň v krbu, jsou ideální a obdivuhodné. Ale je jich málo. Převládají ty, kde muž očekává, že žena dotáhne kus mamuta a ještě stihne udržovat ten oheň. A pak muže strašně překvapuje, že si žena po čase řekne:  a proč vlastně?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí