|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
elementgirl, ukaz otcovi svojho synceka, ze ta uz nerozhadze, ze si proti jeho utokom imunna, a on prestane. Potom sa snad budete vediet dohodnut, ak mu zaujem o syna vydrzi.
Není tady
elementgirl napsal(a):
Michaela.43 napsal(a):
Tvůj manžel je sobec a žárlí na vědomosti vlastního syna - to je ubohost!!!! Určitě měl aspoň radost, že se mu ho výchovně podařilo na dálku rozbrečet. - frajer!
No nevim,radost asi ne,ale spis si to predelal tak ze se syn rozbrecel proto ze ho nutim chodit do skolky...
Přiznám se, že doufám, že šlo přeci jen o nedorozumění.... mezi tatíkem a synkem - nakonec jste-li delší dobu od sebe, může být tatínek i nervozní, že není s váma - nevím...
V každém případě: Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem, a malému opravdu znalost 2 jazyků neuškodí...
Není tady
Mně tohle hlava fakt nebere
Hlavně, že je matka šťastná, ono se to dobře omlouvá slovy, když nebude šťastná matka nebude ani dítě. V podstatě to pravda je, ale nesmíš si to vyložit, jak ty zrovna potřebuješ. Jinak máš právo žít svůj život, žít ho kdekoliv ty chceš, tak aby jsi byla šťastná, ale proboha ty přece nejsi sama, máš syna, bývalého manžela, zodpovědnost..... já nevím, vymlouvat se kdy, že to si otec vzpomněl je ubohé. O syna evidentně zájem má, což ty ignoruješ, protože on to a to a to, vždycky si vymluvu najdeš. Není dobré, že syna zraňuje,sám je zraněný, tak kolem sebe kope, měl by si uvědomit,že ty jsi tak která to spískala ne ten maličký, je mi tvého syna upřímně líto, že tohle musí prožívat, ale zodpovědnost za to neseš ty.
Není tady
Marie 1
Lépe vyjádřit to neumím, úplně stejný názor
Není tady
tempora napsal(a):
Hlavně, že je matka šťastná, ono se to dobře omlouvá slovy, když nebude šťastná matka nebude ani dítě. V podstatě to pravda je, ale nesmíš si to vyložit, jak ty zrovna potřebuješ. Jinak máš právo žít svůj život, žít ho kdekoliv ty chceš, tak aby jsi byla šťastná, ale proboha ty přece nejsi sama, máš syna, bývalého manžela, zodpovědnost..... já nevím, vymlouvat se kdy, že to si otec vzpomněl je ubohé. O syna evidentně zájem má, což ty ignoruješ, protože on to a to a to, vždycky si vymluvu najdeš. Není dobré, že syna zraňuje,sám je zraněný, tak kolem sebe kope, měl by si uvědomit,že ty jsi tak která to spískala ne ten maličký, je mi tvého syna upřímně líto, že tohle musí prožívat, ale zodpovědnost za to neseš ty.
A kde je zodpovednost otca????? Chudacik, po case prejavuje zaujem o syna, no co uz, ked elementgirl nesla na ten potrat, ze?????? A ona mu nie je vdacna! Nevdacnica jedna! Porodi bez jeho suhlasu, pretlka sa s dietatom, a este k tomu ani neposlucha! Preboha, ona sa stara o svoj zivot, o lepsi zivot dietata, predsa ona je tiez len clovek!!!!!
Není tady
elementgirl, musim ist, ale vratim sa. Nedaj sa znechutit, ty si rozhodujes o svojom osude, si odvazne dievca, rob tak, aby si sa vedela sama sebe pozerat do oci. Nic ine nie je dolezitejsie, ako stastny usmev na tvaricke tvojho maleho!
Není tady
Otec x matka, proboha tady jde o dítě, ne kdo udělal více či méně hovadin. Jen o toho malého a právě jeho city. Jeho potřeby poznat vlastního tátu a jiné. Já neříkám, že je Elementgirl špatná máma proboha, nebo že je pro dítě špatné umět mluvit více jazyky. Jen říkám, že její rozhodnutí, začít nový život jinde v jiné zemi daleko od biologického otce, který projevuje zájem být se svým synem ať už je jaký je, tohle rozhodnutí z mého pohledu bylo sobecké.
Není tady

Ja som teda za to, aby sa dieťa učilo čím viac jazykov, kým je malé a ide mu to samo od seba(otázka je, čo z toho mu zostane do dospelosti, ale čokoľvek je lepšie ako nič - ja som sa učila nemecky od 5 a anglicky od 8 rokov, a to na Slovensku, neuškodilo mi to, ba práve naopak; a učiť sa v cudzine musí byť ešte lepšie).
Ale k tomu otcovi: Nedaj sa, element, strhnúť na ockovu úroveň, nedaj sa vyprovovkovať k boju a snaž sa radšej nejako zahladiť nedorozumenia syna s otcom. Je to pre dobro malého, nie pre dobro otcovo - na toho sa TY OSOBNE skutočne môžeš vykašlať, ale ak otec javí aspoň štipku záujmu o dieťa, je to predsa pre malého ďalší spojenec v živote, ďalšia osoba, ktorá mu môže v prípade potreby pomôcť, poradiť a odovzdať mu to najlepšie zo seba. To, ako sa zachvoal na začiatku, sa asi nedá zabudnúť(ja osobne by som to nedokázala do smrti), ale to sa asi týka hlavne vás dvoch. Jeho vzťah so synom nemal najlepší začiatok, ale to, aké to bude mať pokračovanie, záleží hodne aj na tebe. Ty si určite nájdeš iného muža, ale či si aj malý tak ľahko nájde iného otca, to je druhá vec...
Moja kamoška tiež najprv dostala od partnera odporúčanie ísť na potrat(žili spolu, on bol rozvedený, mal dcéru a kvôli ťahačkám pri rozvode sa bál mať ďalšie dieťa). keď mu povedala, že to neurobí, uzavrel sa do ulity mlčania a tváril sa, že nevidí jej rastúce brucho. Napriek zúfalstvu si dieťa nechala, tešila sa naň, a keď sa narodil syn, tatko vymäkol, istý čas bol dokonca na "otcovskej" dovolenke, a sotva poznám starostlivejšieho otca(hoci trpezlivosti nemá toľko ako mamka, ale zato malého vezme aj na dobrodružné jazdy a robí z neho "chlapa"). Skrátka tým, že kamoška to nevzdala, umožnila happy end vzťahu, ktorý sprvoti vyzeral celkom beznádejne. Skús to aj ty, držím vám všetkým, a hlavne malému, palce. A aby bolo jasno - o tvojom bývalom si myslím svoje, ale oňho nejde. Ide o to vystrieskať to najlepšie z nie práve najlepšej situácie... That's all.
Není tady
1Marie napsal(a):
Víš děvče, já mám pocit, žes nechtěla slyšet jiné názory - jen ujištění, že jednáš správně. Ale tak jednoduché to samozřejmě není. Ptala ses, jestli trápíš svoje dítě - obávám se, že neděláš všechno pro to, abys ho netrápila. Je jednoduché říct, že ho otec na skypu rozplakal, že s ním nechce mluvit. Jak snadné tohle použít a prostě vypnout skype - komunikace se nekoná, dítě nechce. Když by nakrásně otec přijel - jak často by asi mohl jezdit?! - co by se dělo? V cizím prostředí, pod určitým psychickým tlakem se má rozvíjet vztah otce s malým klukem? Za pár hodin měsíčně? V mém okolí se rozvedlo pár lidí. Vesměs to řešili tak, že děti vídají otcové co nejčastěji - někteří téměř denně, jiní pravidelně za 14 dnů. Není to jednoduché, ale jde to a zatím se podařilo dobrý vztah udržet - protože o tohle tu jde především. To dítě ti nepatří, není to věc, je to člověk, který má právo na oba rodiče. Může se ti to nelíbit, můžeš si nadávat, proč sis vzala zrovna tohodle člověka, se kterým nemůžeš žít. Ale to, že je otec tvého dítěte - to už změnit nejde. Můžeš ho teď odstřihnout, můžeš mu najít jiného tatínka, můžeš mu třeba tvrdit, že o něj otec nestál - no nějak mu to budeš muset vysvětlit, za čas se začne ptát. Ale jednou mu bude15. Bude v pubertě, bude to s ním mlátit a (to ti teda nepřeju, to mi věř)i může ti vmést do tváře, že je to všechno tvoje vina. Že s tátou by si rozuměl líp. Třeba tohle všechno nenastane. Třeba budeš mít štěstí a všechno bude sluncem zalité až do jeho dospělosti . Ale mě osobně by tyhle pochybnosti, tohle nebezpečí - jak vlastně ovlivňuju život svýho dítěte - tak tohle všechno by moje svědomí asi neuneslo.
Tak to je opravdu jen Tvuj pocit,tady na babinetu a vsude v zivote musis pocitat s ruznymi reakcemi!Nejsem naivni vis!A ze mu bude jednou 15 a muze mi to syn vmest do tvare?No pokud se to stane tak se to stane...s tim nic nenadelma...stejne tak by mi mohl vmist do tvare to ze je radeji s otcem protoze se mnou se macka v byte 1+1 a nekoupim mu znackovou mikinu!!15ti lety dite ti muze jako pubertak rict cokoli!Vis ja jsem z rozvedene rodiny.Nas otec tenkrat mel uplne zakazany styk s nami.A vis co?po te dobe co jsem ho zacala vidat mi ani trochu neprijde lito ze jsem ho nevidala!Mamka si totiz vzala naseho nevlastniho tatu a to je pro me tata s velkym T!!!!Myslim ze jde hlavne o to jak diteti danou vec vysvetlis!Ja jsem nikdy malymu nerekla nic zleho proti jeho otci.Naopak se snazim vyjit co nejvic vztric kdyz jsme se dostali do teto situace.Rikej si co chces ja myslim predevsim na sve dite a na to aby se mel v zivote dobre!A otazka jestli trapim sve dite byla smerovana k tem jazykum.Jinak jsem si totiz jista ze ho netrapim.Syn je tu stastny a do cech jet nechce.A jeste neco...kazdej svym zpusobem musi ovlivnit zivot sveho ditete takze nevim proc by to tve svedomi nemelo unest!
Není tady
tempora napsal(a):
No ona to neni omluva...ono to tak proste je!A nevykladam si to tak jak to potrebuju!Aha takze kdyz mam dite (ktere mimochodem v Anglii zije rado) tak proste musim za kazdou cenu zit ve meste s jeho otcem (pokud mozno ve stanu u jeho baraku,aby otec nemusel chodit daleko)
A ze je chudacek jeho otec zraneny?Nojo to asi je...ale nevim proc bych mela porad delat neco podle nej kdyz jemu syn nestal ani za to aby s nim chtel zit probuh(intrnet a dilna byl dulezitejsi,a prece nebude platit najem ne:)))ale pletes se v tom ze tohle jsem spiskala ja:)))Nic jsem nezpiskala...jen jsem zacala konecne zit a ne jen poslouchat vis!!!Strasne moc bych Ti prala byt na mem miste:)To by sis mozna dala za sve prizpevky par facek:)))
Není tady
tempora napsal(a):
Otec x matka, proboha tady jde o dítě, ne kdo udělal více či méně hovadin. Jen o toho malého a právě jeho city. Jeho potřeby poznat vlastního tátu a jiné. Já neříkám, že je Elementgirl špatná máma proboha, nebo že je pro dítě špatné umět mluvit více jazyky. Jen říkám, že její rozhodnutí, začít nový život jinde v jiné zemi daleko od biologického otce, který projevuje zájem být se svým synem ať už je jaký je, tohle rozhodnutí z mého pohledu bylo sobecké.
A jestli si myslis ze me rozhodnuti bylo sobecke tak to je tva vec!Ja si myslim ze to bylo jedno z mych nejlepsich rozhoduti ktere jsem udelala.Synovi se tu libi a mame tu dobre zazemi!Kdezto v cechach jsme nemeli zadne!!!!
Není tady
Buba 1 napsal(a):
elementgirl, musim ist, ale vratim sa. Nedaj sa znechutit, ty si rozhodujes o svojom osude, si odvazne dievca, rob tak, aby si sa vedela sama sebe pozerat do oci. Nic ine nie je dolezitejsie, ako stastny usmev na tvaricke tvojho maleho!
Buba moc dekuji:)
Není tady
666salome napsal(a):
Třeba mě kamenujte a odsuzujte ale můj názor je takový " Zůstaň kde jsi šťastná ty a určitě tam bude šťastné i dítě, jsi mladá a on ještě malý takové děti potřebují šťastnou mámu a jestli je tatínek rozbrečí jen proto aby naštval mámu
jezdí si k moři s kamarády, ale za synem nechce
bydlí radši pohodlně u svých rodičů a nechce se postavit na vlastní nohy
to pro mě není otec je to jen nedospělý syn své matky
Ty jejich řečičky jak se budou a chtějí starat o děti
a pak je vidím jak jejich tolik chtěné děti jsou neustále v péči prarodičů a tatínci jen brečí jaká je jejich EX mrcha a jak jim ublížila
Je to jen můj subjektivní pohled a nikomu ho nevnucuji
to si pis ze tu zustanu.Pokud se tu malemu bude libit porad tak urcite zustanem kde jsme:)
Není tady
Selima napsal(a):
Ja som teda za to, aby sa dieťa učilo čím viac jazykov, kým je malé a ide mu to samo od seba(otázka je, čo z toho mu zostane do dospelosti, ale čokoľvek je lepšie ako nič - ja som sa učila nemecky od 5 a anglicky od 8 rokov, a to na Slovensku, neuškodilo mi to, ba práve naopak; a učiť sa v cudzine musí byť ešte lepšie).
Ale k tomu otcovi: Nedaj sa, element, strhnúť na ockovu úroveň, nedaj sa vyprovovkovať k boju a snaž sa radšej nejako zahladiť nedorozumenia syna s otcom. Je to pre dobro malého, nie pre dobro otcovo - na toho sa TY OSOBNE skutočne môžeš vykašlať, ale ak otec javí aspoň štipku záujmu o dieťa, je to predsa pre malého ďalší spojenec v živote, ďalšia osoba, ktorá mu môže v prípade potreby pomôcť, poradiť a odovzdať mu to najlepšie zo seba. To, ako sa zachvoal na začiatku, sa asi nedá zabudnúť(ja osobne by som to nedokázala do smrti), ale to sa asi týka hlavne vás dvoch. Jeho vzťah so synom nemal najlepší začiatok, ale to, aké to bude mať pokračovanie, záleží hodne aj na tebe. Ty si určite nájdeš iného muža, ale či si aj malý tak ľahko nájde iného otca, to je druhá vec...
Moja kamoška tiež najprv dostala od partnera odporúčanie ísť na potrat(žili spolu, on bol rozvedený, mal dcéru a kvôli ťahačkám pri rozvode sa bál mať ďalšie dieťa). keď mu povedala, že to neurobí, uzavrel sa do ulity mlčania a tváril sa, že nevidí jej rastúce brucho. Napriek zúfalstvu si dieťa nechala, tešila sa naň, a keď sa narodil syn, tatko vymäkol, istý čas bol dokonca na "otcovskej" dovolenke, a sotva poznám starostlivejšieho otca(hoci trpezlivosti nemá toľko ako mamka, ale zato malého vezme aj na dobrodružné jazdy a robí z neho "chlapa"). Skrátka tým, že kamoška to nevzdala, umožnila happy end vzťahu, ktorý sprvoti vyzeral celkom beznádejne. Skús to aj ty, držím vám všetkým, a hlavne malému, palce. A aby bolo jasno - o tvojom bývalom si myslím svoje, ale oňho nejde. Ide o to vystrieskať to najlepšie z nie práve najlepšej situácie... That's all.
Ja se prave snazim nebyt jak on,ale sveho syna branit musim....to co naposled udelal me uplne dostalo ...tohle jsem fakt necekala a je to od nej ubohy!A to s tou kamoskou...asi mela stesti no...ten muj se zacal zajimat az kdyz zjistil ze mam pritele...Vim ze maly ma pravo vidat sveho otce,ale on o to ted nejak ani nestoji.O prazdninach mame jet do CR...uz ted mi syn hlasi ze ale nebude u taty spat...hm...mam ho tam dokopat,nebo jak?Vim ze ho syn ma rad,a i jeho otec jeho,ale pripada mi ze by otec chtel pokud mozno privezt az pred barak aby mel klid....sem muze prijet kdykoli...mozna kdybych vedela vetsi zajem tak bych zmekla...ale takhle?Vzdyt za nim ani nechce prijet na navstevu!
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
elementgirl napsal(a):
Michaela.43 napsal(a):
Tvůj manžel je sobec a žárlí na vědomosti vlastního syna - to je ubohost!!!! Určitě měl aspoň radost, že se mu ho výchovně podařilo na dálku rozbrečet. - frajer!
No nevim,radost asi ne,ale spis si to predelal tak ze se syn rozbrecel proto ze ho nutim chodit do skolky...
Přiznám se, že doufám, že šlo přeci jen o nedorozumění.... mezi tatíkem a synkem - nakonec jste-li delší dobu od sebe, může být tatínek i nervozní, že není s váma - nevím...
V každém případě: Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem, a malému opravdu znalost 2 jazyků neuškodí...
nedorozumeni?no on uz mel problem s tim kdyz jsm mu poprve rekla ze pujde maly do skolky...a od te doby to zacalo...nejak se to stupnovalo a kdyz na otce zacal syn mluvit anglicky tak se jeho otec rozcilil...a to se chtel maly vytahnout co uz umi...nejhorsi na tom je ze takhle v nem zabil kus sebevedomi!!!A otec si timhle pod sebou podrizl vetev sam!!!!Ja se ted akorat snazim jak muzu synovi rikat ze je sikulka jak se to krasne naucil,ale uz se stalo ze mi rek ...maminko a nebude se tata zlobit? co mu mam na to rict?Ne nebude ale nemluv k nemu anglicky???Probuh vzdyt je to dite ktery se chce ukazat co se naucilo!!!!
Není tady
Teď nechápu, proč jsi sem vůbec psala, když jsi si sama sebou a svými rozhodnutími tak jistá. Jsi si jistá, že jsi udělala tu nejlepší věc, jazyky jsou pro syna taky dobré (to bezesporu) otec tvého syna je idiot a ty jediná jsi osvícená, tak proč ta otázka. Mimochodem ne tvůj a syn, ale ty by jsi se měla naučit prvně česky (příspěvek ne přízpěvek)
Nechápu lidi, kteří sem píšou jen proto aby se jim dostalo požehnání či co. Když jsem si něčím naprosto jistá jednám podle svého vědomí a svědomí a neptám se druhých. Když si zase až tak jistá nejsem prosím o radu a jsem natolik vyzrálá a rozumná, že zkousnu i názory proti, ba naopak snažím se nad nimi zapřemýšlet i když to není příjemné a možná to i bolí.
Upravil(a) tempora (10. 5. 2007 19:11)
Není tady
tempora napsal(a):
Teď nechápu, proč jsi sem vůbec psala, když jsi si sama sebou a svými rozhodnutími tak jistá. Jsi si jistá, že jsi udělala tu nejlepší věc, jazyky jsou pro syna taky dobré (to bezesporu) otec tvého syna je idiot a ty jediná jsi osvícená, tak proč ta otázka. Mimochodem ne tvůj a syn, ale ty by jsi se měla naučit prvně česky (příspěvek ne přízpěvek)
Nechápu lidi, kteří sem píšou jen proto aby se jim dostalo požehnání či co. Když jsem si něčím naprosto jistá jednám podle svého vědomí a svědomí a neptám se druhých. Když si zase až tak jistá nejsem prosím o radu a jsem natolik vyzrálá a rozumná, že zkousnu i názory proti, ba naopak snažím se nad nimi zapřemýšlet i když to není příjemné a možná to i bolí.
Otazka znela trapim sveho syna tim ze se uci jiny jazyk a ze zacal chodit do skolky?O nicem jinem to nebylo!A osvicena nejsem.Jen se snazim zit jako vsichni ostatni.Sorry ale to ty se mi zdas nejak namichnuta protoze se snazim vyvratit tvou SVATOU PRAVDU!A za mou cestinu se omlouvam jestli te tak pobourila.Holt jsem jen clovek a uprimne receno pravopis pro me neni priorita cislo jedna.Pokud pro tebe jo tak me PRIZPEVKY necti:)Ja jsem fakt jen clovek:)
Není tady
tempora napsal(a):
Jo a jen tak miochodem asi by si se taky mela ucit cesky:)))Tva veta ...< Mimochodem ne tvůj a syn, ale ty by jsi se měla > ...taky zrovna moc cesky nezni:)))Asi jsem te nastvala kdyz se snazis lidi shodit takovyma ubohyma vecma jako je pravopis...tak to sorry:))
Není tady
elementgirl napsal(a):
tempora napsal(a):
Otazka znela trapim sveho syna tim ze se uci jiny jazyk a ze zacal chodit do skolky?O nicem jinem to nebylo!A osvicena nejsem.Jen se snazim zit jako vsichni ostatni.Sorry ale to ty se mi zdas nejak namichnuta protoze se snazim vyvratit tvou SVATOU PRAVDU!A za mou cestinu se omlouvam jestli te tak pobourila.Holt jsem jen clovek a uprimne receno pravopis pro me neni priorita cislo jedna.Pokud pro tebe jo tak me PRIZPEVKY necti:)Ja jsem fakt jen clovek:)
No, tak jestli se opravdu ptáš pouze na to, zda trápíš svého syna tím, že se učí cizí jazyk a že chodí do školky, tak určitě ho tím netrápíš, když je spokojenej.Ale do školky chodí spousta dětí a cizí jazyk se taky uči spousta dětí a jejich rodiče se neptají, zda své děti trápí.Tak že by ti opravdu nešlo o nic jiného?
Pokud táta dítěte za nic nestojí a o dítě nemá žádný zájem, pak je asi vážně jedno, jestli žijete v Čechách nebo v Anglii, ale jestli mu na synovi záleží,tak to mají oba zatraceně ztížené a budou se postupně odcizovat.To se mi zdá vůči otci nefér.
Není tady
alba napsal(a):
elementgirl napsal(a):
tempora napsal(a):
No, tak jestli se opravdu ptáš pouze na to, zda trápíš svého syna tím, že se učí cizí jazyk a že chodí do školky, tak určitě ho tím netrápíš, když je spokojenej.Ale do školky chodí spousta dětí a cizí jazyk se taky uči spousta dětí a jejich rodiče se neptají, zda své děti trápí.Tak že by ti opravdu nešlo o nic jiného?
Pokud táta dítěte za nic nestojí a o dítě nemá žádný zájem, pak je asi vážně jedno, jestli žijete v Čechách nebo v Anglii, ale jestli mu na synovi záleží,tak to mají oba zatraceně ztížené a budou se postupně odcizovat.To se mi zdá vůči otci nefér.
Ano otazka byla tato...precti si prvni prizpevek a uvidis o co slo,nevim jestli si to cetla cele.
Není tady

elementgirl napsal(a):
Potrebovala bych znat nazory jinych lidi...odjela jsem se synem do anglie,mame se tu fajn,syn je tu stastny.Problem je v tom ze synovi telefonuje jeho otec pres skype(no teda v tom ani ne...spis v tom co mu v telefonatech rika) dnes se treba situace dostala do takoveho konfliktu ze se syn rozbrecel potom.Jeho otec nemuze nejak prenest pres srdce ze chodi do anglicke skolky a uci se anglicky...je do toho strasne moc zapaleny a do skolky se tesi.Skolku navstevuje kazdy den na 2,5 hodiny.Chodi tam uz asi mesic z toho asi 1 tyden jsem tam s nim zustavala pak uz zacal chodit sam.Vubec me nepostrada nic...proste se tam strasn tesi a libi se mu tam.Anglictina mu jde den ode dne lip...super.Jenze...jeho otec s tim nesouhlasi a porad mi rika jak ho traumatizuji tim ze ho v ty skolce nechavam mezi lidma kterym nerozumi(podotykam ze se tam vzdy tesi!)Chodi tam rad!)NO dnes na nej syn na skypu zacal mluvit anglicky...jeho otec se hrozne rozcilil a rekl mu ze s nim ma mluvit cesky ze se musi prvne naucit cesky a pak az anglicky...coz jsem maleho vzala do pokoje a sla jsem si s nim promluvit sama(maly totiz zacal plakat protoze je rad ze se mohl ukazat jak mu anglictina jde)No nato se na me spustily nadavky ze myslim jen sama na sebe a vubec ne na syna a bla bla bla...(jsem z toho fakt deprimovana,a dokonce zacinam mit blby pocit ze maleho davam do skolky)pritom nevim proc kdyz se mu tam libi...Nejvic mi vadi ze synovi to tak prislo lito...ja nevim ale prece otec by mel byt na sveho syna pysny ze se uci druhy jazyk v 3,5 ti letech ne?
No asi ne kazdej...no ja bych chtela znat vase nazory na tuto situaci...myslite ze delam spatne?Myslite ze to malemu skodi?Mela bych se vratit do Cech?
tatínek je primitiv
Pro malého je skvělé, že se naučí určitě dobře oba jazyky. Odpojila bych skyp a bylo by po srandě, ať si tatínek třeba okouše nehty. Až dostane rozum, může s malým zase mluvit.
Není tady
Frigo napsal(a):
elementgirl napsal(a):
Potrebovala bych znat nazory jinych lidi...odjela jsem se synem do anglie,mame se tu fajn,syn je tu stastny.Problem je v tom ze synovi telefonuje jeho otec pres skype(no teda v tom ani ne...spis v tom co mu v telefonatech rika) dnes se treba situace dostala do takoveho konfliktu ze se syn rozbrecel potom.Jeho otec nemuze nejak prenest pres srdce ze chodi do anglicke skolky a uci se anglicky...je do toho strasne moc zapaleny a do skolky se tesi.Skolku navstevuje kazdy den na 2,5 hodiny.Chodi tam uz asi mesic z toho asi 1 tyden jsem tam s nim zustavala pak uz zacal chodit sam.Vubec me nepostrada nic...proste se tam strasn tesi a libi se mu tam.Anglictina mu jde den ode dne lip...super.Jenze...jeho otec s tim nesouhlasi a porad mi rika jak ho traumatizuji tim ze ho v ty skolce nechavam mezi lidma kterym nerozumi(podotykam ze se tam vzdy tesi!)Chodi tam rad!)NO dnes na nej syn na skypu zacal mluvit anglicky...jeho otec se hrozne rozcilil a rekl mu ze s nim ma mluvit cesky ze se musi prvne naucit cesky a pak az anglicky...coz jsem maleho vzala do pokoje a sla jsem si s nim promluvit sama(maly totiz zacal plakat protoze je rad ze se mohl ukazat jak mu anglictina jde)No nato se na me spustily nadavky ze myslim jen sama na sebe a vubec ne na syna a bla bla bla...(jsem z toho fakt deprimovana,a dokonce zacinam mit blby pocit ze maleho davam do skolky)pritom nevim proc kdyz se mu tam libi...Nejvic mi vadi ze synovi to tak prislo lito...ja nevim ale prece otec by mel byt na sveho syna pysny ze se uci druhy jazyk v 3,5 ti letech ne?
No asi ne kazdej...no ja bych chtela znat vase nazory na tuto situaci...myslite ze delam spatne?Myslite ze to malemu skodi?Mela bych se vratit do Cech?
tatínek je primitiv
Pro malého je skvělé, že se naučí určitě dobře oba jazyky. Odpojila bych skyp a bylo by po srandě, ať si tatínek třeba okouše nehty. Až dostane rozum, může s malým zase mluvit.
no odpojovat skype ani nemusim...maly ted na skype jit nechce at mu rikam cokoli:(((( No otec si pod sebou podrizl vetev sam...
Není tady
Kedysi som riesila vztah deti s otcom, velmi, naozaj velmi som chcela aby to fungovalo. Zial, chcela som to len ja. BM, len co pochopil, ze ma nemoze uz viacej zranovat cez deti- a to vedel robit paradne- zmizol z nasho zivota. Vdaka mu. Dievcatko, zi svoj zivot, smej sa, tes sa, ziadny den sa neda opakovat. Si stastna, a budes stastna, pretoze si silna. Dokazala si sa odputat od minulosti, a vidis, stastie k tebe prislo. Pamatam sa na niektore tvoje stare prispevky. Dnes si mlada, stastna, sebavedoma zena. Dospela si. Tvoj syn bude na teba hrdy, ze ma maminu, ktora sa pustila do boja s osudom, a vyhrala! A tvoj syn bude taky, akeho si ho vychovas! Vies, co mi povedal moj syn? Otec moze len lutovat, ze nam- i bratovi- ublizoval a ze nas nepozna. A ja mu sancu nedam!
Není tady
Elementgirl: Nejsem namíchnutá, vůbec ne. Jen jsem vyjádřila svůj názor. Já bych prostě jednala jinak. A promiň, ale pravopis by měl být prioritou. Měj se.
Není tady
Mě připadá, že na všechny příspěvky, které nejsou úplně v souladu s tím , co chceš slyšet, reaguješ hrozně podrážděně- proč? Ptát se na to ,jestli je správné, že se dítě učí anglicky - tos nemohla myslet vážně, viď? Myslela jsi snad, že někdo napíše, že je to špatně?! Mě prostě zaujaly ty okolnosti, ty mi připadají alarmující, chtěla jsem (asi velmi naivně) upozornit na to, že nic není černobílé, že Tvoje rozhodnutí nemusí být jednoznačné správné. A ty hned začneš používat argumenty - že se už nebudeš na nikoho ohlížet, že bráníš svého syna apod. Ty nechceš radu, ty chceš utvrzení ve svém názoru a hrozně Tě rozčílilo, že to někdo může vidět jinak. No, může. Ale o "svaté pravdě" tady nikdo nemluví. Prostě je to jen jiný názor - nic víc, nic míň. Já a mám pocit že i Tempora jsme se (asi opět velmi naivně) snažily, aby ses na to podíval z jiného úhlu. To ty ale teď v této situaci asi nechceš nebo nemůžeš. Neodsuzuji tě, jen konstatuji. Přeju Ti všechno dobré, každý z nás má v životě nějaké trápení, každý se musí rozhodovat a nikdo nevíme, co je na 100% správné (existuje to vůbec?).
Není tady