Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 9. 5. 2007 17:37

tempora
♥♥♥♥---

Re: opravdu sve dite trapim?:(

Nevím, nevím, ale musím souhlasit s Marií. Mám syna, se kterým se otec nestýká, je přesně o rok starší než ten tvůj a co nebylo loni patrné dnes patrné je. Otec mu chybí a to čím dál víc. Nikdy, nikdy bych ho neodtrhla od jeho otce pokud on by stál o to se s ním stýkat. Právě proto, že bych myslela jen a jen na něj. Samozřejmě je to pro něj třeba šance, ale..... Já žila v Londýně 3roky a vím jak Angličani berou cizince, nikdy nebude úplně rovnoprávnej a ty taky ne. Můžeš tady povídat o skvělé budoucnosti, ale to ty dneska ještě nemůžeš vědět, jako bys to třeba nevěděla ani tady v ČR, přesto mi to ale přijde malinko sobecké. A taky nikde není psáno, že najdeš muže, který toho malýho dokáže milovat, stejně tak jak otec biologický. Chápu tvého ex., že je takový bolí ho to a nemůže se nijak bránit. Nechápu ho v tom, že si to vylévá na malém a nedokáže komunikovat s tebou. Promiň, ale prostě mi přijde, že v tomhle rozhodování si zase až tak na syna nemyslela.

Není tady

#52 9. 5. 2007 17:51

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

tempora napsal(a):

Nevím, nevím, ale musím souhlasit s Marií. Mám syna, se kterým se otec nestýká, je přesně o rok starší než ten tvůj a co nebylo loni patrné dnes patrné je. Otec mu chybí a to čím dál víc. Nikdy, nikdy bych ho neodtrhla od jeho otce pokud on by stál o to se s ním stýkat. Právě proto, že bych myslela jen a jen na něj. Samozřejmě je to pro něj třeba šance, ale..... Já žila v Londýně 3roky a vím jak Angličani berou cizince, nikdy nebude úplně rovnoprávnej a ty taky ne. Můžeš tady povídat o skvělé budoucnosti, ale to ty dneska ještě nemůžeš vědět, jako bys to třeba nevěděla ani tady v ČR, přesto mi to ale přijde malinko sobecké. A taky nikde není psáno, že najdeš muže, který toho malýho dokáže milovat, stejně tak jak otec biologický. Chápu tvého ex., že je takový bolí ho to a nemůže se nijak bránit. Nechápu ho v tom, že si to vylévá na malém a nedokáže komunikovat s tebou. Promiň, ale prostě mi přijde, že v tomhle rozhodování si zase až tak na syna nemyslela.

nojo kazdemu to pripada jinak.Ja jsem na syna myslela!Mozna proto ze se s tvym synem ten otec nestyka tak proto mu chybi...a mym telefonuje ted po skypu a syn s nim mluvit nechce...ani se mu nedivim kdyz mu otec podrazi sebevedomi.Ale jinak beru tvuj nazor.Ja osobne mam nevlastniho otce a stykala jsem se i s vlastnim.Vlastni je muj kamos a nevlastni muj tatinek!!!!A zes zila v Londyne a mela blbe zkusenosti s tim jak se k tobe chovali jako k cizince...asi si mela smulu.Ja mam same dobre zkusenosti a navic tu mam rodinu.Navic cizinec je tu kazdej druhej!

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#53 9. 5. 2007 18:05

tempora
♥♥♥♥---

Podívej já nemám blbé zkušenosti jak se ke mně chovali jako k cizince. Je pravda, že cizinec je tam každý druhý, já vím jak se chovají k cizincům všeobecně a to mi prostě nevymluvíš. Jak dlouho tam jsi? Neznám ani jednu holku, i když tam měla rodinu, že měla na růžích ustláno. On život venku není jen rodina, která ti třeba v začátku pomůže. Mám tam kamarádky, které se tam vdaly a zůstaly a je to už nějakých 7 let. Doplnily vzdělání, i když z ČR šly s vysokou školou tam to nikoho nezajímalo. Dodneška mi řeknou, že jim to dají angličani "sežrat" jen uslyší akcent. Možná je to právě proto, že každý druhý je tam cizinec a oni prostě mají pocit, že jim berou jejich zemi. Byla jsem tam 3 roky z toho 2 žila s angličanem, tudíž se stýkala s jeho přáteli, rodinou, takže si dovoluji tvrdit, že o jejich mentalitě něco vím. Promiň, ale mám pocit, že si dost maluješ vzdušný zámky a realita, tě jaksi moc nebere. Že malej momentálně na SKYPE chodit nechce, se nedivím můj syn by asi taky tak reagoval, protože má v hlavě zmatek. Neví, musíš mu to co nejvíce usnadnit, pokud možno kontakt s otcem podporovat, ale stejně.....myslím, že jsi neměla právo se takhle rozhodnout za syna a vlastně i za otce. Ať je jakej chce je to jeden jedinej pravej táta.

Není tady

#54 9. 5. 2007 18:11

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

tempora napsal(a):

Podívej já nemám blbé zkušenosti jak se ke mně chovali jako k cizince. Je pravda, že cizinec je tam každý druhý, já vím jak se chovají k cizincům všeobecně a to mi prostě nevymluvíš. Jak dlouho tam jsi? Neznám ani jednu holku, i když tam měla rodinu, že měla na růžích ustláno. On život venku není jen rodina, která ti třeba v začátku pomůže. Mám tam kamarádky, které se tam vdaly a zůstaly a je to už nějakých 7 let. Doplnily vzdělání, i když z ČR šly s vysokou školou tam to nikoho nezajímalo. Dodneška mi řeknou, že jim to dají angličani "sežrat" jen uslyší akcent. Možná je to právě proto, že každý druhý je tam cizinec a oni prostě mají pocit, že jim berou jejich zemi. Byla jsem tam 3 roky z toho 2 žila s angličanem, tudíž se stýkala s jeho přáteli, rodinou, takže si dovoluji tvrdit, že o jejich mentalitě něco vím. Promiň, ale mám pocit, že si dost maluješ vzdušný zámky a realita, tě jaksi moc nebere. Že malej momentálně na SKYPE chodit nechce, se nedivím můj syn by asi taky tak reagoval, protože má v hlavě zmatek. Neví, musíš mu to co nejvíce usnadnit, pokud možno kontakt s otcem podporovat, ale stejně.....myslím, že jsi neměla právo se takhle rozhodnout za syna a vlastně i za otce. Ať je jakej chce je to jeden jedinej pravej táta.

myslim ze mam prvo taky zit vis?A to ze byses ty rozhodla jinak?Neverim tomu ze kdybys byla v situaci jako ja volila bys jinak...Ke me se chovaji lidi tady pekne...naopak se mi snazi vselijak pomoct a malovat si vzdusne zamky?Ne to uz po rozvodu nedelam.Jen rikam ze tady tu praci a bydleni mam.V srpnu budu mit auto.Co mam v cechach?hm?Praci ne,bydleni ne....at je jakej chce je to jedinej jeho pravej tata...to musim odporovat...promin ale vlastni krev s mym synem ho pravym tatou neudela vis!!!!!!

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#55 9. 5. 2007 18:56

tempora
♥♥♥♥---

Určitě máš právo také žít, jen už máš dneska zodpovědnosti i za toho prcka nejen sama za sebe. Tomu, že bych se rozhodla jinak tomu prostě věř, protože já tu obrovskou životní zkušenost mám (žít v cizině) vím o čem to je a zkušenost je to skvělá, akorát, že dnes bych v tomhle byla opatrnější, protože se nerozhoduji jen sama za sebe, ale hlavně za svého syna a co je dobré pro mě nemusí být až tak dobré pro něj. Mě připadá dnes nejdůležitější zajistit mu milující rodinu (což není v mé moci - bohužel), ale kdyby toho otce, co zájem má měl, prostě by v mém rozhodování hrálo první roli tohle. Promiň. Angličtina je pro syna skvělá věc - rozhodně, pokud ty sama anglicky umíš, nevidím v tom problém. Taky svého syna učím mluvit od malinka. Jinak jsem také single mom, máme auto, byt i vlastní pokojíček, na to vše jsem musela vydělat a vydělávám a to tady v Čechách, tkaže v tom bych až takový problém neviděla.smile

Není tady

#56 9. 5. 2007 19:14

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

tempora napsal(a):

Určitě máš právo také žít, jen už máš dneska zodpovědnosti i za toho prcka nejen sama za sebe. Tomu, že bych se rozhodla jinak tomu prostě věř, protože já tu obrovskou životní zkušenost mám (žít v cizině) vím o čem to je a zkušenost je to skvělá, akorát, že dnes bych v tomhle byla opatrnější, protože se nerozhoduji jen sama za sebe, ale hlavně za svého syna a co je dobré pro mě nemusí být až tak dobré pro něj. Mě připadá dnes nejdůležitější zajistit mu milující rodinu (což není v mé moci - bohužel), ale kdyby toho otce, co zájem má měl, prostě by v mém rozhodování hrálo první roli tohle. Promiň. Angličtina je pro syna skvělá věc - rozhodně, pokud ty sama anglicky umíš, nevidím v tom problém. Taky svého syna učím mluvit od malinka. Jinak jsem také single mom, máme auto, byt i vlastní pokojíček, na to vše jsem musela vydělat a vydělávám a to tady v Čechách, tkaže v tom bych až takový problém neviděla.smile

vpoho je to tvuj nazor...asi nevis jake to je kdyz vlastni otec sveho syna rozplace...asi bys pak taky mela nazor jak ja....a v cizine mam dobrou zkusenost.To ze tys ji nemela je mi lito ale kvuli tomu nemusi mit smulu ostatni.A zajistit malemu milujici rodinu je priorita cislo jedna....jenze ty zajisteni milujici rodiny vidis jinak nez ja...ja to vidim tak ze vlastniho otce nedela otcem jen ta krev vis.Ale fakt vpoho...je to tvuj nazor!

Není tady

#57 9. 5. 2007 19:15

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

tempora napsal(a):

A temporo...kdyby ten zajem byl opravdovy tak by za synem prijel sem  vis?

Není tady

#58 9. 5. 2007 19:28

tempora
♥♥♥♥---

No to by asi přijel, třeba taky přijede, ale rozhodně nebude moci jezdit každých třeba 14 dní jako kdyby jste bydleli zde. Neznám tvého ex. jen si prostě myslím, že na prvním místě je vždy dítě a tvůj případ mi tak nepřipadá, v každém případě přeji hodně štěstí, aby tahle tvoje další životní zkušenost nebyla jeětě horší než rozvod. A až se budeš vracet zpátky do Čech (pokud) ať má syn co nejmíň traumat ze zvykání si znovu na jazyk, prostředí a vlastního otce. Nechci tě strašit, ale myslím, že ani soudu, pokud k němu dojdese nebude tvé jednání moc líbít, odvézt dítě mimo Republiku bez sebemenší konzultace s otcem. Protože ten maličký je vás obou nejen tvůj.smile

Není tady

#59 9. 5. 2007 20:13

Jiněnka
♥♥♥♥---

Nemohla jsem číst všechny příspěvky, ale jediné co mi z toho vyplívá je, že tatínek jako ješitný chlap nedokáže přenést přes srdce, že jsi schopná dát vašemu synovi víc než on, že jste i bez něj v cizině šťastni, daří se vám a máte šanci dosáhnout takových úspěchů, o jakých by se vám doma vedle něj ani nesnilo. A tak se rozhodl (možná ne úplně vědomě), že vám to aspoň trochu znepříjemní...
Jinak o neblahém vlivu dvojjazyčnosti na dítě nemůže být ani řeč, sama jsem měla v dětství kamarádku, jejíž otec byl Čech, maminka Polka, a žili v Německu. Výsledek byl ten, že holka v 6-7 letech ovládala bezchybně všechny tři jazyky, plynule mezi nimi přecházela a brala to jako veselou hru, po nějaké frustraci ani stopy! V deseti se začala učit anglicky a protože jí učení jazyků -narozdíl od jiných předmětů- šlo samo, přibrala ještě francouzštinu. Dnes ve 23 letech hovoří plynně pěti jazyky a svým rodičům je za to jen vděčná.
Jak si vůbec tatínek dovoluje z Čech na dálku posuzovat, jak je Tvému dítěti???

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#60 9. 5. 2007 20:52

alba
♥♥-----

i já mám podobné pocity jako Marie 1 a Tempora.Nechci se zastávat ani tatínka ani Elementgirl, ale v hodně příspěvcích se tu rozebírá tatínkova ješitnost a to, že dokázal rozplakat syna do telefonu.Myslím, že otci ale nevadí to,že se syn naučí cizí jazyk, jako spíš má strach, že se mu syn po všech stránkách odcizí. A nejspíš mu vadí , že jeho syn žije tak daleko.
A že se taťka může přijet za synem podívat?No, jasně že může, ale ono to opravdu není tak jednoduchý (ani levný) na takovou vzdálenost.Tím si ho zkrátka odsoudila k tomu být bez syna a tvého syna vyrůstat bez vlastního táty.
Tohle kdyby udělal třeba můj manžel mně, tak pohnu nebem i zemí, abych se mohla se svými dětmi vídat.
Je pravda, že nevím, jaký je otec tvého synka, no ale ty jsi stejně rozhodla za všechny.

Není tady

#61 9. 5. 2007 21:44

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

alba napsal(a):

i já mám podobné pocity jako Marie 1 a Tempora.Nechci se zastávat ani tatínka ani Elementgirl, ale v hodně příspěvcích se tu rozebírá tatínkova ješitnost a to, že dokázal rozplakat syna do telefonu.Myslím, že otci ale nevadí to,že se syn naučí cizí jazyk, jako spíš má strach, že se mu syn po všech stránkách odcizí. A nejspíš mu vadí , že jeho syn žije tak daleko.
A že se taťka může přijet za synem podívat?No, jasně že může, ale ono to opravdu není tak jednoduchý (ani levný) na takovou vzdálenost.Tím si ho zkrátka odsoudila k tomu být bez syna a tvého syna vyrůstat bez vlastního táty.
Tohle kdyby udělal třeba můj manžel mně, tak pohnu nebem i zemí, abych se mohla se svými dětmi vídat.
Je pravda, že nevím, jaký je otec tvého synka, no ale ty jsi stejně rozhodla za všechny.

No a to je prave ono ty bys kvuli detem nebem i zemipohla.a on nepohne ani zadkem sem aby prijel na navstevu.A prijet se podivat muze.autobus zpatecni by ho stal 2500 asi.nezlob se ale kdyz ma na to aby jel s kamaradama k mori o prazdninach a na to kupovat si stale novy pocitac tak proc by nemohl dat 2500 na jizdne za synem kdyz mu tak o nej jde?jidlo a ubytovani tu ma zdarma.Navic penize ma.Vydelava 12000 + si vydelava nacerno 10000 a navic neplati najem a inkaso(zije u matky)myslim ze kdyby chtel 2500 na cestu pro nej neni mnoho!Vis rozhodla za vsechny...jen se snazim zit u svuj zivot!

Upravil(a) elementgirl (9. 5. 2007 21:49)

Není tady

#62 9. 5. 2007 21:48

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

tempora napsal(a):

No to by asi přijel, třeba taky přijede, ale rozhodně nebude moci jezdit každých třeba 14 dní jako kdyby jste bydleli zde. Neznám tvého ex. jen si prostě myslím, že na prvním místě je vždy dítě a tvůj případ mi tak nepřipadá, v každém případě přeji hodně štěstí, aby tahle tvoje další životní zkušenost nebyla jeětě horší než rozvod. A až se budeš vracet zpátky do Čech (pokud) ať má syn co nejmíň traumat ze zvykání si znovu na jazyk, prostředí a vlastního otce. Nechci tě strašit, ale myslím, že ani soudu, pokud k němu dojdese nebude tvé jednání moc líbít, odvézt dítě mimo Republiku bez sebemenší konzultace s otcem. Protože ten maličký je vás obou nejen tvůj.smile

ano to je pravda je nas ne jen muj a kdyby si otec nevzpomel ze ma dite az po pul roce jeho zivota byla bych jak milius(samozdrejme kdyby se tak choval i on)A rekl mi ze proste neprijede a neprijede...
A to si pis ze na prvnim miste je pro me syn,ale zase musim rict ze diky Pandore (chodi sem na babinet...moudra zena) sem zjistila ze pokud nebudu v pohode ja nebude v pohode ani muj syn!!!!!A pokud to nekomu prijde sobecke tak to ma smulu...
Synovi se tu libi a to je pro me dulezite!

Není tady

#63 9. 5. 2007 22:21

Lydie
♥♥-----

lueta napsal(a):

elementgirl napsal(a):

lueta napsal(a):

Mě to spíš připadá, že tatíček trapně žárlí. Pro Tvého syna je super, že bude umět dva jazyky zároveň!!! Nenechej se zdeptat!

Ja jsem mu to taky rikala ze si myslim ze zarli...ale rikal ze ne ze mu jde jen o to ze syn neumi jeste poradne cesky a uci se anglicky....(no ja bych nerekla ze syn neumi poradne cesky!!!)Navic to ze neumi poradne cesky rek i synovi...asi mu tim moc na sebevedomi neprizpel:(

No a co ta manželství, kde je každý z jiné země a na dítě mluví svým rodným jazykem? Je dokázáno, že se v tom dítě skvěle orientuje a mluví výborně oběma jazyky. Tak s ním zajdi k psychologovi, budeš to mít černé na bílém a bude klid. Myslím že to opravdu je ze strany tatínka žárlivost a nedovol, aby se to na synovi podepsalo.

No,nevím na co by bylo mamince doporučení psychologa v Anglii,když tatínek je v Česku.Já bych prostě nedovolila malému skypovat,vymluvila bych se na poruchu a pokud by to "taťka" nepochopil,že děláš vše pro dobro vašeho syna,tak by byl prostě internet pokažený.Než aby ho psychicky deptal ,že mluví špatně,tak to raději nic.A proč není tatínek s váma?Nedočetla jsem tuto diskuzi do konce,tak možná se už na to někdo ptal,já jsem hned reagovala .Když žiješ v jiném prostředí,je samozřejmé,že se dítě bude přizpůsobovat.Dospělí jsou na tom jinak,ale malé děti jsou bezprostřední,a snaží se zapadnout,tak je fajn ,že se tvůj prcek takhle bez problémů sžívá s novým prostředím.Zřejmě jsi odjela,abys začala novou etapu svého života a nenech si ji znechutit bývalým.Normální rodič přece musí mít ze skvělých výsledků svého potomka jenom radost a ne že bude "mamrat".

Není tady

#64 9. 5. 2007 22:32

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Lydie napsal(a):

lueta napsal(a):

elementgirl napsal(a):

Ja jsem mu to taky rikala ze si myslim ze zarli...ale rikal ze ne ze mu jde jen o to ze syn neumi jeste poradne cesky a uci se anglicky....(no ja bych nerekla ze syn neumi poradne cesky!!!)Navic to ze neumi poradne cesky rek i synovi...asi mu tim moc na sebevedomi neprizpel:(

No a co ta manželství, kde je každý z jiné země a na dítě mluví svým rodným jazykem? Je dokázáno, že se v tom dítě skvěle orientuje a mluví výborně oběma jazyky. Tak s ním zajdi k psychologovi, budeš to mít černé na bílém a bude klid. Myslím že to opravdu je ze strany tatínka žárlivost a nedovol, aby se to na synovi podepsalo.

No,nevím na co by bylo mamince doporučení psychologa v Anglii,když tatínek je v Česku.Já bych prostě nedovolila malému skypovat,vymluvila bych se na poruchu a pokud by to "taťka" nepochopil,že děláš vše pro dobro vašeho syna,tak by byl prostě internet pokažený.Než aby ho psychicky deptal ,že mluví špatně,tak to raději nic.A proč není tatínek s váma?Nedočetla jsem tuto diskuzi do konce,tak možná se už na to někdo ptal,já jsem hned reagovala .Když žiješ v jiném prostředí,je samozřejmé,že se dítě bude přizpůsobovat.Dospělí jsou na tom jinak,ale malé děti jsou bezprostřední,a snaží se zapadnout,tak je fajn ,že se tvůj prcek takhle bez problémů sžívá s novým prostředím.Zřejmě jsi odjela,abys začala novou etapu svého života a nenech si ji znechutit bývalým.Normální rodič přece musí mít ze skvělých výsledků svého potomka jenom radost a ne že bude "mamrat".

proc s nami neni tatinek?Nedokazal pobrat ze jsem nesla na potrat...po pul roce manzelstvi se narodil syn a uplne o nas ztratil nejak zajem.Az kdyz sem se odstehhovala a nasla si pritele tak si vzpomel ze ma dite.Tak asi proto no... ano tak nejak odjela jsem proto abych zacala novou etapu zivota!Snazim se jak nejvic umim a i pres to ze si o me nekdo mysli ze jsem svine ze jsem synovi vzala otce tak ja si to nemyslim!Jinak s tim doporucenim od psychologa...on totiz pokud otec poda stejne navrh k soudu tak jelikoz jsme v EU a ja tu jsem v UK rezident(neco jako nase trvale bydliste) tak by me zastupoval anglicky soud a resilo by se to v miste meho bydliste.Jinak dekuji za podporu,je fajn cist podporujici slova:)Dik:)

Není tady

#65 9. 5. 2007 22:36

Lydie
♥♥-----

elementgirl napsal(a):

tempora napsal(a):

myslim ze mam prvo taky zit vis?A to ze byses ty rozhodla jinak?Neverim tomu ze kdybys byla v situaci jako ja volila bys jinak...Ke me se chovaji lidi tady pekne...naopak se mi snazi vselijak pomoct a malovat si vzdusne zamky?Ne to uz po rozvodu nedelam.Jen rikam ze tady tu praci a bydleni mam.V srpnu budu mit auto.Co mam v cechach?hm?Praci ne,bydleni ne....at je jakej chce je to jedinej jeho pravej tata...to musim odporovat...promin ale vlastni krev s mym synem ho pravym tatou neudela vis!!!!!!

Opět nemám dočteno do konce diskuze,ale musím reagovat.Elementgirl,pokud jsi v pohodě,nemáš nějaké diskriminační problémy,ŽIJ !!!Když budeš dávat na rady druhých,co neznají přesně tvou situaci,nebude to dobré.Nenech se odsuzovat od lidí,kteří vůbec nemají ponětí jak se cítíš.je tady dost lidí,kteří se snaží poradit a z toho si prostě něco vyber.Také jsem dala dotaz ohledně svého syna a hodně odpovědí bylo fajn,ne že by mi říkaly že bylo vše správně,ale prostě dámy,které prožily něco podobného,rády poradí,i když to není vždy příjemné,ale někdo tě prostě odsoudí že jsi špatná matka-což tě podpoří úplně perfektně.

Není tady

#66 9. 5. 2007 22:43

Hannah
♥♥♥♥♥--

Elementgirl nekvil.Nářky a sebelítost si nech .Kdyby byl otec tvého chlapce takový jak si představuješ přitáhl by tě i s klukem do ČR nebo by tě popotahoval za bránění styku s dítětem.I když jsme všichni EU jsi v cizině. Rozhodla jsi za sebe a kluka. Jeho otec ti je ukradenej. Ty jemu možná taky. Kluk možnost výběru nedostal. Za pár let se možná s otcem nedomluví.Stejně jako se s ním možná v pozdním stáří nedomluvíš ty.
Slovanské jazyky před anglosaskými nemají šanci.Stařecké zapomínání tě může vrátit nepříjemně ke kořenům.Zažila jsem dvakrát.Jazyk naučený v dospělosti je jen přehoz.V posteli i té smrtelné se mluví jazykem mateřským.

Není tady

#67 9. 5. 2007 22:47

Lydie
♥♥-----

Ještě chci dodat,je to těžké ,když se díváš na televizi,tak kolik je případů,že otec dítě unesl,matku se zaručeně hodnověrnými "svědky" pomluvil a bylo skoro nemožné dostat dítě zpět.Já naštěstí takovou zkušenost nemám,ale chlapečka si fakt nenech naočkovat špatným přístupem tatínka.Roky utíkají a mohlo by se stát,že syn nejprve začne nesnášet svého biologického otce a pak tebe za to,že jsi povolila tatínkovy buzerace.Věř,že roky letí strašně rychle,připadá mi ,že jsem rodila před měsícem a syn bude mít 25let,nechce se mi ani věřit,že ten život tak protéká mezi prsty.Proto žijme ho tak,ať jsme schopni si říct,že jsme nežili nadarmo.

Není tady

#68 9. 5. 2007 23:24

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Hannah napsal(a):

Elementgirl nekvil.Nářky a sebelítost si nech .Kdyby byl otec tvého chlapce takový jak si představuješ přitáhl by tě i s klukem do ČR nebo by tě popotahoval za bránění styku s dítětem.I když jsme všichni EU jsi v cizině. Rozhodla jsi za sebe a kluka. Jeho otec ti je ukradenej. Ty jemu možná taky. Kluk možnost výběru nedostal. Za pár let se možná s otcem nedomluví.Stejně jako se s ním možná v pozdním stáří nedomluvíš ty.
Slovanské jazyky před anglosaskými nemají šanci.Stařecké zapomínání tě může vrátit nepříjemně ke kořenům.Zažila jsem dvakrát.Jazyk naučený v dospělosti je jen přehoz.V posteli i té smrtelné se mluví jazykem mateřským.

nekvilim to by vypadalo jinak:)A sebelitost?nene tady je to olitosti toho ze vlastni otec shodil sveho syna...to je to o co mi jde a co resim.A s otcem se domluvi to si pis.je spousta lidi co se uci vice jazyku.A ze nedostal kluk moznost vyberu?Nezlob se ale 3,5 lete dite proste zatim neumi rict za kym chce jit(nehlede na to ze do Anglie jet chtel) az bude starsi vybrat si muze.ted to zatim proste nejde at se ti to libi nebo ne!

Není tady

#69 9. 5. 2007 23:29

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Lydie napsal(a):

elementgirl napsal(a):

tempora napsal(a):

Opět nemám dočteno do konce diskuze,ale musím reagovat.Elementgirl,pokud jsi v pohodě,nemáš nějaké diskriminační problémy,ŽIJ !!!Když budeš dávat na rady druhých,co neznají přesně tvou situaci,nebude to dobré.Nenech se odsuzovat od lidí,kteří vůbec nemají ponětí jak se cítíš.je tady dost lidí,kteří se snaží poradit a z toho si prostě něco vyber.Také jsem dala dotaz ohledně svého syna a hodně odpovědí bylo fajn,ne že by mi říkaly že bylo vše správně,ale prostě dámy,které prožily něco podobného,rády poradí,i když to není vždy příjemné,ale někdo tě prostě odsoudí že jsi špatná matka-což tě podpoří úplně perfektně.

vsak ja jsem cekala i odsouzeni...lidi jsou ruzni a maji ruzne nazory takze to beru.Je fakt ze nekdy tady neco napsaneho zaboli,ale neberu si to tak jako driv.Pravda je ze sama vim moc dobre jakje vse takze ja mam tak nejak svedomi ciste!Jeste jednou dekuji za podporu!

Není tady

#70 10. 5. 2007 1:19

Buba 1
♥♥♥♥---

elementgirl napsal(a):

Lydie napsal(a):

elementgirl napsal(a):

vsak ja jsem cekala i odsouzeni...lidi jsou ruzni a maji ruzne nazory takze to beru.Je fakt ze nekdy tady neco napsaneho zaboli,ale neberu si to tak jako driv.Pravda je ze sama vim moc dobre jakje vse takze ja mam tak nejak svedomi ciste!Jeste jednou dekuji za podporu!

tummenupp TAM, KDE SI TY STASTNA, BUDE STASTNE I TVOJE DIETA.  Tatinkovi posli fuckyou , a vymaz ho zo skype, pokial bude na maleho zly. Ak bude s dietatom komunikovat slusne, nech je vitany. Sudov sa neboj. Poznam zenu, co nieco podobne spravila s 2 detmi, nikdy to neolutovala, je stastna a spokojna, deti tiez. Sami otca odmietli navstivit, ako aj jeho rodinu pri navstevach Slovenska. Deti mali vtedy 6 a 15 rokov, zaradili sa v novej krajine do zivota bez vacsich problemov. Vela stastia a odvahy ti zo srdca prajem, Buba.    V Angicku funguju bezplatne poradne s pravnikmi pre nemajetnych, neboj sa. tummenupp

Není tady

#71 10. 5. 2007 10:04

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Buba 1 tummenupp Jasne, vykasli sa na otca, zakaz malemu akukolvek komunikaciu s nim, vy fuckyou uj ho z jeho zivota, ved je len blby otec, co on moze vediet o tom, co dieta potrebuje. Ty si jediny spravny rodic a len ty mas vyhradne prava rozhodovat o jeho zivote.

Upravil(a) Oxi (10. 5. 2007 10:04)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#72 10. 5. 2007 10:37

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Třeba mě kamenujte a odsuzujte ale můj názor je takový " Zůstaň kde jsi šťastná ty a určitě tam bude šťastné i dítě, jsi mladá a on ještě malý takové děti potřebují šťastnou mámu a jestli je tatínek rozbrečí jen proto aby naštval mámu dumbom jezdí si k moři s kamarády, ale za synem nechce dumbom bydlí radši pohodlně u svých rodičů a nechce se postavit na vlastní nohy dumbom to pro mě není otec je to jen nedospělý syn své matky wink Ty jejich řečičky jak se budou a chtějí starat o děti roll a pak je vidím jak jejich tolik chtěné děti jsou neustále v péči prarodičů a tatínci jen brečí jaká je jejich EX mrcha a jak jim ublížila dumbom
Je to jen můj subjektivní pohled a nikomu ho nevnucuji big_smile

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#73 10. 5. 2007 10:41

Buba 1
♥♥♥♥---

Oxi napsal(a):

Buba 1 tummenupp Jasne, vykasli sa na otca, zakaz malemu akukolvek komunikaciu s nim, vy fuckyou uj ho z jeho zivota, ved je len blby otec, co on moze vediet o tom, co dieta potrebuje. Ty si jediny spravny rodic a len ty mas vyhradne prava rozhodovat o jeho zivote.

Nesud, aby si nebol sudeny. Niektori ludia nie su rodicia, ale monstra. Tyka sa to oboch pohlavi. Byt rodicom len vtedy, ak mozes cez dieta ublizit byvalemu partnerovi, to je na grcanie.

Upravil(a) Buba 1 (10. 5. 2007 10:45)

Není tady

#74 10. 5. 2007 10:48

1Marie
♥♥♥----

Víš děvče, já mám pocit, žes nechtěla slyšet jiné názory - jen ujištění, že jednáš správně. Ale tak jednoduché to samozřejmě není. Ptala ses, jestli trápíš svoje dítě - obávám se, že neděláš všechno pro to, abys ho netrápila. Je jednoduché říct, že ho otec na skypu rozplakal, že s ním nechce mluvit. Jak snadné tohle použít a prostě vypnout skype - komunikace se nekoná, dítě nechce. Když by nakrásně otec  přijel - jak často by asi mohl jezdit?! - co by se dělo? V cizím prostředí, pod  určitým psychickým tlakem se má rozvíjet vztah otce s malým klukem? Za pár hodin měsíčně? V mém okolí se rozvedlo pár lidí. Vesměs to řešili tak, že děti vídají otcové co nejčastěji - někteří téměř denně, jiní pravidelně za 14 dnů. Není to jednoduché, ale jde to a zatím se podařilo dobrý vztah udržet - protože o tohle tu jde především. To dítě ti nepatří, není to věc, je to člověk, který má právo na oba rodiče. Může se ti to nelíbit, můžeš si nadávat, proč sis vzala zrovna tohodle člověka, se kterým nemůžeš žít. Ale to, že je otec tvého dítěte - to už změnit nejde. Můžeš ho teď odstřihnout, můžeš mu najít jiného tatínka, můžeš mu třeba tvrdit, že o něj otec nestál - no nějak mu to budeš muset vysvětlit, za čas se začne ptát. Ale jednou mu bude15. Bude v pubertě, bude to s ním mlátit a (to ti teda nepřeju, to mi věř)i může ti vmést do tváře, že je to všechno tvoje vina. Že s tátou by si rozuměl líp. Třeba tohle všechno nenastane. Třeba budeš mít štěstí a všechno bude sluncem zalité až do jeho dospělosti . Ale mě osobně by tyhle pochybnosti, tohle nebezpečí - jak vlastně ovlivňuju život svýho dítěte - tak tohle všechno by moje svědomí asi neuneslo.

Není tady

#75 10. 5. 2007 10:49

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

vissla no těch starajících se tatínků je asi tolik jako nestarajících se maminek
, takže sice žádné vyjímky - je jich poměrně dost, ale stále převažují starající se a přebírající zodpovědnost - maminy asi to mají v genech to nepopírám, mateřství ženu změní ( i když ne každou ) a opravdu převažují rádoby tatínci, kteří jen umí nad sebou brečet jak jim ta ex ublížila a okolí aby je litovalo, ale když si to dítě mají vzít na víkend mají výmluv nespočítaně a nakonec je odvezou k příbuzným dumbom

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí