Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 9. 5. 2007 15:18

1Marie
♥♥♥----

Re: opravdu sve dite trapim?:(

Já bych neměla vůbec nic proti tomu, že se dítě učí anglicky. To asi není ten hlavní problém. Ale když se zamyslím nad tím, že bych třeba měla dítě a můj muž se s s ním odstěhovat do jiné země - tak to bych jako problém viděla. Nezlob se, ale jestli je dobrý otec a na klukovi mu záleží -  vždyť tím ho prostě od něj odstřihneš. Asi to máš už promyšlené, ale já bych TOHLE viděla jako velký problém.

Není tady

#27 9. 5. 2007 15:21

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Tak na tebe nic nemá, máš-li ho v péči. Neboj se, vyhrožuje každý jeden mužský. Jak to slyším kolem sebe, všichni to zkouší stejně....Kdepak je ta škola keců, kde je berou?
ROZHODLA si dobře, kašli na něj. Únos to není. At si ON zažádá o styk...úředně..Ten můj to neudělal,aby mohl všem kolem vyčítat, jak jsme na něj zlí. Ale žeby platil výživné, nato důvod nevidí...prý má dítě rád, a to stačí. A že dítě ignoruje, to asi taky patří do otcovské lásky.

Není tady

#28 9. 5. 2007 15:21

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Musim napsal(a):

Hele, já taky řešila rozchod taky pobytem-prací v cizině. Bohužel jsem se musela vrátit...bylo to pouhé služ.vyslání na 6 měsíců. Jinak bych se NEVRÁTILA. Zůstaň tam, ano, děláš to pro malého. Kdyby se šikla práce...jsem mimo CZ a nevracím se. Bude mít jiné šance....jiný život...tady to je pouhá ubohost ..jenom politikaření.... Tady samoživitelky - živoří. Tam jsem byla taky single, školku zařídili, ubytování...vyšli vstříc...a TADY??? udupat do země. Co - samoživitelka- automaticky fluktuantka ...kvůli malému dítěti!
Ale já odešla, když už jsem měla dítě ve své péči...rozsudkem.
Není tam ještě jedno místo? jedúúúúúúúúúú

Ja samozdrejme mam syna ve sve peci ...psala jsem to o prizpevek predtim myslim...no misto tu zatim neni,ale po prazdninach si budu hledat vlastni bydleni takze misto bude:)))

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#29 9. 5. 2007 15:23

Musim
♥♥♥♥♥♥-

No, nemyslela jsem místo na ubytování...ale práci.

Není tady

#30 9. 5. 2007 15:24

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

1Marie napsal(a):

Já bych neměla vůbec nic proti tomu, že se dítě učí anglicky. To asi není ten hlavní problém. Ale když se zamyslím nad tím, že bych třeba měla dítě a můj muž se s s ním odstěhovat do jiné země - tak to bych jako problém viděla. Nezlob se, ale jestli je dobrý otec a na klukovi mu záleží -  vždyť tím ho prostě od něj odstřihneš. Asi to máš už promyšlené, ale já bych TOHLE viděla jako velký problém.

To je pravda ze jsem ho odstrihla alespon osobnim stykem,ale vzdyt za nim muze jezdit...muze se sem odstehovat.Proc bych se ja mela podrizovat jemu kdyz on se klidne muze prestehovat?Hm?Vim ze syn otce potrebuje,to je mi jasne,ale zaroven potrebuje mit co jist kde bydlet a tak...a v CR proste nejsou pro nas dobre podminky!Tak co bys delala ty?hm?

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#31 9. 5. 2007 15:24

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Musim napsal(a):

No, nemyslela jsem místo na ubytování...ale práci.

Prace se tu da sehnat:)Vpohode:)

Není tady

#32 9. 5. 2007 15:29

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

ele, podľa mňa sa nemusíš absolútne báť. Ako Musim poznamenala, tak tu fakt samoživiteľky živoríme. Keď máte styk dohodou, tak je asi pravda, že si nemusíš pýtať povolenie. A tiež si myslím, že tvoj ex má len kopec rečí a skutek utek! Neboj, ono takýchto tatinkov je na svete veľa.... a nie sú k ničomu. Si šikovné dievča, neboj, ty zvládneš všetko!

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#33 9. 5. 2007 15:30

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

O trápení nemůže být řeč,naopak,zvolila jsi tutu zemi jako místo svého pobytu.Pokud dítě nebude znát jak asi bude v této zemi žít,chodit do školy?
Obě mé děti se učily anglinu od 4 let.Chodily k rodilé mluvčí.Ta dívka se sem přivdala,neuměla slovo česky a přesto se s dětmi domluvila.Děti ovládaly jazyk velice brzy a dobře.

Není tady

#34 9. 5. 2007 15:31

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Emma napsal(a):

ele, podľa mňa sa nemusíš absolútne báť. Ako Musim poznamenala, tak tu fakt samoživiteľky živoríme. Keď máte styk dohodou, tak je asi pravda, že si nemusíš pýtať povolenie. A tiež si myslím, že tvoj ex má len kopec rečí a skutek utek! Neboj, ono takýchto tatinkov je na svete veľa.... a nie sú k ničomu. Si šikovné dievča, neboj, ty zvládneš všetko!

dekuji:)Vsechno sice ne ale vetsinu musim:)))

Není tady

#35 9. 5. 2007 16:05

jarena
♥♥♥----

Co by za to jiný tatínek dal, kdyby si s dítětem mohl i na dálku hezky popovídat, nevím jestli tam máš kameru ale mohl by ho i vidět. Kdyby ho měl opravdu rád, n i k d y  by ho nechtěl rozplakat!! Myslím, že mu o něj nejde. Jen si říká, že tě zasáhne na nejbolestivějším místě. Chce se mi psát sprostá slova, ale nebudu. Kdyby měl více rád jeho než sebe, byl by šťastný, že je kluk spokojený, ať už mluví třeba čínsky. Nehledě k tomu, že jsme všichni v Evropě a když se bude trochu snažit, klidně ho může vidět. Co by pro to dítě neudělal, když mu na něm tak záleží. A neberu to, že ho měl rád a matka mu ho odvezla. To by si své připomínky vyřídil s matkou a ne se synem. Ubožák a nic jinýho.....  Asi takhle si to myslím já.

Není tady

#36 9. 5. 2007 16:18

1Marie
♥♥♥----

Nechtěla jsem se Tě nijak dotknout, jen se snažím to vidět i z té druhé strany. A pro dítě jsou prostě důležití oba rodiče - s tím nic nenaděláš. Tvůj syn se jistě bude mít v Anglii materiálně lépe, určitě nebude strádat - o to se postaráš. Ale tátu uvidí jednou za čas - postupně možná čím dál tím míň (na dálku se opravdu špatně udržují vztahy). Tohle by samozřejmě mohlo nastat i tady - neznám Tebe ani jeho. Ale pro dítě TOHLE bude ztráta. Zamyslela ses někdy nad tím, že z toho malého milého cvrčka bude za pár let kluk v pubertě a Ty třeba budeš potřebovat otcovu radu a pomoc? A že má problémy s dětmi každý druhý (my taky,) a že je lepší, když jsou na to dva - milující rodiče (i když třeba už ne manželé?) Ptala ses, co bych dělala já - snažila bych se právě kvůli dítěti všemožně,aby vztah byl co nejintenzivnější, aby se vídali co nejvíc, aby sdíleli svůj život - to bych viděla  jako nejdůležitější vklad do života dítěte. (Samozřejmě, pokud je to milující táta).

Není tady

#37 9. 5. 2007 16:46

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

jarena napsal(a):

Co by za to jiný tatínek dal, kdyby si s dítětem mohl i na dálku hezky popovídat, nevím jestli tam máš kameru ale mohl by ho i vidět. Kdyby ho měl opravdu rád, n i k d y  by ho nechtěl rozplakat!! Myslím, že mu o něj nejde. Jen si říká, že tě zasáhne na nejbolestivějším místě. Chce se mi psát sprostá slova, ale nebudu. Kdyby měl více rád jeho než sebe, byl by šťastný, že je kluk spokojený, ať už mluví třeba čínsky. Nehledě k tomu, že jsme všichni v Evropě a když se bude trochu snažit, klidně ho může vidět. Co by pro to dítě neudělal, když mu na něm tak záleží. A neberu to, že ho měl rád a matka mu ho odvezla. To by si své připomínky vyřídil s matkou a ne se synem. Ubožák a nic jinýho.....  Asi takhle si to myslím já.

Dekuji taky si myslim ze by mel byt hrdy na to ze mluvi anglicky...

Není tady

#38 9. 5. 2007 16:52

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

1Marie napsal(a):

Nechtěla jsem se Tě nijak dotknout, jen se snažím to vidět i z té druhé strany. A pro dítě jsou prostě důležití oba rodiče - s tím nic nenaděláš. Tvůj syn se jistě bude mít v Anglii materiálně lépe, určitě nebude strádat - o to se postaráš. Ale tátu uvidí jednou za čas - postupně možná čím dál tím míň (na dálku se opravdu špatně udržují vztahy). Tohle by samozřejmě mohlo nastat i tady - neznám Tebe ani jeho. Ale pro dítě TOHLE bude ztráta. Zamyslela ses někdy nad tím, že z toho malého milého cvrčka bude za pár let kluk v pubertě a Ty třeba budeš potřebovat otcovu radu a pomoc? A že má problémy s dětmi každý druhý (my taky,) a že je lepší, když jsou na to dva - milující rodiče (i když třeba už ne manželé?) Ptala ses, co bych dělala já - snažila bych se právě kvůli dítěti všemožně,aby vztah byl co nejintenzivnější, aby se vídali co nejvíc, aby sdíleli svůj život - to bych viděla  jako nejdůležitější vklad do života dítěte. (Samozřejmě, pokud je to milující táta).

ja nerikam ze to ze jsem odjela je uplne spravne...nadruhou stranu ale nemuzu rict ze on je milujici tata(no vlastne asi je),ale vis co?U soudu o svereni maleho do pece (ktery mimochodem trval asi 10 minut i presto ze ho chtel ex do pece) prohodil takovou perlu ze se nechce rozvest,ale na navrh at s nami jde bydlet jinam a zkusime to znovu rekl ze s nama nikam nepujde ze u matky ma internet a dilnu a nemusi tam platit najem....no promin ale takhle by se milujici otec nechoval ne?Jen se snazim zit s malym po svem tak jak to dela on!A jeste jedna vec!Kdyby mu o maleho tak moc slo tak by za nim aspon jednou za tu dobu co tu jsme prijel...vymluvu typu ze nema na cestu neberu...penize ma,dalsi vymluva ze neumi anglicky...nepotrebuje!Rikala jsem mu ze ho vyzvednu na letisti pak tu bude u nas takze AJ nepotrebuje,treti vymluva...nema pas a musel by si ho vyridit...no ze by mu syn ani za tohle nestal?Hm?Vis ja jsem nikdy nechtela syna od nej nejak odtrhnout, to rozhodne ne,jen se proste snazim zit a ne zivorit!Kdo nezazije nepochopi!!!!

Není tady

#39 9. 5. 2007 17:03

Jessie
♥♥♥♥♥--

Moc tvému synovi závidím - strašně ráda bych takhle brzo a bez problémů uměla anglicky. Řeči otce hoď za hlavu, udělala si pro malého, to nejlepší, co jsi mohla.

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#40 9. 5. 2007 17:11

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Jessie napsal(a):

Moc tvému synovi závidím - strašně ráda bych takhle brzo a bez problémů uměla anglicky. Řeči otce hoď za hlavu, udělala si pro malého, to nejlepší, co jsi mohla.

Snazim se jak jen to jde:)Je pro me vsechno:)

Není tady

#41 9. 5. 2007 17:11

1Marie
♥♥♥----

Máš pravdu v tom, že jsem nic podobnýho nezažila. Nesoudím Tě, ani nedsuzuju, jen se snažím upozornit i na druhou stránku věci - dosud jsi tady měla jen souhlasné a povzbudivé názory, viď. Ale já to prostě tak jednoznačně nevidím.  ALe - rozhodnout to musíš sama, a sama pak s tím rozhodnutím žít ( teď i za pár let, až bude synek větší než Ty..) - Tak, teď Ti říkám to samé, co říkávám mojí dceři (které je mimochodem 15 a mlátí s ní puberta  a já z ní šedivím).  Držím palce, aby ses rozhodla správně. Jseš určitě starostlivá a milující matka - hodně štěstí.

Není tady

#42 9. 5. 2007 17:18

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

1Marie napsal(a):

Máš pravdu v tom, že jsem nic podobnýho nezažila. Nesoudím Tě, ani nedsuzuju, jen se snažím upozornit i na druhou stránku věci - dosud jsi tady měla jen souhlasné a povzbudivé názory, viď. Ale já to prostě tak jednoznačně nevidím.  ALe - rozhodnout to musíš sama, a sama pak s tím rozhodnutím žít ( teď i za pár let, až bude synek větší než Ty..) - Tak, teď Ti říkám to samé, co říkávám mojí dceři (které je mimochodem 15 a mlátí s ní puberta  a já z ní šedivím).  Držím palce, aby ses rozhodla správně. Jseš určitě starostlivá a milující matka - hodně štěstí.

Me nevadi zes mi nepsala nic povzbudiveho...ja vim ze uz jen rozvodem si nesu nasledek ale nevim jestli je lepsi zit v CR se ztrapenou matkou a mit otce ktereho vidam jednou za cas,nebo mit vpohode mamku ktera na me ma cas a mit fajn bydleni a moct si dovolit neco jineho nez jogurt jednou do tydne,za otcem muze jezdit na prazdniny pokud o to bude stat... a uprimne?Myslim na syna a na sebe...tak jako muj ex myslel taky na sebe.nebudu uz hloupa husa co bude brat ohledy na meho ex...zni to tvrde ale nebudu...vzdycky jsem na to zatim doplatila vis?A jeste jedna vec...kdo rika ze syn bude bez taty?Kde je psano ze jako tatu musi brat toho biologickeho?To jaky syn bude mit vztah s otcem zalezi ted hlavne na otci...zatim ale synovi jen ublizuje vis...

Není tady

#43 9. 5. 2007 17:20

Hannah
♥♥♥♥♥--

Styk dítěte s otcem je na takovou dálku určitě problem.Jestli chceš zůstat v cizině čeština půjde k šípku.Táta se s klukem domluví jen anglicky.
Zachovávat znalost menšinového jazyka je náročné a postupem času se ti to bude zdát i zbytečné.Když menšinovým jazykem mluví každý den doma oba rodiče má dítě aspoň "kuchyňskou" znalost.I tvoje slovní zásoba a jazyková pružnost začne zastarat.Dospělec ale nezapomene tak jako dítě.
Prostě teď kluk s tátou mluví česky a když spolu budou komunikovat pravidelně ,bude se i jeho čeština rozvíjet.Žije v anglicky mluvící zemi a zvládnutí jazyka je základ pro jeho další rozvoj.

Není tady

#44 9. 5. 2007 17:22

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Jiank myslis ze me to netrapi ze jsem rozvedena?teda meho ex uz rada rozhodne nemam a ani si zivot s nim nedovedu predstavit.Trapi me to jen kvuli malemu vis...je mi jasne ze mu to mozna jednou bude lito ze jsme rozvedeni,ale jak uz jsem psala snazim se zit a ne zivorit!A ne kvuli sobe!Hlavne kvuli synovi!Nebo taky jinak...muzu zustat na davkach a valet se doma v CR...jenze to by asi synovi nic nedalo ze...tady muzu vydelavat v praci ktera mi nezabere moc casu a tudiz budu moct byt i se synem...ale to je vec nazoru.Ja uprednostnuji syna a sebe pred mym ex...zni to sobecky ale ja to tak uz proste chci...dlouho jsem se podrizovala a vzdycky jsem na to doplatila...je cas si jit svou cestou!

Není tady

#45 9. 5. 2007 17:24

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Hannah napsal(a):

Styk dítěte s otcem je na takovou dálku určitě problem.Jestli chceš zůstat v cizině čeština půjde k šípku.Táta se s klukem domluví jen anglicky.
Zachovávat znalost menšinového jazyka je náročné a postupem času se ti to bude zdát i zbytečné.Když menšinovým jazykem mluví každý den doma oba rodiče má dítě aspoň "kuchyňskou" znalost.I tvoje slovní zásoba a jazyková pružnost začne zastarat.Dospělec ale nezapomene tak jako dítě.
Prostě teď kluk s tátou mluví česky a když spolu budou komunikovat pravidelně ,bude se i jeho čeština rozvíjet.Žije v anglicky mluvící zemi a zvládnutí jazyka je základ pro jeho další rozvoj.

My ted bydlime u sestry a jeji rodiny.Sestra i jeji syn mluvi cesky takze syn cesky bude stale mluvit vic nez anglicky takze nezapomene urcite...navic 3x tydne komunikuji s jejich babickou a dedeckem v cechach!takze tohle je v pohode!Navic tu mame v okoli hodne znamych a pratel cechu:)

Není tady

#46 9. 5. 2007 17:26

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Jessie napsal(a):

Taky mu zavidim:)I ja sama lec anglicky umim:)Jenze mi to dalo pekne zabrat:)U nej to jde jak po masle:0

Není tady

#47 9. 5. 2007 17:26

1Marie
♥♥♥----

Teď teda budu asi hrozně zvědavá - a samozřejmě, nemusíš odpovídat, ale Ty máš na syna v Anglii hodně času, dobré bydlení (předpokládám i dobrou školku apod). Smím se zeptat, jaké máš povolání?  Zkušenosti mých známých ( ale upozorňuju, že já sama  jsem v zahraničí nikdy nepracovala) jsou spíš takové, že v práci musí trávit daleko víc času a bydlení i školy jsou pěkně finančně náročné. Nehledej v tom žádný osten, jsem jen zvědavá par

Upravil(a) 1Marie (9. 5. 2007 17:28)

Není tady

#48 9. 5. 2007 17:30

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

1Marie napsal(a):

Teď teda budu asi hrozně zvědavá - a samozřejmě, nemusíš odpovídat, ale Ty máš na syna v Anglii hodně času, dobré bydlení (předpokládám i dobrou školku apod). Smím se zeptat, jaké máš povolání?  Zkušenosti mých známých ( ale upozorňuju, že já sama  jsem v zahraničí nikdy nepracovala) jsou spíš takové, že v práci musí trávit daleko víc času a bydlení i školy jsou pěkně finančně náročné. Nehledej v tom žádný osten, jsem jen zvědavá par

sestra je manazerka v butiku takze prace je u ni jinak skolu jsem delala samozdrejme a studovala jsem modni navrharstvi

Upravil(a) elementgirl (9. 5. 2007 17:31)

Není tady

#49 9. 5. 2007 17:32

Hannah
♥♥♥♥♥--

No ,víš já dávám přednost kvalitní znalosti komunikačního jazyka v zemi pobytu ,třeba i na úkor toho "svého". Pro vzdělání a uplatnění je to prvořadé viz nezaměstnatelní přistěhovalci ,kteří ani po desetiletích v nové zemi neovládají jazyk ani slovem natož písmem.

Není tady

#50 9. 5. 2007 17:36

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Hannah napsal(a):

No ,víš já dávám přednost kvalitní znalosti komunikačního jazyka v zemi pobytu ,třeba i na úkor toho "svého". Pro vzdělání a uplatnění je to prvořadé viz nezaměstnatelní přistěhovalci ,kteří ani po desetiletích v nové zemi neovládají jazyk ani slovem natož písmem.

sestry syn(4,5 roku) mluvi skvele jak anglicky tak cesky takze si nemyslim ze u meho syna by to bylo jinak:)Bude proste mluvit obouma:)Cestinu bude mit ode me...anglictinu ze skolky a skoly a odjinud:)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí