Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 9. 5. 2007 14:13

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

opravdu sve dite trapim?:(

Potrebovala bych znat nazory jinych lidi...odjela jsem se synem do anglie,mame se tu fajn,syn je tu stastny.Problem je v tom ze synovi telefonuje jeho otec pres skype(no teda v tom ani ne...spis v tom co mu v telefonatech rika) dnes se treba situace dostala do takoveho konfliktu ze se syn rozbrecel potom.Jeho otec nemuze nejak prenest pres srdce ze chodi do anglicke skolky a uci se anglicky...je do toho strasne moc zapaleny a do skolky se tesi.Skolku navstevuje kazdy den na 2,5 hodiny.Chodi tam uz asi mesic z toho asi 1 tyden jsem tam s nim zustavala pak uz zacal chodit sam.Vubec me nepostrada nic...proste se tam strasn tesi a libi se mu tam.Anglictina mu jde den ode dne lip...super.Jenze...jeho otec s tim nesouhlasi a porad mi rika jak ho traumatizuji tim ze ho v ty skolce nechavam mezi lidma kterym nerozumi(podotykam ze se tam vzdy tesi!)Chodi tam rad!)NO dnes na nej syn na skypu zacal mluvit anglicky...jeho otec se hrozne rozcilil a rekl mu ze s nim ma mluvit cesky ze se musi prvne naucit cesky a pak az anglicky...coz jsem maleho vzala do pokoje a sla jsem si s nim promluvit sama(maly totiz zacal plakat protoze je rad ze se mohl ukazat jak mu anglictina jde)No nato se na me spustily nadavky ze myslim jen sama na sebe a vubec ne na syna a bla bla bla...(jsem z toho fakt deprimovana,a dokonce zacinam mit blby pocit ze maleho davam do skolky)pritom nevim proc kdyz se mu tam libi...Nejvic mi vadi ze synovi to tak prislo lito...ja nevim ale prece otec by mel byt na sveho syna pysny ze se uci druhy jazyk v 3,5 ti letech ne?sad No asi ne kazdej...no ja bych chtela znat vase nazory na tuto situaci...myslite ze delam spatne?Myslite ze to malemu skodi?Mela bych se vratit do Cech?sad

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#2 9. 5. 2007 14:15

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: opravdu sve dite trapim?:(

Já myslím, že své dítě netrápíš. Soudím z toho, že syn se do školky těší a jediný kdo s tím mám problém je tatínek. Ten by se měl naopak zamyslet nad tím, jestli malého náhodou netrápíš.

Navíc takhle malé děti se jazyky učí vůbec nejrychleji, podle mě za pár měsíců bude umět anglicky naprosto dokonale.

Není tady

#3 9. 5. 2007 14:16

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

ježíš - "náhodou netrápí" chybička se vloudila

Není tady

#4 9. 5. 2007 14:21

Lenka
♥♥♥----

Je li tam syn rád , není co řešit. Tatínek se chová jako malé dítě ,kterému vzali hračku. Pro kluka bude jen výhoda mít jazyk zažitý od malinka. A ty se netrap a užívejte si se synem. smile Parkrát mu Skype tipni a bude klid.!

Neukazuj světu slzy. Svět nemá slzy rád. Otočí se k tobě zády a nechá tě stát.

Není tady

#5 9. 5. 2007 14:21

ita
♥♥♥♥♥♥-

Určitě synkovi pobyt ve školce neublíží, učí se hrou a pokud ho to baví, není co řešit. Jen doma bys s ním měla mluvit česky. Měla jsem jednu kolegyni, milovala francouzštinu a od malička ji učila dcerku. Ta potom, když šla do školky, nemluvila vůbec.

Není tady

#6 9. 5. 2007 14:22

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Mě to spíš připadá, že tatíček trapně žárlí. Pro Tvého syna je super, že bude umět dva jazyky zároveň!!! Nenechej se zdeptat!

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#7 9. 5. 2007 14:26

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

ita napsal(a):

Určitě synkovi pobyt ve školce neublíží, učí se hrou a pokud ho to baví, není co řešit. Jen doma bys s ním měla mluvit česky. Měla jsem jednu kolegyni, milovala francouzštinu a od malička ji učila dcerku. Ta potom, když šla do školky, nemluvila vůbec.

Ja s nim cesky mluvim.To je jasny:)Jenze on je ted do anglictiny tak zapalenej ze se vsema se snazi mluvit anglicky:)))Jemu to prijde takovy jako ze je uz asi dospelej kdyz umi anglicky neco:)))

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#8 9. 5. 2007 14:28

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

lueta napsal(a):

Mě to spíš připadá, že tatíček trapně žárlí. Pro Tvého syna je super, že bude umět dva jazyky zároveň!!! Nenechej se zdeptat!

Ja jsem mu to taky rikala ze si myslim ze zarli...ale rikal ze ne ze mu jde jen o to ze syn neumi jeste poradne cesky a uci se anglicky....(no ja bych nerekla ze syn neumi poradne cesky!!!)Navic to ze neumi poradne cesky rek i synovi...asi mu tim moc na sebevedomi neprizpel:(

Není tady

#9 9. 5. 2007 14:29

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Tiina napsal(a):

Já myslím, že své dítě netrápíš. Soudím z toho, že syn se do školky těší a jediný kdo s tím mám problém je tatínek. Ten by se měl naopak zamyslet nad tím, jestli malého náhodou netrápíš.

Navíc takhle malé děti se jazyky učí vůbec nejrychleji, podle mě za pár měsíců bude umět anglicky naprosto dokonale.

On se tam strasne moc tesi...o vikendu se me pta proc nemuze jit do skolky!ano jedinej kdo s tim ma problem je tatinek...:(Jako vzdy...

Není tady

#10 9. 5. 2007 14:29

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Lenka napsal(a):

Je li tam syn rád , není co řešit. Tatínek se chová jako malé dítě ,kterému vzali hračku. Pro kluka bude jen výhoda mít jazyk zažitý od malinka. A ty se netrap a užívejte si se synem. smile Parkrát mu Skype tipni a bude klid.!

Taky jsem to tak resila(tim ze jsem to parkrat tipla,jenze klid neni:(

Není tady

#11 9. 5. 2007 14:31

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

A ve skolce ho taky moc chvali.Ucitelky jsou z nej nadseny a navic pri jeho sikovnosti by mohl pry nastoupit od zari do Reception(pripravka do skoly)On se behem tydne naucil anglicke barvy a pocitat do 10 v ty skolce.Proste super!

Není tady

#12 9. 5. 2007 14:33

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

elementgirl napsal(a):

lueta napsal(a):

Ja jsem mu to taky rikala ze si myslim ze zarli...ale rikal ze ne ze mu jde jen o to ze syn neumi jeste poradne cesky a uci se anglicky....(no ja bych nerekla ze syn neumi poradne cesky!!!)Navic to ze neumi poradne cesky rek i synovi...asi mu tim moc na sebevedomi neprizpel:(

No a co ta manželství, kde je každý z jiné země a na dítě mluví svým rodným jazykem? Je dokázáno, že se v tom dítě skvěle orientuje a mluví výborně oběma jazyky. Tak s ním zajdi k psychologovi, budeš to mít černé na bílém a bude klid. Myslím že to opravdu je ze strany tatínka žárlivost a nedovol, aby se to na synovi podepsalo.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#13 9. 5. 2007 14:33

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Netrap se, já odmala mluvila na dítě dvou-tříjazyčně. Takže odmala uměla-nebo rozuměla 2 řeči. A když jsem byla služebně v Holandsku, tak šla do holandské školky. A hle, namísto holandštiny začala taky anglicky, nebot nás s cizinci slyšela mluvit anglicky. Tu holandštinu nemá ráda a angličtina už je taky pryč (zapomenuta). Ted se v škole učí znova.... Až se vrátíte zpět (nevím jak brzo), tak uvidíš, jak rychle zapomene.... To vím třeba od kamarádek, kteří žili v cizině s dětma, mluvili jenom jednojazyčně a dítě po návratu sem...původní ...zapomělo. A umí už "jenom" česky (a třeba je to dítě USA občan)....Jde ale o malé děti do 5-ti let.
A to mé malé byly taky 3!
Otec by měl ocenit snahu dítěte, jen at tam chodí, angličtina je světová řeč a bude jenom rád, že to bude umět na mateřské úrovni! Mysli na dítě, na jeho budoucnost!
Jaképak trauma, výhoda to je. Kdyby neměl buňky na jazyk, tak se nenaučí nic.

Není tady

#14 9. 5. 2007 14:38

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

lueta napsal(a):

elementgirl napsal(a):

lueta napsal(a):

No a co ta manželství, kde je každý z jiné země a na dítě mluví svým rodným jazykem? Je dokázáno, že se v tom dítě skvěle orientuje a mluví výborně oběma jazyky. Tak s ním zajdi k psychologovi, budeš to mít černé na bílém a bude klid. Myslím že to opravdu je ze strany tatínka žárlivost a nedovol, aby se to na synovi podepsalo.

Tady v anglii jit k psychologovi s malym zatim nema smysl asi...psycholog by mu nerozumel...umi zaklady anglictiny ale mozna az pojedu do CR tak by to melo smysl...no ja bych tu s malym chtela zustat,takze me jeste stejne ceka veliky soud:(((A je mi jasne ze tohle bude prvni vec ve ktere se budou stourat...

Není tady

#15 9. 5. 2007 14:40

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Musim napsal(a):

Netrap se, já odmala mluvila na dítě dvou-tříjazyčně. Takže odmala uměla-nebo rozuměla 2 řeči. A když jsem byla služebně v Holandsku, tak šla do holandské školky. A hle, namísto holandštiny začala taky anglicky, nebot nás s cizinci slyšela mluvit anglicky. Tu holandštinu nemá ráda a angličtina už je taky pryč (zapomenuta). Ted se v škole učí znova.... Až se vrátíte zpět (nevím jak brzo), tak uvidíš, jak rychle zapomene.... To vím třeba od kamarádek, kteří žili v cizině s dětma, mluvili jenom jednojazyčně a dítě po návratu sem...původní ...zapomělo. A umí už "jenom" česky (a třeba je to dítě USA občan)....Jde ale o malé děti do 5-ti let.
A to mé malé byly taky 3!
Otec by měl ocenit snahu dítěte, jen at tam chodí, angličtina je světová řeč a bude jenom rád, že to bude umět na mateřské úrovni! Mysli na dítě, na jeho budoucnost!
Jaképak trauma, výhoda to je. Kdyby neměl buňky na jazyk, tak se nenaučí nic.

No ja prave nemam v planu se vracet...muzu tu pro nas udelat vic nez v cechach...vcetne vlastniho auta a bydleni kde bude mit syn vlastni pokoj.A to nemluvim o dobre praci(kde nikoho nezajima jestli jsem single mamka nebo ne)

Není tady

#16 9. 5. 2007 14:51

Emma
♥♥♥♥♥--
Místo: Bratislava

ele, nenechaj sa odradiť a znechutiť. Veď pre malého je to úplne super. Ma mrzí, že niektorí ľudia sú takí zakrpatení a sebeckí, že si nedokážu spočítať aké možnosti sa otvoria tvojmu synovi, keď bude už od mala hovoriť plynule cudzím jazykom.
Ja by som to skúsila tatinkovi ešte vysvetliť, akú devízu do budúcnosti bude mať synček a ak by to nepochopil, tak by som mu dala ultimátum. Ak ho bude deptať, tak si ho sám od seba odoženie. Jednak tým, že mu znižuje jeho sebavedomie a jednak tým, že malý môže mať začať pocit, že nie je dosť dobrý pre tatinkovu lásku. A to môže byť trošku nebezpečné.
Tak by som tatinka upozornila na to, ak nepríde k rozumu, že malého ku skypu nedáš, lebo nechceš, aby ho svojou vlastnou zakomplexovanosťou deptal.
Určite tatinko nevie ani za mak po anglicky a preto sa tak zle cíti. Každý normálny človek sa predsa teší z úspechov svojho dieťaťa!

Upravil(a) Emma (9. 5. 2007 14:55)

Ak chceš nájsť poklad, musíš na tenký ľad. rodna

Není tady

#17 9. 5. 2007 14:59

Emma
♥♥♥♥♥--

Jeden môj kolega odišiel s rodinou do Anglicka a malého cca 2 - 2 a 1/5 ročného ho dali do škôlky tiež na pár hodín. Malý sa tak zasekol, že absolútne prestal rozprávať. Nerozpráva vôbec po anglicky a vôbec ani po slovensky. Tak, keď dorazili na Slovensko, tak ho dali vyšetriť psychológovi, aby im dal návod, ako malého opäť začať učiť hovoriť.
Tak si myslím, že máš s tvojím synom veľké šťastie, že sa mu tam páči a ešte k tomu aj napreduje!
Veľa šťastia a hlavne zdravého rozumu Ti prajem, ele. pussa

Není tady

#18 9. 5. 2007 15:00

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Emma napsal(a):

ele, nenechaj sa odradiť a znechutiť. Veď pre malého je to úplne super. Ma mrzí, že niektorí ľudia sú takí zakrpatení a sebeckí, že si nedokážu spočítať aké možnosti sa otvoria tvojmu synovi, keď bude už od mala hovoriť plynule cudzím jazykom.
Ja by som to skúsila tatinkovi ešte vysvetliť, akú devízu do budúcnosti bude mať synček a ak by to nepochopil, tak by som mu dala ultimátum. Ak ho bude deptať, tak si ho sám od seba odoženie. Jednak tým, že mu znižuje jeho sebavedomie a jednak tým, že malý môže mať začať pocit, že nie je dosť dobrý pre tatinkovu lásku. A to môže byť trošku nebezpečné.
Tak by som tatinka upozornila na to, ak nepríde k rozumu, že malého ku skypu nedáš, lebo nechceš, aby ho svojou vlastnou zakomplexovanosťou deptal.
Určite tatinko nevie ako za mak po anglicky a preto sa tak zle cíti. Každý normálny človek sa predsa teší z úspechov svojho dieťaťa!

ja jsem mu to vysvetlovala nekolikrat...nechape...(nebo nechce)vzdy mi na to rekne ze jsem mu budoucnost zkazila protoze jsem mu vzala otce.No je pravda ze tim ze jsem odjela s malym do UK jsem vlastne pretrhla jeho osobni styk s otcem,ale co mam delat..nemuzu prece porad zit s tim ze musim to a to aby se s malym mohl stykat jeho otec,Kdyz ho chce videt at se do UK nastehuje on(vim zni to sobecky,ale mam tu opravdu vyhlidky na lepsi zivot pro me a pro syna...prace a tak)Nabizela jsem mu ze za malym muze jezdit,ale pry jsou letenky drahe a naumi anglicky a pry by si musel udelat pas...hm..
Navic maly ted uz ani nejak na skype chodit nechce...(coz samozdrejme otec vnima tak ze maleho proti nemu stvu)achjo...no problem je v tom ze pred odjezdem sem sem otcovi napsala dopis s tim ze na skype bude moct Dominik chodit s nim telefonovat(nepocitala jsem s tim ze Domik nebude chtit)a ted nevim jak z toho ven protoze ex hrozi soudem.(no ten asi stejne bude az se dozvi ze tu chcem zustat)Mam strach ze o maleho prijdu,proto to jeho otec zatim nevi...aby nesel k soudu rovnou...ma ale snad nikdo nemuze poslat z5 se synem do CR kdyz tu budu mit praci a onskolku a pak skolu ne?Achjo...zas nervuju...Ja se toho chlapa proste porad bojim...nebo spis toho ze mi nekdo vezme maleho...sad

Není tady

#19 9. 5. 2007 15:00

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Tvůj manžel je sobec a žárlí na vědomosti vlastního syna - to je ubohost!!!! Určitě měl aspoň radost, že se mu ho výchovně podařilo na dálku rozbrečet. - frajer!

Není tady

#20 9. 5. 2007 15:01

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Své dítě netrápíš, naopak ti bude jednou vděčný!!!a zvláště když ho to baví....

Není tady

#21 9. 5. 2007 15:02

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Emma napsal(a):

Jeden môj kolega odišiel s rodinou do Anglicka a malého cca 2 - 2 a 1/5 ročného ho dali do škôlky tiež na pár hodín. Malý sa tak zasekol, že absolútne prestal rozprávať. Nerozpráva vôbec po anglicky a vôbec ani po slovensky. Tak, keď dorazili na Slovensko, tak ho dali vyšetriť psychológovi, aby im dal návod, ako malého opäť začať učiť hovoriť.
Tak si myslím, že máš s tvojím synom veľké šťastie, že sa mu tam páči a ešte k tomu aj napreduje!
Veľa šťastia a hlavne zdravého rozumu Ti prajem, ele. pussa

tomu se pusa nezastavi:)ten nema vubec s mluvenim problemy:))Asi to bylo tim ze sem tam s nim ze zacatku zustavala a navic vedle ve tride je jeho bratranek takze pohoda.Navic bydlim kousek od skolky kdyby se neco delo.A hlavne duveruje me ze bych ho tam nenechala:))

Není tady

#22 9. 5. 2007 15:04

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Michaela.43 napsal(a):

Tvůj manžel je sobec a žárlí na vědomosti vlastního syna - to je ubohost!!!! Určitě měl aspoň radost, že se mu ho výchovně podařilo na dálku rozbrečet. - frajer!

No nevim,radost asi ne,ale spis si to predelal tak ze se syn rozbrecel proto ze ho nutim chodit do skolky...sad

Není tady

#23 9. 5. 2007 15:12

Emma
♥♥♥♥♥--

Ja si myslím, že si urobila pre seba a pre syna to najlepšie, čo si mohla. A to je pravda, že tam nikto nerieši, že si single mother. Hlavne je naozaj plus pre teba, že tam si môžeš dovoliť omnoho viac pohodlia, ako tu doma.
ele, ty si nepotrebovala od otca svojho dieťaťa povolenie na vycestovanie do zahraničia?

Není tady

#24 9. 5. 2007 15:16

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Emma napsal(a):

Ja si myslím, že si urobila pre seba a pre syna to najlepšie, čo si mohla. A to je pravda, že tam nikto nerieši, že si single mother. Hlavne je naozaj plus pre teba, že tam si môžeš dovoliť omnoho viac pohodlia, ako tu doma.
ele, ty si nepotrebovala od otca svojho dieťaťa povolenie na vycestovanie do zahraničia?

Malej je v me peci.A v rozsudku mame ze styk je po dohode.Mame sice mimosoudni dohodu a tam jsou presne urcene dny,ale ta mimosoudni dohoda je sepsana jan s nasimy podpisy a neni sepsana u notare.Tudiz by ji soud zrejme neuznal.A jeho souhlas jsem nepotrebovala...potrebovala bych ho v pripade ze by byl styk urcen soudne.Coz u nas neni...mame tam psano styk po dohode...
No ale ex stejne porad rika ze me da k soudu za unos...no uvidime no...ja doufam ze mi maleho vzit nikdo nemuze!!!

Není tady

#25 9. 5. 2007 15:17

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Hele, já taky řešila rozchod taky pobytem-prací v cizině. Bohužel jsem se musela vrátit...bylo to pouhé služ.vyslání na 6 měsíců. Jinak bych se NEVRÁTILA. Zůstaň tam, ano, děláš to pro malého. Kdyby se šikla práce...jsem mimo CZ a nevracím se. Bude mít jiné šance....jiný život...tady to je pouhá ubohost ..jenom politikaření.... Tady samoživitelky - živoří. Tam jsem byla taky single, školku zařídili, ubytování...vyšli vstříc...a TADY??? udupat do země. Co - samoživitelka- automaticky fluktuantka ...kvůli malému dítěti!
Ale já odešla, když už jsem měla dítě ve své péči...rozsudkem.
Není tam ještě jedno místo? jedúúúúúúúúúú

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí