Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 9. 5. 2007 12:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Kdyz se rodice pletou do manzelstvi

drobek napsal(a):

kdyby se memu partnerovi neco nelibilo na mych rodicich,tak bych si o tom promluvila nejdrive s partnerem a pak i s rodici.

Njn, Drobku....ale to vyžaduje jeden naprosto základní předpoklad - totiž, že se všichni CHTĚJÍ domluvit. Čili - že vám všem jde o to, aby vztahy mezi vámi byly přátelské a dokonce i láskyplné.
Jenže tehle důvod zdaleka všichni nemají; ačkoliv to většina lidí tvrdí, je to dost často jen maskovací manévr.
Nejlíp to poznáš, když předložíš variantu č.1) a ozve se:" ano, ale když.." A tohle se opakuje po předložení každé další varianty.
Jistý Eric Bernie s pomocí svých studentů dokonce odhalil, že lidem skutečně věšinou nejde ani tak o skutečný stav vztahu jako takového, ale o to, aby hráli svoje hry. Jsou o tom celé knihy - moooc zajímavé stolt
Mmch, to s těma variantama je taky hra a jmenuje se.. no jak jinak, než ANO,ALE...
No a pak jsou lidi, kterým už nejde ani o ty hry, ale čistě jen o boj - a o to, kdo z koho.
No není to jednoduchý.......... grater

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#27 11. 5. 2007 13:42

Pikola
♥♥♥♥♥--

Drobku promiň, ale nejsi kamarádka ty?

Není tady

#28 11. 5. 2007 13:50

drobek
♥♥-----

Pikola napsal(a):

Drobku promiň, ale nejsi kamarádka ty?

ne nastesti nejsem

Není tady

#29 11. 5. 2007 13:53

Pikola
♥♥♥♥♥--

No já nevím, ale podle ostatní diskuzí jsi vdaná, studovala jsi VS.. akorát místo 7let píšeš 5.
Ale pravda, líp se píše ve třetí o sobě.

Není tady

#30 11. 5. 2007 13:57

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Vždyť je to fuk... Jde o to se se situací smířit a brát ji, jaká je. Trápit se tím, že mě rodiče partnera neberou, něco si s nimi vysvětlovat, probírat to dokolečka s partnerem ....to nemá cenu. Už jiní nebudou a roky letí a prožít je zrovna tímto bezvýsledným snažením? ... Proč?

Není tady

#31 11. 5. 2007 14:04

drobek
♥♥-----

Pikola napsal(a):

No já nevím, ale podle ostatní diskuzí jsi vdaná, studovala jsi VS.. akorát místo 7let píšeš 5.
Ale pravda, líp se píše ve třetí o sobě.

No to ano,ale jde o moji nej. kamaradku, studovala stejnou VS jako ja :-)  takze mame hodne spolecneho, obe vdane, obe stejne stare, obe VS wink

Není tady

#32 11. 5. 2007 15:09

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

drobek: A jak se na to kámoška dívá? A co ty vlastně a ten tvůj potetovanej? Už se to uklidnilo? Nebo naopak rozjitřilo?

Není tady

#33 11. 5. 2007 15:44

drobek
♥♥-----

Eva36 napsal(a):

drobek: A jak se na to kámoška dívá? A co ty vlastně a ten tvůj potetovanej? Už se to uklidnilo? Nebo naopak rozjitřilo?

Kamoska nevi co delat. Ted je to v celku jedno,ale ma strach jak to bude az prijdou deti.
S mym potetovanym se to castecne uklidnilo,ale me to porad vnitrne zere. Hold se s tim budu muset nejak vnitrne vyrovnat.

Není tady

#34 11. 5. 2007 20:50

prezdivka2007
♥♥♥----

Jak je stara tva kamoska a jeji manzel? Mozna jeste neprekousli to, ze jejich syn odesel s zenou, byly proste zvykly na sveho syna. A kdyz maji svatek tchan s tchyni popres ty?

Není tady

#35 14. 5. 2007 7:56

drobek
♥♥-----

prezdivka2007 napsal(a):

Jak je stara tva kamoska a jeji manzel? Mozna jeste neprekousli to, ze jejich syn odesel s zenou, byly proste zvykly na sveho syna. A kdyz maji svatek tchan s tchyni popres ty?

Kamošce bude tento rok 26 a manželovi bude 29. Kdyz spolu chodili,tak kamoska poprala tchanovi k svatku, pak mela svatek ona a nic. Pritel (nyni manzel) ji tvrdil,ze az se vezmou,tak se to zmeni. Vzali se a prvni byli Vanoce - kamoska s manzelem nakoupili spolecne darky pro celou rodinu. Manzel od nich dostal darky, kamaradka nic. Pak mela narozeniny manzelova sestra- zase poprali oba. Pak mela narozeniny kamaradka a zase nic. Takze se rozhodla ze uz jim taky nebude prat. Nemyslim si,ze by neprekousli fakt,ze jim odesel syn. Muj bratr se zenil ve 22 a mame normalni vztahy mezi nasi rodinou a brachovou manzelkou - prejeme si k narozeninam i svatku, davame si darky, jezdime na spolecne vylety

Není tady

#36 14. 5. 2007 8:02

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

drobek napsal(a):

prezdivka2007 napsal(a):

Kamošce bude tento rok 26 a manželovi bude 29. Kdyz spolu chodili,tak kamoska poprala tchanovi k svatku, pak mela svatek ona a nic. Pritel (nyni manzel) ji tvrdil,ze az se vezmou,tak se to zmeni. Vzali se a prvni byli Vanoce - kamoska s manzelem nakoupili spolecne darky pro celou rodinu. Manzel od nich dostal darky, kamaradka nic. Pak mela narozeniny manzelova sestra- zase poprali oba. Pak mela narozeniny kamaradka a zase nic. Takze se rozhodla ze uz jim taky nebude prat. Nemyslim si,ze by neprekousli fakt,ze jim odesel syn. Muj bratr se zenil ve 22 a mame normalni vztahy mezi nasi rodinou a brachovou manzelkou - prejeme si k narozeninam i svatku, davame si darky, jezdime na spolecne vylety

Okrem toho, že nedostáva darčeky, sa k nej ako správajú ? Volajú jej ? Komunikujú s ňou ? Zaujímajú sa ? A čo tá manželová sestra ?

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#37 14. 5. 2007 8:09

drobek
♥♥-----

Jinak se o ni nezajimaji. Kdyz volaji, tak chteji manzela. Kdyz prijdou na navstevu,tak se bavi s manzelem. Manzelova sestra ji akorad pozdravi kdyz se spolu nahodou vidi na aerobiku. Ja si treba nedokazu predstavit,jak situaci resit az budou deti. Kdybych ja byla v situaci,ze me manzelovi rodice a sourozenci ignoruji,tak bych si neprala aby navstevovali moje deti, vozili je atd. Myslim si ze hlavni problemy prijdou s detmi.

Není tady

#38 14. 5. 2007 8:19

Mafia
♥♥♥♥---

drobek napsal(a):

Jinak se o ni nezajimaji. Kdyz volaji, tak chteji manzela. Kdyz prijdou na navstevu,tak se bavi s manzelem. Manzelova sestra ji akorad pozdravi kdyz se spolu nahodou vidi na aerobiku. Ja si treba nedokazu predstavit,jak situaci resit az budou deti. Kdybych ja byla v situaci,ze me manzelovi rodice a sourozenci ignoruji,tak bych si neprala aby navstevovali moje deti, vozili je atd. Myslim si ze hlavni problemy prijdou s detmi.

Ja by som nechcela mať nič spoločné ani s takým manželom, ktorý nevie svoju nevychovanú rodinu spacifikovať ! Inak na aerobicu by som zastavila švagrinu a pozvala ju na kafé, kde by som sa na rovinu opýtala, prečo ma partneroví rodičia odmietajú. Veď ona musí mať vlastnú hlavu, nie ? Alebo dospelé decká podliehajú názorovo rodičom ?

fuckyou

Není tady

#39 14. 5. 2007 8:27

drobek
♥♥-----

Mafio - Ja by som nechcela mať nič spoločné ani s takým manželom, ktorý nevie svoju nevychovanú rodinu spacifikovať  - toto je docela tezke posoudit. Jakmile na Vanoce nic kamaradce nedali - tak si manzel se svoji rodinou promluvil,ale nic se nezmenilo. butter

Není tady

#40 14. 5. 2007 8:44

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

drobek: Co blbneš s těma dětma? Copak ty můžou za to, že babička s dědou z otcovy strany matku zrovna nemusí? A navíc, na děti nemá matka monopol, takže z pozice moci nemůže rozhodovat, jestli se budou s prarodiči vídat, nebo ne. Já na místě snachy, o kterou tchánovci nejeví zájem, bych byla ráda, kdyby měli zájem aspoň o vnoučata. To by pro ty děti bylo jen dobře....

Prostě já být váma dvěma, tak ty rodiče jednou provždy přestanu řešit. Jsou zkrátka takoví. Čím víc to budete řešit, tím horší to bude. Znáš to - čím víc se v h.vně rejpeš, tím víc smrdí. Navíc by ještě mohl vzniknout nějaký problém mezi kamarádkou a jejím manželem. Rodiče jsou přeci jen rodiče a pořád na ně slyšet nějaký výtky, tak mi to nepřijde za čas k chuti, i když by to byla stokrát pravda. Pokud to nejde ovlivnit, nezabývejte se tím. Jen ztrácíte čas a energii, tu můžete věnovat něčemu, kde to bude mít efekt.

Není tady

#41 14. 5. 2007 14:22

prezdivka2007
♥♥♥----

Presne tak, deti za to nemuzou, jake to maji jejich rodice mezi sebou. Muj stryc byl zenaty pres 30 let, uz od sameho pocatku jeho maminka nesnasela snachu. Odstehoval se stryc se svoji manzelkou jinam. Obcas jezdil stryc za svoji mamcou, ale bez manzelky a deti ........... po case................ nic se nezmenilo a zustalo to tak, ze i deti se nestykali se svoji babickou a to je chyba, at je jakakoliv............ rozvedli se se zenou.......... ale meli asi jiny duvod, ze si nerozumy s tchyni............

Kdyz o tebe nejevy zajem, tak se muzes treba strhat a nepomuze to. Proste, nedelej jim vola a nevnucuj se. Bud na to prijdou a zmeni se to a nebo ne a to uz neni tvuj problem.

Není tady

#42 14. 5. 2007 19:14

ad.astra
♥♥♥♥---

No já bych zas tak ty budoucí děti z toho nedávala mimo - ne malokdy se stává, že pokud tchyně nebere svou snachu a nemá ji prostě v lásce a mnohdy na ní nenechá nit suchou, dřív, nebo později své nářky přenese právě na vnoučata. Místo pohádek jim začne povídat, jací jsou chudáčci, že jejich (rozuměj dětí) maminka je taková a maková - mnohdy si nebere servítky.
Například moje  - teď už extchyně - ¨mě také nemilovala, a moje děti poslouchaly, jaká já jsem kur*a, dě*ka aj. Můj exmanžel byl toho ražení, že když jsem si mu postěžovala, tak nejen, že nic neudělal, nic neřekl, ale stále do kola mlel, že si to máme vyříkat mezi sebou (což jsem zkusila - bylo to ještě horší), nebo, že by chtěl, aby jsme se měly rády - absolutně nemožné.
Jediná obrana proti tomu byla IGNORACE, což jsem se naučila o dost později, pak už byly i děti velké a pochopily babiččinu povahu.
Jak píše Eva36, časem přijdeš na to, že těžko lze změnit něčí povahu - proti tomu nelze bojovat. K tomu poznání se musí dospět, například dřív internet a takovéto diskuze a poradny nebyly, dřív jsme se v tom plácaly a až časem jsme dospěly k určitému prozření...gloria A mnohdy dojdeš k poznání, že ten chlap, který ti má být oporou, je vlastně na nic a co si nevybojuješ sama, to nemáš - a potažmo - nač vlastně takového chlapa (většinou mamánka) máš..

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#43 15. 5. 2007 1:06

Britana
♥♥♥♥---
Místo: Praha

jednou jsem přišla domů  z práce a jako už po několikrát, u nás tchýně.Uvařila jsem si kávu a sedám si k nim, když mi tchýně říká:já jsem přišla jen za svým synem.. ???... joo?! a proč ke mně domů..přišla jsem z práce, chci si odpočinout a v mém teritoriu chci mít klid a ten klid mi vy ,jak vidím, nedopřejete,tak si jdete povídat třeba do hospody.Manžel samozřejmě vylít,jako co si to dovoluji, že koukni o kolik je matka starší a i nteligentnější, tak jsem jen řekla, že taky se snad dočká, že taky jednou budu starší a inteligentnější,ale teď selským rozumem to vidím takto.....      Jednu věc mám vypozorovanou, jestli manžel to nechce řešit a dopustí nečekané návševy svých rodičů, kteří se k tobě chovají jak prasata, tak to začni řešit sama, ale nejdřív to, že to budeš řešit sama oznam manželovi.Ničeho se neboj, jste s manželem samostatná jednotka,tchán a tchýně je také samostatná jednotka.

Není tady

#44 15. 5. 2007 9:01

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Britana tummenupp To musela matinka koukat! ... já když tohle čtu, tak snad i s povděkem vzpomínám na bývalou tchyni, která k nám nikdy nevtrhla nepozvána. Dokonce i když tchán umřel a ona byla sama a zvali jsme ji častěji, tak (s rozumem) říkala, že si musí udělat svůj život a ne být u nás "pečená-vařená"...

Není tady

#45 15. 5. 2007 9:52

Mafia
♥♥♥♥---

Britana napsal(a):

jednou jsem přišla domů  z práce a jako už po několikrát, u nás tchýně.Uvařila jsem si kávu a sedám si k nim, když mi tchýně říká:já jsem přišla jen za svým synem.. ???... joo?! a proč ke mně domů..přišla jsem z práce, chci si odpočinout a v mém teritoriu chci mít klid a ten klid mi vy ,jak vidím, nedopřejete,tak si jdete povídat třeba do hospody.Manžel samozřejmě vylít,jako co si to dovoluji, že koukni o kolik je matka starší a i nteligentnější, tak jsem jen řekla, že taky se snad dočká, že taky jednou budu starší a inteligentnější,ale teď selským rozumem to vidím takto.....      Jednu věc mám vypozorovanou, jestli manžel to nechce řešit a dopustí nečekané návševy svých rodičů, kteří se k tobě chovají jak prasata, tak to začni řešit sama, ale nejdřív to, že to budeš řešit sama oznam manželovi.Ničeho se neboj, jste s manželem samostatná jednotka,tchán a tchýně je také samostatná jednotka.

lol svokra poslúchla ? máš odvtedy pokoj ? lol

fuckyou

Není tady

#46 15. 5. 2007 10:22

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Jo, tchýně.
Já jsem k ní slušná, ale nezajímám se. Odpovím, neptám se.
Když jsme se odstěhovali z Prahy, doufali jsme, že se návštěvy omezí. Houby! Je tu pečená, vařená, moc se jí tu líbí!
Přijede ráno, odjíždí večer, celou dobu sedí v kuchyni. My jsme s tchánem na zahradě, ona tam klidně sedí sama.
A to je ženská, která na zprávu o narození vnučky reagovala vzteklým: To snad mohlo počkat do rána, ne?
Opět má přijet, už se nemůžu dočkat. sad

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#47 16. 5. 2007 12:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

A tohle znáte? :

Zazvoní zvonek, on jde otevřít. U dveří tchyně. On:"Jé, maminko....jak dlouho se zdržíte?" Tchyně:"No...tak dlouho, než vás omrzím." On:"Vážně? :-) A to ani kafe si nedáte?" .... :-))

Nebo tenhle:

On přijde domů a tam tchyně zametá. On:"Ááá, maminko...přilétáte nebo odlétáte?" big_smile

Eri: Panejo! A nedá se nějak vypakovat? ... nebo ono už ti to je skoro jedno, viď? ... co taky člověk může dělat...

Není tady

#48 16. 5. 2007 13:12

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Tak nějak. sad Prostě to trpím, je to manželova matka. Ale on byl naštvanej snad víc než já. Bylo to prostě sprosté. a tohle se zpátky vzít nedá.
Ale byl by toho seznam. smile

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#49 16. 5. 2007 13:24

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Eri: Můžeš to brát jako test morální převahy. Zatím dle mě vítězíš na plné čáře wink

Není tady

#50 16. 5. 2007 13:48

Eri
♥♥♥♥♥♥-

Díky Evo, snažím se. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí