18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, máte s ní někdo zkuenost? Předevčírem v noci jsme ke starímu synkovi volali záchranku. Přes den pokalával, nic dramatického nebylo, večer teplota 37,0. A v noci najednou začal sípat, kalat- takovej kejhavej kael, ztrácel hlas a dusil se. Převezli ho na dětskou jipku, dávali mu i adrenalin. Ted u je ok. Mám strach, e se to bude znovu opakovat, mám strach ho nechat přes noc u babičky nebo s ním jet na chatu k Mácháči, e ne by přijela sanita, tak se mi udusí. Taky se bojím, aby to nechytil druhý syn.
Upravil(a) Jesi (9. 5. 2007 6:48)
Není tady
Laryngitida má opravdu tendenci se vracet. Ale pokud ji synek dostal a teď ve 3 letech, nemělo by to být tak nebezpečné. Do dvou let je hrtan příli úzký a po otoku se můe uzavřít. Ve třech letech je velká ance, e se to stihne zvládnout k lékaři. Na dovolenou s sebou berte čípky Rectodelt (teď u moná vyvinuli i jiné), ale jsou na předpis. Měly by zabrat. Přeji Vám, a u se to neopakuje. U nás to měl mladí syn několikrát, mezi 1. a 2. rokem. Starí syn to nikdy nechytil.
Tak hodně těstí!
Není tady
Pokud budete mít zájem mrkněte sem - laringitida
http://www.energy-poradna.info/view.php … 2007020012
Drím pěsti.Marta
Jesi napsal(a):
Prosím, máte s ní někdo zkuenost? Předevčírem v noci jsme ke starímu synkovi volali záchranku. Přes den pokalával, nic dramatického nebylo, večer teplota 37,0. A v noci najednou začal sípat, kalat- takovej kejhavej kael, ztrácel hlas a dusil se. Převezli ho na dětskou jipku, dávali mu i adrenalin. Ted u je ok. Mám strach, e se to bude znovu opakovat, mám strach ho nechat přes noc u babičky nebo s ním jet na chatu k Mácháči, e ne by přijela sanita, tak se mi udusí. Taky se bojím, aby to nechytil druhý syn.
Upravil(a) maharata (11. 5. 2007 21:32)
Není tady
Při záchvatu kale rychle Priznicův obklad: studená mokrá plena vydímaná na krk, nepropustnou (igelitovou, třeba roztrhnout pytlík, taku, cokoliv)vrstvou překrýt, na to álu, ručník, něco co zahřeje. Je to dost nepříjemné, velký ok, utiovat. Nastane okamitá úleva, zabrání se zaduení (krk se neuzavře). Po krátké době mono vyměnit. První mokrá vrstva bude zahřátá, odebrala horkost. Studenou tekutinu na ličku, polknout, roztáhne krk. Nenutit. Větinou bývá v noci (záchvat kale). I v zimním období otevřít dokořán okno, chlad je dobrý pomocník, dítě dobře obléknout a a dýchá v otevřeném okně. Pro těí průběh je dobré mít lék proti staení hrdla. Akutní stav trvá jenom krátkou dobu, někdy jenom ten jeden záchvat, nemusí být doprovázen kalem. Dcera tím trpěla několik let, přelo to bez následků. Dítě musí být i ve spánku pod dozorem. Ahojky
Není tady
Tem prieznitzův obklad je výborný, krk se zapaří a uvolní, nechat tak půl hodiny a mono po chvíli zkusit znova. Na počáteční kael je dobré: 1 cibuli nadrobno nakrájet a dát do mističky, posypat trochou cukru a po chvíli pustí áva , tu cibulovou ávu opatrně dostat na malou ličku a dát dítěti spolknout, tak 3x denně
Není tady
Cibulový sirup, obdobně jako Décima, po mnoho let ověřené: Cibuli nastrouhám, i nahrubo, na jednu cibuli jednu polévk.lici kopcem medu, promíchat, na dvě hodky do lednice, távu vymačkat přez kapesník, 3 x denně káv.lička, vyléčí vechny kale a dýchací problémy. Jetě účinnějí, kdy třetí ingredience je strouhaný čerstvý křen, pálí jako čert ale úspěnost zaručena!!!
Kdy Ti lékař doporučí nějaký lék, který omezí staení krku, nemusí se bát jít nikam, Priznicův obklad, studené dýchání a dohled stačí. Nakalivé to myslím není, mám pět dcer a trpěla na to jenom jedna. Jde pořád o stejný princip: hrozí uzavření hrdla. Jeden doktor v nemocnici mi řekl, e jim jednou zemřelo dítě i v nemocnici, ne ho stačili odkudsi kamsi převézt, ale to je abnormální a moná ten kdo ho vezl, o tom ledovým obkladu na krk nevěděl... v ádném případě Tě nechci strait
Upravil(a) LViktorka (9. 5. 2007 12:08)
Není tady
Moje dcera měla laringitidu od dvou let, kadé jaro a podzim, vdy kdy přistydla a dostala kael, začala se dusit, v nemocnici jsme byli asi 4x, potom u jsme se naučili s nemocí zacházet, úplně první pomoc, je napít něčeho studeného a jít ven na studený vzduch, obklady jsou bez diskuze super.
Nám se nemoc vracela, take jsem rozeznala laringitální kael od "normálního", naposledy to měla v 6 letech a od té doby je klid (je jí 9).
Není tady
Jesi napsal(a):
Jo tak tohle znam.jezdime do nemocnice kazdy mesic s laringitidou.V CR(ted ziji v anglii) na to je lek ktery je to same co dostane syn kdyz prijede do nemocnice injekci.Doktorka mi ho ale nechtela predepsat.Syn trpi laringitidou uz od 4 mesicu...ted v srpnu mu budou 4 roky...a prvni pomoc?jak uz tu nekdo psal...chlad do pokoje...zvlhcit co nejvic vzduch....me poradili koupit domu inhalator(bohuzel je drahej)Studenej satek na krk a dat do polohy polosedu.Jiank prenosne to neni takze druhy syn to chytit nemuze!
Není tady
Damila napsal(a):
Laryngitida má opravdu tendenci se vracet. Ale pokud ji synek dostal a teď ve 3 letech, nemělo by to být tak nebezpečné. Do dvou let je hrtan příli úzký a po otoku se můe uzavřít. Ve třech letech je velká ance, e se to stihne zvládnout k lékaři. Na dovolenou s sebou berte čípky Rectodelt (teď u moná vyvinuli i jiné), ale jsou na předpis. Měly by zabrat. Přeji Vám, a u se to neopakuje. U nás to měl mladí syn několikrát, mezi 1. a 2. rokem. Starí syn to nikdy nechytil.
Tak hodně těstí!
my byvame v nemocnici kazdy mesic a nikdy nam nikdo domu nic nepredepsal...to jsem zkousela 2 lekare v cechach a tady v anglii nam to take nedaji...
Není tady
Děkuju za reakce, včera jsme mluvili s oetřující lékařkou a ta nám řekla , e nám dá domů Rectodelt čípek a pokud se záchvat objeví, máme ho dát, obklad na krk a stejně se kadopádně dostavit na pohotovost nebo do nemocnice.
Není tady