Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 17. 12. 2007 2:44

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Re: Dobré Tiramisu

Holky, delala jsem nedavno tiramisu a dopadlo to katastrofalne. Kdyz jsem smichala slehacku s mascaropne, tak mi to zhrudkovatelo. Zkousela jsem to podruhy a dopadlo to uplne stejne. Rada bych treti pokus ale mam z toho docela strach. Nevite nahodou, kde jsem udelala chybu nebo proc se to stalo? Diky

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#27 17. 12. 2007 8:02

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Taurus - tak jsi odborník na tiramisu lolĄ. To by se nemělo stát, ale i tak bych to naplácala do formy. Přidávej pomalu a nepřešlehej ! Ale z těch nevařených vajíček, sníh z bílků - tak to nevím, kdybych narazila někde na terčík - co spojuje žloutek a bílek, brrrrr, asi bych už nikdy nic nejdela....

Není tady

#28 17. 12. 2007 14:05

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín

No já mám tiramisu jak ho dělávala moje paní domácí v Anglii:
200 g žervé
250 g mascarpone (já dávám lučinu)
1/2 hrnku smetany na šlehání
4 žloutky
4 bílka
1/3 hrnku cukr krupice
hrnek silné kávy
1/3 hrnku cukr krupice ještě jednou
rum, piškoty (já používám dětské kulaté)
kakao

žervé+lučina rozšlehat, přidat smetanu (nenašlehanou) a žloutky, zase rozšlehat a přidat sníh ušlehaný s cukrem (ta 1/3 hrnku)
piškoty namáčet v kávě s cukrem (to je ta druhá třetina hrnku), vyložit dno mísy, posypat kakaem, nalít asi jednu třetinu sýrové hmoty,pak zase piškoty, kakao, sýrová hmota... Poslední vrstva je sýrová a posypaná kakaem. A nechejte to uležet v lednici aspoň přes noc.

Dělávám to mojí mamce, když má doma nějakou slezinu s kamarádkama a zatím se všichni olizovali. Je to taky nezbytná součást veškerých oslav u nás.

Upravil(a) beduška (4. 3. 2008 21:52)

Není tady

#29 17. 12. 2007 16:59

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já bílky nedávám, jenom žloutky. Taky dělávám z mascarpone ale nikdy se mi to zatím nesrazilo. Když nemám mascarpone, dělám z Lučiny.

Strach je malá smrt...

Není tady

#30 17. 12. 2007 18:23

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Aneri napsal(a):

Taurus - tak jsi odborník na tiramisu lolĄ. To by se nemělo stát, ale i tak bych to naplácala do formy. Přidávej pomalu a nepřešlehej ! Ale z těch nevařených vajíček, sníh z bílků - tak to nevím, kdybych narazila někde na terčík - co spojuje žloutek a bílek, brrrrr, asi bych už nikdy nic nejdela....

Ja jsem to taky do formy naplacala a pak jsem to s placem vyhazovala. Byla to narodni tragedie...grater. Fakt se to nedalo jist.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#31 17. 12. 2007 18:24

taurus
♥♥♥♥♥♥-

A co se tyce tech nevarenych vajec, tak v receptu bylo, abych to uslehala nad vodni lazni. Tak nevim, jestli v tom nebyl problem. Stale mi to vrta hlavou.

Není tady

#32 17. 12. 2007 19:08

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Taurus - stejně si myslím, že jsi to zašlehala rychle. Měla jsi po trochách. A pokud  se to má šlehat ve vodní lázni, tak proto, aby se to nekazilo, dělají se tak krémy.Nebo jsi měla šlehané teplé a mascarpone studené. Nevěřím, že by se to nedalo sníst, měla jsi z toho udělat nějakou trhanici na talíři, ozdobit šlehačkou , čokoládou a říct, že to tak má být ! lol Jednou se to podaří ! Zkus šlehačku a do toho pomazánkové máslo...žádné vejce.

Není tady

#33 17. 12. 2007 19:55

taurus
♥♥♥♥♥♥-

Ne ne, jsem si jista, ze vsechno melo spravnou teplotu... urictie jsem zaslehavala pomalu. No nic, radsi se na to vykaslu a najdu jiny recept. Vyhazovat to potreti je i na me moc silna kava. Ale dekuju.

Není tady

#34 1. 3. 2008 18:53

kosatka
♥♥♥----

Ahojky, každý vychvaluje tiramisu, tak jsem to chtěla taky zkusit. Dlouho jsem projížděla recepty na tuto "bombu" - nakonec jsem si vybrala recept od "milánské tchýně - resp. Daniely S.podobný je i od Kulíška 9.    Říkala jsem si, radši kvalitní, a to stojí za to.
No, nejsem v kuchyni žádný nováček,ale musím popravdě říct, že stříška z bebe sušenek - taktéž z babinetu měla větší úspěch. Tiramisu se mi nepovedlo.
První problém už představoval shánění materiálu. Naivně jsem si myslela, že půjdu do obchodu - v mém případě do Tesca a nakoupím suroviny. Neměli mascarpone (ani lučinu rodinku), neměli piškoty Savoiardi ani Paffiny, ale měli francouzské piškoty, tvarem stejné a neměli ani mandlový likér, který tam prý pasuje nejlépe. Tak honem do Delvity, tam jsem koupila mascarpone - no, když to spočítám - 2x piškoty po 20 Kč, 2x máslo po 46 Kč,  ten likér už jsem radši nekupovala, rum postačí.
Takže nejdřív cukr se žloutky, pak máslo, pak sníh - no, ten krém byl podle mně moc řídký, nicméně,neznalá, nalila jsem ho tam a čekám a čekám už celý den, co to udělá, jestli to nějakou záhadou nezhoustne, zatím ne............krém je vylitý na dně plechu a piškoty jsou maličko vlhké jenom díky kávě. Tož nevím.............

Není tady

#35 1. 3. 2008 21:08

ita
♥♥♥♥♥♥-

Já už jsem odzkoušela několik receptů včetně toho pomazánkového másla a vždycky se podařilo.

Není tady

#36 2. 3. 2008 21:53

beduška
♥♥-----
Místo: Vsetín

kosatko, zkus muj recept. zatim se vsem napoprve poved
ja jsem zkousela ruzne, i hotove v cukrarne, ale nic mi nechutnalo az ten z Anglie.
hodne stesti!

Není tady

#37 4. 3. 2008 19:51

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Ahoj Kosatko,

a) tiramisu JE drahý špás, pokud ho nešidíš pomazánkovým máslem a podobně
b) mně je sympatický, že za deset minut je hotovo (chladnutí kávy nepočítám)
c) záleží na tom, co od tiramisu očekáváš. Tuhý jako pudink nikdy nebude. Pozor! Čím déle míchᚠmascarpone, tím je tekutější, takže jen nezbytně nutnou dobu.
d) pokud chceš něco ještě rychlejšíhoa tužšího, doporučuju panna cotta ("vařená smetana"):

Do rendlíku vrazíš čtvrt litru neušlehané smetany (já dávám šlehačku, ale lze i 12%, nebo míchám šlehačku a mlíko, když toho potřebuju víc), balíček vanilkového cukru a balíček dortového želé Dr. Oetker. Zahřeješ k varu, asi minutu ještě promícháváš, naliješ do studenou vodou vypláchnutých misek. Hotovo. Za deset minut je to tuhé.
Skvělé s horkými malinami, brusinkami a podobně. Já používám to dortové želé, je to karagenan (z mořských řas), ne živočišná želatina, nemusí se namáčet a okamžitě tuhně, žádné přes noc v lednici...

Není tady

#38 28. 7. 2008 14:51

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Prosim, jaky je rozdil v chuti se zloutky a bez?

Není tady

#39 28. 7. 2008 20:50

jarmila74
♥------

Já jsem teda taky spokojená s tiramisu z pom. másla. Ani nepřemýšlím, jestli šlehat pomalu nebo rychle. Dám do šlehače 2 pom.másla, 2 šlehačky, vanilkový cukr a pustím to. Nikdy se mi nestalo, že by bylo řídké a vždycky bylo super.

Není tady

#40 28. 7. 2008 23:19

Světluška
♥♥♥♥♥--
Místo: Aš
Web

Mě se taky nejíp osvědčilo to s pom.másla a šlehačky.Není to tak drahé,není to náročné na suroviny (protože ne všude se dá bez problémů sehnat Mascarpone) a je to fakt dobrý.A pak taky aspoň pomalu spotřebovávám to Amareto které jsem dostala před lety jako dárek.

Není tady

#41 28. 7. 2008 23:29

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Taky dělám z pom. másla a Lučiny, někdy dokonce přidám i tučný tvaroh ( když má přijít velká horda lidiček na mlsandu).S amaretem  je to super, ale i s rumíkem jde pozřít...  Cukrářské piškoty jsou samozřejmě lepší, ale ty obyč. Opavia, se také dají sníst. Když je to dobře vychlazené, zmizí  z talířků jako blesk.

Není tady

#42 1. 8. 2008 8:58

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Já krém míchám ručně, a tak mi to nezhrudkovatí. Ne že bych byla taková hospodyňka, ale nemám robota.
Bez žloutků jsem to nezkoušela, nemám ráda recepty, ze ketrých zbývají žloutky/bílky, ale na škodu by to být nemělo, bude bělejší a možná trochu tužší, chuově nejspíš lehčí, ale o moc ne, holt mascarpone je mascarpone...

Není tady

#43 1. 8. 2008 13:12

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Daniela S. napsal(a):

Já krém míchám ručně, a tak mi to nezhrudkovatí. Ne že bych byla taková hospodyňka, ale nemám robota.
Bez žloutků jsem to nezkoušela, nemám ráda recepty, ze ketrých zbývají žloutky/bílky, ale na škodu by to být nemělo, bude bělejší a možná trochu tužší, chuově nejspíš lehčí, ale o moc ne, holt mascarpone je mascarpone...

Diky. mascarpone uz je v lednici, tak o vikendu udelam, mnam.

Není tady

#44 1. 8. 2008 17:40

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

já ho zkoušela podle tohoto receptu a je to moc dobré.Jinak už ho nedělám.Z mascarpone je to zbytečně drahé

Ingredience:
2x 200g pomazánkového másla bez příchuti
2x kelímky hotového vanilkového pudingu se šlehačkou
instatní káva
piškoty
vanilinový cukr
rum
kakao

Příprava:
* uvaříme si silnou kávu, do které dáme 2 balení vanilinového cukru a 2 až 3 lžíce rumu - cukr i rum dle zvážení a vlastní chuti

* dobře ušleháme pomazánkové máslo, puding, 2 van. cukry a 5 lžic rumu - cukr dle chuti, !! s rumem to nepřehánět, hmota pak špatně zatuhne !!

Není tady

#45 1. 8. 2008 17:42

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

tohle vypadá na fotce taky pěkně

http://labuznik.com/recipe.php?ID=13889

Není tady

#46 6. 8. 2008 19:20

kety
♥♥♥♥---

JABLKOVÉ TIRAMISU
Oloupané a nakrájené jablka s cukrem povaříme asi 5 minut. Mezitím si troše vody rozmícháme vanilkový pudink a vlijeme k jablkům a povaříme do zhoustnutí.
Dno mísy vyložíme piškoty, zakápneme rumem a přelijeme jablkovým pudinkem a postup opakujeme. zakončíme piškoty a ty potřeme kysanou smetanou, v které jsme rozmíchali vanilkový cukr.
Posypeme kakaem a dáme vychladit.

Není tady

#47 24. 3. 2009 12:46

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

tak ja musim jen sehnat mascarpone a je to. piskoty doma mam, ... no na amareto prdim, asi dam malicko rumu. bude to jist i tehulka, tak fakt mini

Není tady

#48 24. 3. 2009 22:26

majkafa
Host

Já kupuju krabici Tiramisu, myslím od Vitany. Peču přesně dle návodu. Je vynikající.
http://www.nakupdomu.cz/potraviny/insta … -375g.html

Upravil(a) majkafa (24. 3. 2009 22:29)

#49 25. 3. 2009 8:48

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Já měla pocit že tiramisu se nepeče.... no u nas prodavaji taky nejaky uz hotovy zabaleny tiramisu,ale co to bude to nevim, neni dovnitr videt.

Není tady

#50 25. 3. 2009 12:32

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

No Majka asi pece ten piskot na dno. Je otazka, jestli je tiramisù jen ten krem, nebo cela kompozice i s piskoty. Ja bych rekla, ze to vsechno dohromady, takze Majka pece cast tiramisù a zbytek pripravi mimo troubu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí