6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, delala jsem nedavno tiramisu a dopadlo to katastrofalne. Kdyz jsem smichala slehacku s mascaropne, tak mi to zhrudkovatelo. Zkousela jsem to podruhy a dopadlo to uplne stejne. Rada bych treti pokus ale mam z toho docela strach. Nevite nahodou, kde jsem udelala chybu nebo proc se to stalo? Diky
Není tady
Taurus - tak jsi odborník na tiramisu Ą. To by se nemělo stát, ale i tak bych to naplácala do formy. Přidávej pomalu a nepřelehej ! Ale z těch nevařených vajíček, sníh z bílků - tak to nevím, kdybych narazila někde na terčík - co spojuje loutek a bílek, brrrrr, asi bych u nikdy nic nejdela....
Není tady
No já mám tiramisu jak ho dělávala moje paní domácí v Anglii:
200 g ervé
250 g mascarpone (já dávám lučinu)
1/2 hrnku smetany na lehání
4 loutky
4 bílka
1/3 hrnku cukr krupice
hrnek silné kávy
1/3 hrnku cukr krupice jetě jednou
rum, pikoty (já pouívám dětské kulaté)
kakao
ervé+lučina rozlehat, přidat smetanu (nenalehanou) a loutky, zase rozlehat a přidat sníh ulehaný s cukrem (ta 1/3 hrnku)
pikoty namáčet v kávě s cukrem (to je ta druhá třetina hrnku), vyloit dno mísy, posypat kakaem, nalít asi jednu třetinu sýrové hmoty,pak zase pikoty, kakao, sýrová hmota... Poslední vrstva je sýrová a posypaná kakaem. A nechejte to uleet v lednici aspoň přes noc.
Dělávám to mojí mamce, kdy má doma nějakou slezinu s kamarádkama a zatím se vichni olizovali. Je to taky nezbytná součást vekerých oslav u nás.
Upravil(a) beduka (4. 3. 2008 21:52)
Není tady
Já bílky nedávám, jenom loutky. Taky dělávám z mascarpone ale nikdy se mi to zatím nesrazilo. Kdy nemám mascarpone, dělám z Lučiny.
Není tady
Aneri napsal(a):
Taurus - tak jsi odborník na tiramisu Ą. To by se nemělo stát, ale i tak bych to naplácala do formy. Přidávej pomalu a nepřelehej ! Ale z těch nevařených vajíček, sníh z bílků - tak to nevím, kdybych narazila někde na terčík - co spojuje loutek a bílek, brrrrr, asi bych u nikdy nic nejdela....
Ja jsem to taky do formy naplacala a pak jsem to s placem vyhazovala. Byla to narodni tragedie.... Fakt se to nedalo jist.
Není tady
A co se tyce tech nevarenych vajec, tak v receptu bylo, abych to uslehala nad vodni lazni. Tak nevim, jestli v tom nebyl problem. Stale mi to vrta hlavou.
Není tady
Taurus - stejně si myslím, e jsi to zalehala rychle. Měla jsi po trochách. A pokud se to má lehat ve vodní lázni, tak proto, aby se to nekazilo, dělají se tak krémy.Nebo jsi měla lehané teplé a mascarpone studené. Nevěřím, e by se to nedalo sníst, měla jsi z toho udělat nějakou trhanici na talíři, ozdobit lehačkou , čokoládou a říct, e to tak má být ! Jednou se to podaří ! Zkus lehačku a do toho pomazánkové máslo...ádné vejce.
Není tady
Ne ne, jsem si jista, ze vsechno melo spravnou teplotu... urictie jsem zaslehavala pomalu. No nic, radsi se na to vykaslu a najdu jiny recept. Vyhazovat to potreti je i na me moc silna kava. Ale dekuju.
Není tady
Ahojky, kadý vychvaluje tiramisu, tak jsem to chtěla taky zkusit. Dlouho jsem projíděla recepty na tuto "bombu" - nakonec jsem si vybrala recept od "milánské tchýně - resp. Daniely S.podobný je i od Kulíka 9. Říkala jsem si, radi kvalitní, a to stojí za to.
No, nejsem v kuchyni ádný nováček,ale musím popravdě říct, e stříka z bebe suenek - takté z babinetu měla větí úspěch. Tiramisu se mi nepovedlo.
První problém u představoval shánění materiálu. Naivně jsem si myslela, e půjdu do obchodu - v mém případě do Tesca a nakoupím suroviny. Neměli mascarpone (ani lučinu rodinku), neměli pikoty Savoiardi ani Paffiny, ale měli francouzské pikoty, tvarem stejné a neměli ani mandlový likér, který tam prý pasuje nejlépe. Tak honem do Delvity, tam jsem koupila mascarpone - no, kdy to spočítám - 2x pikoty po 20 Kč, 2x máslo po 46 Kč, ten likér u jsem radi nekupovala, rum postačí.
Take nejdřív cukr se loutky, pak máslo, pak sníh - no, ten krém byl podle mně moc řídký, nicméně,neznalá, nalila jsem ho tam a čekám a čekám u celý den, co to udělá, jestli to nějakou záhadou nezhoustne, zatím ne............krém je vylitý na dně plechu a pikoty jsou maličko vlhké jenom díky kávě. To nevím.............
Není tady
Já u jsem odzkouela několik receptů včetně toho pomazánkového másla a vdycky se podařilo.
Není tady
kosatko, zkus muj recept. zatim se vsem napoprve poved
ja jsem zkousela ruzne, i hotove v cukrarne, ale nic mi nechutnalo az ten z Anglie.
hodne stesti!
Není tady
Ahoj Kosatko,
a) tiramisu JE drahý pás, pokud ho neidí pomazánkovým máslem a podobně
b) mně je sympatický, e za deset minut je hotovo (chladnutí kávy nepočítám)
c) záleí na tom, co od tiramisu očekává. Tuhý jako pudink nikdy nebude. Pozor! Čím déle míchá mascarpone, tím je tekutějí, take jen nezbytně nutnou dobu.
d) pokud chce něco jetě rychlejíhoa tuího, doporučuju panna cotta ("vařená smetana"):
Do rendlíku vrazí čtvrt litru neulehané smetany (já dávám lehačku, ale lze i 12%, nebo míchám lehačku a mlíko, kdy toho potřebuju víc), balíček vanilkového cukru a balíček dortového elé Dr. Oetker. Zahřeje k varu, asi minutu jetě promíchává, nalije do studenou vodou vypláchnutých misek. Hotovo. Za deset minut je to tuhé.
Skvělé s horkými malinami, brusinkami a podobně. Já pouívám to dortové elé, je to karagenan (z mořských řas), ne ivočiná elatina, nemusí se namáčet a okamitě tuhně, ádné přes noc v lednici...
Není tady
Prosim, jaky je rozdil v chuti se zloutky a bez?
Není tady
Já jsem teda taky spokojená s tiramisu z pom. másla. Ani nepřemýlím, jestli lehat pomalu nebo rychle. Dám do lehače 2 pom.másla, 2 lehačky, vanilkový cukr a pustím to. Nikdy se mi nestalo, e by bylo řídké a vdycky bylo super.
Není tady
Mě se taky nejíp osvědčilo to s pom.másla a lehačky.Není to tak drahé,není to náročné na suroviny (protoe ne vude se dá bez problémů sehnat Mascarpone) a je to fakt dobrý.A pak taky aspoň pomalu spotřebovávám to Amareto které jsem dostala před lety jako dárek.
Není tady
Taky dělám z pom. másla a Lučiny, někdy dokonce přidám i tučný tvaroh ( kdy má přijít velká horda lidiček na mlsandu).S amaretem je to super, ale i s rumíkem jde pozřít... Cukrářské pikoty jsou samozřejmě lepí, ale ty obyč. Opavia, se také dají sníst. Kdy je to dobře vychlazené, zmizí z talířků jako blesk.
Není tady
Já krém míchám ručně, a tak mi to nezhrudkovatí. Ne e bych byla taková hospodyňka, ale nemám robota.
Bez loutků jsem to nezkouela, nemám ráda recepty, ze ketrých zbývají loutky/bílky, ale na kodu by to být nemělo, bude bělejí a moná trochu tuí, chuově nejspí lehčí, ale o moc ne, holt mascarpone je mascarpone...
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Já krém míchám ručně, a tak mi to nezhrudkovatí. Ne e bych byla taková hospodyňka, ale nemám robota.
Bez loutků jsem to nezkouela, nemám ráda recepty, ze ketrých zbývají loutky/bílky, ale na kodu by to být nemělo, bude bělejí a moná trochu tuí, chuově nejspí lehčí, ale o moc ne, holt mascarpone je mascarpone...
Diky. mascarpone uz je v lednici, tak o vikendu udelam, mnam.
Není tady
já ho zkouela podle tohoto receptu a je to moc dobré.Jinak u ho nedělám.Z mascarpone je to zbytečně drahé
Ingredience:
2x 200g pomazánkového másla bez příchuti
2x kelímky hotového vanilkového pudingu se lehačkou
instatní káva
pikoty
vanilinový cukr
rum
kakao
Příprava:
* uvaříme si silnou kávu, do které dáme 2 balení vanilinového cukru a 2 a 3 líce rumu - cukr i rum dle zváení a vlastní chuti
* dobře uleháme pomazánkové máslo, puding, 2 van. cukry a 5 lic rumu - cukr dle chuti, !! s rumem to nepřehánět, hmota pak patně zatuhne !!
Není tady
tohle vypadá na fotce taky pěkně
http://labuznik.com/recipe.php?ID=13889
Není tady
JABLKOVÉ TIRAMISU
Oloupané a nakrájené jablka s cukrem povaříme asi 5 minut. Mezitím si troe vody rozmícháme vanilkový pudink a vlijeme k jablkům a povaříme do zhoustnutí.
Dno mísy vyloíme pikoty, zakápneme rumem a přelijeme jablkovým pudinkem a postup opakujeme. zakončíme pikoty a ty potřeme kysanou smetanou, v které jsme rozmíchali vanilkový cukr.
Posypeme kakaem a dáme vychladit.
Není tady
tak ja musim jen sehnat mascarpone a je to. piskoty doma mam, ... no na amareto prdim, asi dam malicko rumu. bude to jist i tehulka, tak fakt mini
Není tady
Já kupuju krabici Tiramisu, myslím od Vitany. Peču přesně dle návodu. Je vynikající.
http://www.nakupdomu.cz/potraviny/insta … -375g.html
Upravil(a) majkafa (24. 3. 2009 22:29)
Já měla pocit e tiramisu se nepeče.... no u nas prodavaji taky nejaky uz hotovy zabaleny tiramisu,ale co to bude to nevim, neni dovnitr videt.
Není tady
No Majka asi pece ten piskot na dno. Je otazka, jestli je tiramisù jen ten krem, nebo cela kompozice i s piskoty. Ja bych rekla, ze to vsechno dohromady, takze Majka pece cast tiramisù a zbytek pripravi mimo troubu.
Není tady