Oznámení

15. října : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

15. října : Různé životní příběhy, trápení i radosti a starosti žen si s námi můžete pročítat v našem magazínu.

29. září : Uvařme si spolu dietní květákové kari.

#1 8. 5. 2007 19:03

Jackie
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 6. 2006
Příspěvky: 201

Dobré Tiramisu

Ahojky kuchtičky, chystám se dělat dobré tiramisu,ještě nemám vyzkoušený žádný recept,ikdyž jich mám spousty.
Děkuji za případný recept Jackie


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;28/st/20060310/n/Kubinek/dt/6/k/5acd/age.png[/url]
http://b1.lilypie.com/jOUlp2.png
http://jackie13.rajce.idnes.cz/Jarousek/#P1010017.JPG

Není tady

 

#2 8. 5. 2007 19:35

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Dobré Tiramisu

Tak my máme rádi to s kakaem. Takže ušlehám 2 šlehačky a do toho zašlehám 1-2 pomazánková másla, nebo Mascarpone/to je dražší/. Do větší dortové formy nasypu na dno kokos, piškoty, dost je pokapu silnou kávou, aby nebyly suché, krém, zasypu kakaem, piškoty, krém a nahoru zase kakao. Nechám do druhého dne.

Není tady

 

#3 8. 5. 2007 20:05

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: Dobré Tiramisu

Do formy dám piškoty, pokapu silnou kávou s rumem, dám krém (2 šlehačky,2 pomazánkové másla, trochu cukru), piškoty, krém. Nakonec posypat kakaem a nechat ztuhnout v lednici. Mňam!

Není tady

 

#4 8. 5. 2007 20:13

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobré Tiramisu

Nejradši mám šlehačka + mascarpone nebo šlehačka + Lučiny, to z pomazánkového másla u nás nechutná...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#5 17. 5. 2007 10:19

Jackie
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 6. 2006
Příspěvky: 201

Re: Dobré Tiramisu

Vyzkoušela jsem to tiramisu z pomazánkového másla, bylo moc dobré, zvlášť rodině chutnalo až na mě ani nezbylo...
Příště musím dělat větší množství.
Betty určitě vyzkouším i to z mascarpone, musím po něm pořádně kouknout v supermarketu.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;28/st/20060310/n/Kubinek/dt/6/k/5acd/age.png[/url]
http://b1.lilypie.com/jOUlp2.png
http://jackie13.rajce.idnes.cz/Jarousek/#P1010017.JPG

Není tady

 

#6 17. 5. 2007 10:44

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Dobré Tiramisu

Já bych řekla, že Mascarepone je zbytečně drahé a myslím, že obsahuje i více tuku/vždy po zákusku a kávičce chci hubnout :-)/, to záleží na tom, co komu vyhovuje.

Není tady

 

#7 17. 5. 2007 12:08

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobré Tiramisu

Macarpone je tučné jak blázen, však mám taky výčitky svědomí! Ale mívají u nás akce - kelímek za 24-26 no nekup to! Poměr tuku mezi Mascarpone a pomazánkovým jsem ale neporovnávala, já na to moc nehledím...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#8 3. 6. 2007 9:56

kulisek9
♥♥-----
Registrovaný: 5. 1. 2007
Příspěvky: 68

Re: Dobré Tiramisu

Ja delam tiramisu jen z mascarpone, oddelim bilky od zloutku, zloutky smicham s mascarpone a vanil. cukrem, podle chti muzem jeste dosladit, vedle usleham snih z bilku a pak to lehce vmicham do mascarpone.. no a pak uz jen dam na dno misek piskoty namocene v cerne kave (delam to bez konaku, nemam rada alkohol v dezertech) a navrsim hmotu.. posypu horkym kakaem a dam vychladit.. pred servirovanim jeste jednou posypu kakaem...

Není tady

 

#9 3. 6. 2007 10:11

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Dobré Tiramisu

.........nevařená vajíčka ??? Proč je tam dáváš?  A co salmoneloza, to bych považovala za riskantní...

Není tady

 

#10 3. 6. 2007 10:38

kulisek9
♥♥-----
Registrovaný: 5. 1. 2007
Příspěvky: 68

Re: Dobré Tiramisu

Davam je tam, protoze mam takovy recept... stary teda asi 10 let...

Není tady

 

#11 3. 6. 2007 18:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobré Tiramisu

já dávám jenom žloutky a  v těch salmonela nebývá ta bývá v bílku


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#12 3. 6. 2007 19:29

Yarka
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 5. 2006
Příspěvky: 159

Re: Dobré Tiramisu

Tak ja jsem zase slysela, ze naopak salmonela se vyskytuje prevazne ve zloutkach a v bilkach na. Tak jak to vlastne je !!!! Myslim, ze je dost dulezite to vedet. Budu se tedy dal pidit.

Není tady

 

#13 3. 6. 2007 19:31

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobré Tiramisu

Učila jsem obchodní provoz a zbožíznalství, též hygienu v potravinářství takže to vím zcela jistě.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#14 3. 6. 2007 19:32

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobré Tiramisu

z kloaky se salmonela dostane na skořápku a může proniknout do bílku, ale do žloutku neproniká.

Upravil(a) Bety (3. 6. 2007 19:32)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#15 3. 6. 2007 19:49

Yarka
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 5. 2006
Příspěvky: 159

Re: Dobré Tiramisu

Bety, dik. Jsem zase o neco chytrejsi. Fakt jsem byla presvedcena o opaku. A prave z tohoto duvodu nerada realizuji recepty, kde se pouzivaji syrove zloutky, jako je napriklad tiramisu. OK
Ale Bety, na druhou stranu, napr. zmrzlina, majoneza....to jsou produkty, kam se davaji zloutky, a tady casto slysis, ze si mame davat pozor prave na salmonelu.

Upravil(a) Yarka (3. 6. 2007 19:54)

Není tady

 

#16 3. 6. 2007 20:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobré Tiramisu

zmrzlina už se dávno  vajec nedělá, tam se právě dával sníh aby jí bylo víc, našlehaný sníh, a majonéza se ve výrobně dělá taky z celých vajec a oleje a problém je, když v rámci ušetření si dělají majonézu sami a dělají ji tepelně neuprav enou, protože ta z obchodu je vařená n a páře, tam salmonelu nedostaneš, jen z nějakých pofiderních výroben ANEBO když ve výrobně nedodrží technologické postupy. Vrestauracích často, když jim dojde tatarka, tak hodí vejcea olej do robotu, umíchají si majonézu, do toho cibulku a nadrobno okurek + trošku okurkové vody a voila - tatarka je na světě a salmonela taky....(já dělala v socializmu technologa stravování pro teplou kuchyni, cukrárnu a studenou výrobnu, takže technologické postupy a normy=vlastně podrobné předpisy - recepty na vaření a vyrábění jsem měla dobře nastudované).


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#17 3. 6. 2007 20:26

Yarka
♥♥♥----
Registrovaný: 27. 5. 2006
Příspěvky: 159

Re: Dobré Tiramisu

Ahoj Bety, ja te zdravim z Holandska. To je prima, mam to od experta, stempl k tomu nepotrebuju. Muj manzel a syn maji pristi tyden narozeniny, tak chci udelat neco dobreho. Holandanky  nepecou, vsechno koupi, ale ja mam rada k pohosteni neco "jineho" nez to, co dostanes vsude.  Rozhodla jsem se, ze udelam tu strechu. BeBe susenky jsem zakoupila v kvetnu pri me posledni navsteve Cech, tvaroh musim dat vykapat, tady je moc mokry. Mascarpone je moc tucny a z hlediska dobre hospodynky taky desne drahy. V sobotu se na to vrhnu a v nedeli se budou vsichni jevit.......
A priste udelam to tiramisu, ve vsech italskych receptech jsou uvedane zloutky. Tak ted uz beze strachu....

Není tady

 

#18 4. 6. 2007 9:45

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Dobré Tiramisu

Tak dobrou chuť to já koukám kam až se ty recepty z Babinetu dostanou!


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#19 4. 6. 2007 14:35

kulisek9
♥♥-----
Registrovaný: 5. 1. 2007
Příspěvky: 68

Re: Dobré Tiramisu

Jo jo, je to tak... nasla jsem recept...

Tiramisu originál

• 3 vajcia
• 3 PL kryštálového cukru
• 300g mascarpone
• 200g piškót (ja dávam tie s cukrom na vrchu - savoiardi)
• káva (asi 3 hrnčeky)
• kakao na ozdobu

Bielka vyšľaháme s polovicou PL cukru (na sneh). Žĺtka zmiešame so zvyšným cukrom, pridáme mascarpone a jemne premiešame. Potom pomaly pridávame sneh. Do formy poukladáme v káve namočené piškóty a prikryjeme krémom. A tak sa to opakuje. Nakoniec posypeme kakaom. Necháme v chladničke minimálne 2 hodiny. Do kávy sa môžeme pridať rum alebo rumovú príchuť.

Není tady

 

#20 4. 6. 2007 14:37

kulisek9
♥♥-----
Registrovaný: 5. 1. 2007
Příspěvky: 68

Re: Dobré Tiramisu

Není tady

 

#21 8. 6. 2007 0:45

Britana
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 18. 1. 2006
Příspěvky: 268

Re: Dobré Tiramisu

Asi 3 týdny jsem doma skladovala dlouhé cukrárské piškoty, že jako budu dělat TIRAMISU.Další potřebné věci jsem nedokoupila. A jednou v noci mně napadlo, že udělám "teramisu" no jpo, ale z čehu?  Uvařila jsem vanilkový pudink /3 pudinky na 1l mléka/, do teplého pudin.dala máslo. piskoty namočila v inst.kávě po obou stranách, do kávy trochu rumu a pak už jen vršila do tří řad. ...bylo to také super.

Není tady

 

#22 23. 8. 2007 7:57

soptík
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 526

Re: Dobré Tiramisu

prosím prosím... já to nedělala a tak nevím:
pomazánkové máslo jaké (jasné že bez příchuťě a kolik g?
Takže vyšlehám šlehačku a do té přidávám pomazánkové máslo a nebo rovnou to smíchám se šlehačkou a pak šlehám vše v jenom?
Nebo to mám zkusit i s Lučinou? nebo co kdybych tam dala tvaroh? to už by asi nebylo ono , že?
Koukám , že je to rychlovka, tak bych něco takového udělala...ehm, hlvaně že se snažím tolik netloustnout...


http://www.rodice.cz/metrik/3255.png
http://bd.lilypie.com/950op2/.png

Není tady

 

#23 23. 8. 2007 9:51

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Dobré Tiramisu

Já vyšlehám částečně šlehačku se ztužovačem a pak dám 2 pomazánková másla a mascarpone.  Někdy jsem dělala i z lučiny, ale  mascarpone je  lahodnější, jemnější. Myslím, že cena  není o tolik větší - masparpone pořídím něco přes 30 Kč a Lučina Rodinka stojí asi 29 kč. Tudíž zanedbatelný rozdíl.   Je to dost syté, takže stačí si vzít kousek a tudíž moc neztloustnete, pokud ho tedy nesníte celý  a  každý týden.big_smile


"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#24 23. 8. 2007 11:09

Daniela S.
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 26. 11. 2006
Příspěvky: 914

Re: Dobré Tiramisu

Tak vás čtu a nestačím se divit. "Tiramisu" z pomazánkového másla, šlehačky, kokosu a bez vajec... Hmm... a to se ještě pořád jmenuje tiramisu? va

Můj recept od milánské tchyně zní:

0,5 kg mascarpone (ano, toho tučného, v Itálii má 85 % tuku, u nás kolem 80 %, což, ANO, je jako máslo, a ANO, proto je to tak dobré tongue )
3 vejce (a to syrová!)
5 lžic cukru
dlouhé cukrářské piškoty Savoiardi, u nás odpovídají nejvíc Paffini od Sedity
silná káva (nejlépe presso)
kdo chce, likér (koňak, maraschino...)
kakao

Nejdřív se uvaří káva a nechá vychladnout, nesmí být teplá.

Vymíchají se žloutky s cukrem, přídá mascarpone a sníh z bílku, eventuálně likér. Piškoty se rychle protáhnou kávou, vyskládají se na dno a na boky formy/plechu/krabice. Následuje vrstva krému, vrstva piškotů a vrstva krému. Povrch posypat kakaem a vrazit do lednice. Ortodoxní labužníci nechají před podáváním namrazit (ne zmrazit!), neboť tiramisu jest původem semifreddo, čili něco jako poloviční zmrzlina.

Není tady

 

#25 23. 8. 2007 12:08

host eska
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 21. 4. 2006
Příspěvky: 1299

Re: Dobré Tiramisu

Daniela S. napsal(a):

Tak vás čtu a nestačím se divit. "Tiramisu" z pomazánkového másla, šlehačky, kokosu a bez vajec... Hmm... a to se ještě pořád jmenuje tiramisu? va

Můj recept od milánské tchyně zní:

.

Jo, v kávě přesně třikrát rychle otočit ten Savoiard smile vyzkoušené, ověřené smile


všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů