Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 7. 5. 2007 20:01

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

smrad....

Prosím o radu, vedle mého bytu bydlí podivín, chlapík, kterej neuklízí, v bytě nemá ani vodu, ale má možnost vařit (nevím jak myje nádobí) a strašně kouří. V bytě má jak po výbuchu (říkají chlapi co tam chodí na odečty, prý si musí brát roušku aby tam vydrželi), no a ten smrad z jeho bytu jde jak na chodbu, což mě tolik netrápí, ale hlavně stoupačkou k nám do bytu, někdy taky oknem. Ten puch je šílenej, nevím, jestli mám nějakou šanci tomuhle udělat přítrž..... byty jsou v podílovém vlastnictví a já nevím, kam se obrátit..... jemu to říkat nemá smysl,takovej člověk vůbec nepochopí o co mi jde.... díky za rady...

Není tady

 

#2 7. 5. 2007 20:10

estelle
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 11. 2006
Příspěvky: 564

Re: smrad....

On jako vlastník bytu, i pokud byt spoluvlastní, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, i pachy. Viděla bych to na žalobu vůči sousedovi na zdržení se zásahů do vlastnického práva. Jinak s nim asi nehneš.

Není tady

 

#3 7. 5. 2007 20:11

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: smrad....

Něco podobného mám i já. V bytě pode mnou bydlí dva lidé a pes. Sousedi neustále kouří a pes nechodí moc často ven a potřebu vykonává doma. V létě, když mám otevřená okna, všechen jejich smrad mám v bytě, protože oni pořád větrají. Je to velice nepříjemné (stupačky fungují samozřejmě taky), trvá to už moc let a taky si stím nevím rady.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#4 7. 5. 2007 20:12

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: smrad....

Čekanko, podílové vlastnictví znamená, že bydlíte v domě, ve kterém je Společenství vlastníků bytových jednotek?


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#5 7. 5. 2007 20:26

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: smrad....

Jo jo, společenství vlastníků bytů. Je to fakt puch, dřív mi to taky vadilo, ale chodila jsem do práce, tak jsem nebyla tolik doma, ted jsem na rizikáči a fakt trpím. Soused nedělá, je pořád zavřenej a ty jeho smrady nám otravujou život.

Co takhle napsat mu dopis, ve kterém mu citlivě napíšu že nás zápach z jeho bytu opravdu obtěžuje, taky sem vezmu paní, která je jakoby správcová baráku, aby čuchla do naší koupelny, jako abych měla alibi a pokud se nic nezmění, tak asi tu žalobu..... ale bojím se, aby mi soused nezačal dělat zle....

Není tady

 

#6 7. 5. 2007 20:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: smrad....

Asi to bude jediné rozumné řešení.
To, že si někdo koupí byt do osobního vlastnictví neznamená, že může obtěžovat ostatní nájemníky puchem. Navíc jsi nastávající maminka na rizikovce, tak by se o Tvé problémy mělo začít Společenství vlastníků zajímat.
Jestli chlápek v bytě neuklízí, kdo ví, co je uvnitř za humus usch
A to jsem viděla v TV relaci o nepřizpůsobivých jedincích (manželé) kterí chovali v příšerných hygienických podmínkách na venkově smečku psů. Byla tam i reportហs jejich bývalým domácím, kterému tohle dělali v pražském bytě a poté, co se jich zbavil, popisoval, jak nákladnou sanací musel po nich zdevastovaný a zasmraděný byt projít usch
Čekanko, a navíc bych být Tebou oslovila hygienika. Jsi na rizikovce, v bytě, do kterého proniká smrad bude zanedlouho žít malé miminko. Na Tvém místě bych začala rázně jednat.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#7 7. 5. 2007 21:06

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: smrad....

no budu muset něco fakt dělat, říkat mu nic nebudu, on je mentálně trochu retardovaný, do plnoletosti žil v ústavu, potom si ho otec vzal k sobě. Teď si jeho otec našel ženskou a odstěhoval se, no a synáček si tam smrdí sám.... nemá peníze a byt je v příšerném stavu. Já to chápu, a si dělá co chce, ale dokud se mě to netýká, v momentě kdy mi jeho smrad letí bytem jsem fakt nepříčetná. Přes zimu je to dobrý, nemají topení, takže bydlí někde jinde, ale přes léto fakt trpíme....

Není tady

 

#8 7. 5. 2007 21:20

lindaB
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 3. 2007
Příspěvky: 1187

Re: smrad....

obávám se, že nic nezmůžeš..V domě,v bytě pod mojí mamkou, bydlí dva staří lidé a ten smrad a bordel u nich je nepředstavitelný.Nikdy jsem tam sice nebyla,ale mají byt zároveň s chodníkem, takže je tam vidět a smrad se line stoupačkou,nebo stačí aby větrali.
Pokud tam jdou dělat odečty měřáků obvykle se všichni pozvrací.Prý vůbec nesplachují na WC,pomočují se,kálejí pod sebe,nemají lednici,takže se jim kazí potraviny.Navíc jsou sběratelé všelijakého odpadu,takže je byt zanesen veteší.
Byty patří městu,stále si na ně někdo chodí stěžovat,chodí tam hygiena, ale nic nepomáhá.Odmítli se vystěhovat do domova důchodců a nikdo s nimi nehne.

Není tady

 

#9 7. 5. 2007 22:10

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: smrad....

Čekanka: no výborně - jak jsem pochopila, tak byt je tatínka, který se o problémového retardu vůbec nestará.
Takže bych si zjistila tatínka a stíhala bych jeho. Majitelem bytu je jistě on, tak a si zjedná pořádek.
To, v čem žije syn a jak v tom dokáže existovat, fakt nechápu. Píšeš, že v bytě není voda a zároveň nemají topení na zimu usch takže přes zimu bydlí jinde. To teda musí být byteček jak klícka big_smile
Fakt být Tebou, tak rozjedu rodeo. Synek, který pobýval v ústavu až do plnoletosti, zřejmě není schopen pro svoji momentální zaostalost big_smile byt udržovat v přijatelném stavu. Vsadila bych se, že pobírá invalidní důchod na hlavu, takže s ním nemá cenu nic řešit a celou záležitost bych směrovala na tatínka - majitele bytu.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#10 7. 5. 2007 22:19

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: smrad....

no zítra mu napíšu dopis, že zápach z jejich bytu nás obtěžuje. Uvidíme co se stane, už jsem napsala dotaz i na hygienu. Ještě zkusím tu paní, co se tu stará o barák, jestli nemá nějaký nápad co s nima.... určitě se nehodlám smířit s tím, že budu žít s miminem ve smradu. díky

Není tady

 

#11 8. 5. 2007 20:13

Jessie
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 809

Re: smrad....

Čistě teoreticky - pokud je syn mentálně retardovaný, tak musí mít opatrovníka a ten se o něj musí starat, (zřejmě to bude otec) potom by se to dalo řešit i přes otce jako zanedbání povinné péče. Ale je to jen teorie


Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

 

#12 9. 5. 2007 8:58

lindaB
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 3. 2007
Příspěvky: 1187

Re: smrad....

pokud je mentálně retardovaný, ale není zbavený svéprávnosti, tak žádného opatrovníka mít nemusí..

Není tady

 

#13 11. 6. 2007 23:12

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: smrad....

tak jsem dopadla jak sedláci u chlumce grater

sousedovi jsem napsala velmi slušný dopis, že zápach z jejich bytu nás obtěžuje. Nestalo se nic, smrad k nám samozřejmě vesele proudí dál.

Obrátila jsem se na hygienika a odpověděli mi, že nemůžou nic dělat, abych se obrátila na přestupkovou komisi města nebo na právníka a podala na sousedy žalobu.

Tak nevím jestli se do toho mám pouštět, ale ten puch je v těhle vedrech fakt šílenej. My byt už dva roky předěláváme, makáme, každou korunu do něj vrazíme, abychom si pak večír sedli do smradu od nepořádného souseda.....

situace je o to horší, že v bytě už zase bydlí oba smraďoši, dneska kolem mě prošli na chodbě a opravdu se mi zvednul žaludek jak smrděli a co teprve v tom bytě. Fakt nevím co s tím....

Není tady

 

#14 11. 6. 2007 23:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: smrad....

Proc to nezkusis pres policii,treba by se dalo neco delat.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#15 12. 6. 2007 4:53

šarik
Host

Re: smrad....

Nezapomeň, že Občanské judo je vždy na vaší straně. Takový týpky už řešili několikrát, tak jim pošli emajl, na koho se mᚠobrátit oni ti poradí kam se obrátit. Tady nepomůžou žádné dopisy a domluvy. Něco podobného je mým sousedem a jediná domluva je s ním přes soud.
Jinak se tím obecně zabývá § 127 OZ. A jestli jsi vlastníkem bytu, tak se týpka také týká § 14 zákona 65/2002.

 

#16 13. 6. 2007 11:45

balonek
♥♥♥♥---
Registrovaný: 3. 5. 2007
Příspěvky: 482

Re: smrad....

Pod náma bydlí rodinka s několika psy a několika kočkami (jednou jsem jich jen na balkoně napočítala 6 - koček ) a psů jsem viděla - 4. Smrdí jako ščur, tahne se to stupčkama, je to cítit na balkoně, táhne se to i oknama v ložnici a dětském pokojíku. A to, i když je mají zavřená. Pokud usoudí, že vyvětrají, je to na omdlení. Nechápu, jak v tom mohou žít, ale nevadí jim to...skurt je "veselá perspektiva " dát problém k soudu, poplatit všechny soudní výlohy, a eventuelně se ani nedomoci nápravy, protože kdo bude posuzovat, jestli okolí bytu páchne "nad přípustnou normu či ne roll

Není tady

 

#17 13. 6. 2007 12:21

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))
Registrovaný: 13. 4. 2006
Příspěvky: 7401

Re: smrad....

no tak skutečně bych taky doporučila občanský judo...... va

i když pravda soud a výlohy telka těžko zplatí a ti smradoši že budou v televizi...a nějaká ostuda jim je asi putna tekže ...radu vlastně nemám...a upřímě si to nedovedu ani představit....:-(((

Upravil(a) adra (13. 6. 2007 12:22)


Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

 

#18 14. 6. 2007 22:01

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: smrad....

balonek: já osobně si nedovedu představit, že bych si do MĚSTSKÉHO bytu natáhla podobný zvěřinec - 6 koček a 4 psy, což by  společně se mnou živořilo v uzavřeném prostoru usch
Mám sice obsáhlý kočičinec, ale v domku na vesnici, kde mají číči možnost pravidělného výběhu na zahradu u domu o výměře cca 500 m2. Nestalo se mi, aby mi kočky přes léto v domě udělaly nějakou neplechu - v domě mají sice kočičí WC, ale přes léto je stelivo uvnitř prakticky netknuté, panč je pro číči přirozenější courat venku a svoji pravidelnou potřebu vykonat tam. Nedovedu si představit, že bych si do BYTU pořídila zvířata v nadměrném množství, nestačila po nich uklízet a čuchala jako majitelka smrad usch


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#19 19. 6. 2007 13:52

balonek
♥♥♥♥---
Registrovaný: 3. 5. 2007
Příspěvky: 482

Re: smrad....

Kiaro, já si to taky nedovedu představit, ale sousedi asi ano. sad Nechápu!!! že jim nevadí v tom vegetovat, protože když otevřou okno, smrad zesílí na koncentraci neúnosnou - je to, jako kdyby se člověk čichl ke usch  čpavku. Možná mají otupené čichové receptory, my  bohužel ne

Není tady

 

#20 11. 7. 2007 9:32

Matali
♥♥♥♥---
Místo: Teplice
Registrovaný: 4. 4. 2007
Příspěvky: 420

Re: smrad....

S něčím se vám přiznám,moje maminka je alkoholička,do svého bytu nikoho nepustí.V současné době je v nemocnici,protože ji přestávají fungovat játra a v břiše se jí tvoří voda.V poslední době přestala chodit i ke své dr,dr zavolala sousedka a šupem s ní do nemocnice.V posledních dvou letech,žije naprosto hrozně... má v bytě odpadky,sousedy otravuje hrozný zápach.Myslela jsem,že narození mého syna přivede mojí mamku zpátky do života,ale nestalo se.Jen se to ještě zhoršilo,když chci přijet na návštěvu,tak nemůžu,když jí zavolám odmítne mě,bydlím 130 km daleko,když tam přijedu nečekaně tak mě nechá stát před dveřmi,to se stydí ale nic s tím nedělá.Loni,tam byli hasiči,protože jí hořely nedopalky na balkoně...,díky tomu,že tam poslali policii,začala dr spolupracovat a díky obecnému ohrožení ji poslali na protialkoholní,byla na detoxu,volala jsem tam každou chvíli,protože mi řekli,že může umřít,kvůli špatné fukci jater,po skončení detoxu se sebrala a šla domů po 10 dnech.My mezi tím jsme uklidili byt a bylo opravdu strašný co tam měla.Teď jak je v nemocnici jsme tam zas uklidili,ale jestli se rozhodne jít domů tak se bude situace opakovat.Jedinou možností je asi zbavení svépravnosti,zvažuju jestli to mám udělat.Už dřív jsem volala její doktorce,dokuď tam chodila a prosila jí a jí vysvětlí nutnost léčení,ale bohužel ta od toho dávala ruce pryč,docela mě ale překvapila,že loni takhle zareagovala.
Posílali jsme i fotky na městský úřad,ale když je nepustila do bytu nemohli nic dělat.Hygiena také ne.


https://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/6wM9E24.jpghttps://lb1f.lilypie.com/6wM9p2.png


https://lbyf.lilypie.com/FXs9p2.png

Není tady

 

#21 11. 7. 2007 13:31

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: smrad....

Matali, musí to být hrozné, vidět takto žít vlastní mámu. A když s tím nejde nic dělat.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#22 11. 7. 2007 15:06

Matali
♥♥♥♥---
Místo: Teplice
Registrovaný: 4. 4. 2007
Příspěvky: 420

Re: smrad....

Judy,to ano.Její ošetřující doktor v nemocnici,my řekl,že játra ji fungují tak z 20 procent a dává jí několik měsíců života u ní transplantace nepřipadá v úvahu a léky na to nejsou prostě nic...


https://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/6wM9E24.jpghttps://lb1f.lilypie.com/6wM9p2.png


https://lbyf.lilypie.com/FXs9p2.png

Není tady

 

#23 22. 7. 2008 22:16

Matali
♥♥♥♥---
Místo: Teplice
Registrovaný: 4. 4. 2007
Příspěvky: 420

Re: smrad....

Jen jsem chtěla napsat,že je moje maminka o víkendu zemřela.Loni v létě jsem podala návrh na zbavení svépravnosti,protože to jediné snad dokáže zastavit to jak žije až nyní  byl  zvolen opatrovník,já jsem se opatrovnictví vzdala,protože máme dvě malé děti a jsem 130 kilometů daleko,minulý týden za ní byli seznámili ji s celou situací,že bude dostávat pouze kapesné a oni se postarají o vše ostatní a ona si uvědomila,že už nebude moct pít jak se jí zachce a tak nejspíš se opila tak,že už to její tělo prostě nevydrželo....je mi to strašně líto,že takhle musela skončit,ale já jsem se nemohla obětovat a žít s ní celý život aby nezůstala sama a aby nezřízeně nepila.Mám určité výčitky,že na tom částečně mám i vinu.Jsem z toho rozhozená i když naše vztahy opravdu byly špatné mám ji zazlé,že vůbec nejevila zájem o naše děti a jen se utápěla pořád ve vlastním žalu,jak ji všichni opustili,jak je sama atd.


https://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/6wM9E24.jpghttps://lb1f.lilypie.com/6wM9p2.png


https://lbyf.lilypie.com/FXs9p2.png

Není tady

 

#24 22. 7. 2008 23:51

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: smrad....

Matali, je mi to líto. A byla jakákoliv, byla to Tvoje máma. Nevím, nakolik jsou Tvoje vlastní výčitky na místě, ale každý rodič se přece musí smířit s tím, že mu děti jednou odejdou a založí si svoje vlastní rodiny. Naštěstí nemám vlastní zkušenost v blízké rodině, ale s lidmi, kteří propadli alkoholu, to musí být velice těžké. Navíc je možné, že by maminka pila i v případě, že bys bydlela s ní. Všechno nemůžeme za naše blízké vyřešit, i kdybychom moc chtěli.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#25 23. 7. 2008 13:57

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 6. 2008
Příspěvky: 21872
Web

Re: smrad....

Tohle je paragraf 127, s tíhle se dá uspět jak u soudu, tak u přestupkové komise.

estelle napsal(a):

On jako vlastník bytu, i pokud byt spoluvlastní, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, i pachy. Viděla bych to na žalobu vůči sousedovi na zdržení se zásahů do vlastnického práva. Jinak s nim asi nehneš.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů