29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím všechny zahrádkáře a nadšence pro všechno, co roste... Na zahradě jsme zasadili cca 50 habrů a najednou jsme zjistili, že pod některými udělal hraboš nory a chudák habry uschnuly. Můžete mi poradit, co Vám na hraboše zabralo? Děkuju.
Není tady
Nemáte někdo zkušenosti s patronama KROUNEX?? pomohly vám nebo máte dál podhrabanou zahradu
Není tady
Pomáhá jedině kočka.
Není tady
Taky jsem vyzkoušela vše od patron (možná je to na chvíli zničilo), přes otrávené zrní (příští rok vyrostlo v kytkách obilí), plašiče z petláhví a nic. Jen Krtex - na odhánění krtků (jsou chráněni) - odehnal hraboše ze záhonu někam jinam. Taky jsem četla, že mají dobrý čich a vadí jim hnojivo, tak do růží ho cpu do těch děr. Kočku zkusit nemohu, mám psa.
Není tady
Nám se podařilo hraboše chytit,konkrétně rejsky ti užírají kořínky snad všemu na zahradě jen né trávě Potřebuješ k tomu velkouk 5 litrovou zavařovačku (možno sehnat v restauracích od okurků ) tu zahrabeš do země tak,aby konec láhve byl vodorovně s půdou,nejlepší je to zahrabat tam kde mají hraboši nejvíce dír,tak třeba před dírou a nalít do jené třetiny láhve vodu.No a pak musíš čekat,hraboši v noci vylézají ven a často si spletou otvor láhve s vlastním otvorem,spadnou tam a utopí se.Doporučuji dát tak 2 láhve na jejich území.Snad ti to pomůže jako nám
Není tady
Tak patrony zklamaly asi nosí plynovou masku
a co je to krtex????
Není tady
Krtex jsou kuličky vonící po citronu, prý jim nevoní a opustí území. Krtek je chráněný, tak ho to jen vyžene. U nás to zabralo i na hraboše, záhon s kytkama byl podtunelovaný a po krtexu bleskově zmizeli.
Není tady
Do všech děr nasypat chloramin, pořádně zalít vodou a ucpat díry, potom umístit na zahradu elektronický plašič na hraboše aby sousedovy hraboše nenapadlo se u vás po čase zabydlet. 1kg chloraminu se dá koupit tak za 150kč a plašič asi za 4stovky (používáme v diskusích dobře hodnocený plašič deramax-cvrček).
Není tady