Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 5. 2007 23:46

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Re: Stop KOJENÍ :-((

JO a když jsem přestávala, tak vzhledem k tomu že jsem mlíčka měla opravdu málo stačilo přiložit jeden den  jen ob jedno kojení, pak jen dvakrát ráno, pak za dva dny a už nebylo nic.
Stačí pomalu ubírat, případně nakojit když budeš cítit že máš prsa nalitá.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#27 7. 5. 2007 0:18

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

bara26 napsal(a):

bílá kočka napsal(a):

na zvíšení mléka laktace kmín +fenikl+anýz smile
na ukončení mléka konec laktace list ořešáku vlašského+šištice chmelu pít jako čaj grater věř,že dítě nemusí plakat hlady ,ale bolestí bříška,já jsem kojila půl roku,malá jedla půl roku po půl hodině byl to záběr,pak jsem začala přikrmovat kdybych to mohla vráti,tak bych kojila rok,protože pak se ukázalo,že malá neřvala hlady,ale bolestí bříška měla totiš candidu a chlamydie sad

A to si myslíš,že neřvala hlady,když jsi ji krmila po půl hodině?To mi přijde divný vissla

Já už mám odrostlé děti big_smile ale dobře si pamatuji na své první kojení kdy malá věčně brečela a chtěla pít pořád roll alespoň jsem si to myslela já a kdo to měl vědět líp než maminka že?? No ale asi opravdu plakala,proto že jsem to s ní neuměla wink kojila jsem jen 2 měsíce plně a pak začla přikrmovat a do 14 dnů přestala kojit, protože byla fikaná a z flašky to měla bez práce tak z prsa už něchtěla roll
Říkal jsem si málo mlíčka, nepřibývá na váze je to jasné ze mne žádná kojná nebude big_smile
Při druhém porodu už jsem měla připravenou umělou výživu, ale byla jsem už o něco moudřejší a věděla jsem že opravdu nesmím často kojit 2,5-3hodinky rozestup je nutný, aby dítě tu stravu zpracovalo, protože jinak jej bolí bříško - ono křičí - vy jej nakojíte a je to stále dokola dumbom Prsa teda nic moc obyčejné dvojky a kojila jsem do 18 měsíců, plně jsem kojila do roku on nic jiného nesměl, měl problém s ledvinami. Doktorka vždycky říkala ty mámin dudlíku lol přibýval ostošest i když se mi zdálo, že prsa vůbec nejsou plné. Primář na děckém mi vysvětlil, že prsa nejsou sáček s mlíkem lol kde stačí zmáčknout a teče. Mlíko se tvoří postupně, nejprve jsou tam obrané látky a to "zadní mlíko" které si vytahá, teda když vysílením neusne wink to je velmi výživné stolt
Takže každé kojení je jiné i když jde o stejnou maminku wink třeba to příště bude lepší tummenupp

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#28 7. 5. 2007 0:28

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Megg napsal(a):

Vím, že je to u mě dost velký paradox, ale potřebovala bych poradit, jak se zbavit mateřského mléka.
Zkoušela jsem snad všechno, aby se mi mlíčko tvořilo, opravdu všechno,co jste mi holky moje radily, odstříkávat, nahřívat prsa, přikládat častěji... dumbom prostě všechno a mlíčka pořád ubývá. Po 1,5hod odstříkávám, i v noci a za celý den mám max. 150ml a nervy v háji. Malá pořád křičí hladem a já jsem už psychicky nadně.

Proto jsem se rozhodla, že budu krmit umělým, teda já se pořád snažím mlíčko nějak zachránit, ale každý mi už radí, ať se na to vyprdnu a prostě krmím NUTRILONEM a hotovo.

Potřebovala bych od Vás poradit, jak se zbavit mlíčka, který se mi sem tam tvoří. Vím, že dřív se nějak obvazovaly prsa obvazem, ale jak se to dělá teď??
Říkala jsem si, že bych si dala solux, potom všechno odstříkala a zavázala, ale nevím nevím...

Když už vidím prso a odsávačku, skáče mi kopřivka... už ať je to všechno za mnou... va grater

Megg, koukej co nejdéle kojit přirozenou cestou. Je to jednak pro Tvoje dobro, jednak pro dobro Tvého dítěte.
Nechtěj se předčasně zbavit mléka tím, že si budeš obvazovat prsa. Tím docílíš jedné jediné věci - že Ti po násilném ukončení kojení prsa rapidně povadnou sad nebo Ti zůstane jedno prso větší a druhé menší sad

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#29 7. 5. 2007 10:41

Ambra
Host

666salome, nesouhlasím, že odstupy mezi kojením jsou nutné. 8 týdnů jsem kojila přes den každou hodinu. A to přikládání trvalo někdy i hodinu (večer i 2) a za hodinu znova. Po 8 mi týdnech si to malá sama posunula na 2 hod a po 3,5 měsících asi na 3 hod. Problémy s bříškem má doteď a žádnou změnu jsem prodloužením intervalů mezi kojeníma nezaznamenala. Myslím, že nejlepší je se přizpůsobit tomu, co dítě potřebuje, než nu nějaký rytmus násilím vnucovat. Nám ho vnucovali a já furt mamce zvracela a v nemocnici s podezřením na žaludeční vředy jsem byla poprvé 8mi letech.

Megg, myslím, že je důležité udělat maximum, abys měla čisté svědomí a v budoucnu si to nevyčítala a když to nepůjde, tak se nestresovat. Umělé výživy jsou kvalitní. Myslím, že není rozumné, aby ses snažila násilně ukončit laktaci. Stejně jako většina holek bych to viděla tak, abys nakojila a pak dokrmila UM. Každá trocha MM je pro mimi dobrá.

#30 7. 5. 2007 11:30

Renca
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Ahoj Megg,
rozhodla sjem se prispet take troskou do mlejna smile
Kluka jsem kojila cca 6 tydnu a duvodem bylo i pres veskerou snahu kojici caje strava,zivotosprava,vyrovnana psychicky jsme byla a pres to po 4 tydnech se mi zacalo tvorit mleko jen v jednom prsu na rady lekarky jsme prave to prso uprednostnovala pred druhym ktere bylo az nadmerne nalite,odstrikavala a snazila se co jsme mohla ovsem prisla prvni MS 5 tydnu po porodu,kluk to prestal chtit,ale nic jineho nedostal tak nasledne hlady na doporuceni lekarky i prestoto obdobi mleko pil,jenze ve slabsim prsu jsem ztratila mleko uplne a ve druhem byo minimum co mu stacilo k obzive..presly jsme na UM a v ten moment odmitl uplne moje me pokusy dat nutrilon neco odstrikat coz u me bylo neco kolem 30 ml vic se odstrikat nepodarilo a smichat to a primet ho zas k prsu..neuspesne zkusila sjem ho pak nechat jen natom jednom slabem prsu na doporuceni mudr a kluk rval rval a rval ja byla na nervy,manzeůl na nervy,prestal pribyvat a to byl definitivni konec.Dala jsem ho na UM a byl znej zase nervouci klucik po dobu mesice sjme poctive odstrikavala jenze porad min a min zacala sjem na 30 ml a zkoncila na 15 ml a na doporuceni sjem toho zanechala jelikoz to nemelo vyznam.

U dcery jsme mela krasne nalita prsa holka pila nervala,pribyvala po spatne zkusenosti jsem delala vse proto abych kojila..jenze melka zacalo po 14 dnech ubyvat opet na doporuceni kdy mala zacala byt nevrla jsem kojila casto cca co hodinu nasledne co pul hodiny a zacala posleze rvat a pak jsem mela dojem ze jen a jen kojim a presto jsme vydrzela a v cca v ejjich 3 tydnech sjem opet ztratila z jednoho prsu mleko tentokrat uplne byli jsem na jednom holka rvala nepribyvala a po me a doktorky snahy se to vyresilo ze v jejich 5 tydnech jsem o melko ze dne na den prisla uplne..a tudiz mala zkoncila na UM zase jsem mesic odstrikavala ikdyz nic neteklo a nic tak sjem laktaci opet ukoncila..Jeste bych podotkla ze opet ve 4 tydnu od porodu prisla MS.

Doktorky jak pediatricka tak gynekolozka se shodly ze pri dalsim pripadnem porodu by laktace dopadla podobne a ze nejsem prvni ani posledni..

To ma zkusenost...samozrejme chapu ze kojeni je dulezite pro miminka do 1 roku jenze kdyz to nejde tak to nejde a nez dite utrapit vyrvanim,hladem a nepribyvanim je lespi to ukoncit.Mozna to zni ze jsme matka co kojit nechce ale neni tomu tak chtela jsem a moc me mrzi ze to pokazde dopadlo tak jak dopadlo,ale takovy je proste zivot..
Co se nemoci tyka tak nas kluk na nemoci netrpel nez sel do skolky a tam ymlsim ze onemocni i kojene dite a Anetka ma sice problemy a marodi casteji,ale ma to jiz od narozeni navic je tu sourozenec z kolektivu takze nemuzu posoudit zda to anto am vliv nebo ne.Jen ze zkusenosti jedne maminky ktera kojila cca do 15 mesicu a chlapecek neustaly zanet prudusek.

Na laktaci u me tedy spise provizorne ma doporuceni lekarky  volne dostupne v lekarne HOMEOPATIKA ktere zastavuji laktaci.
Doktorka nase nabizi i prasky,ale ty maji dost casto pry vedlejsi ucinky..

Megg,pokus se jeste to zachranit,ale neber to az do rozporu s prirodou.

Upravil(a) Renca (7. 5. 2007 11:34)

http://by.lilypie.com/CuILp1/.png
http://b3.lilypie.com/9CbUp2.png

Není tady

#31 8. 5. 2007 13:29

Megg
♥♥♥♥♥♥-

Holky nevím, co se to stalo, ale dneska se mi opět nalily prsa dumbom, teda pravý víc než levý, včera ani kapka, tak zkusím ještě dneska malou nakojit, jestli se teda ještě chytne... uvidíme, kdyžtak budu muset odstříkat, začíná mě to dost bolet.. teda já už se v tom jaksi vůbec neorientuju... je vůbec to mlíko dobrý, když jsem kojila naposledy předevčírem?? dumbom Neměla bych to odstříkat a radši vylít??

Není tady

#32 8. 5. 2007 14:19

Novia
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ČR

Megg,
jak už tady radily holky, kojit by se mělo nejdřív po 2 hodinách. Mlíko se musí zpracovat a pokud se kojí dřív, tak je bolení, mám zkušenost po 2 dětech. Já prsa nalitý vůbec neměla teď u Tobiho. Teda měla, ale jen první týden,jinak vůbec. Mlíko se tvoří hlavně při kojení!!!!!!!!!!!
Pokud by ti to opravdu nešlo, tak začni dokrmovat a uvidíš. Každopádně je škoda, že jsi chtěla hned přestat kojit. Ale chápu tě, jako prvorodička jsem nevěděla co a jak, taky jsem Sebiho kojila pouze 3 týdny a Tobiho 9 měsíců!!!! TeĎ je výhoda netu a toho, že se člověk může poradit, já tehdy věděla prd, pc nebyl sad

Kažopádně, ať to dopadne jak chce, tak hlavně aby jste byly holky spokojený!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFXsgZcMBAWAnE,72.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjNQsgZcMBAJAmw,09.png
http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKxUrI0MjFRsgZcMBANAm4,39.png

Není tady

#33 8. 5. 2007 14:21

Novia
♥♥♥♥♥♥♥

Megg,taky je možný, že malá má spurtík a tudíš je tvoje mlíčko nestačí. Stačí víc přikládat a ono se to upraví samo!!!!!!!! Uvidíš, že se ještě rozkojíš! Ono by to taky souhlasilo, teda "věk" Terezky s tím spurtíkem.
Chce to VYDRŽAŤ!!!!!

Není tady

#34 8. 5. 2007 14:29

Novia
♥♥♥♥♥♥♥

Růstové spurty jsou častým důvodem k ukončení kojení...

Objevují se kolem 3 a 6 týdne a kolem 3 a 6 měsíce (přibližně,nesmíte to brát doslova)...co se děje....miminko najednou vyroste,neee nesmějte se,prostě třeba během týden skočí o tolik,co předtím a potom za měsíc...a najednou má daleko větší hlad....a protože to není plynulý přechod,mlíčko nestačí.

A tak začne brečet hlady,maminka kojí každou chvíli,vypadá to,že nemá dost mlíčka pro svoje dítě.No,v podstatě je to pravda,ale je to záležitost pár dnů,pak se tvorba mlíčka zvýší....

Pokud by se začalo přikrmovat,tak tělo maminky nedostane signál o hladu dítěte,a nezačne pracovat na popohánění buněk mléčné žlázy,aby sebou sakra hodily a vyráběly víc mlíka...a je tu začátek konce - odstavení

Takže rada pro růstový spurtík,pokud to jde,klidně si zalézt s miminkem a kojit téměř nonstop,spát hodně přes den,hodně pít,jíst,odpočívat...nechat si pomoci od tatínků a jiných členů rodiny...a soustředit se jen na to,že mlíčko bude,jen to chce trpělivost.ONO OPRAVDU BUDE,TAK NIC NEDEJTE NA "DOBRÉ" RADY TYPU : MÁ HLAD,DEJ MU FLAŠKU...

Není tady

#35 10. 5. 2007 11:14

Štarmik
♥♥♥♥♥♥-
Místo: západ
Web

Megg napsal(a):

bara26 napsal(a):

A nechápu,proč děláte takovou tragedii z toho,že někdo přestane kojit.Když to prostě nejde,tak to nejde.Sice je kojení pro mimčo nejlepší,to ví každý,ale zbytečně tady stresujete mamky,co už jim prostě kojit nejde.

Toto téma jsem založila, protože jsem byla už opravdu zoufalá a jsem vděčná za to, že mi maminy poradí. Myslím, že od toho tady všechny jsme. Možná, až budeš jednou maminka a budeš mít nějaký problém tyto rady taky oceníš.

Megg smile nic si z obhroublých názorů drahé Báry nedělej, on jí totiž chybí takt  a trochu citu a většinou je mimo mísu smile my už se s ní na Zimních taky setkali, až jednou bude mít mimi tak jí secvakne... nenech se zbytečně stresovat jestli ti kojení jde nebo ne, dělej jak cítíš a to bude nejlíp pro tebe i broučka smile my jsme s Matýskem od začátku na UM a strašně dlouho mě mrzelo, že nesmím kojit, cítila jsem to jako obrovský ochuzení o ten kontakt... ale bylo to jen mou psychikou, určitě jsem to miláčkovi vynahradila jinak....přeju hodně štěstí hjarta

Není tady

#36 10. 5. 2007 15:40

Megg
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Štarmiku, my už jsme taky na UV a jsme obě spokojené. Navíc já jsem asi ještě trošku spokojenější, protože jsem přešla na UV Hami 1, je jí o 200g víc než NUTRILONU a je o polovičku levnější, tak jen doufám, že bude Terezce vyhovovat, zatím se zdá být všechno vpoho. Měj se moc moc pěkně, papa Megg. rock hjarta

Není tady

#37 11. 5. 2007 22:55

Megg
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata chci vám všem moc a moc poděkovat, že jste téma "KOJENÍ" se mnou zvládly, chci také poděkovat za všechny vaše rady. Díky vám se mi podařilo kojit alespoň těch pár týdnů, bez vás bych to asi vzdala mnohem dřív. Jste moje zlatíčka a mám vás moc ráda. Megg hjarta

Není tady

#38 29. 9. 2007 12:08

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

tak jsem to všechno přečetla a ještě se chci zeptat:

S kojením máme potíže, prsa se mi nenalejvají, jen občas v noci, když malá déle spí. Zkouším i elektrickou odsávačku, ale ta sama nic nevytáhne, musím k tomu tahu odsávačky ještě pomáhat rukou. Ale je to bída, nejvíc jsem vycucla 40ml z jednoho prsa, z druhýho ani ne 10ml a dneska ráno jen 10ml z obou dohromady. A to jsem od kojení měla pauzu skoro 2 hodiny. Mám tedy opravdu málo? Dr. radila přidat Nutrilon, když malá bude moc řvát, zatím jsme ho dali za 4 dny 3x (60ml) a vysosla to jako nic. Mezitím zkouším stále kojit. Ale malá je už od porodu netahavá, špatně saje a u prsa usíná... sad Co s tím? Všude se píše kojit kojit, ale když není z čeho...

Není tady

#39 30. 9. 2007 22:49

lulu24
♥♥♥♥♥♥-
Web

Gabriel já měla stejný problém. Tři měsíce jsem přikrmovala a nakonec s tím sekla. Taky jsem měla málo. Zkus vydržet, já sice nejsem tak moc ukrutný zastánce kojení, když to nejde, tak to nejde, ale je to opravdu praktičtější a hlavně levnější. Měsíčně dám za nutrilon 900 kč, takže pro to opravdu udělej maximum.

Není tady

#40 16. 10. 2007 12:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tady jsou moje zkušenosti.
Markétka taky byla líná, u kojení usínala, navíc hodně blinkala a proto málo přibírala. Kojila jsem někdy každou hodinu, nebo hodinu a půl, dvě hodiny, ale v noci spinkala i pět hodin v tahu (nebo v kočárku vydržela taky). Hodně moc plakala (ale nebylo tojídlem, ale prdíky a tím,že neuměla zavřít oči).
Chce to vypozorovat, jestli mimčo doopravdy pláče hlady.
Ted stále kojím, a od okolo čtyř měsíců se z malé stala usměvavá holčička . Chce to vydržet a hlavně - žádné nervy. Jak si mamina nevěří, je to začátek konce kojení.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí