Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 13. 5. 2007 12:41

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Pořád sama

Alixo ne kazdy ty komplimenty mysli uprime ja se setkala i s tim,ze te lichoti a pritom to mysli uplne jinak.Vlastne se te vysmivaji.bohuzel i takovi lide jsou mezi nami a neni jich malo.Pozoruji to v praci hlavne mezi zenskyma.Tam vlastne neduveruju vubec nikomu.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#77 13. 5. 2007 13:03

Petrik
♥♥♥----

No me se treba stavalo, ze jedna negativni zprava me dokazala rozhodit i kdyby Ti nekdo skladal 10 komplimentu... hmm clovek az postupem casu pochopil jak je ten clovek falesny a neprejici .. pak jsem mu to dal sezrat reta

Není tady

#78 13. 5. 2007 13:03

Petrik
♥♥♥----

Jinak Alixo by jsi se divila kolik chlapu ma nizke sebevedomi.... wink

Není tady

#79 13. 5. 2007 13:14

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Taky pravda. Jak tedy poznat, kdo ti říká pravdu a kdo ne? Není tedy lepší věřit jen sama sobě? Být spokojená sama se sebou? Ale jak si to v té své makovičce ujasnit?

Není tady

#80 13. 5. 2007 13:38

Emy
♥------

Petrik napsal(a):

No me se treba stavalo, ze jedna negativni zprava me dokazala rozhodit i kdyby Ti nekdo skladal 10 komplimentu... hmm clovek az postupem casu pochopil jak je ten clovek falesny a neprejici .. pak jsem mu to dal sezrat reta

Jojo, přesně! Já taky vždycky spíš myslim na tu negativní zprávu, i kdybych slyšela deset komplimentů...i když je ten člověk nepřející, tak si stejně pořád řikam: A co když má pravdu? A může mi dvacet lidí říkat, že to neni pravda...

Není tady

#81 13. 5. 2007 17:45

TamtaOna
♥♥♥♥---

Mno, já jsem taky hledala nějakou příčinu..., ale u mě to nikdy nebylo tak, že by mě doma nepochválili. Naopak. Mám rodiče, kteří mě pochválí, řeknou mi, že mi to sluší. Navíc tloušťka nikdy nebyla můj problém... spíše naopak- ke svým 171cm vážím 54kg... Chodím plavat a cvičila jsem jógu, takže nějak nemám problém na venek... je to asi  vážně ve mě.... nikde ale nemůžu ve své hlavě narazit na ten pravý důvod, kde se ve mě bere ta nemilosrdnost vůči sobě samé... a proč si stále šlapu na štěstí...
Vždycky to svádím na to, že neznám nikoho, koho bych chtěla a přeci si nezačnu s někým ,,jen tak na zkoušku". Jenže když se pak v záři Slunce big_smile objeví někdo, kdo by stál za víc než za pokus, zpanikařím a začnu pouštět jedy...  A komplimenty a poklony dostávám i od mnoha lidí... jeden známý mi tak jednou týdně dává vědět, že jsem ta nejkrásnější... ale nevím, v tu chvíli se začervenám, těší mě to, zopakuju si to sama v sobě... a sotva odbije další hodina... jsem zpátky, kde jsem byla...
Možná to má zárodek na základní škole, kde jsem patřila mezi nepochopené. Můj duševní vývoj předběhl ten fyzický- v  deváté třídě, kdy se holky vytahovaly menstruací a podprsenkami (a to nežertuji: dokonce mi jednou bylo řečeno, že dokud ,,to" nedostanu, nechtějí se se mnou bavit:)- teď mi to přijde komické, ale tehdá jsem byla v koncích) a já neměla žádná prsa, byla jsem mrňavá, hodně hubená, měla jsem brýle a pak se přidala rovnátka...  V té době jsem se asi nějak utvrdila ve své méněcennosti... a i přes to, že teď už jsem ouplně jinde, zůstává to ve mě pěkně vsáklé...
Nejsem nějak povrchní, ale stále se srovnávám s ostatními- má-li nějaká větší prsa či modřejší oči... atd... yikes Je to špatně, měla bych si vážit toho, co mám... to, co je na mě jedinečné a opěvované...
Když to píšu, říkám si, že najednou už vím, co dělat. Příčiny jsou už pryč, tak jaképak důsledky... ale... za pár chvil se vrátím ku svému morousovství...
Docela na mě sedí píseň ,,mám proti lásce boty..."
(Omlouvám se za rozsáhlý příspěvek, ale ráda jsem to pustila ven... díky za strpení!)pussa

Není tady

#82 13. 5. 2007 17:51

Petrik
♥♥♥----

Tamtaona:

Mas proste klasicke a typicke priznaky pocitu menecenosti... Ale uvedom si, ze nikdo jiny to za Tebe nevyresi nez Ty samotna... Osobne si myslim, ze Te to prejde samo s pribyvajicim vekem - nastupem do prace atd.. tak jako tomu bylo u me, ale i Ty sama pro to musis neco udelat... jak casto chodis treba s kamaradkama ven se bavit? Balit kluky? Resp. nechavat se... godlike Nikdy bys neverila kolik je hladovejch kluku pro ktere budes pritazliva.... hod to za hlavu, dej si neco ostrejsiho at ztratis zabrany a nebude to dlouho trvat a nekdo te oslovi a pak to pujde samo... a rekl bych, ze zapomenes na tyhle problemy velice rychle.... tongue a ja si vzdycky rikal, ze tyhle pocity menecenosti holky nemaji retasmile

Není tady

#83 13. 5. 2007 17:55

Petrik
♥♥♥----

Resp. tam s kamaradkami nemusis chodit kvuli klukum ale kvuli pobaveni...chodit casteji mezi lidi, sportovat.... ja jsem pres rok nemohl natrefit na zadnou holku ktera by me pritahovala...mam asi vysoke naroky - s kamarady jsem chodil casto ven a nemel jsem problem oslovit holku, povidat si s ni cely vecer, ale proste nebyla to zadna jiskricka.. a kdyz se na to hodne clovek soustredi tak ono to proste neprichazi... a neverila bys, ze jsem se seznamil s "andelem" v situaci kdy bych to nikdy v zivote necekal.... big_smile a ted jen pevne doufam, ze to vyjde....gloria

Není tady

#84 13. 5. 2007 18:12

TamtaOna
♥♥♥♥---

Petrik: Tady ten problém nebude, chodím s kamarády do hospody poměrně často a nepatřím mezi ty, co tam sedí nad kolou a mlčí. Piju já, piju ráda stolt a ne každý mi stačí. Většina mých kamarádů jsou kluci... S lidmi se bavit dovedu a mám o čem mluvit... není to problém, ale jak říkám, když narazím na někoho pořádného, začnu se cukat, couvat, utíkat... S tím člověkem se bavím, ale pak se stáhnu... Jsem extrovertní, ale když mi o někoho jde, jsem stydlín... neoslovím, uhnu a když k něčemu dojde, beru do zaječích kapitulation
Vím, že to musím překonat sama, ale ráda slyším názory ostatních, zkušenosti, nápady:)
Díky i za Tvéwink

Není tady

#85 13. 5. 2007 18:15

TamtaOna
♥♥♥♥---

A oslovili i ti, od kterých jsem o to stála. Ale marná věcí snaha...
A když se připiju, většinou se na mě někdo přichití a většinou nikdo ,,dobrý"... pak musím zase dalšímu člověku dávat vale... a já to dělám tak hróóózně nerada! Ale je to lepčí než ...

Není tady

#86 13. 5. 2007 18:33

majkafa
Host

TamtaOna napsal(a):

Petrik: Tady ten problém nebude, chodím s kamarády do hospody poměrně často a nepatřím mezi ty, co tam sedí nad kolou a mlčí. Piju já, piju ráda stolt a ne každý mi stačí. Většina mých kamarádů jsou kluci...

Jen jesli není chyba v tom, že jsi někam zakopala ženu, kterou v sobě máš. A místo, aby ses chovala "žensky", snažíš se vyrovnat mužům. Vlastně to nebude chyba, ale důsledek něčeho, možná toho traumata ze základky. S tím bys měla něco dělat.
Petrik svou radou nemyslel, že máš chodit ven s kamarádama. On chodí s kamarádama. Ty máš chodit s kamarádkama. dumbom

Upravil(a) majkafa (14. 5. 2007 7:28)

#87 13. 5. 2007 18:48

TamtaOna
♥♥♥♥---

Majkafa: Já ji nezakopala... a proč by nemohla mít žena ráda pivo a kamarádit se spíše s muži? S ženskýma si rozumím, ale většina z nich bývají (ve větší grupě) takové hrozné drbny, slepice a dlouhohodinové řešení make-upu, oblečení... mě vážně nefascinuje. (tím nikoho neodsuzuji, každý má jiné zájmy,záliby...) Hlavně, když jdeš ven se smíšenou společností, je to mnohem lepší... řeší se politika, filmy, literatura..., ale i ty slepicoidnosti (v čemž kluci umí pěkně vést storstark )
Ještě něco: co znamená ,,chovat se žensky"? Musím říci, že tohle spojení mě velmi uchvátilo lol ...

Upravil(a) TamtaOna (13. 5. 2007 18:49)

Není tady

#88 13. 5. 2007 20:06

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Když už jsme tady nakousli tu důvěru všeobecně, dnes jsem se dozvěděla, že pár věcí, co jsem pověděla jen kolegyním v práci, co sedí se mnou v kanceláři, zaručeně jen jim a nikomu jinému, tak se mi doneslo úplně z druhé strany, ze strany kamaráda mého BM. To nemohl slyšet nikdo jiný než ony. Teď jsem strašně naštvaná, nevím, jestli to na ně zítra vybalit, nechci jim ublížit, když jsem se rozváděla, stály při mě a moc mi pomohly. Ale už dřív se pár věcí doneslo mému BM. Nevidím prostě spojitost mezi nimi a BM. Leda nějak přes jiné lidi.  Žádná z nich ho nezná a ani BM nezná je. Je mi z toho smutno. Nikdy jsem nebyla k nikomu tak důvěrná, jako v době rozvodu. To jsem holkám povídala všechno, to jak se cítím, skoro všechny detaily... no moc se mi ulevilo, že mě poslouchaly, ale ty věci nebyly určené pro BM ani pro široké okolí, no a teď mě to mrzí, že jsem komu co říkala.

Není tady

#89 13. 5. 2007 21:38

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Bohuzel,to se  stava,nekomu duverujes,sveris se a on to roznese nebo dokonce obrati.Mam s tim take sve zkusenosti,proto se radci sverim tady na babinetu.Nevim jestli to mas na ne vybalit,spis,kdyz jim to reknes postves je proti sobe oni te pravdu  stejne nepriznaji.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#90 13. 5. 2007 22:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

xkisek napsal(a):

Selima: a není ti vůbec nikdy ani trochu smutno? Já jsem sama se sebou taky spokojená, dělám si co chci, jak chci, mám všechno co chci, přesto nejsem úplně spokojená. I nějakej ten chlap se okolo mě motá, ale cítím, že ani jeden není ten pravý, mám pocit, že všichni okolo mě hledají maminu, která by se o ně postarala. Už jsem se naučila užít si i samotu, ale nějak neumím sama moc odpočívat. Někdy mě přepadne úplně fyzická touha po pohlazení a obejmutí. Je to stejné jako hlad nebo žízeň, s tím rozdílem  že hlad a žízeň ukojím sama.

NIekedy mi je smutno, ale to mi občas bolo aj s bývalým, keďže sme sa vídali len cez víkendy...  Som obklopená kolegami, kamarátkami a kamarátmi a fyzické objatia mi poskztjú psi(hlavne moja psina je veľká túlička), neterka a prasynovec a občas sa nájde aj nejaké to mužské objatie(hoci skôr výnimočne). Keď mi začne chýbať fyzický kontakt s mužom, vydávama sa na "lov" a väčšinou si nájdem niekoho aspoň na tie objatia, ale občas je z toho aj niečo viac. Ale zatiaľ, zaplaťpánobh(rozchod bol v januári), žiadne také nutkanie nepociťujem.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#91 13. 5. 2007 22:39

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Eremuruss:
Bohužel jsem o Babinetu dřív nevěděla. Asi to tedy s nimi řešit nebudu, ale dám si pozor pro příště. Jinak s holkama vycházíme celkem dobře, pokud něco někde řekly, tak asi ne ve zlém úmyslu. Rozhodně nechci, abysme se nějak hádaly, máme, myslím, dobrý kolektiv.

Od té doby, co jsem objevila Babinet, hodně přemýšlím, zjistila jsem, že lidi mají i větší problémy než jsem kdy měla já, čtu tady spoustu odlišných názorů na jednu věc, z různých pohledů, když čtu některé příběhy, brečím u toho, někdy je to fakt síla. Taky sama jsem se tu rozepsala a pomáhá mi to.  Takže všem dík...

Není tady

#92 13. 5. 2007 22:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

pegynna napsal(a):

Eremuruss: Je to strašné, že  si člověk fakt takový nepříjemný věci z dětství tahá i do dospělosti. Jenže když to člověk nezažije, tak to nemůže pochopit. Nemáš nějaký recept, jak získat ztracené sebevědomí? Teda ztracené v uvozovkách, když jsem snad nikdy žádné neměla. Když se třeba ráno podívám do zrcadla, tak se taky občas pochválim, že mi to sluší. Ale pak vyjdu na ulici mezi lidi a vidím všechny kolem, jak jsou hezcí, tak bych šla nejraděj kanálem:-) a to pochválení před zrcadlem je tytam.

Skús sa neporovnávať s druhýmu ľiďmi, ale len sama so sebou. Povedať si - dnes mi to ale sluší, obliekla som sa veľmi šik... Alebo - tento účes mi ide lepšie ako predchádzajúci... Alebo potom trebárs počúvaj ,čo ti hovoria ľudia; nie jeden človek, ale keď ti to isté povie viac ľudí, asi to bude pravda. Povedz si to, čo som si uvedomila ja: Moji rodičia boli z detstva zvyknutí kritizovať a byť úplne nemilosrdní vo svojom úsudku, a oni len dávajú ďalej to, čo si doniesli. Ja tu ani nejdem rozpisovať veci, čo mi mama narozprával, ale mňa to ubíjalo tak, že som chcela páchať samovraždy a keď mi v 20 chlap povedal, že mám dobrú postavu, rozplakala som sa, prečo si zo mňa robí srandu. A on zostal paf, lebo to myslel úprimne(fakt som vtedy mala dobrú postavu, ale neverila som tomu "vďaka" rodičom). Postupne som sa odrezala od mienky rodičov, ostatných ľudí beriem s istou rezervou - ale bývajú o niečo objektívnejší, a najviac verím zrkadlu a svojim očiam. Navyše som zistila, že okrem merateľných a ľahko zistieľných vecí existuje niečo, čo ani na fotke nie je vidno: vyžarovanie - a to robí zázraky...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#93 13. 5. 2007 22:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

AlixaZS napsal(a):

Když už jsme tady nakousli tu důvěru všeobecně, dnes jsem se dozvěděla, že pár věcí, co jsem pověděla jen kolegyním v práci, co sedí se mnou v kanceláři, zaručeně jen jim a nikomu jinému, tak se mi doneslo úplně z druhé strany, ze strany kamaráda mého BM. To nemohl slyšet nikdo jiný než ony. Teď jsem strašně naštvaná, nevím, jestli to na ně zítra vybalit, nechci jim ublížit, když jsem se rozváděla, stály při mě a moc mi pomohly. Ale už dřív se pár věcí doneslo mému BM. Nevidím prostě spojitost mezi nimi a BM. Leda nějak přes jiné lidi.  Žádná z nich ho nezná a ani BM nezná je. Je mi z toho smutno. Nikdy jsem nebyla k nikomu tak důvěrná, jako v době rozvodu. To jsem holkám povídala všechno, to jak se cítím, skoro všechny detaily... no moc se mi ulevilo, že mě poslouchaly, ale ty věci nebyly určené pro BM ani pro široké okolí, no a teď mě to mrzí, že jsem komu co říkala.

A si si istá, že si to nevypočul niekto napr. cez dvere v robote alebo po telefóne v autobuse alebo tak? Inak, cleý svet ja malá pr..., a mohlo sa stať, že ony úplne nevinne roprávali niečo manželovi v obhcode, kde to počula predavačka- známa tvojho muža, alebo podobne... Človek nikdy neviem, aké náhody sú a akými cestičkami sa uberajú osudy.

Brita

Není tady

#94 13. 5. 2007 23:09

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Selima:
Nevím, jestli někdo poslouchal za dveřma, to vyloučit nemůžu. Už jsem se trošku uklidnila, holkám nic říkat nebudu. Nikdy mi nic neudělaly, hodně mi pomohly, a jestli něco řekly, určitě ne v tom smyslu, aby mi to ublížilo. Já bych jim taky nechtěla ublížit. Fakt je kolikrát lepší počítat do deseti než okamžitě vybuchnout.

Není tady

#95 14. 5. 2007 6:55

ELISINA
♥♥-----

Emy, zacni cvicit, delat nejaky sport...Hormony stesti se dostavi a clovek se diva na svet trosku jinak vissla A jako bonus ziskas lepsi postavu tummenupp a tim padem by se ti melo zvednout sebevedomi cool
Ja s tim zacala vcera a docela to funguje wink.

Není tady

#96 14. 5. 2007 7:29

majkafa
Host

TamtaOna napsal(a):

Ještě něco: co znamená ,,chovat se žensky"? Musím říci, že tohle spojení mě velmi uchvátilo lol ...

To je prima, že tě to uchvátilo. Tak začni bádat. Není nad to, když na to přijdeš sama, kde je chyba. lol

#97 14. 5. 2007 13:02

TamtaOna
♥♥♥♥---

majkafa:  Moc by mě ale zajímalo, co to znamená v Tvém podání? Nožka přez nožku, růžové šatky, kytička ve vlasech, distingované vystupování, culení se, omdlévání??? reta

Není tady

#98 14. 5. 2007 13:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Každý si pod tým predstaví niečo iné. Ženy okolo teba asi v jednom kuse omdlievajú a prekladajú si nôžky, ženy okolo mňa sú prosto ženské, vtipné, rafinované a úžasné ženským spôsobom. Iné ako muži a pritom celkom svojské. Ale to je zbytočné písať niekomu, kto potrebuje barbínovské šaty a quety do vlasov, aby sa cítil ako žena. Mmch, distingvovane by sa mali správať aj chlapi-džentlmeni, ba občas sa tak dokonca správa aj môj pes, to by som neprisudzovala čisto ženám... wink

Brita

Není tady

#99 14. 5. 2007 14:59

TamtaOna
♥♥♥♥---

Selima: Nemyslela jsem to jako přímou charakteristiku ženské nátury.  Rozhodně nepatřím mezi nějaké přehnané příznivkyně emancipace či feministky. Jen nemám ráda paušalizaci. Přímé vyškatulkování, jak se má nebo nemá žena chovat. Proto se mi nezdá moc trefné říci ,,chovat se žensky". Jen by mě zajímalo, co přímo tím majkafa myslela. Abych se buď mohla poučit, říci si, že tohle mi chybí/nechybí nebo se alespoň pobavit nad tím, co to pro ni znamená. wink
Znám mnoho žen/dívek..., které jsou vtipné, rafinované (jak píšeš)- ale tyhle vlastnosti se dají přisoudit i druhému pohlaví (téže některým zvířátkům)... tudíž to taky nejsou čistě ženské proprietky... stolt
(a s tím omdlévání: vzbudila se ve mě krásná vzpomínka na staré filmy, ve kterých nádherná mladá a úchvatná žena velmi smyslně omdlévala s něžnou ručkou stočenou hřbetem ruky na čele, protočnýma očima a jemným ,,ááách"... roll )

Upravil(a) TamtaOna (14. 5. 2007 15:01)

Není tady

#100 14. 5. 2007 15:02

majkafa
Host

TamtaOna napsal(a):

majkafa:  Moc by mě ale zajímalo, co to znamená v Tvém podání? Nožka přez nožku, růžové šatky, kytička ve vlasech, distingované vystupování, culení se, omdlévání??? reta

lollol:lol:To není o vzhledu, o culení a omdlévání.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí