6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já u nevim, co mam dělat...jsem prostě pořád sama, nezadaná...A vůbec nevim, čím to je. Poslední dobou mám pocit, e muj ivot nemá ádnej smysl, e se to stejně nikdy nezmění.
Je mi 20 a pořád jsem nepotkala toho pravýho (teda...já jsem vlastně nepotkala ani nikoho levýho). Chodim na vysokou a některý holky ve třídě jsou u i vdaný nebo aspoň bydlí u přítele a řeí se jenom, jak oznámit doma, e se stěhujou, co uvařit k veřeči, kde nejlíp nakoupit, atd. Připadam si tam, e tam vůbec nepatřim... Jsem z toho u váně docela zoufalá...s klukama si píu přes internet, ale to je tak vechno. Kolikrát se mě třeba i ptaj, jestli s nima někam nepůjdu, ale já mám strach. Vůbec nevim, o čem bych se s nima bavila a navíc si i myslim, e kdyby mě viděli, otočili by se a li by radi zase domu...
Navíc vichni moji kamarádi někoho maj a mě u fakt nebaví dělat pořád jenom křena, take s nima ani moc nikam nechodím...
Poslední dobou mám fakt strach, e u se ani nikdy zamilovat nedokáu a e zůstanu napořád sama...
Vůbec nevim, co mam dělat...
Není tady
Emy - teprve 20??? Kdy jsem viděla nadpis "pořád sama", tak jsem myslela e to bude nějaká kolem 45.... Ve 20 to přece není ádná katastrofa, dceři je 19 pryč a má spoustu kamarádek, které nemají ádného kluka! A kdy tě někdo pozve, tak bě a neře dopředu, o čem by ses s ním bavila, to přijde úplně samo. Problém myslím je ale jinde, protoe ty píe - kopíruju:
a navíc si i myslim, e kdyby mě viděli, otočili by se a li by radi zase domu.
take podle toho myslím, e trpí komplexem méněcennosti, take by ses měla snait vyřeit napřed to. To ostatní pak u přijde.
Není tady
Bety díky za odpověď...kdy já právě neznám nikoho, kdo by ve 20ti jetě neměl kluka...si připadám jak exot...
A jak se takovýho komplexu méněcennosti zbavuje?
Není tady
Emy, smarja pano - co blbnes, ve 20 mas jeste moooore casu. Co bych mela rikat ja, je mi 33 a taky zadnej vztah nemam a rozhodne mi nepripada, ze by kvuli tomu nemel muj zivot smysl.
Trosku si odporujes, na jednu stranu te trapi, ze nemas zadny vztah, ale na schuzku s nekym mas strach jit. Tak to se pak nediv.. Nejdriv se zbav sveho strachu a makni na svem sebevedomi. Kdyz pujdes na schuzku se strachem, ze se nebudes mit o cem bavit a ze se ten druhy hned lekne a odejde, tak si pis, ze se to taky stane.
Takze uc se byt sama sebou, vaz si sama sebe a mej se rada a uzivej si zivot, i kdyz jsi zatim single.
Upravil(a) bublinka (5. 5. 2007 17:53)
Není tady
Emy, větinou se člověk seznámí, kdy s tím nejmíň počítá.
Není tady
A porč myslí e by sis neměla o čem povídat přes ICQ vám určo "pusa" jede Neboj se klidně se sejděte ale netlač na pilu Ve 20 to opravdu není ádná tragédie, ty co dnes řeí manelství moná za pár let budou řeit rozvod nemá kam spěchat
Není tady
Emy napsal(a):
Bety díky za odpověď...kdy já právě neznám nikoho, kdo by ve 20ti jetě neměl kluka...si připadám jak exot...
Buď to zkusí napřed sama - zadej do vyhledavače a studuj, případně si zajdi do knihovny, zkus vyhledat nějaké kurzy, a pokud si netroufá tak si najdi psychologa, pomůe ti...
Není tady
Kurz zbavení se méněcennosti - první krůček : kadé ráno se koukej do zrcadla a chval se a říkej jaká jsi vyjímečná a nikdo není dokonalý - tak proč bys měla být ty??
Prostě musí přijmout sama sebe taková jaká jsi nechtěj ze sebe za kadou cenu dokonalou bytost - to není nikdo a bude mít první krůček úspěně za sebou bude to lepí a lepí
Není tady
To je pravda - sice to zní jako fráze, ale pozitivní mylení dělá divy, proč si říkat já to nezvládnu, nemám na to, říkej si co je na tobě pěkného, e to zvládne, nebo aspoň budu se snait a nenechám se odradit.
A kdy to nepůjde hned, nevadí, vak ono to po čase půjde...
Není tady
Milá Emy, vím, o čem mluví. Bývala jsem taky dost sama. Nikdy jsem nechápala, proč některé holky mají plno kamarádek či nápadníků, kdy jsou úplně stejné, jako já. Obyčejné, ničím vyjímečné. Trvalo mi moc dlouho, ne jsem pochopila, e k tomu, abych měla pro mě uspokojivé, četnějí, fajn a přínosné vztahy s ostatními lidmi, musím nejprv začít u sebe. Musím umět překonat ostych, jít mezi lidi, mluvit s nimi, mít koníčky, které mě baví a za nimi budu pravidelně vyráet do světa. Zdokonalovat se v tom, v čem jsem dobrá, zkusit něco nového, co mě láká, ale zatím jsem si netroufla, e musím na ivotních situacích hledat vdycky spí klady a umět přijít na jejich řeení. Ne se jimi nechat zdeptat či odradit. e není důleité, kolik známých mám, ale jací jsou. Emy, pěkně se na sebe podívej a řekni si:
JSEM MOMENTÁLNĚ BEZ ZNÁMOSTI, PROTOE JSEM JETĚ NEPOTKALA NĚKOHO, KDO BY MI ZA TO STÁL. MÁM TYHLE KLADY...A TYHLE ZÁPORY.... CHTĚLA BYCH DOKÁZAT TO....A UDĚLÁM PRO TO TOHLE. RÁDA BYCH SE NAUČILA ....A ZAČNU S TÍM HNED ZÍTRA. VYPTÁM TOHO A TOHO , ABYCH VĚDĚLA VÍC. NAETŘÍM SI NA .... A CHCI SE PODÍVAT TAM A TAM. NE SE K TOMU DOSTANU, NĚCO SI O TOM PŘEČTU...NA SOBĚ BYCH CHTĚLA PRACOVAT A ZMĚNIT...ÚČES, OBLEČENÍ...INSPIRACI NAJDU....
A tak dál. Neříkej si, e jsi sama, a sama stejně zůstane, protoe se Ti do ničeho neche. Emy, svět nepřijde za Tebou. Musí Ty za ním. Studuje V. Jsi jistě chytrá holka, sympaanda, pohodářka. Moná ti okolo Tebe nedokáou docenit, jak jsi prima. Najdi si proto nějaké sportovní či kulturní aktivity, aby ses jim zdravě vzdálila. Tví spoluáci Tě třeba vnímají jako někoho, koho denně večer najdou na koleji v pokoji číslo patnáct u kníky. A tam nebude, budou se divit. no a Ty jim řekne...byla jsem prostě někde, bylo to tam fajn, zas tam půjdu. Zkrátka, pocit samoty je normální. Musí umět být sama a udělat si v sobě pohodu. Pak s Tebou bude rád trávit čas i někdo, koho potká, a to nejmíň bude čekat!
Věř mi, Emy. My zkuenějí u to víme! Musí změnit svoje zvyklosti a udělat si pořádek v sobě, kolem sebe, a pak se uvidí!
Není tady
Ano, Kalupinko, má naprostou pravdu.
Lépe bych to nedokázala napsat
Není tady
Teda, to jsem ani nečekala, e mi napíe tolik lidí A moc vám za vae rady děkuju!
Ono mě to teda trápilo u i dřív, ale ne tolik...měla jsem kamarády, nae třída ze střední byla super! Ale po maturitě jsme se straně rozprchli, kadej jinam a u se spolu moc nescházíme. No a já zůstala doma, protoe obor, na kterej jsem chtěla je zrovna ve vedlejím městě, take jezdím do koly tramvají...tak si říkám, e kdybych byla na koleji, bylo by to asi jiný...teď si připadam jako e nikam nepatřim: polovina lidí jede na kolej a druhá domů ke svým přítelům...No a prostě si připadam straně sama a tim víc mě trápí, e nikoho nemam...
Není tady
jo na koleji je jinej ivot :-)
Není tady
My jsme se po maturitě taky rozprchli a teď na stará kolena se zase začínáme scházet, hodně s enás vrátilo ze světa do rodného města a vyráíme vcelku pravidelně do kavárny, cukrárny apod...holt člověk s věkem dětintí...a ten ivot rychle utíká.
Není tady
Teda, tak to já jsem na nás zvědavá...my i kdy se sejdeme, tak si stejně nějak nemáme co říct, byla bych ráda, kdybysme si za pár let zase začali rozumět
Není tady
Emy, poslala jsem ti SZ.
yellow108 napsal(a):
Emy, poslala jsem ti SZ.
U jsem odpověděla
Není tady
Emy,mě bude 29 a stále jsem sama,ani kamarádů moc nemám,ty jsi na tom jetě mooooc dobře.
Není tady
Taky si myslím,e ve 20 to není ádná katastrofa,netlač na pilu a uívej si.
Není tady
Emy napsal(a):
Moje holčička před rokem, kdy jí bylo 20 a půl, jetě nikdy neměla ádného kluka. Dnes bydlí se svým moc prima přítelem. Emy, jsi tak mlaďoučká a má před sebou spoustu času a krásných ivotních chvil. Uívej si ivota. Ten tvůj pravý se taky jednou objeví, neboj.
Emy napsal(a):
Já u nevim, co mam dělat...jsem prostě pořád sama, nezadaná...A vůbec nevim, čím to je. Poslední dobou mám pocit, e muj ivot nemá ádnej smysl, e se to stejně nikdy nezmění.
Je mi 20 a pořád jsem nepotkala toho pravýho (teda...já jsem vlastně nepotkala ani nikoho levýho). Chodim na vysokou a některý holky ve třídě jsou u i vdaný nebo aspoň bydlí u přítele a řeí se jenom, jak oznámit doma, e se stěhujou, co uvařit k veřeči, kde nejlíp nakoupit, atd. Připadam si tam, e tam vůbec nepatřim... Jsem z toho u váně docela zoufalá...s klukama si píu přes internet, ale to je tak vechno. Kolikrát se mě třeba i ptaj, jestli s nima někam nepůjdu, ale já mám strach. Vůbec nevim, o čem bych se s nima bavila a navíc si i myslim, e kdyby mě viděli, otočili by se a li by radi zase domu...
Navíc vichni moji kamarádi někoho maj a mě u fakt nebaví dělat pořád jenom křena, take s nima ani moc nikam nechodím...
Poslední dobou mám fakt strach, e u se ani nikdy zamilovat nedokáu a e zůstanu napořád sama...
Vůbec nevim, co mam dělat...
Ver mi, e aj tí chlapci na druhej strane internetu majú strach, e keď ich uvidí naivo, e u sa s nimi nestretne. Vyrastala som ako jedine dievča v chalanskej partii a viem, e aj oni preívajú strachy z prvého rande, aby sa neztrápnili alebo sa boja vôbec sympatické dievča oslovi, aby neprilo bolestivé odmietnutie. Take je to 50:50 a on bude rovnako nervozny ako ty.
Take ak ti je nejaký sympatický, tak choď do toho, nemá čo strati. Maximálne môe niekoho úasného spozna, ak preletí iskrička. Ja som svojho priateža tie spoznala cez internet a čo bolo fajn, dlhie sme si písali, ne sme sa stretli, take sme o sebe veža vedeli a nebol problém o čom sa máme rozpráva. Povedala by som, e sa nám huba nezastavila a skoro som zmekala posledný večerný spoj domov.
PS: V 20ke sa vydavat mi pride priskoro. Človek je ete ivotom málo skúsený a môe si zle zvoli svojho ivotného partnera. Ale je to môj osobný názor.
Upravil(a) Mafia (6. 5. 2007 0:05)
Není tady
Ahoj, no já ti rozumím, já jsem měla svého prvního přítele tesně před 20 narozeninami, no a to proto e mě sbalil, jinak bych byla sama doteď. Teď u vím, e je to o tom nebát se a prostě to zkusit, i kdy to nedopadne, dalí nová zkuenost.Radila bych ti brát to tak, e s těmi kluky jde prostě na přátelskou schůzku a nereit jak to dopadne, protoe to se o spoustu věcí připravuje. Větina věcí v ivotě je o tom překonat strach a zkusit něco novýho. Drím palce.
Není tady
Emy,
to, e nikoho nemá, vůbec neře. Kdy tě někdo někam pozve, klidně bě, pobaví se, podívá se někam, bav se s lidmi, kteří jsou ti sympatičtí. Jednou se určitě zamiluje. A třeba do člověka, kterého dobře zná u delí dobu. Podle mě láska na první pohled neexistuje. Take choď ven, bav se, určitě jsi krásná holka, ve 20ti letech má na starosti spoustu času. Ty vdané moná zase závidí tobě, e nemá tolik povinností jako ony, e má víc času na sebe. Jen nesmí sedět doma, tam nikoho nepotká.
Není tady
Emy,tvůj příspěvek mi připomíná mě před pár lety:-).Byla jsem hrozně smutná a vystresovaná z toho, e nikoho nemám..Svůj první vánějí,delí a sexuální vztah mám taky a od 21 let.Taky sjem si připadala divná,vichni kolem mě u někoho měli,a já pořád nic.Dokonce jsem chodila pár měsíců i s klukama,kteří mě nepřitahovali,jen abych nebyla sama.Ty vztahy byly fiasko, u bych to nikdy neudělala,to budu radi sama!
Ví,ted kdy se na to koukám zpětně-Jen lituju těch dní,kdy jsem kvůli toho byla netastná,ted si říkám, e jsem si to mohla uít,dokud jsem jetě byla nezadaná,mohla jsem cestovat apod.Místo toho jsem tvrdla tady v ČR a čekala na toho"pravého".Ted,kdy mám přítele, mě tady u trochu drí a svazuje-vztah je prostě závazek,at chceme nebo ne.Říkám si,e kdybych tenkrát nebyla blbá,tak jsem tenkrát mohla pořádně cestovat , protoe jsem nebyla na nikoho vázaná. Take ti radím:uij si to,dokud můe .Dělej věci,které v pozdějím vztahu bude muset kvůli nedostatku času omezit.Cestuj.Můe být sama,ale nemusí být osamělá,to je rozdíl!Musí být jen odváná
Není tady