29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, maminky prosím poraďte, lze nějak mírnit nevolnost která je nejhorší v prvních 2měsících? Nemyslím přímo zvracení ale celkový stav. Máte nějaký lék? Díky moc
Není tady
Při obou dětech jsem zvracela do 20 týdne. Dokonce s Páťou jsem musela do nemocnice na kapačky. Byla jsem neskutečně utahaná, ospalá , celkově se dá říci, že mě to strašně zmáhalo. Po 20 týdnu bylo všechno pryč a těhu jsem si užívala. Nic mi nepomohlo, jenom čekat, až se překlene ten 20 týden.
Není tady
Heli napsal(a):
Při obou dětech jsem zvracela do 20 týdne. Dokonce s Páťou jsem musela do nemocnice na kapačky. Byla jsem neskutečně utahaná, ospalá , celkově se dá říci, že mě to strašně zmáhalo. Po 20 týdnu bylo všechno pryč a těhu jsem si užívala. Nic mi nepomohlo, jenom čekat, až se překlene ten 20 týden.
Mno aspon vim na cem jsme a vidina úlevy by mohla pomoct.....kež by už byl 20tyden....tahelinfoška je sice taky pozitivní - přstane to, ale čekal jsem že existuje něco co by tu vyčerpanost a únavu mohlo zmírnit ...já nevim třeba nějaký spešl jídlo pití, bylinky ...nebo nějaká aktivita....co já vím asi těžko něco univerzálního .... mno jdu zpočítat kolik dní zbývá do dovršení 20 týdne....
Není tady
Každá to máme jinak, jsou holky, kterým to přestane po 12 týdnu, jiné po 15 týdnu, některé nezvrací vůbec a některé ještě na porodním sále. Když jsem byla těhotná s Kačenkou, tak mě mudr ujišťova, že bude stejně blicí jako u Patrika a měl pravdu. Ale jedno pozitivum je, když se hodně zvrací, vypovídá to o dobře prosperujícím těhu.
Po Patrikovi jsem otěhotněla, nezvracela jsem vůbec, což mi bylo podezřelý a taky že bylo. Ve 14 týdnu se zjistilo, že mám zamlký těhotenství a bylo po. No a s Kačkou jsem si fakt užila.
Ale když mi bylo nejhůř, pomáhala mi Coca-cola- ta mi dodávala do těla cukr, ale zvracení mě nezbavila. Tak hodně sil a věř, jednou to skončí a robátka za to stojí.
Není tady
Já problinkala celá 3 těhotenství.... hrůza.
Není tady
První těhotenství jsem problindila totálně celé. I na sále.
Při druhém vůbec.
Radila bych vyhýbyt se pachům, ty na mě působily nejhůř.
Není tady
Heli napsal(a):
Každá to máme jinak, ....... a některé ještě na porodním sále.
Ale když mi bylo nejhůř, pomáhala mi Coca-cola ....... a robátka za to stojí.
Bety napsal(a):
Já problinkala celá 3 těhotenství.... hrůza.
Eri napsal(a):
První těhotenství jsem problindila totálně celé. I na sále.
Při druhém vůbec.
Radila bych vyhýbyt se pachům, ty na mě působily nejhůř.
Heli,
Jak je vidět tak máš pravdu, mno ted tedy nevim kdyz nevolnost znací dobrý prubeh těh tak jestli bych si mel prat aby bylo zmizelo.....mno nejak to proste budem muset prezit Treba to skonci ve 12tydnu a bude to kluk silnej jako buk
Bety
jesismarjáá to snad néé a já touhel diskusí chtěl ženu uklidnit ... mno tak to nejspíš změníme plány 3-4 :dudlik:ratoletsi problinkaný
Eri
OKI vyzkoušíme C*C*Colu zabírá i na migrény tak možná ....že ...
Mno s pachy to máme stejné stací otevrený mlíko, nebo vzpomínka na vúni (tedy jak pro koho že) calamárů
Není tady
DOporučuju na blivno stav pár lžiček vychlazené koly. Dál jsem vysadila vitamíny. Ty mi taky nedělaly dobře. A nejíst co mi nevoní.
V prvním těhu jsem blila do sedmého měsíce, v druhém snad jednou. Takže opravdu je každé těhu jiné. Zkus si vypozorovat, co ti nedělá dobře a hodně odpočívat.
Není tady
Do poloviny těhotenství jsem blinkala, blinkala a blinkala a přesně jak popisují děvčata slabá jako moucha, unavená. Dorkorka mi doporučila, že si mám připravit na ráno kousek něčeho k jídlu (než vstanu), ale bohužel to také nepomáhalo.
Není tady
S tou kolou je to pravda, nedávno jí doktor přímo naordinoval synovi na zvracení. Musí být vychlazená, po lžičkách, ale hlavně pravá kola, ne nějaká napodobenina. Jinak moje první těhotenství probíhalo bez jakýkoliv nevolnosti, zato druhé jsem prozvracela od začátku do konce+občas mdloba. Třetí těhotenství jsem měla žaludek jako na houpačce, zase mdloby, nemohla jsem nic sníst, ale nezvracela jsem. Vydržte!!!!!!!!!!
Není tady
Iveta X napsal(a):
S tou kolou je to pravda, nedávno jí doktor přímo naordinoval synovi na zvracení. ....... Vydržte!!!!!!!!!!
Vydržíme
A co řikal doktor na množství te coly?
kolok pít coly v těhotenství?
Helča2 napsal(a):
Všechna 3.těhotenství jsem do 4. měsíce prozvracela. Nepomohlo nic. I suchý rohlík šel ven :-)))
myslim kdyz uz byly 3 tak to stálo za to Hodne stestí toho 21.5. + - pár dní
Není tady
PavlaH napsal(a):
DOporučuju na blivno stav pár lžiček vychlazené koly. Dál jsem vysadila vitamíny. Ty mi taky nedělaly dobře. A nejíst co mi nevoní.
V prvním těhu jsem blila do sedmého měsíce, v druhém snad jednou. Takže opravdu je každé těhu jiné. Zkus si vypozorovat, co ti nedělá dobře a hodně odpočívat.
par lzicek....mhh a nebavila jsi se s doktorem o max davkach ktere by plodu neuskodily?
Mno jo vysadit vytaminy....asi v nouzi protoze vitamin a kyselina listová a já nevim co vsechni je potreba ... o tom jste se nekdo s doktorem nebavily?
Není tady
Opravdu to máme každá jiné při prvním mi bylo dobře do 10 týdne a pak jsem jen
.. až do 30 týdne porodila v 35 takže klidu si moc neužila
při druhém mi bylo špatně od začátku až po porodní sál
Nepomáhal ani hřký čaj a kousek suchého rohlíku ještě v posteli a půl hoďky pokežet jak mi radili v nemocnici
Třeba to tvou ženu přejde brzy
Není tady
S tou kolou, nepila jsem jí každý den, bylo to nárazově, ale když to na mě přišlo, tak jsem vypila za den celý litr a na Kačce to nezanechalo žádný stopy.
Kdyby mi nebylo tak špatně tak by ještě do třetího dítka i šla. Ale představa, že budu blindit, budu se potácet jako moucha, do toho dvě malý děti, který mámu potřebujou, nezvládla bych to. Děti jsou úžasný, jsou naprosto smyslem mýho života.
Není tady
mně kdosi poradil pop-corn měli jste to vidět když opouštěl mé tělo...
Není tady
Podívej, vitamíny a listovka, to je sice hezký baštit, ale existují výzkumy, že se pak rodí velké děti. Pokud nejsi zrovna vyžle a jíš dost ovoce a zeleniny, neměl by být s vysazením vitamínů problém. Já jsem začala ted akorát hořčík, protože se mi v 30 týdnu objevily křeče. Jinak nic a dktorka mi to jen schválila.
KOla - to je otázka. Správné množství ti nikdo neporadí. Může to být i decka nebo dvě při potížích Hladina cukru v krvi na začátku těhu taky dost kolísá. Myslím, že pozitiv je více než negativ.
U prvního dítka jsem vše taky prožívala a hlídala. U druhého čím dál víc zjišťuju, že když potřebuju fungovat, tak beru za vděk čímkoli, co není vyloženě škodlivé.
Tudíž brzdím v množství a u léků. Dvouleté holčičce těžko vysvětlíš, že ted je ti blivno, že tě musí nechat ležet. A tak jsem si s ní chtě nechtě hrála v leže s legem a v břiše dvě decky koly. A pomohlo...
Ted si občas musím dát kafe, protože jinak jsem jak spící panna, navíc tohle kolísání tlaku je pro mě mor.
Zachovávám zdravý selský rozum. CO jiného zbývá? Oni ani doktoři mnohdy sami mají ve svých výzkumech hokej....
Není tady
Já zvracela při prvním těhu pouze do 12 týdne. Ale je fakt, že jsem byla alergická na jakékoliv pachy a vůně.
Při druhém těhu jsem ani nevěděla, že jsem těhotná a snášela jsem ho fakt v pohodě. I porod - na rozdíl od prvního - proběhl velice rychle a velice lehce.
Děvčata, to mě tenkrát nenapadlo, to s tou Colou. Poprvé jsem se s tím receptem - vychlazená pravá Cola, podávaná po lžičkách - setkala, až když moje děti začaly stonat a poradila mi to dětská lékařka.
Není tady
I mě bylo stále nevolno a vadily mi téměř všechny pachy, ale dostávala jsem nějaké čípky, něvěřila jsem....ale pomohly. Jistě existují i dnes, poradit se s lékařem !
Není tady
Aneri, já poprvé otěhotněla v r. 1989 kdy se mi o vymoženostech dnešní lékařské vědy mohlo leda tak zdát
a podruhé jsem otěhotněla rok poté - devět měsíců po prvním porodu jenom proto, že paní doktorka na gynekologii čekala se zavedením tělíska až poté, co odmenstruuji a pan manžel byl mistrem přerušované soulože :lol:Takže jsem se dočkala kuriózní situace, že jsem sice stále kojila, ale už jsem byla ve druhém měsíci dalšího těhu
načež vzhledem k situaci mi byl odhadnut termín dalšího porodu jen velmi orientačně.
Dceru jsem porodila tak, že jsem ještě v poledne navštívila těhotenskou poradnu už přímo v porodnici, nikdo na mně neshledal příznaky porodu. takže jsem se s břichem jak sud odvalila nazpět domů. Ve čtyři hodiny odpoledne - už doma - mi praskla voda, stahy začaly po deseti minutách, takže jsem si urychleně zavolala sanitku a v půl deváté večer byla dcera na světě
Upravil(a) Kiara (5. 5. 2007 20:36)
Není tady
Manželku uklidni, většina těhotenství se s blinděním uklidní okolo 20-tého týdne.
No, a když se to nepovede, tak manželka rozhodně nebude sama.
Mě bratránek ( máme se upřímně rádi ) s láskou vzkázal, že dítě se má porodit a ne vyblít, tak ať zklidním hormony.
Neboj, bude dobře. Přeju hodně štěstí.
Není tady
Aneri napsal(a):
.......všechny pachy, ale dostávala jsem nějaké čípky, něvěřila jsem....ale pomohly. Jistě existují i dnes, poradit se s lékařem !
Aha, predpokládám že to nebyly čípky na zácpu na kontrolu se jde tedkom v patek tak se zkusime na cipky informovat diky - predpokladam ze siasi nepamatujes co to bylo....
Bety napsal(a):
mně kdosi poradil pop-corn měli jste to vidět když opouštěl mé tělo...
Mno každá rada cenná nekomu to mozná zabralo ale byl vyjímka .....ale ta cola bude zabírat kdyz se zde k tomu vsichni hlásí
PavlaH napsal(a):
Podívej, vitamíny a listovka, to je sice hezký baštit, ale existují výzkumy, že se pak rodí velké děti. ....... Jinak nic a dktorka mi to jen schválila.....
Mhhh tak to je zajímavá informace pokud jsou tedy zrovna v tomto výzkumu nejde o tu "hokejovou" studii......poohlídnu se po tom popř informuji...zdroj ciste ciste náhodou nemás ze
Mno mozna by stalo za to vysledovat jaky ma vliv pokles davek vitaminků atd na blivno stavy......
Se selským rozumem souhlas, ale když člověk nechce nic potento když jde o to nejduležitější v životě
Není tady
Eri napsal(a):
Manželku uklidni, většina těhotenství se s blinděním uklidní okolo 20-tého týdne.
No, a když se to nepovede, tak manželka rozhodně nebude sama.
Mě bratránek ( máme se upřímně rádi ) s láskou vzkázal, že dítě se má porodit a ne vyblít, tak ať zklidním hormony.
Neboj, bude dobře. Přeju hodně štěstí.
díky
urcite to ve zdravi prezijem
akorat jsme si rikali ze 20aátý týden to uz je skoro pulka ale kdyby byla druha bez blivno stavů tak by to bylo uzasny
Není tady
Mno, našla jsem tohle, ale osobní zkušenost nemám a rozhodně bych nedoporučovala, aby Tvá žena brala cokoliv bez porady s lékařem.
PERILLYL STAR
pomáhá při alergických potížích
PERILLYL STAR
* snižuje riziko alergií
* usnadňuje vykašlávání
* vysoce efektivní při problému senné rýmy
* podporuje zmírnění astmatu a bronchitidy
* podporuje zlepšení stavu při atopickém ekzému
* zmírňuje alergické reakce na prach, plísně, pyly a výtrusy hub
Perilla frutescens je tradiční čínská bylina, jejíž výtažek je odedávna používán v tradiční čínské medicíně jako účinný protialergický prostředek. V dnešní době se jí dostává zvláštní pozornosti z důvodů jejích blahodárných účinků u některých druhů alergických onemocnění, a to bez vedlejších účinků. V lidovém léčitelství je tato bylina s antispasmodickými, diaforetickými a sedativními účinky předepisována na nervové, plicní a děložní potíže. Dále jsou významné její účinky: mírní bolesti, účinkuje jako protijed, antiseptikum, antitusikum, karminativum, prostředek proti pocení, usnadňuje vykašlávání, působí proti horečce, kašli a nachlazení, dále působí jako sedativum a tonikum. Perlila frutescens je prostředkem na astma, bronchitidu, chřipku, malárii, bolest hlavy, hrudníku, na otravu rybami, nauseu v těhotenství, na revmatismus, křeče, úžeh, záněty dělohy a na poruchy trávení. Dále bylo zjištěno, že rostliny jako zázvor jsou velmi účinné při TNF (Tumor Necrosis Factor), resp. mohou zvyšovat produkci TNF vyráběného bílými krvinkam
Není tady
Kiara napsal(a):
.....pan manžel byl mistrem přerušované soulože. Takže jsem se dočkala kuriózní situace
Raděj takovým mistrem nebudu ..... to musel byt celkem zaprah, ale prezit se da i smrt jak se rika
Není tady