Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 5. 2007 18:59

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

Re: Jak se stavíte k předmanželksé smlouvě?

a jak ho brání, že mu daj prachy a to je vše, nic víc. Takhle by ty zákony taky bránily dítě ...

na politiky kašlu, jeden blbec větší než druhej, až budu politik jááááá :-)))))))))))))

Není tady

#27 5. 5. 2007 19:41

Heli
♥♥♥----

Fatima napsal(a):

Heli, Vašku - důvod, proč nemá vliv fakt, že onen "bratr" není skutečný otec je prostý - stát bere ohled především na zájmy dítěte. Vůči tomu dítěti to dle mého názoru fér je. Nevím, možná jsem divná a možná si to jako ženská ani neumím pořádně představit, ale představa, že vychovávám nějaké dítě od miminka a pak zjistím, že není mé a proto s ním už nechci mít nic společného - to si fakt neumím představit. Přijde mi, že přece to dítě člověk miluje a genetická příbuznost je až na druhém místě, nebo ta láska vůči dítěti odejde spolu s přečtením výsledků testů DNA va?
A taky mně pobavila věta - mělo nás varovat, že už je jednou rozvedená - no nevím, to že se někdo rozvede přeci ještě nezamená, že je hrozný člověk... každý občas šlápne mimo.

Než si jí vzal, hodně lidí nás zrazovalo. Byly i tam věci, o kterým nechci mluvit, je mi z toho špatně.
On má malýho rád, bere si ho na víkendy, on by jí i dokázal odpustit, ale ona neustále dokola říká, že mu nevěrná nebyla, že to nění pravda, že jsme to narafičili, a podobný bláboly, ona měla vlastně takový neposkvrněný početí. Je pravda, že dítě zato nemůže, ale je otázka času, kdy mu ho přestane dávat, až si zlatokopka najde jinýho, má útrum. A už se k tomu fakt nechci vracet. Byla to velmi  bolavá zkušenost a uvědomila jsem si, čeho všeho jsou některý ženský schopny, ona chtěla strašně dítě  a tak šla i přes mrtvoly.

[url=http://www.rodice.cz/metrik/]http://www.rodice.cz/metrik/3007.png
[url=http://www.rodice.cz/metrik/]http://www.rodice.cz/metrik/3008.png
http://www.broucinek.estranky.cz/

Není tady

#28 5. 5. 2007 19:52

Hannah
♥♥♥♥♥--

Pro smlouvu.
Jsem i pro písemnou dohodu (o majetku a péči o děti) není -li pár sezdán a má "jen" společné děti.

Není tady

#29 7. 5. 2007 8:04

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Co je to zájem dítěte? Zájem dítěte je vyžadovat peníze po "nevinném", trestat nevinného? Nehledě na to, že matka získané peníze nemusí použít na zájem dítěte. Myslím, že není dobré stavět právo na bezpráví. Jestli takhle vypadá právní systém, tak potěš roll

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#30 7. 5. 2007 8:07

Nick3594
Host

Pro smlouvu další hlas big_smile.

#31 7. 5. 2007 9:54

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Se možná zeptám blbě, ale co vlastně je v takový smlouvě? ... já si to nějak totiž neumím představit ...

Je fakt, že s bývalým jsme žádnou smlouvu neměli, já se chtěla rozvést v klidu, bez nějakých tahanic o majetek a tak jsem raději ustoupila v tom smyslu, že finančně jsem na tom byla bita. Považuju se ale za ženu, která sebe i dítě vždy uživí a než strávit dalších pár let tahanicemi s bývalým o majetek, raději jsem přišla zkrátka. Ale mám svůj klid a před sebou čistou tvář....já to nebyla, kdo se snažil při první dohodě upírat pravou výši hodnoty našeho manželského majetku...když tohle začal tehdy ještě manžel zpochybňovat, zhnusil se mi a raději jsem to vzdala a spokojila se s málem. (Je fakt, že mi nahrálo, že mám jen jedno dítě a měla jsem, kam odejít bydlet. Kdybych ty děti měla tři a neměla vlastní bydlení....bylo by to jinak.).... Pro mě je vlastně asi taková smlouva zbytečná... Asi jsem hrdá a blbá.... Jo, já budu mít do smrti h...o.... ale tak nějak mi to nevadí smile

Není tady

#32 7. 5. 2007 14:19

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Taky mě zajímá, co v ní tak je. Když předpokládáme, že oba mají přibližně stejný majetek, nebo spíš nemajetek. Patrně nemůže jít proti zákonům, takže co pak vlastně může řešit?

Není tady

#33 7. 5. 2007 14:48

Hannah
♥♥♥♥♥--

Viděla jsem jen návrh takové smlouvy.Byl tam:soupis majetku se kterým vstupují do manželství,země ve které budou žít , alimenty ,které by po rozvodu  dostávaly děti a matka. Zvlášť ten rozvod tam byl pro mě až šokantně řešen( z čí viny, kdy děti matce,kdy otci). Je to téměř dvacet let, ženich tehdy trval na tom aby nevěsta nepracovala  (nepodnikala),bylo tam něco o fondech (životní pojištění ?). Jsou spolu stále,nikdy později jsem o jejich smlouvě neslyšela.

Upravil(a) Hannah (7. 5. 2007 14:51)

Není tady

#34 8. 5. 2007 11:01

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Známá uzavřela s nastávajícím předmanželskou smlouvu, neboď on byl tehdy značně movitý (a stále je) a ona vlastnila byt. Ale stejnak to nechápu, protože přeci majetek nabitý před sňatkem se do SJM nepočítá, tudíž není ani předmětem rozvodu. Nebo se pletu? my sebereme za 3 týdny a každý taky máme nějaký majetek nabitý před svatbou, ale předmanželskou smlouvu neuzavíráme.

Můžete mi tedy prosím taky vysvětlit, co všechno se ještě v PMS řeší?

Není tady

#35 8. 5. 2007 16:11

G.X
♥♥♥----

Hannah napsal(a):

Viděla jsem jen návrh takové smlouvy.Byl tam:soupis majetku se kterým vstupují do manželství,země ve které budou žít , alimenty ,které by po rozvodu  dostávaly děti a matka. Zvlášť ten rozvod tam byl pro mě až šokantně řešen( z čí viny, kdy děti matce,kdy otci). Je to téměř dvacet let, ženich tehdy trval na tom aby nevěsta nepracovala  (nepodnikala),bylo tam něco o fondech (životní pojištění ?). Jsou spolu stále,nikdy později jsem o jejich smlouvě neslyšela.

To bylo u nás (Češi)?

Mohu se mýlit, ale podle mého názoru předmanželská smlouva (tedy smlouva dle § 143a ObčZ) upravuje pouze majetkové poměry mezi manžely, tedy konkrétně zúžení popř. rozšíření společného jmění manželů.

Zdá se mi tak, že to má praktický význam (například) tehdy, když  jeden vydělává podstatně více, a  nepřeje si, aby to patřilo resp. později připadlo i druhému manželovi,  nebo  naopak když jeden podniká a druhý nechce být ohrožen možnými dluhy s tohoto podnikání.

Upravil(a) G.X (8. 5. 2007 16:13)

Není tady

#36 9. 5. 2007 6:07

Hannah
♥♥♥♥♥--

G.X ,Němka a Libanonec

Není tady

#37 9. 5. 2007 13:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

vašek napsal(a):

no jo jednoho pytle, ne jde přeci o spravedlnost jako takovou ...

stát je chránit nemusí, ale i paroháči májí svá práva ... takže by mohl nechat průchod spravedlnosti ...

Vašku, neviem ako u vás, ale na Slovensku je vymáhateľnosť aj neodškriepiteľných a všeobecne spravodlivých zákonov mizivá... A je fakt, že záujmy otca sú v úzadí, ale štátu ide predovšetkým o to postarať sa o dieťa - a hlavne nemusieť to platiť zo štátnej pokladnice. Čo zasa mňa ako daňovú poplatníčku svojím spôsobom teší, že peniaze, ktoré vezmú mne, nepôjdu na "deti bez otcov"...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#38 9. 5. 2007 13:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Co je to zájem dítěte? Zájem dítěte je vyžadovat peníze po "nevinném", trestat nevinného? Nehledě na to, že matka získané peníze nemusí použít na zájem dítěte. Myslím, že není dobré stavět právo na bezpráví. Jestli takhle vypadá právní systém, tak potěš roll

Záujem dieťaťa je, aby oň bolo postarané. Dieťaťu je - asi - jedno kto je darca semena a či je to tá istá osoba, kt. sa stará finančne a fakticky, dieťa skrátka potrebuje, aby oňho bolo postarané. A jediné fakt "nevinné" je tu zasa a znova iba to dieťa - chlap je "vinný" trebárs len debilným výberom partnerky... Ale dieťa ako jediné nikdy ani na výber nedostalo. Na čo peniaze použije matka je druhá vec - a je tu na to systém sociálky, odbor starostlivosti o dieťa, atď. Nehovorím, že systém je dokonalý, ba ani veľmi dobrý nie - ale naozaj chráni záujmy dieťaťa, to je hotová vec. Aj trebárs tým, že ho vezme matke, ktorá sa nestará...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#39 9. 5. 2007 13:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A ja som tiež za zmluvu, hlavne v prípade, keď už obaja majú nejaký majetok nadobudnutý pred manželstvom - a trebárs nerovnaké príjmy... Ale potom by som zakotvila aj prípadné tehotenstvo a pôrod, alimenty na dieťa atď. Otázka je, akú právnu silu má takáto zmluva. Na Slovensku myslím takú, ako hocijaká iná zmluva medzi občnami; ale neviem to iste. Faf...?

Brita

Není tady

#40 9. 5. 2007 15:17

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

A proč teda trestat nevinného, když můžeme trestat vinného?

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#41 9. 5. 2007 15:27

Nick3594
Host

Kaliku ???? Nerozumím...... Prosím vysvětlit big_smile.....

#42 9. 5. 2007 16:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

A proč teda trestat nevinného, když můžeme trestat vinného?

Ahá, to ako dieťa...? Alebo kto je teda "vinný" a čím? Súložou? To sme všetci, nie? Ty si nikdy nesúložil? A že z toho nebolo dieťa? Si si istý? Možno o tom len nevieš a o "tvoje" dieťa sa stará niekto iný.... A ty si "vinný", ani o tom nevieš...

Brita

Není tady

#43 9. 5. 2007 17:08

skiasll
♥♥-----

Taky by me zajimalo, co se v takove smlouve resi, protoze to co jsem nasla na www.aspi.cz me celkem zaskocilo.Ja mam skoro vsechno vybaveni do domacnosti, co se tyce napr. kuchyne, ale je tam napsane, ze do SJM patri i veci jednotlive pod 20.tis. - tak co ja s tim vybavenim? Pritel ma cely dum, ale ja samozrejme ze i ja chci byt nejak osetrena predmanzelsky, asi tomu nerozumim.
Poradite?

Není tady

#44 9. 5. 2007 18:55

G.X
♥♥♥----

skiasll napsal(a):

Taky by me zajimalo, co se v takove smlouve resi, protoze to co jsem nasla na www.aspi.cz me celkem zaskocilo.Ja mam skoro vsechno vybaveni do domacnosti, co se tyce napr. kuchyne, ale je tam napsane, ze do SJM patri i veci jednotlive pod 20.tis. - tak co ja s tim vybavenim? Pritel ma cely dum, ale ja samozrejme ze i ja chci byt nejak osetrena predmanzelsky, asi tomu nerozumim.
Poradite?

http://www.svetsvateb.cz/SvatebniPravo/ … kaSmlouva/

Já tomu rozumím tak, že běžné vybavení domácnosti (pořízené za manželství) je součástí SJM a přes to vlak nejede dumbom

Není tady

#45 10. 5. 2007 6:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pojem vina používám jen pomocně, ne tedy ve smyslu vinný. Vinný je ten, kdo zplodil dítě. Proč tedy on neplatí na dítě? Proč ten, co nezplodil dítě (nevinný) má platit na dítě?

V právním systému je obvyklé, že ten, co něco způsobil je také za to odpověden, ne naopak.

Není tady

#46 10. 5. 2007 8:39

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kaliku, zákon chrání především dítě. Než by zákonodárci rozhodli, kdo je otcem dítěte, tak by to dítě velmi pravděpodobně pošlo hlady. Někdo se o dítě starat musí a při sociální politice naší země ti musí bejt jasný, že stát se teda rozhodně starat nebude! To by přišel na buben....ehm... No takže se "vina" svalí na otce-neotce a ten se pak bude starat o dítě a zároveň může ve volném čase obíhat soudy a přít se, že otcem není. Tak je dítě zajištěno, státní kasa nepřijde kvůli nějakému "spratkovi" o penízky a všichni jsou spokojení...až na toho otce-neotce, že.... No, prostě je třeba se smířit s tím, že život nejni spravedlivej. Howgh! wink

Není tady

#47 10. 5. 2007 8:45

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Evo, dokud se neví, kdo je otec je mi celkem jedno, kdo bude platit, ale poté, co se to zjistí, už přeci není důvod trestat nevinného. Dítě na tom nijak nezchudne a ani neumře hlady. Dále, proč by stát nemohl platit na toto dítě, dokud nebude jasno?

Život není spravedlivej, ale my si na spravedlivost hrajeme, tak proč ne tady?

Není tady

#48 10. 5. 2007 10:46

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Mno, třeba nejde trestat "vinného", protože ho matka prostě neuvádí... a ani ho uvést nikdy nehodlá (třeba ho ani nezná, třeba ví, že ten týpek by nikdy nic neplatil, je bezdomovec, feťák, zloděj...kdo ví?)....ale dítě má být zajištěné....

A stát prostě nebude platit na žádný dítě, pokud má šanci to na někoho hodit. Tak to bohužel chodí.... Moje máma, když jí neplatil bývalý alimenty, tak se šla s prosíkem poradit na sociálku, kde jí řekli, že má psa (toho jsme jako děti pochopitelně milovali), tak ať ho kouká prodat a bude mít o pár korun víc na děti....prostě na hlavu, nezajímalo je, že by měli vyřešit otázku výživnýho, šli po tom, aby ona prodala psa a oni jí měli hlavně z krku....prodat psa je přeci jen jednodušší než donutit zmetka, aby platil alimenty (zvlášť když ten zmetek mění práce desetkrát do roka)....když si bývalý manžel-alkoholik odvezl pětiletého bráchu na hory a nevracel ho už dva dny, tak žádala znovu sociálku a pak policajty o pomoc (mobily tenkrát nebyly a auto neměla, aby zajela na ty hory a nikdy se nedalo s určitostí říct, jestli "tatínek" nenechal bráchu zmrznout někde v závěji, no prostě alkoholik), tak jí řekli, ať je ráda, že je na zdravým vzduchu..... tak takhle stát zastupuje práva dítěte....

Není tady

#49 10. 5. 2007 10:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Evo, tady v tom konkrétním případě byl znám pravý otec a jestli byl nemajetný to nevím. Ale rozhodně tady cítím něco zkaženého na našem právním systému. Řešit věci jen tím, že je snazší sankcionovat slušného člověka než padoucha, že je to prostě snazší a výhodnější, mi připadá zvrácené. To je můj lidský pohled na věc.

Není tady

#50 10. 5. 2007 11:00

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kaliku, no to cejtíš správně. Jen nevím, jestli máš dost síly, abys s tím mohl nějak účelně bojovat... Já s tebou naprosto souhlasím, jenže tak to prostě je, no...sama nevím, co bych proti tomu mohla já, mraveneček, udělat....můžu interpelovat poslance, můžu psát nějaký petice...no a změní se něco? Fakt pochybuju...nehledě na to, že bych na to asi neměla čas...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí