29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
takže pro kentýnku 21 - je to kočárek orlanodo...
nějaký jsem našla na netu... http://detsky-bazar.i-bazar.cz/kocarky/ … n-orlando/
pro bety - hele tak já reklamovala v první reklamaci 4 vady : patent = výměna + šev= zašit + sjíždění =opotřebení, kočár v toleranci(mi tam napsal) a brzdy= opotřebení (ale u těch brzd jsem zadala, že mi padá brzda tím se mě vylamují zoubky, a to mi neopravil - jen vyměnil brzdy, ale to že padá brzda, to nechal být....
když jsem vyjela ven, opět mi ta brzda spadla a vylomila zoubek.... to už ale je v prčicích, nebo ještě se s tím můžu obhájit??? když jesem ten kočár převzala a vlastně mi neopravil to co jsem chtěla, jen vyměnil brzdy(to kolečko se zoubky) a že se sjíždí - to přece není v opotřebení ne???
Není tady
Já jsem to četla celé, určitě to není opotřebení, to se jen oni chtějí vyhnout vrácení peněz, právě o to je to horší že budou pořád uhýbat...zkus to ještě jednou na mnoho drobných vad, které samy o sobě jsou odstranitelné, ale vzhledem k tomu, že jich je mnoho (aspoň ty 3) tak se začne výrobek považovat za výrobek s vadou neodstranitelnou, a jestliže se vada vyskytal v prvním půlroce záruky žádej nekompromisně peníze zpět, možná ustoupí, hlavně!!! si nechej podrobně popsat do reklamačního protokolu úplně všechno, proč zamítli i proč neuznali!
Není tady
Tak bych zkusila reklamovat pořád dokola to samé a trvala na formulaci zapsání: hned při PRVNÍM !!! použití pak se bude hůře zdůvodňovat to opotřebení
Není tady
bety - já jsem to ale reklamovala po 8 měsících - i když ty brzdy a zatáčení - bylo hned od začátku, jenže jsem neměla kočárek na půjčení, tak až když se mi podařilo sehnat, tak to už bylo "pozdě" po půl roce....ach jo
Myslíš že mám jako dodatečně doložit ten první reklamační protokol, ? atť mi tam napíši proč zamítli a proč uznali? to už je asi pozdě ne? já mám takový strach co mi přijde teď - jestli zas OPOTŘEBENÍ nebo co mi napíši...
na ty vady co jsem reklamovala se už obrátit nemohu co? jako že bych to vytáhla zpětně? on to udělal ai vychcaně - dvě vady uznal - dvě vady zamítl. Ale teď je to zas v reklamaci, tak nevím, zda se to jako už nepřešlo - tak už to nemůžu vytáhnout zpětně.Samo že budu stále chodit a nechávat opravovat....vždyť já takový výrobek ani nechci. taky pokud to stále je v opravně - více u opraváře než u kupujcího, tak taky bych mohla odstoupit od smlouvy ne?
hele a když mi tam napíše opotřebováné - tak mám si ten kočár převzít??? nebo jak to mám udělat s protokolem? mám kočár vzít a říct prodavačkám, ať mi znovu napíš rozepsaný reklamační protokol (odůvodnit co a jak je opotřebování)??? nebo kočár tam nechat??? nebo já nevím jak to udělat.
ACH JO!
Není tady
Každopádně měli při první reklamaci poslat věc k výrobci ne?? Na mě to takhle jednou zkoušeli v obuvi, napoprvé mi slepily boty, chodila jsem tam furt dokolo, že to nedrží, nakonec mi zhnuseně vrátili peníze a řekli ať u nich už laskavě nic nekupuju
Není tady
tak to je síla!!!!! pane bože "kéž by mě taky vrátili prachy a řekli mi to samé" byla bych 1000 000x šťastnější!!!!!
tohle je hrůza když je beznaděj a nemám na to abych platila posudky a soudy....nechci to nechat být!
A to by se mělo poslat výrobci??? proč? holky já jsem na to úplně blbá...
Není tady
Bety napsal(a):
Tak bych zkusila reklamovat pořád dokola to samé a trvala na formulaci zapsání: hned při PRVNÍM !!! použití pak se bude hůře zdůvodňovat to opotřebení
Holky, obdobně jsem teď dopadla s dětskými botami. Koupeny v Renu (Kaufland) za 390 kč, nošeny 14 dní, pak úplně odlepená celá přední část podrážky, jenže syn v tom ještě šel 1 den do školy, protože nahonem další boty jsem pro něj neměla, neb ty z loňské sezony už mu nebyly (a už bylo jaro, teplo a zimní obuv v té době již velmi nevhodná. takže boty koupeny 14.3., reklamovány 28.3.).. cesta nedaleká, ale odlepená podrážka překážela a syn lehce zakopával .. do Rena odneseno ten den odpoledne a po víc jak měsíci výsledek:
"Reklamace je neoprávněná. Za vadu nelze považovat opotřebení věci způsobené jejím používáním, nebo změnu, která vznikla v důsledku nesprávného používání, popř. nesprávného zásahu. Reklamaci by měl kupující uplatnit bez zbytečného odkladu ihned po zjištění závady, aby mohla být reklamace správně posouzena. Záruční dobu nelze zaměňovat s dobou obvyklé životnosti zboží, tj. s dobou, po kterou při správném užívání a ošetřování může zboží vzhledek ke svým vlastnostem, danému účelu a rozdílnosti v intenzitě užívání vydržet."
Takže jinými slovy, jakmile zjistíte závadu, botu musíte hned z dítěte sundat, ikdyby mělo ten den chodit bosé a pokud vám v peněžence nechrastí navíc dalších pár stovek, čekat měsíc, než se prodejna milostivě vyjádří (většina z nás to stejně musí řešit koupí jiné obuvi, bez ohledu na fakt, jaký bude výsledek reklamace). Máte-li štěstí, reklamace bude uznána a vy si budete moci za vrácené peníze koupit boty jiné. Nemáte-li to štěstí, zapláčete nad vyhozenými penězi, promarněným časem a nezbyde vám nic jiného, než vhodnou obuv stejně zakoupit. A hlavně, s novou obuví dejte dítěti patřičné kázání - pokud možno nenašlapovat na celou nohu, vznášet se, vyhybat se vlhku, kamínkům, dětským hřištím, travnímu porostu a jiným podobným úskalím. Jen tak zřejmě bota nebude "nepatřičně" opotřebována a případná vada reklamačně uznána.
Upravil(a) Ela.. (6. 5. 2007 21:05)
Není tady
Tam bych šla udělat bugr.
Záruční dobu nelze zaměňovat s dobou obvyklé životnosti zboží,
To jsem nevěděla, že obvyklá životnost bot je při dobrém zacházení 14 dní.
Určitě bych si tam šla zařvat. Když už nic jiného, ulevilo by se mi.
Není tady
Neboj se a udělej tam pořádnej bugr Zkus napsat SZ třeba Raduze ta se myslím v prodeji kočárků pohybuje a poradí ti
. Každopádně se nedej, není to věc za pár stovek abys to hodila za hlavu
Není tady
Tak já se musím přidat k nespokojeným zákazníkům Deichmana, taktéž jsme reklamovali přítelovi boty nošené pár měsíců a neuznali nám to. Je hrozné, že se člověk nemůže nijak bránit a tahat se kvůli botám po soudech bude asi málokdo. Je to hnus, ale aspon vím, že u Deichmana už si boty nikdy nekoupím.
Taky proto jsem si koupila kočárek v Německu, protože tam opravdu platí pravidlo Náš zákazník-náš pán.
Není tady
Tak jsem koukala na ten kočárek a absolutně nevím ,kdo ho sem dováží,kdo tu má zastoupení na ně.Takže v reklamaci ti moc neporadím,jsou firmy které znám a vím,jak reagují co se dá dělat...ale tady bohužel!!!
Zkus probrat záruční list,pokud je to solidní firma budeš tam mít kontakt atd...podle toho by jsme se mohly odrazit!
RADKA
Není tady
radu máš plnou schránku, nemohu ti poslat - tak přeposílám sem co jsem zjistila....každopádně pokud ti to nic neřekne, zkusím to nějak zjistit (zavolat, nebo nějak zjistit kdo to jsem vozí) nebo řekne ti něco tohle???
No napsal mi to opravář asi - na záručáku se nedozvím co to je za kočár je tam jen napsáno KALIMERO a pak tam je štítek s jménem na reklamace a opravy. Záručák nemám, ale na tom reklamačním protokolu je razítko s jménem
HIMLEROVÁ VALETÍNA
Čs.legií 168
73581 Bohumín - Starý Bohumín
Tel. 776042408
pak ičo a dičo a bankovní spojení...
to jsem asi moc nepomohla viď????
Není tady
já ten záručák teď u sebe nemám - mají ho oni, prý to musí mít i se záručákem aby to opravil, jen tak co si pamatuji, že tam bylo napsáno....
Není tady
soptík napsal(a):
radu máš plnou schránku, nemohu ti poslat - tak přeposílám sem co jsem zjistila....každopádně pokud ti to nic neřekne, zkusím to nějak zjistit (zavolat, nebo nějak zjistit kdo to jsem vozí) nebo řekne ti něco tohle???
No napsal mi to opravář asi - na záručáku se nedozvím co to je za kočár je tam jen napsáno KALIMERO a pak tam je štítek s jménem na reklamace a opravy. Záručák nemám, ale na tom reklamačním protokolu je razítko s jménem
HIMLEROVÁ VALETÍNA
Čs.legií 168
73581 Bohumín - Starý Bohumín
Tel. 776042408
pak ičo a dičo a bankovní spojení...
to jsem asi moc nepomohla viď????
Tak za prvé záruční list,paragon nikdy nedávej z ruky...vždy jim dej kdyžtak kopii,tím seš ty jištěná,že máš něco v ruce
Zkus si něco o firmě zjistit,žádej prohlášení o shodě...je to věc do 3let věků dítěte a tutiž máš právo žádat.
Tímto by jsi je mohla trochu zaskočit
ještě písnu,já se omlouvám musím akutně něco dodělat a tohle je na dýl
Není tady
o.k. až budeš mít chvilku, tak mi napiš. Já nevím ani co to je to prohlášení o shodě...k čemu to slouží na co to je dobré atd.
Jen nevím jak jim to mám vyoslit...jako aby mi řekli od jakého výrobce ten kočárek je a tak , když nemám tď už ani ten záručák.....ten mi jako zapomněli vrátit, při první reklamaci - když jsem ho doma nenašla, bylo mi jasné, že mi ho nevrátili. Když jsem ho chtěla vidět při druhé reklamaci - když zjistitli, že ho NĚKDE MAJÍ V ŠUPLÍKU, tak ho ani nenašla a řekla, že ho nemůže najít, že ho pak najde... ale reklamaci mi vypsala - je tam datum nákupu.
Ale už jsem si taky nadávala, že si mám dělat kopie, jenže to jsem nevěděla, že to jsou takový mrchy!!!!
škoda že je zítra svátek...
Není tady