29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
reklamovala jsem kočárek, který je v záruce ještě rok a čtvrt.
BRZDY - když jsem sjížděla obrubník, tak se zasekly brzdy a vylámaly se umělohmotné kolečka.
ŠEV - byl asi 10cm rozjetý
ZATÁČENÍ KOČÁRKU k jedné straně
+ další věci - ty ale nejsou podstatné
Dnes jsem si pro něj šla - vše opravené, jenže na reklamačním protokolu bylo napsáno....
REKLAMACE SE NEUZNÁVÁ
BRZDY - BĚŽNĚ OPOTŘEBOVANÉ
ŠEV - ZAŠIT
ZATÁČENÍ, OPOTŘEBENÍ, KOČÁREK JE V TOLERANCI
OPRAVA ZDARMA V RÁMCI DOBRÝCH VZTAHŮ
U toho ševu, mě prodavačka řekla, že prý jsem si to taky mohla sama roztrhnout, že to je po*né, hlavně že to bylo jasně vidět, že je to rozjeto proto, že je to odfláklé, že to nemohlo držet pohromadě, že tam nebylo místo - kus látky...no ale je to zašito.
musím také říci, že jsem volala tomu opraváři, než jsem dala kočár do opravny a vše jsem mu to řekla a na ty brzdy mi pověděl, že tam je něco povoleného, proto padají při sjíždění obrubníků a zasekávají se.ˇže to dá do pořádku.
A pak dostanu tenti reklamační list!!!!! jsem naštvaná, protože určitě se zas brzdy vylámou a pokud je 3x stejná závada, tak mám nárok odstoupit od smluvy a mám nárok na vrácení peněz.jenže s tímhle dokladem...asi těžko, co???
Holky já jsem tak NAŠTVANÁ - TO MUSÍM BÝT SLUŠNÁ, jsou to....., koupit kočárek to jó, ale když je něco na opravu, tak jsou jak zmije!
já nevím co dělat, mám nárok pak na vrácení peněz - však samy víte holky, že ty kočárky jsou na prd, mám ORLANDO. je hezky na pohled, ale ty brzdy...!!!
Co dělat????
Není tady
Jestli Tě to trochu uklidní, já si koupila trojkombinaci. První reklamaci jsem řešila když byli malí asi tři měsíce. Zasekla se brzda a konstrukce se začala samovolně rozkládat. Tahle reklamace proběhla naprosto bez problémů, okamžitě mi sportovní kočárek(slouží jako konstrukce) vyměnily za nový. Za další cca. tři měsíce jsem tam byla znovu opět se začal rokládat, ale další už neměli. Udělali tedy storno na sporťák,dali mi poukázku a obratem mi ho blokli na druhé prodejně. Tam jsem si vyzvedla 3 kočárek který nám vydržel další cca. tři měsíce tak jsem jela na prodejnu ze které jsem ho měla tam mi sami nabídli vrácení peněz že už ho stejně nemají,ale že mi bohužel nemohou vzít hlubokou korbu a autosedačku že stím se musím ještě projed na původní prodejnu.Tak jsem si koupila sporťák od jiné značky a hned druhý den jsem si udělala výlet na prodejnu kde mi bylo řečeno že to není součást výrobku a závada konstrukce se na ostatní věci nevztahuje. Tak přemýšlím co dál?
Není tady
to je taky super!
Holky poraďte? jak to mám řešit? mají na to právo??? Mají právo mi napsat REKLAMACE NEUZNANÁ, když je v záruce a ty brzdy se vylamují, když sjíždím obrubník - protože se mi zasekne brzda - spadne.
Já nevím jestli mám právo se pak obhájit.Každopádně se mi to opět stane! je to síla a já jsem z nich fatk hotová!
Není tady
Mě tohle udělali s tojkolkou. Vyměnili potah, místo zipů dali šňůrku a reklamaci neuznali.................
Není tady
já jsem to nezjišťovala, kočár byl v záruce ještě asi rok a čtvrt
Není tady
I já byla včera reklamovat kočárek,také kvůli brzdám,mám ho reklamovaný podruhé a poprvé nám také neuznali reklamaci,měli jsme problémy s rukojetí,tak tam dali takové zarážky nebo jak to nazvat,zkrátka to opravili,ale reklamaci neuznali a včera mi prodavačka řekla že určitě ty brzdy taky opraví,ale reklamaci neuznají.TAké to nechápu,ale prý to tak dělají.Jsou to .....
Není tady
holky nevím jestli jsem naivní, ale co se obrátit, pamatujete na ty reklamy v tv jak vždycky těm lidem začal růst ten nos a zákazník jim ho rukou zastavil a řekl znám svá práva, no tak na tu organizaci...nevím jak se jmenuje...
Není tady
jo mslím že to je toto
http://www.spotrebitele.info
Není tady
ja jsem tak reklamovala sice boty,ne kocar,ale taky mi reklamaci neuznali,manzelovi s po mesici noseni vydrely vevntrit boty,ale skoro vsude,reklamaci neuznali,nic neopravili a jeste manzelovi rekli,ze si je koupil male!! a jedine prej co muzu udelat je,najmout si za svoje penize soudnoho znalce ,jo jenze tomu bych zaplatila vic,nez kdyz jsem koupila nove boty a to bylo u Bate, je to fakt silene,kdyz nakupujes,tak to ti lezou az do prd...,ale jak chces reklamovat tak nezajem
Není tady
Ahojda holky, jak to tak čtu..tak Vás všechny lituju, jsou to nervy, beznaděj,bezmocnost...reklamovala jsem synovy boty /Deichmann/ po třech měs.používání prostě v ohybu ruply..popraskaly..byly to zimní boty, synovi je 6let, je jansé že do sněhu měl sněhule a tohle byly "vycházkové" boty, jen do školky,kam jezdil autem..vlastně skoro všude jezdíme autem.Takže abych to zkrátila, reklamaci nám zamítli s tím,že TOHLE je bežné opotřebení obuvy..říkám,jak jste na to přišli? že jsou ochozené..tak jsou opotřebované..a proto mohou po třech měs.popraskat..no na vyhození...myslela jsem že tam porodím, hádala se a bojovala..už ani ne za boty..ale za to..co může běžná člověk delat? Vedoucí, nějaká kráva, která posuzuje rekklamace...dále že boty jsou prodřené i zevnitř..říkám,vidíte další důkaz toho,že jsou boty nekvalitní..prý dítě nemá základní návyk obouvání bot, že má používat lžíci..říkám do zimních kotníkových bot?..prý ano..už jsem nechtěla vytahovat to,že jsem jinde reklamovala boty s prodřenou patou a reklamaci mi neuznaly,že je to od lžíce..no prostě furt dokola.člověk na ně nemá..vůbec se se mnou v Deichmannu nebavily,moje argumenty nebralu v potaz.Mám přijít jedine s vyjádřením od soudního znlace..Obratila jsem se i na SOS, to jsou ty stránky na netu, neco na obranu spotřebitelů..popsala jsem problém a asi do týdne se mi ozvali,jedině soudní znalec a i když budu mít vyjádření, tak ONI s tím nemusí v krámě souhlasit a vezmou si svého soudního znalce /samozř.podplacený/ a ten uzná,že ten první nemel pravdu a pak jedině soud..a stejně to platí u všeho, i u kočárků...si mylsím..jedině znalecký posudek a pokud budou v krámě ochotní ho brát v potaz..je nějaká šance..no jo ale když u bot je znaleceký posudek v řádech stovek..kolik pak bude stát na kočár..?
Není tady
kačíkgirl napsal(a):
holky nevím jestli jsem naivní, ale co se obrátit, pamatujete na ty reklamy v tv jak vždycky těm lidem začal růst ten nos a zákazník jim ho rukou zastavil a řekl znám svá práva, no tak na tu organizaci...nevím jak se jmenuje...
Problém je, že prodejna se reklamací zabývala a oprávněnost požadavků zamítla, a na to má právo. Prodejna má povinnost reklamací se zabývat, a buďto ji posoudí jako opodstatněnou nebo jako neopodstatněnou. Pokud prodejna reklamaci zamítne, máš pouze jedinou možnost: nechat výrobek na vlastní náklady posoudit ve státní zkušebně nebo u soudního znalce a s posudkem v ruce se obrátit na soud, samozřejmě platíš všechny výdaje, dokud nevyhraješ...
Prodejce to samozřejmě ví, a proto se vždy reklamací zabývá a posoudí ji jako běžné opotřebení, a na běžné opotřebení se záruka nevztahuje, oni dopředu kalkulují s tím, že málokdo bude absolvovat martýrium se soudním znalcem a soudem...
Není tady
Holky no to je síla - chcete něco říct................................................
Po té reklamaci jsem dnes poprvé vyjela 15min. venku jsem sjela obrubník a prásk, brzda opět spadla a opět se mi vylámal zoubek u brzdy!!!!!!!!
Nasraná jsem šla do krámu a sjela je tam! štěkla jsem se tam slušně s prodavačkou! ta furt že jsem si to bestak vylomila sama.
Dala to opět do reklamace, ale určitě mi tam zas napíše oprava neuznaná!!!!
Brzdy opotřebované, ale to není opotřebování, když mi to dělá furt - padá brzda.
Holky jsem hotová!!!!!
Není tady
holky tak jsem napsala na toho spotřebitele a na coi - tak uvidíme co mi přijde.Poradila jsem se ještě s kamarádem je to právník - finančáku....tak uvidíme co mi taky vůbec napíšou v reklamaci.
PS: že já si nekoupila LIBRETU, VĚČNÝ KOČÁR!!!
Není tady
Soptí - tak to je fakt síla!!!!! NEmám slov, jsou to šmejdi!
jinak u Deichmanna jsme jednou reklamovali manželovy boty - normálně praskla podrážka v ohybu naspodu a teklo do nich... nejprve nám je ani nechtěly ty baby vzít, že jsou špinavé - ale jak chcete vyprat boty před reklamací? tak jsem je jen v tom centru šla umýt a osušit na wc a vrátila se tam.. pak jsme tam šli asi po 40 dnech a peníze nám vrátily (1100 kč), že ji uznali, pak přišla jiná ženská, že se spletli říkala té druhé...ale my už měli prachy v ruce a rychle z obchodu odešli.... Fakt bych věřila tomu, že by nám ty peníze vzali... no děs, ale dopadlo to dobře
Není tady
Někde jsem četla, že pokud se závada opravuje třikrát, musí se reklamace uznat, ale nevím to určitě, zavolala bych na ČOI a zeptala se
Není tady
jo to prý jo, ale ta bába z obchodu mi řekla, že to pak jde na posouzení a na nějaké buhví co a že mi to prý ani taky nemusí uznat - ale podle mně - myslím, že pokud je to ta amá 3x reklamovaná věc - TAK MUSÍ VRÁTIT PENÍZE - pokud budu chtít.(odstoupení od smlouvy)
tak uvidíme s čím přijdou...
Není tady
Holky tak to je kdyz je opravovana stejne vec 3x tak se vraci prachy dle zakona. Ale musi to byt stejna vec tzn. 3x brzda. Neni to ze 3x kocar.
Není tady
A určitě ti MUSÍ VRÁTIT PENÍZE??? nebo jak baba povídala, že se musí na nějaké posuzování a teprv oni uznají - neuznají, zda mi vrátí peníze...?
já mám teď podruhé tu brzdu opravovanou - jenže bojim se, že mi do toho reklamačního listu napíši - NEUZNANÁ REKLAMACE , ale opraví mi to, tím pak nemám nárok na to, že by mi to po třetí vrátili co?
Není tady
pokud se nepletu zákon se začátkem roku měnil.
Najdete ho přesně na stránkách ochrany spotřebitelů.
Co jsem však byla poučena přímo prodejcem, pokud se jedná o vadu, jež se projevila do půl roku od prodeje, břemeno průkaznosti, tedy povinost prokázat, že jste vadu nezavinili vy, je na prodejci, nikoliv na Vás.
Navíc mi prodávající řekl ( šlo o reklamaci videokamery, nějaký vadný čip ) že jsem velmi ochotná, když nechci hned peníze, spokojím se s výměnou čipu a na dobu, co bude kamera v opravě mi prodejna půjčí jinou. Upozorňuji, že šlo o první reklamaci.
Musím říct, že jsem byla jeho přístupem mile překvapena, ale počítám, že z prstu si to nevycucal, někde tato hrozba - možnost vrácení peněz - nejspíš bude.
PS: Já mám Libertu a je vynikající, drandím v ní druhé dítě a je bez poskvrny. Mám i Deltim a začíná vrzat.
A to ho používám jen na doma či zahradu. Nedokážu si představit, jak by vypadal po tůrách, co jsme narajzovali s Libertou. Nijak nadšená z něj nejsem. Pěknej, ale tím to hasne.
Není tady
A pokud se 3x reklamuje stejná věc, máš skutečně právo na vrácení peněz. To je už stará věc.
Není tady
že jo? tak já nevím, co ta bába do mě hučela, že se bude muset kočár na posuzování - že jen 3 opravy nestačí...
já hlupá jsem měla ten kočár reklamovat dříve - do těch půl roku od koupy, jenže do té doby jsem neměla kočár na půjčení a oni nepůjčují náhradní...tak jsem si to asi posrala (promiňte), ale kdybych tohle vše věděla už dříve, tak bych to nějak vyřešila a nečekala až když kočár je "skoro nepoužitelný"
Není tady
Eri napsal(a):
A pokud se 3x reklamuje stejná věc, máš skutečně právo na vrácení peněz. To je už stará věc.
ALE pozor!!! Tady to v prodejně NEUZNALI jako závadu, ale jako běžné opotřebení! V tom je ten fígl! Protože na běžné opotřebení se záruka nevztahuje! Oni to totiž schválně posuzují jako běžné opotřebení, hlavně tam kde už vědí že se ty závady opakují, aby nemuseli ty peníze vracet...
ČOI v tom neudělá vůbec nic, ČOI se případem zabývá, pokud prodejce odmítne zabývat se reklamací. Pokud ale prodejce reklamaci přijal a vyhodnotil ji jako běžné opotřebení, neudělá ČOI vůbec nic.
Prodejce počítá s tím, že málokdo si sežene ty posudky a jde se soudit...
Šance na úspěch by byla, kdyby uznali závadu brzdy.
Také pokud výrobek má více různých vad (aspoň 3), které každá sama o sobě jsou vadou odstranitelnou, tak proto, že jich má více, považuje se za výrobek s vadou neodstranitelnou (=kvůli množství drobných vad). Není šance uplatnit ještě jiné vady, zkusit to takhle? Mám pocit že s tou brzdou moc neuspěje když už to předtím zamítli jako běžné opotřebení...těžko s nimi hne.
Není tady