29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
............ co je podle Vas setrnejsi k diteti i matce?
Je vůbec mozné rodit v ČR na přání císařským řezem??
Mohla jste si nekterá vybrat??
Diky za odpovedi
Není tady
samozřejmě že přirozený porod...pokud nenastanou komplikace,pak je to na místě ten císařský řez(nebo pokud není dítě KP)
Není tady
Za pokoutnou úplatu a po známostech ano. Jde-li to oficiálně,pochybuju. Snad v případě hooodně nespolupracující rodičky a není-li mimo už moc dole...
Není tady
Možná v Německu si vybrat můžeš, ale tady ne. Jsem jednoznačně pro přirozený porod, mám dva za sebou, je to neopakovatelný zážitek.
Není tady
I přesto, že jsem rodila císařem, tak se přikláním, že přirozený porod je nezapomenutelný zážitek pro ženu a menší zátěž pro organismus. Ale na druhou stranu císař má taky své výhody. První den po operaci je to dost bolestivé, ale pak je zase neuvěřitelné, jak se tělo každý den dává rychle do kupy. Domů jsem šla 5tý den po porodu (připomínám, že po porodu dvojčátek) a doma jsem fungovala v podstatě hned jako dřív. Vůbec jsem si nepřišla jako po nějaké operaci, sedět můžeš ihned a první sex, ze kterého jsem měla strach, byl taky naprosto v pohodě.
Nevím, zda ti tu někdo udělá na požádání císaře, ale kamarádka rodila v Podolí a rovnou řekla doktorovi, že má ztrach z porodu, zda by nešel císař a oni jí ho udělali, i přesto, že malá byla hlavičkou dolů.
Není tady
Leidea napsal(a):
I přesto, že jsem rodila císařem, tak se přikláním, že přirozený porod je nezapomenutelný zážitek pro ženu a menší zátěž pro organismus. Ale na druhou stranu císař má taky své výhody. První den po operaci je to dost bolestivé, ale pak je zase neuvěřitelné, jak se tělo každý den dává rychle do kupy. Domů jsem šla 5tý den po porodu (připomínám, že po porodu dvojčátek) a doma jsem fungovala v podstatě hned jako dřív. Vůbec jsem si nepřišla jako po nějaké operaci, sedět můžeš ihned a první sex, ze kterého jsem měla strach, byl taky naprosto v pohodě.
Nevím, zda ti tu někdo udělá na požádání císaře, ale kamarádka rodila v Podolí a rovnou řekla doktorovi, že má ztrach z porodu, zda by nešel císař a oni jí ho udělali, i přesto, že malá byla hlavičkou dolů.
ahoj,
no presne to me zajimalo, jestli Ti ho udelaji na pozadani! Je mi jasny, ze to neni normalni postup, kdyz vse probiha v poradku, ale v zahranici ho na pozadani delaj, tak me zajimalo jestli i u nas. Prece jenom by zena mela mit pravo se rozhodnout jakym zpusobem privede sve dite na svet. Vzdyt je to jeji telo, ne?
dik
Není tady
To jo, ale říkej to doktorům, ty jsou jiného názoru... Ale podle mě to jde i u nás, ale ne holt všude. Ale přesně tak tvé tělo, tvá volba...
Není tady
Leidea napsal(a):
To jo, ale říkej to doktorům, ty jsou jiného názoru... Ale podle mě to jde i u nás, ale ne holt všude. Ale přesně tak tvé tělo, tvá volba...
...no prave! Takze Podoli, budu si to pamatovat
Není tady
V zahraničí ho dělaj proto, protože tam jsou lidi schopni se s nimi soudit kvůli všemu co může nastat během přirozeného porodu - od popraskání břicha, roztržení hráze, stejně jako nastřižení, hemeroidům nebo hematomům na hlavičce.
Než se pak tahat po soudech a dávat svoji pověst všanc, dají ti podepsat papír že souhlasíš s případnými riziky které s sebou OPERACE (ne porod) nese a oni jsou krytí a maminky spokojený.
u nás je to jinak, u nás musí lékař svůj postup a rozhodnutí říznout později OBHAJOVAT....
Není tady
Tigger napsal(a):
V zahraničí ho dělaj proto, protože tam jsou lidi schopni se s nimi soudit kvůli všemu co může nastat během přirozeného porodu - od popraskání břicha, roztržení hráze, stejně jako nastřižení, hemeroidům nebo hematomům na hlavičce.
Než se pak tahat po soudech a dávat svoji pověst všanc, dají ti podepsat papír že souhlasíš s případnými riziky které s sebou OPERACE (ne porod) nese a oni jsou krytí a maminky spokojený.
u nás je to jinak, u nás musí lékař svůj postup a rozhodnutí říznout později OBHAJOVAT....
Ano, to je pravda! Ale otazka zní, dá se v ČR rodit cisarem na prani? A kde?
Pro nekoho nepochopitelne, ale me to opravdu zajima...
Není tady
No já rodila neplánovaně císařem a už bych to nikdy nechtěla zažít. I vztah k détěti jsem budovala déle. Měla jsem pocit, jako by nebylo moje. Jako přidělený z národního výboru :-)))
No myslím že jsem ti odpověděla
u nás se OPERACE na přání provádějí jen u estetické chirurgie a za slušné prachy....
U porodu musí doktor uvádět proč se rozhodl pro císaře...
Ale nevylučuju že nepůjde nějakého doktora podmáznout...
Není tady
Tigger napsal(a):
No myslím že jsem ti odpověděla
![]()
u nás se OPERACE na přání provádějí jen u estetické chirurgie a za slušné prachy....
U porodu musí doktor uvádět proč se rozhodl pro císaře...
Ale nevylučuju že nepůjde nějakého doktora podmáznout...
Já nechci nikoho podmáznout...
Jen si myslim, ze zena by do toho mela moci mluvit kdyz se jedna o jeji poror, jeji dite a jeji telo. A nemyslim si, ze cisar je neco nebezpecného, nevim, proc se tomu nekteri lekari tak brani, je to jen jiny zpusob jak privest dite na svet....teda podle meho nazoru, nevnucuji ho jinym
Není tady
U nás se císař na "požádání" nedělá. Je to větší zátěž jak pro matku tak pro dítě, takže když to jen trochu jde ve většině porodnic se snaží o přirozený spontání porod. Jde prý hlavně o to že narkóza je pro matku i dítě velmi zatěžující a díky ní pak není možnost okamžitého poporodního kontaktu a hlavně přiložení k prsu.
Ale třeba v Americe to určo jde - tam ti za prachy klidně přišijou na záda penis
Není tady
Ale třeba v Americe to určo jde - tam ti za prachy klidně přišijou na záda penis
Není tady
Tia - no sice je to tvoje tělo a tvoje dítě, ale ty nejsi ani lékař-porodník ani pediatr abys mohla kvalifikovaně a odborně rozhodnout co je pro tvoje dítě nejlepší nemyslíš?
Není tady
Tia - pokud jsi zdravá a mimčo taky tak je podle mě nesmysl chtít císaře. Je to v podstatě normální operace a tudíž velkej zásah do organismu
Není tady
Pokud si dobře pamatuju (řešili jsme to v rodině před rokem) jde prý o větší rizika (takže žádný že to je tvoje tělo, v momentě kdy tě lékař přijme, nese za tebe a tvoje dítě nesmírnou zodpovědnost).
Pak vím že se ohrožuje laktace.
Jinak hodně holek které rodily oběma způsoby, líp hodnotí vaginální porod, takže myslím že na tom něco bude. Samotné vytlačení prý stejně nebolí je spojený s hodně velkým emocionálním zážitkem a ty největší bolesti si člověk odtrpí ať už rodí tak či onak...
A kdy rodíš?
Není tady
misha88 napsal(a):
a ty bys Tio nechtěla rodit přirozeně? Proč?
Tady nejde o me, nejsem tehotna a ani to v nejblizsi dobe neplanuju. Jen me to zajimalo. V posleni dobe to dost resim s ruznyma kamaradkama (tehotnyma i netehotnyma)
Není tady
Není tady
...........no to presne dokazuje, ze cisar asi nebude horsi nez klasicky porod, mam na to stejny nazor.
Není tady
misha88 napsal(a):
tia...ja vim že nejsi těhotná..myslím do budoucna...
spis bych chtela cisar, ale nejsem nejaky tvrdy odpurce klasickeho porodu, jen jsem o tom hodne cetla a slysela a udelala jsem si takovyto nazor.
Není tady
No, tak já teda nevím, ale ty, které mají císař za sebou, si určitě nemyslí, že je to až taková sranda a taková výhra
Není tady