29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky holky,
protože víte všechno, tak mám zase dotázek....
Karolínce už jsou čtyři měsíce a zatím plně kojím. Dosud jsem jen občas přidala pár lžiček fenyklového čajíku, jinak nic.
Poslední dny, teda spíš noci mi strašně špatně spí. Když spí 3 hodiny v kuse, je to zázrak. Vstávám několikrát za noc - ta frekvence mi připadá stejná, jako když jí bylo pár dnů a přišly jsme z porodnice....
Přemýšlím, čím to je, někdy jí možná vzbudí nějaký prdík, ale jinak se budí na papání. Nehraje roli, jestli ji večer kojím deset minut, nebo hodinu, za chvíli je zase vzhůru. Takže papáme a dobrý. Tak nevím, jestli už prostě nemá málo.
Jsme cvalíci už od narození. Teď má 7 kg.
Přes den bych chtěla normálně kojit, ale na noc bych ji ráda něčím zasytila. Co se hodí nejvíc? Kaše nebo zelenina?
PS: jestli máte někdo recept na nějakou kaši, která je vhodná od 4. ukončeného měsíce, tak sem s ní DĚKUJU
Není tady
Nemáš jen laktační krizi a málo mléka?
Mmch. mně Adam začal špatně spát právě od 4. měsíce a trvalo to do 9., teď už vstává jen 2, 3. za noc. Kaše nepomohly.
Zkus rýžovou instantní kaši nemléčnou. Udělej ji ze svého odstříkaného mléka.
Záleží na tom, jestli je Karolínka potenciální alergik a měla by mít spec. stravu, nebo je úplně v pohodě a vy ani jeden nejste s mužem alergici - to se pak používají kaše nemléčné a dělají se do hypoalergenního umělého mléka = H.A.
Pokud je zdravá a v pohodě, můžeš zařazovat instantní mléčné kaše. Jen se koukej na obsah, v některých je bůhvíjaký cukr, zejména od Hami. Ty já osobně nekupuju.
Je možné dělat vařené domácí kaše, ale s těmi zkušenost nemám...
Není tady
Gio, díky za odpověď....A ty ještě kojíš? Od kdy jsi prosím Tě začala dávat nějaký příkrm?
Všude píšou, že kojené děti by se měly přikrmovat až od 6. měsíce....ale to se asi nedá paušalizovat, že?
Není tady
Není zač
Já jsem začala dávat brzo, už někdy okolo 5. měsíce. Měla jsem pocit, že má hlad. Ale vždycky snědl jen pár lžiček a lépe jíst se naučil tak v 8 měsích...
Já si myslím, že je to fakt na tom dítěti, každé je jiné... Mateřské je pro ně nejlepší, ale když to nestačí, tak se nedá nic dělat...
Není tady
Já nevím, ale myslím si že je brzy dávat kašičky. Já jsem k malý taky neustále vstávala, chtěla mě jenom cítit, ani tak moc nepila, a plně kojená byla skoro do sedmýho měsíce. Pak si děti roztáhnou žaludek a není to dobrý. měla jsem laktační grizi, jak píše Gia, bylo to kolem pátýho měsíce, trvalo to tak týden a pak zase dobrý.
Není tady
My měli taky laktační krizi, kolem 3.měsíce, už jsem myslela, že je po kojení a pak se to zlepšilo a kojíme pořád
Upravil(a) spirula (3. 5. 2007 12:42)
Není tady
AHOJ PETRŽELKO
A co zoubky? Takhle to měli my, tedy ne po 3 hodinách - Tobís spal už dávno celou noc, ale začal se mi tak 1x - 2x budit, taky jsme nevěděli čím to bylo, byl napapanej až až a minulý týden jsme mu našli zubáka
Tak jukni na dásničky. Hodně štěstí
Není tady
Holky, díky za vaše postřehy...
Já chci samo ještě kojit, ale kdyby prostě měla hlad, tak nevím, jak to řešit...
Mari, gratulujeme k prvnímu zoubku Co kojení? Nebolí? Mě kolikrát, když stiskne dásničkama, tak to je síla...
Není tady
Já sit aky myslím že máš laktační krizi....nezbývá nic než poradit VYDRŽ!!!!!!!!!!!Je ještě brzy na příkrmy,když mlíčko máš!!!!Zbytečně miminku nezatěžuj organizmus příkrmama...Držím palečky aby jste to zvládli!!!!
Není tady
No mozna to bude opravdu lakt. krizi, mimi potrebuje vic mlicka, nez ho mas.Casteji prikladej k prsu, hodne pij a za par dni by to melo byt dobry..Uvidis..Tech kriz a bojkotu jsme meli asi tak 5-6 ale vsechno prekonano a kojime do ted..
Není tady
Připojuji se k tomu, že jde asi o přechodnou záležitost. Taky jsme to měli, koncem 4. měsíce, zase se začal v noci budit, rytmus kojení jak u novorozence, dokonce vyžadoval být u prsa až 45 minut. Trvalo to skoro 14 dní.Šli jsme k doktorce na kontrolu, jestli mu ještě stačí moje mlíko. Ukázalo se, že přibírá moc pěkně. Zázrakem v ten den se to zase upravilo:)) Takže budeme plně kojit do ukončeného půl roku. Taky jsem se už modlila k dokrmům a příkrmům, ale stejně, nakonec jsem ráda, že je na lahvičky a zeleninky ještě trochu čas... I teď má někdy den, kdy kojíme 8x.
Není tady
Som citala, že aj kojené deti pokial zle spavaju možu napriklad Hajaja mlieko s ryžovou muckou od Hami na noc, my davame a vydrží tak do 5-6tej kedy ako a chystam sa o týžden an krupicu to by mohol pospat este dlhsie.
Není tady
Miss, já teda nevím, ale někde jsem četla, že krupicová kaše je těžko stravitelná a tudíš do 3 let nevhodná. A vůbec bacha na obilné kaše. Do půl roku by vůbec neměli mít nic s lepkem, jinak riskuješ celiakii.
Miss napsal(a):
Som citala, že aj kojené deti pokial zle spavaju možu napriklad Hajaja mlieko s ryžovou muckou od Hami na noc, my davame a vydrží tak do 5-6tej kedy ako a chystam sa o týžden an krupicu to by mohol pospat este dlhsie.
Miss,známá krmí skoro půl roční holčinu krupicí a stejně se jí vnoci budí A neblázni malej je na krupici opravdu ještě malej,já bych ji Natálce te´d ještě rozhodně nedávala
Není tady
Krupicovou kaši bych taky nedávala, je opravdu vhodná až od 3let a hodně těžká do žaludku..
Není tady
My dáváme na noc nemléčnou rýžovou kaši a stejně se vzbudí po 3 - max. 4 hodinách a dožaduje se jídla. Jediný recept na vyspání. Ať spí s Tebou a "papání" má neustále při ruce. Od té doby co to takhle praktikuju tak jsem opravdu vyspalá. Je to sice nevýchovné, ale vyhovuje mi to.
Není tady