29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kolik jste měly tlak na konci těhu?Já jsem celou dobu měla tak 100/60 a ted najednou 140/95. Připadá mi to divný, taky se moc necítím dobře, buší mi srdce a brní a otékají mi ruce.Co myslíte, je to takhle na konci normální?
Není tady
No, Lulu, rozhodne ty Tvoje potize stoji za blizsi vysetreni a casnejsi kontrolu. Aby to nebyla pocinajici preeklampsie.
Není tady
já celé těhu 110/76 nebo 112/80. Včera 145/80. Dr okamžite zavelela na sestru, ať mi laskavě tlak přeměří. No a zničeho nic už jen 137/80. Je to divné, ale i tak je vyšší než obvykle.
Není tady
Ale tlak mi měřili posledně v poradně a doktor nic neříkal. A že mi otékají ruce je podle něj taky normální. Tak nějak divně mi začalo být až nedávno, proto jsem se v tom začala pitvat.
Není tady
Však mi tlak měří také jen v poradně. No a sestra naměřila po 10 min. tlak jiný. Nohy mi natékají jen lehce, cizí si toho ani nevšimne.
Není tady
Lulu, mas pravdu, ze otekani je normalni, ale zalezi, jak moc si otekla. A TK 140/95 je uz povazovan za hypertenzi. Jiste, zalezi i na tom, jestli Ti sestricka zmerila TK potom, co jsi dobehla do ambulance a taky se zavery nevyvozuji z jedine hodnoty. Ale jestli Ti k tomu busi srdce a vubec se citis divne, radeji bych tam dosla na kontrolu TK a minimalne moci (kvuli bilkovine).
Upravil(a) sillwan (3. 5. 2007 10:08)
Není tady
Ahojky Lulu!Já měla naposledy tlak 141/83 a před tím 134/86 a tak podobně.Otoky mi teprve začínají jenom tak lehce a moč mám dobrou,kdybych měla něco v moči tak jdu na pozorování do nem.U prvního jsem měla tlak v těhu normal,ale po porodu mi strašně vylít a musela jsem pořád ležet .
Není tady
Tak když já měla ve 30. týdnu těhotenství 145/95, tak mě gynekolog poslal do nemocnice, tam už jsem měla tlak 150/100 a tak si mě tam nechali na pozorování šest dní. Nasadili léky - dopegyt a magnesium a od té doby jsem měla vedené rizikové těhotenství - chodila jsem co dva týdny na kontrolu do rizik. poradny, kde jsem byla hlídáná, pokaždé jsem byla na pásech a na ultrazvuku. Ale k tomu jsem měla i těh. cukrovku, takže i možná proto jsem byla více hlídána....
Není tady
Lulu já a tlak to je kapitola sama o sobě. Kvůli tlaku mi vyvolávali těhu, naštěstí už jsem byla v 39tt. Ale vysoký jsem ho měla celé těhotenství 140/90 a nakonci i 160/110 - když už jsem viděla měřák, naskakovala mně kopřivka -naštěstí jsme to já i Terezka zvládly
Upravil(a) Megg (3. 5. 2007 11:10)
Není tady
Mě taky přijde,že se mi zvedne tlak jenom co spatřim tem přístroj.
Není tady
Lulu, ja bych to byt tebou nepodcenila, to jsou priznaky preeklamsie a jestli muzes, skoc si k mudrovi, ja jela na pohotovost nekdy v pulce tehu s tlakem 160/100, otoky, ale nemela jsem bilkovinu v moci,stejnak jsem pak byla z do konce na rizikovym, a chodila sem od tyden do rizikovy poradny, nechci te strasit, ale radeji se nech vyysetrit
hodne stesti :-)
Není tady
Kamarádka měla celé těhu tlak normální. Pak ke konci asi kolem 37tt se jí zvednul a objevila se jí bílkovina v moči. Tak jí Dr. poslal do nemocnice. Tam jí nasadili léky, po kterých se to bohužel nezlepšovalo. Tak jí porod vyvolali v 38tt.
Raději bych si zašla na kontrolu, oni ti ho přeměří a zkontrolují moč. Aby to opravdu nebyly příznaky preeklampsie. Ty ještě k tomu píšeš, že se celkově necítíš dobře. Tak šup šup k Dr.!!!!!!!!!!!
Není tady
Ahoj Lulu, já jsem kvůli preeklampsii rodila akutně císařem ve 36 tt, taky mi vyskočil tlak na 150/110, ale v moči nic - žádná bílkovina. Doktor to ale nepodcenil a druhý den na lačno jsem musela na krev, kde mi zjistili abnormálně vysoký obsah bílkoviny Ten den jsem už měla 160/115 a nechali si mě rovnou tam. Měla jsem taky hrozné otoky nohou, rukou.... No a druhý den po probuzení jsem začala špatně vidět - tlak za očima a bylo mi najednou nějak šoufl. A tlak jsem měla už kolem 170/130 a pak šup šup a malá byla během půl hodinky venku. Takže doporučuju domluvit se s doktorem, zda by ti nevzal po ránu krev na bílkovinu - moč jsem měla taky pořád O.K. a z krve jsme se nestačili divit.....
Není tady
myslím, že ke konci těhu je vyšší tlak normální, já mám normálně nízký (cca 100/60) a ke konci těhotenství jsem měla 125/70 takže normální, ale pro mě nevídaně vysoký
Není tady
Holky tak jsem byla teda u dr. no a bohužel už mám papír na nástup do nemocnice. Tlak jsem měla ještě vyšší 150/95, tak říkal, že to je opravdu hodně a že bude lepší, když budu pár dní pod dohledem. Ach jo, vůbec se mi tam nechce, snad to nebude na dlouho.....
Není tady
teda lulu ale jepší že jsi tam zašla aspoňbudeš pod dozorem...a třeba ... no viš co už to bude třeba za chvilku držím palce moc
Není tady
Lulu, je dobře, že jsi tam zašla.... Myslím, že pokud ti tlak nestáhnou, zřejmě ti vyvolají porod dřív.... Tak hodně štěstí a neboj, v nemocnici si tě už ohlídají. Miminko už je taky dost veliké, tak teď už jen v klidu porodit. Držím palečky
Není tady
Lulu to je moc dobře, že jsi tam zašla. V nemocnici se o vás postarají a třeba budeš mít za chvíli Sárinku v náruči!!!!!!! Všichni na tebe budeme myslet a dej nám nějak vědět!!!!
Není tady
Lulu, to je dobre, ze ses odhodlala zajit k dr. Nastesti je ditko uz temer 100% donosene, takze i kdyby se lekari rohodli pro ukonceni tehotenstvi, mala by sa mela rychle a dobre adaptovat. Doufam, ze bude vse v poradku a ze se nam pripadne ozves uz i s miminkem v naruci (jak sis to dneska rano prala)...
Není tady
Lu, je dobře, že jsi zašla k Dr. Já měla taky 155 na 100, ale jinak jsem se cítila dobře, jen jsem měla v krvi kys. močovou, což prej být taky nemá....neboj se, oni si Tě ohlídají. Já jsem nakonec byla v porodnici pár dní, právě stran tlaku, pěkně jsem si to tam skoukla a ¨pak jsem věděla do čeho jdu...držím palce a snaž se na ten tlak ne,yslet, svou roli pak hraje i psychika
Není tady
Tak já ke konci těhu opravdu preklampsii měla - vysoký tlak, otoky na rukou i nohou pak i zvýšené jaterní testy a skončilo to vyvoláním porodu na začátku 38. tt. takže na to opatrně, opravdu být pod lékařským dohledem
Není tady
Lulu, držím palce, ať je vše v pořádku. Já s tlakem skončila v nemocnici teď, měla jsem i 185/110, 165/95... pokaždé jinak, ale žádné další příznaky k tomu. V nemocnici mě měřili 5x denně, denně natáčeli 1 - 2x monitor a 2x dělali zátěžový test. Dneska mě při tlaku 135/85 pustili ještě na pár dní domů.
Není tady
Habe to není možný, tak to jsme na tom stejně. Mě dnes pustili při tlaku 130/90. To je síla, byla jsem tam od čtvrtka a už jsem myslela, že tam zůstanu do konce.
Není tady
LULU, já měla vysoký krevní tlak po celou dobu těhu a ke konci to bylo nejvíc, naměřili mi i 165 na 110 a to už doktor hudroval a poslal mě do nemocnice. Měla jsem i léky na snížení tlaku.Opuchlé kotníky, že nebyly ani vidět, celá vodovatá, no přesně tak, jak popisuješ Ty. Nakonec to všechno dobře dopadlo a pár dní po porodu jsem splaskla, ale hlídat si Tě radši budou.
Není tady
Mne busilo tiež srdce a bolo mi hrozne zle a nakoniec som to potiahla do 42 tt ale ja som mala celý cas tlak 120/80 takže podla mna ak Ti neklesne mali by Ti vyvolat porod skor vsak lekar vie co robi snad, držím Ti palce.
Není tady