Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 3. 5. 2007 8:44

Blanka1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 8. 2006
Příspěvky: 485

Pštrosí vejce

Kolegyně dostala pštrosí vejce a nevíme, co by se dalo uvařit. Na netu se mi nepodařilo nic najít. Znáte nějaký recept?

Není tady

 

#2 3. 5. 2007 10:52

Blanka1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 8. 2006
Příspěvky: 485

Re: Pštrosí vejce

Nikdo neví?

Není tady

 

#3 3. 5. 2007 11:03

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Pštrosí vejce

Mno, je to vajce ... ale velmi velke ... takze cokolvek, co sa robi z viac vajec big_smile

Pštrosia praženica
1 čerstvé pštrosie vajce, 200 ml mlieka, 3 lyžice masla, 1 cibuľa, 1 čajová lyžička papriky, 1 zväzok pažítky, muškátový oriešok, soľ.

Postup práce:
Nakrájanú cibuľu opečieme na masle dozlata na dostatočne veľkej panvici. Obsah vajca dobre premiešame v nádobe spolu s mliekom a koreninami. Pridáme vaječnú hmotu do panvice a za stáleho miešania pri miernej teplote zohrievame až do žiadanej hustoty. Pred podávaním znovu dochutíme a posypeme nakrájanou pažítkou. Porcia je dostatočná pre 10 osôb.

Pštrosí vaječný likér
Pol pštrosieho vajcového žĺtka, 1000 ml rumu, 400 g práškového cukru, 500 ml šľahačky, 2 štipky pravej vanilkovej drene.

Postup práce:
Vajcový žĺtok šľaháme spolu s cukrom do krémovitej hmoty. Za stáleho miešania pridáme šľahačku a rum. Stiahneme do fliaš, zazátkujeme a skladujeme v chladničke. Tipnapodávanie: Pohár z vajcového likéru pripravíme z niekoľkých polovíc marhúľ, vanilkovej zmrzliny, šľahačky a polejeme likérom.

Pštrosí vaječný koláč
1 pštrosie vajce, 750 g cukru, 500 g pšeničnej múky, 1 a pol prášku do pečiva, 2 lyžice citrónovej esencie, 5 a pol lyžice vody.

Postup práce:
Oddelený žĺtok miešame 15 minút s vodou a cukrom až do krémovitej hmoty. Z bielka ušľaháme sneh a spolu s múkou a práškom do pečiva primiešame do žĺtkovej vaječnej zmesi. Pridáme citrónovú esenciu. Celú hmotu dáme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Pečieme v rúre pri strednej teplote 20 minút.

http://recepty.dct.sk/index.php/recepty/2_0

Upravil(a) Oxi (3. 5. 2007 11:03)


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#4 3. 5. 2007 11:03

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Pštrosí vejce


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#5 3. 5. 2007 12:28

Blanka1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 8. 2006
Příspěvky: 485

Re: Pštrosí vejce

Oxi: děkuji, taky nás napadl likér a smažené.

Oto: děkuji, stránku jsme už prohlížely. 1 pštrosí je za 24 slepičích, tak to jsem zvědavá, co s tím kolegyně udělá, jsou doma jen 3. Asi pozve celou ulici:-)

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů