|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Santala napsal(a):
_luca_ napsal(a):
misha88 napsal(a):
ty chceš od nás pomoc luco, ale na druhou stranu se tomu intenzivne branis a napadas nas hned za vše co řekneme....tak si rozmysli co vlastne chces a naslouchej holka
ok, mas pravdu... ale ja nechci, abyste me kritizovaly, ze jsem si neco takovyho dovolila... ale chci jen pomoct... vim ze psychologa potrebuju... ale ja se za to proste stydim... i sama pred sebou....
Jako první krok bych viděla, že si uvědomuješ, že děláš něco špatně. / Hodnocení některých holek, vynech /- že je něco špatně, vidíš i bez komentářů- že jsi dítě, blázen, svině, cvok.. atd..
Otázkou je, co tě k tomu chování vede? Co to spouští ? Je to jen reakce na jednoho konkrétního partnera ?
Někdy na to najdeš odpovědi sama, někdy je lepsí, aby ti s tím někdo / psycholog / pomohl.
Každopádně, že jsi sem napsala ukazuje :
1/ víš, že máš problém
2/ víš, že je to tvůj problém, ne partnera
3/ máš chuť s tím něco dělat...
Dost na to, abys to zvládla, když ne "zničit/ tak posunout do jiné roviny / ten boxovací pytel není do začátku, až tak blbej nápad..
Držím palce ! S.

Není tady
eremuruss napsal(a):
Luco ja se divim,ze pritel jeste s tebou je musi to byt opravdu pekny moula a ani se mu nedivim,ze si rozmysli se k tobe nastehovat.Ja bych s tebou nevydrzela ani den.Zenska ktera bije chlapa.....Deti ty si radci vubec neporituj,protoze ty te budou vytacet kazdy den a nevim jestli ty kopance by prezili......ses nemocnej clovek mela by ses lecit a tvuj pritel musi mit svatozaz. Co ho u tebe drzi to nechapu.
No coment 
Není tady
ja uz nejak nemam silu na tohle reagovat... ano, mlatila jsem pritele, ale nebylo to tak vzdycky... to trva tak posledni mesic... pred tim mesicem, jsme mluvili o stehovani, o tom jak spolu budeme zit... jasny, ted bych se k sobe taky nestehovala... jenze on to rikal pred tim, a ja pak uz byla nervozni, a cekala jsem, kdy to bude... hrozne jsem se na to tesila.. jenze ono se porad nic nedelo... a pak se zacal vykrucovat, ze to tak nemyslel...a tak jsem ujela.... zacal rikat hnusny veci, a vylitla jsem jeste vic.... ja se sice nastvu, jenze on ma pak tak blby kecy, ze vylitnu uplne, a prastim ho.. kdyby byl zticha, tak se to nestane... ale tim nechci rict, ze si za to muze sam, a ze ma priste drzet hubu....to neomlouva to ze neco takovyho delam:(
Není tady

Nejkratší pohádka na světě.
>>
>> Bylo, nebylo, jednou se zeptalo děvče chlapce:
>> Chceš si mě vzít za ženu?
>> Chlapec odpověděl: Ne.
>> A děvče žilo šťastně na věky věků a chodilo si nakupovat hadry a
>> kosmetiku, do divadla, tancovat, cestovalo, mělo kopu přátel, pilo
>> Martini a vždy mělo čistý dům a nikdy nemuselo vařit.
>> Konec.
Omluva. Vím, že to sem absolutně nepatří ale přišlo mi to vtipné, I tak se věci dají řešit 
Není tady
Lil napsal(a):
Nemyslím si že by Luca byla rozmazlená, zlá, naučená z dětsví nebo cokoliv.
Potlačovaná agrese ať už má jakékoliv kořeny může být nebezpečná.
Psycholog/psychiatr ti dá pilule na zklidnění ale jediné co ti pomůže je opravdu se vybít někde mimo okruh tvého partnera. Existují bojová umění, meditace, jóga.. co já vím.
"Pilule" pomôžu na začiatku liečby, ale nemôže ich brať celý život. Dôležitá bude psychoterapia, kde ju odborník naučí zvládať stresové situácie, aby nejednala afektovane a agresívne. Ale z jej písania mi vyplýva, že sa príliš naviazala na priateľa a nemá vlastný život. Ako píše nemá kamošky, nemá hobby, ... takže jej stredobodom vesmíru sa stal partner. (tak ako každý partner pred ním) Takže sa na neho príliš naviazala a dusí ho. Je to jej nízke sebavedomie. Ďalšia hodná holka, ktorá urobila z partnera najdôležitejší bod jej života a zabudla na seba samú, vlastné sny, bez toho, aby do nich nasilu ťahala partnera. Hodné holky sa dostávajú tak do bezradnej situácie a bud robia hysterické scény, plačú, vydierajú, ... alebo ak to nezvládaju, tak príde na rad aj násilie, ak to partner umožní. Nešťastné sú preto, lebo si urobili šťastie z niekoho, kto nemôže nikdy naplniť ich život radosťou, to môžu len ony samé, ale musia na to prísť a prestať sa spoliehať, že partner ich urobí šťastnými. 
PS: Ja rozumiem aj tomu, že ju partner nechce brať medzi svojich kamošov, veď čo ak by sa pred nimi neovládla a urobila by mu hanbu ? 
Upravil(a) Mafia (3. 5. 2007 11:01)

Není tady
luca: asi se moc těšíš a on tě zklamal. To je normální, ale radím ti netlač na něj, začne dělat pravý opak. Asi bys o něj nerada přišla. Měl by chtít přijít sám. Zkus ho nechat dýchat, řekni mu že bys byla ráda kdyby bydlel s tebou, ale že jestli se na to necítí, nebudeš na něj naléhat. Zkus otočit, aby v tobě viděl taky tu hodnou lucu.
Není tady
Mafia napsal(a):
Lil napsal(a):
Psycholog/psychiatr ti dá pilule na zklidnění ale jediné co ti pomůže je opravdu se vybít někde mimo okruh tvého partnera. Existují bojová umění, meditace, jóga.. co já vím."Pilule" pomôžu na začiatku liečby, ale nemôže ich brať celý život. Dôležitá bude psychoterapia, kde ju odborník naučí zvládať stresové situácie, aby nejednala afektovane a agresívne. Ale z jej písania mi vyplýva, že sa príliš naviazala na priateľa a nemá vlastný život. Ako píše nemá kamošky, nemá hobby, ... takže jej stredobodom vesmíru sa stal partner. (tak ako každý partner pred ním) Takže sa na neho príliš naviazala a dusí ho. Je to jej nízke sebavedomie. Ďalšia hodná holka, ktorá urobila z partnera najdôležitejší bod jej života a zabudla na seba samú, vlastné sny, bez toho, aby do nich nasilu ťahala partnera. Hodné holky sa dostávajú tak do bezradnej situácie a bud robia hysterické scény, plačú, vydierajú, ... alebo ak to nezvládaju, tak príde na rad aj násilie, ak to partner umožní. Nešťastné sú preto, lebo si urobili šťastie z niekoho, kto nemôže nikdy naplniť ich život radosťou, to môžu len ony samé, ale musia na to prísť a prestať sa spoliehať, že partner ich urobím šťastnými.
PS: Ja rozumiem aj tomu, že ju partner nechce brať medzi svojich kamošov, veď čo ak by sa pred nimi neovládla a urobila by mu hanbu ?
delas ze me zvire, ktery je agresivni za kazdou cenu... nedelam mu sceny vzdy a vsude.... delam je u sebe doma.... ne na ulici, ne pred jeho prateli....
Není tady

Myslím, že má luca indícií dost na vyřešení problému. Není potřeba řešit dále 
Není tady
Lil: 

pěkný:-))))) i tak se to dá brát...

Není tady
KALIK napsal(a):
Myslím že má luca indícií dost na vyřešení problému. Není potřeba řešit dále
Otec Fura?
Není tady
Pikola napsal(a):
luca: asi se moc těšíš a on tě zklamal. To je normální, ale radím ti netlač na něj, začne dělat pravý opak. Asi bys o něj nerada přišla. Měl by chtít přijít sám. Zkus ho nechat dýchat, řekni mu že bys byla ráda kdyby bydlel s tebou, ale že jestli se na to necítí, nebudeš na něj naléhat. Zkus otočit, aby v tobě viděl taky tu hodnou lucu.
ja vim, chtela bych bejt takova, hodna luca... ktera ho nekritizuje, nebreci, nerve, nenadava, proste jeho milujici holka, ke ktery se rad vraci.... ja proste nevim jak... vzdycky mi to vydrzi tak tyden....
Není tady
_luca_ napsal(a):
Pikola napsal(a):
ja vim, chtela bych bejt takova, hodna luca... ktera ho nekritizuje, nebreci, nerve, nenadava, proste jeho milujici holka, ke ktery se rad vraci.... ja proste nevim jak... vzdycky mi to vydrzi tak tyden....
Já se teď taky pořád snažím ovládat. Vždycky je doma klid a pak se to nějak nahromadí a já mu každou neděli řeknu ať se odstěhuje. Ale u mě je problém jiný..
Není tady

_luca_ napsal(a):
Pikola napsal(a):
já tě chápu luco, já nezvládla svůj vztah s bývalým, nemiloval mě a já byla uražená ješitnost sama.. snažila jsem se svoje pocity ukočírovat a vždycky jsem skončila jako ta co obviňovala a nebyla nikdy spokojená. Jo jo chtění samo o sobě někdy nestačí.Řád a disciplína na vás děti. Vyhnat na pole s krumpáči on by ten vztek hned přešel. 
Není tady
Lil napsal(a):
_luca_ napsal(a):
Pikola napsal(a):
já tě chápu luco, já nezvládla svůj vztah s bývalým, nemiloval mě a já byla uražená ješitnost sama.. snažila jsem se svoje pocity ukočírovat a vždycky jsem skončila jako ta co obviňovala a nebyla nikdy spokojená. Jo jo chtění samo o sobě někdy nestačí.Řád a disciplína na vás děti. Vyhnat na pole s krumpáči on by ten vztek hned přešel.

)Není tady
_luca_ napsal(a):
Mafia napsal(a):
Lil napsal(a):
Psycholog/psychiatr ti dá pilule na zklidnění ale jediné co ti pomůže je opravdu se vybít někde mimo okruh tvého partnera. Existují bojová umění, meditace, jóga.. co já vím."Pilule" pomôžu na začiatku liečby, ale nemôže ich brať celý život. Dôležitá bude psychoterapia, kde ju odborník naučí zvládať stresové situácie, aby nejednala afektovane a agresívne. Ale z jej písania mi vyplýva, že sa príliš naviazala na priateľa a nemá vlastný život. Ako píše nemá kamošky, nemá hobby, ... takže jej stredobodom vesmíru sa stal partner. (tak ako každý partner pred ním) Takže sa na neho príliš naviazala a dusí ho. Je to jej nízke sebavedomie. Ďalšia hodná holka, ktorá urobila z partnera najdôležitejší bod jej života a zabudla na seba samú, vlastné sny, bez toho, aby do nich nasilu ťahala partnera. Hodné holky sa dostávajú tak do bezradnej situácie a bud robia hysterické scény, plačú, vydierajú, ... alebo ak to nezvládaju, tak príde na rad aj násilie, ak to partner umožní. Nešťastné sú preto, lebo si urobili šťastie z niekoho, kto nemôže nikdy naplniť ich život radosťou, to môžu len ony samé, ale musia na to prísť a prestať sa spoliehať, že partner ich urobím šťastnými.
PS: Ja rozumiem aj tomu, že ju partner nechce brať medzi svojich kamošov, veď čo ak by sa pred nimi neovládla a urobila by mu hanbu ?delas ze me zvire, ktery je agresivni za kazdou cenu... nedelam mu sceny vzdy a vsude.... delam je u sebe doma.... ne na ulici, ne pred jeho prateli....
E-e ! To som nenapísala, že to robíš, ale že priateľ sa môže obávať, že sa raz neovládneš aj pred jeho kamošmi ! Že to hrozí a on sa toho bojí, hoci sa to ešte nestalo. Musíš čítať pozorne. Podľa mňa by si si teraz mala nechať chvíľu oddych a ísť sa poprechádzať von alebo si pozri nejaký film a potom sa vráť, a uvoľnená, si ešte raz prečítaj reakcie. Budeš ich vnímať inak.
Pochopíš, čo sme sa snažili povedať.

Není tady
Mě taky hodně pomohlo se k tomu vrátit po čase a přečíst znovu. Před tím jsem zavírala oči a viděla jen to, co jsem chtěla. 
Upravil(a) Pikola (3. 5. 2007 11:07)
Není tady
chapete to? ted mi pritel napsal, ze tim co delam, se trapit nemusim, ze mu to nevadi, a ze si za to muze sam....
Není tady
ok, holky mate pravdu... a dekuju......
Není tady

_luca_ napsal(a):
Tahle vec se udala tak pred 14 dny, od te doby je vsechno v poho... jsme jak dve hrdlicky... jenze vsechno me to stoji hrozne premahani.... a vcera jsem ho zase prastila... protoze on nechce resit veci.... a kdyz resime, tak nechce me nechce pochopit.. a porad omyla, co si myslim... a nenecha si vystvetlit, ze tak to neni... trochu konkretneji... on ma totiz spoustu kamaradu, spoustu zajmu.... ja nemam kamarady, ani zajmy.... a tak mu porad vycitam, ze se ridim podle nej, protoze on mi rekne kdy neco ma, a kdy ma cas... a me to pak stve, protoze mam pocitl, ze pro nej nejsem dulezita... on mi rika, ze kdybych mela kamarady a zajmy, ze to bude stejny... ano... to bylo... ja bych mela svoje kamarady a zajmy ve dnech, kdy on nic nema..... rikam mu to jenom proto, aby si uvedomil, ze to nejde, ridit se podle nej, ze oba musime ustupovat..... taky jsem mu vysvetlovala, ze i kdybych zajmy mela, tak stejne chci cas travit s nim.... a on mi rikal, ze to je muj problem, tak at mu to nevycitam... ja proste nevim, jak si zvyknout na to, ze neni se mnou, a hrozne bych to vsechno chtela respektovat, a bejt stastna i kdyz nejsem zrovna s nim, jenze fakt nevim jak:(
Ak si TY dospelejšia ako on, tak spánombohom. Ty si podľ amňa malý trucovitý spratek, čo dupká nožičkou, keď evci nie sú po jeho. To, ako ho nútiš, aby sa vzdal vecí a ľudí, ktoré má rád... Ja by som od teba už dávno odišla. Keď má človek potrebu prerábať druhého, je na najlepšej ceste do pekla. Neviem, ako často sa vídate a ako často sa vída s druhými, ale to by možno práve vyriešilo spoločné bývanie. Ale ani na to by si nemala tlačiť, podľa mňa mu daj čas, aby si na tú zmenu zvykol, premyslel ju prakticky a oznámil doma. Sťahovanie nie je ako ísť si kúpiť rohlíky do pekárne alebo čaospis do stánku...
Netlač naňho, radšej sa zamysli nad sebou a nad tým, prečo mu nedôveruješ, že splní to, čo sám povedal... A prečo si to vymáhaš tým najhorším možným spôsobom.
Není tady
_luca_ napsal(a):
chapete to? ted mi pritel napsal, ze tim co delam, se trapit nemusim, ze mu to nevadi, a ze si za to muze sam....
Tak to je nesmysl - z mého pohledu.
Tvé chování k němu v pořádku není a to ty víš.
On jej možná svým chování k tobě "zpouští",ale rozhodně to není jeho chyba.
Spíš to vypadá, že na sebe bere pocit zoodpovědnosti, protože ti nesplnil, to co slíbil/ stehování /.
Proč se nechcce nastěhovat je otázka jiná.
Nejdřív vyřeš sebe, pak řeš vás..Obráceně to nepůjde.Může to být kruh..
Ale to tě v žádném případě neopravňuje k tomu, abys ho bila ! Ale to ty víš - že ? 
Takže na jeho "omluvy" zapomeň. A řeš to !
Upravil(a) Santala (3. 5. 2007 11:17)
)Není tady
Santala napsal(a):
_luca_ napsal(a):
Tak to je nesmysl - z mého pohledu.
Tvé chování k němu v pořádku není a to ty víš.
On jej možná svým chování k tobě "zpouští",a le rozhodně to není jeho chyba.
Spíš to vypadá, že na sebe bere pocit zoodpovědnosti, protože ti nesplnil, to co slíbil/ stehování/.
Ale to tě v žádném případě neopravňuje k tomu, abys ho bila ! Ale to ty víš - že ?
Takže na jeho "omluvy" zapomeň. A řeš to !
jasne ze to vim.... taky to tak neberu, ze za to muze on... vim ze je to moje chyba... a chci to resit....
Není tady
_luca_ napsal(a):
mam problém.... nevim proc, asi to mam po matce, kdo vi, ale posledni dobou jsem dost nasiraci, a vytocej me priserny kraviny... mozna ani tak ne kraviny, jako to, kdyz mi pritel odporuje, a proste neni po mym... ale nevim proc, nikdy jsem takova nebyla.... to az vedle pritele, s kterym jsem momentalne cca pul roku....
jenze posledni dobou jsem zacala byt vztekla, rvu, a mlatim do pritele... a pak me to priserne mrzi, a svadim to na nej, ze si za to muze sam, ze nemuzu za to, ze kdyz mu neco rikam, ze nema odpoved, ale sedi a cumi, nebo stoji a cumi... a me to priserne vytaci.....
treba tenhle vikend jsem ho uz i kopala, a hazela po nem boty....bavili jsme se o tom, kdy uz konecne rodicum oznami, ze se ke me bude stehovat... a on se nejdriv vymlouval ze nebyl cas, a pak zacal rikat, ze nevi jak s penezma, ze plati spoustu veci, a pak bude muset davat penize jeste me... ze ted uz mi dava dva tisice, a jeste tam nebydli... coz me hodne nasralo... protoze vec se ma tak, ze pritel je tam skoro kazdy den, spi tam, ji, koupe se atd, a on mi rekne tohle?! zatimco doma mamince dava cca 3500, a stravi tam tak pet dni z celeho mesice??? po tyhle vete jsem do nej zacala drsne busit, a hazela po nem veci.....
jenze nechapu proc jsem takova, nebyvala jsem takova, a hlavne mlatit svyho pritele? fakt nechapu... navic ho mam hrozne rada, ja jsem nikdy vedle sebe nemela tak hodnyho kluka, zatim mi vsichni akorat ublizovali, navic jsem s kazdym byla jen chvilku...
nevim, ale mam pocit, ze je to kvuli tomu, ze mi asi tak tri nedele zpatky slibil, ze se ke me nastehuje, ze to hrozne chce, a ze se tak spoustu veci vyresi... a ja jsem z toho nervozni, a porad cekam, kdy prijde s vecma.... a proste me to boli, a pak na nej kricim, ze je svine, ze takhle lze....
jo, to jsem zapomnela, kdyz jsem nasrana, coz se ani jinak rict neda, tak mu taky dost nadavam.....
nevim, nekdy mam fakt pocit, ze nejsem v poradku...kdyz jsem s pritelem, nejradsi bych mu kolikrat rekla, at jde domu, ze chci bejt sama... kdyz jsem bez nej, tak se mi styska.... a kdyz mi rekne, ze se den neuvidime, tak me to mrzi uz dopredu....
nechapu to......
jen pro info, me je 23 let, a priteli 28... ale nekdy mam pocit, ze v tom vztahu jsem ta dospelejsi ja, a on je jak maly dite....
Tahle vec se udala tak pred 14 dny, od te doby je vsechno v poho... jsme jak dve hrdlicky... jenze vsechno me to stoji hrozne premahani.... a vcera jsem ho zase prastila... protoze on nechce resit veci.... a kdyz resime, tak nechce me nechce pochopit.. a porad omyla, co si myslim... a nenecha si vystvetlit, ze tak to neni... trochu konkretneji... on ma totiz spoustu kamaradu, spoustu zajmu.... ja nemam kamarady, ani zajmy.... a tak mu porad vycitam, ze se ridim podle nej, protoze on mi rekne kdy neco ma, a kdy ma cas... a me to pak stve, protoze mam pocitl, ze pro nej nejsem dulezita... on mi rika, ze kdybych mela kamarady a zajmy, ze to bude stejny... ano... to bylo... ja bych mela svoje kamarady a zajmy ve dnech, kdy on nic nema..... rikam mu to jenom proto, aby si uvedomil, ze to nejde, ridit se podle nej, ze oba musime ustupovat..... taky jsem mu vysvetlovala, ze i kdybych zajmy mela, tak stejne chci cas travit s nim.... a on mi rikal, ze to je muj problem, tak at mu to nevycitam... ja proste nevim, jak si zvyknout na to, ze neni se mnou, a hrozne bych to vsechno chtela respektovat, a bejt stastna i kdyz nejsem zrovna s nim, jenze fakt nevim jak:(
Ahoj Lucko,
no tedy řekla bych, že problém máš asi ty. A měla bys ho rychle řešit, aby se to nevystupňovalo do něčeho horšího. Asi jsou i páry, kde to takhle funguje, že se mlátí a pak jsou jak hrdličky. Ale ty si uvědomuješ, že je to problém, tak to u vás zřejmě normální nebude.Myslím si, že bys měla vyhledat pomoc odborníka a vše tam popravdě říci. Uvidíš, že se ti uleví. Alespoň že si uvědomuješ, že se s tebou něco děje. Možná sis na svého kluka zvykla a bojíš se, že ho ztratíš, a tak reaguješ agresivně. Také mi přijde, jako bys tím svým chováním sama sebe trestala, protože jsi si vědoma, že se chováš tak, že by mohl odejít, opustit tě, a to asi nechceš? Proč se tedy nemáš ráda, proč děláš věci, které ubližují tomu, koho máš ráda, ale také tobě??? zkus se nad tím zamyslet. 
Není tady
Selima napsal(a):
_luca_ napsal(a):
Ak si TY dospelejšia ako on, tak spánombohom. Ty si podľ amňa malý trucovitý spratek, čo dupká nožičkou, keď evci nie sú po jeho. To, ako ho nútiš, aby sa vzdal vecí a ľudí, ktoré má rád... Ja by som od teba už dávno odišla. Keď má človek potrebu prerábať druhého, je na najlepšej ceste do pekla. Neviem, ako často sa vídate a ako často sa vída s druhými, ale to by možno práve vyriešilo spoločné bývanie. Ale ani na to by si nemala tlačiť, podľa mňa mu daj čas, aby si na tú zmenu zvykol, premyslel ju prakticky a oznámil doma. Sťahovanie nie je ako ísť si kúpiť rohlíky do pekárne alebo čaospis do stánku...
Netlač naňho, radšej sa zamysli nad sebou a nad tým, prečo mu nedôveruješ, že splní to, čo sám povedal... A prečo si to vymáhaš tým najhorším možným spôsobom.
ja ho ale nikdy nenutila, aby se vzdaval kamaradu a veci ktery ma rad... to nikdy....
Není tady
Mám otázku.
Ví o tom, že tě trápí jak se k němu chováš ? že to chce změnit ? Dokážeš mu říct, dát přečíst, to co jsi nám tady otevřeně napsala ?
)Není tady
Lucka, skus priatelovi dnes uz nepisat, nevolat a ani ho nijak nekontaktovat. Ak ste dohodnuti, ze pride k tebe, tak pride, ale nedostane od teba fullservis a ani teplu veceru. Max. mu das caj a nejake susienky, ak mas nakupene, ak nie, tak dostane len caj. Ty sa nebudes pripravami na neho stresovat a on pochopi, ze nie si jeho matka. Ale budes mila. Ak sa nemate stretnut, tak si urob den podla seba. Urob si babsku jazdu s prijemnym kupelom, vytrhaj si obocie, daj si masku na plet, na telo vyzivujuce mlieko, na veceru oblubene jedlo a pozicaj si vo videoopozicovni dobry film. Tento vecer pre teba si uzi a priatela nekontaktuj ! Zvládneš to ?
PS: Porozmýšľaj aké hobby a sny si mala v detstve. Nedali by sa niektoré dnes, keď si dospelá uskutočniť ?
Napis ako zareagoval priateľ na zmenu chovania. ;-)

Není tady