Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 3. 5. 2007 10:13

Pikola
♥♥♥♥♥--

Re: jsem agresivni na pritele:(

_luca_ napsal(a):

co mi tahle diskuze dala?

to ze jsem si dovolila rict, ze ja jsem dospela a on ne, tak tim jsem si dovolila fakt dost....

ale ted vazne... jsem rada, ze kazdej napsal svuj nazor, ale po pravde, to ze tady budete rozebirat, co by se stalo kdyby... to mi moc nepomuze... navic... to abysme se zmlatili, az bysme se pozabijeli, to se nikdy nestane.... rozhodne to co delam neni v poradku.... ale chci se naucit ovladat svuj vztek, ale nemyslim, ze je to vsechno jen moje vina.... ve vztahu jsou prece dva lidi....
na druhou stranu jsem rada, ze jsem zjistila, ze v tom nejsem sama.... i to ze vidim, ze nekdo zazil neco podobnyho, mi pomaha... jediny co chci, je se ovladat...

Ano není to jen tvoje vina. Ale za to, že se ti něco nelíbí, nemůžeš přece takhle reagovat.dumbom Řekni, co bys dělala ty kdyby se k tobě takhle choval jako ty k němu? Dal by ti facku že ses na něj blbě podívala? Vím, ze strany ženský to asi takový není, nikdy mu asi nedáš takovou ránu že padne k zemi, ale to není důvod. Na mě by muž asi koukal jak zjara, nemyslím teda takový to holčičí bití pěstičkama do hrudi..

Není tady

#102 3. 5. 2007 10:13

Lil
♥♥♥♥---
Místo: Morava

Kup si boxovací pytel ...beze srandy a příště až pocítíš chuť ho udeřit tak použij ten pytel nebo a co je nejlepší řešení prostě vypadni ven, bež si zaběhat...
Vidím, že si uvědomuješ že máš problém a nemyslm si že by to byla tvoje vina. je to psychika. Doktor pomůže. To ale víš.

Člověk musí mít odvahu každý den začínat nový život.

Není tady

#103 3. 5. 2007 10:14

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Feuria napsal(a):

cilka napsal(a):

Feurio, já čtu mezi řádky.... tam vidím, že jsou oba dospělí.... svépravnost jim nikdo nesebral.....
v 28..... takové dítě? no..... chudáček mladý muž.....

Já vím cilko - čtu tě, vím, že sis prošla svoje a že si fajn baba a máš pravdu ... ale v tomhle mi to příjde tak - jako bych stála nad prvňákem a nadávala mu, že neumí logaritmy.

Luca má evidentně problém, který u ní spouští přítelovo chování ! Zažila jsem to a vím, o čem ta holka píše !!! Jenže ona se nezmění ze dne na den ! Musí pěkně pomaloučku a upřímě si nemyslím, že je nějaký tyran! To, že kope i tady kolem sebe - spíš se vzteká, že někdo hned převrátí nebo zveličí její slova ! ... emoce jsou dobrý sluha, ale zlý pán ! To musí pochopit - ovládnout se.
Možná by jí pomohla nějaká relaxace - nebo já nevím ! Prostě by jsme to s ní měli rozebrat a dojít na to, co a jak spouští tyhle její emoce ! ... to je přeci strašně lehký říct - holka seš magor - jdi se léčit. To potom tahle psycho poradna ztrácí význam, né ?

Víš ona nemá problém s přítelovým chováním ale s tím, že je od mala naučená, že bezradnost se řeší fackama, ona to má v sobě.., je to její model řešení osobní krize

Není tady

#104 3. 5. 2007 10:14

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

_luca_ napsal(a):

Mafia napsal(a):

_luca_ napsal(a):

je mu 28 a u rodicu bydli porad... porad se vymlouva na to, ze jsou stary, a ze to proste jinak nejde... ted uz mi dva mesice slibuje, ze se nastehuje.. chapu, jasny, kdo by se k tyranovi stehoval... ale on to sliboval uz pred tim, to jsme jeste ani jeden nevedeli, ze budu takova.... jo, s pritelkyni bydlel, ale nevim jak dlouho,  on o svejch bejvalkach moc nemluvi.. teda kdo taky jo, ale o tomhle proste moc nevim....

On je jedináčik ? dumbom

neni, ale jeho bracha je snad o deset let starsi, a navic se od ty doby co byl malej nestykaj.... on se porad toci na tom, ze rodice jsou stary, a on se o ne musi starat.. ja mu to neberu... ja na svoje rodice taky nekaslu... taky se o sebe vzajemne starame, ale nemusime spolu bydlet....

ajajajaaaaaaaaaaaaaaaj vissla to zaváňa mamááánkom, pravdepodobne si rodičia z rodinného miláčika urobili otročika... tu nepomôžu bitky, tu sa obávam nepomôže nič, ak sa nebude chcieť osamostatniť sám roll

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#105 3. 5. 2007 10:16

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

lindaB napsal(a):

podle mně váš vztah stejně nemá budoucnost.Tak proč se vzájemně trápíte?

Blbost !

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#106 3. 5. 2007 10:16

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

My žádnou z Tvých vět nekritizujeme, jen rozebíráme, abychom se k něčemu dobrali - to už tak lidi občas dělávají, když chtějí něco řešit. Měla bys to taky zkusit, místo věčného hledání, kde Ti kdo ubližuje, kritizuje tě a dovolí si nesouhlasit.
Někomu ji vrazit, to nemá úroveň

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#107 3. 5. 2007 10:18

_luca_
♥♥♥----

Pikola napsal(a):

_luca_ napsal(a):

co mi tahle diskuze dala?

to ze jsem si dovolila rict, ze ja jsem dospela a on ne, tak tim jsem si dovolila fakt dost....

ale ted vazne... jsem rada, ze kazdej napsal svuj nazor, ale po pravde, to ze tady budete rozebirat, co by se stalo kdyby... to mi moc nepomuze... navic... to abysme se zmlatili, az bysme se pozabijeli, to se nikdy nestane.... rozhodne to co delam neni v poradku.... ale chci se naucit ovladat svuj vztek, ale nemyslim, ze je to vsechno jen moje vina.... ve vztahu jsou prece dva lidi....
na druhou stranu jsem rada, ze jsem zjistila, ze v tom nejsem sama.... i to ze vidim, ze nekdo zazil neco podobnyho, mi pomaha... jediny co chci, je se ovladat...

Ano není to jen tvoje vina. Ale za to, že se ti něco nelíbí, nemůžeš přece takhle reagovat.dumbom Řekni, co bys dělala ty kdyby se k tobě takhle choval jako ty k němu? Dal by ti facku že ses na něj blbě podívala? Vím, ze strany ženský to asi takový není, nikdy mu asi nedáš takovou ránu že padne k zemi, ale to není důvod. Na mě by muž asi koukal jak zjara, nemyslím teda takový to holčičí bití pěstičkama do hrudi..

ja nevim, co bych delala.... udelal to jeden, a zdrhla jsem... jenze u tohohle bych to neudelala... ja ho mam proste rada, a vim, ze jinak je to skvelejch chlap... a ze lepsiho si ani prat nemuzu...
jasny, vy my reknete, jeste aby ne, kdyz nezdrhne po tom co ho zbusis, ale o tom to neni....

Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale chvílemi, které nám vzaly dech.

Není tady

#108 3. 5. 2007 10:20

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

cilka napsal(a):

Víš ona nemá problém s přítelovým chováním ale s tím, že je od mala naučená, že bezradnost se řeší fackama, ona to má v sobě.., je to její model řešení osobní krize

Naprosto souhlasím ... myslela jsem to tak (že to chování je spouštěč) ! Časovaná bomba.... A projevilo se to právě ve vztahu.
Ale myslím, že tím, že si to uvědomuje s tím lze něco udělat ! ...

Není tady

#109 3. 5. 2007 10:20

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

ženy vzdychají MAMÁNEK no jo a co je na tom nejhorší - že ho vždy zase stvoří ŽENA dumbom

Bude to trvat ještě mnoho generací než vymizí mamánci vissla minimálně do té doby než začnou být ženy sebevědomé natolik, aby se uměly včas odpoutat od svých synáčků a nechaly je žít vlastní život stolt

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#110 3. 5. 2007 10:20

Jarka
♥♥♥♥---

a rekla jsem snad nekdy, ze to povazuju za normalni, a ze je to v poradku?

Chováš se tak, to je podstatné.

Mně přítel taky občas pěkně vytáčí. Někdy z něj odpověď na něco můžu páčit hodinu a stejně nic nevypáčím. někdy slíbí, že něco udělá a pak se omluví (v předstihu), že to nevyjde, že nestíhá (což je pravda), ale NIKDY, NIKDY bych mu nevrazila facku, nekopla do něj něbo po něm něco nehodila. Pak už bych si sama sebe nemohla vážit.

Podle mě opravdu potřebuješ odbornou pomoc, protože zřejmě nejsi sama schopná svou agresi zvládnout. Musíš najít jiný způsob ventilace svého vzteku, způsob, jak už nikdy nedojít tak daleko, že přítele praštíš nebo kopneš. A to ať tě vytočí sebevíc.

Upravil(a) Jarka (3. 5. 2007 10:23)

Není tady

#111 3. 5. 2007 10:21

_luca_
♥♥♥----

Feuria napsal(a):

lindaB napsal(a):

podle mně váš vztah stejně nemá budoucnost.Tak proč se vzájemně trápíte?

Blbost !

tak si to mysli... ale ja si to nemyslim.... ty vidis to ze ho biju, fajn... ale je mezi nama i plno krasnejch veci, a nikdo nerika, ze to takhle bude porad.... ja se chci zmenit... a chci aby nas vztah trval dal.... !!

Není tady

#112 3. 5. 2007 10:22

_luca_
♥♥♥----

Jarka napsal(a):

a rekla jsem snad nekdy, ze to povazuju za normalni, a ze je to v poradku?

Chováš se tak, to je podstatné.

Mně přítel taky občas pěkně vytáčí. Někdy z něj odpověď na něco můžu páčit hodinu a stejně nic nevypáčím. někdy slíbí, že něco udělá a pak se omluví (v předstihu), že to nevyjde, že nestíhá (což je pravda), ale NIKDY, NIKDY bych mu nevrazila facku, nekopla do něj něbo po něm něco nehodila. Pak už bych si sama sebe nemohla vážit.

Podle mě opravdu potřebuješ odbornou pomoc, protože zřejmě nejsi sama schopná svou agresi zvládnout. Musíš najít jiný způsob ventilace svého vzteku, způsob, jak už nikdy nedojít tak daleko, že přítele praštíš nebo kopneš. A to ať tě vytočí sebevíc.

ze se tak chovam? to ze jsem tady, a snazim se o tom bavit.. to naznacuje to, ze je to normalni????

Není tady

#113 3. 5. 2007 10:22

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

Feuria napsal(a):

cilka napsal(a):

Naprosto souhlasím ... myslela jsem to tak (že to chování je spouštěč) ! Časovaná bomba.... A projevilo se to právě ve vztahu.

ano, ale tady jí nikdo nepomůže, na tohle nejsou rady, ona ví co má dělat, ale nedělá to, nezvládá a neudrží. Prostě potřebuje psychologa a zřejmě i skupinu aby ji tam vyprovokovali a aby následně viděla, co to s lidma dělá, když vidí takové chování smile

Není tady

#114 3. 5. 2007 10:26

Hannah
♥♥♥♥♥--

Luco,chce to psychoterapii.A hlavně tvou snahu a disciplínu.Okamžitě.Předpokládám ,že po popsání tvého duševního rozpoložení tě psycholog (možná i psychiatr) hned přijme.Udelá s tebou nějaké ty testy a poradí ti co v návalu vzteku udělat.Já bych takhle narychlo radila odejít ze společné domácnosti a jít si třebe zaběhat nebo do posilovny,dobré je mít doma nějaký boxvak(třeba polstrované dveře)jako první pomoc a bušit a bušit..Rozhodně vyhledej odborníka dokud agresi bereš jako abnormalitu,jak si zvykneš tak je otázka času ,kdy někoho zabiješ..

Není tady

#115 3. 5. 2007 10:27

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Pomůže jí alespoň to, že se má komu svěřit! ... to už byl první krok - teď ty další ... psycholog, terapie atd.

Není tady

#116 3. 5. 2007 10:28

Lil
♥♥♥♥---

Nemyslím si že by Luca byla rozmazlená, zlá, naučená z dětsví nebo cokoliv.
Potlačovaná agrese ať už má jakékoliv kořeny může být nebezpečná.
Psycholog/psychiatr ti dá pilule na zklidnění ale jediné co ti pomůže je opravdu se vybít někde mimo okruh tvého partnera. Existují bojová umění, meditace, jóga.. co já vím.

Není tady

#117 3. 5. 2007 10:29

Lil
♥♥♥♥---

ha, už to bylo řečeno.. jsem to ale slimák

Není tady

#118 3. 5. 2007 10:29

_luca_
♥♥♥----

cilka napsal(a):

Feuria napsal(a):

cilka napsal(a):

ano, ale tady jí nikdo nepomůže, na tohle nejsou rady, ona ví co má dělat, ale nedělá to, nezvládá a neudrží. Prostě potřebuje psychologa a zřejmě i skupinu aby ji tam vyprovokovali a aby následně viděla, co to s lidma dělá, když vidí takové chování smile

jasne, to je nejlepsi napad....

Není tady

#119 3. 5. 2007 10:29

Jarka
♥♥♥♥---

Chováš se tak k němu. Pro tebe je to normální. Normální ve smyslu tvé přirozená reakce na danou situaci, tvůj určitý obvyklý zažitý způsob řešení určité situace. Ne normální jako že je to v pořádku.Tenhle způsob řešení znáš z domova, víš že je to špatné, ale stejně to pořád děláš. A pokud ti nepomůže odborník, tak to budeš dělat dál.
Sama píšeš, že tě to pak strašně mrzí a že už to nechceš opakovat, ale pak stačí maličkost a je to tu opět. Takže předsevzetí, "já už to nikdy neudělám, už nikdy ho nepraštím" zřejmě nezabírají, zřejmě nemáš dost sil (???) ho v danou chvíli dodržet.
Tady se můžeš vypovídat, ale pomoct ti podle mě může jen odborník.

Upravil(a) Jarka (3. 5. 2007 10:32)

Není tady

#120 3. 5. 2007 10:29

Santala
♥♥♥♥♥♥-

_luca_ napsal(a):

misha88 napsal(a):

ty chceš od nás pomoc luco, ale na druhou stranu se tomu intenzivne branis a napadas nas hned za vše co řekneme....tak si rozmysli co vlastne chces a naslouchej holka

ok, mas pravdu... ale ja nechci, abyste me kritizovaly, ze jsem si neco takovyho dovolila... ale chci jen pomoct... vim ze psychologa potrebuju... ale ja se za to proste stydim... i sama pred sebou....

Jako první krok bych viděla, že si uvědomuješ, že děláš něco špatně. / Hodnocení některých holek, vynech /- že je něco špatně, vidíš i bez komentářů- že jsi dítě, blázen, svině, cvok.. atd..

Otázkou je, co tě k tomu chování vede? Co to spouští ? Je to jen reakce na jednoho konkrétního partnera ?
Někdy na to najdeš odpovědi sama, někdy je lepsí, aby ti s tím někdo / psycholog / pomohl.

Každopádně, že jsi sem napsala ukazuje :
1/ víš, že máš problém
2/ víš, že je to tvůj problém, ne partnera
3/ máš chuť s tím něco dělat...

Dost na to, abys to zvládla, když ne "zničit/ tak posunout do jiné roviny / ten boxovací pytel není do začátku, až tak blbej nápad..

Držím palce ! S.

Upravil(a) Santala (3. 5. 2007 10:41)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#121 3. 5. 2007 10:33

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Luco ja se divim,ze pritel jeste s tebou je musi to byt opravdu pekny moula a ani se mu nedivim,ze si rozmysli se k tobe nastehovat.Ja bych s tebou nevydrzela ani den.Zenska ktera bije chlapa.....Deti ty si radci vubec neporituj,protoze ty te budou vytacet kazdy den a nevim jestli ty kopance by prezili......ses nemocnej clovek mela by ses lecit a tvuj pritel musi mit svatozaz. Co ho u tebe drzi to nechapu.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#122 3. 5. 2007 10:35

Santala
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Luco ja se divim,ze pritel jeste s tebou je musi to byt opravdu pekny moula a ani se mu nedivim,ze si rozmysli se k tobe nastehovat.Ja bych s tebou nevydrzela ani den.Zenska ktera bije chlapa.....Deti ty si radci vubec neporituj,protoze ty te budou vytacet kazdy den a nevim jestli ty kopance by prezili......ses nemocnej clovek mela by ses lecit a tvuj pritel musi mit svatozaz. Co ho u tebe drzi to nechapu.

Ano a celej svět je černobílej a " to já bych nikdy" atd...

Fakt z tebe mluví zralá žena butter dumbom

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#123 3. 5. 2007 10:39

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

666salome napsal(a):

ženy vzdychají MAMÁNEK no jo a co je na tom nejhorší - že ho vždy zase stvoří ŽENA dumbom

Bude to trvat ještě mnoho generací než vymizí mamánci vissla minimálně do té doby než začnou být ženy sebevědomé natolik, aby se uměly včas odpoutat od svých synáčků a nechaly je žít vlastní život stolt

lol Je to hrôza, ale existujú aj mamánky aj mamánkovia. Tu na pohlaví potomka nezáleží, ale matka je boh a všadeprítomná a ako svokra nezničiteľná. Mám kamoša, ktorý miluje svoju priateľku, ona miluje jeho, ale všetko škrípe na tom, že pre jej matku nie je dosť dobrý a dcéra je príliš závislá na tom čo si mamička myslí a to majú obaja už vyše 20 rokov... dumbom V každom prípade ju kamoš kvôli tomu nemláti, ale je nešťastný.

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#124 3. 5. 2007 10:39

_luca_
♥♥♥----

Santala napsal(a):

_luca_ napsal(a):

misha88 napsal(a):

ty chceš od nás pomoc luco, ale na druhou stranu se tomu intenzivne branis a napadas nas hned za vše co řekneme....tak si rozmysli co vlastne chces a naslouchej holka

ok, mas pravdu... ale ja nechci, abyste me kritizovaly, ze jsem si neco takovyho dovolila... ale chci jen pomoct... vim ze psychologa potrebuju... ale ja se za to proste stydim... i sama pred sebou....

Jako první krok bych viděla, že si uvědomuješ, že děláš něco špatně. / Hodnocení některých holek, vynech /- že je něco špatně, vidíš i bez komentářů- že jsi dítě, blázen, svině, cvok.. atd..

Otázkou je, co tě k tomu chování vede? Co to spouští ? Je to jen reakce na jednoho konkrétního partnera ?
Někdy na to najdeš odpovědi sama, někdy je lepsí, aby ti s tím někdo / psycholog / pomohl.

Každopádbě, že jsi sem napsala ukazuje :
1/ víš, že máš problém
2/ víš, že je to tvůj problém, ne partnera
3/ máš chuť s tím něco dělat...

Dost na to, abys to zvládla, když ne "zničit/ tak posunout.

Držím palce ! S.

diky.....

Není tady

#125 3. 5. 2007 10:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já si nemyslím, že by on měl pupeční šňůru - nakonec už s nějakou přítelkyní bydlel a u rodičů zas není tak často - luca sama píše, že je u ní večer i o víkendech. Buď oni opravdu potřebují pomoc nebo si on nechává určité zázemí, jistotu... Nakonec doma na něj asi nikdo neřve a nebije ho. Ale tady nejde jen o rodiče - on má mimo nich zájmy, kamarády no a lucu k tomu, ale ne jako jedinou, zatímco ona by chtěla tohle všechno sdílet s ním, ale buď to neumí (nemá zájmy, nemá kamarády - proč asi?), nebo on má možná oprávněnou obavu, že mu začne takhle vyvádět před kamarády. Třeba proto "odvádí řeč" a "neřekne pojď se mnou".
A luca řeší situaci tak, jak jedině umí a diví se, že to nefunguje. Ale touhle agresí ho buď dožene k tomu, že se stáhne a nebude chtít řešit vůbec nic, nebo se vrátí domů, nebo to v něm jednou všechno vybuchne, jednu jí plácne - a luca si bude překvapeně stěžovat na to, že on si chodí za kamarády, rodiči a koníčky, místo aby byl s ní a ještě ji bije.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí